|
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Din pacate ortodocşii neaga mai tot ce are legatura cu lucrarea Duhului Sfant. Dar isi lauda Parintii ca au facut minuni. Din pacate ei nu recunosc asta AZI la unii ortodocşi. Ca mai sunt printre ei care au diferite daruri. Dar ortodocşii prefera sa se laude cu cei care-au fost in loc sa caute ceea ce-ar putea fi AZI. Eu sunt fost carismatic, deci am avut de-a face cu multe trairi, dar din pacate darurile reale sunt destul de putine. Nu ptr. ca nu le-ar da Domnul ci fiindca nu mai traim noi in asa fel incat sa fim in stare sa le primim. Nu vreau sa limitez lucrarea Duhului si nici n-as avea cum. Problema mea reala ar fi daca nu am ceva fiindca nu sunt daruit 100%. Nu-i vina Domnului ca sunt putini care pot fi dedicati in totalitate.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
07/04/08 21:37
|
|
bairstow
membru
Inregistat: 27/10/07
|
|
Arata foarte bine Serfim Rose de ce neaga ortodocşii lucrarea asa zisa venita de la Duhul Sfant.Nu inteleg cum ziceti ca nu se mai fac minuni la noi?orice pustnic stie (uitativa pe you tube)sa vorbeasca si sa prezinte dogme incredibil de dificile.De unde?Si cum vorbesc ei cu glasul umilintei...Asa vorbesc si pastorii, fie ei adventisti iehovisti,baptisti etcetc?Nu acestia se bat cu pumnul in piept si au o anumita scoala?(ruseasca:))O anumita mimica vazuta la toti? Scrie Sword:Eu sunt fost carismatic, deci am avut de-a face cu multe trairi, dar din pacate darurile reale sunt destul de putine. Nu ptr. ca nu le-ar da Domnul ci fiindca nu mai traim noi in asa fel incat sa fim in stare sa le primim. Nu domnule Sword nu vrea Dumnezeu sa te lase sa cazi in mana satanei...Dar daca te mai duci si iti golesti minte fi sigur ca o sa ai experiente nedorite. Uitate draga(nu inteleg ce aveti cu you tube, cand chiar siteuri pocaite au videoclipurui pe el si sunt prezentate de ei)Ireland (ca de citit esti prea dogmatica si nu o sa citesti niciodata),la interviuri date de mari pustnici ortodocşi si observa cum vorbesc si ce cursivi sunt(caci nu ei vorbesc ci Domnul). Ps :voi nu pacatuiti (curvie hotie s.a.)si nu intrati in puscarii ca nu mai sunteti ispititi.Nu mai e nevoie.Cu toate ca m-as mira sa nu fie chiar nimeni ispitit.
Ultima modificare de bairstow (07/05/08 22:46)
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
08/04/08 21:02
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Hehe...bairstow...nu ar fi bine sa faci tu ceva si sa nu te mai lauzi cu altii(pustnici)? Ciudat cum reusesc milioane de ortodocsi sa traiasca prin credinta altora(pustnici), si sa nu-si mai bata ei capul cu asta. Lauda voastra in loc sa fie in ce va priveste pe voi este cu ceea ce au facut in vechime sau ce fac acum pustnicii. De-asta-s asa multi....ca la romani:unu sapa si 10 dau indicatii. Unu-i in pustie si 1000 se lauda cu faptele lui. Galateni 6:4 Fiecare să-şi cerceteze fapta lui şi atunci va avea cu ce să se laude numai în ce-l priveşte pe el şi nu cu privire la alţii; Despre youtube...Acolo se pun chestii ciudate, exagerate, iesite din comun...Normalitatea nu se prea gaseste acolo. Asta se gaseste in Adunari.
Ultima modificare de Sword (08/04/08 21:15)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
08/04/08 21:10
|
|
bairstow
membru
Inregistat: 27/10/07
|
|
Nu am zis eu ca nu mai exista credinta pe pamant ,asa cum ne spune insusi Domnul nostru Iisus(oare voi mai gasi?)Pot sa se laude multi ortodocşi, cu toate ca nu prea se lauda,ca sunt credinciosi chiar daca nu sunt.Dar pe you tube poti sa te uiti la interviuri date de preoti, calugari actuali.Si daca cauti ,mai ales cu inima o sa gasesti si minuni adevarate peste tot.De ce nu vrei sa te uiti pe you tube sa vezi cum vorbesc?Nu te lasa cineva ?Eu zi ca da ,tu ce zici? Apropo cand o sa am timp o sa arat ca zilele din urma se refera la perioada de la prima venire pana la a doua a lui Iisus.
Ultima modificare de bairstow (08/04/08 21:23)
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
08/04/08 21:21
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
bairstow te indemn sa te duci pe forum la "Spune-ti off-ul"-sectiunea "Gramatica noastra ...cea de toate zilele si vei afla acolo cum se scrie numele religiei careia ii apartii.
Ultima modificare de irlanda (08/04/08 21:45)
|
|
08/04/08 21:44
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
bairstow a scris:
Apropo cand o sa am timp o sa arat ca zilele din urma se refera la perioada de la prima venire pana la a doua a lui Iisus. |
Chiar te rog, dar s-o faci la topicul potrivit nu aici.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
08/04/08 22:22
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
care ati fost la festival 100% pentru Hristos, ce parere ati avut cand americanu a inceput sa vorbeasca in limbi ? [ sau ce vroia sa fie repetarea aia de cuvinte ,parca toate erau cu m ] Mi s-a parut de la super naspa in sus faza ,m-as fi dus sa il intreb ce inseamna in traducere libera ce zicea el in gura mare la microfon ,ca numai cu poticnirea a reusit sa ma zideasca .
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
06/08/08 16:34
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
Interesanta precizare, rainsong. Pacat ca nu am rins momentul.
Intrebare: In ceruri (daca vom fi mantuiti ) vom vorbi in limbi? In rai se vorbeste in limbi? Iar a treia intrebare: Domnul Isus a vorbit in limbi?
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
09/08/08 15:29
|
|
albertina
membru
Inregistat: 12/11/06
|
|
Eu zic ca in cre se va vb romana, ca nu cumva sa se oftice cei care nu iub americanii...
1.Nu stim ce limba o sa vb in cer, cel putin eu nu am vazut nicaieri in biblie sa fie precizat asa ceva, dar o sa ne intelegem... 2. Nu ni se spune niciunde daca in rai se vb sau nu in limbi, nu stiu... 3. Nici despre isus nu ni se spune ca ar fi vb in limbi si tind sa cred ca nu a vb. oricum vb in limbi apare dupa coborarea Duhului Sfant, pana atunci nici ucenicii nu au vb in limbi...
Acuma eu am intrebari: 1.e vb in limbi diferita de rugaciunea in limbi sau e unul si acelasi lucru? 2.Pavel spune clar ca daca nu are cineva traducator sa nu vb in limbi, de ce in atatea bis penticostale se vb in limbi si nu se traduce?
Ultima modificare de albertina (09/08/08 18:02)
_______________________________________ Nu astepta sa nu mai vezi nici o cale de iesire ca sa privesti in sus!!!
|
|
09/08/08 18:01
|
|
irlanda
membru
|
|
albertina a scris:
Eu zic ca in cre se va vb romana, ca nu cumva sa se oftice cei care nu iub americanii... |
Eu zic ca se va vorbi engleza,ca altfel, saracii americani(aia putini care vor fi),vor fi intr-o mare incurcatura, ei necunoscand alta limba decat limba lor .Asta daca tot vrea albertina sa faca bancuri cu ramanii si americanii.Apropo, poti deschide un nou topic,cu astfel de bancuri.
albertina a scris:
...de ce in atatea bis penticostale se vb in limbi si nu se traduce?... |
"În adevăr, cine vorbeşte în altă limbă, nu vorbeşte oamenilor, ci lui Dumnezeu; căci nimeni nu-l înţelege, şi, cu duhul, el spune taine" 1 Corinteni 14 :2 Duhul Sfant stie sa-l laude cel mai bine pe Domnul, si stie cel mai bine sa mijloceasca pentru noi.De aceea se roaga penticostalii in limbi fara sa fie talmacita vorbirea lor.
albertina a scris:
Pavel spune clar ca daca nu are cineva traducator sa nu vb in limbi.. |
"Astfel, deci, fraţilor, râvniţi după prorocire, fără să împiedicaţi vorbirea în alte limbi."1 Corinteni 14 :39
Ultima modificare de irlanda (09/08/08 22:18)
|
|
09/08/08 22:01
|
|
Andreea
membru
Inregistat: 16/08/06
|
|
"Aş dori ca toţi să vorbiţi în alte limbi, dar mai ales să proorociţi. Cine prooroceşte, este mai mare decît cine vorbeşte în alte limbi; afară numai dacă tîlmăceşte aceste limbi, pentruca să capete Biserica zidire sufletească." 1 Corinteni 12.28
"În adevăr, fraţilor, de ce folos v'aş fi eu, dacă aş veni la voi vorbind în alte limbi, şi dacă cuvîntul meu nu v'ar aduce nici descoperire, nici cunoştinţă, nici proorocie, nici învăţătură?" 1 Corinteni 14.6
Ce ziceţi de versetele astea?
"Prin urmare, limbile sînt un semn nu pentru cei credincioşi, ci pentru cei necredincioşi. Proorocia, dimpotrivă, este un semn nu pentru cei necredincioşi, ci pentru cei credincioşi." 1 Corinteni 14.22
Şi ce credeţi despre versetul ăsta?
Ultima modificare de Andreea (09/08/08 22:32)
_______________________________________ His grace is enough!
|
|
09/08/08 22:29
|
|
MIDIAN
membru
Inregistat: 31/01/08
|
|
Limbajul sufletului, este duhul sfant. Ceva foarte asemanator cu spiritul craciunului, dar pe care il ai pe tot parcursul anului, asa am reusit sa il dobandesc.
_______________________________________ www.covenofmidian.sapte.ro
|
|
09/08/08 22:45
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
MIDIAN a scris:
Limbajul sufletului, este duhul sfant. Ceva foarte asemanator cu spiritul craciunului, dar pe care il ai pe tot parcursul anului, asa am reusit sa il dobandesc. |
E o diferenta intre suflet si duh.
Exista si un subiect despre asta, daca te intereseaza.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
09/08/08 22:48
|
|
albertina
membru
|
|
Andreea a scris:
"Aş dori ca toţi să vorbiţi în alte limbi, dar mai ales să proorociţi. Cine prooroceşte, este mai mare decît cine vorbeşte în alte limbi; afară numai dacă tîlmăceşte aceste limbi, pentruca să capete Biserica zidire sufletească." 1 Corinteni 12.28
"În adevăr, fraţilor, de ce folos v'aş fi eu, dacă aş veni la voi vorbind în alte limbi, şi dacă cuvîntul meu nu v'ar aduce nici descoperire, nici cunoştinţă, nici proorocie, nici învăţătură?" 1 Corinteni 14.6
Ce ziceţi de versetele astea?
"Prin urmare, limbile sînt un semn nu pentru cei credincioşi, ci pentru cei necredincioşi. Proorocia, dimpotrivă, este un semn nu pentru cei necredincioşi, ci pentru cei credincioşi." 1 Corinteni 14.22
Şi ce credeţi despre versetul ăsta? | +1 andreea... Irlanda a scos tot din context... tu le-ai pus bine...
_______________________________________ Nu astepta sa nu mai vezi nici o cale de iesire ca sa privesti in sus!!!
|
|
09/08/08 23:29
|
|
irlanda
membru
|
|
albertina a scris:
+1 andreea... Irlanda a scos tot din context... tu le-ai pus bine... |
Ete na, acuma ,vad ce se dau ,mai nou, note pentru postari. Da-mi si mie o nota albertina te rooog!!! 
Ce ma revolta pe mine oamenii, care asocieaza vorbirea in limbi cu ceva nefolositor ,sau chiar o interpreteaza ca o blasfemie.
Vorbirea in limbii este prin Duhul Sfant ,adica e de la Domnul,si tot ce vine de la Domnul nu poate fi decat bun si folositor.
|
|
10/08/08 13:57
|
|
albertina
membru
|
|
irlanda a scris:
Ete na, acuma ,vad ce se dau ,mai nou, note pentru postari. Da-mi si mie o nota albertina te rooog!!! 
Ce ma revolta pe mine oamenii, care asocieaza vorbirea in limbi cu ceva nefolositor ,sau chiar o interpreteaza ca o blasfemie.
Vorbirea in limbii este prin Duhul Sfant ,adica e de la Domnul,si tot ce vine de la Domnul nu poate fi decat bun si folositor. |
a asociat cineva aici vb in limbi ca fiind ceva nefolositor? nu vad... Andreea a scos in evidenta versetele care arata ca e bine sa nu se vb in adunare in limbi daca nu este cine sa traduca (si asta spune pavel)... da, tu o intorci cum iti vine tie, numai sa-i categorisesti pe oameni ca fiind niste blasfemitori si etc... Tu mai ai si darul inventarii... sa spui ca cineva zice ceea ce nici macar nu s-a gandit sa prezinte...
cat despre +1, asta nu e nota, dar inseamna ca-s de-acord cu andreea...
|
|
10/08/08 19:20
|
|
irlanda
membru
|
|
albertina a scris:
Andreea a scos in evidenta versetele care arata ca e bine sa nu se vb in adunare in limbi daca nu este cine sa traduca |
Cu alte cuvinte, e nefolositoare vorbirea in limbi ,nu ?
albertina a scris:
Tu mai ai si darul inventarii... |
Iote!!! ca eu chiar nu stiam ce daruri am Multumesc pentru ca mi-ai deschis ochii sa-mi cunosc si eu darurile ,dar ai spus ca si darul inventarii,asta inseamna ca mai sant si altele? Mi le spui si pe celelalte ?Ce inzestrata sant si eu habar nu aveam 
albertina a scris:
... sa spui ca cineva zice ceea ce nici macar nu s-a gandit sa prezinte... |
Afirmatia mea era una generala ,nu una particulara ,adica n-am facut referire la postarea Andreei.Dar, daca ochiul tau e rau...
|
|
10/08/08 21:40
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
fetelor, mai usor cu anumite caracterizari .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
10/08/08 21:50
|
|
Andreea
membru
|
|
Mă simt obligată să spun ceva.Deci,nu am considerat niciodată ca o blasfemie ,sau ce se mai scrie pe aici,vorbirea în limbi.Doar că mie mi se pare absurd să vorbeşti în limbi fără să înţelegi ce zici,doar aşa zis duhul tău se simte super interesant şi vorbeşte în locul tău cu Dumnezeu.
Am auzit o chestie că un frate era prin Rusia şi nu ştia o boabă de rusă.Avea traducător ,dar Dumnezeu i-a arătat (sincer nu mai reţin cum) că traducătorul nu traduce bine.Şi atunci a început să vorbească în rusă.Asta numesc eu,vorbire în limbi. Să fim siceri,câţi din aşa zişii deţinători ai darului de a vorbi în limbi înţeleg ce spun?Nu oare doar o bolboroseală? Domnul să mă ierte dacă greşesc.
|
|
10/08/08 21:53
|
|
mihaella
+
 Inregistat: 04/07/07
|
|
Andreea a scris:
,doar aşa zis duhul tău se simte super interesant şi vorbeşte în locul tău cu Dumnezeu |
Am ramas ":O" la ce ai scris tu . Daca vrei ,revin mai tarziu cu explicatii care nu se bazeaza doar pe un studiu prealabil dar si pe proprie experienta. {acuma ma grabesc]
_______________________________________ Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!
|
|
10/08/08 22:01
|
|
Andreea
membru
|
|
mihaella a scris:
Am ramas ":O" la ce ai scris tu . Daca vrei ,revin mai tarziu cu explicatii care nu se bazeaza doar pe un studiu prealabil dar si pe proprie experienta. {acuma ma grabesc] |
Desigur.De asta este forum. 
|
|
10/08/08 22:02
|
|
pesciolino
membru
Inregistat: 23/07/08
|
|
Andreea a scris:
.Asta numesc eu,vorbire în limbi. . |
Cuvantul ne invata sa nu ne oprim doar la vorbirea in limbi ...sa ne rugam Domnului si pentru talmacire...Multi se opresc si se multumesc doar cu atat...
Ultima modificare de pesciolino (10/08/08 23:23)
_______________________________________ Stelele,cerul...tot univrsul sunt ale Tatalui meu...si eu ii sunt mostenitor!
|
|
10/08/08 23:22
|
|
albertina
membru
|
|
irlanda a scris:
Cu alte cuvinte, e nefolositoare vorbirea in limbi ,nu |
daca tu asta vezi, eu nu mai am ce comenta... plus ca am zis ca nu voi comenta nici un mesaj scris de tine...
Iote!!! ca eu chiar nu stiam ce daruri am Multumesc pentru ca mi-ai deschis ochii sa-mi cunosc si eu darurile ,dar ai spus ca si darul inventarii,asta inseamna ca mai sant si altele? Mi le spui si pe celelalte ?Ce inzestrata sant si eu habar nu aveam |
faptul ca nimeni aici nu a scris ca " vorbirea in limbi e ceva nefolositor" si tu ai scris asta ca fiind spus de cineva... inseamna ai inventat...
Afirmatia mea era una generala ,nu una particulara ,adica n-am facut referire la postarea Andreei.Dar, daca ochiul tau e rau... | daca pt tine faptul ca eu am comentat ceea ce ai scris tu la adresa andreei, inseamna a avea ochi rau, atunci no comment...
Ultima modificare de albertina (11/08/08 01:49)
|
|
10/08/08 23:51
|
|
mihaella
+
 Inregistat: 04/07/07
|
|
Andreea a scris:
,doar aşa zis duhul tău se simte super interesant şi vorbeşte în locul tău cu Dumnezeu |
26 Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite. 27 Şi Cel ce cercetează inimile, ştie care este năzuinţa Duhului; pentru că El mijloceşte pentru sfinţi după voia lui Dumnezeu. Andreea, dupa cum observi , Duhul Sfant ne ajuta in slabiciunile noastre, mijloceste pt noi. Vorbirea in limbi , cred ca este valabila si astazi dar trebuie practicata conform Bibliei. Ea este nefolositoare celor din jurul tau care nu o inteleg daca nu ai si darul talmacirii. Personal, pe tine te zideste. Prin intermediul vorbirii in alte limbi tu comunici cu Dumnezeu . Daca ai darul talmacirii sau proorociei transmiti un mesaj auditoriului din partea lui Dumnezeu. Asa vad eu lucrurile. Ma limitez doar la atat. Experienta personala nu mai conteaza. Parerile sunt impartite si risc sa creez polemica.
_______________________________________ Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!
|
|
11/08/08 11:52
|
|
Andreea
membru
|
|
26 Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite. 27 Şi Cel ce cercetează inimile, ştie care este năzuinţa Duhului; pentru că El mijloceşte pentru sfinţi după voia lui Dumnezeu. |
mihaella a scris:
Andreea, dupa cum observi , Duhul Sfant ne ajuta in slabiciunile noastre, mijloceste pt noi. | MIJLOCÍ, mijlocesc =A stărui pe lângă cineva în favoarea cuiva; a interveni, a intermedia. ♦ Tranz. A pune la cale, a înlesni. ♦ A realiza relaţia dintre alţi doi termeni; a media. – V. mijloc. Duhul Sfânt este un intermediar.El nu vorbeşte în locul meu ci vorbeşte în favoarea mea.Asta înţeleg eu din versetele prezentate.
mihaella a scris:
Ea este nefolositoare celor din jurul tau care nu o inteleg daca nu ai si darul talmacirii.Personal, pe tine te zideste. |
Atunci stau şi eu şi mă gândesc cum te poate zidi dacă nu ştii ce spui?Să fim sinceri,mulţi penticostali (spun de ei,deoarece la ei cam toţi zic,că deţin acest dar) habar nu au de ceea ce spun,şi sunt convinsă că un penti la 100 (dacă nu şi la mai mulţi) are darul tălmăcirii.
mihaella a scris:
Prin intermediul vorbirii in alte limbi tu comunici cu Dumnezeu . Daca ai darul talmacirii sau proorociei transmiti un mesaj auditoriului din partea lui Dumnezeu. Asa vad eu lucrurile. |
Spuneai că Duhul vorbeşte pentru tine,acum tu vorbeşti cu Dumnezeu? Scuză tonul,poate pare acid.Dar nu pot să concep cum pot unii oameni pot să spună că au darul vorbirii în limbi,când habar nu au de ce zic (ei sau Duhul,că sincer nu mai înţeleg cine şi care vorbeşte cu Dumnezeu.)Ce să mai zic de darul tălmăcirii...
După cum am mai spus:Domnul să mă ierte dacă greşesc.Şi ceilalţi la fel. 
Ultima modificare de Andreea (11/08/08 12:09)
|
|
11/08/08 12:08
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|