TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Duhul Sfant/Vorbirea in limbi?! Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 23
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Nota: Cred in darul vorbirii in limbi!

Acum, mihaella, versetele pe care le-ai dat nu au legatura cu vorbirea in limbi. Motivul principal ar fi contextul care vorbeste despre altceva iar motivul secundar ar fi ca e vorba de "suspine negraite" iar vorbirea in limbi e graita.

Apostolul Pavel interzice vorbirea in limbi in biserica daca acea vorbire nu se talmaceste. Asa scrie in Biblie. Cine vrea sa asculte bine cine nu nu.

Experiment: Cineva a avut curiozitatea sa inregistreze o persoana vorbind in limbi si apoi a fost pe la mai multi care erau cunoscuti ca avand darul talmacirii. In mod normal, traducerea ar fi trebuit sa fie aceeasi peste tot. Surprinzator, nicio traducere nu a semanat macar pe aproape una cu alta. Nu vreau sa trag eu o concluzie, fiecare sa judece in dreptul lui.

11/08/08 12:40

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07

Andreea a scris:

Duhul Sfânt este un intermediar.

Intermdiar, mijlocitor = sinonime.

Andreea a scris:

Atunci stau şi eu şi mă gândesc cum te poate zidi dacă nu ştii ce spui?

Imi pare rau dar nu ma contrazici pe mine aici.
Este scris:
“Cine vorbeste in alta limba, se zideste pe sine insusi” - 1 Cor.14:4

@Archangel, am auzit si eu de "experimentul" acesta.
Nu cred in veridicitatea lui. Nu exista dovezi care sa certifice ca a avut loc.
Sunt doar speculatii.

P.S.: Nu sunt in masura sa ofer explicatii, nu sunt teolog.
Mi-am format deja o opinie proprie prin studiu biblic si cred ca este o tema sensibila. Fiecare cum interpreteaza.

11/08/08 13:21

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06

mihaella a scris:

Imi pare rau dar nu ma contrazici pe mine aici.
Este scris:
“Cine vorbeste in alta limba, se zideste pe sine insusi” - 1 Cor.14:4

Măi,trebuie să fie clar că nu contrazic existenţa darului de a vorbi în limbi.Dar,după cum am spus,şi o repet,dacă vorbeşti în altă limbă,te zideşti pe tine însuţi,dar numai în cazul în care şi ştii ce spui,sau mă rog,ce spune Duhul.Poate că o să spui că na,nu ai darul tălmăcirii,dar eu am încredinţarea că nu poţi să îi spui lui Dumezeu prin Duhul doar ce vrea Duhul,fără ca tu să înţelegi măcar aşa o frază din ceea ce spui.
Şi nu cred că a vorbi în altă limbă,e o confirmare (singura) a faptului că Duhul Sfânt lucrează în (sau prin) tine.

Şi cu asta am spus tot ce am avut vis a vis de acest subiect. :)

Ultima modificare de Andreea (11/08/08 13:41)

11/08/08 13:40

+Archangel+
Moderator

Andreea a scris:

Dar,după cum am spus,şi o repet,dacă vorbeşti în altă limbă,te zideşti pe tine însuţi,dar numai în cazul în care şi ştii ce spui,sau mă rog,ce spune Duhul.

Te zidesti in duhul tau dar nu si in mintea ta. Vorbirea in limbi poate fi practicata si fara talmacire dar nu in biserica.

Andreea a scris:

Şi nu cred că a vorbi în altă limbă,e o confirmare (singura) a faptului că Duhul Sfânt lucrează în (sau prin) tine.

Corect.

1 Corinteni 13:1   
Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor.

11/08/08 13:49

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Andreea a scris:

...Şi atunci a început să vorbească în rusă.Asta numesc eu,vorbire în limbi.
Să fim siceri,câţi din aşa zişii deţinători ai darului de a vorbi în limbi înţeleg ce spun?Nu oare doar o bolboroseală?
Domnul să mă ierte dacă greşesc.

Am inteles ca asta numesti tu vorbire in limbi. Totusi cred ca vorbirea in limbi este mai mult, decat vorbirea inteligibila. "...si au inceput sa vorbeasca in alte limbi, dupa cum le da Duhul..."(Faptele 2:4).
Daca toti cei ce vorbesc in limbi, "dupa cum le da Duhul", ar intelege ce spun, fie ar cunoaste limba aceea, si atunci este discutabil daca e de la Duhul sau din cunoasterea sa, fie ar mai avea un dar duhovnicesc: acela al talmacirii.

11/08/08 15:18

albertina
membru

Inregistat: 12/11/06

Andreea a scris:

Măi,trebuie să fie clar că nu contrazic existenţa darului de a vorbi în limbi.Dar,după cum am spus,şi o repet,dacă vorbeşti în altă limbă,te zideşti pe tine însuţi,dar numai în cazul în care şi ştii ce spui,sau mă rog,ce spune Duhul.Poate că o să spui că na,nu ai darul tălmăcirii,dar eu am încredinţarea că nu poţi să îi spui lui Dumezeu prin Duhul doar ce vrea Duhul,fără ca tu să înţelegi măcar aşa o frază din ceea ce spui.

Şi cu asta am spus tot ce am avut vis a vis de acest subiect. :)

Eu merg la o biserica penticostala, aici in SUA, la americani si apreciez asa de mult felul lor si principiile lor. Se vb in limbi in bis numai cand e traducator, sau la grupurile de rugaciune cand se roaga cineva... Andreea, ceva timp in urma credeam si eu ca si tine, ca vb in limbi nu e decat o alta limba, care poate fi inteleasa, cum ar fi engleza si etc, dar, m-am oprit la 1 cor 14,unde spune ca Duhul se roaga nu mintea si am inteles ca vb in limbi e acea combinatie de sunete( numai ca tre vorbita in public numai cand ai traducator). Eu, nici acum nu inteleg la ce foloseste, dar daca zice biblia ca e un dar, eu cred...

11/08/08 17:17

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

Archangel a scris:

Vorbirea in limbi poate fi practicata si fara talmacire dar nu in biserica.

De ce nu si in biserica? In biserica este interzisa zidirea personala?

11/08/08 23:20

+Archangel+
Moderator

1 Corinteni 14

27 Daca sunt unii care vorbesc in alta limba, sa vorbeasca numai cate doi sau cel mult trei, fiecare la rand; si unul sa talmaceasca.
28 Daca nu este cine sa talmaceasca, sa taca in biserica si sa-si vorbeasca numai lui insusi si lui Dumnezeu.

12/08/08 01:37

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Dumnezeu este un D-zeu al ordinii nu al balamucului. Iar lucrarile Lui sunt facute clar ptr. zidirea Bisericii. Pilda cu rusul care a inteles prin Duhul ca era interpretat gresit si pana la urma a vorbit chiar el limba respectiva mi se pare intr-adevar un dar...al vorbirii in alte limbi. A fi zidit fara a participa cu nimic, ci doar "darul" in tine mi se pare la fel de absurd ca si cum ai fi vorbit pe la spate fara stirea ta. Sa mai fi si zidit prin asta...Dar mi-am mai spus opinia deja mai la inceputul discutiilor, asa ca n-o mai repet.

12/08/08 10:23

irlanda
membru

Parerea mea ,este ca, vorbirea in limbi este nepotrivita in biserica,atunci cand:
1. este nominalizata o persoana sa se roage in urma unui indemn, si persoana respectiva se roaga trei sferturi din rugaciune numai in limbi, fara a avea vreo proorocie sau talmacire.
2.Cel care predica,sau cel care canta, sau cel care depune o marturie ,la fel, o face prin vorbirea in limbi, fara proorocie sau talmacire.

Si tot parerea mea ,mai este ca ,Pavel la astfel de oameni facea referire.
Ca bineinteles ca nu aduce zidire bisericii, o predica 90% spusa in alte limbi,sau o cantare .
O predica,o cantare trebuie sa zideasca ,sa ridice ,sa mangaie ,sa mustre....
Si lucrurile astea nu se pot infaptui daca se vorbeste in limbi, in momentele respective,fara a avea si o talmacire la cele spuse.

Dar, atata timp cat exista un timp de rugaciune in biserica ,cand stam inaintea Domnului fiecare si cand toata biserica se roaga ,si cand Duhul Domnului te cerceteaza si rugaciunea se schimba in alte limbi,este absurd si pacat(ca sa nu spun altfel) sa pretinzi, ca o astfel de rugaciune este nefolositoare,inutila.

Ultima modificare de irlanda (12/08/08 23:52)

12/08/08 23:51

+Archangel+
Moderator

irlanda a scris:

Dar, atata timp cat exista un timp de rugaciune in biserica ,cand stam inaintea Domnului fiecare si cand toata biserica se roaga ,si cand Duhul Domnului te cerceteaza si rugaciunea se schimba in alte limbi,este absurd si pacat(ca sa nu spun altfel) sa pretinzi, ca o astfel de rugaciune este nefolositoare,inutila.

Este posibil sa fie asa cum zici tu. Pavel zice acestor oameni care nu au talmacire sa-si vorbeasca lor insisi si lui Dumnezeu. Problema este ca nu prea stim cum se desfasurau pe atunci programele si la ce anume exact face referire Pavel.

13/08/08 08:23

irlanda
membru

+Archangel+ a scris:

Problema este ca nu prea stim cum se desfasurau pe atunci programele si la ce anume exact face referire Pavel.

Este adevarat, ca nu pot sti exact,dar pot presupune ,ca, Pavel nu se putea impotrivi unei lucrari cu o insemnatate asa de mare,si cu un efect atat de benefic asupra sufletului nostru.Chiar el fiind unul care se ruga in limbi, mai mult ca toti.

Dar va veni o zi, cand  multe lucruri, despre care acum nu ne putem da decat cu presupusul ,ne vor fi foarte clare.Si bine ar fi, ca pana atunci sa ne abtinem si sa ne ferim(si aici ma includ in primul rand pe mine) din a face din presupunerea si incredintarea personala, o a 11-a porunca.

13/08/08 10:03

the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08
Am şi eu o întrebare.Care a fost rolul Duhului Sfânt în carte Faptelor Apostolilor?

13/08/08 10:11

Site web  
+Archangel+
Moderator

Pavel nicidecum nu se impotriveste vorbirii in limbi dar nu stiu daca o considera ca avand insemnatate foarte mare.

In lista darurilor din 1 Corinteni 12:28 vorbirea in limbi este ultima. In 1 Corinteni 14:1,5, din nou, pune prorocia deasupra vorbirii in limbi desi recunoaste importanta ultimei.

the_stranger a scris:

Am şi eu o întrebare.Care a fost rolul Duhului Sfânt în carte Faptelor Apostolilor?

A fost de a intari mesajul pe care il purtau apostolii.

1 Tesaloniceni 1:5   
In adevar, Evanghelia noastra v-a fost propovaduita nu numai cu vorbe, ci cu putere, cu Duhul Sfant si cu o mare indrazneala. Caci stiti ca, din dragoste pentru voi, am fost asa printre voi.

13/08/08 10:16

the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08
Sunt de acord cu tine +Archangel+!
Eu din câte mi-am dat seama din studiul meu personal,în cartea Faptelor Apostolilor,Duhul Sfânt are să câteva roluri.Unul din acestea ar fi un ajutor în  evanghelizare(dar şi în misiune)
Faptele apostolilor 1:8 Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi până la marginile pământului."

Un alt rol ar fi acela de a face cunoscut faptul că şi neamurile au căpătat har.

Faptele apostolilor 10:44 Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toţi cei ce ascultau Cuvântul.
Faptele apostolilor 10:45 Toţi credincioşii tăiaţi împrejur, care veniseră cu Petru, au rămas uimiţi când au văzut că darul Duhului Sfânt s-a vărsat şi peste Neamuri.
Faptele apostolilor 10:46 Căci îi auzeau vorbind în limbi şi mărind pe Dumnezeu. Atunci Petru a zis:
Faptele apostolilor 10:47 "Se poate opri apa ca să nu fie botezaţi aceştia, care au primit Duhul Sfânt ca şi noi?"

Apoi un alt rol ar autentificarea,sau întregirea (nu ştiu dacă este cel mai corect termen)botezului lui Ioan.
Faptele apostolilor 19:4 Atunci Pavel a zis: "Ioan a botezat cu botezul pocăinţei, şi spunea norodului să creadă în Cel ce venea după el, adică în Isus.
Faptele apostolilor 19:5 Când au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi în Numele Domnului Isus.
Faptele apostolilor 19:6 Când şi-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a pogorât peste ei, şi vorbeau în alte limbi, şi proroceau.
Faptele apostolilor 19:7 Erau cam doisprezece bărbaţi de toţi. 

Cam asta e ce am găsit eu referitor la vorbirea în limbi în Fapte.Dacă aţi mai găsit ceva,sunteţi invitaţii mei să aduceţi completări.

13/08/08 10:34

Site web  
+Archangel+
Moderator

Intr-adevar, a avut si rolul de a evidentia universalitatea jertfei mesianice fiind acceptate si Neamurile iar un al doilea rol a fost acela de a intari autoritatea apostolica. In Samaria nu a putut fi dat Duhul Sfant decat prin punerea mainilor apostolilor.

13/08/08 10:48

irlanda
membru

+Archangel+ a scris:

Pavel nicidecum nu se impotriveste vorbirii in limbi dar nu stiu daca o considera ca avand insemnatate foarte mare.

Categoric Pavel nu se impotriveste ,dar am remarcat din postarile anterioare si nu numai ,ca unii se leaga de versetele in care Pavel indeamna la intelepciune in vederea folosirii acestui dar,si se trage concluzia ca vorbirea in limbi in biserica nu-si are rostul.

Archangel a scris:

In lista darurilor din 1 Corinteni 12:28 vorbirea in limbi este ultima. In 1 Corinteni 14:1,5, din nou, pune prorocia deasupra vorbirii in limbi desi recunoaste importanta ultimei.

Da ,nu este vorbirea in limbi cea mai importanta lucrare a Duhului Sfant.
Dar asta nu ne motiveaza sa punem in dreptul vorbirii in limbi un zero.
Este foarte importanta, dar nu cea mai importanta.

13/08/08 16:11

+Archangel+
Moderator

irlanda a scris:

Dar asta nu ne motiveaza sa punem in dreptul vorbirii in limbi un zero.

Ai dreptate. Sa nu uitam ca vorbirea in limbi este un dar al Duhului Sfant. Deci, pentru copiii lui Dumnezeu, este de o importanta majora.

13/08/08 16:34

Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Dar este si un dar obligatoriu?! Nu cred! Darurile sunt diferite, in functie de conditiile necesare raspandirii evangheliei. Daca fratele tau caruia doresti sa ii vorbesti despre Dumnezeu , este conational, nu cred ca Duhul Sfant il va indemna sa vorbeasca in limbi straine.

Cunosc cazuri de persoane penticostale(nu doresc deloc sa jignesc) care, din dorinta de a capata public botezul cu duhul sfant, au vorbit in limbi cu de la sine putere. Duhul Sfant se manifesta extrem, in conditii extreme, si se manifesta normal, in conditii normale.

18/08/08 18:39

Sword
membru

Cunosc si eu grupuri la care era obligatoriu sa vorbeasca "in limbi". Asa ca faceau tot ce puteau unii sa improvizeze ceva ca sa nu fie vazuti ca "nedemni". Bineinteles ca si roadele s-au vazut dup-aia...acum jumatate din ei nu mai au nimic de-a face cu D-zeu. Duhul ne da cand vrea El, oamenilo deschisi ptr. a lucra, si in momentul necesar. El nu da alandala, tuturor, oricand, fie ca trebuie fie ca nu...doar asa ptr. a gadila orgoliile "crestine". Am auzit caz cand dintr-o dorinta egoista de a avea si el vorbirea, si o ambitie stupida de-a o obtine a reusit sa capete demoni si sa nu mai fie in stare nici sa vorbeasca ci numai sa maraie, schelalaie, grohaie...etc. Pana a fost vindecat de ei.

Ultima modificare de Sword (18/08/08 22:47)

18/08/08 22:47

Norkis
membru

pafff!

18/08/08 22:58

Sword
membru

Sa explic mai in detaliu fenomenul ce-a dus la asta. Sora baiatului, o fata sincera si plina de ravna s-a rugat mult si a primit darul vorbirii pana la urma. Fratele ei foarte incapatanat si invidios a vrut sa-i demonstreze ca si el il va avea. Asa ca si-a pus ambitia la bataie si cu lacomie a incercat sa-L forteze pe D-zeu sa i-l dea. Motivatia lui era invidia, ambitia stupida si mandria. Asa incat a primit...dar nu de la Domnul ci de la tatal motivatiilor lui. Nu mai era in stare nici sa vorbeasca ci doar sa scoata niste zgomote urate. Vazand asta sora lui si restul comunitatii s-au rugat ptr. el si a fost vindecat pana la urma. De-aici eu am invatat ca sa nu-L ispitim pe D-zeu cu motivele noastre egoiste ci sa-L lasam pe El sa hotarasca cand si ce dar sa ne dea.

19/08/08 10:06

+Archangel+
Moderator

Mai sunt unii care sustin ca daca nu vorbesti in limbi nu esti mantuit. :rolleyes:

19/08/08 10:58

Norkis
membru

sword, apreciez mult cele spuse de tine in ultimee doua randuri.

19/08/08 12:19

Sword
membru

Si acum o viziune proprie cu privire la daruri. Eu nu vad posibilitatea de a cere, sau obliga pe cineva sa-mi faca un dar. Ptr. mine-i exclus asta din principii. Darul de la inceput este ceva ce se ofera de buna voie. Daca-l ceri nu se mai numeste dar, iar daca-l cumperi se numeste achizitie. Dar stand langa o persoana si cunoscand nevoile sau dorintele ei, la un moment dat daca am posibilitatea sa-i ofer ceva ii voi oferi. Ea va primi si se va bucura. Dar daca ma bate toata ziua la cap sa-i fac cutare lucru cadou nu mai il simt dat de la mine vointa cu bucurie. Asta este un principiu de-al meu, nu zic c-ar fi ceva de practicat ptr. toti. Daca eu stau langa El si am anumite inclinatii sau nevoi si El vede ca-mi sunt de folos ptr. a face ceva bun cu ele sunt sigur ca-mi va da atunci cand vine vremea potrivita. Eu nu-i sugerez si nici nu insist sa-mi dea ceva, doar ca asa mi se pare mie c-ar trebui sa fie. Stie de ce am eu si ceilalti nevoie, sau de ce am eu nevoie ca sa pot ajuta pe ceilalti. Tot ce-mi doresc nu este un dar de la El, nici macar un semn....ci sa reusesc sa fiu cat mai bun prieten cu El si cat mai mult.

19/08/08 14:08

Pagini: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 23    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la