|
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Uite ca sunt de acord cu ce zice Bair..desi el zice foarte direct anumite chestii tabu ptr. penticostali sau carismatici. Eu le-as zice mai...cu manusi, desi in principiu sunt pe aceeasi idee.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
07/09/08 20:58
|
|
reluestera
membru
 Inregistat: 06/09/08
|
|
chestia cu tavalitul am vazut-o, si am mai vazut si altele in care se loveau in cau uni pe altii si incepeau sa vorbeasca in limbi
_______________________________________ da, El e stanca si ajutorul meu, turnul meu de scapare; nicidecum nu ma voi clatina.
|
|
07/09/08 21:47
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Si o sa mai vezi si altele si mai si, daca n-ai ce face si te uiti la asa ceva pe yuotube.
|
|
07/09/08 21:57
|
|
reluestera
membru
|
|
dce muzica crestina ai?
_______________________________________ da, El e stanca si ajutorul meu, turnul meu de scapare; nicidecum nu ma voi clatina.
|
|
07/09/08 22:03
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Relu, presupun ca nu o iei pe de departe pe irlanda, ca de la muzica sa ajungi la vorbirea in limbi. Este un topic special pt asta. 
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
07/09/08 22:17
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Si pt "tavalit" este unul.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
07/09/08 22:19
|
|
bairstow
membru
Inregistat: 27/10/07
|
|
irlanda a scris:
Si o sa mai vezi si altele si mai si, daca n-ai ce face si te uiti la asa ceva pe yuotube. |
Deci pe you tube ma uit doar la ce imi convine?Irlanda ,asa cum fac unii penticostali pe you tube, puteai macar sa spui ca te dezici de astfel practici(tavalire,plansetinconstient etc etc).Eu inteleg ca esti penticostala si intradevar astfel de practici poate nu se gasesc la tine, dar ele din pacate exista.Apropo ai practicat vorbirea in limbi? Un exemplu interesant este cel al unui preot catolic care a inceput sa se roage bolborosind simplu lalalala, cautand vorbirea in limbi.La un moment dat a simtit intradevar ca cineva vorbea din el.Vedeti ca el a cautat cu tot dinadinsul vorbirea in limbi(infumurarea)?Ce sa intamplat defapt?El bolborosind lalalala a ajuns la un moment dat(din cauza repetitie) intr-o stare semiinconstienta.Dumnezeu nu a mai putut interveni(din cauza infumurarii preotului si a faptului ca acesta nu il mai avea pe Dumnezeu in mintea si inima lui) si diavolul vazand aceasta stare inconstienta a intrat in el.Ce iti zice un yoghin cand faci meditati yoga sau karate?Eliberaza-ti mintea.Goleste-o.Nu te mai gandi la nimik.Si in ritualurile vodoo adeptii de multe ori, in afara ritmurilor care se repeta obsedant ,folosesc alcoolul ca sa intre intr-o stare inconstienta.De posedare. Lasa satana sa intre in ea.In mintea care nu mai e constienta.Desigur ca Dumnezeu nu il lasa pe diavol sa il posedeze pe acel om mereu ci numai cat acesta practica astfel de infumurari.Sau golirii.Asa si cu cei care se tavalesc pe podea.Daca va uitati ei sunt intr-o stare mai mult decat inconstienta. Deci la final ii spun Irlandei(chiar daca poate se va supara, dar poate o sa-i ajute) joaca-te cu focul...Sau mai bine:ai grija.  P.S. mercy Sword pentru ce ai scris.
Ultima modificare de bairstow (08/09/08 05:45)
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
08/09/08 05:40
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
april a scris:
Si pt "tavalit" este unul. |
cauta-l.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
08/09/08 07:50
|
|
Sword
membru
|
|
Vezi Bair ca nu sunt intru totu de acord cu tine. Ca nu orice bolboroseala se numeste vorbire in alte limbi ii adevarat. Da-i adevarat si ca exista darul asta si D-zeu poate sa-L dea unde este nevoie. Tu cred ca ai vrea sa zici ca toate-s false si toti is infumurati ca-L cer. Da nu se cer anumite manifestari numai din infumurare, ci si din necesitatea unui ajutor interior, sau de ajutor ptr. exterior. PS vezi ca "mercy" inseamna mila in engleza. Merci se scrie multumesc in franca.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
08/09/08 09:28
|
|
bairstow
membru
|
|
Aici trebuie sa verific si eu.Deci nu in fiecare Duminica se vorbeste in limbi?Doar odata la nu stiu cat timp?Oricum sincer nu cred ca as avea vreodata curaj sa merg intr-o cladire penticostala.As merge mai degraba la baptisti sau evanghelisti(aia care vor sa scape de mine ,ma refer la cei cu care lucrez impreuna la servici) decat la penti la care as putea datorita curiozitatii mele sa ma cam frig.Repet nu mi se pare miscarea harismatica venita de unde trebuie sa vina adica de la Dumnezeu. P.S. A-ti avea curaj sa intrati intr-un templu mormon?
Ultima modificare de bairstow (08/09/08 21:48)
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
08/09/08 21:41
|
|
Sword
membru
|
|
Da...am si chemat odata mormoni la discutii. Bine...eram cu inca doi prieteni tari in Cuvant. Interesanta experienta. Apoi am fost la Martori...In rest nu are de ce sa-ti fie frica de penticostali sau baptisti sau Carismatici. Nu stiu sa fi mancat pe cineva . Si stai linistit ca dracii nu sar asa pe tine fara sa-i accepti tu sa-si faca cuibu in tine. Eu unu m-as duce si la o intrunire satanista de-as avea ocazia... si starea.
|
|
08/09/08 21:52
|
|
bairstow
membru
|
|
Sword a scris:
Eu unu m-as duce si la o intrunire satanista de-as avea ocazia... si starea. |
Aici e vorba de infumurare.Eu am inteles ca la slujbe de exorcizare in care se scot dracii oameni curiosi nu au ce cauta deoarece iesind din acel om pot sa vina la cel curios si sa intre in el, deoarece cauta pe Dumnezeu dupa semne si nu dupa inima lui si e slab in credinta. Sunt interesat sa vad ce ai vorbit cu mormoni mie mi s-au parut niste robotei care vorbeau ca o banda de magnetofon.Oameni dusi cu capu.Eu (sau tata)ii intrebam cum e in America ei imi spuneau profetul Joseph Smith...Nici nu ma bagau in seama isi pierdeau poezia 
Ultima modificare de bairstow (08/09/08 22:44)
|
|
08/09/08 22:43
|
|
hopeful
membru
Inregistat: 30/05/07
|
|
bairstow a scris:
Oricum sincer nu cred ca as avea vreodata curaj sa merg intr-o cladire penticostala. |
in 20 de ani de cand tot merg in biserici penticostale inca n-am vazut canibali pe acolo, deci poti merge linistit 
_______________________________________ Love Makes The World Go Round
|
|
08/09/08 22:46
|
|
Sword
membru
|
|
Bairstow...Si tu vad ca ai doua placi: Fie omu cu care vorbesti ii infumurat, fie vrea sa te ameninte cu ceva. Calmeaza-te omu...ca nu are nimeni nimic cu tine. Cat despre curiozitatea mea...cam stiu cate ceva din fiecare...inclusiv cum sa te protejezi de multe chestii. Cred ca numai oamenii slabi nu au curaj sa discute cu altii de alta parere cu ei. Oamenii tari stiu ce sa ia de buna si ce nu. Experienta te invata. Pe unde am umblat eu putini ar avea tupeul...si nici nu-i sfatuiesc. Dar acum am invatat sa-l miros pe "prietenu" nostru viclean cam peste tot pe unde-si baga coada. Un castig ptr. ceilalti, si ptr. mine...desi cu o anumita pierdere din partea mea.
|
|
08/09/08 23:06
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
Limbile in care vorbesc unii, se vorbesc si in ceruri?
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
16/09/08 22:52
|
|
reluestera
membru
|
|
1 cor.13:1 da, limbile pe ccare le vorbesc unii, se vor vorbi si in cer
|
|
17/09/08 18:36
|
|
bairstow
membru
|
|
reluestera a scris:
1 cor.13:1 da, limbile pe ccare le vorbesc unii, se vor vorbi si in cer |
Nu are nici o treaba acest verset cu ce zici.Acolo se arata ca ingerii vorbesc o alta linba fata de noi.Bolboroseala nu e o limba si mai ales ingereasca.
|
|
17/09/08 20:02
|
|
Sword
membru
|
|
In toate cazurile in care oamenii au avut contact cu ingeri sau alte spirite au vorbit limba pe care-o cunostea omul. S-au inteles perfect si nu stiu nici un caz in care omul sa vorbeasca pe alta limba cu ingerii decat cea materna. Ati auzit voi altfel?
|
|
17/09/08 20:46
|
|
bairstow
membru
|
|
Sword tu compari oamenii cu ingerii?Ei probabil ca ne stiu toate limbile dar ei nu vorbesc engleza in cer.Fii sigur de asta.
|
|
17/09/08 20:52
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
Apostolul Pavel a spus destul de clar că, prin Duhul Sfânt, putem vorbi în limbi îngereşti. Înseamnă că avem ceva în comun cu îngerii. 1 Corinteni 13:1 "Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor. "
Clar că îngerii pot face mult mai multe decât noi, dar în ce privesc limbile prin Duhul Sfânt, se poate să vorbim la fel.
|
|
17/09/08 21:20
|
|
Sword
membru
|
|
Probabil ca acolo nu se mai vorbeste nici o limba. Probabil ca intelegerea va fi la un cu totul alt nivel. Oricum eu nu-i vad pe ingeri ca pe cineva dintr-o alta tara in care se vorbeste limba lor. Si la faza aia(si singura de altfel) apostolul Pavel da un exemplu extrem despre ce inseamna dragostea. La fel de bine putea sa zica.."si de-as cunoaste limba animalelor", sau "de-as stii ce ce model au pietrele de aur din Imparatie". Dupa parerea mea fraza aia nu este decat un exemplu pur...fara sa faca o teologie a limbajului ingerilor, sau fara sa aibe intentia de-a invata lumea ca ingerii au o limba straina. Limba lor este inchinarea inaintea Tatalui, si voia Lui se face printr-un singur gest de vointa.
|
|
17/09/08 21:50
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
Sword a scris:
... La fel de bine putea sa zica.."si de-as cunoaste limba animalelor", sau "de-as stii ce ce model au pietrele de aur din Imparatie".... |
Putea. Dar n-a făcut-o. A specificat destul de clar, zic eu, "Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti".
Multe nu pricepem noi acum. Tot ce zicem chiar cu Biblia în fatţă sunt simple păreri personale. Iar ca să pricepem mult mai multe, ar trebui să ne rugăm şi noi ca Pavel:
Efeseni 3:14,15,16,17,18,19. "...Iată de ce, zic, îmi plec genunchii înaintea Tatălui Domnului nostru Isus Hristos, din care îşi trage numele orice familie, în ceruri şi pe pământ, şi-L rog ca, potrivit cu bogăţia slavei Sale, să vă facă să vă întăriţi în putere, prin Duhul Lui, în omul dinăuntru, aşa încât Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă; pentru ca, având rădăcina şi temelia pusă în dragoste, să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii, care este lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea; şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoştinţă, ca să ajungeţi plini de toată plinătatea lui Dumnezeu. "
|
|
17/09/08 22:03
|
|
Norkis
membru
|
|
Magdy a scris:
Apostolul Pavel a spus destul de clar că, prin Duhul Sfânt, putem vorbi în limbi îngereşti. Înseamnă că avem ceva în comun cu îngerii. 1 Corinteni 13:1 "Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor. "
Clar că îngerii pot face mult mai multe decât noi, dar în ce privesc limbile prin Duhul Sfânt, se poate să vorbim la fel. |
aceasta este o supozitie si nu o afirmatie.
|
|
17/09/08 22:09
|
|
Norkis
membru
|
|
Iar "chiar daca as vorbi limbi ingeresti" are si conotaii spirituale: adica, chiar daca as avea un limbaj pur, fara vorbe imorale si patate, chiar daca tot ce as scoate de pe buze ar fi 100% adevarat, aceasta nu este de ajuns.
|
|
17/09/08 22:11
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
si cam ce ar mai fi necesar ??? acu fara misto ... pe bune ...
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
17/09/08 22:23
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|