TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Duhul Sfant/Vorbirea in limbi?! Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 ... 23
Turcu Ovidiu
membru

Inregistat: 16/06/09
Salutare la toată lumea!

16/06/09 16:20

redgreeneyes
membru

Inregistat: 27/12/05

Turcu Ovidiu a scris:

Salutare la toată lumea!

A vorbit mutul! Poate ne zici si noua parerea ta tinere....

16/06/09 16:29

Turcu Ovidiu
membru

Ai vorbit? Ce parere sa iti zic?

19/06/09 08:50

Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07

MRU a scris:

Adevarul e ca si eu am ramas cam...nelamurita...Am mai participat la diverse reuniuni si se facea cu insistenta apel "vorbiti in limbi". Eu cred ca vorbirea asta vine atunci cand da Duhul, nu la indemnuri venite din afara. Asta e. Fiecare da socoteala inaintea lui Dumnezeu...

Aseara m=am uitat live la slujba unei biserici ..si am observat acelasi lucru ..se cerea cu insistenta sa se vorbeasca in limbi ... chiar m-am mirat ...

19/06/09 09:16

maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09

Tanara crestina a scris:

Aseara m=am uitat live la slujba unei biserici ..si am observat acelasi lucru ..se cerea cu insistenta sa se vorbeasca in limbi ... chiar m-am mirat ...

Mai astia , scuze, nu sunt normali, pai chiar Pavel spune ca in biserica tb sa fie o anumita oranduiala. Am intalnit multe persoane care fusesera pt prima data in viata lor la o biserica neoprotestanta si aceea era penti, pai mai, erau bulversati total de ce era acolo. Cand mergeam la biserica penticostala(am fost vreo 2 ani) imi era teama sa invit pe cineva acolo, imi era teama de reactia lor numai ascultand cum se desfasoara rugaciunile, ca nu cumva sa respinga total cuvantul lui Dumnezeu.
In biserica in care merg acum nu imi este teama de nimic, sunt foarte incantata de pastorii, (de pregatira lor) de rugaciuni,de modul in care se fac acestea, de oranduiala din biserica,si de ceilalti, acum nu imi mai este jena sa invit pe cineva la biserica.
Posibil ca bisericile penti sa se fi schimbat mult in ultimii 10 ani, dar eu m-am lecuit de stilul acela de organizare. Am multi prieteni penticostali care imi spun in fata ca suntem "reci", dar remarca asta chiar ma lasa rece.

Legat de insistenta de a vorbi in limbi eu stiam ca ei considera ca cine nu vb in limbi nu are Duhul Sfant, de aceea se indista pe "staruinta pt a primi Duhul Sfant",adica vorbira in limbi
Vorba unui frate crestin,care nu mai e printre noi (am citit asta in Amintiri cu sfinti) Duhul Sfant iti cunoaste adresa, stie unde stai.
De multe ori ne ratacim pt ca nu cunoastem Scripturile nu pt ca nu avem vorbirea in limbi.

Ultima modificare de maria_t (20/07/09 02:20)

20/07/09 02:17

Turcu Ovidiu
membru

1Co 14:23  Deci, dacă s-ar aduna Biserica toată laolaltă şi toţi ar vorbi în limbi şi ar intra neştiutori sau necredincioşi, nu vor zice, oare, că sunteţi nebuni?

20/07/09 09:35

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

maria_t a scris:

Mai astia , scuze, nu sunt normali, pai chiar Pavel spune ca in biserica tb sa fie o anumita oranduiala. Am intalnit multe persoane care fusesera pt prima data in viata lor la o biserica neoprotestanta si aceea era penti, pai mai, erau bulversati total de ce era acolo. Cand mergeam la biserica penticostala(am fost vreo 2 ani) imi era teama sa invit pe cineva acolo, imi era teama de reactia lor numai ascultand cum se desfasoara rugaciunile, ca nu cumva sa respinga total cuvantul lui Dumnezeu...

Pe de o parte, daca sunt crestini sunt fratii nostri! Poate ar trebui putin sa tina cont si de nevoia de randuiala la ei in biserica. Am fost si eu la ei! Mie nu mi s-a parut asa cum zici. Din contra, mi se parea ca ei pun suflet in tot ce fac.

Acuma nu are importanta ce mi se pare mie! Se ridica totusi o intrebare: Cum de merge lumea la ei daca sunt bulversati? Pentru ca sunt mai multi decat baptistii sau decat noi, sau chiar mai multi decat toti ceilalti crestini evanghelici pusi impreuna, si poate chiar adaugandu-i si pe adventisti! (cel putin la noi in tara) Unde sa mai punem faptul ca cea mai mare biserica Nou Testamentala din lume este penticostala? Asa c atrebuie sa vedem ce au bun si sa abordam in mod serios aceasta chestiune.

Ultima modificare de mereu-tanar (20/07/09 15:24)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

20/07/09 15:22

Turcu Ovidiu
membru

mereu-tanar a scris:

Pentru ca sunt mai multi decat baptistii sau decat noi, sau chiar mai multi decat toti ceilalti crestini evanghelici pusi impreuna, si poate chiar adaugandu-i si pe adventisti

Se interzice prezervativul.

20/07/09 17:37

GeoAli
membru

Inregistat: 28/05/09
ce diferenta sunt intre penti-baptisti;penti-evanghelisti???
fiecare cum inteleg...si eu merg la biserica penticostala si chiar imi place mult acolo;nu zic ca la baptisti si evanghelisti nu-i frumos...

legat de vorbirea in limbi...mi se pare ceva foarte normal dar inainte de a face botezul cu duhul sfant trebuie sa fim capabili  pt ca cei care primesc mult,li se cere mult...

20/07/09 17:39

Turcu Ovidiu
membru

Ce sa ti se ceara din moment ce toate astea is arme si daruri? Singura cerinta e sa crezi.

Ultima modificare de Turcu Ovidiu (20/07/09 17:42)

20/07/09 17:42

GeoAli
membru

eu cred ca se cere foarte mult...
sunt daruri dar sunt date sa le folosesti cu niste scopuri....bune...daca ai de gand sa faci doar sa te vada alti...

Ultima modificare de GeoAli (20/07/09 17:47)

20/07/09 17:46

Turcu Ovidiu
membru

Sunt daruri personale, le folosesti pentru lupta. Sunt altii care au darul vorbirii in limbi si care se ridica in biserica si spun ceva dar acolo trebuie sa fie unul care are darul interpretarii limbilor, altfel mai bine sta jos cel care vorbeste in limbi. Aici o dau in bara multi. Nu stiu ordinea. Iar Pavel spune clar ca toate astea sunt daruri personale, devotionale, pe care fiecare Crestin trebuie sa le aiba pentru el. Dar mai spune ca in biserica sunt manifestate aceste daruri pentru zidirea bisericii.  \Dar sa nu confundam darurile devotionale cu cele care sunt folosite in public, on stage, in biserica. Altfel iese ce zice Pavel:

1Co 14:23  Deci, dacă s-ar aduna Biserica toată laolaltă şi toţi ar vorbi în limbi şi ar intra neştiutori sau necredincioşi, nu vor zice, oare, că sunteţi nebuni?

20/07/09 18:02

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

Turcu Ovidiu a scris:

care-i legatura cu subiectul ?

20/07/09 20:36

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

Turcu Ovidiu a scris:

mereu-tanar a scris:

Pentru ca sunt mai multi decat baptistii sau decat noi, sau chiar mai multi decat toti ceilalti crestini evanghelici pusi impreuna, si poate chiar adaugandu-i si pe adventisti

Cred ca nu ar stica putin bun simt in abordarea acestor probleme.
6 sau 7 ani ar fi fost oricum necesari! Nu mai vorbim de respect fata de lucrurile spirituale..

Ultima modificare de mereu-tanar (20/07/09 23:00)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

20/07/09 22:59

maria_t
membru

mereu-tanar a scris:

Se ridica totusi o intrebare: Cum de merge lumea la ei daca sunt bulversati?.

Asa s-au comportat persoanele pe care l-am invitat eu in acea perioada la biserica.

Oamenii merg pt ca doresc sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Sunt persoane care raman in cultul acesta si sunt altii care migreaza catre alte culte pe masura ce ajung sa cunoasca mai multe lucruri din Scripturi .

Legat de  folosirea prezervativului, cred ca Ovidiu se referea la numarul de copii facut de cei din bisericile penticostale, adica e posibil sa fie mai numerosi si pt faptul ca au mai multi copii, acestia casatorindu-se au la randul lor copii etc.. si acesta e un argument ca sunt mult mai multi.

Eu nu "posed" vorbirea in limbi, asta ce inseamna ca nu am Duhul Sfant?

Ultima modificare de maria_t (21/07/09 06:49)

21/07/09 00:25

Turcu Ovidiu
membru

Nu. Inseamna ca nu ai folosit darul. Incepe acum.

21/07/09 08:41

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

Turcu Ovidiu a scris:

Nu au toti acest dar.

21/07/09 09:10

maria_t
membru

Turcu Ovidiu a scris:

Voi ce credeti, vorbirea in limbi se poate "pierde"?
Credeti ca exista pusibilitatea ca sa ai (sau  nu mai ai) acest dar atunci cand te indepartezi de Dumnezeu?

21/07/09 10:40

GeoAli
membru

aici e legat de "a crede"...cunosc pe cineva care a primit acest dar si a doua zi l-a pierdut...

21/07/09 10:56

Turcu Ovidiu
membru

cum? capitol si vers please.

21/07/09 11:21

cami
membru

Inregistat: 17/07/07
Dupa doar o zi, GeoAli ? Asa de repede ?

Cred ca am mai zis pe aici treaba asta .. eu nu inteleg de ce tre sa staruiesc dupa un dar ?! Adica, daca Dumnezeu vrea si are in planul Lui sa mi-l dea, o va face. Daca nu, inseamna ca nu e pt mine.

Care a mai vazut pe cineva sa se tot roage de cineva si sa staruiasca sa-i ofere un dar , un cadou ? Daca cineva iti ofera un dar, o face pt ca vrea, pt ca are ceva motive, pt ca te cunoaste ,pt ca poate sunteti prieteni etc. Dar nici intr-un caz, nu vei primi un dar daca staruiesti de bietul om sa ti-l tot dea .. :rolleyes:

Si, plus de asta, tot Biblia mai zice si ca multe lucruri sunt ingaduite, dar nu toare sunt si de folos .. ma intreb atunci, daca vorbirea ta in limbi [care pt mine nu ii cu nimic mai mult decat o simpla bolboroseala pt ca nu pricep nimic din ce indrugi acolo] , nu ajuta pe nimeni, nu zideste pe nimeni cu nimic , ce rost mai are sa o practici ? macar te zideste pe tine ?

21/07/09 11:24

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
De acord, cami Iar referitor la darul vorbirii in limbi...Domnul Isus le spusese ca le va darui o putere in Fapte 1:8:
"Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului."

Ultima modificare de UnderZero (21/07/09 12:56)

21/07/09 12:10

Turcu Ovidiu
membru

rugatul in limbi zideste sinele, trupul.

21/07/09 12:29

FiicaDeRege
membru

Inregistat: 03/11/08

cami a scris:

macar te zideste pe tine ?

1 Corinteni 14:4 "Cine vorbeşte în altă limbă, se zideşte pe sine însuşi"

Turcu Ovidiu a scris:

rugatul in limbi zideste sinele, trupul.

trupul?cum zideste trupul? :D

Ultima modificare de FiicaDeRege (21/07/09 12:52)

21/07/09 12:50

Turcu Ovidiu
membru

adica sanatate.

21/07/09 13:17

Pagini: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 ... 23    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la