|
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Vorbirea in limbi are ca si consecinta santatea fizica? Unde scrie asta?
|
|
21/07/09 13:28
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
1 Corinteni 13:8 "Dragostea nu va pieri niciodată. Proorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit."
Cine imi poate spune cand isi are implinirea acest verset? Ce dovada biblica ne arata ca aceste daruri cari au fost date atunci apostolilor se transmit si mai departe dupa moartea lor?
Ultima modificare de daniel.drehluta (21/07/09 13:37)
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
21/07/09 13:37
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
la a 2a venire.
nu a existat un timp al minunilor ci un Dumnezeu.
|
|
21/07/09 14:09
|
|
FiicaDeRege
membru
Inregistat: 03/11/08
|
|
Oviudiu, uite intreg versetul 1 Corinteni 14:4 : "Cine vorbeşte în altă limbă, se zideşte pe sine însuşi; dar cine proroceşte, zideşte sufleteşte Biserica."
_______________________________________ Inima mea este Templul Lui.
|
|
21/07/09 14:10
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
cine proroceşte, zideşte sufleteşte Biserica."
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (21/07/09 14:19)
|
|
21/07/09 14:18
|
|
cami
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
Am intalnit frati penticostali care mi-au spus ca Raiul e conditionat de darul vorbirii in limbi. Cu alte cuvinte , exista si crestini care sustin ca in Rai ajungi doar daca vorbesti in limbi. Eu nu cred ca au dreptate .
Voi ce credeti ? Puteti argumenta asta biblic, cu versete ?
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
21/07/09 14:40
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Ei pot argumenta? Ce versete au adus in sprijinul declaratiei lor?
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
21/07/09 14:48
|
|
cami
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
Niciunul . Faza e ca aici se impotmolesc multi. Ori nu au versete prin care sa ma convinga, ori nu cunosc suficient de bine Biblia.
Unii mi-au spus ca doar cei care vorbesc in limbi vor fi rapiti ..
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
21/07/09 14:54
|
|
FiicaDeRege
membru
|
|
Eu sunt penticostala, botezata cu Duhul Sfant, vorbesc in limbi, dar mi se pare foarte absurd sa consideri vorbirea in limbi o conditie a mantuirii.Domnul Isus ii spune lui Nicodim:"Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu."Nu ii spune daca va vorbi in limbi va fi mantuit, ci daca se va naste din nou. 
|
|
21/07/09 15:22
|
|
UnderZero
membru
|
|
Si totusi e parte din doctrina penticostala credinta, conform careia vorbirea in limbi e semnul botezului cu Duhul Sfant.
|
|
21/07/09 15:47
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Una e sa fi botezat cu Duhul si alta sa ai Duhul in tine cand esti mantuit, cum au toti Crestinii. E corect: semnul botezului cu Duhul e vorbitul in limbi. Cel mai bun mod de a vorbi in limbi este sa incepi.
|
|
21/07/09 16:07
|
|
UnderZero
membru
|
|
Doar vorbirea in limbi e semnul botezului cu Duhul Sfant? E acesta singurul dar posibil?
Ultima modificare de UnderZero (21/07/09 16:10)
|
|
21/07/09 16:10
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Nu, dar acesta e de regula semnul. Vorbirea in limbi nu e conditie pentru mantuire la fel cum nici botezul in apa nu e conditie pentru mantuire.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (21/07/09 16:13)
|
|
21/07/09 16:12
|
|
UnderZero
membru
|
|
Acesta e de regula semnul, zici tu...Poate cel mai vizibil, din punctul tau de vedere . Altfel -> unde scrie asta?
1 Corinteni 12:4-11 spune clar, printre altele (versetul 11): "Dar toate aceste lucruri le face unul şi acelaşi Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voieşte."
Ultima modificare de UnderZero (21/07/09 16:20)
|
|
21/07/09 16:20
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Cand apostolii au primit botezul Duhului au vorbit in Duh. La fel si ucenicii lor de mai tarziu.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (21/07/09 16:26)
|
|
21/07/09 16:24
|
|
UnderZero
membru
|
|
Asa, si? De-asta e "de regula" semnul? Eu cred ca Duhul da ce este nevoie, adica in functie de necesitati, "cum voieste" in intelepciunea Sa de Dumnezeu. Ucenicii raspandeau Cuvantul si aveau nevoie de "vorbirea in limbi" pentru a se face intelesi.
De Rusalii erau in Ierusalim diferite nationalitati, care astfel au avut posibilitatea sa auda Evanghelia. Ideea e ca darurile au un scop. Indiferent ca este vorbirea in limbi sau alt dar...
Ultima modificare de UnderZero (21/07/09 16:45)
|
|
21/07/09 16:38
|
|
FiicaDeRege
membru
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
rugatul in limbi zideste sinele, trupul. |
Turcu Ovidiu a scris:
adica sanatate. |
Pavel spune despre el insusi ca vorbea in limbi mai mult decat toti ceilalti.Totusi, avea un tepus.Cum explici asta?
Ultima modificare de FiicaDeRege (30/07/09 11:51)
|
|
30/07/09 11:51
|
|
Cr!$s
membru
 Inregistat: 07/01/09
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
rugatul in limbi zideste sinele, trupul. |
Turcu Ovidiu a scris:
adica sanatate. |
Rugatul in limbi nu zideste sinele, dupa cate stiu eu, cand te rogi in limbi te zidesti spiritul, deci este pentru sufletul tau.
Ultima modificare de Cr!$s (30/07/09 12:06)
_______________________________________ frumusetea este in ochii celui care priveste
|
|
30/07/09 12:05
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
FiicaDeRege, tepusul lui Pavel nu era o boala. Este un topic despre asta. Cine vorbeste in limbi se zideste pe sine dar cine proroceste zideste sufleteste biserica. Diferenta pe care Pavel o face e ca zidirea sineului consta in regenerarea trupeasca, adica insanatosirea trupului. Spiritul este zidit prin prorocie in biserica. Rugatul in limbi este de 2 feluri: darul devotional pe care orice Crestin il poate manifesta si limbile publice din biserica; acestea au nevoie de cineva care sa interpreteze limbile ca biserica sa fie incurajata.
Zidirea sinelui se refera la trup. Rugatul in Duh are multe alte beneficii. De exemplu, nu intelegi ce spui atunci cand te rogi asa, si e pentru binele tau. Te poti ruga pentru un eveniment din viitor, ca El sa te protejeze, sau pentru o persoana si nici nu stii ce spui, pentru ca daca ai sti, poate te-ai speria. Sau daca esti indragostit si te rogi asa, si tu nu stii pentru ce te rogi, si suferi in timpu asta pentru dragostea asta, nu stii daca e bine sa stai cu partenerul/a. Tu nu stii ce te rogi, si daca ai auzi ceva de genul: O Tata, rupre relatia asta, nu e bun pentru mine.. etc. Te-ai speria si nu ai vrea asta, pentru ca esti in loveeeee. Rugaciunea in Duh e perfecta si e dupa voia Lui care e buna, placuta si perfecta. Te poti ruga pentru orice lucru si sa nu stii, in mod perfect.
Deci, pe langa zidirea sinelui, care inseamna trup (pe langa spirit), te rogi si pentru situatii care inca nu le stii, sunt in viitor, si tu te rogi pentru ele perfect, in Duh.
Corintenii erau foarte laudarosi cu darul asta de aceea Pavel ii atentioneaza ca acest dar e unul devotional si te zidesti pe tine, sa nu abuzezi de el in public, pentru ca ai parea nebun, si nu ai face decat sa iti scoti in evidenta edificarea personala, te dai mare adica. Iar celor care au acest dar si vestesc in biserica, le spune ca trebuie sa fie cineva care sa si interpreteze ce spune, altfel mai bine tace.
Pavel se ruga astfel mai mult decat toti laolalta, asa zice. Deci el se ruga tot timpul in Duh. In baie, pe magar, langa cei bolnavi, inainte de culcare, dupa trezire. Pe langa zidirea trupului, dupa o vreme de rugat in Duh, vei simti io stabilitate si o siguranta cum nu ai mai avut. Trupul iti va fi revigorat si improspatat. Acesta e beneficuiul rugaciunii in Duh, doar unul din ele. Sanatatea este foarte importanta si Dumnezeu ne-a dat mai multe metode prin care sa o traim acum.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (30/07/09 13:37)
|
|
30/07/09 13:32
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
FiicaDeRege, tepusul lui Pavel nu era o boala. Este un topic despre asta. |
Chiar in acel topic este boala tepusul lui Pavel. Doar opinia ta este ca nu ar fi boala ci persecutie, dar ideea generala ce se vede acolo este ca tepusul lui pavel a fost o boala.
Rugatul in limbi este de 2 feluri: ..." |
Nu ai dat citatul Biblic pentru asta. Sau sa intelegem ca-i o ...maxima scoasa de tine?
Si eu as putea sa spun ca rugatul in limbi este de doua feluri.(De la Dumnezeu, si din alte surse). Nu suna interesant?
Zidirea sinelui se refera la trup. |
Sinele este mai mult decat trup.
..., si suferi in timpu asta pentru dragostea asta, nu stii daca e bine sa stai cu partenerul/a. | Ai putea sa stii ca nu este bine sa stai cu partenerul pana dupa casatorie. pentru asta nu ai nevoie sa te rogi in alte limbi, ci ai Biblia in limba materna sau in oricate alte limbi ai nevoie.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
31/07/09 12:32
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Rugatul in limbi este de 2 feluri (acelasi dar): unul pe care orice Crestin il are (nu toti il folosesc) si unul care il are cel care are darul de a vorbi astfel in biserica dar unde este nevoie de cineva care sa si interpreteze cuvintele ca toata lumea sa inteleaga. Interpretarea limbilor este un dar.
|
|
31/07/09 12:51
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Biblia zice ca este un dar al vorbirii in felurite limbi, care poate fi folosit sau nu in Biserica, functie de existenta sau lipsa interpretului.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
31/07/09 12:56
|
|
Turcu Ovidiu
membru
|
|
Exista cazuri in care cel care vorbeste in limbi, nu stie ce zice, el stie ca vorbeste in limbi, dar cel care asculta ce zice, daca e strain si vorbeste o limba din alta tara, aude in limba lui ce spune cel care vorbeste in limbi.
Cazul unui pastor care a vorbit in limbi unei femei care stia chineza, el nu stia chineza, iar femeia nu stia deloc engleza, si i-a zis apoi diaconului: "Pastorul vostru vorbeste foarte fluent chineza."
|
|
31/07/09 13:52
|
|
gogol
membru
Inregistat: 22/07/09
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Biblia zice ca este un dar al vorbirii in felurite limbi, care poate fi folosit sau nu in Biserica, functie de existenta sau lipsa interpretului. |
Asa te vreau batrane!! Nu exista domnule Turcu vorbire haotica in limbi cum se practica in unele medii crestine, in care fiecare bolboroste ceva, insotit fiind de o "emotie si o stare dumnezeiasca". O fi asta dar, dar am serioase dubii ca el vine de sus! Pavel transeaza clar si acest aspect: 1 Corinteni 14:6 În adevăr, fraţilor, de ce folos v-aş fi eu, dacă aş veni la voi vorbind în alte limbi, şi dacă cuvântul meu nu v-ar aduce nici descoperire, nici cunoştinţă, nici prorocie, nici învăţătură? 1 Corinteni 14:7 Chiar şi lucrurile neînsufleţite, care dau un sunet, fie un fluier sau o alăută: dacă nu dau sunete desluşite, cine va cunoaşte ce se cântă cu fluierul sau cu alăuta? 1 Corinteni 14:8 Şi dacă trâmbiţa dă un sunet încurcat, cine se va pregăti de luptă? 1 Corinteni 14:9 Tot aşa şi voi, dacă nu rostiţi cu limba o vorbă înţeleasă, cum se va pricepe ce spuneţi? Atunci parcă aţi vorbi în vânt 1 Corinteni 14:19 Dar în Biserică, voiesc mai bine să spun cinci cuvinte înţelese, ca să învăţ şi pe alţii, decât să spun zece mii de cuvinte în altă limbă. 1 Corinteni 14:27 Dacă sunt unii, care vorbesc în altă limbă, să vorbească numai câte doi sau cel mult trei, fiecare la rând: şi unul să tălmăcească 1 Corinteni 14:28 Dacă nu este cine să tălmăcească, să tacă în Biserică, şi să-şi vorbească numai lui însuşi şi lui Dumnezeu.
PS: 1 Corinteni 14 este capitolul care face ordine in viata de adunare si in manifestarile de pe acest teren. Nu neg insa ca, cu titlu de exceptie, in relatia cu cei din paganism ,Dumnezeu in suveranitatea Sa, mai foloseste darul vorbirii in limbi asa cum a fost la inceput. Dar in nici un caz pe terenul crestinismului(fie el formal) , si mai ales in "biserici" (ma refer la locasurile de cult sau cum s-or mai numi ele)
Ultima modificare de gogol (31/07/09 14:55)
|
|
31/07/09 14:52
|
|
belinda2
membru
Inregistat: 29/07/09
|
|
vorbirea in limbi,este un dar al Duhului Sfant,dar acesta trebuie sa zideasca, pe mine insumi sau pe biserica. Cand vorbesti in limbi,nimeni nu intelege nimic,de aceea e de folos ca vorbele tale sa fie si talmacite,ca si ceilalti sa inteleaga vorbele tale. Degeaba intelegi doar tu,cand ceilalti stau pe langa tine si asteapta sa le spui si lor ceea ce vorbesti in Duhul. Dumnezeu vrea sa vorbeasca tuturora,nu doar tie. De aceea e de folos sa poti talmaci,explica ceea ce tu vorbesti.
|
|
01/08/09 10:28
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|