TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Duhul Sfant/Vorbirea in limbi?! Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 23
Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06

+Archangel+ a scris:

Desi penticostal nu ma pot dezice de radacinile de crestin dupa Evanghelie!!! :D :D :D]

aha..deci nu consideri ca fiind 100% necesar sa detii vorbirea in limbi pt a avea Duhul Sfant...right? :)

19/01/08 10:44

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Cine zice ca nu ai Duhul Sfant daca nu vorbesti in limbi se afla pe pozitii opuse cu ce afirma Biblia. Byanka a explicat destul de bine, dupa parerea mea, rolul vorbirii in limbi. Problema este ca daca o luam strict dupa ce spune Pavel se pare ca ar trebui mai degraba sa cautam darul proorociei (1 Cor 14:1,5) si chiar mentioneaza in ver 5 ca cel care prooroceste este mai mare decat cel care vorbeste in limbi. Asa ca cine umbla dupa vorbirea in limbi deja alearga dupa un dar de rang 2.

Un alt aspect interesant este ierarhia pe care o face Pavel darurilor si, contrar practicilor penticostale, vorbirea in alte limbi este pe ultimul loc:

1 Corinteni 12:28  Şi Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, prooroci; al treilea, învăţători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor, şi vorbirii în felurite limbi.

19/01/08 11:16

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

+Archangel+ a scris:

Asa ca cine umbla dupa vorbirea in limbi deja alearga dupa un dar de rang 2.

Un alt aspect interesant este ierarhia pe care o face Pavel darurilor si, contrar practicilor penticostale, vorbirea in alte limbi este pe ultimul loc:

am inteles chestia cu darurile de rang x, asta cand o faci pentru imagine. Daca slujesti pentru alt motiv, rangurile pica. eu cred ca trebuie sa facem ce este important nu ce ne place.

Am vazut repetat aluzia la "practiciile penticostale" sau altfel, vreau sa cred ca nu am nimerit pe forumul unei secte care lupta contra alteia. Personal am fost si in biserici penticostale si nu am vazut pe primul loc alergarea dupa vorbirea in limbi... am vazut si cazuri izolate, dar este altceva.
am vazut argumentari despre vorbirea in limbi, dar cred ca este un subiect deschis.
altfel spus, mai exista vorbirea in limbi sau a fost?

19/01/08 12:28

+Archangel+
Moderator

Imi cer scuze! Simt ca trebuie sa fac o rectificare: "contrar practicilor anumitor biserici penticostale"!!! Exista unele biserici penticostale care cred ca daca nu vorbesti in limbi nu esti mantuit!

Din anumite motive, pe care nu le inteleg, unele biserici au schimbat semnul roadelor Duhului Sfant din Galateni 5:22,23 cu semnul vorbirii in limbi. Mi s-a parut curios ca in vietile unora care zic ca au primit darul vorbirii in limbi altceva nu s-a schimbat.

Referitor la ce ai zis tu ca aici ar fi un forum unde se lupta sectele intre ele te inseli. E un loc fara tabu-uri in care toate subiectele sunt deschise si fiecare isi poate spune opinia fara restrictii (decat cele din regulament si cele de bun-simt). Asa ca simte-te liber sa comentezi asupra oricarui subiect si, poate, chiar sa propui unul! ;)

In ce priveste argumentarea vorbirii in limbi probabil ca ai vazut ca parerile sunt impartite. Asta nu e motiv de dezbinare ci de dezbatere.

Parerea mea este ca, si subliniez ca este numai parerea mea, vorbirea in limbi a existat si mai exista inca. Scopul si importanta acestei vorbiri ramane in continuare pentru mine un subiect asupra caruia mai trebuie sa cercetez!

19/01/08 13:30

Old
Moderator

ok, perfect de acord cu argumentatia.
ca sa propun un subiect este idee buna, dar va veni si vreme asta, cred

19/01/08 13:36

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06
da..merci pt lamuriri..ce sa va doresc..sa fiti:întâi, apostoli; al doilea, prooroci; al treilea, învăţători ... etc. :)

20/01/08 22:28

monica
membru

Inregistat: 16/03/05
Foarte greu subiectul si destul de controversat, mai am si eu de studiat pe marginea lui.
Parerea mea (a unui persoane care n-a experimentat vorbirea in limbi)e ca nu am nici un drept sa-i judec pe cei care o au sau sa reduc lucrarea lui Dumnezeu la ceea ce cred eu sau am experimentat eu, experienta care e infima raportata la Dumnezeu si lucrarea lui in viata mea.
Ma indoiesc ca prietenii mei buni care vorbesc in limbi, au luat-o razna, pentru ca viata lor cu Dumnezeu si slujirea lor e plina de profunzime si sinceritate.
Totusi, cred ca Dumnezeu ne da discernamant si ne cheama la o viata de credinta autentica, la o traire, nu plina de compromisuri, ci plina de intelepciune si dragoste.

21/01/08 14:28

LuvLi
membru

Inregistat: 07/01/08
Vorbirea in limbi tine strict de Duhul Sfant,cel putin asa cred.Am fost la o saptamana de staruinta,si atunci cand esti botezat instantaneu incepi sa vorbesti in alte limbi...e un semn al prezentei Duhului Sfant.nu?

31/01/08 20:09

+Archangel+
Moderator

Arata-mi si mie macar un verset care legitimizeaza staruinta!!!

31/01/08 20:37

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
"Legitimează"? Ce vrei să zici cu asta?

01/02/08 09:09

Site web  
Old
Moderator

+Archangel+ a scris:

Arata-mi si mie macar un verset care legitimizeaza staruinta!!!

Exista , si nu dau doar referinta ci scriu interg contextul, ca sa nu fie un pretext:<Daca unul dintre voi are un prieten, si se duce la el la miezul noptii, si-i zice:"Prietene, imprumuta-mi trei paini,..." ...dinlauntrul casei lui, prietenul acesta ii raspunde:"Nu ma turbura; acum usa este incuiata, copiii  mei sunt cu mine in pat, nu pot sa ma scol sa-ti dau paini", va spun: chiar daca nu s-ar scula sa i le dea pentruca-i este prieten, totus, macar pentru staruinta lui suparatoare, tot se va scula si-i va da tot ce-i trebuie. De aceea si Eu va spun: Cereti si vi se va da: cautati, si veti gasi; bateti si vi se va deschide.> (Luca cap.11, vers.5-9)
si concluzia:
<Deci, daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru cel di ceruri va da Duhul Sfant celor ce i-L cer. (Luca cap.11 vers.13)

Ultima modificare de OLD TRAIAN (01/02/08 09:38)

01/02/08 09:37

+Archangel+
Moderator

Si atunci am o intrebare! De ce nu gasim staruinta in biserica primara? Duhul Sfant, din ce am citit eu, a fost dat intotdeauna de sus in jos niciodata invers. Ori a fost dat fara sa fie cerut ori a fost dat prin punerea mainilor de catre ceata prezbiterilor!!!

01/02/08 10:37

filip
membru

+Archangel+ a scris:

Ori a fost dat fara sa fie cerut ori a fost dat prin punerea mainilor de catre ceata prezbiterilor!!!

Archangel, eu nu m-aş pronunţa aşa. Pentru că tu nu ştii pentru ce se rugau acei oameni, Nu este înregistrat nicăieri.
"Ceata prezbiterilor"? Acuma dacă vrei să fii consecvent, şi să rămâi strict la cuvânt, nu se aminteşte nicăieri de această sintagmă cu privire la primirea Duhului Sfânt. Singurul loc, în Timotei, vorbeşte despre un dar, fără a preciza care.

A, şi încă ceva. Atenţie la ce extragem ca învăţătură din faptele Apostolilor. Că ajungem la botezul în Numele lui Isus. Până una alta, Domnul Isus a dat o lămurire clară în Luca. Aia e doctrina.

01/02/08 10:46

Site web  
Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Foarte bine spus Bianka.
De ce sa fim mirati daca unii penticostali se inseala singuri?... Nu-i vorba de multi, fiindca majoritatea nu au "darul". Si cunosc foarte multi oameni evlaviosi si plini de ravna ptr. Domnul care au suferit din cauza lipsei "darului" si se credeau dati la o parte de D-zeu din cauza asta, desi au alte daruri mult mai concrete...Invatatura, facere de bine etc..

01/02/08 11:09

Sword
membru

Cat despre "staruinta" pot zice ca am fost prezent la unele. Sa va fereasca Domnul! Stau in jurul unor oameni care sunt in genunchi si in timp ce toti striga foarte tare si la invalmaseala in jurul lor, ei (din genunchi) trebuie sa tot repete "Sange, Sange!!!" sau "Aleluia". Pana in momentul in care limba o ia razna si incep sa se incurce aparand o balbaiala(logic)...asta se numeste "vorbit in limbi" in unele grupuri unde se practica "staruinta dupa Duh Sfant"
Mie mi se pare mai degraba practica transpersonala yoga cu folosirea unor "mantre"

01/02/08 11:14

Sword
membru

Aaaa...si inca ceva. Sa nu uitam cine vine in vremurile din urma cu "semne mari si minuni, astfel incat sa insele daca este cu putinta si pe cei alesi"

01/02/08 11:18

Old
Moderator

Sword a scris:

Cat despre "staruinta" pot zice ca am fost prezent la unele. Sa va fereasca Domnul!

Ai fost si in locuri unde staruinta mergea in directia indicata de Biblie?

01/02/08 11:38

Sword
membru

Toti zic ca merg dupa biblie. Eu dupa cate stiu cand au primit "o putere" au fost anuntati dinainte sa fie impreuna in ziua aceea. Nu sa urle ca bezmeticii repetand cuvinte ca shamanii.

01/02/08 11:48

Old
Moderator

Sword a scris:

Eu dupa cate stiu cand au primit "o putere" au fost anuntati dinainte sa fie impreuna in ziua aceea.

De unde stii asta? Din Biblie?

01/02/08 11:57

+Archangel+
Moderator

Sunt de acord cu tine Filip! Eu ma refeream la staruinta care se practica azi in unele biserici penticostale. Dupa cum zicea si Sword repetarea pana la delir a unor cuvinte nu cred ca va avea ca rezultat botezul cu Duhul Sfant. Mai mult, am auzit o nastrusnicie ca daca nu vorbesti in limbi trebuie sa o faci tu, chiar daca e balbaiala fara noima, si la un moment dat vei primi si darul vorbirii in limbi. E interesant, totusi, ca desi Pavel considera proorocia un dar mai bun decat vorbirea in limbi toti alearga dupa ultima!

In ce priveste doctrina din Luca ar mai fi si Comma Ioanida aspect pe care inca il studiez!

01/02/08 12:19

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
pfoai fratilor...abia acum am observat ca a reinceput discutia la acest subiect... oricum, dupa cum am spus si mai inainte...nu o sa se ajunga deloc la o cale de mijloc. fiecare isi sustine punctul de vedere si nu vrea sa accepte ceea ce spune celalalt, pentru ca, noi consideram ca doar ceea ce credem noi este adevarat...
eu sunt penticostala, si este normal intr-un fel sa sustin ceea ce am invatat de-a lungul putinilor mei ani...
Sword nu stiu de unde ai ajuns tu la aceste concluzii, dar unele sunt deplasate...nu poti sa afirmi anumite lucruri fara sa fii sigur pe ele.ai spus pot zice ca am fost la unele staruinte... apoi.."dupa cate stiu,cand au primit "o putere". mai ai nevoie sa te informezi, si atunci cand vei sti sigur cum stau lucrurile, te poti prununta... Si eu am fost la multe staruinte si stiu ce fel este. la unele se mai exagereaza, dar asta nu inseamna ca trebuie sa generalizezi. Eu am primit botezul cu Duhul Sfant si nu a fost deloc atunci cum crezi tu. nu stiu ce stii tu mai exact, sau daca stii ceva, dar cred ca ar trebui sa te mai informezi inainte sa faci anumite afirmatii. se vede din ceea ce postezi ca nu esti sigur pe ce spui...
Se pare ca ai o problema cu cei penticostali...da..poate ca unii se inseala, dar inseamna ca toti o fac? daca vrei, iti pot spune cum a fost la mine...a trecut un an jumate, dar tin minte de parca a fost ieri. Nu mai arunca cu pietre in cei de langa tine, pentru ca s-ar putea sa se intoarca...

[astept sa vad ce ai de spus...] ...revin

01/02/08 12:39

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
Archanghel, scuze ca ma bag si eu...sunt multi care cred asta, si pe zi ce trece tot mai putini mai realizeaza ce inseamna cu adevarat botezul cu Duhul Sfant si vorbirea in limbi. multi se chinuie ani intregi, si nu resusesc si apoi la un moment dat incep sa dea in balbaiala si spun ca au inceput sa vorbeasca in limbi, si se mint singuri. Cunosc astfel de cazuri.este greseala lor, dar asta nu inseamna ca peste tot este la fel.
multi alearga dupa vorbirea in limbi, pentru ca, in pimul rand ea este semnul primirii botezului cu Duhul Sfant si apoi pentru ca este o intarire personala. desi poate, ca ea nu este cea mai importanta, este cea mai ravnita...si eu am alergat cateva luni dupa ea.si am primit-o. nu am pus-o pe primul loc. am vrut botezul cu Duhul Sfant. Domnul mi-a dat..vorbesc in limbi si Domnul imi vorbeste prin vise... si...in momentul primirii nu a fost deloc cum majoritatea cred...

01/02/08 12:47

filip
membru

Yap. De la cererea cu stăruinţă a unui lucru, inclusiv a Duhului Sfânt, s-a ajuns la numirea unei practici drept "Stăruinţă". Nu e rău să faci o rugăciune pentru un anumit scop, însă din păcate entuziasmul nu justifică unele devieri, care mai apoi sunt susţinute şi ca doctrine. Eu am fost la stăruinţe în care oamenii au spus că nu ei declară pe cineva ca botezat, şi chiar aşa au făcut, iar alţii au zis tot aşa, dar la sfârşit au dat verdicte în funcţie de ce au auzit ei.

Eu n-am primit acest botez la o stăruinţă de acest fel, dar asta nu înseamnă că peste tot este la fel.

Însă având în vedere varietatea stilurilor în care se petrece acest act, aş vrea să nu excomunicăm nici rugăciunea stăruitoare, nici "Stăruinţa", nici punerea mâinilor, nici cererea scurtă cu credinţă, nici primirea fără a şti despre ce este vorba. Atât.

Se poate contesta semnul vorbirii în limbi, de către cine vrea să conteste acest lucru, deşi eu personal am exprimat deja o opinie în acest sens.

Dar nu m-aş duce până la a condamna un fel sau altul. Să lăsăm Duhul Sfânt să lucreze cum vrea El. Şi să ne legăm eventual doar de cei care spun că "numa' aşa" sau "numa' aşa" lucrează, când de fapt găsim multe exemple în care lucrează şi altfel.

01/02/08 13:58

Site web  
+Archangel+
Moderator

tamarta4jc a scris:

in pimul rand ea este semnul primirii botezului cu Duhul Sfant

Toti au darul tamaduirilor? Toti vorbesc in alte limbi? Toti talmacesc? 1 Cor 12:30

Nu cred ca este bine sa privesti semnul primirii botezului cu Duhul Sfant ca fiind numai vorbirea in limbi!

01/02/08 14:16

yonelutza
membru

care e pacatul pe care Dumnezeu nu-l iarta?????yo cred ca orice pacat poate fi iertat!!

01/02/08 14:20

Pagini:  1 2 3 4 5 ... 23    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la