|
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Aici ai un topic care dezbate intrebarea ta si nu numai http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=667
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
01/02/08 14:36
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
+Archangel a scris:
Nu cred ca este bine sa privesti semnul primirii botezului cu Duhul Sfant ca fiind numai vorbirea in limbi! |
Eh, mă repet iară. Este o diferenţă între un semn - ceva manifestat temporar, şi un dar de lucrare manifestat permanent.
Semnul autentic, după părerea mea îi confirmă celui botezat că a trăit ceva special, nu o simplă stare de exaltare, similară cu ce s-ar fi putut să fi trăit în alte ocazii.
|
|
01/02/08 14:37
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Sunt de acord cu tine daca imi arati unde se face diferenta intre vorbire in limbi ca dar si ca semn pentru primirea botezului cu Duhul Sfant! Sper ca esti de acord cu mine ca vorbirea in limbi la inceput a fost mai mult un semn pentru evrei ca si Neamurile sunt acceptate la Mantuire. Pentru evrei era un sacrilegiu sa vorbesti despre Dumnezeu in alta limba decat ebraica!
|
|
01/02/08 14:44
|
|
filip
membru
|
|
Părerile pot fi împărţite. uite:
limbile sunt un semn nu pentru cei credincioşi, ci pentru cei necredincioşi |
Na, io nu vreau să zic, dar ar fi bine să nu zici chestii dinastea generale, de genul că ştii ce era pentru evrei sacrilegiu sau nu. În primul rând că evreii sunt şi erau mulţi, împărţiţi în diverse curente de opinii. Aşa că... poate doar pentru unii evrei e valabl ce ai spus tu.
Eu nu am spus că există o regulă conform căreia ar fi aşa cum spun eu. Eu doar spun ce am observat în Scriptură că a fost. Nimeni nu a spus că lucrurile trebuie să se repete aşa, însă cu o singură excepţie, în care nu se precizează nimic de vorbiri în limbi - nici că au fost nici că au fost - am observat că ea a fost mereu înregistrată ca prezentă.
Mai departe, acest lucru a fost cândva numit semn în Scriptură, iar respectiv am observat că la unii dintre cei pe care-i cunosc, vorbirea aceasta nu s-a mai manifestat.
Din aceste observaţii am concluzionat ce am spus mai sus.
|
|
01/02/08 15:07
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Un anumit pacat nu poate fi iertat dar nu are a face cu vorbirea in limbi sau nevorbirea. Nici cu faptul ca noi credem sau nu credem un anumit concept. Eu l-as numi refuzul permanent al harului divin.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
01/02/08 15:15
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
+Archangel a scris:
Nu cred ca este bine sa privesti semnul primirii botezului cu Duhul Sfant ca fiind numai vorbirea in limbi! |
dupa cum a spus si Filip, este diferenta intre semn si un dar. si nu am spus ca este numai asta, dar vorbirea in limbi arata prezenta botezului cu Duhului Sfant. Ea poate fi doar ceva de moment, sau poate ramane toata viata... sunt de acord cu tot ce a spus Filip
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
01/02/08 15:22
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Filip, iarasi ma vad nevoit sa fiu de acord cu tine. Daca nu ridici semnul vorbirii in limbi la nivel de musai atunci e ok!
|
|
01/02/08 15:24
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Tamarta, stiu ce vorbesc si nu te lua dupa aparentele limbajului. Nu dau versete ca deja s-au dat cam tot ce exista in biblie despre asta. Nu are rost sa le mai expun si eu. Am frecventat biserica Penticostala destul cat s-o cunosc din interior nu din auzite. Nu-mi plac inselarile si mai ales autoinselarile. Cum vezi tu chestia asta?...Aproape 2000 de ani au disparut manifestarile astea si dintr-o data apar asa...acum 100 de ani? N-a mai existat crestinism pana atunci? Duhul sfant a tacut? Da cine a adus pana acum credinta?
Si nu numai ca s-a redescoperit "vorbitul in limbi" dar au aparut inca multe alte manifestari care mai de care mai spectaculoase...ca de...Stim ca noi vom face lucruri mai mari decat Isus. Acum ma uitam si constatam cu stupoare cum mari evanghelisti ai lumii nu sunt decat niste impostori...cautati si voi Benny Hinn de ex...oameni care au milioane de adepti. Va mirati ca sunt crezuti?
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
01/02/08 15:56
|
|
filip
membru
|
|
Simplul fapt că nu există înregistrări nu poate certifica lipsa unor manifestări deosebite ale Duhului.
Exagerările nu arată că o lucrare nu este de la Domnul. Poate dimpotrivă. Cineva nu vrea să se poată distinge ce este de la El. Şi dacă nu poate astupa, atunci inundă cu falsuri.
|
|
01/02/08 16:04
|
|
Sword
membru
|
|
Nu cred ca ar fi ramas ascunse lucruri de genu asta. Oameni indrazneti si tari au existat intotdeauna. Ei n-au avut de-a face cu Duhul Sf.?
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
01/02/08 16:41
|
|
tamarta
membru
|
|
stii...prefer sa tac, pentru ca sunt tentata sa spun multe..oricum..teoria prea putin conteaza.. nu pot sti daca au disparut sau nu acum nu stiu cat timp, stiu ca doar ce am experimentat eu. vrei sa spui ca tot ce traiesc eu acum este o minciuna? si.ti-am mai spus..nimic nu iti da dreptul sa runci cu pietre in oameni. nu exista gradina fara uscaturi,si tu gresesti pentru ca generalizezi..
Ultima modificare de tamarta4jc (01/02/08 17:09)
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
01/02/08 17:04
|
|
filip
membru
|
|
Sword a scris:
Nu cred ca ar fi ramas ascunse lucruri de genu asta. |
Poate nu sunt înregistrate în termenii şi/sau definiţiile pe care le folosim acum. În plus, s-au scris destul de multe cărţi cu viaţa unor sfinţi de la încheierea canonului Bibliei. Le-a citit cineva pe toate? Poate printre alte lucruri se amintesc şi experienţe deosebite pe care astăzi le-am atribui lucrării ulterioare botezului cu Duhul Sfânt.
Preocupărle din intervalul temporar mai apropiat de experienţele străzii Azusa aduc în prezent mai multe înregistări. Eu am citit însă cărţi scrise de autori americani, contemporani cu Azusa, care povestesc de experienţe similareale unor oameni ai lui Dumnezeu, anterioare momentului respectiv. Şi dacă atunci au existat înregistrări care se numărau în două-trei zeci de ani înainte de Azusa, poate au existat şi altele, înregistrate de alţii.
Prea adesea luăm ca punct de referinţă istoria contemporană, cu terminologia şi conceptele ei, şi astfel putem să scăpăm din vedere lucruri care au fost deja spuse de alţii.
|
|
01/02/08 21:05
|
|
Old
Moderator
|
|
Sword a scris:
Duhul sfant a tacut? Da cine a adus pana acum credinta?
|
Credinta este de la Dumnezeu. Ea poate continua si poate aparea din nou daca pui asa problema, pentru ca nu este de la oameni. Si in 2000 de ani cine a pastrat credinta? Banuiesc ca no sa-mi spui ca a fost un sir neintrerupt de papi de la Sfantul Petru pana la cel de azi? Din perspectiva in care noi vedem crestinismul credinta aproape a disparut i acea perioada. Cu toate acestea ea este. De unde? Si daca nu s-a scris prea mult despre continuitatea ei, noi credem ca a continuat.
Un exemplu: botezul prin imersiune a fost eliminat din practica traditionala a bisericii inca din vremuri vechi. Daca baptistii au inceput sa-l practice sunt ei rataciti? Sau sunt rataciti facand acest botez pentru ca nu toti cei ce se boteaza sunt schimbati si pe dinauntru? A fost o lunga vreme de intuneric spiritual si apoi au inceput miscarile de trezire. In perioada pacatului credinta era adormita si pacatul la el acasa.
Un citat biblic dintr-o vreme asemanatoare cu aceea a tacerii: <Cuvantul Domnului era rar in vremea aceea, si vedeniile nu erau dese> (1 Samuel cap.3 vers.1) De ce ? Pentru ca exista pacat iar Dumnezeu nu se manifesta frecvent unde este pacat. Eventual vorbeste Dumnezeu si atunci ca sa ceara pocainta sau sa anunte judecata; dar nu se arata pentru comuniune.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
02/02/08 07:00
|
|
Sword
membru
|
|
Pana acum Duhul Sfant a dus credinta mai departe. Si nu neoprotestantii au facut gaura la macaroana. Credinta a venit de la D-zeu prin bisericile traditionale. Si au existat si treziri daca ne gandim la reforma. Dar tot n-au "cazut pe spate" de evlaviosi ce erau si nici n-au avut "ras sfant" si nici limbi bolborositoare si netalcuite. Ganditi-va doar ca in vremurile din urma vor fi multi prooroci mincinosi si vor face minuni mari daca este cu putinta sa insele si pe cei alesi. Asa ca nu va mai lasati asa usor impresionati de "minuni" ci stati si judecati mai bine 1 Corinteni 14:29 si 1 Corinteni 2:15
Si vreau sa fie lamurita treaba. Sunt Penticostal (fost Carismatic)
|
|
02/02/08 18:30
|
|
dodo86
membru
 Inregistat: 14/02/07
|
|
Sword nu ma las impresionat nici de "minuni" nici de "impresii"... Matei 7:20 "Aşa că după roadele lor îi veti cunoaşte." Tu cum te ghidezi? Sau tu te lasi neimpresionat (practic ramai si tu impresionat dar in mod negativ) de anumite manifestari pe care nu le intelegi? Privesti la lucrurile care au valoare cu adevarat?
_______________________________________ Dumnezeu nu exista. Dumnezeu este! Paul Tillich
|
|
03/02/08 00:55
|
|
Sword
membru
|
|
"Vom cunoaste Adevarul si Adevarul ne va face liberi" dupa asta ma ghidez...Cuvantul Tau este Adevarul. Cercetati duhurile sa vedeti daca sunt de la D-zeu. Judecati proorocii fiindca multi sunt mincinosi. Va mai dau si versetele la astea? Fiindca sunt prea cunoscute deja dar vad ca nu sunt si luate in seama. Va e frica sa nu cumva sa huliti Duhul Sfant si din cauza asta se inghit otravurile si se lasa falsurile in Biserici. Dar sa nu uitam ca in iad vor ajunge si fricosii printre altii.
|
|
03/02/08 10:48
|
|
dodo86
membru
 Inregistat: 14/02/07
|
|
Sword... Doar acum am vazut filmatele de pe youtube pe care le-ai pus. Esti mai mult decat justificat sa stai pe pozitia pe care esti. Sunt 100% deacord ca sunt multi prooroci mincinosi si ca proorocii trebuie judecati. Totusi faptul ca sunt si multi prooroci mincinosi, nu ne autorizeaza sa eliminam proorocii. Faptul ca satan falsifica vorbirea in limbi, nu suntem justificati sa eliminam vorbrea in limbi. Faptul ca satan falsifica multe lucrari nu ne autorizeaza sa eliminam acele lucrari. Tu ai spus: "sunt Penticostal( fost Carismatic)". Stii... ma-ntreb: daca tias arata niste filmate din biserici penticostale aberante(si sunt la greu si biserici penticostale unde domneste duhul de mandrie si unde domneste firea) ai ramane penticostal sau din nou ai trece altundeva? Avem noi oare dreptul sa facem pe toti o apa si un pamant din cauza unora? Fii sigur ca in acelasi mod in care "harul se inmultesete acolo unde pacatul se inmulteste" si "pacatul se inmultesete acolo unde harul e mare". Daca Dumnezeu isi incepe lucrarea intrun loc, cu un om, cu un cult, etc, etc si satan va trece la contraatac sigur. satan este cel mai bun imitator, singurul lucru pe care nu il poate imita sunt roadele. Noi in baza roadelor trebuie sa judecam lucrurile, nu in baza anumitor manifestari ale neghinei.
Va rog... uitativa pana la capat... http://www.youtube.com/watch?v=3R8bgbx0 ... re=related http://www.youtube.com/watch?v=yVGswrg2 ... re=related http://www.youtube.com/watch?v=rHwK-ZMWE-0&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=Ng4uC0jTUhk
Ultima modificare de dodo86 (03/02/08 15:46)
_______________________________________ Dumnezeu nu exista. Dumnezeu este! Paul Tillich
|
|
03/02/08 15:18
|
|
tamarta
membru
|
|
ai o bila alba dodo de la mine 
ma bucur ca ai putut pune tu punctul pe "i" si sa spui lucrurilor pe nume... am vazut filmuletele...sunt cel mai bun raspuns
|
|
03/02/08 15:55
|
|
Sword
membru
|
|
Asa da. Bine ai spus. Si nici eu nu am vrut sa arunc copilul odata cu apa.Ideea mea poate ca nu a fost prea bine exprimata dar era asta. Aveti grija ca deja sunt muuulte aberatii chiar in mijlocul adunarilor. Si vad tot mai multi care cad dusi in eroare de tot felul de chestii tot mai oculte. Biblia ne indeamna la veghere si luciditate nu la stari de inconstienta in care ne expunem duhurilor intunericului. Si sa avem mare grija si la "vorbirea in limbi" ca multe din asta fac si samanii. D-zeu nu ne lasa in ceatza cu ceea ce lucreaza in noi. Cat despre miscarea carismatica nu m-as mai intoarce acolo deloc si nu as mai sfatui pe nimeni sa fie acolo. Si nu-i vorba doar de niste cazuri izolate ci este vorba de chestii mult mai de adancime. Desi spun ca il au pe Isus ca baza totusi manifestarile lor aproape ca reduc ratiunea folosind doar partea emotionala, sentimentala a auditoriului. Ceea ce duce bineinteles la deschidere inspre misticism si ocult.Sfatul meu personal este asta: Rugati-va sa aveti darul deosebirii duhurilor si curajul de a le demasca, feriti-va de adunarile bazate prea tare pe hormoni si cautati locurile in care baza este cautarea Adevarului prin Cuvant si unde oamenii cauta sa fie treji.
|
|
03/02/08 20:57
|
|
Old
Moderator
|
|
Sword a scris:
. Credinta a venit de la D-zeu prin bisericile traditionale. Si au existat si treziri daca ne gandim la reforma. Dar tot n-au "cazut pe spate" de evlaviosi ce erau si nici n-au avut "ras sfant" si nici limbi bolborositoare si netalcuite. Ganditi-va doar ca in vremurile din urma vor fi multi prooroci mincinosi si vor face minuni mari daca este cu putinta sa insele si pe cei alesi. Asa ca nu va mai lasati asa usor impresionati de "minuni" ci stati si judecati mai bine 1 Corinteni 14:29 si 1 Corinteni 2:15
Si vreau sa fie lamurita treaba. Sunt Penticostal (fost Carismatic) |
Desi respect mult bisericile traditionale, credinta n-a fost pastrata prin noi. Sa fim sinceri, au fost un numar mic dintre credinciosii nostri care au pastrat un cuget curat. Sau vrei sa spui ca evreii au pastrat credinta in Israel pe vremea apostaziei. Profetul Ilie se vedea singur, desi nu era asa. Dumnezeu i-a spus: voi pastra 7000, pe cei care nu s-au inchinat lui baal, adica prin ei a fost transmisa credinta.
Despre cazut pe spate si rasul sfant ai scris si la alta tema si nu trebuie amestecate. Nu am raspuns acolo pentru ca nu cunosc miscarea, doar din auzite si nu ma pot pronunta.
Daca sunt prooroci mincinosi, au fost dintotdeauna, nu este de mirare. Ei sunt contrapondere la cei adevarati dar asta s-a mai spus. Minunile nu sunt ca sa impresioneze, nu este scopul lor ci este ca sa insoteasca predicarea evangheliei si sa o autentifice, aducand slava lui Dumnezeu.
Ai spus stati si judecati mai bine. Da, nu trebuie sa inghitim nemestecat este clar, dar pericolul este altul: vom fi prea multi sa judecam, si nu vor fi care sa faca ceva pentru ca toti vrem sa dam nota nu sa raspundem la provocare. In pasajul ce l-ai indicat zice: sa prooroceasca 2 sau 3, iar ceilalti sa judece. Noi sustinem sus si tare ca trebuie sa fie cei care sa judece, si sunt har domnului destui care judeca. Dar ma intreb cat de calificati sunt acestia sa judece, si unde sunt cei 2 su 3 care sa prooroceasaca?
|
|
04/02/08 08:22
|
|
Sword
membru
|
|
Adevarat ai spus. Credinta a fost pastrata de Duhul Sfant prin anumiti oameni care au facut parte din bisericile traditionale. Nu cred ca a fost pastrata de niste necunoscuti la ei acasa. Oricum nu ma refeream la biserica ca si institutie ci la Trupul Lui Hristos format din multe membre. Dar ei au fost asezati in aceste religii, ca nu existau neoprotestanti acu 1000 de ani. Asa cum si acum ea este purtata tot prin unii(nu prin toti), dintre cei care fac parte din anumite culte. Si da...este o problema grava ca nu avem acei doi prooroci adevarati. Dar mai grav este ca avem 100 falsi si nu zice nimeni nimic. Am observat asta de mult...ca astazi pedepsit nu este infractorul ci cel care-l denunta. Asa ca mai usor este sa se dea cu piatra in unu ca mine decat sa bagam pumnu pe gat falsului. Daca eu tac....pietrele or sa vorbeasca
|
|
04/02/08 22:38
|
|
Old
Moderator
|
|
Sword a scris:
. Si da...este o problema grava ca nu avem acei doi prooroci adevarati. Dar mai grav este ca avem 100 falsi si nu zice nimeni nimic. Am observat asta de mult...ca astazi pedepsit nu este infractorul ci cel care-l denunta. Asa ca mai usor este sa se dea cu piatra in unu ca mine decat sa bagam pumnu pe gat falsului. Daca eu tac....pietrele or sa vorbeasca |
Eu nu as fi asa categoric. NU mai sunt nici cei 2 prooroci adevarati. Sunt numai 100 de falsi prooroci. Asa vedea profetul Ilie. Zicea el pe proorocii Tai i-a ucis, am ramas numai eu si cauta sa ma ucida. Ce i-a raspuns Dumnezeu? I-a pus o intrebare: tu ce faci? Apoi Dumnezeu i-a spus: trebuie sa faci asta si asta. Asta e treaba ta. Apoi i-a dat si o incurajare: mai sunt 7000 care nu au ingenunchiat in fata lui Baal. Pe acestia Ii pastrez, a zis Dumnezeu. ( Cu alte cuvinte Dumnezeu zicea: este treaba Mea pastrarea credinciosilor.)
Nu stiu de unde ai gasit tu ca nu mai sunt nici macar 2 prooroci adevarati, iar falsi sun 100. Adica vrei sa spui ca profetia este suta la suta fals? De unde ai mai scos-o pe asta. Ca sa spui unui profet ca este fals trebuie fie sa vezi roadele lui, fie sa urmaresti implinirea profetiei.
Apoi cum intelegi Cuvantul lui Dumnezeu care zice: "In zilele de pe urma voi turna Duhul Meu... Urmasii vostri vor prooroci... batranii vor visa visuri, tinerii vor avea vedenii"?
Numai ca de vrem sa vorbim despre profetie trebuie sa mutam discutia la tema adecvata.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (04/02/08 23:35)
|
|
04/02/08 23:32
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Sword, da focu' mai incet ca tiuie ibricu'! Nu esti singurul cu capul pe umeri de aici. Dupa cum ai observat, multi dintre noi avem un optimism rezervat si nu ne aruncam cu capul inainte in orice. Falsurile exista, au existat si vor exista intotdeauna. De cele mai multe ori in cantitate mai mare decat adevarul. Dar, asa cum ai spus si tu, nu este bine sa arunci copilul odata cu apa murdara. Duhul Sfant lucreaza in multe feluri si nu tine neaparat ca tu sau alticineva sa inteleaga manifestarea Lui. Gandurile Lui nu sunt gandurile noastre!
Ziceai ca ai trecut de la carismatici la penticostali! Eu am trecut de la crestini dupa Evanghelie la penticostali carismatici (Assemblies of God mai exact). Faptul ca tu ai plecat de undeva nu trebuie sa fie un motiv ca tu sa pastrezi ranchiuna pe trecut. Lasa-l unde este si construieste-ti viitorul! In acest fel va fi mai bine pentru tine si pentru cei din jurul tau!
|
|
04/02/08 23:39
|
|
Sword
membru
|
|
Ideea era ca mai sunt 2 prooroci buni la 100 de falsi. Cam asta-i procentul. Nu am vrut sa o intelegi literar. Dar o sa dau focul incet va salut si sper sa fiti cu ochii deschisi in continuare ca o sa fiti surprinsi daca cautati adevarul de cata minciuna o sa dati.
|
|
05/02/08 12:35
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|