|
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
dodo, sa-ti aduc aminte de bereeni si parerea lui Pavel despre ei?
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
11/02/08 09:13
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Bine spus Dodo si corect. CS Lewis spunea la un moment dat ca asa cum inainte sa se stie ce rol are vitamina C in organism oamenii traiau si o aveau in ei, asa cum si dupa ce poate se va uita vor trai si vor consuma vitamina C si isi va face efectul fie ca stim sau nu cum. Asa si jerta Lui isi face efectul fie ca stim sau nu, atata timp cat CREDEM in El. Asa si Duhul Sfant lucreaza fie ca stim sau nu cum, important ii sa credem si sa ne lasam folositi de El. Dar mai poate interveni ceva..."Poporul meu piere din lipsa de cunostinta"...cei care cauta sa si inteleaga. Asta este tot un dar de-al Duhului. Ca nu toti au ravna de a si intelege lucrarile Lui. Dar tot Duhul ne da si intelepciunea si darul invatarii ca sa avem pricepere si sa nu calcam chiar in gol, cel putin cei care au nevoie de argumente solide in viata lor. Unii merg doar prin crediinta si bravo lor, dar ei risca sa pateasca vorba "au multa ravna dar putina pricepere". Deci invatatura ptr. mine este foarte importanta si niciodata nu ma duc doar pe faze gen..."ca asa se face".."crede, da nu cerceta".."asa fac si ceilalti"...etc
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
11/02/08 14:11
|
|
dodo86
membru
 Inregistat: 14/02/07
|
|
Dragilor sunt adeptul cercetarii si a cunoasterii. Iubesc crestinii care spre zidire personala si succesiv pentru zidirea altora, ceceteaza scripturile si contextul in care ele au fost scrise. Va iubesc daca faceti asa. Nu sunt adeptul celor care nu experimentat vreodata o anumita manifestare a Duhului si din aceasta cauza incearca sa spuna ca aceasta manifestare a fost candva, ca acumna nu mai exista pentruca sa vezi ce sa-ntamplat si asa mai departe. Toate darurile Duhului sunt complet actuale si asa vor ramane pana cand nu va veni "cel desavarsit" cand va ramane doar dragostea. Eu nu am (inca) darul vorbirii in limbi. Totusi am frati dragi, bine cunoscuti carora le cunosc viata plina de roade, care au acest dar si spun ca este minunat cind Duhul te zideste in acest mod. Ce sa la spun eu? Pai sa vedeti ca nu ii bine, ca darul asta nu mai este, ca asa si pe dincolo... Judecati voi singuri...
Ultima modificare de dodo86 (11/02/08 14:27)
_______________________________________ Dumnezeu nu exista. Dumnezeu este! Paul Tillich
|
|
11/02/08 14:26
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Sword a scris:
Unii merg doar prin crediinta si bravo lor, dar ei risca sa pateasca vorba "au multa ravna dar putina pricepere". Deci invatatura ptr. mine este foarte importanta si niciodata nu ma duc doar pe faze gen..."ca asa se face".."crede, da nu cerceta".."asa fac si ceilalti"...etc |
<Crede si nu cerceta> este un slogan ce ateii ni-l aruncau in carca. Sigur, ai perfecta dreptate ca trebuie studiate scripturile. Cei ce merg prin credinta trebuie sa fim toti. Pentru ca viata spirituala nu este prin vedere ci prin credinta. Numai ca noi nu trebuie sa credem altceva decat ceea ce este scris. NU credem ce ne convine, nici ce ni se pare ca este bun.
Nu toti cei care fac uz de daruri spirituale fara randuiala sunt posedati. Unii o fac pentru ca nu stiu ce-i aia randuiala. Apoi cine are ravna fara pricepere, nu face bine; cu atat mai putin cel care are pricepere dar nu are zel. Adica a stiut voia stapanului, fara sa o faca.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (11/02/08 14:45)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
11/02/08 14:44
|
|
Sword
membru
|
|
Nedumerirea mea tot ramane cum te poate zidi vorbirea in limbi. Adica zidit spus metaforic. Mai real ar fi consolidat spiritual. Intarirea puterii spirituale...etc. Dar cum am zic cu vitamina C, posibil ca, fie ca inteleg fie ca nu, ea tot functioneaza. Dar tot dupa cum am mai zis, imi place sa ma bazez pe lucruri constientizate si mult rumegate in asa fel ca mult mai tare bag seama ca sunt intarit atunci cand Domnul imi adauga o descoperire din cuvant care participa la alta etc..ca niste caramizi care se pun in timp si cu rabdare, pana cand intr-adevar se poate vedea o zidire personala in Cuvant si traire. De-asta eu pretuiesc mai mult lucrurile pe care le pot intelege prin harul Lui decat niste fenomene supranaturale de neinteles care dupa ce trec ma lasa tot in ceata. Fiecare cauta ce crede ca i-ar fi potrivit si Domnul sa dea fiecaruia dupa Intelepciunea Lui.
Ultima modificare de Sword (11/02/08 21:35)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
11/02/08 21:33
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Pavel a înregistrat în Scriptură că vorbirea în limbi te zideşte. Nu e nimic metaforic. Este scris. Este adevăr, nu iluzie. Este fapt, nu posibilitate dubitabilă.
Iar cine înţelege suficient, va înţelege odată şi-odată că înţelege foarte puţin de fapt. Dacă nu ar fi aşa, nu ar fi nevoie de credinţă.
|
|
11/02/08 22:59
|
|
la fille de Dieu
membru
Inregistat: 28/01/08
|
|
x
Ultima modificare de la fille de Dieu (12/02/08 19:27)
_______________________________________ "Nu te teme de nimic, caci Eu te izbavesc, te chem pe nume: esti al Meu." Isaia 43:1b
|
|
12/02/08 01:25
|
|
Sword
membru
|
|
deci cand nu se vorbeste in limbi nu avem legatura cu El directa?...sa fim seriosi. Si faptul de a intelege cat mai mult pe Domnul si lucrarile Lui este chiar o dorinta de-a Lui (Cunostiinta voiesc nu jertfe), nu o chestie nebuneasca.Daca nu vorbesc in limbi nu ma zidesc? Crede-ma ca nimic nu te zideste mai tare decat atunci cand ai inteles ceva din El sau din voia si lucrarea Lui in tine. Atunci nu mai ai dubii, indoiala nu mai are putere asupra ta si intr-adevar atunci devii o zidire rezistenta si puternica. Cum lucreaza El? Tu nu faci nimic iar El te face perfect? Nu..ci El creeaza cadrul ptr. a te invata sa devii desavarsit. El vrea sa isi invete copii sa umble nu sa-i care El. Sfintirea tocmai de aceasta este un proces care dureaza toata viata. Nimic nu ne zideste mai mult decat intelegerea, constientizarea voii Lui in viata noastra care vine prin partasia cu El.
|
|
12/02/08 11:58
|
|
Old
Moderator
|
|
Sword a scris:
deci cand nu se vorbeste in limbi nu avem legatura cu El directa?.... |
Legatura directa cu Dumnezeu este prin jertfa Domnului Iisus Hristos indiferent daca te adresezi intr-o limba uzuala sau una pe care nu o cunosti.Cu exceptia cazurilor cand gandurile hoinaresc in alte locuri decat rugaciunea.
Crede-ma ca nimic nu te zideste mai tare decat atunci cand ai inteles ceva din El sau din voia si lucrarea Lui in tine. Atunci nu mai ai dubii, indoiala nu mai are putere asupra ta si intr-adevar atunci devii o zidire rezistenta si puternica. Cum lucreaza El? Tu nu faci nimic iar El te face perfect? Nu..ci El creeaza cadrul ptr. a te invata sa devii desavarsit. | . Te cred mai degraba daca impartasesti experienta ta. Atunci trebuie sa spui ceva de genul"nimic nu ma zideste mai tare..." sau "cand am inteles din voia lui" etc.Altfel risti sa spui altora care este experienta lor si ei stiu ca nu este asa. In cazul acesta ai sansa sa fi contrazis sau provocat la polemica.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (12/02/08 15:59)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
12/02/08 15:59
|
|
Sword
membru
|
|
Ai dreptate Traian. Nu mi-am dat seama ca mai degraba impun o chestie drept regula decat sa impartasesc din experienta mea. Scuze
|
|
12/02/08 17:12
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
si ...in concluzie? de ce toti cei care staruiesc pentru Duhul Sfant,primesc darul vorbirii in limbi? am o colega penti, care e mai avansata decat mine in cunostinta Bibliei:),si nu reusesc sa inteleg de ce ea zice ca darul acesta ar autentifica prezenta Duhului Sfant in viata crestinului? nu imi da o explicatie ... am intrebat-o "De ce nu primeste cineva alt dar?" si raspunsul ei a fost "Care dar e mai vizibil decat acesta?"... daca ma poate lamuri cineva... Multumesc.
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
19/02/08 18:01
|
|
dodo86
membru
|
|
anomis_w_w_j_d a scris:
de ce ea zice ca darul acesta ar autentifica prezenta Duhului Sfant in viata crestinului? |
Sa spui colegei tale ca nu "vorbirea in limbi" autentifica prezenta Duhului Sfant in viata crestinului ci Galateni 5:22-23 "Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blîndeta, înfrînarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege." 1 Corinteni 13:13 "...dar cea mai mare dintre ele este dragostea."
Cat despre vorbirea in limbi este un dar care are ca scop zidirea personala. 1 Corinteni 14:4 "...Cine vorbeşte în altă limbă, se zideşte pe sine însuş;"
_______________________________________ Dumnezeu nu exista. Dumnezeu este! Paul Tillich
|
|
19/02/08 18:29
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Subscriu la ce a zis dodo86!
|
|
19/02/08 19:40
|
|
simona
membru
|
|
ok:) de cand l-am cunoscut pe Isus,viata mea s-a transformat. trec uneori prin vremuri "de intuneric ale inimii",dar pot spune cu certitudine ca viata mea s-a schimbat; El a schimbat-o.invat ce e rabdarea,dragostea,bunatatea...Sunt roade,adica ceea ce se intampla dupa primirea Duhului. Un dar e cu totul altceva decat o roada,nu?! Sincer sunt intr-o negura totala, si aud diferite pareri pro si contra... fiecare vine cu argumente biblice pentru a-si sustine parerea. in 3 martie merg la o staruinta la penti;gresesc facand asta? ... scriu cam ambiguu...asa ma simt, in ceata.
|
|
19/02/08 20:10
|
|
simona
membru
|
|
si...cu zidirea prin vorbirea in limbi:cum te poti zidi daca nu stii ce zici? Duhul Sfant nu ne intelege daca ne rugam normal?...:|
|
|
19/02/08 20:18
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Nu gresesti daca mergi la staruinta. Nu gresesti nici daca nu mergi!
Tot ce vreau de la tine e sa ai rabdare cu tine si credinta in Dumnezeu. Cu timpul o sa le studiezi pe toate!
|
|
19/02/08 20:32
|
|
Andreea
membru
Inregistat: 16/08/06
|
|
+Archangel+ a scris:
Nu gresesti daca mergi la staruinta. Nu gresesti nici daca nu mergi! |
aham...deci e ok sa staruiesti dupa Duhul Sfant,si la fel de ok sa nu staruiesti?
_______________________________________ His grace is enough!
|
|
19/02/08 20:35
|
|
cami
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
depinde in ce sens e ok sau nu.pe mine m-a sfatuit o fosta sora baptista,actuala penticostala sa ma rog ca sa primesc vorbirea in limbi si nu prea stiu cum sa procedez,daca sa ma rog sau nu pt asta.nu prea inteleg fenomenul asta,daca se poate numi asa...am tot intrebat unele fete de la penti cum e cu vorbirea in limbi si raspunsurile lor m-au bagat intr-o ceata colosala :| asa ca,oarecum am ajuns la concluzia ca dat fiind faptul ca vorbirea in limbi se pretinde a fi un dar,atunci il vei primi cu siguranta,daca asta e voia Domnului.care a vazut pe cineva sa se roage de altcineva sa ii dea un dar?cred ca nimeni...poate ca asa se pune problema si in cazul vorbirii in limbi,dar nu stiu foarte multe despre acest subiect asa ca nu stiu cat de valide sunt principiile mele.poate reuseste careva sa ma lamureasca si pe mine...multumesc!
Ultima modificare de flory (19/02/08 20:47)
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
19/02/08 20:46
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Andreea a scris:
aham...deci e ok sa staruiesti dupa Duhul Sfant,si la fel de ok sa nu staruiesti? |
Este vorba mai mult de o retinere in a da sfaturi intr-un sens sau altul. Nu vreau sa vorbesc acolo unde Dumnezeu tace. Nu simt nevoia sa-L completez! Eu cred ca Dumnezeu este viu si lucreaza si va da tuturor celor ce o cer intelepciune in a sti cum sa procedeze. In astfel de cazuri multi se tem sa greseasca. Nu e niciun capat de tara daca gresesti. Bratul lui Dumnezeu este suficient de lung si puternic sa te scoata din orice groapa ai fi cazut!
Personal, eu ma rog nu pentru daruri ci sa fiu cat mai folositor celor din jurul meu si daca Dumnezeu vrea sa slujesc si mai multor oameni atuncisa-mi dea darurile necesare pentru a o face. Eu vreau darurile care ma ajuta sa-I slujesc biserica! Ca vrea El sa ma binecuvanteze si cu altceva este numai harul si mila Lui! Atentie!!! Este doar parerea mea personala!
Acum depinde ce asteptari aveti voi de la aceste daruri si ce intentionati sa faceti cu ele!
|
|
19/02/08 20:56
|
|
simona
membru
|
|
stii..am inteles. nu fac o greseala nemergand,e la latitudinea mea. ok. Duhul e Cel care te convinge ca esti pacatos... de ce ar trebui pana la o adica sa staruiesti pt a-l primi?am auzit doar de faptul ca "iti schimba viata"... si ca fara, nu esti mantuit.sau ceva de genul...-asta cade . Jertfa Lui Isus ne mantuie. Slava Domnului!- Si pur si simplu nici nu stiu cum sa ma rog pentru a primi Duhul Sfant... adica... eu,personal, nu ma pot ruga cu adevarat "Doamne da-mi asta" din moment ce nu stiu pt ce ma rog de fapt. am creat si o teorie pe chestia asta.. e funny... poate oamenii,avand impregnata ideea asta cum ca prezenta Duhului este confirmata de vb in limbi, probabil undeva in subconstient ei asta cer:vb in limbi. Intelepciune...asta vreau sa cer. Multumesc pt raspunsuri, Archangel.
|
|
19/02/08 22:23
|
|
Old
Moderator
|
|
anomis_w_w_j_d a scris:
Un dar e cu totul altceva decat o roada,nu?! Sincer sunt intr-o negura totala, si aud diferite pareri pro si contra... fiecare vine cu argumente biblice pentru a-si sustine parerea. in 3 martie merg la o staruinta la penti;gresesc facand asta? ... scriu cam ambiguu...asa ma simt, in ceata. |
De fapt nimic din ce avem nu este de la noi. Toate sunt daruri. Darurile prezentate in Corinteni cap.12 nu sunt limitative. Vreau sa zic ca sunt mai multe decat prezentate acolo. Atunci cand noi putem sa facem ceva folositor imparatiei lui Dumnezeu, aceasta se numeste ca avem roade. Dar nu vom putea avea roade cu de la noi putere. Doar prin puterea, prin ajutorul, prin harul lui Dumnezeu. Asadar daca primim ceva care opereaza in lumea vazuta, sau nevazuta, tot daruri se numesc. Roada este una, darul este alta, este capacitarea noastra de a rodi.
Unei pasari nu i-au crescut pene pe aripi pentru ca sa fie impodobita ci pentru ca sa zboare.
Daca mergi la staruinta la penticostali sau la catolici, de fapt ce vrei sa faci acolo? In vizita? Sau vrei sa-i ceri ceva lui Dumnezeu?
flory a scris:
care a vazut pe cineva sa se roage de altcineva sa ii dea un dar?cred ca nimeni... |
Da si nu. In fata lui Dumnezeu nu putem spune ca suntem niste titani, cand de fapt suntem un fir de iarba. Am fost odata Mos Craciun! Retin un fragment pe care mi l-a recitat un copil. Celelalte poezii le-am uitat ca de... sunt batran. Zicea copilul:<...noi nu-ti cerem jucarii asa cum fac alti copii, dar nici nu ne-am supara, daca ne-ai mai da ceva> 
Ultima modificare de OLD TRAIAN (19/02/08 22:47)
|
|
19/02/08 22:35
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
anomis_w_w_j_d a scris:
Intelepciune...asta vreau sa cer. |
Ma bucur ca ai inteles! 
|
|
19/02/08 22:37
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
anomis_w_w_j_d a scris:
de ce ar trebui pana la o adica sa staruiesti pt a-l primi? |
Isus a spus că Duhul Sfânt se cere. Şi a spus asta în contextul prezentării stăruinţei în rugăciune. Vezi Luca 11.
Vorbirea în limbi constituie atât o manifestare (convenţional numită semn) a Duhului Sfânt înregistrată în Faptele Apostolilor la fiecare botez cu Duhul Sfânt în afară de unul (în care nici nu se spune că a fost, dar nici nu se spune că nu a fost), cât şi un dar al Duhului Sfânt, menţionat în listele de daruri.
Cine stăruieşte după dar, e treaba lui. Cine stăruieşte după botez, e iarăşi treaba lui. Cine stăruieşte după semn... mie îmi ridică semne de întrebare.
Dacă această problemă te interesează mai mult decât a primi o sugestie care să-ţi convină, poate ar fi bine să citeşti tot ce s-a scris la subiectul Duhului Sfânt. E un timp care poţi să ţi-l pui deoparte pentru a aprofunda această problemă.
Cât despre partea cu înţelesul... mântuirea o înţelegi? Dragostea lui Dumnezeu o îneţelegi? Ai înţeles cum locuieşte Dumnezeu în inima ta? Câte lucruri pe care nu le înţelegi le ceri sau le-ai cerut de la Domnul? De ce la Duhul Sfânt te opreşti? Aici pe pământ, din ORICE, poţi înţelege doar parţial. Dacă Isus a spus în Luca să îndrăzneşti să ceri, că n-o să-ţi dea ceva care să te distrugă, ci dimpotrivă ceva de care ai nevoie... de ce nu ceri? Şi cere şi înţelepciune. De ce numai înţelepciune?
Poate odată o să ajungi la concluzia că "prea multă înţelepciune îngâmfă", şi că "Duhul dă viaţă". Mai trebuie să credem şi în Dumnezeul supranatural în vremea de acum.
|
|
20/02/08 08:33
|
|
dodo86
membru
|
|
anomis_w_w_j_d a scris:
Corect...
|
|
20/02/08 14:04
|
|
Old
Moderator
|
|
anomis_w_w_j_d a scris:
Corect!
Biblia zice:< Daca unuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s'o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga, si fara mustrare, si ea ii va fi data.> (Iacov cap.1 vers.5)
Ultima modificare de OLD TRAIAN (20/02/08 15:47)
|
|
20/02/08 15:47
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|