|
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
mai demult,in biserica noastra, un frate -pt ca eram vinerea la rugaciune- , IN TIMPUL rugaciunii a rostit cateva cuvine pe care nu le-am putut descifra...cred ca era vb de asta. Nu limbile sunt cele care ma tin in ceata...ci de ce toti afirma:"vorbirea in limbi este semnul primirii Duhului Sfant"...nu ar putea sa fie proorocitul?sau un alt dar?.... Nu cer un semn. Nici vb de asta. Dragostea si mantuirea nu le inteleg . Dar nu asa cum crezi. Nu inteleg cum Un Dumnezeu extraordinar s-a putut uita la mine... cum si de ce... nu stiu. Nu merit.N-o sa merit vreodata. Nu vreau deasemenea o sugestie care sa-mi convina...desi tre' sa recunosc ca te pricepi la psihologie...Vreau ca cineva sa aduca dovezile a ceea ce spune. Aud atatea despre Duhul Sfant... lucruri contradictorii...poate de la oameni care nu stiu mai mult decat mine. Ai dreptate:ar trebui sa petrec mai mult timp studiind despre asta. Ms de sfat:)...
"Daca mergi la staruinta la penticostali sau la catolici, de fapt ce vrei sa faci acolo? In vizita? Sau vrei sa-i ceri ceva lui Dumnezeu?"... Vreau sa merg sa ii cer ca sa imi lumineze mintea si sa inteleg daca trebuie sa cer Duhul Sfant.
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
20/02/08 17:48
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Nu există vorbe fără drept de apel ale lui Isus că semnul vorbirii în limbi însoţeşte fiecare botez cu Duhul Sfânt. Dacă ar fi existat, nu ar fi existat polemica de aici sau din alte părţi.
Singurul lucru care poate cât de cât justifica o astfel de opinie, este ceea ce ţi-am spus deja din Faptele Apostolilor. Însă, la Dumnezeu, repetarea nu este o regulă. Sunt lucruri repetabile, şi instaurate ca atare - vezi Cina Domnului, şi respectiv sunt alte lucruri pe care le putem bănui ca repetabile.
Cât despre "a trebui" să ceri Duhul Sfânt, la Dumnezeu nu trebuie nimic. Eşti liberă să alegi ce vrei. Însă, poate a fi un lucru bun să ciuleşti urechile la recomandările lui Isus.
Că numim convenţional "botez cu Duhul Sfânt", "botez în Duhul Sfânt", "primirea Duhului Sfânt" - şi aşa mai departe - un fenomen care ne desparte în opinii, ceva totuşi este acolo, care e recomandabil de căutat - repet, la sugestiile lui Isus, printre alţii.
Pe de altă parte, ceea ce nu am văzut în Fapte, ar fi o regulă cu privire la locul sau cadrul în care ar trebui să-ţi formulezi această rugăminte în faţa lui Dumnezeu. El atâta a zis: cere cu credinţă. Ce e peste, sunt păreri de-ale oamenilor.
Nici nu are sens să-ţi înşir experienţă personală, sau a altora, pentru că atâta timp cât ştii din Biblie că ai dreptul să te rogi oriunde, în orice stare, la fel e şi cu rugăciunea pentru - să-i zicem pe scurt - Duhul Sfânt. Cine beneficiază de această experienţă în cadrul unor întâlniri de rugăciune dedicate ... slavă Domnului! Cine beneficiază acasă ... slavă Domnului! Domnul Îşi trage slava din toate, pentru că El dă, şi dă cu mână largă, tuturor celor care cer. Efortul de voinţă e doar de a formula o rugăminte.
|
|
20/02/08 18:31
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
anomis_w_w_j_d a scris:
Vreau sa merg sa ii cer ca sa imi lumineze mintea si sa inteleg daca trebuie sa cer Duhul Sfant. |
Daca trebuie este expresie ce pare sa arate ca vezi mantuirea conditionata de acest botez. Mantuirea este prin har. Cel care are experienta umplerii cu Duhul Sfant nu este un pic mai mantuit decat celalalt. Asta nu inseamna ca este egal daca ai sau nu plinatatea Duhului Sfant. Problema nu este daca trebuie sau nu ci daca constientizezi nevoia prezentei Duhului in viata, ca sa-l ceri. Ceea ce eu cred ca este problema cu "semnul" umplerii initiale cu Duhul Sfant, este aceea ca cineva zice in inima sa: am 'semnul', si apoi cumpara o perna de puf pe care doarme somnul indiferentei. Socotesc nimerit ca orice credincios care a inceput prin Duhul poate sa traiasca permanent intr-o aleasa partasie cu Dumnezeu.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (20/02/08 19:08)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
20/02/08 18:59
|
|
simona
membru
|
|
of:) nu obisnuiesc sa folosesc cuvinte cu sens conotativ:) intelegi la care parte a raspunsului tau ma refer? OLD TRAIAN? mai demult,o persoana botezata cu Duhul Sfant, care avea Si darul vb in limbi, mi-a zis "nu scrie ca daca nu vei fi botezat din apa si din Duh,cu nici un chip nu vei intra in Imparatia cerurilor ?" Stii referinta acestui verset? eu nu:) deci nu stiu cat de biblic e ce mi-a zis ea. Nu m-am gandit niciodata-din cate imi amintesc,caci sunt om:)-ca daca nu ma duc sa starui pt Duhul Sfant, nu sunt mantuita... apropo... am auzit -dar nu am vazut cu ochii mei- de persoane , care in urma staruintei, au fost botezati; iar in prezent...acei oameni sunt prilej de poticnire. Detalii nu stiu,doar ca viata lor s-a schimbat in rau... aici e vina lor personala. Cat despre somnul indiferentei, pe care multi il dorm... nu pot comenta. Nu vreau sa fiu printre aceia.
Si va rog ,mult,nu mai interpretati sau rastalmaciti vorbele unii altora:)iarasi,o simpla rugaminte,nu un apropo;)
Ma bucur mult de ei care au initiat aceste discutii,pentru ca desi nu m-au lamurit extraordinar discutiile,am invatat un lucru bun: ca e nevoie de studiu,cu mult mai mult. Dumnezeu se lasa cunoscut de cei care Il cauta inadins.
PS: o prietena a fost mai demult botezata cu Duhul Sfant. Si mi-a povestit urmatoarele: " Am simtit ca mintea mi-e eliberata ; am simtit o liniste, o pace indescriptibila...pe care nu incetez sa o am"... asta vreau cel mai mult:PACE... pentru asta ma rog in fiecare zi; mai e cineva in aceeasi situatie?orice as face pentru Domnul, simt ca nu e bine...simt ca gresesc .Nu stiu ce sa II mai spun pt ca pare ca nu ma asculta:(..credinta...stiu... credinta se cere. Si mai stiu ca forumul asta nu e creat pe plangeri... asa ca imi cer iertare pt ca v-am obosit ochii....
|
|
20/02/08 21:21
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Uite ca mai sunt si altii cu nelamuriri la subiectul asta .Eu unu vad asa treaba asta. De multe ori Duhul Sfant este denumit Duhul lui D-zeu si cred ca asa cum noi suntem ceea ce suntem datorita duhului dinlauntrul nostru care ne reprezinta, asa si Tatal este Duh..Duh Sfant. Cum zicea cineva pilda cu Soarele: Corp ceresc, caldura si lumina. Cam asa si D-zeu triunic. Deci Duhul Sfant in noi de fapt se traduce D-zeu in noi, iar darurile le da dupa voia Lui si dupa nevoile celorlalti ptr. zidirea Bisericii. El poate foarte bine sa locuiasca intr-un credincios si sa lucreze foarte bine prin ALTE daruri care desi nu sunt la fel de vizibile pot fi chiar mai importante avand in vedere anumite circumstante. Ex. Intelepciunea. Care nu-i "cunoasterea care ingamfa" ci este intelepciunea care da priceperea de a cunoaste pe D-zeu si lucrarile Lui. Este bine si incurajator sa se vada lucrarea Lui in viata noastra si eu unu cer in mod special doar "ochi" sa inteleg multele Lui moduri de a lucra, si nu neaparat ceva foarte usor de sarit in ochi. Vreau si-L rog sa imi arate marile Lui lucrari pe care le face in "ascuns" dupa cum ne si asculta in ascuns. In concluzie parerea mea ii ca este necesara Prezenta Duhului lui D-zeu in viata noastra asa cum ne este aerul pe care-l respiram. Ca nu-i necesar si nici regula sa aibe toti darul vorbirii. Cine-l are sa fie bucuros cine nu sa fie bucuros ca va primi alt dar daca va crede si va dori sa fie folositor Bisericii.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
20/02/08 21:32
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
In primul rand vreau sa stii ca acest forum nu a fost creat pentru discutii academice seci. Acest forum vrea sa fie alaturi de toti cei care au intrebari si care cauta raspunsuri. Asa ca poti veni cu oricate "plangeri" ai avea. 
Versetul corect este acesta: Isus i-a răspuns [lui Nicodim]: „Adevărat, adevărat îţi spun, că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu." Ioan 3:5
Acum inteleg de ce cauti cu ardoare acest dar. Crezi ca iti va rezolva o problema: pacea! Dar nu cred ca asta e raspunsul la problema ta. Nu stiu care sunt cauzele ce genereaza aceasta lipsa a pacii asa ca nu as avea cum sa te indrum in vreun fel! Cred ca ar trebui sa vorbim mai degraba despre aceasta problema decat despre botezul cu Duhul Sfant!
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
20/02/08 21:57
|
|
Old
Moderator
|
|
Sword a scris:
Uite ca mai sunt si altii cu nelamuriri la subiectul asta .Eu unu vad asa treaba asta. De multe ori Duhul Sfant este denumit Duhul lui D-zeu si cred ca asa cum noi suntem ceea ce suntem datorita duhului dinlauntrul nostru care ne reprezinta, asa si Tatal este Duh..Duh Sfant. Cum zicea cineva pilda cu Soarele: Corp ceresc, caldura si lumina. Cam asa si D-zeu triunic. Deci Duhul Sfant in noi de fapt se traduce D-zeu in noi, iar darurile le da dupa voia Lui si dupa nevoile celorlalti ptr. zidirea Bisericii. El poate foarte bine sa locuiasca intr-un credincios si sa lucreze foarte bine prin ALTE daruri care desi nu sunt la fel de vizibile pot fi chiar mai importante avand in vedere anumite circumstante. Ex. Intelepciunea. |
Aici nu pot fi de acord cu tine pentru ca deja faci speculatii. Ziceai: Dumnezeu este Duh...Duh Sfant. Biblia zice: Dumnezeu este Duh. De acord ca Dumnezeu este sfant. Dar Dumnezeu nu este Duhul Sfant.(A nu se intoarce afirmatia sa se spuna: Duhul Sfant nu este Dumnezeu, dar se poate spune:Duhul Sfant nu este Tatal.) De unde ai scos expresia Dumnezeu triunic, ca nu este in Biblie. ne acuzati pe noi ca mergem dupa traditie... si voi dupa ce mergeti? Dupa ce "spunea cineva"! Cine o fi acel cineva?
In ce priveste importanta darurilor, eu cred ca sunt la fel de importante la locul lor. Daca cuiva ii lipseste intelepciunea, inseamna ca trebuie sa o ceara, este vital. Sau daca ar vrea mai multa... Daca cineva este bolnav ar fi ideal sa opereze darul vindecarilor...Dar pentru cine nu are pace, cel mai important este sa se roage pentru problema sa si sa primeasca pace. Are nevoie sa se zideasca pe sine, ca de este daramat spiritual, cum va putea sa zideasca biserica? Am putea spune oare ca cel ce vrea sa se zideasca spiritual, pentru ca are aceasta nevoie, este egoist ca nu zideste biserica? (Nu inseamna ca cineva se tot zideste pe el pana ajunge ca un turn, iar biserica ramane cat o coliba!)
"nu scrie ca daca nu vei fi botezat din apa si din Duh,cu nici un chip nu vei intra in Imparatia cerurilor ?" | La asta deja araspuns Archangel doar subliniez: nu botezat din apa si din Duh ci nascut
Ultima modificare de OLD TRAIAN (21/02/08 08:50)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
21/02/08 05:58
|
|
filip
membru
|
|
Nici eu nu sunt de acord cu cei care ar confunda între ei pe Tatăl, pe Hristos şi pe Duhul Sfânt. Nu mă leg aici de trinitate sau Dumnezeire, că nu e topicul, ci de faptul că sunt prezentate ca persoane distincte în Biblie.
Pe de altă parte eu nu înţeleg că botezul cu Duhul Sfânt ar fi o experienţă similară cu naşterea din nou, care se face prin Duhul Sfânt. Versetul a fost citat clar mai sus.
Botezul cu Duhul Sfânt a fost recomandat de Isus ucenicilor, pentru a primi putere şi a-i fi martori.
Luca 24: 49. Şi iată că voi trimite peste voi făgăduinţa Tatălui Meu; dar rămâneţi în cetate până veţi fi îmbrăcaţi cu putere de sus." Fapte 1:8. Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi până la marginile pământului. | Petru, spre exemplu, a suferit deja "pocăinţa" - transformarea prin Duhul Sfânt, atunci când şi-a plâns amarul după lepădarea de Hristos. Şi a fost şi reabilitat. Prin urmare, ce urma să primească, nu mai era pentru a se naşte din nou, ci pentru lucrarea ce o avea de făcut.
Desigur, că atunci când lucrezi sprin puterea şi călăuzirea Duhului Sfânt, beneficiezi şi tu personal din aceasta (cine lucră la câmp, îşi întăreşte muşchii). Dar destinaţia principală mie mi se pare că ar fi pentru lucrare.
|
|
21/02/08 08:33
|
|
Old
Moderator
|
|
Si eu cred asa. Numai ca mai devreme am vrut sa subliniez ca botezul cu Duhul Sfant nu se poate confunda cu nasterea din nou. Botezul cu duhul sfant nu este conditia mantuirii pe cand nasterea din nou este.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (21/02/08 08:40)
|
|
21/02/08 08:38
|
|
Sword
membru
|
|
Cuvantul triunic l-am auzit si eu pe la teologi si daca nu-i scris in biblie tot D-zeu trinitate reprezinta. Apropos..nici cuvantul TRINITATE nu exista in biblie. Si ce am vrut sa zic era ca Duhul LUI D-zeu a coborat sa lucreze in oameni neprihanirea, pacea..etc. Ca am zis ca El este D-zeu ...da ..este si D-zeu si as putea zice El este D-zeu, si nu as gresi cu nimic.... Si Tatal este D-zeu si Fiul. Dar cui ii plac certurile de cuvinte n-are decat sa tot descoase la ele si sa caute chestii prin care sa se demonstreze marea stiinta in defavoarea celorlalti. Stiu ca si eu acum fac cam tot asta, dar pana acum nu eu am tot fost cel care a purecat ce au zis ceilalti ca sa le distruga afirmatiile fara sa inteleaga oricum prea bine ce au zis.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
21/02/08 15:08
|
|
Old
Moderator
|
|
Scuze, nu este intentia mea sa te simti prost! Nici sa fii defavorizat. Adevarat nici cuvantul trinitate nu este in Biblie. Si de unde-l avem atunci??
Dar cui ii plac certurile de cuvinte n-are decat sa tot descoase la ele si sa caute chestii prin care sa se demonstreze marea stiinta in defavoarea celorlalti | Nu cred trebuie sa facem cum a facut biserica evului mediu. Sa nu cautam sensurile in scripturi pentru ca sa nu se supere altii.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (21/02/08 15:19)
|
|
21/02/08 15:12
|
|
Sword
membru
|
|
Cele mai multe contradictii vin datorita limbajului si nu datorita continutului real. La turnul babel s-au imprastiat ptr. ca desi spuneau aceleasi lucruri nu vorbeau aceeasi limba. Cred ca si aici ii vorba tot de asta. Cuvinte ca trinitate sau triunic sau trei in unu sunt denumiri teologice deduse din biblie. Si spun acelasi lucru. Dar se poate sa ne si certam pe idei din-astea sa vedem cine a inventat primul un anumit cuvant...in ce an..etc. DAr nu folosesc la nimic.
|
|
21/02/08 22:00
|
|
simona
membru
|
|
am auzit si eu o chestie gen...pt ca cica daca spui Sfant Treime,inseamna ca sunt trei pers de sine statatoare,diferite... traducerea nu e buna. Desi,ar trebui sa-i multumim lui Cornilescu .Corect ar fi "Triunic Dumnezeu,TATA,DUH si FIU". dar...nu stiu ... sunt atatea lucruri pe care nu le intelegem...si nu le vom intelege pana la intalnirea cu El...nu stiu...sunt copilaroasa,poate..dar imi doresc ca in cer sa imi raspunda la toate acele intrebari pe care le-am avut odata-si unele au ramas inca;intrebari la care a hotarat ca nu e inca potrivit sa imi raspunda.
|
|
21/02/08 22:36
|
|
Old
Moderator
|
|
Asa cum sublinia Sword, nu vorbim aceeasi limba. Nu este aceasta vorbirea in limbi, ci este doar un mod incare reusim cu succes sa nu ne intelegem.nu vreau sa fac aici remarci despre Trinitate sau traducerea Bibliei pentru ca nu este tema. Poate avem pe forum si aceste teme si acolo putem sa dezbatem. Propun sa ne intoarcem asadar la subiectul 'vorbirea in limbi'. As ridica mingea la fileu: cum vedeti vorbirea in limbi relationata cu rostirea profetiilor ? ca se intampla aceasta, eu asa stiu.
|
|
22/02/08 08:30
|
|
filip
membru
|
|
Eu mă gândesc la două explicaţii posibile: 1. Profeţia vine într-o limbă necunoscută, şi aceeaşi persoană are darul de a o traduce; 2. Profeţia este întreruptă periodic de comunicare între om şi Dumnezeu, printr-o limbă "duhovnicească".
|
|
22/02/08 10:02
|
|
Sword
membru
|
|
Una dintre relatii cred este aceea ca toate darurile au un punct comun...Duhul Sfant. El inspira omul care vorbeste fie in alte limbi fie prooroceste sau fie vorbeste in alte limbi descoperind anumite lucruri...adica proorocind in alte limbi.
|
|
22/02/08 17:04
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
OLD TRAIAN a scris:
...cum vedeti vorbirea in limbi relationata cu rostirea profetiilor ? . |
Eu mă gândesc aşa:vorbirea în limbi stă la baza profeţiilor.Nu ştiu dacă mă exprim bine,dar dacă o persoană vorbeşte în limbi în biserică şi apoi traduce ce a spus,mă gândesc că devine profeţie;că ceea ce spune zideşte biserica.
Însă se ridică atunci întrebarea:ce-i care vorbesc în limbi şi nu au darul tălmăcirii,n-ar trebui să n-o facă public,ci în cămăruţa lui??
|
|
22/02/08 20:35
|
|
filip
membru
|
|
Ai citit ce s-a scris mai înainte? Pavel prezintă rugăciunea în limbi drept o rugăciune de zidire personală. De unde ştie cineva care vrea să inducă limitări în manifestarea acestui dar, care e rugăciune şi care e proorocire? Are darul tălmăcirii limbilor ca să ştie ce rosteşte cel care vorbeşte în limbi? Dacă da, atunci să traducă şi vom aculta cu toţii o proorocie. Dacă nu, să-şi accepte ne-ştiinţa, şi să facă după rânduiala adunării locale.
Revenind, orice rugăciune, o poţi face oriunde. Singura limitare din Biblie este ca în adunare lucrurile să se desfăşoare în rânduială. Şi explicam că acest deziderat poate fi îndeplinit şi în cadrul adunării locale, dacă se dedică un timp special pentru astfel de rugăciuni.
Atâta timp cât Dumnezeu permite oricui să înalţe rugăciuni oriunde - atât în cămăruţă dar şi în afara ei - eu m-aş feri să impun oamenilor să se roage altfel. Fiecare este liber să aleagă în ce tip de adunare să frecventeze: una care permite manifestarea unui astfel de dar, sau una care îl inhibă. Mie mi-e indiferent ce face fiecare.
Însă aş ruga în general pe cei care simpatizează cu inhibarea să nu încerce să mă convingă că ei fac ceva principial. Că am prezentat deja versetele care îi contrazic. Să-mi spună că fac după încredinţarea lor, şi atunci îi înţeleg. Iar eu fac ce am înţeles şi eu din Biblie.
|
|
22/02/08 21:55
|
|
Andreea
membru
Inregistat: 16/08/06
|
|
Filip. a scris:
... , dacă se dedică un timp special pentru astfel de rugăciuni. |
pai..daca s-ar acorda un timp special pt acest tip de rugaciune,asta inseamna ca oamenii nu s-ar ruga spontan,ci sa spunem cumva din obligatie.Vorbirea in limbi din timpul rugaciunii,nu e un lucru care se intampla spontan?adica,doar nu incepe vreun crestin,care are Duhul Sfant,sa vorbeasca in limbi la comanda,ca doar are vreun timp special pt asta...
_______________________________________ His grace is enough!
|
|
22/02/08 22:03
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Cred ca ar fi bine sa facem distinctie intre darul vorbirii in limbi (cu sau fara talmacire) si darul proorociei.
Andreea, duhurile sunt supuse proorocilor. Si asta e asa, cred eu, tocmai pentru a se pastra oranduiala in biserica!
|
|
22/02/08 22:55
|
|
simona
membru
|
|
"Duhurile Proorocilor sunt supuse proorocilor" 1Corinteni 14:32:D... pt a pastra oranduiala in biserici,Pavel descurajeaza vb in limbi,in biserica, in 1Corinteni..."daca nu este cine sa talmaceasca,sa taca un biserica,si sa-si vb numai lui insusi si Lui Dumnezeu"... intr-o vineri seara,la ora de rugaciune,un frate a inceput sa vb in limbi-sunt baptista,si la noi se practica rugaciunea one-by-one:)... -au fost doar cateva cuvinte. Duminica l-am intrebat:"wow!am auzit bine?era aceea vb in limbi?" Raspunsul sau a fost urmatorul:"Da. Dar nu i-am mai dat voie sa continue." Asta ce se presupune a fi,daca doar proorocii isi pot supune Duhurile?... Poate fi vb in limbi nu un dar,ci o simpla pecete a botezului cu Duhul Sfant?
Si daca vb in limbi e spre zidire personala,atunci,DE CE..."fiindca daca ma rog in alta limba,duhul meu se roaga,dar mintea mea este fara rod."1Corinteni14:14... ? Cu cat te zideste?...ma intreb,si nu gasesc un raspuns...
Ultima modificare de anomis_w_w_j_d (23/02/08 07:26)
|
|
23/02/08 07:25
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Despre pastorul meu era vorba ca nu l-am auzit niciodata vorbind in limbi desi are acest dar! 
|
|
23/02/08 13:53
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|