TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Duhul Sfant/Vorbirea in limbi?! Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 ... 23
Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Desi par offtopic, totusi lucrarea Duhului in vietile noastre este legata in toate aspectele. Si odata inteleasa lucrarea Lui in noi o sa intelegem mai bine si darurile Lui. Anomis...ca sa fiu putin mai simplificat sa inteleaga si mintea ta :) ...Duhul Sfant ne calauzeste, indreapta, descopera...si multe altele necesare mantuirii. Asa ca nu-i vorba de a curge ca un lichid in noi sau noi in El, ci despre a ne darui mai mult sau mai putin ca El sa lucreze. Deci spunand ca suntem "umpluti" de El nu inseamna altceva decat ca suntem mai "daruiti", mai "supusi" Lui. Atunci El face lucrarea cat mai bine posibil. Si cu cat suntem mai "daruiti" cu atat El va face mai mari lucruri, adica minuni. Fiindca eu consider ca toate lucrarile Lui sunt minunate, dar nu toti reusesc sa fie intr-o stare de lepadare de sine suficient de mare cat El sa poata lucra deplin. Daca ar fi asa am vedea intr-adevar mult mai multe lucruri minunate de la El...adica minuni. Asta-i parerea mea, poate iti este de folos.

Ultima modificare de Sword (10/03/08 21:44)

10/03/08 21:37

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Mdap:)...ati fost intr-un gand, desi cu vorbe diferite... Sword si filip:)... Merci mult... Asta e esentialul : sa te LASI umplut de Duhul Sfant... sa predai viata ta, in mana Sa... chiar daca pare uneori de neinteles...Tocmai pentru a ajunge la un caracter ca cel al Domnului Isus...

Stiam lucrurile astea... ca zi de zi trebuie sa ma golesc de mine insami, ca sa pot fi umpluta cu puterea Sa... Poate ar trebui sa revad mai des lucrurile astea-sa nu le mai uit...

Apreciez mult raspunsurile voastre... :)

(Si sper ca asta trebuia sa inteleg:D )

10/03/08 22:02

Sword
membru

Eu unu de mult am inceput sa observ o anumita confuzie cu privire la pilde si metafore. In asa fel incat am vazut crestini care-L vad pe D-zeu ca un lichid sau vant. La fel ca si yoghinii care-l vad ca pe o energie fara forma sau atmosfera sau mai rau. Asa ca incerc sa nu-L mai confund cu ceea ce se foloseste in metafore.
Romani 1:22  S-au fălit că Sunt înţelepţi, şi au înebunit;
23  şi au schimbat slava Dumnezelui nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi târâtoare.
Incerc sa-L cunosc pe D-zeu care El stie cum este si nu ceea ce cred eu ca ar fi

Ultima modificare de Sword (10/03/08 22:26)

10/03/08 22:24

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
>> Suntem departe de subiect,dar daca nu ne descopera nimeni,ramane "micul nostru secret", bine, Sword? ;) <<

:D :D

Stiu ca in Biblie,Duhul Sfant este prezentat ca o adiere de vant,ce se misca pe deasupra apelor-chiar in Geneza, daca nu ma insel-...

Nu stiu de ce, ne ramane ideea asta-ciudata rau-cum ca Dumnezeu e un batran, cu barba ... De ce? Sincer, si eu, cand eram mai mica aveam aceasta imagine despre EL... Si poate si acum ii agat acest tablou, unui Dumnezeu extraordinar cum e El... Revazand mesajul tau, imi amintesc ca ma rugam:"Doamne,stiu ca Tu nu esti asa cum te vad eu...Si ajuta-ma sa inteleg cum esti de fapt..."

Stii,am vb mai demult cu un prof de religie ortodoxa, si l-am intrebat de ce au icoanele in biserici?...Mi-a spus ca acele icoane reusesc sa faca o punte de legatura intre om si Dumnezeu-sau nu mai stiu exact-ca prin ele, omul isi poate imagina pe Dumnezeu...Mi sa parut foarte ciudat acest lucru.

O sa fiu sincera:Uneori,in timp ce ma rog, parca ma trezesc dintr-un vis, si am impresia ca vb singura... Si atunci zic:"Nu e asa...Domnul e aici cu mine..chiar e "...si parca imi imaginez rasuflarea Lui... No, ii o chestie mai ciudata... Dar...ce pot sa zic? Poate ca ceva in noi are nevoie de asta...acea parte care nu a fost cucerita in totalitate de credinta.

Ultima modificare de anomis_w_w_j_d (10/03/08 23:03)

10/03/08 23:02

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

anomis_w_w_j_d a scris:

>> Suntem departe de subiect,dar daca nu ne descopera nimeni,ramane "micul nostru secret", bine, Sword? ;) <<

10/03/08 23:59

Sword
membru

De ce avem nevoie de reprezentari vizuale? Din lipsa credintei in ceea ce ESTE El. De ce avem nevoie de alte reprezentari? Din acelasi motiv si mai mult de atat...din cauza limitarii noastre. Dar noi suntem chemati sa ne nastem din nou, adica sa avem alt fel de viata, de perceptii despre El. Sa lucram in Duhul si Duhul in noi. De-abia atunci ne dam seama cat sunt de nesemnificative toate metaforele si imaginile despre D-zeu.
Acum chiar ca ne-am indepartat de subiect :) da ramane-ntre noi.

11/03/08 19:30

mototey
membru

Inregistat: 11/12/06
credeti ca toti crestinii ar trebui sa vorbeasca in limbi?

30/03/08 22:15

Site web  
april
admin forum

mototey a scris:

credeti ca toti crestinii ar trebui sa vorbeasca in limbi?

Daca citesti ce s-a postat pana acum, poate afli ceva raspunsuri ;) .

30/03/08 22:43

Sword
membru

nu-i o regula la fel cum nu-i regula ca toti sa aibe darul tamaduirilor sau a deosebirii duhurilor. "1 Corinteni 12:4  Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh;
5  Sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn;
6  Sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi.
7  Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.
8  De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înţelepciune; altuia, să vorbească despre cunoştinţă, datorită aceluiaş Duh;
9  altuia credinţa, prin acelaşi Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin acelaşi Duh;
10  altuia, puterea să facă minuni; altuia, proorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; şi altuia, tălmăcirea limbilor.
11  Dar toate aceste lucruri le face unul şi acelaşi Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voieşte.
12  Căci, după cum trupul este unul şi are multe mădulare, şi după cum toate mădularele trupului, cu toate că Sunt mai multe, Sunt un singur trup, tot aşa este şi Hristos."

30/03/08 22:49

mototey
membru

Inregistat: 11/12/06
deci nu toti au darul vorbirii in limbi... asa cum nu toti sunt apostoli, invatatori si asa mai departe... :)

01/04/08 11:48

Site web  
Sword
membru

Normal.. :)

01/04/08 12:34

bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
Nu am vazut pe cineva pana acum sa vorbeasca in limbi, dar ce am vazut despre penticostali pe you tube, m-a lamurit pe deplin ce duh primesc penticostali.Pe deoparte tot pe you tube avem cateva interviuri cu parinti bisericesti in care se remarca tonul bland, smerenia, dragostea,umilinta etcetc, interviuri care vi le recomand.
Mai trist e ca (dupa ce uni cadeau pe jos atinsi de asa numitul Duh Sfant ,razand si avand spasme?,)uni penticostali? contraatacau comentarile oamenilor care erau uimiti de cata indoctrinare poate exista, spunand ca e totusi vorba de puterea Duhului Sfant.
In ritualul de exorcizare facuti pe anumiti oameni posedati de catre biserica apostolica, acesti oameni(posedati) se comporta la fel ca acesti penticostali vazuti pe you Tube.Rasete, urlete, caderi pe jos, zbieraturi,spasme.Ati vazut filmul despre viata lui Iisus de regizorul Franca Zefireli cand Iisus scoate demonul dintr-un om posedat si acela cade tipa etc etc...
ce zici Irland?Sau April?

05/04/08 21:15

Sword
membru

Eu unu sunt convins ca ce-ai vazut pe youtube nu-s daruri spirituale, ci mai degraba chestii hormonale...senzuale, in cel mai rau caz demonice. Darul vorbirii eu cred ca exista, ca Duhul il poate da dupa caz si necesitate, dar este la fel de rar intalnit ca si darul deosebirii duhurilor, a tamaduirilor...etc.

05/04/08 22:06

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Biblia nu spune ca este la fel de rar intalnit ca si darul dosebirii duhurilor sau ca darul tamaduirilor. Aici chiar ca ti-ai dat cu parerea...

05/04/08 23:04

bairstow
membru

Pai bine omule(Sword) astea vreau sa spun ca sunt demonice.Bine ca ai observat totusi:)De aceea penticostali ori sunt de la Dumnezeu(caci e ceva acolo,s-ar preface mult prea multi) si ar trebui sa fim cu toti penticostali ori au pe tatal diavolul.Daca nu va deziceti de ei sunteti partasi la faptele lor.Mai devreme sau mai tarziu(a se vedea miscarea harismatica care a patruns si in unele biserici catolice)veti avea acelasi daruri.Din pacate chiar daca unul rage fiind stapanit de demoni, uni nu vor sa vada acest lucru (vezi postari la aceste videoclipuri pe You tube)crezand ca e stapanit? de Duhul Sfant...

Ultima modificare de bairstow (05/04/08 23:34)

05/04/08 23:32

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
bairstow, daca tu iti iei informatiile despre penticostali de pe youtube e clar. Eu cam ce parere ar trebui sa-mi formez despre ortodocsi daca ar fi sa ma iau dupa televizor (vezi cazul Tanacu si mai recentul caz despre o preoteasa care nu poate divorta de sotul ei, preot, care o inseala)?

06/04/08 13:55

Sword
membru

Daca uni-s dusi nu inseamna ca-s dusi toti.
Si Traian...tu vezi darurile Duhului des intalnite? Cati tamaduitori ai intalnit? sau care scot demonii, sau cu mare Intelepciune? Eu am intalnit foarte putini, chiar foarte, foarte. Cu darul "vorbirilor" am vazut foarte multi, si foarte falsi.

06/04/08 14:10

bairstow
membru

Normal ca sunt si preoti care gresesc sau sunt pacatosi, caci acest lucru sa si prezis(oare voi mai gasi...),dar biserica Ortodoxa ii condamna.In schimb multe postari care sau scris pe you tube arata ca lumea(penticostala?) este de acord cu astfel de practici(neocrestine?)ca find de la Duhul Sfant.O sa revin si cu declaratii ale unor penticostali despre asa zisul sfantul ras ca sa vedeti ca acele videoclipuri prezinta cea ce se cam gaseste in biserica penticostala.Deci anumiti penticostali lund apararea la cea ce vad acolo arata clar ca ei sunt obisnuiti cu astfel de practici care le vad la ei in biserica.
Bravo Sword te-am inteles gresit:)prima data.Scuze.

Ultima modificare de bairstow (06/04/08 22:26)

06/04/08 22:24

april
admin forum

bairstow a scris:

O sa revin si cu declaratii ale unor penticostali despre asa zisul sfantul ras ca sa vedeti ca acele videoclipuri prezinta cea ce se cam gaseste in biserica penticostala.

Revino, dar schimba subiectul : Cazutul pe spate, Rasul Sfant?

La subiectul respectiv o sa gasesti si parerile multor penticostali despre asta.

06/04/08 23:15

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Sword a scris:

Si Traian...tu vezi darurile Duhului des intalnite? Cati tamaduitori ai intalnit? sau care scot demonii, sau cu mare Intelepciune? Eu am intalnit foarte putini, chiar foarte, foarte.

Eu nu am spus asta, ca este des sau rar dar in schimb am spus ca Biblia nu te legitimieaza sa spui ca se manifesta la fel de des toate aratarile Duhului Sfant. Daca Duhul voieste sa se manifeste intr-un mod sau altul cred ca nu ma intreaba pe mine cum sa faca.

Cu darul "vorbirilor" am vazut foarte multi, si foarte falsi.

Banuiesc ca ai vazut si din cei adevarati, ca sa ai termen de comparatie. Ca doar n-o sa-i compari intre ei si sa spui ca toti sunt falsi.

07/04/08 08:37

Sword
membru

Am vazut si adevarati, si cu talmacire. Am auzit si proorocii. Adevarate. Spuneam doar ca azi sunt prea putini care mai au daruri. Pe vremea apostolului Pavel erau multi. Astazi este o racire in masa (din pacate). Si despre apostazie scrie. Probabil tu vezi prea optimist totul iar eu prea pesimist.

07/04/08 09:31

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
bairstow, nu crezi ca esti cam indraznet in afirmatii? Adica tu vrei sa ne spui ce se intampla in bisericile noastre? Crede-ma ca stim mai bine, le frecventam in fiecare duminica. Tu vorbesti despre niste cazuri oarecum izolate si extrapolezi pe general.

In ce priveste condamnarea BOR aia e doar pe hartie si numai teoretic. Cand e vorba de cazuri concrete se spala pe maini sau o dau pe dupa cires pana se plictiseste lumea sa intrebe. Ca de caterisit nu se ocupa ei decat daca e vorba de lucruri mai "serioase".

07/04/08 12:12

andra17
membru

Inregistat: 15/08/07
...am si eu o intrebare...am auzit k atunci cand vorbesti in limbi nu ii ceva foarte clar...si stiu k penti au luat vorbirea in limbi din fapte de la cincizecime...dar acolo apostoli vorbeau foarte clar si la perfectie limbile...atunci cum vine treaba asta?...de ce atunci cand se primeste duhul sfant nu se vorbeste clar si perfect o limba?...

07/04/08 17:18

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Andra17, dacă citeşti cele 10 pagini care s-au scris până acum, sunt sigură că vei găsi răspunsuri la întrebările tale! ;)

Spor la citit şi la postat! :)

07/04/08 19:11

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

bairstow a scris:

ce zici Irland?

Se pare ca ti-a revenit cheful de a te da in spectacol.Ti-a revenit curajul sa agiti spiritele cu afirmatiile tale nefondate.

Ce-ar fii, sa o lasi mai moale cu mirarile tale de ce vezi pe you tube ,si cu toate exemplele tale neconvingatoare si, asa cum vad ca te indeamna mai toata lumea ,sa fii mai cu bagare de seama cum "vorbesti".

Daca ar fii sa ne luam dupa toate nenorocirile ,si sa cascam ochii si gura si, sa ne minunam de ce fac unii oameni, care din pacate sint amagiti de anumite curente religioase, care prin practicile lor, nu reprezinta adevarata Biserica a lui Hristos ,ar insemna ca am fii niste oameni incapabili de a intelege ,si de a primi in inima si in mintea noastra ,felul de credinta si traire pe care Domnul ni-l cere.

Daca chiar ai fii interesat de ceva ,in ceea ce priveste Adevarul ,na-i mai casca gura pe you tube ,si na-i mai face atita caz de niste manifestari ale unor oameni care sint (din pacate)departe de ceea ce Domnul cere .Daca ai vrea sa intelegi cu adevarat ceva, ai cauta lucrul asta pe genunchii si in biblie ,nu lamentindu-te si "tipind"in gura mare ca penticostali sint niste posedati.

Asa ca nu-ti mai "racii gura "degeaba pentru ca Domnul iti cunoaste intentiile (si ti le cunoastem si noi)si impotrivirea ta fata de penticostali si Duhul Sfint nu-ti aduca decit marginalizare si antipatie pe acest forum (cel putin din partea mea).

07/04/08 20:13

Pagini: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 ... 23    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la