TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Personaje biblice/Iosif Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1
dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07
Am citit de putin Geneza de la cap la coada si am ramas profund marcat de viata lui Iosif. Cunosteam deja in mod amanuntit povestea vietii sale totusi de data aceasta am ramas mult inarit si binecuvantat.
Cred ca nu are sensul ca sa povestesc aici viata sa, mai degraba as dori sa impartasesc cu voi cateva ganduri despre Iosif.
Dupa toate greutatile si incercarile prin care trece, acuzat si inchis pe nedrept, dupa o serie de evenimente, Iosif reintalneste pe fratii sai care l-au vandut si care iau cauzat atata suferinta. Reactia lui Iosif fata de fratii sai:

Geneza 45:1-8"Iosif nu s'a mai putut stăpîni înaintea tuturor celor ce-l înconjurau. Şi a strigat: ,,Scoateti afară pe toată lumea.`` Şi n'a mai rămas nimeni cu Iosif, cînd s'a făcut cunoscut fratilor săi. A izbucnit într'un plîns aşa de tare că l-au auzit Egiptenii şi casa lui Faraon. Iosif a zis fratilor săi: ,,Eu sînt Iosif! Mai trăieşte tatăl meu?`` Dar fratii lui nu i-au putut răspunde, aşa de încremeniti rămăseseră înaintea lui. Iosif a zis fratilor săi: ,,Apropiati-vă de mine.`` Şi ei s'au apropiat. El a zis: ,,Eu sînt fratele vostru Iosif, pe care l-ati vîndut ca să fie dus în Egipt. Acum, nu vă întristati şi nu fiti mîhniti că m'ati vîndut ca să fiu adus aici, căci ca să vă scap viata m'a trimes Dumnezeu înaintea voastră. Iată sînt doi ani decînd bîntuie foametea în tară; şi încă cinci ani, nu va fi nici arătură, nici seceriş. Dumnezeu m'a trimes înaintea voastră ca să vă rămînă sămînta vie în tară, şi ca să vă păstreze viata printr'o mare izbăvire. Aşa că nu voi m'ati trimes aici, ci Dumnezeu; El m'a făcut ca un tată al lui Faraon, stăpîn peste toată casa lui, şi cîrmuitorul întregei tări a Egiptului."

Este cu adevarat minunat.. Iosif a stiut sa priveasca la planul lui Dumnezeu ca un tot unitar. El a inteles ca incercarile prin care a trecut au avut un scop precis.
Imi vine in minte:
Iacov 1:2-4"Fratii mei, să priviti ca o mare bucurie cînd treceti prin felurite încercări, ca unii cari ştiti că încercarea credintei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvîrşit lucrarea, pentruca să fiti desăvîrşiti, întregi, şi să nu duceti lipsă de nimic."

Doamne iartane deoarece deatatea ori nu am stiut sa intelegem scopul incercarilor noastre...Amin

Ultima modificare de dodo86 (16/07/07 04:18)


_______________________________________
Dumnezeu nu exista. Dumnezeu este!
Paul Tillich

16/07/07 04:14

   
white_bird
membru

Locatie: IT
Inregistat: 20/07/07
Extraordinar ce se intampla pe planeta noastra! :
Citim de patru ori "Colt alb" de J.London sau "Ciresarii" de C.Chirita sau orice alta carte si de fiecare data cartea ne 'arata' aceleasi lucruri. Ciudat este insa un alt lucru:

dodo86 a scris:

Cunosteam deja in mod amanuntit povestea vietii sale totusi de data aceasta am ramas mult inarit si binecuvantat.

Ei bine pentru un crestin acest lucru nu este o noutate: puterea lui Dumnezeu este fara limite.
Imi place acest lucru: Dumnezeu vorbeste fiecaruia in parte la timpul potrivit.

Cat despre atitudinea noastra fata de incercari este drept ca ne indoim prea des de resursele si forta Tatalui nostru. Totusi El ne vine in ajutor de fiecare data.

Frumoasa este istoria lui Iosif. Faina de tot. Toti vrem sa fim ca el: rabdatori, determinati, iertatori ... niste Superman ai credintei.

Intrebarea este: Cand vrem sa incepem sa ne comportam ca el?
Ca Dumnezeu sigur vrea sa ne ajute la asta. Sigur 100%


20/07/07 21:50

   
deeaandreea
membru

Locatie: Suceava Romania
Inregistat: 30/10/07
Viata lui Iosif e un model pentru fiecare din noi la ora actuala.Sa fi tanar, neinteles de familia ta, vandut de proprii tai frati, inchis pentru ca a intors spatele pacatului, si cred ca toate acestea pe multi din noi ne-ar duce la limita imposibilului si foarte multi am intreba: "DE ce, Doamne?"  Si cred ca istoria lui Iosif ne ajuta sa intelegem mai bine versetul 28 din Romani capitolul 8."De alta parte stim ca toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce-L iubesc pe DUMNEZEU"    Viata lui Iosif este sau ar trebui sa fie o provocare pentru fiecare tanar de a se lasa calauzit in toate lucrurile de Dumnezeu constienti fiind totodata de faptul ca suferinta de azi am primito din mana lui Dumnezeu si ea poate sa alunge suferinta de maine care poate fi cu mult mai mare.Dumnezeu poate schimba raul in bine. DUMNEZEU POATE TRANSFORMA UN INCEPUT RAU INTR-UN SFARSIT BUN!!

_______________________________________
"Dumnezeu e intotdeauna doar la o rugaciune distanta!"

30/10/07 16:23

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Nu gasesc nimic gresit in viata lui Iosif. Mai sunt personaje biblice pe placul lui Dumnezeu, dar parca nici unul nu este ca Iosif. Nu degeaba este un personaj care-L prefigureaza pe Isus Hristos.

Ca sa nu repet ce au zis deja ceilalti, subliniez doar faptul ca a avut o credinta puternica de copil ( cred ca era adolescent cand a fost vandut) , altfel nu ar fi putut-o pastra dealungul incercarilor prin care a trecut .


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

09/03/08 20:37

   
shoricel
membru

Locatie: Cluj-Napoca (Ploiesti)
Inregistat: 04/01/08
Am avut o lectie la grupele de casa acum cateva saptamani in care liderul ne-a dat ca exemplu pe Iosif. si cred ca este un exemplu foarte bun. el nu a avut o biserica unde a mers, mare parte din viata lui a "muncit" ca sclav, nu avea o Biblie din care sa citeasca. tot ce stia despre stramosii lui a fost ce i-a povestit tatal lui. in rest el a fost un om de caracter, a avut incredere in Dumnezeu si a alujit ca DOmnului oriunde era. a fost un om devotat si de incredere. concluzia lectiei era ca maturitatea spirituala nu consta in a merge la biserica miercuri si duminica, si la grupul de casa, ci a avea o relatie personala cu Dumnezeu, a te pune in situatii care nu plac, dar stii ca acolo te vrea Dumnezeu pentru a creste... foarte fain exemplu :)

_______________________________________
A passion lifestyle.

02/10/08 22:25

   
maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09
Iosif e personajul meu preferat.Credinta lui, felul in care rezista sotiei lui Potifar, inteligenta lui, modul in care accepta tot ce  i se intampla,anii de temnita, dar cel mai mult imi place dragostea lui pentru fratii lui si tatal lui, faptul ca i-a iertat neconditionat din toata inima, plangand,bucurandu-se  de reantregirea familiei.
Iosif isi iubea fratii, familia, respecta stapanul,era o "sluga' buna, el nu a acceptat nici un compromis la "locul de munca" ,atat lui Potifar cat si Faraonului ii acorda cinstea cuvenita, isi indeplinea sarcinile foarte bine, toate incercarile le-a trecut biruitor, iar Dumnezeu l-a binecuvantat.

Ultima modificare de maria_t (28/01/09 01:30)


_______________________________________
Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.

28/01/09 01:29

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

april a scris:

Nu gasesc nimic gresit in viata lui Iosif.

Multa vreme "am fugit" de Iosif... Prea imi parea perfect, nu cunoscuse deloc ce este esecul..si prea imi aducea aminte de imperfectiunea mea.

Bineinteles ca m-am inselat. Lui Iosif nu i-a mers mereu bine. A avut prilejul sa pacatuiasca, a avut si motive de deznadejde, dar el a ales sa se bazeze pe Domnul. Cred ca acestui lucru  se datoreaza succesul lui.

E interesant modul in care il vede Faraon(Geneza 41:38)  "Am putea noi oare sa gasim un om ca acesta, care sa aiba in el Duhul lui Dumnezeu?"...Oare ce ar putea sa spuna despre mine si despre tine cei din jurul nostru?! Tare mi-e ca s-ar putea sa ne cuprinda rusinea...

Ultima modificare de MRU (08/04/09 20:10)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

08/04/09 19:59

   
f_repede
membru

Locatie: Galgau
Inregistat: 13/02/09
Noi ne mandrim cu Dumnezeul nostru dar, oare El se poate mandri cu noi? Cu Iosif Dumnezeu s-a putut mandri, nu pentru ca era perfect, nimeni nu este perfect, fara pacat, ci pentru ca a stiut sa umble cu Dumnezeu mereu si sa faca voia lui Dumnezeu

_______________________________________
Cand privirea mea e indreptata spre cer... incercarile vietii imi par doar trepte ce ma duc mai aproape de Tine!

30/05/09 12:41

   
Turcu Ovidiu
membru

Locatie: Arad, Romania
Inregistat: 16/06/09
Iosif e imaginea lui Isus Cristos. Daca vrei sa vezi ce se intampla in viitor citeste Geneza. Apocalipsa e rezultatul Genezei dar mai desfasurat. Noi traim in generatia Beniamin, adica avem de 5 ori mai mult decat restul dinaintea noastra. Traim vreme de Har maxim. Toata povestea lui Iosif se aplica asa: Iosif= Isus, fratii= poporul Israel.

17/07/09 21:19

   
Pagini: 1    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net