|
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Nu prea înţeleg ideea cu afirmaţia lui Josephus. Ce are asta a face cu cantitatea de informaţii pe care Dumnezeu, care a inspirat Biblia, le-a lăsat despre Isus?
Eu cred că între "a avea voie" şi "a avea nevoie" este totuşi o diferenţă. Eu înţeleg că afirmaţia lui Ioan ne transmite că Dumnezeu a socotit că atâta informaţie câtă ni s-a transmis a fost suficientă, şi nu am avut nevoie de mai mult, pentru scopul pentru care ne-a fost transmisă informaţia.
Cât despre "a nu avea voie" pe care le întâlnim prin Biblie, nu cred că a pretins Dumnezeu vreodată că vom trăi cu El în democraţie. Tipul de conducere al lui Dumnezeu, dacă e să-l asemănăm cu ideile politice omeneşti, este clar totalitar. El conduce, El este etalon pentru ce e bine şi e rău etc. Din când în când ajunge să se consulte şi cu oamenii, nu din nevoie sau din lipsă de cunoştinţă, pe care prin definiţie le are în chip desăvârşit, ci din alte motive asupra cărora putem să speculăm. Dar decizia, conducerea, puterea executivă şi de altfel toată lumea, sunt ale Lui.
Dacă ar fi rău, aş înţelege să ne agităm din cauza aceasta. Însă eu, sincer, văzând democraţia la lucru în toată lumea, prefer la orice oră regimul "totalitar" al unui Dumnezeu desăvârşit.
|
|
19/11/07 12:51
|
|
eudemonistul
+
Inregistat: 01/06/07
|
|
Sa inteleg ca luptati pentru democratie tanjind dupa totalitarismul lui Dumnezeu? Problema este ca "totalitarismul" lui Dumnezeu e o farsa umana.Nu mai fac uz de liberul arbitru, pentru ca vad ca nu-l luati in seama. Probabil ca mai sunt crestini care cred in predestinare lasandu-ma sa ma intreb de ce a mai fost trimis Iisus pe Pamant daca este adevarata credinta lor. Imi poti spune cu ce s-a obligat Avraam in fata lui Dumnezeu?
|
|
19/11/07 13:01
|
|
LiA c.
membru
Inregistat: 15/11/07
|
|
Foarte FRUMOS SPUS ,FOARTE FRUMOS SI ADEVARAT Filip ai pus punctul pe "I"cum se spune Doar Dumnezeu are puterea sa conduca.,El hotareste ceea ce vrea se descopere oamenilor -cum ramane cu discutia despre data nasterii si despre modul in care a fost alcatuit NT? (despre cum se scrie numele lui ISUS eu sunt lamurita si o sa-l scriu asa cum am facut-o mereu)Scuze mai este ceva fratilor alegeti un subiect si sa-l ducem "pana la capat cu dezbaterea" ca sarind de la una la alta nu ne alegem cu nimic! acum vorbim despre sistemul TOTALITAR al lui Dumnezeu OK Acest sistem functioneaza si azi chiar daca omul are sentimentul ca el este stapanul proprilui destin,chiar daca unii spun ca tu poti controla in diverse moduri propria viata se stie clar ca depindem de voia lui Dumnezeu.Ideea este cum putem aceepta voia LUI atunci cand nu este in rezonanta cu dorintele noastre,cum putem lasa la o parte sfaturile la moda prin care noi putem devenii propriul nostru "stapan"!?Este usor de aceeptat voia lui pentru vietile noastre?Cata libertate de alegere avem pana unde se poate intinde aceasta libertate? ne face bine libertatea totala?o putem obtine? cat la suta putem intelege scopul lui Dumnezeu in vietile noastre? ( AM SCRIS CA RASPUNS LA CE A SPUS FILIP -SE INTELEGE )
Ultima modificare de LiA c. (19/11/07 13:27)
|
|
19/11/07 13:19
|
|
filip
membru
|
|
eudemonistul a scris:
Sa inteleg ca ... |
Nu ştiu cât poţi generaliza ideea expusă de mine. Nu cred că e adoptată de toţi de pe aici de pe forum, ca să nu mai vorbesc de majoritatea creştinilor. Lupta mea pentru democraţie rezultă din faptul că nu există o fiinţă perfectă în afară de Dumnezeu, care să fie capabilă să ne conducă, şi să judece între noi.
În lipsă de altceva mai bun, consider că, totuşi, mai multe capete puse împreună pentru a gândi, pot să dea un rezultat mai bun decât dacă gândirea este lăsată pe seama unuia singur. Vorbind, evident, de fiinţele limitate care suntem.
Însă, cu puţină răbdare, fiinţele umane în întregul lor ajung să se pervertească, şi într-un final să gândească în contradicţie cu Dumnezeu şi valorile Sale. Cred că aici se poate trage linia şi pentru democraţie. Deocamdată sunt totuşi destui oameni care mai gândesc în felul lui Dumnezeu, şi sunt în număr suficient de mare astfel încât traiul în democraţiile care există acum să fie suportabil pentru un creştin.
Conform Bibliei însă, această stare de lucruri nu va mai dura prea mult.
Cât despre partea cu predestinarea, eu am mai spus că am ajuns să cred atât în predestinare, cât şi în liber arbitru în acelaşi timp. Nu pot să înţeleg în totalitate cum face Dumnezeu asta, nici cum poate să existe trinitatea, dar în Biblie citesc că există.
Nu am înţeles la ce te refereai în întrebarea cu Avraam. Vrei să-mi dai câteva detalii suplimentare?
|
|
19/11/07 13:26
|
|
filip
membru
|
|
LiA c. a scris:
Scuze mai este ceva fratilor alegeti un subiect si sa-l ducem "pana la capat cu dezbaterea" ca sarind de la una la alta nu ne alegem cu nimic! acum vorbim despre sistemul TOTALITAR al lui Dumnezeu |
LiA c., este o idee bună să vorbim despre acest lucru. Poţi să deschizi un topic separat pe această temă (vezi ce nume îi dai), şi eventual să postezi câteva bucăţi din mesajele de până acum pentru a-i da drumul.
Subiectul acesta la care postăm acum se numeşte "Diverse" şi a fost creat special pentru a putea vorbi liber despre orice, şi a nu face amalgamuri la alte topicuri. De câteva ori de aici au rezultat topicuri separate în care s-au dezbătut alte probleme punctual. Spor la deschis topice noi!
|
|
19/11/07 13:32
|
|
eudemonistul
+
|
|
In privinta trinitatii divine...nu comentez.Atat timp cat nu pot pricepe de ce crestinii au tinut atat de mult sa fondeze trinitatea...Probabil l-au auzit pe Leonardo spunand ca "simplul e cea mai complicata chestie"... Intrebarera despre Avraam? Foarte simplu. Urmareste dialogul dintre Avraam si Iahve. Iahve ii promite tot ceea ce-si poate dori un om.Se ofera Avraam sa-i faca un contraserviciu? Sa plateasca in vreun fel darurile primite de la Iahve? Iti spun eu ca nu. Cu toate acestea...uite unde s-a ajuns. initial intre Iahve si Avraam s-a stabilit un contravt unilateral de vointa prin care primul se obliga iar al doilea accepta.
|
|
19/11/07 13:41
|
|
filip
membru
|
|
OK. De acord cu tine. Dumnezeu poate să facă ce vrea cu ce-i al Lui. El alege să-i ofere lui Avraam ceva. Avraam poate să facă şi el ce vrea între limitele impuse de Dumnezeu. El alege să primească ceva din partea lui Dumnezeu.
Ce are asta cu regimul de conducere teocratic (puterea în mâna unuia singur) vs. regimul de conducere democratic (puterea -teoretic - în mâna majorităţii)?
Sau poate te refereai la predestinare? Mi-e greu să urmăresc întotdeauna unde vrei să ajungi cu ideile. Dacă te refereai la predestinare, ea există aici în măsura în care Dumnezeu ştia deja şi că avea să-i propună lui Avraam un târg, şi că Avraam avea să accepte. Alegerea lui Avraam a fost însă liberă, fără ca Avraam să cunoască dinainte rezultatul.
Este uşor să confunzi sau/şi să contopeşti noţiunile de pre-ştiinţă şi pre-destinare.
|
|
19/11/07 14:32
|
|
eudemonistul
+
|
|
Filip, Dumnezeu nu i-a impus limite. Doar i-a dat.Eu nu vorbeam despre un regim ci despre conduita.Conduita de care da dovada Dumnezeu nu este nici macar cea a unui despot luminat.Este absolut democratica in sensul ca fiecare poate face absolut tot ceea ce doreste avand grija sa nu lezeze drepturile celui de langa el.Dumnezeu nu face altceva decat sa procedeze la o armonizare a drepturilor individuale.Cel care a stricat aceasta relatie este - culmea! - Avraam.De fiecare data cand vede ca promisiunea devine realitate, inalta cate un altar, lucru nestipulat in "contract".De aici si pana la ispitirea lui Avraam de catre Dumnezeu ( "...a pus la incercare...") nu mai e decat un pas.
|
|
19/11/07 16:54
|
|
filip
membru
|
|
Tu vorbeşti din perspectiva prezentului. Eu vorbesc din perspectiva veşniciei.
Dumnezeu S-a retras din conducerea aomenirii în mod direct, rămânând însă la lucru în umbră, şi acţionând chiar şi prin constrângeri atunci când decide că este necesar (vezi cazul Faraon - Moise).
În acest context, dacă doreşti să vorbeşti despre democraţie, în care Dumnezeu ia hotărâri împreună cu oamenii, aş zice că ai şi nu ai dreptate. Ai în măsura în care le ia în prezent, şi nu ai în măsura în care El a ştiut din veşnicie că le-a luat/le va lua.
Cât despre Avraam care ar fi "stricat" o relaţie... Un contract "stricat" înseamnă încărcarea unor clauze declarate în contract. Tot ceea ce este pe lângă contract nu poate constitui o încălcare a lui. Dumnezeu face ce vrea, Avraam face ce vrea, între limite de rigoare.
(Şi aici putem vorbi despre limite pe care un om este constrâns de către Dumnezeu să le respecte imediat - atunci când au tendinţa de a afecta planul general al lui Dumnezeu cu omenirea, respectiv despre limite pe care le poate încălca - păcat - pentru care Dumnezeu promite consecinţe nu imediate, dar total neplăcute şi veşnice.)
Revenind la Avraam, faptul că el a dorit să facă ceva pentru Dumnezeu, eu nu am cum să zic că ar fi constituit o încălcare a unui contract care nu a spus nimic despre ceea ce a făcut Avraam.
Cât despre Dumnezeu că "ar fi ispitit" pe Avraam, de ce vorbeşti de ispitire, când Biblia, chiar şi tu ai reprodus că vorbeşte de "încercare"?
|
|
19/11/07 21:02
|
|
filip
membru
|
|
@LiA. Nu prea am înţeles ce ai vrut să spui prin mesajul de semnalare către moderatori. Ţi-am răspuns prima dată printr-un mesaj privat la semnalarea ta. Nu ştii unde se citesc/trimit mesaje private pe acest forum? Te rog să foloseşti linkul de semnalare numai pentru probleme legate de utilizatori, forum etc., nu pentru a mă îndemna să răspund la un mesaj.
Bănuiesc că asta ai vrut acum. Eu am mai discutat şi pe la alte topicuri despre temele abordate de tine în mesajul tău, şi nu am bănuit că ai fi dorit să răspund şi eu la întrebările din postarea ta. Hai că o fac acuma.
Ai în continuare ai părerile şi nelămuririle mele, şi îmi cer scuze de repetare, pentru cei care le-au mai citit. La părţile din mesajul tău la care am formulat deja opinii pe acestă pagină nu o să mai răspund.
LiA c. a scris:
cum ramane cu discutia despre data nasterii si despre modul in care a fost alcatuit NT? |
Data naşterii nu poate fi cunoscută cu certitudine. Şi nici nu a fost cerută de către Isus o sărbătorire a ei. Părerea mea e că Isus a vrut aşa pentru a evita repetarea a ceea ce au făcut evreii în vechime cu sărbătorile. Singurul lucru pe care ni l-a cerut Isus să-l sărbătorim a fost Cina. Restul e umplutură. Chiar dacă e frumos sau e ceva ce unii dintre noi sărbătoresc sincer.
Ce anume te frământă în legătură cu modul în care a fost scris NT?
LiA c. a scris:
Ideea este cum putem aceepta voia LUI atunci cand nu este in rezonanta cu dorintele noastre,cum putem lasa la o parte sfaturile la moda prin care noi putem devenii propriul nostru "stapan"!? |
Nu ştiu dacă este vreo reţetă pentru asta. Un lucru îl accepţi pur şi simplu, sau nu-l accepţi. Dacă iubeşti pe cineva necondiţionat, faci tot ce-ţi cere. Nu puţine sunt cazurile în care din dragoste unii oameni fac lucruri rele: dragoste pentru un partener de viaţă, dragoste pentru ceva material etc. Dacă-L iubeşti pe Dumnezeu în totalitate, faci tot ce-ţi cere El. Indiferent că înţelegi sau nu ce-ţi cere. Dacă şi înţelegi eşti foarte fericit. Dar eu cred că poţi fi fericit chiar dacă Îi urmezi îndemnurile şi fără să le înţelegi. Aşa e El, şi de aşa natură sunt cererile Lui, încât în final aduc o fericire mult mai mare decât alte plăceri la care renunţi pentru El.
Sper să nu înţeleagă cineva că eu m-aş găsi într-o astfel de stare. Departe de mine aşa ceva. Ţi-am prezentat teoria. La capitolul acesta viaţa mea e un eşec. Ce faci cu teoria, e treaba ta. Mărturisesc că nu doresc să pun poveri peste nimeni, dar nici nu îmi permit să dau jos crucea din spatele cuiva numai pentru că eu sunt un păcătos şi o dau pe a mea jos.
LiA c. a scris:
Este usor de aceeptat voia lui pentru vietile noastre?Cata libertate de alegere avem pana unde se poate intinde aceasta libertate? ne face bine libertatea totala?o putem obtine? |
"Voia lui Dumnezeu" este o formualre cam concisă, care poate avea multe aspecte de dezbătut. Dar să presupun că înţeleg unde bate această întrebare, şi să încerc exprimarea unei opinii.
Teoretic există două răspunsuri care trebuie să fie amândouă valabile în viaţa oricărui credincios: "pot totul în Hristos care mă întăreşte" şi respectiv "fiecare să-şi ia crucea în fiecare zi şi să mă urmeze". Crucea reprezintă suferinţă, întărirea reprezintă capacitarea de a trece prin suferinţă. Suferinţa o simţi. Dar o poţi îndura dacă Isus te capacitează. Cine Îl prezintă pe Isus ca pe un fel de morfină, după părerea mea se înşeală. Examenul care nu te solicită nu e un examen, şi nu te face să progresezi.
Cât despre liberate... Nu putem considera că avem libertate totală, atâta timp cât scrie în Biblie că Dumnezeu veghează la împlinirea planului Său. Concluzia mea e că cine interferează cu acel plan va suferi o intervenţie directă şi imediată (în prezent) din partea lui Dumnezeu. Între aceste limite, gradele de libertate acum sunt complete, însă în viitor prezintă consecinţe.
LiA c. a scris:
cat la suta putem intelege scopul lui Dumnezeu in vietile noastre? |
Scopul? Nu ştiu dacă este un singur scop. E posibil să înţelegem parţial ceea ce a intenţionat Dumnezeu de la fiecare dintre noi personal, când ne-a adus pe această lume. El are intenţii generale cu privire la fiecare om, şi intenţii particulare în măsura în care viaţa unei persoane afectează un număr mai mare sau mai mic de alte vieţi cu care intră în contact. Cu cât intri în contact cu mai mulţi oameni, cu atât cred că proporţional poţi să estimezi mai puţin ce influenţă ai în viaţa atâtor oameni, deci ce scop particular a avut Dumnezeu cu tine. Din acest punct de vedere cred că procentual e imposibil de estimat chiar şi cu o apreciere grosieră înţelegerea scopului/scopurilor pe care le are Dumnezeu cu fiecare în parte.
Dar dacă ţii neapărat la un procent, eu aş zice că poţi înţelege cam 50% - partea privitoare la planul general al lui Dumnezeu cu fiecare om = mântuire, evanghelizare, transformare spre asemănarea cu Hristos etc. (găsite în Biblie), iar apoi fiecare mai poate adăuga procente în dreptul lui în măsura în care vede ce influenţă a produs în jurul său, şi înţelege rând pe rând situaţiile de interacţiuni pe care ajunge să le conştientizeze prin gândirea proprie sau prin intervenţii de-ale lui Dumnezeu.
|
|
19/11/07 22:07
|
|
Klaudiu
membru
 Inregistat: 23/06/07
|
|
eudemonistul a scris:
Bine. Admit ca - dupa ce a incercat alte doua date - toata lumea crestina s-a hotarat sa serbeze Nasterea Domnului la o data eronata.Chiar mi-am amintit de curand afirmatia lui Ovidiu:"Eroarea tuturor devine traditie".
|
Da, este o traditie eronata.
Tu primesti cadouri pe 25 decembrie?
|
Da ce, pot eu sa-i opresc pe altii sa mi le dea?
Care dintre ei?
Imi poti spune cine sunt cei "cui el le-o spune"?
|
Nu-ti pot spune.
Nu de alta dar deduc ca toti marii teologi din ultimii 1650 ani sunt niste mincinosi.
|
Daca cineva afirma ca s-a nascut pe 25 dec., aceasta poate constitui o minciuna (insa nu neaparat). Minciuna este minciuna indiferent de cine o spune. Ca oricine, "marii teologi" nu sunt scutiti de a spune minciuni.
Este corecta scrierea cu un "I"?
|
Da.
Poate pentru unul care e dominat de lipsa de respect si care nu crede ca Iisus este fiul lui Dumnezeu.
|
Respect pt Isus nu inseamna a-i scrie numele cu doi de "i", ci ai respecta poruncile si invataturile.
De ce nu-i spuneti Isa, ca musulmanii, considerandu-l doar profet?
|
Tu esti liber sa-i spui cum vrei. Ai liber arbitru, nu? Spune-i Isa daca vrei.
"Atat au nevoie crestinii sa stie despre el"???? INCREDIBIL!!!!Iti dai seama ce-ai spus? Asta e atitudine fascistoida! Toate regimurile dictatoriale gandesc la fel.Spunea altceva Hitler, Stalin, Ceausescu? |
Moderatori: atac la persoana. Da, exact, atat au nevoie crestinii sa stie despre el. Dumnezeu insusi considera astfel.
Ultima modificare de Klaudiu (20/11/07 01:05)
_______________________________________ http://ascultarearatiunii.wordpress.com/
|
|
20/11/07 01:04
|
|
Klaudiu
membru
|
|
eudemonistul a scris:
Nu numai eu consider asta. Dictaturile totalitare de tip fascist sau comunist stabilesc ce au voie membrii societatii sa cunoasca.
|
Gresit. Nu e vorba de ceva ce crestinii ar avea voie sa cunoasca, ci despre ce au nevoie sa cunoasca
In situatia asta, afirmatia lui Josephus:"Traia in vremea aceea in Israel un evreu numit Jeshu care uimea Israelui cu vrajile lui.Era vrajitor si taumatolog."Eu stiu ca biserica o ia in considerare vazand in ea atestarea istorica a lui Iisus.A fi vrajitor si taumatolog" vestit in Israel era o cinste de care era greu sa te bucuri. |
O fi luand biserica (care si cine din ea?) in considerare, insa nu inseamna si ca ar corespunde realitatii. In sec. I numele "Isus" era comun. Exista insa un alt text al lui Josephus care il mentioneaza pe "fratele lui Isus numit si Cristos" (citat aprox).
Ultima modificare de Klaudiu (20/11/07 04:46)
_______________________________________ http://ascultarearatiunii.wordpress.com/
|
|
20/11/07 01:44
|
|
Klaudiu
membru
|
|
eudemonistul a scris:
Sa inteleg ca luptati pentru democratie tanjind dupa totalitarismul lui Dumnezeu? Problema este ca "totalitarismul" lui Dumnezeu e o farsa umana.
|
Farsa este guvernarea umana, fie ea numita "democratie" sau "dictatura". Isus Cristos are dreptul sa guverneze exclusiv pt ca Tatal ia dat aceasta guvernare, si tot ce exista este al Tatalui (deci si a Fiului). El stie mai bine cum trebuie guvernata lumea, si o sa o si faca:
"Dumnezeul cerurilor va ridica o împărăţie, care nu va fi nimicită niciodată, şi care nu va trece supt stăpînirea unui alt popor. Ea va sfărîma şi va nimici toate acele împărăţii [tari, guverne, etc], şi ea însăş va dăinui vecinic." - Daniel 2:44
Cat despre democratie, ea inseamna "guvernarea poporului"; unde e inclus Dumnezeu in "guvernarea poporului"? De unde pana unde sa lupte crestinii pt. democratie? Tocmai asta au vrut Adam si Eva si diavolul, sa devina independenti de Dumnezeu si sa se sustraga de sub guvernarea lui; deci nu e de mirare, crestinii adevarati sunt interesati de "teocratie", de "guvernarea lui Dumnezeu". Ei stiu ca guvernarea umana este o farsa:
"Ştiu, Doamne, că soarta omului nu este în puterea lui; nici nu stă în puterea omului, cînd umblă, să-şi îndrepte paşii spre ţintă." - Ier. 10:23
Nu mai fac uz de liberul arbitru, pentru ca vad ca nu-l luati in seama.
|
In orice societate, chiar si cea a lui Dumnezeu, esti liber sa faci uz de liberul arbitru. Cand ti-l folosesti insa intr-o directie pe care legea umana (sau cea a lui Dumnezeu) o considera gresita, vei plati. Libertatea vine cu responsabilitate. Iti asumi responsabilitatea pt faptele tale. Si e foarte corect sa fie asa.
Ultima modificare de Klaudiu (20/11/07 04:48)
|
|
20/11/07 01:52
|
|
Klaudiu
membru
|
|
eudemonistul a scris:
Intrebarera despre Avraam? Foarte simplu. Urmareste dialogul dintre Avraam si Iahve. Iahve ii promite tot ceea ce-si poate dori un om.Se ofera Avraam sa-i faca un contraserviciu? Sa plateasca in vreun fel darurile primite de la Iahve? Iti spun eu ca nu. Cu toate acestea...uite unde s-a ajuns.
|
Unde s-a ajuns?
|
|
20/11/07 01:57
|
|
Klaudiu
membru
|
|
eudemonistul a scris:
Cel care a stricat aceasta relatie este - culmea! - Avraam.
|
Avraam nu strica nici o relatie. Dimpotriva.
De aici si pana la ispitirea lui Avraam de catre Dumnezeu ( "...a pus la incercare...") nu mai e decat un pas. |
Si nici nu-l ispiteste pe Dumnezeu. A pune la incercare NU inseamna a ispiti. De altfel, insusi Dumnezeu isi invita inchinatorii sa-l puna la incercare:
"Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor, şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvîntare." - Mal. 3:10
Ultima modificare de Klaudiu (20/11/07 04:49)
|
|
20/11/07 02:02
|
|
filip
membru
|
|
Klaudiu a scris:
Moderatori: atac la persoana. |
Deşi iniţial am văzut greşit că acel comentariu al lui eudemonistul ar fi fost făcut la adresa unui alt membru al forumului, totuşi l-am interpelat asupra lui, la momentul respectiv. Vezi postarea: http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 6888#46888 Iar el a răspuns în postarea: http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 6891#46891
Răspunsul lui mi se pare pertinent, deşi nu-l aprob, aşa că nu consider că a făcut o afirmaţie în vânt doar din dorinţa de a te jigni, ci a formulat o opinie asupra ideilor tale, pe care şi-a argumentat-o ulterior.
Doreşti în continuare ca ceea ce a spus să fie tratat ca atac la persoană?
|
|
20/11/07 08:23
|
|
eudemonistul
+
|
|
Bine ca nu s-a stabilit "nevoia" omului de a trai fara a a fi nevoie sa respire sau cea de a cunoaste alfabetul fara a-l folosi. Nu Dumnezeu iti stabileste "nevoile", ci oameni frustrati care accidental acced la putere.
Ultima modificare de eudemonistul (20/11/07 09:51)
|
|
20/11/07 09:48
|
|
Klaudiu
membru
|
|
Filip. a scris:
Klaudiu a scris:
Moderatori: atac la persoana. |
Deşi iniţial am văzut greşit că acel comentariu al lui eudemonistul ar fi fost făcut la adresa unui alt membru al forumului, totuşi l-am interpelat asupra lui, la momentul respectiv. Vezi postarea: http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 6888#46888 Iar el a răspuns în postarea: http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 6891#46891
Răspunsul lui mi se pare pertinent, deşi nu-l aprob, aşa că nu consider că a făcut o afirmaţie în vânt doar din dorinţa de a te jigni, ci a formulat o opinie asupra ideilor tale, pe care şi-a argumentat-o ulterior.
|
Aha. Deci, ca sa inteleg eu mai bine: el perverteste ideea exprimata de mine, transformand-o din "atata au crestinii nevoie sa stie" in "atata au crestinii VOIE sa stie". Pe baza acestei pervertiri, imi aplica eticheta de "atitudine fascistoida" si ca eu spun acelasi lucru ca si Hitler, Stalin, Ceausescu. Este acesta un raspuns "pertinent"? Sa fi capatat cuvantul "pertinent" sensul opus celui din dictionar?
Ultima modificare de Klaudiu (27/09/08 04:55)
|
|
21/11/07 05:08
|
|
filip
membru
|
|
Klaudiu, şi tu dai şi ai dat interpretări personale ideilor altora de pe aici, într-un fel care poate fi considerat jignitor pentru cei vizaţi.
Dar scopul meu aici nu este de a te arăta cu degetul, şi de a face o listă în care să punem comparativ câte "jigniri" sau interpretări aiuristice a făcut unul, câte altul, şi apoi să trasăm un "câştigător". Atâta timp cât şi pe lista ta ar exista fie şi numai răspunsuri pe măsură la atacurile altuia, nu cred că ai cu ce să te lauzi înaintea lui Dumnezeu.
Doreşti să scoţi de la mine mărturisirea că sunt nedrept şi judec strâmb? Te-ar satisface o astfel de mărturisire suficient încât să mergi mai departe şi să încetezi cu ceea ce faci acum? Uite atunci:
Mărturisire oficială: Sunt nedrept, şi părtinitor, şi îl defavorizez pe Klaudiu în dauna lui eudemonistul!
OK, acuma îţi dau o sugestie. Având în vedere că sunt imperfect, incapabil să judec ca Dumnezeu, dar reprezint totuşi o autoritate la lucru aici, ai putea proceda după cum recomandă Pavel în Romani 13: 3,4. Fă binele. TU. Pentru că eu sunt imperfect şi nu te poţi baza pe faptul că o să pot aprecia corect cât de puţin rău faci tu şi cât de mult face altul.
Nu te aştepta să intervin la fiecare înţăpătură. În momentul în care o să vă săriţi la jugulară o să tai răul cât de aproape de rădăcină pot eu aprecia, şi o să impun o "stare de necesitate" până la revenirea liniştii, după care lucrurile se vor relaxa din nou, lăsând şi la latitudinea voastră să nu mai răspundeţi dacă unul sau altul se mai "scapă". Nici tu nu eşti uşă de biserică la faza asta.
|
|
21/11/07 08:32
|
|
eudemonistul
+
|
|
Nu sunt de acord cu afirmatia ca as fi favorizat.Cand s-a considerat ca am gresit am fost banat( si de doua ori). In ce a constat favoarea? Cine are dreptul sa-mi limiteze dorinta de a cunoaste (parca Iisus spunea ca lumina nu se pune sub pat!)invocand dorinta lui Dumnezeu? "Atat e nevoie sa sti!" repet: ce s-ar fi intamplat cu Klaudiu daca invatatoarea lui ar fi considerat ca dorinta lui Dumnezeu este ca el sa cunoasca alfabetul doar de la A la F? Toate regimurile totalitare au stabilit "nevoile",in tot felul de acte, de la decrete pana la mercuriale."A avea voie" si "doar atat ai nevoie" au acelasi efect limitativ.Dumnezeu nu a limitat nimanui arealul actiunilor sau nonactiunilor.Daca vorbele mele sunt "atac la persoana"( si Dumnezeu mi-e martor ca nu asta a fost intentia mea) vorbele lui sunt un "atac la adresa umanitatii". Sa nu uite Klaudiu ca si nazistii au considerat ca evreii nu au nevoie de trai in libertate si ca le ajunge un lagar iar acolo si-au mai amintit ca nu au nevoie de dinti imbracati in aur si au procedat in consecinta.Domnul Klaudiu ar trebui sa respecte cea de-a XI a porunca, descoperita de W. Churchill.
Ultima modificare de eudemonistul (21/11/07 10:44)
|
|
21/11/07 10:42
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
filipescule tata ... ti-ai luat functie si din taran te-ai facut orasean? si in armata aveam genuri de oameni ca tine... cum primeau o functie isi aratau fata de taran necioplit.
eudemonistule ... io sunt curios sa ne vedem. poate o fi de bine.   
Ultima modificare de giany_v (21/11/07 14:24)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
21/11/07 14:23
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Iete 'colea un atac la persoana! giany_v nu inteleg de ce trebuie sa te comporti ca un boschetar (atentie! nu e atac la persoana ci doar o comparatie)! Felipe daca vrei sa-i dai un ban peste bot te sustin 100%!!!
Klaudiu, nu stiu de ce te simti atacat personal de eudemonist! Dupa parerea mea el nu a facut decat o incadrare a gandirii care zice "atat e nevoie sa stii" si, tot dupa parerea mea, cred ca o face corect. Din punctul meu de vedere guvernarea lui Dumnezeu e mai totalitara decat a lui Hitler, Stalin, Mao, Idi Amin s.a. luate la un loc. Daca de sub acesti dictatori mai scapai prin moarte de Dumnezeu nu ai cum sa scapi. Toti cei care I se impotrivesc vor gusta "tortura" (a se citi Iadul) vesnica a lui Dumnezeu.
eudemonistule... te comporti ca un copil care este suparat pe parintii lui ca nu-l lasa sa bage cuiul in priza si ca nu poate sa se joace cu bricheta la butelie. Te-ai gandit ca poate nu degeaba a pus Dumnezeu aceste limitari? Ce vrei sa stii mai mult? Vrei sa stii ce e focul ca apoi sa-ti dai foc la casa pentru ca nu stii sa-l stapanesti? Nu ti-a demonstrat de atatea ori dragostea Lui? Ce ai vrea sa-ti mai faca sa nu te mai indoiesti ca ceea ce spune e adevarat si daca iti interzice ceva e pentru ca te iubeste si nu vrea sa te vada ranit de puteri pe care nici nu le intelegi nici nu le poti stapani. Traim intr-un razboi si Dumnezeu incearca sa ne pazeasca de gloante. Uraste-L daca vrei dar nu zice ca nu te iubeste!!!
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
21/11/07 16:30
|
|
eudemonistul
+
|
|
Archangel, cand esti moderator - de cele mai multe ori - e bine sa observi corect si sa taci. Asta ti-ar spune-o si april. Ma mir ca n-a facut-o. Parintii m-au last sa bag cuiul in priza, sa umblu cu bricheta la butelie dar...nu s-a intamplat nimic pentru ca Dumnezeu ma iubeste.Sau sa inteleg ca doar nu mi-a pus limitari.Tata m-a invatat ca pot da foc la casa doar o singura data; o reface (ma pune sa-l ajut) si e sigur ca nu voi mai incerca a doua oara.Cei care ma cunosc spun ca sunt tipul de om care "unde pune mana, pune si Dumnezeu mila".Si-atunci...cum sa-l urasc? V-am atentionat de multe ori: nu va opuneti invataturii lui Iisus. El spunea:"Exista oameni carora Dumnezeu nu le tine in seama greselile." De unde stiti voi care sunt acei oameni? Si-atunci? Poti jura ca eu gresesc neacceptand limitarea pe care nici vorba sa o fi stabilit-o Dumnezeu?Daca Dumnezeu n-ar fi admirat libertatea in gandire si exprimare a omului, i-ar fi implanta un cip cu "nevoile" si in loc de creier ar fi pus ceva care sa-i fie util. Chiar poti crede ca Dumnezeu a creat ceva inutil?
|
|
21/11/07 17:37
|
|
filip
membru
|
|
Archangel, atâta timp cât giany mă gratulează doar pe mine, nu am treabă cu el. Dacă începe însă să vorbească în stilul acesta cu alţii, va primi interdicţie de a intra pe forum pentru o vreme.
|
|
21/11/07 19:41
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
eudemonistule, moderatorii nu-s doar pt a observa corect si a tacea .
Si ca Dumnezeu te iubeste eu una nu am nici o indoiala ca nu ar fi asa .
giany, ti-am scris ceva la chat . Fa bine si citeste .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
21/11/07 21:43
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|