TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/COMENTARII Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 26
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

Filip. a scris:

Klaudiu, şi tu dai şi ai dat interpretări personale ideilor altora de pe aici, într-un fel care poate fi considerat jignitor pentru cei vizaţi.

Filip, n-o sa-ti cer sa-mi dai un exemplu in care eu am rastalmacit cuvintele altuia si l-am facut troaca de porci pe baza acestei rastalmaciri, ca nu are nici un rost. Nu-ti fa griji, voiam doar sa ma lamuresc cum sta treaba cu atacul la persoana, si m-am lamurit. Este ultima oara cand mai semnalez atacuri la persoana. Asta-i forumul, ce sa-i faci :D

22/11/07 06:20

Klaudiu
membru

eudemonistul a scris:

Nu sunt de acord cu afirmatia ca as fi favorizat.Cand s-a considerat ca am gresit am fost banat( si de doua ori). In ce a constat favoarea? Cine are dreptul sa-mi limiteze dorinta de a cunoaste (parca Iisus spunea ca lumina nu se pune sub pat!)invocand dorinta lui Dumnezeu? "Atat e nevoie sa sti!" repet: ce s-ar fi intamplat cu Klaudiu daca invatatoarea lui ar fi considerat ca dorinta lui Dumnezeu este ca el sa cunoasca alfabetul doar de la A la F? Toate regimurile totalitare au stabilit "nevoile",in tot felul de acte, de la decrete pana la mercuriale."A avea voie" si "doar atat ai nevoie" au acelasi efect limitativ.

Argumentul este unul gresit. Daca Dumnezeu considera ca exista ceva important de spus omenirii, n-o sa-l poata opri NIMENI sa il transmita. Nu degeaba, biblia este cartea cu cel mai mare tiraj din istoria omenirii. Pe Dumnezeu nu-l opreste invatatoarea lui Klaudiu, ci el  isi face mesajul tuturor. Vezi doamne, Dumnezeu cel Atotputernic ar fi vrut sa transmita omenirii pasaje din viata lui Isus care nu apar in evanghelii insa l-au oprit mormolocii de oameni!!! Sa fim seriosi si sa ne revenim in simtiri.

22/11/07 06:31

Klaudiu
membru

eudemonistul a scris:

V-am atentionat de multe ori: nu va opuneti invataturii lui Iisus. El spunea:"Exista oameni carora Dumnezeu nu le tine in seama greselile."

Unde spune el asta?

22/11/07 06:33

Klaudiu
membru

+Archangel+ a scris:

Din punctul meu de vedere guvernarea lui Dumnezeu e mai totalitara decat a lui Hitler, Stalin, Mao, Idi Amin s.a. luate la un loc. Daca de sub acesti dictatori mai scapai prin moarte de Dumnezeu nu ai cum sa scapi. Toti cei care I se impotrivesc vor gusta "tortura" (a se citi Iadul) vesnica a lui Dumnezeu.

Nu vor gusta tortura. Dumnezeu nu tortureaza. Dumnezeu este dragoste (1 Ioan 4:8) Ca tu intelegi limbaj alegoric ca fiind literal, asta e deja altceva. Vreau sa stiu si eu unde scrie ca Dumnezeu va tortura vesnic oameni si demoni.

22/11/07 06:38

eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
In timpul liber,caci esti prea ocupat sa-ti notezi ce-ti transmite Sfantul Duh emanat din Biblia Hazlie, citeste Biblia Cornilescu ( macar) si vei vedea ca asa se exprima Iisus.Nu mai comentez, pentru ca iar te plangi ca ti-e atacata persoana dar vad ca nu lasi nimic necontestat prin prisma citatelor biblice. Nu vreau sa te jigneasca intrebarea mea: poti gandi daca nu exista Biblia?
Daca tot iti place sa contesti, fa-o si cu afirmatia asta a mea: la Ravenna s-a hotarat ca pana in 2011 biserica ortodoxa si cea catolica sa se uneasca, recunoscandu-l pe Papa ca fiind primul dintre cei cinci Patriarhi.Pana in 2011 ramane sa se concilieze diferentele dogmatice dintre cele doua biserici care vor deveni una.

22/11/07 08:39

filip
membru

Inregistat: 27/04/05

eudemonistul a scris:

la Ravenna ...

Chestia asta e pe bune?

22/11/07 09:56

Site web  
eudemonistul
+

Filip, cu voi glumesc dar nu amestec lucrurile.Nu cred ca e un subiect de gluma. Mai mult, iti pot spune ca datorita imixtitudinilor politice, Biserica Ortodoxa Rusa este singura care nu a semnat Protocolul. In actul aditional se mentioneaza ca acest lucru nu se datoreaza dezacordului Bis. ortodoxe Rusa ( este de acord in unanimitate cu toate problemele si termenele propuse) ci datorita faptului ca actul final a fost semnat si de Biserica Ortodoxa Estoniana pe care rusii nu o recunosc. Stiu ca pentru unii e o veste groaznica dar...asta este. E trist cand Sfantul Duh nu te avertizeaza...
PS.Sinodul a avut loc intre 8-14 oct. si documentul final a fost semnat pentru BOR de Petroniu Salajanul, Arh.Vicar al Episcopiei Oradiei.Primatul Papal intre Patriarhi a fost recunoscut luand in considerare ca la inceput, atunci cand Papa era ortodox, era primul dintre cei 5 Patriarhi ( deci i s-a recunoscut vechiul loc) dar ramane in discutie Primatul in Primul Mileniu Crestin ( problema care urmeaza sa se rezolve intre 2007-2009) si Primatul in cel de-al doilea mileniu crestin ( problema cu rezolvarea intre 2009-2011).De ce toate aceste discutii? Pentru ca Papa a comis eroarea ca - la inceputul anului 2006 - sa elimine dintre titlurile sale pe cel de ")Patriarh al Occidentului".

Ultima modificare de eudemonistul (22/11/07 10:47)

22/11/07 10:31

filip
membru

Despre partea cu Duhul Sfânt... nu toţi suntem permanent conectaţi la sursă... ;)
Dar, oricum, primim informaţii şi pe altă cale, pentru că Domnul este bun!
Mersi pentru ştire. E foarte interesantă. Dacă aş avea un link sau ceva, poate aş pune-o şi la ştiri.

22/11/07 15:11

Site web  
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Na ca gasii eu ceva:

http://www.adevarul.ro/articole/pas-ist ... tii/332264
http://www.catholica.ro/stiri/show.asp?id=14778
http://theologhia.wordpress.com/2007/11 ... ei-romane/

22/11/07 16:20

eudemonistul
+

Mai, in loc sa fii mandru ca pe forumul asta s-a discutat problema cu cel putin 2-3 zile inainte ca stirea sa ajunga in ziare si pe site-uri oficiale. Ia priveste de cand tot spun eu despre Conciliul de la Ravenna, de cand cu modificarea rugaciunii Tatal Nostru.P-asta vad ca n-ai gasit-o. Mai cauta.

22/11/07 17:01

+Archangel+
Moderator

Eh... mai am si alte trebi! :) Oricum, multumim pentru avanpremiera!

22/11/07 18:38

eudemonistul
+

Arch, constat cu surprindere ca a inceput sa-mi placa de voi. Cei mai multi nu sunt atat de "constipati" cum am crezut la inceput.

22/11/07 20:21

evilkind
membru

Inregistat: 30/10/07
eudemonistule, eu cred ca este absolut imposibil ca asa ceva sa se intample privind lucrurile de natura dogmatica. eu sunt cel putin rezervat ca o sa se intreprinda ceva in acest sens, cu toata bunavointa patriarhului de Constantinopol. nu o sa se intample...

cat despre "primus inter pares", lucrurile sunt de la sine cunoscute. insa ajungand la Vatican II, afacerea incepe sa se imputa. plus ca mai avem in vedere si spatiul protestant si neo-protestant. cred ca stii ca nu este prima incercare de acest fel. a mai fost un episod cu Athenagoras, episod care a adus in discutie amestecul francmason. dar cred ca tu stii mai bine.

scriai undeva ca ai fi participat la lucrarile conferintei ecumenice de la Sibiu. cred ca atitudinea clerului ortodox de pe la noi si nu numai, se intelege felul cum pun problema. exista viziuni pro si contra si intre credinciosi. se intelege care parte e mai puternica. si are si de ce: ortodoxul vede in catolic un eretic.

22/11/07 21:55

Klaudiu
membru

eudemonistul a scris:

citeste Biblia Cornilescu ( macar) si vei vedea ca asa se exprima Iisus.

Am citit-o in trecut si nu-mi amintesc sa fi citit vreodata asa ceva. Unde scrie, verset, capitol?

Nu vreau sa te jigneasca intrebarea mea: poti gandi daca nu exista Biblia?

Intrebarea este tendentioasa, nici o surpriza aici. Pai nu e normal ca tu, satanist fiind, sa fii deranjat ca eu, crestin, citez biblia?

12Căci Cuvîntul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decît orice sabie cu două tăişuri: pătrunde pînă acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gîndurile inimii.

Daca tot iti place sa contesti, fa-o si cu afirmatia asta a mea: la Ravenna s-a hotarat ca pana in 2011 biserica ortodoxa si cea catolica sa se uneasca,

De obicei comentez doar ceea ce ma intereseaza, dar uite ca o sa fac o exceptie: m-as bucura sa se uneasca. Astfel, ortodocsii nu vor mai putea sa-mi respinga argumentele cand citez teologi catolici. In plus, ortodocsii vor putea deveni partasi in intregime la pacatele istorice ale bisericii catolice. Eu sunt pentru, ar trebui sa se uneasca.

Ultima modificare de Klaudiu (27/09/08 04:55)

23/11/07 04:38

filip
membru

Klaudiu... trist ce spui. Înţelegeam să te bucuri că în tentativa aceasta de unificare a unor religii vezi semnele sfârşitului şi că revenirea Domnului e aproape. Dar... să te bucuri că cineva devine părtaş la un păcat... Chiar asta ai vrut să spui? Ai o optică atât de diferită de mine, asupra Bibliei şi asupra lui Dumnezeu încât mă şochezi.

23/11/07 08:29

Site web  
eudemonistul
+

La Sibiu a fost fantastic datorita faptului ca s-au dezbatut idei, nu dogme. Cea mai idioata pozitie a avut la Ravenna Bis. Ortodoxa Romana.Rusii? Mentalitate imperiala. E greu s-o schimbi. Ceea ce inteleg toti, este faptul ca nu exista viitor decat prin unire.
Probabil ca nu am fost clar...Unirea e un proces care vine dinspre oameni, care nu mai suporta separarea si acuza "institutia" bisericii ca atitudinea ei aduce prejudicii crestinismului.
PS. Klaudiu, cred ca ai obsesia etichetarii. Cum ai dedus ca sunt "satanist"?Din fericire pentru mine, am avut ocazia sa stau de vorba cu foarte mari teologi crestini contemporani dar NICIUNUL nu mi-a argumentat cu citate din biblie. Sa inteleg ca nu erau crestini?

Ultima modificare de eudemonistul (23/11/07 17:16)

23/11/07 08:51

+Archangel+
Moderator

evilkind a scris:

eudemonistule, eu cred ca este absolut imposibil ca asa ceva sa se intample privind lucrurile de natura dogmatica. eu sunt cel putin rezervat ca o sa se intreprinda ceva in acest sens, cu toata bunavointa patriarhului de Constantinopol. nu o sa se intample...

S-ar putea sa ai o surpriza! Religiile trebuie unite intr-una singura! Unirea ortodocsilor cu catolicii nu e decat o mica parte din acest mare ansamblu. Intr-adevar, sunt multe obstacole insurmontabile la prima vedere dar, impreuna cu ajutorul unei crize mai mult sau mai putin artificiale, se poate trece peste orice! Afland aceasta stire stau si ma intreb daca actualul Patriarh nu cumva tocmai de aceea a fost ales stiindu-se ca este mai inclinat catre ecumenism decat contracandidatul sau. Si uite asa, s-a mai simplificat procesul de unificare. Nu stiu, zic si eu! Poate eudemonistul sa ne mai lumineze un pic cu ce se mai intampla prin culisele Sfantului Sinod.

23/11/07 17:01

eudemonistul
+

Arch, nu e vorba despre "luminat".Te-ai gandit daca nu cumva toata criza morala prin care trece omenirea, incluzand si proliferarea sectelor, nu este decat unul dintre acele potire varsate constient de ingeri.N-ar fi rau sa iei in seama si efectul de val pe care nu se stie daca nu cumva pluteste o teorie a conspiratiei.Din pacate, unii preoţi sunt deschişi mai mult spre bani decat spre idei.Folosesc ideile doar in masura in care sunt purtatoare de bani. Poate ca nu e rau...poate ca asta e viitorul...Cum ideile nu sunt fosilizabile...

Ultima modificare de eudemonistul (23/11/07 17:26)

23/11/07 17:25

filip
membru

Eudemonistul, m-am văzut nevoit să intervin şi să elimin un nume din mesajul tău. Probabil că acest lucru nu îţi va plăcea, dar nu pot permite ca acest forum să fie implicat în acuze de nivel penal la adresa unor oficialităţi.

23/11/07 20:13

Site web  
eudemonistul
+

Cred ca te-ai grabit.Nici nu putea fi vorba despre asa ceva. Mitropolia Moldovei a devenit cea mai bogata datorita administrarii sale si nu m-ar mira ca intreaga Bis. Ortodoxa Romana sa urmeze aceeasi traiectorie. Asta se face cu bani. Cum spuneam..."poate ca asta e viitorul". Unde e acuza?Dar...tu decizi.

23/11/07 20:40

evilkind
membru

de ce sa nu faca? am inteles ca o mitropolie greceasca intentioneaza sa faca o fabrica de panouri solare. nu faptul ca au fonduri e problema, ci ce fac "unsii" cu ele.

23/11/07 22:57

evilkind
membru

Klaudiu a scris:

[...]Am citit-o in trecut si nu-mi amintesc sa fi citit vreodata asa ceva. Unde scrie, verset, capitol?
[...]Intrebarea este tendentioasa, nici o surpriza aici. Pai nu e normal ca tu, satanist fiind, sa fii deranjat ca eu, crestin, citez biblia?
[...]De obicei comentez doar ceea ce ma intereseaza, dar uite ca o sa fac o exceptie: m-as bucura sa se uneasca. Astfel, ortodocsii nu vor mai putea sa-mi respinga argumentele cand citez teologi catolici. In plus, ortodocsii vor putea deveni partasi in intregime la pacatele istorice ale bisericii catolice. Eu sunt pentru, ar trebui sa se uneasca.

halal argumente, amice. cred ca Dumnezeu te-a facut om, nu papagal. in afara de a uza de ceva versete pe care le arunci pe ici si pe colo, ca sa le calci in picioare pe altele, sau de a da referinte din alti "savanti" mai mult sau mai putin oligofreni, plus o buna portie de mandrie cretina din partea ta, nu am vazut nimica. esti un soi de container de "idei". in afara de unitarianism, nu mai ai alte gogoase de vandut? nu mai ai si anarhismul in tolba?

P.S. nu e cazul sa imi stergeti mesajul. pe scurt, mi-am exprimat punctul de vedere la modul cel mai obiectiv - vedeti postarile mele. imi asum consecintele, dar lasati macar sa fie citit. sunt satul sa tot citesc aiurerile jignitoare, dar mai ales redundante si obositoare ale sus-numitului in legatura cu credintele altora (facandu-l pe unul sau pe altul satanist, de exemplu), nu numai aici ci si pe alt forum. daca iti propui sa discuti o tema, el iti serveste "certitudine", nestiind ca e reductibila matematic la zero, din punct de vedere informational. la cate intrebari au ramas fara raspuns, eu cred ca este incapabil sa discute o idee de unul singur...

lasandu-l pe Klaudiu la o parte, am deschis un subiect nou pe tema ECUMENISMULUI. va invit sa va dati cu parerea...

23/11/07 23:48

+Archangel+
Moderator

Eudemonistule, poate vrei sa ma lamuresti ce ai vrut sa zici prin potire varsate constient de ingeri! Singurele potire pe care le stiu eu sunt cele din Apocalipsa. Poate ai vrut sa spui altceva.

Nu ma indoiesc de faptul ca exista o conspiratie. Chiar sunt sigur. Exista o obsesie a unor indivizi de a reface Imperiul Roman. Altii au o obsesie cu guvernarea mondiala unica. Deja agenda lor a devenit atat de evidenta incat nu mai poate fi negata directia in care se merge. Stau si ma gandesc cati dintre cei implicati constient in acest proces stiu pe cine vor aduce la putere!

24/11/07 00:18

Klaudiu
membru

Filip. a scris:

Klaudiu... trist ce spui. Înţelegeam să te bucuri că în tentativa aceasta de unificare a unor religii vezi semnele sfârşitului şi că revenirea Domnului e aproape. Dar... să te bucuri că cineva devine părtaş la un păcat... Chiar asta ai vrut să spui?

Nu, bucuria era manifestata vizavi de acceptarea argumentelor teologilor catolici, nu fata de partasia in pacat. Cum as putea eu sa ma bucur cand Dumnezeu se intristeaza?

PS: Am mai auzit ideea ca unirea religiilor ar fi un semn al sfarsitului, de la adventisti, insa n-am inteles niciodata de ce ar fi acesta un semn ca revenirea Domnului este aproape?

Ultima modificare de Klaudiu (24/11/07 03:02)

24/11/07 02:48

Klaudiu
membru

eudemonistul a scris:

PS. Klaudiu, cred ca ai obsesia etichetarii. Cum ai dedus ca sunt "satanist"?

Sincer ma mir ca ma intrebi asa ceva. Nu esti administrator pe forumul "Adeptii Satanei"? Nu esti un adept al Satanei?

Din fericire pentru mine, am avut ocazia sa stau de vorba cu foarte mari teologi crestini contemporani dar NICIUNUL nu mi-a argumentat cu citate din biblie. Sa inteleg ca nu erau crestini?

Pai daca pui in termenii astia problema, ca erau crestini sau nu: crestin inseamna adept/discipol al lui Cristos. Isus Cristos argumenteaza de foarte multe ori cu citate din Biblie. Iata ca acesti MARI TEOLOGI CRESTINI nu prea isi urmeaza stapanul in discutiile purtate cu tine, nu prea sunt adeptii lui Cristos in aceasta privinta. Spun asta necunoscand de fapt ce ati discutat, pt ca nu mentionezi. Daca de exemplu ati discutat despre obiceiurile pigmeilor salbatici din jungla amazoniana, banuiesc ca nu trebuiau sa citeze Biblia.

Ultima modificare de Klaudiu (24/11/07 07:12)

24/11/07 02:54

Pagini: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 26    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la