|
|
|
Klaudiu
membru
 Inregistat: 23/06/07
|
|
evilkind a scris:
halal argumente, amice. cred ca Dumnezeu te-a facut om, nu papagal. [...] "savanti" mai mult sau mai putin oligofreni, [...] mandrie cretina din partea ta, nu am vazut nimica. [...] mai ai alte gogoase de vandut? nu mai ai si anarhismul in tolba? [...] incapabil sa discute o idee de unul singur...
|
Ei, iata ce frumos stii sa-ti dai drumu' Iata cum isi da evilkind arama pe fatza. Aceasta ti-e adevarata fatza, cea pe care ti-ai expus-o de atatea ori si pe ads. Hmm, asa se exprima un discipol al lui Cristos?
Reiese clar din cuvintele sus-numitului ca e la fel de departe de crestinism precum pamantul de cer. Pentru el, cine citeaza cuvantul inspirat al lui Dumnezeu este un "papagal". Daca luam acest argument drept bun, atunci si Isus Cristos e un "papagal" intru-cat citeaza deseori VT si mai spune ca nu vorbeste de la sine, ci reproduce cuvintele Tatalui care i-a poruncit ce si cum sa spuna:
"Eu n-am vorbit de la Mine, ci Acela care M-a trimis, Tatăl Însuşi, Mi-a poruncit ce să vorbesc şi ce să spun." - Ioan 12:49
Oare poate cineva care se pretinde crestin sa fie deranjat de citarea (in sine) a bibliei? "Dupa roadele lor ii veti cunoaste". "Papagal", "oligofreni", "mandrie cretina"? "Dupa roadele lor ii veti cunoaste". Iata cine acuza mai inainte ca cele spuse de mine nu reprezinta crestinism 
Limbajul folosit tradeaza neputinta si frustrare. Cand ramai fara argumente, neputand sa contracarezi argumentele teologilor catolici si protestanti, nu mai poti face altceva decat sa-i numesti pe acestia "oligofreni" - asta insa nu trebuie sa mire, stiind ca ortodoxia se crede superioara catolicismului si protestantismului.
Aceasta maniera de atac este teribil de asemanatoare, se identifica chiar, cu cea a fariseilor care raman fara argumente in fatza lui Isus: neputand sa-i atace argumentele, il ataca pe el personal spunandu-i "Nu spunem noi bine că Tu eşti samaritean şi că ai demon?!" - adica atac la persoana lui (Ioan 8:48). evilkind a avut de la cine invata, se vede al cui discipol e de fapt.
Ultima modificare de Klaudiu (24/11/07 07:10)
_______________________________________ http://ascultarearatiunii.wordpress.com/
|
|
24/11/07 03:29
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
La multi ani Eudemo si sa ne traiesti!!! 

_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
24/11/07 12:11
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
eudemonistul a scris:
Cred ca te-ai grabit[...] |
Luând în considerare această precizare, îmi cer scuze pentru intervenţie. Eu m-am dus cu gândul la acuze de luare de mită. Dacă ai putea să-ţi modifici din nou mesajul original, şi să-l combini cu cel lămuritor, ţi-aş fi recunoscător.
Îmi cer scuze că m-am pripit, trebuia să-ţi cer mai întâi lămuriri.
Dacă modifici mesajul tău spre a transmite ideea completă, o să şterg ce a rezultat în plus. Dacă nu, las toate mesajele (cu observaţia că nu mai ţin minte exact cum a fost primul, pentru a-l putea restaura) pentru a putea fi observată ideea completă.
|
|
24/11/07 17:10
|
|
filip
membru
|
|
evilkind a scris:
[...]am deschis un subiect nou pe tema ECUMENISMULUI. va invit sa va dati cu parerea... |
April a dat un răspuns la ideea lui evilkind. Postez răspunsul ei aici, pentru a se putea vedea de ce am şters topicul nou înfiinţat. Putem discuta pe vechiul.
|
|
24/11/07 17:23
|
|
eudemonistul
+
Inregistat: 01/06/07
|
|
Arch, iti multumesc mult! Pe bune, chiar m-a emotionat, avand in vedere efectul surprizei.Sa te priveasca oamenii asa cum te privesc eu acum! Filip, da-o'ncolo de postare! Important e ca si tu si eu am avut cele mai bune intentii.Asta conteaza. Klaudiu...nu stiu ce sa ma fac cu tine. Nu sti ce-i aia o mana intinsa.Eu nu te-am crezut satanist doar pentru ca ai devenit membru ADS. Asta e diferenta dintre noi. Cat despre teologi...discuta si despre pigmei ( si ei sunt tot oameni)si despre apostoli...si despre Iisus dar nu citeaza. Doar amintesc.Ultima discutie foarte interesanta se referea la darea care trebuia achitata la vama si de ce a fost inserat in Evanghelii formidabilul raspuns al lui Iisus.
|
|
24/11/07 18:22
|
|
Klaudiu
membru
|
|
eudemonistul a scris:
Klaudiu...nu stiu ce sa ma fac cu tine. Nu sti ce-i aia o mana intinsa.
|
Eudemonistule, imi pare rau, eu nu vad sa-mi fii intins mana; s-o fi facut cand imi caracterizai ideea drept fascistoida, in aceeasi categorie cu Ceausescu si Stalin? Cam ciudat mod de a intinde mana Eu n-am cu tine nimic personal, cateodata poti sa fi chiar foarte de treaba...
Eu nu te-am crezut satanist doar pentru ca ai devenit membru ADS. Asta e diferenta dintre noi.
|
Pai situatia nu sufera comparatie Eu sunt musafir pe ads, tu esti gazda. Administratorul forumului tanarcrestin.net este crestin, un discipol al lui Cristos. Administratorul lui dinamo.ro este dinamovist, fan al lui Dinamo. Deci banuiesc ca administratorul forumului "Adeptii Satanei" este satanist.
Cat despre teologi...discuta si despre pigmei ( si ei sunt tot oameni)si despre apostoli...si despre Iisus dar nu citeaza. Doar amintesc.Ultima discutie foarte interesanta se referea la darea care trebuia achitata la vama si de ce a fost inserat in Evanghelii formidabilul raspuns al lui Iisus. |
Raspunsul lui Isus este magistral, exact asa cum te-ai putea astepta de la Fiul lui Dumnezeu.
Ultima modificare de Klaudiu (24/11/07 20:25)
_______________________________________ http://ascultarearatiunii.wordpress.com/
|
|
24/11/07 20:25
|
|
eudemonistul
+
|
|
Klaudiu, eu le spun prietenilor ceea ce cred despre ei in anumite situatii. Foarte putini m-au parasit. Eu intind mana tocmai ca omul sa vada ca nu am cutitul in ea.Tu uiti ceea ce intelepciunea te sfatuieste; anume ca nici dracu' nu e tocmai negru. Pari a fi un dualist convins: da si nu, buni si rai...Iti place rolul de invatator- judecator ( inca...unul "inspirat" de Duhul Sfant!)uitand ca "asa cum judeci, asa vei fi judecat". Dinamovistii nu s-au dovedit a fi buni administratori pentru Dinamo si uiti ca un bun manager nu are febletzuri iar despre crestinii din ziua de astazi parca spuneai ca nu sunt tocmai crestini asa...ca primii.Ce sa mai inteleg?
|
|
25/11/07 11:39
|
|
evilkind
membru
 Inregistat: 30/10/07
|
|
eudemonistule, insusi fragmentul de mai sus e in viziunea lui in afara de cele pe care le ia in considerare. poate si pericopa cu femeia adultera, ca a fost inclusa mai tarziu, dupa opinia unora. la o asa stiinta, ce mai vrei? asta crede ca stie mai multe de Hristos decat Hristos Insusi... 
Ultima modificare de evilkind (25/11/07 23:02)
|
|
25/11/07 18:02
|
|
eudemonistul
+
|
|
Ceea ce Klaudiu nu a luat in seama este faptul ca fragmentul respectiv ESTE hotarator daca ne referim la existenta istorica a lui Iisus.Ai si tu dreptate. Se pare ca pentru Klaudiu conteaza ideea pe care si-a cultivat-o despre Iisus si nu Iisus.Ciudat! Imi aminteste de un musulman.Si nu unul de rand...
|
|
25/11/07 18:20
|
|
filip
membru
|
|
Discuţie continuată de aici: http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 7139#47139
Klaudiu a scris:
Abaddon a scris:
Salutare tuturor!
|
Salut Radu.
As avea de postat aici un capitol din Deuteronom 13:7 11.[...] Nu este nicio indoiala ca atunci cand a spus asta, Dumnezeu a fost dezagreabil,
|
"păcatul este fărădelege" (1 Ioan 3:4). Faradelegea este incalcarea legii, nu? Scopul lui Dumnezeu nu este sa devina agreabil cu cei care incalca legea, dupa cum nici statul laic al vreunei tari nu are ca tzel o buna relatie cu infractorii.
Da, corect! El este gelos in sensul ca nu accepta nici o rivalitate; orice pretinsa rivalitate este o gluma proasta, pt ca Dumnezeu nu are si nu poate avea adevarati egali, nimeni nu poate pretinde pe buna dreptate ca este egalul lui Dumnezeu, deoarece el este Dumnezeu cel Atotputernic care a creat (prin Isus Cristos) tot ce exista si misca. O creatura nu poate rivaliza cu Dumnezeul care a creat-o, iar daca ea pretinde ca poate face asta cu succes, minte.
Este o intrepretare gresita. Ca Dumnezeu sa fie "increzut", el trebuie "sa se creada" mai tare decat toti. Ori el nu se crede asa, ci ESTE asa ceva!
Dumnezeu nu poate fi rasist pentru ca el nu apartine vreunei rase.
nemilos, si intolerant fata de alte inclinatii spirituale ale oamenilor. Astfel, El isi indeamna supusii la acte de geoncid.
|
Dintr-un punct de vedere superficial, unii ar putea deduce ce ai scris mai sus. Cand se iau in calcul toate variabilele insa, reiese exact inversul. Totul se reduce la a accepta autoritatea lui Dumnezeu in orice privinta, sau la a o respinge. Ai accepta primatul, sau a alege independenta fatza de el. Omenirea ca intreg asta a ales, independenta de Dumnezeu. Adam si Eva au ales sa nu-i respecte autoritatea, ci deliberat sa i-o incalce. Ceea ce nu stiau ei atunci era ca Dumnezeu insemna protectie, ordine, fericire, viata vesnica. Astfel ca ei de fapt au devenit independenti de protectia lui Dumnezeu, independenti de ordine, de fericire si viata vesnica. De ce nu i-a distrus Dumnezeu atunci si nu a luat-o de la capat, creand alti oameni?
"lucrările Lui sînt perfecte, Căci toate căile Lui sînt drepte; El este un Dumnezeu credincios şi fără nedreptate, El este drept şi curat." - deut 32:4
El stie mai bine cum trebuie procedat, si a actionat cu o intelepciune desavarsita: nu i-a distrus pt ca ar fi fost nedrept: de fapt, oamenii ar putea sa se auto-guverneze cu success, in lipsa autoritatii lui Dumnezeu, nu? De ce sa nu-i lase sa incerce sa dovedeasca acest lucru? De ce sa le ia piuitul inainte ca ei sa fi avut ocazia sa demonstreze ca poti construi o societate umana de success in absenta autoritatii lui Dumnezeu? Si asta s-a si intamplat: am fost lasati de capul nostru sa demonstram ce putem, ca n-avem nevoie de autoritatea lui.
Si ce a demonstrat omenirea pana azi? Se poate omul autoguverna? Realitatea arata ca nu. Coruptia la nivel parlamentar si guvernamental e la ordinea zilei, si nu doar in Romania. In Romania batranii trebuie sa aleaga lunar intre a-si cumpara medicamente si a-si cumpara de mancare. Coruptie in politie. Coruptie in justitie. Coruptie in sistemul sanitar. La fiecare 4 ani alegem alti parlamentari scarbiti fiind de ultima noastra alegere, si avand speranta ca astia noi vor fi diferiti. Insa aflam (din nou!) ca nu-s deloc diferiti, toti-s o apa si-un pamant.
"cînd stăpîneşte [guverneaza] cel rău, poporul geme" - Prov 29:2
Asta-i adevarul, tentativa omenirii de a se auto-guverna, independenta de autoritatea lui Dumnezeu, a esuat lamentabil. Omul nu poate preveni urcarea la putere a dictatorilor. Omenirea nu l-a putut opri pe Hitler sa-si faca de cap, pe Stalin, pe Ceausescu, pe Pol-Pot, nu a putut preveni moartea a mai mult de 60.000.000 de oameni in doar al doilea razboi mondial. Omenirea e gata sa distruga planeta cu poluarea pe care o produce. Omenirea nu a putut impiedica aparitia bombei atomice, si nu a putut proteja Hirosima de moartea a 200.000 de civili. Omenirea nu se poate auto-proteja de teroristi fanatici religiosi sinucigasi care omoara oameni nevinovati si care daca ar pune mana pe bomba atomica ar declansa-o fara a sta pe ganduri. Omenirea nu se poate auto-proteja de sida si de cancer, de flagelul drogurilor (cum ar putea-o face? la sfarsitul filmului "american gangster" - bazat pe personaje si intamplari reale - scria pe ecran ca, urmare a dovezilor aduse de gangsteru asta, doua treimi din intreaga "drug squad" a politiei New Yorkului este gasita vinovata de coruptie!), nu poate elimina infractionalitatea, nu poate face de fapt mai nimic pt a schimba situatia actuala. Iar asta dureaza deja de mii de ani. Nu putem spune ca n-am avut timp sa ne dovedim afirmatiile.
Ce legatura au cuvintele din Deuteronom cu ce-am scris mai sus? Omul nu este singura specie care refuza autoritatea lui Dumnezeu. O parte din ingerii pe care i-a creat vor acelasi lucru; poate unii vor ca si ei sa aiba proprii lor inchinatori; poate altii vor doar sa le "deschida oamenilor ochii" ca independenta de Dumnezeu este ceva de dorit. De ce nu? In fond sunt si ele fiinte supranaturale, infinit mai inteligente si puternice decat omul si au si ele, ca si omul, propriile conceptii referitor la libertatea/independenta de Dumnezeu. Acesti ingeri au fost motorul din spatele actiunii lui Adam si Eva. Acestia au tot interesul sa promoveze independenta oricarei creaturi de Dumnezeu. Una din metodele care duc la indeplinire acest tzel este religia falsa. O religie (religii) care-l inlocuiesc pe Dumnezeu, substituindu-l cu alti dumnezei, si chiar cu ei, ingerii insisi:
"20Dimpotrivă, eu zic că ce jerfesc natiunile, jertfesc demonilor, şi nu lui Dumnezeu. Şi eu nu vreau ca voi să fiţi în împărtăşire cu demonii. 21Nu puteţi bea paharul Domnului şi paharul demonilor; nu puteţi lua parte la masa Domnului şi la masa demonilor." - 1 Cor 10
Oamenii despre care e vorba in deuteronom sunt oameni care asta fac, promoveaza o inchinare falsa, una care duce la independenta de Dumnezeu. Si se vede clar unde duce independenta de Dumnezeu: la razboaie, crime, asuprirea omului de catre om, boala, necaz, disperare, terorism, tortura, moarte. De fapt acestea sunt, indirect, lucrurile pe care acesti oameni care zic "Haidem să slujim altor dumnezei" le promoveaza. De ce le da Dumnezeu porunca evreilor ca acesti oameni sa fie distrusi?
"Legea [mozaica] are umbra bunurilor viitoare, nu înfăţişarea adevărată a lucrurilor" - Evrei 10:1
Porunca din Deuteronom face parte din legea mozaica, iar aceasta constituie doar "umbra" unei realitati, intocmai cum dupa umbra unui obiect iti poti face o idee referitor la cum ar arata obiectul respectiv. Ce se intampla sub lege mozaica in mod restrans se va intampla in imparatia lui Dumnezeu atunci cand ea va fi instaurata pe pamant. Ea va fi instaurata eliminand fizic pe cei care se substrag autoritatii lui Dumnezeu. Este drept sa se intample asa pt ca cei care vor sa traiasca sub protectia lui Dumnezeu sunt asupriti de cei care nu vor, iar Dumnezeu nu va ingadui acest lucru pe vecie:
"Este drept din partea lui Dumnezeu să aducă suferinţă peste cei care vă fac să suferiţi şi să-i învioreze pe cei care suferă - atât pe voi, cât şi pe noi - atunci când se va arăta din cer Domnul Isus, cu îngerii Lui puternici, într-o flacără de foc, pentru a-i pedepsi pe cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu şi pe cei care nu ascultă de Evanghelia Domnului nostru Isus. Ei vor suferi pedeapsa distrugerii veşnice" - 2 Tes. 1:6-9
De ce este drept ca Dumnezeu sa procedeze astfel? Inca o data, pt. ca promovarea independentei de Dumnezeu inseamna promovarea razboaielor, a crimelor, a asupriririi omului de catre om, a bolii, a necazului, a disperarii si a mortii. Cei care vor sa se supuna lui Dumnezeu au dreptul sa fie scutiti de aceste lucruri (in paranteza fie spus, cei care "nu-l cunosc pe Dumnezeu" nu sunt cei care n-ar fi auzit de el sau care nu i-au cunoscut promisiunile, ci cei care "spun că-L cunosc pe Dumnezeu, dar prin faptele lor Îl neagă. Sunt deosebit de răi, neascultători, descalificaţi pentru orice lucrare bună" - Tit 1:16)
Nimeni nu se poate opune acestui deznodamant, este doar o chestiune de timp:
"13 Ei au acelaşi scop şi îşi vor da puterea şi autoritatea lor fiarei. 14 Ei se vor lupta cu Mielul, dar Mielul îi va birui, pentru că El este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor. şi cei chemaţi, aleşi şi credincioşi, care sunt cu El, de asemenea îi vor birui." - Apoc 17:13
De ce insa nu se intampla mai repede, cum ar vrea unii?
"Domnul nu întârzie să facă ceea ce a promis - aşa cum consideră unii - ci are răbdare cu voi, nu vrea să piară nimeni, ci toţi să ajungă la căinţă!" - 2 Petru 3:9
Dumnezeu are inca rabdare ca oamenii sa vada ce inseamna independenta fata de el. Ce se va intampla cu cei care ii vor accepta autoritatea?
"Am auzit din cer o voce puternică, spunând: "Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va veni să locuiască împreună cu ei - ei sunt poporul Lui şi Dumnezeu Însuşi va fi cu ei, Dumnezeul lor. El le va şterge din ochi orice lacrimă şi nu va mai fi nici moarte, nici durere şi nici plâns şi suferinţă, pentru că primele lucruri au dispărut." - Apoc 21:3,4
Ei, va fi aceasta o societate umana perfecta? Da, pt ca Dumnezeu insusi va fi cel care o va proteja. Nici un Ceausescu sau Stalin nu se va mai ridica ca sa asupreasca omul. In trecut, influentat fiind de filmul "Minority Report", imi placea sa-mi inchipui un dispozitiv/mecanism inventat de cineva care sa detecteze in timp real nasterea dorintei de a face rau, si sa existe posibilitatea impiedicarii din fasha a infractiunilor, de orice gen, de la furt la crima. Desigur ca omul nu va putea inventa niciodata asa ceva, oricat timp ar avea la dispozitie. Exista insa cineva care are know-howul si abilitatea de a o face: Dumnezeu. El va face acest lucru dupa ce imparatia lui va fi instaurata pe pamant: va distruge imediat pe cel care ar avea intentia sa comita vreo calcare de lege:
"19Eu însumi Mă voi veseli asupra Ierusalimului, şi mă voi bucura de poporul Meu; nu se va mai auzi în el de acum nici glasul plînsetelor, nici glasul ţipetelor. 20Nu vor mai fi în el nici copii cu zile puţine, nici bătrîni cari să nu-şi împlinească zilele. Căci cine va muri la vîrsta de o sută de ani va fi încă tînăr, şi cel ce va muri în vîrstă de o sută de ani va fi blestemat ca păcătos. 21Vor zidi case şi le vor locui; vor sădi vii, şi le vor mînca rodul. 22Nu vor zidi case, ca altul să locuiască în ele, nu vor sădi vii, pentruca altul să le mănînce rodul, căci zilele poporului Meu vor fi ca zilele copacilor, şi aleşii Mei se vor bucura de lucrul mînilor lor. 23Nu vor munci degeaba, şi nu vor avea copii ca să -i vadă pierind, căci vor alcătui o sămînţă binecuvîntată de Domnul, şi copiii lor vor fi împreună cu ei." - Isaia 65
Este drept sa se intample asa ceva deoarece omenirea va fi fost curatata de pacatul mostenit care naste tendinta omului spre a pacatui. Acei oameni vor stii unde duce faradelegea pentru ca au trait intr-o lume in care ea domnea, si ii stiu efectele. Cine va pacatui atunci nu va mai avea nici o scuza.
Daca s-ar fii interpretat unanim, cum ca satanistii traditionali care au postat aici (cu scopul de a AMELIORA relatia dintre cele doua culte), ar fii vrut in sinea lor sa converteasca anumite persoane care cad prada discutiei, voi ce masuri ati fi luat?
|
"11 Îmbrăcaţi toată armura pe care v-o dă Dumnezeu, ca să puteţi rezista uneltirilor Diavolului - 12 pentru că noi nu luptăm împotriva oamenilor, ci împotriva puterilor demonice, a autorităţilor şi a puterilor stăpânitoare peste lume în acest veac întunecat, împotriva duhurilor rele din locurile cereşti! 13 De aceea, luaţi toată armura pe care v-o dă Dumnezeu, ca să puteţi rezista în ziua cea rea şi, după ce aţi făcut totul, să rămâneţi în picioare!" Efes. 6
Porunca din deuteronom de a-i distruge pe cei care promoveaza independenta de Dumnezeu si-a incheiat rostul, ea servea doar ca "umbra" a lucrurilor viitoare. "Cristos este sfarsitul legii [mozaice]" - Romani 10:4 In Noul Testament, de cate ori se vorbeste de distrugerea adversarilor lui Dumnezeu, ea este infaptuita direct de Dumnezeu, Isus Cristos si ingeri, niciodata de catre crestini.
Numai bine Radu. Iti doresc binele pe care si Dumnezeu ti-l doreste:
"Şi Duhul şi Mireasa zic: ,,Vino!`` Şi cine aude, să zică: ,,Vino!`` Şi celuice îi este sete, să vină; cine vrea, să ia apa vieţii fără plată!" - Apoc 22:17 |
|
|
26/11/07 22:24
|
|
filip
membru
|
|
eudemonistul a scris:
Spre surprinderea ta, statul doreste o "buna relatie cu infractorii" Asta e rolul legii (gasesti tot ceea ce trebuie spre lamurire in Codul de Procedura Penala) Altfel...i-am ucide pe toti. Daca nu accept "rivalitatea" inseamna ca am intuit potentialitatea existentei ei deci...nu mi-a fost indusa. Datele problemei se schimba si nu mai putem vorbi despre "o gluma proasta". Ma rog...asta e gandire bazata pe logica, nu sub inspiratia Duhului Sfant. Cat despre justificarea actelor de rasism, xenofobie, segregationism si genocid...sa lasam! Ai aceeasi atitudine cu ayatolahii ( sa nu zici ca e atac personal, ca nu tine!)care isi indeamna co-religionarii sa-i omoare pe "necredinciosi" si vor ajunge in Rai unde se vor destrabala in bratele si-ntre picioarele huriilor! Sa cred ca daca (prin absurd, evident!) m-as apuca sa ucid musulmani sau orice apartinator al unei religii ne-crestine, Dumnezeu ar fi multumit si mi-ar deschide portile Raiului??? Nu cumva acei "necredinciosi" sunt tot creatia lui? Sau sa inteleg ca mai exista un alt Creator??? |
|
|
26/11/07 22:24
|
|
filip
membru
|
|
blashyrkh a scris:
mutumesc archangel..@ eudemonistul..e adevarat am trecut prin ads..numai ca nu sunt de acord cu cele de acolo..nu sunt cu modernistii.nu m-am inspirat din ads cand am zis ca e o minciuna crestinismul..intr-adevar am exagerat..numai ca mi-e ciuda ca oamenilor nu le se arata faptele si realitatea asa cum e...(scuze eudemonitsul) |
|
|
26/11/07 22:25
|
|
filip
membru
|
|
eudemonistul a scris:
Nu am de ce sa te scuz si nu ai de ce sa-ti ceri scuze. ADS nu are nimic comun cu modernismul iar La Vey cred ca a fost desfiintat ( cel putin eu am facut-o)pe forum.Cat despre "supararea" ta :"mi-e ciuda ca oamenilor nu li se arata faptele si realitatea asa cum e"...sunt probleme. Cineva poate sa-ti puna la dispozitie datele problemelor care te framanta.In rest...e contributia ta. Discernamantul diferentiaza omul de restul mamiferelor.Socrate ti-ar spune ca daca vrei sa afli adevarul trebuie sa pui intrebari mestesugit alaturate. Asta a numit el maieutica. E o forma de cunoastere a adevarului. Nu singura.Iti atrag atentia ca un adevar de ieri poate fi o minciuna astazi, dupa cum o minciuna de ieri este adevarul de astazi. |
|
|
|
|
filip
membru
|
|
blashyrkh a scris:
@ eudemonistul...ai dreptate!ms pt informatii |
|
|
|
|
filip
membru
|
|
Klaudiu a scris:
Ideile tale nu ma surprind deloc.
statul doreste o "buna relatie cu infractorii" Asta e rolul legii
|
Nici vorba, exact invers. Cand un stat laic condamna un infractor la ani de puscarie sau il executa, nu se comporta "agreabil" cu el. Banuiesc ca din cauza asta le place infractorilor sa-si petreaca anii in puscarie si sa fie executati: ei considera ca statul ii trateaza agreabil. Misto  Sa ne revenim in fire. Rolul legii penale nu e sa creeze o buna relatie intre stat/societate si infractor. Ci acela de a descuraja infractionalitatea, a o pedepsi, si a proteja societatea prin scoaterea infractorului din mijlocul ei.
(gasesti tot ceea ce trebuie spre lamurire in Codul de Procedura Penala) Altfel...i-am ucide pe toti.
|
Rationament gresit: conform lui, singurul mod de a fi dezagreabil cu ei ar fi sa-i ucizi.
Daca nu accept "rivalitatea" inseamna ca am intuit potentialitatea existentei ei deci...nu mi-a fost indusa.
|
Adica?
Datele problemei se schimba si nu mai putem vorbi despre "o gluma proasta".
|
Rivalitatea dintre o creatura si creatorul ei atotputernic exact asta este: o gluma proasta.
Cat despre justificarea actelor de rasism, xenofobie, segregationism si genocid...sa lasam!
|
Asta da argument! "sa lasam!" Misto, mersi!
Ai aceeasi atitudine cu ayatolahii ( sa nu zici ca e atac personal, ca nu tine!)care isi indeamna co-religionarii sa-i omoare pe "necredinciosi" si vor ajunge in Rai unde se vor destrabala in bratele si-ntre picioarele huriilor! Sa cred ca daca (prin absurd, evident!) m-as apuca sa ucid musulmani sau orice apartinator al unei religii ne-crestine, Dumnezeu ar fi multumit si mi-ar deschide portile Raiului??? Nu cumva acei "necredinciosi" sunt tot creatia lui? Sau sa inteleg ca mai exista un alt Creator???
|
Dovedesti clar ca ori nu stii sa citesti, ori nu intelegi ce citesti, ori n-ai citit ce-am scris. Eu zic sa mai incerci odata, poate reusesti. |
|
|
26/11/07 22:26
|
|
filip
membru
|
|
eudemonistul a scris:
N-am mai avut nici macar puterea sa intreb:Cine a lasat poarta deschisa? A propos, evil...Sti care e cea mai mare suparare a societatii civile la ora asta? S-a constatat ca statul ( conf. directivelor UE) a alocat mai multi bani pentru utilarea spitalelor penitenciar decat spitalelor civile. |
|
|
|
|
filip
membru
|
|
evilkind a scris:
portarul sa fi fost?
chestia cu penitenciarele e absurda... |
|
|
|
|
filip
membru
|
|
eudemonistul a scris:
Nu stiu dar o intrebare imi agata un zambet in coltul guri: daca e atat de bine acolo, de ce tot ies? Realizezi care e raspunsul si...se cunoaste! |
|
|
26/11/07 22:27
|
|
filip
membru
|
|
Klaudiu a scris:
Deci e oficial: n-ai nici un argument relevant. Un alt lucru care nu ma surprinde. |
|
|
|
|
filip
membru
|
|
Filip. a scris:
Eu cred că statul conţine în sine atât un aspect de judecător, cât şi pe unul de recuperator (nu pentru mafie, măi! la ce vă gândiţi?!?! )
Legea doar condamnă, formulează verdictul şi pedeapsa. Însă instituţia penitenciarului, cel puţin teoretic, trebuie să aibă şi rol de cadru pentru ispăşire a pedepsei, dar şi rol de recuperare şi reintegrare a persoanelor care greşesc în faţa legii.
Statul se implică în ambele aspecte.
Şi mi se pare oarecum similar ca şi concept felul cum lucrează Dumnezeu. De fapt aş zice că organizaţiile statale se inspiră din modul de lucru al lui Dumnezeu.
Dacă ar fi rămas numai Legea, nimeni nu ar fi putut să fie recuperat. Legea condamnă, într-adevăr, dar nu poate ajuta individul să nu recidiveze. |
|
|
|
|
Klaudiu
membru
|
|
blashyrkh a scris:
nu m-am inspirat din ads cand am zis ca e o minciuna crestinismul..intr-adevar am exagerat..numai ca mi-e ciuda ca oamenilor nu le se arata faptele si realitatea asa cum e...(scuze eudemonitsul) |
Ma bucur ca admiti ca ai exagerat. Crestinismul nu este o minciuna. Te refereai la sarbatorile imprumutate din paganism. Daca vrei sa te convingi, citeste noul testament si o sa vezi ca discipolii lui Cristos nu le sarbatoreau. Un crestin adevarat face ca ei, si nu accepta sarbatorile astea importate din paganism.
|
|
27/11/07 03:13
|
|
Klaudiu
membru
|
|
Klaudiu a scris:
eudemonistul a scris:
V-am atentionat de multe ori: nu va opuneti invataturii lui Iisus. El spunea:"Exista oameni carora Dumnezeu nu le tine in seama greselile."
|
Unde spune el asta?
|
Klaudiu a scris:
eudemonistul a scris:
citeste Biblia Cornilescu ( macar) si vei vedea ca asa se exprima Iisus.
|
Am citit-o in trecut si nu-mi amintesc sa fi citit vreodata asa ceva. Unde scrie, verset, capitol?
|
Ok, deci vad ca nu poti indica unde anume zice asa ceva Isus (fie chiar si in traducerea Cornilescu). Biblia Cornilescu a fost unica biblie pe care am folosit-o ani de zile in trecut (acum nu mai dispun de nici un exemplar), si mi-as aminti asa ceva pentru ca ar fi o exprimare atipica lui Isus. Dupa cum se vede, nici altii care urmaresc acest thread nu cunosc asa ceva. Intrebarea este, ai mintit voit sau pur si simplu ai gresit cand ai facut afirmatia de mai sus?
Klaudiu a scris:
eudemonistul a scris:
PS. Klaudiu, cred ca ai obsesia etichetarii. Cum ai dedus ca sunt "satanist"?
|
Sincer ma mir ca ma intrebi asa ceva. Nu esti administrator pe forumul "Adeptii Satanei"? Nu esti un adept al Satanei?
|
Deci nu negi ca ai fi satanist, desi ai avut ocazii de a o face. Intr-adevar, daca esti, de ce ai nega? Interesant e ca, la general vorbind, un crestin declara ca Tatal lui spiritual este Dumnezeul Atotputernic, Iahve. Tu insa esti un adept al Satanei. Se poate deduce pe buna dreptate ca Tatal tau spiritual este diavolul? Este si diavolul un Tata spiritual pentru unii:
Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El dela început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentrucă în el nu este adevăr. Oridecîteori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii. - Ioan 8:44
|
Ultima modificare de Klaudiu (27/11/07 03:36)
|
|
27/11/07 03:35
|
|
eudemonistul
+
|
|
Aaaa, pai nu ma mai joc! Raspunsul meu unde e? ia cauta-l tu si vei vedea ca e mai putin tendentios decat al lui Klaudiu.
Ultima modificare de eudemonistul (27/11/07 10:24)
|
|
27/11/07 08:12
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Psalmul 32:1 (Un psalm al lui David. O cântare.) Ferice de cel cu fărădelegea iertată, şi de cel cu păcatul acoperit! 2 Ferice de omul, căruia nu-i ţine în seamă Domnul nelegiuirea, şi în duhul căruia nu este viclenie!
Nu a spus-o Isus ci David si aceasta nu are caracter exclusivist ci toti pot beneficia de ea.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
27/11/07 08:23
|
|
evilkind
membru
 Inregistat: 30/10/07
|
|
Klaudiu a scris:
evilkind a scris:
halal argumente, amice. cred ca Dumnezeu te-a facut om, nu papagal. [...] "savanti" mai mult sau mai putin oligofreni, [...] mandrie cretina din partea ta, nu am vazut nimica. [...] mai ai alte gogoase de vandut? nu mai ai si anarhismul in tolba? [...] incapabil sa discute o idee de unul singur...
|
Ei, iata ce frumos stii sa-ti dai drumu' Iata cum isi da evilkind arama pe fatza. Aceasta ti-e adevarata fatza, cea pe care ti-ai expus-o de atatea ori si pe ads. Hmm, asa se exprima un discipol al lui Cristos?
Reiese clar din cuvintele sus-numitului ca e la fel de departe de crestinism precum pamantul de cer. Pentru el, cine citeaza cuvantul inspirat al lui Dumnezeu este un "papagal". Daca luam acest argument drept bun, atunci si Isus Cristos e un "papagal" intru-cat citeaza deseori VT si mai spune ca nu vorbeste de la sine, ci reproduce cuvintele Tatalui care i-a poruncit ce si cum sa spuna:
"Eu n-am vorbit de la Mine, ci Acela care M-a trimis, Tatăl Însuşi, Mi-a poruncit ce să vorbesc şi ce să spun." - Ioan 12:49
Oare poate cineva care se pretinde crestin sa fie deranjat de citarea (in sine) a bibliei? "Dupa roadele lor ii veti cunoaste". "Papagal", "oligofreni", "mandrie cretina"? "Dupa roadele lor ii veti cunoaste". Iata cine acuza mai inainte ca cele spuse de mine nu reprezinta crestinism 
Limbajul folosit tradeaza neputinta si frustrare. Cand ramai fara argumente, neputand sa contracarezi argumentele teologilor catolici si protestanti, nu mai poti face altceva decat sa-i numesti pe acestia "oligofreni" - asta insa nu trebuie sa mire, stiind ca ortodoxia se crede superioara catolicismului si protestantismului.
Aceasta maniera de atac este teribil de asemanatoare, se identifica chiar, cu cea a fariseilor care raman fara argumente in fatza lui Isus: neputand sa-i atace argumentele, il ataca pe el personal spunandu-i "Nu spunem noi bine că Tu eşti samaritean şi că ai demon?!" - adica atac la persoana lui (Ioan 8:48). evilkind a avut de la cine invata, se vede al cui discipol e de fapt. |
mda, iarasi ma trimiti la dracu'. vai mie! dar capitolul cu intorsul obrazului l-ai citit? ce ai sarit asa? te simti cumva? bravo! inseamna ca am facut ceva cu folos. si lui Naiba nu ii place sa il iei peste picior. asta ca sa iti dea de gandit...
|
|
27/11/07 13:56
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|