TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/COMENTARII Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 ... 26
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Astept reactia administratorului si a moderatorului.In ce calitate apreciaza Klaudiu care va fi atitudinea pe care o va adopta Sfantul Duh?Mai stiu eu pe unul ( ii pot pronunta numele; e persoana publica?)care a spus ca i s-a aratat un semn care i-a spus:"...., tu vei fi administratorul lui Dumnezeu pe pamant".Nu cumva faptul ca cineva hotaraste sentinte in locul Duhului Sfant e cea mai mare hula? Te plang, Klaudiu, caci nu tii seama de cuvintele lui Iisus "cum judeci asa vei fi judecat" si iti iei angoasele drept adevaruri incriminate de Sfantul Duh. Chiar crezi ca Lui ii place unul ca tine care pandeste vorbele pentru a infasura gatul in citate "mestesugit alese"si a trasa sentinte definitive?Ai grija de tine, omule, respecta-l pe Iisus. El n-a osadit pe nimeni iar daca ar fi sa-l cred, dupa tine nu va alerga nimeni dar dupa mine...sa-l citez pe Iisus?Pacat ca mesajele tale nu ma pot enerva ci imi provoaca doar mila...Ma uitam la modul in care-ti petreci timpul intre 3-5 am. si am inteles ce se petrece cu tine.Acum chiar mi-e foarte clar si inteleg de ce te plang...

Ultima modificare de eudemonistul (29/11/07 11:26)

29/11/07 09:07

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
In primul rand, ca eu mai ramasesem dintre "cainii de paza", nici eu nu am sters postarea lui giany.

In al doilea rand, eudemonistule, din incursiunea ta in istoria gandirii religioase imi dau seama ca tu esti un gnostic si deloc crestin. Observ ca pentru tine un crestin e totuna cu un musulman care e totuna cu un budist doar ca folosesc termeni diferiti. Nasol!!!

In al treilea rand Klaudiu apreciaza atitudinea Duhului Sfant pe criterii pur personale. A rupt versetul 32 de 31 pentru a interpreta dupa propriile preferinte ce inseamna a vorbi impotriva DS desi Isus a explicat ce a vrut sa spuna.

In al patrulea rand chiar il asteptam pe Klaudiu cu alte idei nastrusnice dupa unitarianism. Ce convenabil ar fi ca Iadul sa nu fie vesnic. Poti sa traiesti cum vrei tu, sa-L injuri pe Dumnezeu ca oricum nu vei pati nimic ci doar nu vei mai exista. Biblia spune altceva si Filip a aratat deja. Nu confundati imparatia de 1.000 de ani, cand Satan doar va fi legat, cu domnia vesnica in care Satan va fi, impreuna cu demonii sai, in Iad.

29/11/07 19:40

eudemonistul
+

Mda...ar mai fi unele lucruri dar..cum spui tu, crestin nu sunt. Ce conteaza ca am fost botezat, ca am primit taina Mirungerii...Ce este un crestin, Arch?Crestinii cred in Dumnezeu Tatal?Eu sunt etern,Arch,nici dracu' nu ma poate face sa nu mai exist. Stiinta e de partea mea: atomii de carbon sunt biogeni.Cat despre Satan...nu-l va lega nimeni. Va continua sa ia masa cu Dumnezeu, sa stea la taclale, s-o mai tocmeasca de-un Iov, sa-l mai ispiteasca pe fiul lui Dumnezeu fara ca acesta sa stie...Demonii? Sa fim seriosi! Si ingerii au devenit demoni...

29/11/07 20:09

+Archangel+
Moderator

Fiind un dualist convins nu cred ca te voi convinge vreodata ca Satan si demonii lui or sa dispara in Iad si nu vor mai supara pe nimeni niciodata. Satan niciodata nu a luat masa cu Dumnezeu si nici nu a stat la taclale cu El. Satan doar Il provoaca pe Dumnezeu iar Acesta ii da peste bot. Demonii sunt fosti ingeri!

29/11/07 20:31

eudemonistul
+

Crezi? Eu unul as lega intrarea la Bac de - macar - citirea Cartii lui Iov si a Eclesiastului. Printre altele...Dar...tot nu mi-ai raspuns la intrebari si imi mai framanta una neuronul: dupa Judecata de Apoi se vor mai naste oameni?

29/11/07 20:43

+Archangel+
Moderator

In imparatia de o mie de ani cred ca da. Dupa... in niciun caz!

29/11/07 20:48

eudemonistul
+

Ziua in care-mi vei raspunde va veni inainte de imparatia...,nu? Dupa...in niciun caz...

29/11/07 20:51

+Archangel+
Moderator

Cred ca nu inteleg ironia! Oricum, sunt pe graba si trebe sa plec. Poate ma mai luminezi!!! :D

29/11/07 21:14

eudemonistul
+

Cand e vorba de tine...ironiile nu exista.Pur si simplu voiam raspunsuri la intrebari. Ia-o pe rand. Cand esti liber.

29/11/07 21:35

filip
membru

Inregistat: 27/04/05

eudemonistul a scris:

[...]dupa Judecata de Apoi se vor mai naste oameni?

Ute ce zice Biblia:
Matei 22:
29. Drept răspuns, Isus le-a zis: "Vă rătăciţi! Pentru că nu cunoaşteţi nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.
30. Căci la înviere, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita, ci vor fi ca îngerii lui Dumnezeu în cer.

Şi ideea e reluată şi de Marcu 12: 24,25.

Scopul naşterii de oameni a fost să umple pământul şi să-l muncească. Imediat după episodul din Grădină Dumnezeu vorbeşte doar de muncă (Gen. 3: 23), dar după Potop imaginea pare clarificată, când "Dumnezeu a binecuvântat pe Noe şi pe fiii săi, şi le-a zis: "Creşteţi, înmulţiţi-vă, şi umpleţi pământul." (Gen. 9:1) "Umplerea pământului" sugerează o cifră finită.

Un număr finit de oameni este sugerat şi de cartea vieţii Mielului, când aflăm despre "cei scrişi", găsiţi la judecată. Asta înseamnă că o cifră a fost deja atinsă şi cunoscută de Dumnezeu înainte de întemeierea lumii.

Ar dori Dumnezeu în veşnicie să creeze alte fiinţe (cu trăsături reproductive)? - habar nu am, şi nu mă lansez în speculaţii. Ce am înţeles eu din Biblie este că după înviere nu vor mai exista familii de oameni. Iar Dumnezeu nu prea pare să-Şi fi schimbat opiniile cu privire la cadrul în care ar trebui să apară copiii oamenilor.

29/11/07 22:51

Site web  
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

Filip. a scris:

Klaudiu a scris:

"Cei vii, in adevar, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic, si nu mai au nici o rasplata, fiindca pina si amintirea li se uita. Si dragostea lor, si ura lor, si pizma lor, de mult au si pierit, si niciodata nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare." - Ecl. 9:5,6

Deci sa inteleg ca tu faci doctrina din cartea Eclesiastul, fara nici un discernamânt. Pe când o sa ne tii lectii doctrinare din spusele prietenilor lui Iov?

Pentru ceilalti: mare atentie la cuvintele de detaliere ("sub soare", "sub ceruri")! Una este ce inregistreaza Biblia ca spune Dumnezeu printr-un om, si alta este ce inregistreaza ca spune doar un om. in cartea Eclesiastul, chiar el marturiseste ca
"1:13. Mi-am pus inima sa cercetez si sa adâncesc cu intelepciune tot ce se intâmpla sub ceruri: iata o indeletnicire plina de truda, la care supune Dumnezeu pe fiii oamenilor."

Aveti grija sa distingeti ce inseamna cunostintele omului de "sub ceruri", fata de cunostintele lui Dumnezeu "de deasupra cerurilor". Cât timp esti "sub ceruri" nu poti decât sa speculezi asupra a ceea ce vezi cu simturile pe care le ai. Pentru restul, ai nevoie de simtul credintei, de comunicarea cu Dumnezeu.

"Sub soare" inseamna pur si simplu "pe lume". "Mi-am pus inima sa cercetez si sa adâncesc cu intelepciune tot ce se intâmpla pe lume. Ce sa mai zic, frumoasa rastalmacire. Deci cand Ecleziastul, rosteste un adevar incomod pt cei ce cred in nemurirea sufletului, se cheama ca o spune "doar un om"! Tin sa te anunt Filip ca si aceasta carte a bibliei, ca si celelalte, este inspirata de Dumnezeu, oricat ti-ar placea tie s-o negi. Argumentul tau ca Solomon nu ar fi inspirat de Dumnezeu pt ca el zice ca "Mi-am pus inima sa cercetez si sa adâncesc cu intelepciune tot ce se intâmpla sub soare este o interpretare pur personala menita sa discrediteze ideile care apar in aceasta carte INSPIRATA DE DUMNEZEU. Ca el isi pune inima sa cerceteze cu intelepciune arata dimpotriva, ca ea este inspirata, de vreme ce se stie ca Solomon se roaga lui Dumnezeu pt intelepciune si o primeste:

"11si Dumnezeu a zis: ,,Fiindca lucrul acesta il ceri, fiindca nu ceri pentru tine nici viata lunga, nici bogatii, nici moartea vrajmasilor tai, ci ceri pricepere, ca sa faci dreptate, 12voi face dupa cuvintul tau. itI VOI DA O INIMa iNtELEAPTa sI PRICEPUTa, AsA CUM N'A FOST NIMENI iNAINTEA TA sI NU SE VA SCULA NIMENI NICIODATa CA TINE." 1 Imp 3:11,12

"29DUMNEZEU A DAT LUI SOLOMON INTELEPCIUNE, foarte mare pricepere, si cunostinte multe ca nisipul de pe tarmul marii. 30INTELEPCIUNEA LUI SOLOMON INTRECEA INTELEPCIUNEA TUTUROR FIILOR RASARITULUI SI TOATA INTELEPCIUNEA EGIPTENILOR. 31El era mai intelept decit orice om, mai mult decit Etan, Ezrahitul, mai mult decit Heman, Calcol si Darda, fiii lui Mahol; si faima lui se raspindise printre toate neamurile, deprimprejur. 34Veneau oameni din toate popoarele sa asculte intelepciunea lui Solomon, din partea tuturor imparatilor pamintului cari auzisera vorbindu-se de intelepciunea lui." 1 Imp 4

Deci dupa cum ai ocazia sa constati, intelepciunea lui Solomon vine de la Dumnezeu, si cand se dedica sa cerceteze cu intelepciune ce se petrece pe lume, intelepciunea lui Dumnezeu il inspira sa scrie ca mortii sunt inconstienti. Ca tie asta nu-ti convine, e deja alta poveste. Iata ce mai zice intelepciunea lui Dumnezeu si in alte parti - sa nu va asteptati la surprize, zice aceeasi lucru ca ecleziastul:

"3Nu va incredeti in cei mari, in fiii oamenilor, in cari nu este ajutor. 4Suflarea lor trece, se intorc in pamint, si in aceeas zi le PIER sI GINDURILE LOR." - Psalm 146:4

Din nou inconstienta in moarte, dupa cum bine se poate vedea. Sau nici psalmii nu sunt inspirati de Dumnezeu?

"Caci cel ce moare NU-SI MAI ADUCE AMINTE DE TINE; si CINE TE VA LAUDA IN LOCUINTA MORTILOR [NIMENI!]?" - Psalm 6:5

Cum sa-si aduca cineva aminte de Dumnezeu cand este inconstient, cand el nu mai exista???

"12Sint cunoscute minunile Tale in intunerec, si dreptatea Ta in TARA UITARII?" - Ps 88:12

Tara uitarii! Nu mai are cine sa-si aduca aminte de nimic pt ca mortii sunt inconstienti!

"Nu mortii lauda pe Domnul, si nici vreunul din cei ce se pogoara in locul tacerii" - Ps 115:17

Ei, tzara uitarii, locul tacerii, nu e clar? Pai nu e clar daca ne-a amagit filozofia greaca a nemuririi sufletului... Iata ce spuneam mai inainte, ca mortii ca persoane inceteaza a exista - contrar doctrinei nemuririi sufletului:

"Adu-ti aminte, Dumnezeule, ca viata mea este doar o suflare! Ochii mei nu vor mai vedea fericirea. OCHIUL, CARE MA PRIVESTE, NU MA VA MAI PRIVI; OCHIUL TAU MA VA CAUTA, SI NU VOI MAI FI." - Iov 7:7,8

La fel psalmistul, oamenii odata ce mor nu mai exista:

"Abate-ti privirea dela mine, si lasa-ma sa rasuflu, pina nu ma duc si Sa NU MAI FIU!" - Ps 39:13

Aceeasi idee din nou:

10DAR OMUL CIND MOARE, RAMINE INTINS; OMUL, CiND ISI DA SUFLETUL, UNDE MAI ESTE? [intrebare retorica; nicaieri!] 11Cum pier apele din lacuri, si cum seaca si se usuca riurile, 12asa se culca si omul si nu se mai scoala; cit vor fi cerurile, nu se mai desteapta, si nu se mai scoala din somnul lui. 13Ah! de m'ai ascunde in locuinta mortilor, de m'ai acoperi pina-ti va trece minia, si de mi-ai rindui o vreme cind iti vei aduce iaras aminte de mine! 14DACA OMUL ODATA MORT AR PUTEA SA MAI INVIEZE, AS MAI TRAGE NADEJDE IN TOT TIMPUL SUFERINTELOR MELE, PINA MI SE VA SCHIMBA STAREA IN CARE MA GASESC. 15ATUNCI M'AI CHEMA, SI TI-AS RASPUNDE, SI TI-AR FI DOR DE FAPTURA MINILOR TALE." Iov 14

Deci iata ce spune intelepciunea lui Dumnezeu: mortii sunt inconstienti, sunt tara uitarii si locul tacerii. Dupa cum spune Iov, singura nadejde ca ei vor deveni din nou constienti este invierea! E clar ca acesti scriitori biblici nu sunt contaminati de filozofia nemuririi sufletului. De ce ar fi? Insusi Dumnezeu cu toata autoritatea lui o zice:

"in sudoarea fetei tale sa-ti maninci pinea, pina TE VEI INTOARCE IN PAMINT, caci din el ai fost luat; caci tarina esti, si in tarina te vei intoarce.``" - Gen 3:19

In viziunea lui Dumnezeu si a evreului inspirat de el, omul insusi este sufletul, el ca persoana este suflet (suflet mai inseamna si viata), si NU ARE un suflet nemuritor, asa cum filozofia greaca ar vrea sa se creada:

"Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarina pamintului, i -a suflat in nari suflare de viata, si OMUL S'A FaCUT ASTFEL UN SUFLET VIU." - Gen 2:7

"SUFLETELE IESITE DIN COAPSELE LUI IACOV erau saptezeci de toate. Iosif era atunci in Egipt." - Exod 1:5

Deci daca sufletul este insusi omul, persoana lui indivizibila, ce se intampla cu sufletul la moarte? Se desprinde de corp??? Nici vorba. Iata ce zice Elihu, cel cel apara pe Dumnezeu in fatza lui Iov si a celor 3 falsi prieteni: Iov 33

"16Atunci El le da instiintari, si le intipareste invataturile Lui, 17ca sa abata pe om de la rau, si sa -l fereasca de mindrie, 18ca SA -I PAZEASCA SUFLETUL DE GROAPA si viata de loviturile sabiei."

"21Carnea i se prapadeste si piere, oasele cari nu i se vedeau ramin goale; 22SUFLETUL I SE APROPIE DE GROAPA, si viata de vestitorii mortii. 28Dumnezeu mi -a izbavit SUFLETUL CA SA NU INTRE iN GROAPA, si viata mea vede lumina!`"

"Doamne, Tu MI-AI RIDICAT SUFLETUL DIN LOCUINTA MORTILOR, Tu m'ai adus la viata din mijlocul celor ce se pogoara in groapa." - Ps. 30:3

Am inteles, deci avem deja trei carti care nu-s inspirate de Dumnezeu: Ecleziast, Psalmii si Iov. Stai ca nici Isaia nu-i inspirat:

"16Doamne, prin indurarea Ta se bucura omul de viata, prin ea mai am si eu suflare, caci Tu ma faci sanatos si imi dai iaras viata. 17Iata, chiar suferintele mele erau spre mintuirea mea; Tu ai gasit placere sa-mi SCOtI SUFLETUL DIN GROAPA PUTREZIRII. Caci ai aruncat inapoia Ta toate pacatele mele! 18Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste, si CEI CE S'AU POGORIT IN GROAPA NU MAI NADAJDUIESC IN CREDINCIOSIA TA."  Isaia 38

Deci sa ma mai mir daca in Ezechiel 18:20 scrie ca:

"SUFLETUL CARE PACATUIESTE, ACELA VA MURI."

Filip. a scris:

Klaudiu a scris:

Nu-ti fa iluzii: daca Dumnezeu te va distruge, nu vei mai fi in compania nimanui, asa cum ti-ar place sa fii. Mortii sunt morti, nu exista constienta in moarte.[...]cei care sunt distrusi pur si simplu nu vor mai exista[...]

Pe asta de  unde ai mai scos-o? Mie asta-mi seamana deja a "Turnul de Veghere". Ai grija...

Pai vezi de unde am scos-o? Din Biblie. Mai lasa "Turnul de Veghere" si citeste biblia. Si sa am grija la ce? Inteleg eu bine sau ma ameninti cu ceva?

Citim Apocalipsa 20:

10. si diavolul, care-i insela, a fost aruncat in iazul de foc si de pucioasa, unde este fiara si prorocul mincinos. si vor fi munciti zi si noapte in vecii vecilor.
11. Apoi am vazut un scaun de domnie mare si alb, si pe Cel ce sedea pe el. Pamântul si cerul au fugit dinaintea Lui, si nu s-a mai gasit loc pentru ele.
12. si am vazut pe morti, mari si mici, stând in picioare inaintea scaunului de domnie. Niste carti au fost deschise. si a fost deschisa o alta carte, care este cartea vietii. si mortii au fost judecati dupa faptele lor, dupa cele ce erau scrise in cartile acelea.
13. Marea a dat inapoi pe mortii care erau in ea; Moartea si Locuinta mortilor au dat inapoi pe mortii care erau in ele. Fiecare a fost judecat dupa faptele lui.
14. si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
15. Oricine n-a fost gasit scris in cartea vietii, a fost aruncat in iazul de foc.

Exchiuz mi, dar aici scrie ca iazul de foc nu constituie o anihilare, ci un loc de pedeapsa vesnica, in care vor fi pedepsiti nu numai diavolul si ingerii lui, ci toti cei care n-au fost gasiti scrisi in cartea vietii.

I'm not exchiuzing you. Eu zic sa mai citesti odata, si cu atentie. ESTE VORBA DE ANIHILARE: Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.

Nu vezi ca iazul de foc este MOARTE, nu chin? Nu vezi ca e aruncata moartea in iazul de foc? Cine e moartea? O persoana? Un obiect? Un suflet? Nu, este o stare. Moartea va fi ANIHILATA, ea nu va mai exista ca stare pentru ca nimeni nu va mai murii draga.

Deci s-o luam de la inceput. Apocalipsa este in mare parte simbolica.

Astfel, ii iese lui Isus o sabie din gura literalmente?  (1:16)
Este Isus literalmente un miel? Cu "sapte coarne si sapte ochi"? (5:6)
Este razboiul de fapt literalmente un calaret pe un cal rosu? (6:4)
Este moartea literalmente un calaret pe un cal galbui? (6:8)
Este foametea literalmente un calaret pe un cal negru? (6:5)
Este lacul de foc literalmente un lac de foc? Ca si mai sus, raspunsul e acelasi nu. De unde stim ca nu e? Pai daca lasam biblia sa se autointerpreteze in loc sa ne bagam noi coada, o sa aflam de unde stim. In lacul de foc se arunca tot felu de chestii:

fiinte: diavolul cu ingerii lui, oameni condamnati de Dumnezeu,

non-fiinte: moartea, o stare si concept, si locuinta mortilor, mormantul comun al omenirii unde fiecare om ajunge cand moare.

Moartea, ca stare si concept, nu este aruncata intr-un lac de foc literal. Insasi Ioan zice ca nu e vorba de un lac literal, ci explica: "este moartea a doua" tot un concept, o stare de anihilare completa si eterna din care nu exista inviere sau recuperare; sau cum zic catolicii care au tradus New American Bible in nota de subsol de la vs. 2:11

"the second death: this refers to the ETERNAL DEATH when sinners will receive their final punishment"

Ce inseamna atunci ca vor fi munciti zi si noapte? Nu "munciti", ci "chinuiti", cuvantul in greaca este "basanistesontai", care are ca radacina pe "basanizo", "a chinui". Este acesta un chin literal? Are Isus 7 coarne? Este femeia din cap. 12 invaluita in soare si sta ea cu picioarele pe satelitul natural al pamantului, luna? Are ea pe cap 12 stele, sori? Este fiara aruncata in lacul de foc literalmente o fiara cu sapte capete si zece coarne? Nu. Ce inseamna atunci ca ei sunt chinuiti? Numai lasand biblia sa se auto-interpreteze ajungem la rezultate corecte:

Isus spune in Mat 18:34 ca "stapinul s'a miniat si l -a dat pe mina chinuitorilor, pina va plati tot ce datora." Este vorba de pilda datornicului nemilos. El este dat pe mana "chinuitorilor", adica "basanistes" in greaca, de unde vine "basanizo", a chinui. Aici deci Isus ii numeste pe temniceri "chinuitori" (English Standard Version chiar asa traduce, "jailers"), evident pt ca pe acele vremuri temnicerii ii si chinuiau pe cei inchisi ca sa scoata de la ei datoria. Dar plata pacatului este moartea, nu chinul vesnic (Rom 6:23). Nu de asta zice Dumnezeu ca "sufletul care pacatuieste acela va muri"? - Ez 18:20.
Deci daca chinuitorii sunt temniceri, inseamna ca cei "chinuiti" zi si noapte sunt "intemnitati" zi si noapte, adica pe vecie, in moartea a doua. Din moartea a doua nu mai este inviere, nici revenire, ci o intemnitare vesnica in ea. Sa nu uitam ca si "moartea" este "chinuita" vesnic, adica indepartata si anihilata pe vecie, nimeni nu va mai murii. Si locuinta mortilor este chinuita pe vecie, adica inlaturata din existenta pt totdeauna de vreme ce nu mai moare nimeni. Privit din alt unghi, ce inseamna un foc  vesnic? Este focul Sodomei si Gomorei vesnic?

"Tot asa, SODOMA sI GOMORA si cetatile dimprejurul lor, cari se dadusera ca si ele la curvie si au poftit dupa trupul altuia, ne stau inainte ca o pilda, SUFERIND PEDEAPSA UNUI FOC VESNIC." - Iuda 7

Mai arde focul care a mistuit Sodoma si Gomora? Nu, el s-a stins de mult. De ce este el atunci vesnic? Pt ca EFECTELE lui sunt vesnice.

Martorii lui Iehova confunda voit domnia lui Isus de o mie de ani, pe acest pamânt, cu ce va fi in vesnicie cu Dumnezeu.

Nici vorba, mai lasa martorii si citeste biblia:

"Cei drepti vor mosteni pamantul, si-l vor LOCUI PE VECIE." - Ps. 37:29

Ultima modificare de Klaudiu (27/09/08 04:40)

30/11/07 06:42

Klaudiu
membru

eudemonistul a scris:

Astept reactia administratorului si a moderatorului.In ce calitate apreciaza Klaudiu care va fi atitudinea pe care o va adopta Sfantul Duh?

Te deranjeaza ca biblia arata ca Dumnezeu nu prea "stie de gluma"?

Te plang, Klaudiu, caci nu tii seama de cuvintele lui Iisus "cum judeci asa vei fi judecat"

Revino-ti in fire si nu mai plange. N-am judecat pe nimeni. Am spus "daca".

Ai grija de tine, omule, respecta-l pe Iisus. El n-a osadit pe nimeni

Din pacate pt tine, o va face:

"30Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă, şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască; 31pentrucă a rînduit o zi, în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul, pe care L -a rînduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită prin faptul că L -a înviat din morţi...``" - Fapte 17

sa-l citez pe Iisus?

Citeaza-l. Ba mai mult decat atat, devin-o discipolul lui si leapada-te de diavol.

Pacat ca mesajele tale nu ma pot enerva ci imi provoaca doar mila...

Sa fii binecuvantat Eudemonistule. Eu ma rog lui Dumnezeu sa aiba EL mila de tine, ca ai nevoie. Insa din cate observ eu din biblie, el are mila de cei care se caiesc si devin crestini...

Ma uitam la modul in care-ti petreci timpul intre 3-5 am. si am inteles ce se petrece cu tine.Acum chiar mi-e foarte clar si inteleg de ce te plang...

Revino-ti in fire si nu mai plange. Ai auzit de fuse orare?

Ultima modificare de Klaudiu (30/11/07 07:06)

30/11/07 07:05

Klaudiu
membru

eudemonistul a scris:

Mda...ar mai fi unele lucruri dar..cum spui tu, crestin nu sunt.
Ce conteaza ca am fost botezat, ca am primit taina Mirungerii...

Botezul si "taina Mirungerii" nu fac din tine un crestin.

Ce este un crestin, Arch?

Un crestin este un discipol al lui Cristos. Tu esti insa discipolul declarat al Satanei, nu?

Crestinii cred in Dumnezeu Tatal?

"Tu crezi ca exista un singur Dumnezeu? Bine faci! Dar si demonii cred - si tremura!..." - Iac. 2:19

Eu sunt etern,Arch,nici dracu' nu ma poate face sa nu mai exist.

Nu esti etern, esti un muritor care crede minciuna diavolului:

"Hotarit, ca nu veti muri" - Gen 3:4

Stiinta e de partea mea: atomii de carbon sunt biogeni.

Cand Dumnezeu pregateste lacul de foc, nu mai conteaza cine este de partea cui.

Cat despre Satan...nu-l va lega nimeni. Va continua sa ia masa cu Dumnezeu, sa stea la taclale, s-o mai tocmeasca de-un Iov, sa-l mai ispiteasca pe fiul lui Dumnezeu fara ca acesta sa stie...Demonii? Sa fim seriosi! Si ingerii au devenit demoni...

Wishful thinking :) Te contrazice biblia. Nu degeaba zice ea ca "Satan inseala intreaga lume".

30/11/07 07:14

Klaudiu
membru

+Archangel+ a scris:

In al treilea rand Klaudiu apreciaza atitudinea Duhului Sfant pe criterii pur personale. A rupt versetul 32 de 31 pentru a interpreta dupa propriile preferinte ce inseamna a vorbi impotriva DS desi Isus a explicat ce a vrut sa spuna.

Nici vorba, tu esti acela care apreciaza atitudinea Duhului Sfant pe criterii pur personale. Nu tu esti acela care afirmi si decizi in mod unilateral fara suport biblic ca hula din vs 31 este singura si unica hula posibila despre care se poate spune ca este "vorbire impotriva Duhului Sfant"? Eu am spus dimpotriva, ca nu am cum sa afirm ca e unica. Nu-mi permit sa adaug nimic la cuvintele lui Isus.

In al patrulea rand chiar il asteptam pe Klaudiu cu alte idei nastrusnice dupa unitarianism.

Ideea "nastrusnica" este ca se neaga declaratia lui Isus si al lui Pavel ca Tatal este Dumnezeul Atotputernic, si se inlocuieste Tatal cu o trinitate misterioasa.

Ce convenabil ar fi ca Iadul sa nu fie vesnic. Poti sa traiesti cum vrei tu, sa-L injuri pe Dumnezeu ca oricum nu vei pati nimic ci doar nu vei mai exista.

Intrece cumva dreptatea ta pe cea a lui Dumnezeu? Daca el spune ca plata pacatului este moartea, apari tu si zici ca nu e destul?

"Fiindca plata pacatului este moartea: dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru." - Rom 6:23

Viata vesnica e un dar fara plata. Insa tu zici ca cei chinuiti vor avea o viata vesnica? O viata vesnica in chin? Nici vorba. Moartea a doua.

Biblia spune altceva si Filip a aratat deja.

Am vazut cum a aratat...

Nu confundati imparatia de 1.000 de ani, cand Satan doar va fi legat, cu domnia vesnica in care Satan va fi, impreuna cu demonii sai, in Iad.

Ai vrut sa zici in moartea a doua? Cat despre confuzii, cei care nu citesc biblia le fac tot timpul:

"Cei drepti vor mosteni pamantul, si-l vor LOCUI PE VECIE." - Ps. 37:29

Ultima modificare de Klaudiu (30/11/07 07:27)

30/11/07 07:25

eudemonistul
+

In ceea ce ma priveste, starea confuzionala in care te-ai cantonat asezandu-te cu fundul pe Biblie ca sa pari mai inalt, a devenit plictisitoare.Ceea ce n-ai realizat tu ( pentru ca n-ai gasit raspunsul in carte)e ca nu plang ci...te plang.Tu nu traiesti ci existi iar existenta ti-ai asimilat-o unui verset biblic.Oameni d-astia ...fara pile la Sfantul Duh, spuneau ca "fiecare om are amintirile pe care le merita". Fa ceva pentru tine caci in clipele de singuratate cand vei apasa comutatorul pentru a vedea viata, ecranul va fi plin cu purici...Cineva - om de bine - m-a sfatuit sa ma deprtez de cei ca tine,pentru ca sunt cei care apuca timpul in care se inchina suicidului blestemandu-si Dumnezeul si invinuindu-l pentru existenta fada pe care le-a harazit-o.
PS. Cat despre Taina Mirungerii las-o mai moale! Oi fi tu erudit dar nici asa! Iata: "Pecetea Darului Sfantului Duh (Taina  Mirungerii) reprezinta coborarea peste om a Sfantului Duh. Harul ce se impartaseste la Taina Mirungerii se imprima ca o pecete in intreaga fiinta a primitorului, lucrand si dezvoltand viata sa spirituala. Taina Mirungerii nu se repeta."(Indrumator Pastoral) Mai multe gasesti in hotararile Sinodului II Ecumenic (381) si IV Ecumenic (451).

30/11/07 08:23

filip
membru

Klaudiu, creditul tău tocmai a expirat. Nu îţi voi răspunde la ultima postare, pentru că de-acuma înainte o să-ţi elimin orice mesaj care face propagandă pentru martorii lui Iehova. Deci n-o să mai ai drept la replică, aşa că te las cu iluzia că ai scris ceva adevărat, ultimul. Dar dacă o să continui să perorezi pe tema asta, indiferent de ce mai zice oricine altcineva o să-ţi dau interdicţie de a mai posta pe forum.

Faptul că ai putut posta până acuma a fost în principal pentru că eu am fost tolerant faţă de tine. Te asigur că altfel de mult ţi-ar fi fost tăiat dreptul de a te exprima, pe care tu l-ai folosit pentru a tulbura.

Dar de acum înainte, dacă vrei să întinzi capcane, pretinzând că de fapt TU ştii mai bine decât ce este scris, ce cuvinte vrea să folosească Biblia, ignorând contextele şi răstălmăcind spusele ei, n-ai decât să o faci în altă parte. Staulul acesta s-a închis pentru capcanele tale. Ieşi la răspântii de drumuri, fă-ţi un alt site de promovare a martorilor lui Iehova, şi aşteaptă acolo pe alţii să-ţi pice în plasă. Nu îţi mai dau voie să-i tulburi pe cei care şi-au găsit plăcerea în a sta în staulul de aici.

Dacă vei comenta acest mesaj, îţi voi şterge postarea. Dacă continui cu ideile martorilor lui Iehova, care numai ale Bibliei aşa cum este ea scrisă nu sunt, o să ţi le şterg. Dacă mai produci agitaţie pe aici, îţi voi ştege mesajele. Dacă continui şi repostezi ce-ţi şterg şi aduci acuze sau formulezi "condamnări sfinte" la adresa mea sau a altor membri ai forumului, ţi le voi şterge şi-ţi voi pune interdicţie de a mai intra pe forum.

De acuma înainte, cel puţin la "curente şi erezii" ai statut de observator. Dacă-ţi convine, bine. Dacă nu, nu te ţine nimeni pe-aici.

30/11/07 10:10

Site web  
+Archangel+
Moderator

eudemonistul a scris:

Cand e vorba de tine...ironiile nu exista.Pur si simplu voiam raspunsuri la intrebari. Ia-o pe rand. Cand esti liber.

Mersi, mersi! Mi-a mai crescut o pana la palarie! :D

Pai... eu cred ca ti-am raspuns la intrebari. Daca mai ai vreuna care mi-a scapat imi cer scuze si te rog sa o mai postezi o data!

P.S. Filip, ai un pm!

30/11/07 16:06

filip
membru

Ţi-am răspuns. Nu mai intru decât diseară târziu. Mai vorbim atunci.

30/11/07 16:42

Site web  
eudemonistul
+

Hai,Arch! Intrebasem ce este un crestin si daca un crestin crede in Dumnezeu.Simplu,nu?

30/11/07 17:33

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

eudemonistul a scris:

Hai,Arch! Intrebasem ce este un crestin si daca un crestin crede in Dumnezeu.Simplu,nu?

Un crestin = urmas al lui Cristos , si normal ca trebuie sa creada in Dumnezeu.
Dar sunt multi crestini doar cu numele, din nefericire.

Doresti alt raspuns ?

P.S: probabil din cauza penei la palarie nu ti-a vazut Arch intrebarea ;) .

30/11/07 17:40

+Archangel+
Moderator

eudemonistul a scris:

Intrebasem ce este un crestin si daca un crestin crede in Dumnezeu.Simplu,nu?

Offf... presimt ca iar o sa mi-o fur! :D

Fapte 11:26 Pentru întâiaş dată, ucenicilor li s-a dat numele de creştini în Antiohia.

Un crestin este un ucenic al lui Cristos care, in mare, traieste dupa cele doua mari porunci sintetizatoare:

Matei 22:37  Isus i-a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, şi cu tot cugetul tău.”
38  „Aceasta este cea dintâi, şi cea mai mare poruncă.
39  Iar a doua, asemenea ei, este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”
40  În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Proorocii.”

Un crestin crede in Dumnezeul Bibliei. Este o conditie sine qua non.

Daca mai alte intrebari voi incerca sa-ti raspund cat de bine pot!!! :)

30/11/07 17:54

eudemonistul
+

Urmas in ce sens? Spiritual? Daca da, trebuie sa urmeze calea lui? Existand credinta in Dumnezeu,poate face comentarii prin care sa justifice neimplinirea cuvantului sau?
PS. Lui Arch i-ati pus o pana de vulpe la palarie sau pe palarie?

30/11/07 17:58

+Archangel+
Moderator

Urmas in sensul caracterului Sau. Urmas in sensul in care un soldat isi urmeaza cu loialitate generalul care nu l-a parasit niciodata si care i-a dat numai victorii. Urmas in sensul copilului care are un idol si vrea sa devina asemenea lui.

Depinde ce intelegi prin cale. Daca te referi la invataturi trebuie sa urmeze calea Lui. Daca te referi la stilul Lui de viata atunci e relativ.

Nu inteleg intrebarea cu justificarea neimplinirii cuvantului sau!

30/11/07 20:27

eudemonistul
+

Deci trebuie sa urmeze invataturile lui Iisus. Sau n-am inteles bine?Sau pe ale apostolilor?Dar...daca apostolii n-au urmat invataturile lui Iisus?Atunci crestinul ce trebuie sa faca?Cat despre a doua...Dumnezeul Pentateuhului,nu? Si crede in El sau...asa ar trebui sa faca.

30/11/07 21:02

filip
membru

Etalonul este Hristos. Apostolii au greşit în multe lucruri. Mulţi oameni ai lui Dumnezeu au greşit în multe lucruri. Şi Biblia este corectă în a prezenta oamenii aşa cum sunt.

Singurul care a avut îndrăzneala să spună să călcăm pe urmele lui, că şi el a călcat pe ale lui Hristos, a fost Pavel. Dar, aşa cum nici o urmă de picior omenesc nu seamănă perfect cu alta, la fel nici urmele lui Pavel nu au semănat perfect cu ale lui Hristos.

Imaginează-ţi o sută de oameni mergând în şir indian prin zăpadă şi călcând cu cea mai mare grijă fiecare în urmele lăsate de persoana din faţa lui. Cum crezi că va arăta urma după cel de-al o sutălea om, faţă de prima urmă?

Cifrele poate sunt discutabile, dar constrângerea temporală seamănă foarte mult cu mersul în şir indian.

Acuma imaginează-ţi că cel care a creat prima urmă stă pe margine şi-ţi spune ţie, celui de-al... 75-lea om, că urma ta este cu 2 centimetri la dreapta faţă de urma lui originală.

Al doilea om a scris pentru toţi cei de după el, că el calcă foarte fidel pe urmele primului, cu o abatere de, să-i zicem, cel mult o zecime de milimetru.

Iar pe o altă parte a drumului stă unul care-ţi zice că tu de fapt ai o iluzie că primeşti informaţii de la primul om, că ai călcat de fapt bine, nu cu doi centimetri mai la dreapta, că de fapt acolo a călcat şi al doilea om, şi că pe acolo ar trebui să calce toţi după tine.

Tu ai cunoştinţă că există primul om, ai cunoştinţă că mai există cineva pe margine, şi ai cunoştinţă că cineva care se numeşte al doilea om a călcat foarte fidel pe urmele primului om.

Cum poţi pune o etichetă corect pe cel care este primul om, şi respectiv pe cel care vrea să-ţi abată cărarea?

Ce informaţii ai la dispoziţie şi poţi folosi, ce personaje pot interveni în discuţiile menite să te lămurească? Ce metode ştiinţifice sau empirice poţi aplica pentru a afla adevărul?

Dar, cel mai important lucru: te interesează de fapt pe unde calci? Şi dacă da, de ce?

30/11/07 21:24

Site web  
Pagini: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 ... 26    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la