TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/COMENTARII Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 ... 26
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Asupra apostolilor s-a coborat Sfantul Duh ( adevarat,Pavel nu se afla acolo; era putin plecat sa mai omoare cativa crestini!)si totusi...au gresit. De ce?Sau nu ei au gresit?Asta inseamna sa-l banuiesc pe...Unul?Cred ca intrebarile mele nu deranjeaza...suntem pe...Diverse.

30/11/07 22:05

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Eu, unul, nu inteleg ce vrei sa zici. La ce te referi cand zici ca apostolii au gresit? De ce induci ca ar fi o diferenta intre invatatura apostolilor si cea a lui Isus?

30/11/07 23:03

evilkind
membru

Inregistat: 30/10/07
nu el , ci Filip a introdus confuzia in postul lui. ce a vrut, nu stiu, dar sper sa ma lamuresc...

30/11/07 23:27

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Fraţii mei, există, dacă vă uitaţi prin Noul Testament, "mici greşeli" ale apostolilor. Fie ca şi fapte, fie ca şi exemplu de viaţă care a condus la formarea unor doctrine. Fie mici ranchiune păstrate peste ani. Ca să nu mai vorbim de cerbicie care a trebuit învinsă de Duhul Sfânt. Voi chiar nu le vedeţi?

Mie asta îmi confirmă că Biblia nu minte. Io nu ştu ce îşi imaginează unii sau alţii, că după ce eşti umplut odată de Duhul Sfânt nu mai păcătuieşti niciodată. Eu nu cunosc astfel de persoane. Umplerea cu Duhul Sfânt nu-ţi taie libertatea de a alege şi nici nu te transformă instantaneu într-un om desăvârşit. (Ce mai plângea Pavel din cauza firii lui!)

Duhul Sfânt a inspirat toate înregistrările din Biblie, dar nu se găseşte în spatele fiecărei fapte de-a apostolilor sau de-a urmaşilor lor.

Singura persoană care nu a greşit nimic niciodată a fost Isus. De aceea spun că El ar trebui să fie exemplul în toate, orinde este posibil. Şi că trebuie să filtrăm chiar şi ce a venit de la apostoli, prin prisma învăţăturilor lui Isus, acolo unde este posibil.

El este etalonul absolut. Iar acolo unde nu avem cum să facem comparaţii, din cauza lipsei unor precedente, trebuie să luăm a doua informaţie ca prioritate - învăţăturile apostolilor.

30/11/07 23:40

Site web  
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07
APEL LA ARBITRAJ CATRE MODERATORII SI ADMINISTRATORII FORUMULUI TC

Va rog sa verificati daca moderatorul Filip incalca regulamentul forumului. Presupunand ca as fi un martor al lui Iehova asa cum afirma Filip, as vrea sa pun unele intrebari tuturor moderatorilor si administratorilor referitor la regulament si la incalcarea acestuia de catre mine sau Filip si la faptul ca Filip vrea sa ma reduca la tacere pe motive teologice:

1) Are voie oricine (deci inclusiv martorii) sa se inscrie pe acest forum? Daca nu, care articol din regulament interzice acest lucru?

2) Are voie oricine sa puna intrebari cu caracter teologic? DOAR intrebari, nu si afirmatii? Daca nu, care articol din regulament interzice acest lucru?

Pt a exemplifica, in primul meu post pe acest forum (aici) faceam afirmatii cu caracter teologic care sunt considerate de unii drept o "erezie", iar raspunsul moderatorului Archangel a fost unul de bun venit:

"Klaudiu, in primul rand iti urez si eu bun venit si sper sa nu te simti atacat personal ci doar o sa avem un duel al ideilor."

Deci mi se pare mie sau moderatorul Filip vrea sa suprime exact acel lucru pe care moderatorul Archangel il incurajeaza?

3) Daca afirmatiile mele sunt "erezii" si avand in vedere ca postez intr-un forum numit "Curente si Erezii", nu cumva inseamna ca postarile mele sunt on-topic? Dupa cum afirma si Archangel:

"Eu cred ca se incadreaza perfect subiectului de aici. Ceea ce spune Klaudiu este chiar o erezie antitrinitara."

4) Care articol din regulament spune ca un moderator poate suprima libertatea de exprimare pe motive teologice, asa cum o face Filip?

"o sa-ti elimin orice mesaj care face propaganda pentru martorii lui Iehova"

"Dar daca o sa continui sa perorezi pe tema asta, indiferent de ce mai zice oricine altcineva o sa-ti dau interdictie de a mai posta pe forum."

"pretinzând ca de fapt TU stii mai bine decât ce este scris, ce cuvinte vrea sa foloseasca Biblia, ignorând contextele si rastalmacind spusele ei"

"Daca continui cu ideile martorilor lui Iehova, care numai ale Bibliei asa cum este ea scrisa nu sunt, o sa ti le sterg"

5) Daca prin absurd regulamentul ar permite interzicerea afirmatiilor teologice, o asa numita propaganda, cum se face ca threadul "Satanismul" are 41 de pagini pline de propaganda satanista?
Cum se face sa satanistul "Eudemonistul" poate face propaganda satanista (zicand ca diavolul nu va fi legat ci va sta in continuare "la taclale cu Dumnezeu")?
Cum se face ca citarea bibliei duce la revocarea privilegiului de exprimare, insa batjocurile sataniste in care este amestecat Duhul Sfant nu duc la acelasi rezultat? Sa fie vorba de discriminare pe motive pur personale din partea moderatorului Filip?

6) Apropo de "propanda", cand voi neoprotestantii evanghelizati, nu spun ortodocsii/catolicii despre voi ca faceti propaganda religioasa sectara? Nu afirma Filip exact acelasi lucru despre mine, ca si ortodocsii despre voi? Dovedeste Filip impartialitate sau se aseamana mai mult cu marii preoti Ana si Caiafa?

17Dar, ca sa nu se raspandeasca vestea aceasta mai departe in norod, sa -i amenintam, si sa le poruncim ca de acum incolo sa nu mai vorbeasca nimanui in Numele acesta.`` 18si dupace i-au chemat, le-au poruncit sa nu mai vorbeasca cu nici un chip, nici sa mai invete pe oameni in Numele lui Isus. 19Drept raspuns, Petru si Ioan le-au zis: ,,Judecati voi singuri daca este drept inaintea lui Dumnezeu sa ascultam mai mult de voi decit de Dumnezeu; 20caci noi nu putem sa nu vorbim despre ce am vazut si am auzit.`` - Fapte 4

Si tot la "propaganda", atata vreme cat nu citez "Turnul de Veghere" si alte carti ale martorilor lui Iehova, este citarea Bibliei "propaganda a martorilor lui Iehova"? Si daca prin absurd ar fi, spune regulamentul ca sunt interzise afirmatiile teologice care coincid cu cele ale martorilor?

7) Este Filip un moderator corect si impartial? Nu declara el ca:

"eu am mai fost moderator odata, si am renuntat, tocmai pentru ca nu ma vad ca m-as ridica la inaltimea cerintelor. Din pacate nu sunt destui doritori sa se implice, asa ca, pâna va veni altcineva mai bun, daca-ti place asa de mult pe aici o sa trebuiasca sa te descurci si tu cumva intre limitele impuse de imperfectiunile mele."

?

8) Se ridica la inaltimea cerintelor aceasta decizie a lui Filip de a ma reduce la tacere? Avand in vedere ca regulamentul nu este de partea lui cand incearca sa ma reduca la tacere pe motive teologice, nu cumva procedeaza din motive pur personale - o puternica antipatie pt martorii lui Iehova - motive de care da dovada cand rosteste minciuna ca ei ar zice ca "fiecare om este divin"? Minciuna de care nu s-a dezis nici pana astazi, ceea ce dovedeste ca are resentimente puternice fata de martorii lui Iehova? Nu arata aceste aspecte ca decizia lui este una personala, si nu una impartiala asa cum ar necesita calitatea de moderator?

9)Exista vreun motiv obiectiv in virtutea caruia nu s-ar dori dezbaterea publica a acestor intrebari, pt ca toata lumea, inclusiv fratii si surorile voastre de credinta sa aiba ocazia de a-si forma o opinie referitoare la validitatea si legalitatea (dpdv al regulamentului) deciziilor lui Filip si ale voastre?

10)Daca Archangel ma invita la un duel al ideilor, nu este el in acord cu motto-ul acestui sit? "Tanar Crestin, accepti provocarea?"? Eu am acceptat-o. Voi o acceptati?

Ultima modificare de Klaudiu (01/12/07 03:58)

01/12/07 03:52

filip
membru

Ai uitat partea cu semnalatul mesajului. Vezi că sub fiecare mesaj există un link "semnalaţi" prin care poţi aduce în atenţia tuturor moderatorilor mesajele care te deranjează.

Şi până (dacă) primeşti un răspuns de la ei, rămâne valabil ce ţi-am spus.

Şi ca de obicei, continui cu crearea de confuzii.

Fără nici o altă bază decât afirmaţiile tale spui că aş avea ură pe martorii lui Iehova. Minţi. Urăsc doctrina lor, o combat şi împiedic răspândirea ei. N-am nimic cu martorii în sine, care sunt duşi în rătăcire de oameni ca tine.

Ai pretenţia că tu ai vorbit în Numele lui Isus. Iar alţii ţi-au interzis vorbirea în acest nume. Din nou minţi. Dimpotrivă, L-ai deposedat pe Isus de caracterul său de Dumnezeu, şi ai făcut afirmaţii ieşite din context despre zilele din urmă, ai contestat traducerile Bibliei, ai acuzat de conspiraţii când Biblia nu ţi-a mai dat dreptate.

Aceste lucruri au produs tulburare şi argumentări fără sfârşit cu tine, un om care nu accepţi nici un adevăr atunci când nu se potriveşte cu doctrina martorilor lui Iehova, ci cauţi să faci tu alte traduceri complet aiuriste, sau să declari ca eretice anumite părţi ale Bibliei.

Aceste peroraţii fără sfârşit produc tulburare şi destabilizează credinţa celor care intră pe forum.

Nu am interzis altora să posteze ideile sataniste sau ideile martorilor lui Iehova, ci ţie în mod particular, pentru că nu ai bunul simţ să încetezi, ci umpli forumul cu postări kilometrice de minciuni.

TU eşti problema în discuţie acum, nu martorii lui Iehova, nu sataniştii sau alţii, care şi ei şi-au primit anumite pedepse când au sărit peste cal. Poţi să-i întrebi, că unii încă sunt pe aici. Nu mai încerca să îţi dai o aură de reprezentant al unei mulţimi, pentru a scăpa de răspunderea pentru ce ai făcut.

Felul disperat în care te agăţi de a-ţi posta minciunile teologice pe acest forum, felul în care înregistrezi fiecare spusă a fiecăruia, cauţi fiecare greşeală şi arăţi tot timpul cu degetul pe alţii pentru a te arăta cât eşti tu de "bun", mărturiseşte un caracter atât de departe de dragostea lui Isus încât mă convinge din nou, dacă mai era nevoie, de faptul că decizia mea este corectă.

Felul în care ai ajuns să arunci şi în cârca altor moderatori povara deciziei pe care am luat-o eu, din nou mă convinge că ceea ce faci tu aici ţine de lucrarea de dărâmare a Diavolului. Încerci să creezi sentimente legate de libertatea de opinie. Eu ştiu un lucru însă. Dacă îl laşi pe Diavol să vorbească prea mult, n-o să mai tacă niciodată. Şi în plus s-ar putea ca măcar una dintre şoaptele lui să te facă să cazi.

Felul disperat în care tot continui să postezi, tot cauţi să ai ultimul cuvânt, tot cauţi să ceri să ţi se facă dreptate, nu arată detaşarea unui om al lui Dumnezeu care nu insistă la nesfârşit ca cineva să creadă opiniile lui, ci conştientizează că fiecare are libertatea de a alege ce să fie. Şi chiar acceptă să fie nedreptăţit. Tu dimpotrivă, la fiecare nedreptăţire ai sărit în sus şi ţi-ai cerut dreptatea, ai făcut liste cu păcate ale altora pentru a face comparaţii, ne-dovedind un caracter creştin.

Şi chiar şi acuma, în loc să arăţi supunere, şi să zici "înţeleg autoritatea, şi mă supun ei pentru că Dumnezeu a îngăduit să fie peste mine, chiar dacă o consider nedreaptă", ai căutat să studiezi regulamentul pentru a-ţi găsi portiţele care să-ţi permită să-ţi verşi în continuare veninul aici. E clar că nu renunţi fără luptă. Dar stilul tău de luptă nu este stilul creştinului. Tu nu lupţi pe genunchi, ci pe legislaţie. Prin asta îţi dai din nou arama pe faţă.

Din partea mea e clar că deasupra oricărui regulament al unui forum stâ regulamentul lui Dumnezeu, şi perspectiva veşniciei. Aşa că, dacă din perspectiva veşniciei există pericolul ca tu să dărâmi credinţa cuiva de aici de pe forum, şi eu ca moderator voi fi tras la răspundere dacă nu am luat atitudine împotriva ta. Iar tu ai fost capacitat şi eşti animat să produci astfel de dărâmări, şi te pregăteşti intens pentru ele.

Prin urmare, atâta timp cât eu rămân moderator, voi urmări cu foarte mare atenţie ce postezi tu aici.

M-ai determinat să fac ce-mi repugnă mai mult în lumea asta. Să dau interdicţie unui om de a mai vorbi, pentru că produce tulburare într-o comunitate. Dar o fac, pentru că eu nu fug de răspundere, aruncând-o pe alţii.

Cel mai simplu mi-ar fi fost să mă retrag şi să-i las pe alţii să se descurce cu tine. Să mă spăl pe mâini de tine şi să arunc şi eu povara în cârca altora. Dar Dumnezeu mi-a adus mie în primul rând această decizie în faţă, şi pe mine mă interesează că El vrea să vadă ce fac eu. Ce vor face alţii nu mă interesează în mod deosebit, pentru că fiecare are călăuzirea lui proprie şi răspunderea lui proprie. Dacă administratorii şi ceilalţi moderatori or să accepte ca tu să te exprimi în continuare liber aici, eu am să mă supun deciziei lor. Pentru că nu sunt ca tine.

Dar punând în balanţă libertatea de exprimare, cu posibilitatea ca suflete de aici să fie duse în rătăcire, cu consecinţe veşnice, am ales. Ţie îţi suprim momentan această libertate.

Şi dacă mă compari peiorativ cu ortodocşii şi fariseii, treaba ta. Deocamdată nu am văzut pe cineva de aici, fie ortodox, fie de alt cult, să fie de acord cu afirmaţiile tale pe care tu le pretinzi biblice iar toţi ceilalţi le pretind erezii.

Şi acest forum nu este destinat pentru reclame la erezii, ci la discutarea lor din perspective creştine. Fă-ţi reclamă în altă parte.

Deci nu mai tot pretinde că postezi la subiect, că nu o faci. Fiindcă tu nu ai prezentat odată o erezie şi ne-ai lăsat să o discutăm, ci ţi-ai repostat afişele publicitare iehoviste mereu şi mereu, pentru a rămâne ultimele şi a impacta ochii celor care ajung să le citească, fiind utimele. Psihologia din spatele acestui stil este proverbială în rândul capilor iehoviştilor, care-şi creează broşurile teologice într-un stil subliminal menit să seducă mintea, să o devieze de la gândire şi judecată şi să o pregătească pentru spălare de creier. Să nu crezi că nu vă cunosc metodele.

Ai revenit cu aceleaşi argumente, desfiinţate odată, dar repostate mereu în altă formă, cu declaraţii univoce, adică numai din partea ta, că nu au fost desfiinţate. Nu numai că ne-am săturat noi, cei care am mai stat de vorbă cu tine, de reclamele tale subliminale (mai puţin cei pe care îi amuzi şi te consideră un fel de bufon de curte), dar ce a cântărit mai mult în ochii mei este că ele pot afecta pe alţii atunci când sunt afişate pe peretele pe care eu sunt pus să-l păstrez în limitele decenţei. Iar mie nu-mi arde de amuzamente când pielea mea e în joc.

Cât despre provocarea site-ului, de a fi creştin, nu o confunda cu aceea de a fi iehovist. Creştinismul nu are nimic în comun cu ideile voastre.

01/12/07 07:49

Site web  
eudemonistul
+

Filip, eu am crezut ca subiectul Klaudiu este inchis.Omul asta e macinat de suferinta, nu intelege de ce oamenii nu-i accepta mesajul.Diverse nu inseamna si Psihoterapie de grup.Puteti spune ca sunt rau, de data asta nu ma intereseaza, dar luati orice lucrare "Vademecum in psihiatrie"si parcurgeti capitolele ref. la "Tulburari de personalitate".Va rog sa luati doar ultima postare a lui Klaudiu si sa o comparati cu exemplele care reliefeaza diagnosticareatulburarilor in modul de structurare a personalitatii si in evolutia personalitatii cu etiologie precizata. Nu trebuie sa fii inspirat de Duhul Sfant ca sa pricepi ce scrie acolo.Credeti-ma, nu exista pic de rautate in postarea mea.Pe unde trec, dau peste vaicarelile lui!
PS. Omul asta uita un lucru:"Cu cat judeci mai mult, cu atat iubesti mai putin".El judeca pe toti si toate.Spune ca e crestin si ne vorbeste de Iisus? Sa fim seriosi!

Ultima modificare de eudemonistul (01/12/07 11:29)

01/12/07 11:05

+Archangel+
Moderator

Klaudiu, daca vrei sa ma pui in contrast cu Filip o sa ripostez! Eu si cu Filip suntem doi moderatori ai acestui thread care ne completam si nu ne faultam reciproc. Daca vrei sa faci o figura de genu' moderatoru' bun si ala rau sa stii ca nu o sa cad in aceasta capcana.

Eu, intr-adevar, te-am invitat la un duel al ideilor dar nu la o nesfarsita discutie de tipul "ba da" - "ba nu". Deja liniile de discutie au ajuns paralele fiecare tinand-o p-a lui. Daca Filip considera ca argumentele s-au epuizat si de o parte si de alta si eu sunt de acord cu asta.

Postarile tale sunt on-topic numai ca discutiile au ajuns sa cicleze si, astfel, nu-si mai au rostul devenind un fel de spam.

In consecinta ceea ce a hotarat Filip va ramane in picioare pana la noi decizii si, in cazul in care Filip, din diverse motive, nu va putea duce la indeplinire hotararea pe care a luat-o, o voi face eu!

01/12/07 11:41

blashyrkh
membru

Inregistat: 23/11/07
am si eu o intrebare....de ce spera crestinii...adepti ai lui Dumnezeu k folosind magia vor ajunge in Rai? din cate stiu eu e interzisa...

01/12/07 19:07

Klaudiu
membru

De ce spera crestinii "ca folosind magia vor ajunge in Rai"? Unde si cum se folosesc crestinii de magie?

01/12/07 19:10

filip
membru

Klaudiu a primit interdicţie de a mai posta pe forum până pe 8 decembrie. Până (dacă) va fi judecat comportamentul şi postările lui de către ceilalţi moderatori şi administratori, vă rog să nu mai faceţi referiri la el într-un mod care să fie dezavantajos pentru el.

Tot ce s-a scris până acuma de către el şi de către alţii a fost suficient ca să ne edificăm asupra deciziei pe care am luat-o, dar el nu a fost de acord cu acest lucru şi a continuat să susţină că este nedreptăţit, deşi l-am avertizat să înceteze.

Şi în sala de judecată, avocaţii nu au voie să-şi prezinte cazurile la nesfârşit, ci la un moment dat discuţiile încetează şi vine timpul pentru judecată.

Deoarece Kaludiu nu a încetat discuţiile, i s-a tăiat temporar dreptul de a vorbi. Vă rog să rămânem şi noi în tăcere la acest punct, şi să continuăm discuţiile obişnuite de aici.

01/12/07 21:31

Site web  
eudemonistul
+

Asa...Vreau sa stiu cine a castigat in batalia dintre Pavel si Simon.

01/12/07 21:42

filip
membru

La ce te referi?

01/12/07 22:32

Site web  
eudemonistul
+

Scuza-ma! Este vorba despre disputa dintre Petru si Simon. Cate confuzii au creat numele astea...Ei bine, cine a castigat? Dar fii atent cand imi raspunzi!Uneori ma gandesc daca nu cumva gresesc intentionat...

01/12/07 23:40

blashyrkh
membru

Inregistat: 23/11/07
pai dupa parerea mea iisus s-a folosit de magie...de necromantie,levitatie,vindecare.pt ca altfel nu avea cum sa readuca oamenii la viata, sa-i vindece de boli,etc. vreau sa stiu de ce a fost Dumnezeu de acord cu asta si totusi spune k este interzisa magia! de ce se teme?

02/12/07 12:32

+Archangel+
Moderator

blashyrkh, ce formule magice a folosit si ce incantatii a rostit Isus? Nu confunda puterea de a invoca spiritele (demonice zic eu) care sa faca nu stiu ce pentru tine sau altii cu puterea de a face tu insuti acel lucru.

Magia a fost interzisa spre binele nostru nu pentru ca El s-ar teme de ceva. Noi ar trebui sa ne temem de magie. Magia reprezinta o poarta deschisa pentru spiritele demonice. Daca avem nevoie de ajutor ar trebui sa i-L cerem Lui. De altfel, magia este o alta forma de idolatrie deoarece nu Ii cerem lui Dumnezeu ce vrem ci dusmanilor Lui, si ai nostri de altfel.

02/12/07 16:22

filip
membru

@blashyrkh:
Din cîte spune Biblia, Isus a afirmat că a făcut toate semnele prin puterea lui Dumnezeu. Adică, Dumnezeu fiind supranatural, are capacitatea de a face lucruri supranaturale. Tot din cât ştiu din Biblie, şi fiinţele spirituale decăzute - Satana, demonii, au ceva puteri supranaturale, dar mizează foarte mult şi pe iluzionism.

Ce te-a determinat să crezi că Isus ar fi folosit magie, sau ar fi practicat necromanţie - termeni care te duc cu gândul la puterile supranaturale din tabăra adversarilor lui Dumnezeu, sau levitaţia - care te duce cu gândul la superoamenii care pretind evoluţioniştii că am putea deveni.

Dacă Isus a afirmat că s-a folosit de... un "ceva" ca să facă ce a făcut, de ce pui o întrebare care sugerează că s-ar fi folosit de "altceva" decât ceea ce a pretins? Deţii nişte informaţii mai bune decât Biblia şi care infirmă versiunea biblică?

@eudemonistul:
Te referi cumva la Fapte 8: 5-24? Nu înţeleg ce dispută ar fi fost acolo. Poţi să descrii măcar în mare episodul biblic la care te referi? sau chiar să dai referinţa biblică, dacă o găseşti.

02/12/07 16:32

Site web  
eudemonistul
+

Arch, las-o'ncolo! Si cei 3 magi? Doar sti ce i-au adus lui Iisus la nastere. Si sunt singurii care au facut-o. Si sunt singurii care l-au protejat.Atitudinea lor sa nu fii avut inspiratie divina?
Pai, Filip, eu credeam ca tu cunosti episodul care contrariaza: Simon Magul, numit de romani Faustus (i-au facut si statuie pe soclul careia scria...am voie sa spun?)a anuntat public ca - in fata multimii - se va inalta la Cer. Episodul e discutabil prin incurcatura produsa de nume si prin realitatea desfasurarii lui.Petru ar avea probleme... Cel putin asa se pare...

02/12/07 18:06

filip
membru

Bănuiesc că vorbeşti despre un episod extra-biblic. Am căutat acuma rapid pe net să văd dacă găsesc la ce faci tu referire, şi am găsit asta:

The New Testament tells how the newly converted Simon Magus vainly attempted to buy from Peter the gift of the Holy Spirit and then immediately repented his error (Acts 8:9-24), but soon an apocryphal gospel (and Clement of Alexandria) reported Simon's ignominious failure to demonstrate his boasted power of flight. This new story presumably reflects confusion of
the earlier Simon with Simon the Gnostic, in his turn denigrated by an account of putative sexual relations with Helen of Troy, who was credited with the birth of his child.

Sursa: http://etext.virginia.edu/cgi-local/DHI ... ?id=dv3-30

Eu nu prea mi-am băgat nasul prin apocrife, aşa că nu am avut cum să ştiu despre ce vorbeşti.

Bine, acuma am aflat aproximativ despre ce anume vorbeşti, dar tot am prea puţine informaţii pentru ca să-mi dau seama despre ce dispută sau bătălie dintre cei doi ar fi vorba.

Oricum, nu mă bag să mă pronunţ asupra veridicităţii relatărilor din apocrife.

Cât despre magi... păi toţi avem de-o potrivă părţi încă întunecate sau părţi luminate de Dumnezeu în viaţa noastră. Eu nu consider că măsura de lumină pe care o primim prin graţia divină "sfinţeşte" sau "autorizează" laturile întunecoase prezente încă în viaţa fiecăruia.

Magii au venit cum au venit la Isus. Nimic de zis. Dar cum au plecat? "Înştiinţaţi de Dumnezeu în vis" (Mat. 2: 12). Magia şi cititul în stele, cel puţin în contextul respectiv s-au dus. După întâlnirea cu Isus au primit călăuzirea pe calea "autorizată", "curată", direct de la Dumnezeu. Habar n-am ce au făcut după aceea în restul vieţii lor, aşa cum nu ştiu nici ce a făcut femeia prinsă în adulter cu restul vieţii ei. Dar ce nu este scris poate fi doar presupus, iar presupunerile nu sunt certitudini, pe când sentimentele exprimate de Dumnezeu în alte ocazii împotriva magiei - sunt.

Cât despre protejarea lui Isus de către magi, te referi la tăinuirea informaţiei despre localizarea Lui?

02/12/07 19:04

Site web  
+Archangel+
Moderator

@eudemonistul... referitor la magi vezi ce a scris Filip mai sus. Referitor la magie sa nu facem confuzie intre incantatii si cuvintele clare si fara ritualuri ale lui Isus. El n-a avut nevoie de formule sau bolboroseli de cuvinte pentru a face minuni. El a poruncit si s-a facut dupa cum a poruncit asa cum un superior porunceste subalternului sau. Nu e nimic mistic sau ezoteric in minunile Lui. A spus si s-a facut. Nimeni nu poata sa faca ceea ce a facut Isus (si ce a facut El nu e magie) decat cu autorizatie de la Dumnezeu. Vezi cazul fiilor lui Sceva atunci cand au incercat sa-l copieze pe Petru in exorcizari. Sper ca am lamurit-o cu magia!

02/12/07 20:41

eudemonistul
+

Da. Au plecat fara sa-l anunte pe Irod.De ce au venit? Pentru ca Zarathustra a prezis venirea Salvatorului omenirii:"La sfarsitul lumii, un copil va fi conceput in pantecul unei fecioare.Se va observa o stea stralucitoare in mijlocul cerului, a carei lumina o va depasi pe cea a Soarelui. Cand astrul se va ridica, vor fi trimisi mesageri incarcati cu daruri pentru a-l adora si a-i aduce ofrande".Cine erau?
- Melchior - domnea in tinutul Nubiei si Arabiei. Reprezenta rasa alba si a oferit aurul, ca unui rege.
- Balthazar - stapanea tinutul Saba - reprezenta rasa neagra si a oferit smirna, ca unui om.
- Gaspar - stapanea teritoriile Persiei - reprezenta pe cei cu pielea aramie si a oferit tamaia, ca unui Dumnezeu.
Despre Simon voi cauta episodul ( am crezut ca voi il stiti) ca sa-l expun exact.
PS. Am gasit. Episodul este tratat in "Ultima Predica a Sf. Ioan Gura de Aur" precum si in Prolog si Mineiul cel Mare.

Ultima modificare de eudemonistul (03/12/07 12:05)

02/12/07 20:58

+Archangel+
Moderator

Ceea ce spui este probabil adevarat. Nu te voi contrazice. Biblia nu zice nimic despre magi. Nu magii in sine sau calatoria sunt importante ci ceea ce fac ei. Ca si reprezentanti ai lumii idolatre si ai stiintelor oculte sau mai putin oculte magii transfera toata autoritatea lor catre Isus prin faptul ca I se inchina si Il recunosc ca superior al lor. De acum autoritatea o reprezinta Isus si nimeni altcineva.

In ce priveste simbolistica darurilor noi avem un pic alta interpretare:
- aur - pentru Cel ce va fi Regele regilor si Domnul domnilor;
- smirna - pentru Cel ce va fi Jertfa fara cusur;
- tamaie - pentru Cel ce va fi Mare Preot in veac dupa randuiala lui Melhisedec.

04/12/07 14:27

Klaudiu
membru

Banuiesc ca notiunea de drept la replica nu iti este straina?

Filip a scris:

si ca de obicei, continui cu crearea de confuzii.
Fara nici o alta baza decât afirmatiile tale spui ca as avea ura pe martorii lui Iehova. Minti.

Filip, spre deosebire de tine, eu nu mint. Tu minti, afirmand ca eu am spus ca tu ii urasti pe martorii lui Iehova. Aceasta este o minciuna. Am spus altceva: "puternica antipatie pt martorii lui Iehova". Nu incerca sa-mi bagi in gura afirmatii pe care nu le-am facut.

N-am nimic cu martorii in sine

Nu se vede. Nu esti tu acela care te referi la ei folosind de repetate ori o denumire peiorativa, "ie...visti"???

Ai pretentia ca tu ai vorbit in Numele lui Isus. Iar altii ti-au interzis vorbirea in acest nume.

Esti tare. Cine ii poate interzice unui discipol sa transmita mesajul lui Isus?

Din nou minti.

Nu vad cu ce as fi mintit. Insa venind de la cineva care minte ca "martorii spun ca fiecare om este divin", nu ma mira. Apropo, cand vine vorba de aceasta minciuna, taci malc.

si ai facut afirmatii iesite din context despre zilele din urma,

Habar n-am la ce te referi.

ai contestat traducerile Bibliei

Ce contest eu nu conteaza. Ce contesta eruditii insa conteaza. Partea asta ai uitat-o.

ai acuzat de conspiratii când Biblia nu ti-a mai dat dreptate.

Biblia nu trebuie sa-mi dea mie dreptate, ci eu ii dau dreptate intotdeauna.

Aceste lucruri au produs tulburare si argumentari fara sfârsit cu tine

N-am vazut pe nimeni tulburat. Iar cand afli ca de fapt teologia in care credeai este gresita, ar TREBUI fi sa fii tulburat. Daca iti pasa.

, un om care nu accepti nici un adevar atunci când nu se potriveste cu doctrina martorilor lui Iehova,

Eu accept adevarurile Bibliei, nu ale conciliilor sau ale martorilor lui Iehova. Au si ei invataturi pe care nu le accept.

Aceste peroratii fara sfârsit produc tulburare si destabilizeaza credinta celor care intra pe forum.

Credinta in falsuri? Daca cei care intra pe acest forum vor crede in ce spune Biblia, va fi spre binele lor.
In al doilea rand, prin faptul ca iti arogi pozitia de a decide tu ce trebuie altii sa auda, afirmi ca acestia sunt niste neajutorati care nu pot fi in stare sa ia decizii mature pt ei insisi, n-au o judecata capabila de a discerne adevarul de minciuna, ci tu o ai, si deci este nevoie de tine ca sa-i protejezi... E ca preotul si enoriasii care n-au nevoie sa cunoasca biblia, ca doar nu?, popa lor are scoala si stie el ce-i mai bine pt ei. Daca insa stai impotriva adevarului si ii impiedici sa creada biblia in favoarea traditiilor omenesti, e tragic...

Nu am interzis altora sa posteze ideile sataniste sau ideile martorilor lui Iehova, ci tie in mod particular, pentru ca nu ai bunul simt sa incetezi, ci umpli forumul cu postari kilometrice de minciuni.

Pai postarile mele sa le combati cu biblia. Problema e alta: nu poti s-o faci; asa ca-mi bagi pumnul in gura. Ca o paranteza, in viata mea n-am auzit sa bagi cuiva pumnul in gura din cauza lungimii posturilor...

TU esti problema in discutie acum, nu martorii lui Iehova,

Din cauza asta de cate ori spun ceva, sari ca ars si ii dai cu martorii lui Iehova in sus, martorii lui Iehova in jos??? Induci lumea in eroare.

felul in care inregistrezi fiecare spusa a fiecaruia,

Ce sa inregistrez eu? Nu sunt toate spusele voastre pe forum? Va supara daca va citez "perlele"?

cauti fiecare greseala

Nu caut greseli. Caut sa il arat pe Dumnezeu in lumina in care el se dezvaluie in Biblie. Cand aud minciuni spuse pe seama lui, ca el isi chinuie creaturile vesnic intr-un iad, n-am cum sa tac. "Daca voi ati tacea, va spun ca pietrele vor striga".

si arati tot timpul cu degetul pe altii

Biblia arata cu degetul; eu nu fac decat s-o citez.

pentru a te arata cât esti tu de "bun",

Fals. Niciodata nu am afirmat "cat de bun" sunt eu.

marturiseste un caracter atât de departe de dragostea lui Isus incât ma convinge din nou, daca mai era nevoie, de faptul ca decizia mea este corecta.

Dragostea pt aproapele nu presupune a tacea din gura cand vezi ca Dumnezeu este prezentat intr-o lumina falsa si este calomniat ca ar fi mai rau ca Stalin, Ceausescu si Idi-Amin, dupa cum Arch spunea. Evident ca judecata ta este gresita. Ca si decizia luata.

Felul in care ai ajuns sa arunci si in cârca altor moderatori povara deciziei pe care am luat-o eu, din nou ma convinge ca ceea ce faci tu aici tine de lucrarea de darâmare a Diavolului.

Daca e o decizie corecta, de ce e o povara? Ti-e frica sa-i faci pe altii partasi la greselile tale?

incerci sa creezi sentimente legate de libertatea de opinie. Eu stiu un lucru insa. Daca il lasi pe Diavol sa vorbeasca prea mult, n-o sa mai taca niciodata. si in plus s-ar putea ca macar una dintre soaptele lui sa te faca sa cazi.

"Daca pe Stapinul casei L-au numit Beelzebul, cu cit mai mult vor numi asa, pe cei din casa lui?" - Mt 10:25

Din felul in care procedezi este clar al cui plan in indeplinesti. Crestinismul nu baga pumnul in gura la nimeni. Diavolul o face insa, si a facut-o de nenumarate ori de-alungul istoriei.

Tu dimpotriva, la fiecare nedreptatire ai sarit in sus si ti-ai cerut dreptatea,

Da, am fost naiv crezand ca pe acest forum atacul la persoana nu este agreat, si am apelat la cei care trebuiau sa aplice regulamentul. M-am mai desteptat intre timp...

ai facut liste cu pacate ale altora pentru a face comparatii, ne-dovedind un caracter crestin.

Ai o intelegere gresita a ceea ce inseamna crestin.
"Asa ca sa nu va temeti de ei. Caci nu este nimic ascuns care nu va fi descoperit, si nimic tainuit care nu va fi cunoscut." - Mt 10:26

Crezi ca degeaba spune Isus "dupa roadele lor ii veti cunoaste"? Cui nu-i convine ca aceste "roade" sa fie expuse la lumina? Celor in cauza desigur. Insa Pavel nu s-a temut sa-l confrunte pe Petru cand a observat o situatie care reclama o demascare publica spre binele tuturor, inclusiv spre binele lui Petru:

"11Dar cind a venit Chifa in Antiohia, i-am stat impotriva in fata, caci era de osindit. 12in adevar, inainte de venirea unora dela Iacov, el minca impreuna cu Neamurile; dar cind au venit ei, s'a ferit si a stat deoparte, de teama celor taiati imprejur. 13impreuna cu el au inceput sa se prefaca si ceilalti Iudei, asa ca pina si Barnaba a fost prins in latul fatarniciei lor. 14Cind i-am vazut eu ca nu umbla drept dupa adevarul Evangheliei, am spus lui Chifa in fata tuturor: ,,Daca tu, care esti Iudeu, traiesti ca Neamurile, si nu ca Iudeii, cum silesti pe Neamuri sa traiasca in felul Iudeilor?``" - Gal 2

si chiar si acuma, in loc sa arati supunere, si sa zici "inteleg autoritatea, si ma supun ei pentru ca Dumnezeu a ingaduit sa fie peste mine, chiar daca o consider nedreapta",

Dacam judeci corect conform regulamentului, nici o problema. Daca nu, atunci vezi mai jos cum procedeaza Pavel.

ai cautat sa studiezi regulamentul pentru a-ti gasi portitele care sa-ti permita sa-ti versi in continuare veninul aici.

Adica spui ca nu trebuia sa studiez regulamentul? De ce, ca sa nu descopar ca-l incalci?

E clar ca nu renunti fara lupta. Dar stilul tau de lupta nu este stilul crestinului. Tu nu lupti pe genunchi, ci pe legislatie. Prin asta iti dai din nou arama pe fata.

Filip Filip, fara suparare, dar mai ai de invatat ce inseamna crestinismul. Dupa tine crestinii nu trebuie sa-si apere libertatile pe cale legala atunci cand ele sunt incalcate. Sa vedem dar cine isi da arama pe fatza. Eu cand apelez la autoritate il imit pe Pavel:

"1Festus, cind a venit in tinutul sau, dupa trei zile s'a suit dela Cezarea in Ierusalim. 2Preotii cei mai de seama si fruntasii Iudeilor i-au adus plingere impotriva lui Pavel. [...] Pavel a inceput sa se apere, si a zis: ,,N'am pacatuit cu nimic, nici impotriva Legii Iudeilor, nici impotriva Templului, nici impotriva Cezarului.`` 9Festus, care voia sa capete bunavointa Iudeilor, drept raspuns, a zis lui Pavel: ,,Vrei sa te sui la Ierusalim, si sa fii judecat pentru aceste lucruri inaintea mea?`` 10Pavel a zis: ,,Eu stau inaintea scaunului de judecata al Cezarului; acolo trebuie sa fiu judecat. Pe Iudei nu i-am nedreptatit cu nimic, dupa cum stii si tu foarte bine. 11Daca am facut vreo nedreptate sau vreo nelegiuire vrednica de moarte, nu ma dau inlaturi dela moarte; dar, daca nu este nimic adevarat din lucrurile de cari ma pirasc ei, nimeni n'are dreptul sa ma dea in minile lor. Cer sa fiu judecat de Cezar.`` - Fapte 25

Daca eu il imit pe Pavel, tu pe cine imiti? Pe Ana si Caiafa, care baga pumnul in gura apostolilor interzicandu-le sa mai vorbeasca? Iata cine isi da arama pe fatza...

Din partea mea e clar ca deasupra oricarui regulament al unui forum stâ regulamentul lui Dumnezeu, si perspectiva vesniciei.

Regulamentul lui Dumnezeu? De ce nu-l citezi? Stau si ma-n intreb, oare cine are interesul oare sa reduca pe cineva la tacere?

M-ai determinat sa fac ce-mi repugna mai mult in lumea asta. Sa dau interdictie unui om de a mai vorbi, pentru ca produce tulburare intr-o comunitate. Dar o fac, pentru ca eu nu fug de raspundere, aruncând-o pe altii.

Te rog sa nu-mi pui tu mie in carca sursa determinarii tale. Nu sunt eu acela care te determina pe tine sa faci vreun lucru, ci altcineva. E clar cine.

Cel mai simplu mi-ar fi fost sa ma retrag si sa-i las pe altii sa se descurce cu tine. Sa ma spal pe mâini de tine si sa arunc si eu povara in cârca altora. Dar Dumnezeu mi-a adus mie in primul rând aceasta decizie in fata, si pe mine ma intereseaza ca El vrea sa vada ce fac eu. Ce vor face altii nu ma intereseaza in mod deosebit, pentru ca fiecare are calauzirea lui proprie si raspunderea lui proprie. Daca administratorii si ceilalti moderatori or sa accepte ca tu sa te exprimi in continuare liber aici, eu am sa ma supun deciziei lor. Pentru ca nu sunt ca tine.

Uite cum iti arogi tu postul de judecator al lui Dumnezeu...

si daca ma compari peiorativ cu ortodocsii si fariseii, treaba ta.

Sunt eu vinovat ca le utilizezi metodele? Nu sunt eu raspunzator pt ce faci tu: tu esti raspunzator.

Deci nu mai tot pretinde ca postezi la subiect, ca nu o faci.

Imi pare rau pt tine, dar te contrazice Arch.

Fiindca tu nu ai prezentat odata o erezie si ne-ai lasat sa o discutam,

Inteleg ca ti-ar fi placut sa tac, dar nici chiar asa... Nu iti place sa auzi pareri opuse?

ci ti-ai repostat afisele publicitare iehoviste mereu si mereu,

Daca se vorbeste asupra unui subiect, o sa citez biblia. Te superi? Uite ca de exemplu acum:

"Sa nu iei in desert Numele Domnului, Dumnezeului tau; caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele Lui." Exod 20:7

Psihologia din spatele acestui stil este proverbiala in rândul capilor iehovistilor, care-si creeaza brosurile teologice intr-un stil subliminal menit sa seduca mintea, sa o devieze de la gândire si judecata si sa o pregateasca pentru spalare de creier. Sa nu crezi ca nu va cunosc metodele.

Lasand imaginatia ta la o parte, ei, ce spuneam eu mai sus? Nu ii dai in sus si jos cu martorii lui Iehova? Cum poti sa afirmi ca este vorba doar de mine??? Daca maine vine un adevarat martor lui Iehova si va posta idei religioase contrare a ceea ce crezi tu, o sa-i bagi si lui pumnul in gura.

Cât despre provocarea site-ului, de a fi crestin, nu o confunda cu aceea de a fi iehovist. Crestinismul nu are nimic in comun cu ideile voastre.

Declaratie care ca de-obicei, e pur si simplu aruncata in vant. Nu esti tu judecator asupra ce e crestin sau nu. Deocamdata biblia iti sta impotriva, atat fatza de teologia pe care o promovezi, cat si fatza de atitudinea pe care o ai.

Si te mai intreb inca o data: conform carui articol din regulament imi bagi pumnul in gura?

Ultima modificare de Klaudiu (27/09/08 04:32)

08/12/07 04:29

eudemonistul
+

Klaudiu, antipatia reprezinta un resentiment. Ura este un resentiment. Si-atunci?
Martorii transmit mesajul lui Iisus? La cat au modificat ei Biblia...poate ca nu mai stiu cand mint: "Adevarat,adevarat va spun ca Fiul nu poate sa faca nimic de la Sine; El nu face decat ce vede pe Tatal facand; si tot ce face Tatal, face si Fiul intocmai "(Ioan 5;19)"Tatal nici nu judeca pe nimeni, ci toata judecata a dat-o Fiului" (Ioan 5;22)
Ce consideri tu ca este Biblia?
Care era limba vorbita curent de Iisus?
Suntem cel putin 3 oameni care - fara implicarea lui Filip - "te-am ghicit" de apartenenta la Martori. Si-atunci?
Spui ca Filip te-a facut disperat? Pai si eu ti-am spus-o. Si-atunci? Cand doi oameni iti spun ca esti beat, e bine sa te duci sa te culci.
Biblia nu arata cu degetul! Biblia iubeste si mangaie! N-ai invatat nimic din suspendare. Cata ura ai strans zilele acestea...Cu nerabdare ai asteptat sa-ti versi dejectiile!Nu te mai minti! Niciodata Duhul Sfant n-a stat de-asupra ta.

08/12/07 21:18

Klaudiu
membru

Hehehe, Eudemonistule, fii binecuvantat; dar ca sa n-ai surprize, nu raspund la posturi care n-au nici o noima. Anunta-ma cand iti mai vii in fire...

Ultima modificare de Klaudiu (08/12/07 21:50)

08/12/07 21:45

Pagini: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 ... 26    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la