|
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
irlanda a scris:
Mda... sant convinsa ca nu mai poate de dragul lor, cand vede cate aberatii spun despre El, si Fiul Sau. |
Si de ce am fi noi mai buni ? Iubirea Lui este neconditionata si a demonstrat-o murind si pt "ei", nu doar pt "noi". "Pe cand eran noi inca pacatosi"...Hai sa nu fim ca fratele cel mare fata de cel mic si risipitor...
irlanda a scris:
Nu trebuie sa nu-i iubesc ca sa nu fiu de acord cu tampeniile lor. Nu-i vorba de iubire, sau neiubire, aici. |
Este vorba de atitudinea ta. Le dai in cap si asa nu vei rezolva nimic. Sunt prea indoctrinati si prea obisnuiti cu atacuri frontale ca sa se prinda ceva de ei. Trebuie facuti sa iasa din tiparele Turnului de veghe, sa gandeasca singuri , sa citeasca Biblia fara "traducator" si asta nu poate incerca s-o faca cu ei decat cineva caruia ii pasa de ei si de sufletul lor. De aceea am zis ca decat sa ii lovesti cat poti de tare mai bine ii lasi in pace si poate ca discuta altii altfel cu ei .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
15/03/09 14:09
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
april a scris:
Si de ce am fi noi mai buni ? |
Pai ,ei se dau cei buni si atotcunoscatori.
april a scris:
Este vorba de atitudinea ta. Le dai in cap si asa nu vei rezolva nimic. De aceea am zis ca decat sa ii lovesti cat poti de tare mai bine ii lasi in pace si poate ca discuta altii altfel cu ei . |
Bine, am inteles.
|
|
15/03/09 14:16
|
|
april
admin forum
|
|
daca eu ii intreb pe martori ceva, de ce raspundeti voi intai??
|
|
16/03/09 18:16
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
pentru ca nu stiu ce sa raspunda si le sugeram raspunsul corect 
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
17/03/09 05:18
|
|
april
admin forum
|
|
OLD TRAIAN a scris:
pentru ca nu stiu ce sa raspunda si le sugeram raspunsul corect  |
trebuie sa incerce sa gandeasca singuri . cam greu uneori, dar daca voi le sugerati mereu raspusurile corecte nu ajungem nicaieri .
|
|
17/03/09 07:55
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
corect april ... mie mi s-a cam facut lehamite de genul asta de oameni ... sincer ... ei nu au cap ??? creier ??? si toate cele ce le avem si noi ??? sau ochi de vazut nu au ??? deci nu doi ... macar unul ...
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
17/03/09 10:10
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
daniel.drehluta a scris:
crede-ma april nu pot nu ca nu vreau. nu am facut informatica deloc la scoala si nu pot.Numai practic daca imi arat cineva as putea invata.Ca la teorie is bota. |
nu cred ca a raspuns nimeni ,faci asa [eu nu am fost pe faza ,sper ca am inteles bine problema] :dai citati si din tot textul ala selectezi cu mouse-ul partea pe care vrei sa o stergi ,adica faci click stanga si "acoperi" cu mouse-ul cuvintele care sunt de sters si care iti apar pe un fond cumva si dupaia dai sageata aia de langa caracterulele "|\" .De fapt stergi cum se sterge orice in computer . Si cand vrei sa citezi mai multi autori , dai sa il citezi pe primul ,copiezi ce iti apare si dupaia dai sa il citezi pe urmatorul si in fereastra de la al doilea dai paste la citatul primului si intre astea 2 citate inserezi comentariul tau . Pfff ,mai greu cu explicatia .
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
18/03/09 21:48
|
|
zambezi
membru
Inregistat: 19/09/07
|
|
april a scris:
pt voi chiar o fi prea greu sa citati cum trebuie, ce sa mai zic ... |
Nu cred că pentru ei e prea greu, dar cred că este tocmai unul dintre modurile lor de a protesta pentru că ceea ce cred ei e considerat greşit faţă de noi. Faptul că o fac doar pentru a fi mai clar ceea ce vor să spună e doar un paravan: cutare a scris că ăla a scris că ăla a scris...etc, numai clar nu poate fi numit. Adevărul este că nici eu nu mai am ce să mai zic.
|
|
20/03/09 11:07
|
|
KoJack
membru
Inregistat: 29/02/08
|
|
mai, cate pagini mai faceti la Martorii lui Iehova ???
_______________________________________ Semnat...
KJ.
|
|
26/03/09 21:44
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Cate sunt nevoie. :P
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
27/03/09 01:27
|
|
Old
Moderator
|
|
+Archangel+ a scris:
Cate sunt nevoie. :P |
Exact! Ca sa-i aducem si pe ei la credinta adevarata!
Sau sa ne facem si noi martori.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (31/03/09 10:32)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
31/03/09 10:31
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
daniel.drehluta a scris:
Eu stiu ca e greu sa crezi altceva decat ceea ce ai invatat mai inainte,dar inspre binele tau ar fi bine sa iti pui niste semne de intrebare.Numai cu o inima sincera poti afla adevarul |
Daca ai ramane intr-o zi fara minte, ia sa vezi ce ramane? In ce mai crezi? Noi avem in ce crede,il avem pe Isus Hristos in inima noastra...El e credinta din inima care ne ajuta in orice pas si orice s-ar intampla.Daca esti bolnav, si ti-a luat febra mintile, El e tot acolo,in inima, daca esti dus la carcera si esti drogat de securisti, El ramane tot acolo, in inima noastra.. La doctrinari si teologi nu ramane nimic, ca nu are ce. La voi, la iehovisti , e adevarat, ramane sinceritatea in inima - adica un gol imens..n-as vrea asa ceva in ruptul capului.
"ma uit in mintea mea si vad dezastru, ma uit in inima mea si-L vad pe Isus Hristos, nadejdea slavei". Slavit sa-i fie Numele.
Ultima modificare de mikhael (31/03/09 13:10)
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
31/03/09 13:07
|
|
KoJack
membru
Inregistat: 29/02/08
|
|
vai ce nervi am .... de o ora incerc sa postez un mesaj la Martorii lui Iehova si cand postez imi da o eroare sau pica netu ... :|
_______________________________________ Semnat...
KJ.
|
|
31/03/09 14:08
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
mikhael a scris:
daniel.drehluta a scris:
Eu stiu ca e greu sa crezi altceva decat ceea ce ai invatat mai inainte,dar inspre binele tau ar fi bine sa iti pui niste semne de intrebare.Numai cu o inima sincera poti afla adevarul |
Daca ai ramane intr-o zi fara minte, ia sa vezi ce ramane? In ce mai crezi? Noi avem in ce crede,il avem pe Isus Hristos in inima noastra...El e credinta din inima care ne ajuta in orice pas si orice s-ar intampla.Daca esti bolnav, si ti-a luat febra mintile, El e tot acolo,in inima, daca esti dus la carcera si esti drogat de securisti, El ramane tot acolo, in inima noastra.. La doctrinari si teologi nu ramane nimic, ca nu are ce. La voi, la iehovisti , e adevarat, ramane sinceritatea in inima - adica un gol imens..n-as vrea asa ceva in ruptul capului.
"ma uit in mintea mea si vad dezastru, ma uit in inima mea si-L vad pe Isus Hristos, nadejdea slavei". Slavit sa-i fie Numele. |
Dumnezeu va avea grija de fiecare. Martorii vin cu Biblia nu cu altceva in fata intrebarilor puse. Asta daca luam Biblia ca ghidajul nostru in viata. Daca esti un om sincer si zici ca il ai pe Isus in inima ta,cerceteaza dar Bilia (si nu parerile oamenilor) insusintu-ti o cunostinta din ea si poate vei ajunge la adevarata cunostinta adevarului. Toate raspunsurile pe care le dau martorii intrebarilor puse sunt sprijinite de Biblie.Tu poti face acelasi lucru ?Nu,nu vei putea.Stii de ce?Ca nu cauti adevarul,ci cauti doar contrazicere.Aduci ca argumnete parerile fie ale tale fie ale oamenilor.Asta pentru ca inveti invataturile oamenilor,le accepti si Biblia o lasi deoparte.
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
31/03/09 18:57
|
|
ambasador
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
+Archangel+ a scris:
Cate sunt nevoie. :P |
Exact! Ca sa-i aducem si pe ei la credinta adevarata!
Sau sa ne facem si noi martori. |
Aratati-mi dar voi acea credinta adevarata care se comformeaza Bibliei cari nu invata invataturi saracacioase nefondate de Biblie facute de niste personaje cu cateva sute de ani dupa terminarea scrierii Bibliei in diferite concilii si impuse cu forta. Cari invatatura a martorilor nu este sprijinita de Biblie?Aratati-mi voi una. Ce s-a discutat pana acum s-a putut demonstra cu Biblia doctrina martorilor.Asadar ce este gresit?Dar voi nu va uitai la ceea ce va este pus in farfurie sa mancati?Daca acea mancare este patata sau necurata o mancati?Da asa se pare.De ce?Ca este greu a avea o inima sincera si a vedea si partea cealalta. Vechea si cunoscuta replica pe care o ia lumea in general este"Eu asa m-am nascut asa vreau sa mor.Asa au fost si parintii mei si bunicii mei etc.)"Acelasi lucru il afceti si voi umai ca in alte cuvinte.De ce dar nu incercati sa convingeti si martorii ca invataturile voastre sunt bune?Pentru ca nu aveti sprijin Biblic. Eu sunt un om liber si sincer.De cand studiez cu ei nu am gasit nici un punct al invataturii lor care sa nu fie sprijinit de biblie.Oare de ce?Raspundeti voi la intrebarea asta.
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
31/03/09 19:15
|
|
mikhael
membru
|
|
daniel.drehluta a scris:
Dumnezeu va avea grija de fiecare. Martorii vin cu Biblia nu cu altceva in fata intrebarilor puse. Asta daca luam Biblia ca ghidajul nostru in viata. Daca esti un om sincer si zici ca il ai pe Isus in inima ta,cerceteaza dar Bilia (si nu parerile oamenilor) insusintu-ti o cunostinta din ea si poate vei ajunge la adevarata cunostinta adevarului. Toate raspunsurile pe care le dau martorii intrebarilor puse sunt sprijinite de Biblie.Tu poti face acelasi lucru ?Nu,nu vei putea.Stii de ce?Ca nu cauti adevarul,ci cauti doar contrazicere.Aduci ca argumnete parerile fie ale tale fie ale oamenilor.Asta pentru ca inveti invataturile oamenilor,le accepti si Biblia o lasi deoparte. |
Banuiesc ca stii ce e acela un proiector: Daca pui in fata lui un text proiectorul va proiecta pe un perete textul. Ce culoare va avea proiectia? depinde de culoarea becului din proiector: TOT asa e si cu BIBLIA: depinde ce culoare are lumina in care citesti scriptura. Noi suntem convinsi ca lumina noastra e cea buna, voi la fel. Eu sunt convins ca lumina nostra e cea buna fiindca e lumina Lui Isus Hristos. Care a fost lumina buna, a noastra, sau a voastra , vom vedea la sfarsitul vietii.. Sper insa ca Dumnezeu va va aduce pe acea pozitie incat sa cereti indurare de la EL sa va dea lumina cea buna si sa nu va mai incredeti atata in voi insiva si capacitatile voastre intelectuale.
|
|
31/03/09 21:17
|
|
irlanda
membru
|
|
daniel.drehhuta a scris:
Ce s-a discutat pana acum s-a putut demonstra cu Biblia doctrina martorilor |
N-ati demonstrat nimic cu Biblia. Doar ati intors-o pe toate partile si ati rastalmacit-o sa va pice voua ereziile in picioare. Dar au picat tot pentru voi, ca nu puteti convinge pe nimeni ca doctrina voastra e bazata pe Biblie.
daniel.drehluta a scris:
Cari invatatura a martorilor nu este sprijinita de Biblie?Aratati-mi voi una. |
Doctrina antitrinitara, de ex. Da' pana acum ce tot s-a facut? Dar daca aveti ochi, si nu vedeti...si minte, si nu pricepeti nimic...
daniel.drehluta a scris:
De ce dar nu incercati sa convingeti si martorii ca invataturile voastre sunt bune?Pentru ca nu aveti sprijin Biblic. |
Iarasi te-ntreb, pana acum ce s-a facut? Nu au incercat unii amabili forumisti, sa va deschida putin ochii? Dar daca va intepeniti grumazul....intepeniti-vi-l.
daniel.drehluta a scris:
De cand studiez cu ei nu am gasit nici un punct al invataturii lor care sa nu fie sprijinit de biblie.Oare de ce?Raspundeti voi la intrebarea asta. |
Pentru ca si tu esti ca ei, adica niste oameni cu mintile indoctrinate, care mai degraba dau crezare unor carti, sau unor oameni, decat Bibliei.
Nu ne mai acuza pe noi de ratacire, cand tu, si cu martorii tai, santeti cei rataciti, asta o stie toata lumea.
|
|
31/03/09 21:41
|
|
ambasador
membru
|
|
Daca esti convins ca esti pe calea cea buna convinge-ma si pe mine.Vino cu argumente Biblice si comvinge-ma. Am venit cu Biblia ca sprijin nu cu capaciatea mea intelectuala. Biblia este una si aceeasi.Daca eu iti aduc argumente din ea ca nu exista o asa zisa treime,ca sufletul este muritor,ca omul dupa ce moare merge in pamant nu in rai sau cer si multe alte argumente a invataturii gresite in care te increzi. Spun aceste lucruri pentru a vedea lumea in ce intuneric zace,ca nu tebuie sa urmeze oameni ci sa caute acea credinta care corespunde Bibliei.Nu il poti intoarce pe om de la calea lui gresita pentru ca nu vrea.Dar macar sa faci cunoscut ca,calea pe care merge respectivul este gresita.Asta ne indeamna si Biblia. Cred ca este o obligatie ca un crestin sa nu puna acesta lumina pe care o castigam din Biblie sa nu o punem "sub obroc" ci sa o faca sa lumineze si la altii.
|
|
31/03/09 21:47
|
|
ambasador
membru
|
|
Irlanda daca tot crezi ceea ce spui atunci de ce nu imi explici dovezile biblice pe care le-am dat?Hai explica-le te rog si scoate-ma din "intunericul" in care sunt acuma.
Ultima modificare de daniel.drehluta (31/03/09 21:52)
|
|
31/03/09 21:51
|
|
mikhael
membru
|
|
Daniel, pana nu o sa-L cunosti tu personal pe Isus Hristos sunt degeaba toate versetele ddin Biblie. Vrei sa stii cum L-am cunoscut eu pe Isus Hristos? Crezi ca din Biblie sau din biserica? Iti spun ca nu.. L-am cunoscut cand muream.. Da, am scris bine. cand muream... Faceam alpinism si intr-un anume context am cazut de pe o stanca inalta undeva in muntii Fagaras..in timp ce cadeam am devenit constient ca o sa mor..Eram constient ca o sa mor in cateva secunde... Antrenasem si un bolovan imens de cateva sute de kg in cadere.. Sunt greu de exprimat astfel de momente mai ales ca trebuie TRAITE. Nu l-am cunoscut pe HRistos din biblie, habar n-aveam ca EL e Dumnezeu, habar n-aveam cine e EL. Ma inchinam ca tine la alti idoli.Eram atata de inversunat ca religia mea e cea corecta ca faceam zob cu doctrina mea pe oricine.. Insa in momentele acelea am chemat acei idoli si n-am gasit decat Moarte in ei. Moarte.. IN acele fractiuni de secunda (mi s-a parut o eternitate totusi fiindca L-am intalnit pe CEL ETERN) ...ceva sau Cineva mi-a soptit acest nume: Isus Hristos. Am strigat la EL si in el am gasit Viata, ACOLO am vazut dragostea si tot ceea ce inseamna fiinta LUI. Stii ce s-a intamplat? stii ce am patit? nimic. absolut nimic..cand am ajuns jos n-aveam nimic. Traiam, si-L cunoscusem pe Dumnezeu care ma salvase.. ASA ca scuteste-ma cu doctrinele tale, in veci n-o sa cred prostiile voastre , atata timp cat l-am cunoscut pe CEL ce mi-a dat viata.
Ultima modificare de mikhael (31/03/09 23:12)
|
|
31/03/09 23:08
|
|
irlanda
membru
|
|
daniel.drehluta a scris:
Daca esti convins ca esti pe calea cea buna convinge-ma si pe mine.Vino cu argumente Biblice si comvinge-ma. |
Nu te pot convinge niste argumente, atata timp cat tu nu esti capabil sa lasi deoparte erorile mai marilor vostrii care strica Cuvantul, si sa incerci sa intelegi tu singur Cuvantul. Tot ceea ce sustineti voi, toate minciunile voastre sant preluate, sant niste formulari stas, aveti la fiecare doctrina de'a vostra o insiruire de versete pe care le trantiti grup, dandu-le o cu totul alta intelegere decat cea adevarata.
La voi toata credinta se rezuma la "descoperirea" sau "iluminarea" pe care a avut-o nu stiu ce eretic, si pe care si-a implantat-o cu succes in mintile unor oameni lipsiti de personalitate si discernere.
La voi nimic din ce numiti voi credinta , nu este ceva personal, din propire experienta, nimic nu este dintr-o adevarata dorinta de a cunoaste Adevarul, nimic nu implica o reala relatie cu Domnul. Toata ceea ce numiti voi credinta voastra, este o manipulare si o mare bataie de joc a celui rau fata de voi. O mai mare bataie de joc, nici ca poate exista,sa amageasca niste oameni o viata intreaga, ca ei lupta pentru Imparatie , cand de fapt toata lupta pe care ei o duc este pro nimicirea si ratacirea de la Imparatie, si contra Imparatiei. Cu alte cuvinte, va rataciti voi, si-i rataciti si pe altii,si asta cu Biblia in mana. Santeti demni de toata copatimirea.
daniel.drehluta a scris:
Irlanda daca tot crezi ceea ce spui atunci de ce nu imi explici dovezile biblice pe care le-am dat?Hai explica-le te rog si scoate-ma din "intunericul" in care sunt acuma. |
Explicatii ai primit berechet, dar asa cum am mai spus, desi ai ochi nu le vezi. Nu trebuia sa pui cuvantul intuneric intre ghilimele. Esti intr-un mare intuneric, si nu te poate scoate nimeni.
Daca intr-adevar ai avea o inima sincera si dornica sa-L cunoasca pe Domnul si adevarata credinta, asa cum scrie la Ieremia 29:13 "Ma veti cauta, si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima" , nu te-ai mai duce sa studiezi cu martorii, chipurile, ci te-ai pune pe genunchi si i-ai cere Domnului sa-ti arate Calea, Adevarul si Viata, si negresit Domnul va veni in intampinarea unei astfel de dorinte si se va lasa sa fie gasit.
Dar tu nu esti sincer, tu vrei sa consideri Adevar, ceea ce tie iti place, si ceea ce da bine cu ereziile care ti-au fost implantate in creier, intinzandu-te pana acolo ca-i contesti puterea si existenta triunica a lui Dumnezeu.Si mai vi si vrei sa ne faci sa te credem sinceritatea ta. Ori fata de o astfel de atitudine , cred ca insusi Dumnezeu are repulsie.
Ultima modificare de irlanda (01/04/09 00:34)
|
|
01/04/09 00:13
|
|
Old
Moderator
|
|
daniel.drehluta a scris:
Vechea si cunoscuta replica pe care o ia lumea in general este"Eu asa m-am nascut asa vreau sa mor.Asa au fost si parintii mei si bunicii mei etc.)"Acelasi lucru il afceti si voi umai ca in alte cuvinte.De ce dar nu incercati sa convingeti si martorii ca invataturile voastre sunt bune?Pentru ca nu aveti sprijin Biblic. Eu sunt un om liber si sincer.De cand studiez cu ei nu am gasit nici un punct al invataturii lor care sa nu fie sprijinit de biblie.Oare de ce?Raspundeti voi la intrebarea asta. |
Aici cred ca vorbesti despre ai mei. Noi avem vorba asta, dar majoritatea celor de pe acest forum au plecat dintre ai mei, pentru ca au descoperit credinta mai curata.
Chiar daca zici ca esti liber cugetator, cred ca trebuie sa mai studiezi. Si pot sa raspund direct la intrebarea ta, pentru ca am studiat si eu cu martorii si eram pe picior de trecere sa devin martor. Si mi-am dat seama ca aveau o logica a lor, de asta nu mai studiez cu ei decat ocazional, si atunci mereu polemizam. Invatatura lor nu este sprijinita de Biblie, ci din Biblie, si e o diferenta. Sunt versete scoase din context, puse in spiritul lectiunilor. Ai zis ca nu ai descoperit nici un punct al invataturii lor nesprijinit, si te cred; asta pentru ca tu studiezi invatatura lor. Este pusa ideea, apoi versetul ce-i seamana, il citesti si apoi mergi mai departe pe lectiune, unde-ti da o alta idee, urmata de versetul potrivit. Totul e sprijinit din Biblie.
Daca vrei sa cunosti Biblia, lasa de-o parte invataturile lor, si citeste Biblia, fara sa mai participi la lectiuni, si fara manual in fata, altul decat Biblia. Fa asta un an de zile, si dupa aceea putem vorbi. Sa nu citesti nici alta literatura in perioada aceasta: nici a evanghelicilor, nici a noastra(literatura patristica) ci numai Biblia, pentru ca s-o descoperi asa cum este.
Stii ce iti vor spune: ca nu poti intelege necalauzit, precum famenul etiopian. Lasa-i sa spuna, iar tu pune mana pe Biblie, si roaga-te. Cel ce a inspirat scriere Bibliei sa te lumineze si pe tine s-o intelegi.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (01/04/09 08:25)
|
|
01/04/09 08:22
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
daniel.drehluta a scris:
Analizand Biblia verset cu verset vei putea ajunge la o explicatie altfel te ratacesti. |
Plecand de la premise diferite nu ai cum purta o discutie. Daca refuzi sa te ridici deasupra cuvintelor si notiunilor omenesti - e mai greu.
|
|
01/04/09 22:34
|
|
ambasador
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Aici cred ca vorbesti despre ai mei. Noi avem vorba asta, dar majoritatea celor de pe acest forum au plecat dintre ai mei, pentru ca au descoperit credinta mai curata.
Chiar daca zici ca esti liber cugetator, cred ca trebuie sa mai studiezi. Si pot sa raspund direct la intrebarea ta, pentru ca am studiat si eu cu martorii si eram pe picior de trecere sa devin martor. Si mi-am dat seama ca aveau o logica a lor, de asta nu mai studiez cu ei decat ocazional, si atunci mereu polemizam. Invatatura lor nu este sprijinita de Biblie, ci din Biblie, si e o diferenta. Sunt versete scoase din context, puse in spiritul lectiunilor. Ai zis ca nu ai descoperit nici un punct al invataturii lor nesprijinit, si te cred; asta pentru ca tu studiezi invatatura lor. Este pusa ideea, apoi versetul ce-i seamana, il citesti si apoi mergi mai departe pe lectiune, unde-ti da o alta idee, urmata de versetul potrivit. Totul e sprijinit din Biblie.
Daca vrei sa cunosti Biblia, lasa de-o parte invataturile lor, si citeste Biblia, fara sa mai participi la lectiuni, si fara manual in fata, altul decat Biblia. Fa asta un an de zile, si dupa aceea putem vorbi. Sa nu citesti nici alta literatura in perioada aceasta: nici a evanghelicilor, nici a noastra(literatura patristica) ci numai Biblia, pentru ca s-o descoperi asa cum este.
Stii ce iti vor spune: ca nu poti intelege necalauzit, precum famenul etiopian. Lasa-i sa spuna, iar tu pune mana pe Biblie, si roaga-te. Cel ce a inspirat scriere Bibliei sa te lumineze si pe tine s-o intelegi. |
Ai studiat vreodata literatura lor pana in anul 1950? Grupa cu care studiez eu, studiaza literatura pana in anul 1950. Vei vedea o mare deosebire intre ceea ce emite WT acum cu ceea ce a emis atunci.Pana in acel an toata Bibial a fost explicata. Incepand cu 1951 au inceput ereziile sa intre in invataturi si de atunci cei ce au avut ochi sa vada s-au pus deoparte. A fost o mare proba in mijlocul lor ceea ce a dus la o despartire.Sunt foarte multe puncte care le invata in prezent Organizatiunea Religioasa Martorii lui Iehova cu care eu nu sunt de acord si nu le accept. Sunt multe de discutat in privinta asta dar nu se pot discuta pe acest forum. Ti-a trecut prin mana o revista de a lor pana in anul 1950?
|
|
01/04/09 23:09
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
daniel.drehluta a scris:
Iti pot spune insa nu pe acest forum.Deoarece nu vreau sa intru in discutii cu voi privitor la diferentele intre ei...Insa nu le vom dezbate aici. |
Nu vreau sa le dezbatem, nu vreau sa te prind la colt cu ceva, pur si simplu vreau sa aud parerea unui martor despre aceste doua "tabere"...trimite-mi un PM mai detaliat te rog daca vrei si ai timp. Multumesc.
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
13/04/09 22:30
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|