|
|
|
eudemonistul
+
Inregistat: 01/06/07
|
|
Asa e, Archangel! Nu stiu de ce se intrec toti in minciuni.
|
|
13/11/07 18:20
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Pai, cine si cu ce a mintit?
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
13/11/07 20:35
|
|
Klaudiu
membru
 Inregistat: 23/06/07
|
|
Filip. a scris:
Bată-le vina de butoane! Acuma mă uit de doo ori înainte de a apăsa pe ceva. Mulţumesc pentru iertare. |
Sa cresti mare.
Aşa. Revenind. Mi se pare puţin plauzibil ca un înger să îşi permită să vorbească la persoana întâi, ca şi cum ar fi Dumnezeu, să-şi atribuie Numele lui Dumnezeu şi mai ales să primească închinare ca Dumnezeu. Cred că n-are sens să-ţi citez din Apocalipsa. Bănuiesc că ştii episodul cu Ioan şi îngerul. |
Pai nu se problema ca ingerul sa-si permita ceva, de vreme ce era trimis de Dumnezeu insusi, si daca vorbea la persoana intai, o facea pt ca Dumnezeu insusi vorbea prin el ("imi voi pune cuvintele in gura lui"). Duhul lui Dumnezeu era asupra lui, cuvintele nu erau ale lui, ci ale lui Iehova.
Cât despre luptele oamenilor cu Dumnezeu... iarăşi mi se pare ciudat să cred că un om L-ar putea învinge sau convinge pe Dumnezeu. Deci trebuie să fie altceva la mijloc acolo, dar ce? Tu vorbeşti de o substituţie de persoană. Eu am altă părere.
Prin analogie, mărturisirile făcute de Dumnezeu despre episoade, în care El "Se lasă înduplecat" sau este "constrâns" să facă ceva sau să se răzgândească de la a face în urma rugăciunilor unor persoanje cheie, ar fi hilare dacă stăm să ne gândim la ce pot oamenii şi ce poate Dumnezeu. |
Nu se prea poate face analogia. El chiar se lasa induplecat, nu se preface doar! Cat despre "contrans", n-am gasit nici un episod in care sa fi fost Dumnezeu constrans de catre cineva, sa faca ceva.
Astfel de episoade - rugăciuni şi lupte - după părerea mea sunt similare, |
Pai nu prea pot fi similare. Lupta lui Iacob cu ingerul este una fizica (dovada ca ingerul ii raneste coapsa lui Iacob). Iar Dumnezeu nu cere permisiunea nimanui ca el sa poata pleca, asa cum o face ingerul. Desigur ca ingerul o face pt a-i testa perseverenta. Dar Dumnezeul atotputernic nu testeaza perseverenta cuiva cerandu-i acestuia permisiunea de a pleca!
Dacă atunci când Moise s-a rugat pentru popor, vorbind de posibila concluzie trasă de nişte oameni dacă Dumnezeu şi-ar distruge poporul, Domnul ar fi răspuns "Da, da, eu m-am gândit deja la asta şi am deja soluţia", porbabil că Moise nu şi-ar mai fi deschis după aia gura pentru alte rugăciuni. |
Oooo, nu, pai asa sugeram ca Dumnezeu l-ar pacali pe Moise doar ca sa-i auda rugaciunile? Ca de fapt el nu vroia sa distruga poporul, ci doar sa-l faca pe Moise sa se roage de el??? Hotarat nu. El cand zice "voi distruge poporul", chiar intentiona s-o faca!
La fel şi pentru Iacov, dacă Domnul l-ar fi întors cu cracii în sus cu un deget, cum ar mai fi fost subliniată în Biblie tenacitatea lui Iacov, cum am mai fi primit şi noi lecţii pentru insistenţă în faţa lui Dumnezeu? Cum ar mai fi crescut în noi Dumnezeu caracterul, dacă nu am şti din astfel de episoade că pentru ceea ce vrem cu adevărat trebuie să ne luptăm până la capăt? |
Da, Dumnezeu vrea ca noi sa perseveram; iar in cazul lui Iacob, acest scop nu necesita prezenta personala a lui Dumnezeu, un inger e destul. Stim sigur ca era un inger. Biblia se pronunta clar in toate aceste instante: sunt ingeri, nu Dumnezeu insusi. Ce sunt ingerii? Nu inseamna "inger" "mesager"? Nu zice Isus ca
"Vă spun că, într-adevăr, nici un sclav nu este mai mare decât stăpânul lui și nici un mesager nu este mai mare decât cel care l-a trimis."? (Ioan 13:16)
Da, sunt ingeri. Iar acesti ingeri, or fi ei dumnezei, dar nu se identifica cu insusi Dumnezeu, Iehova.
_______________________________________ http://ascultarearatiunii.wordpress.com/
|
|
14/11/07 04:23
|
|
Klaudiu
membru
|
|
eudemonistul a scris:
Elohim e plural, omule |
Da, si?
_______________________________________ http://ascultarearatiunii.wordpress.com/
|
|
14/11/07 04:43
|
|
evilkind
membru
 Inregistat: 30/10/07
|
|
eudemonistul a scris:
Elohim e plural, omule, iar denumirea ebraica vine de la El, dumnezeul hittitilor.Dar nu e important ce spun eu (citez din gandirea savantilor care sunt oameni). |
da, eudemonistule, "Elohim" e pluralul lui "Eloah"... primul inseamna "Dumnezeirea", al doilea "Cel suprem". trebuie sa recunosc ca ebraica este o limba fascinanta din punctul asta de vedere...
|
|
14/11/07 19:04
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Lia c a scris:
PREOCUPAREA pentru cuvantul lui Dumnezeu este minunata insa toate framantarile pentru,...si despre...alte religii nu cred ca ar trebui sa ne ocupe f mult timp din viata mai bine ne-am umple timpul cu memorarea versetelor bibice si cu incercarea de a raspunde la intrebarea:Ce vrea Hristoa de la mine? si mai presus de toate sa avem grija sa nu ne pierdem credinta inDumnezeu .Cand vom ajunge fata in fata cu cel care ne-a creat iL vom putea intreba despre multe din framantarile noastre actuale DAR probabil sau mai bine zis cu siguranta ca nu va mai conta nimic fiindca atunci vom fi cu EL. |
Stimată Lia, această părere a ta, în opinia mea de moderator al topicului despre "curente şi erezii" constituie doar o părere la adresa topicului, şi nu un subiect de topic. Dacă doreşti să deschizi un topic nou aici, te rog să fie despre un curent filozofic sau o erezie pe care doreşti să îl/o dezbaţi/combaţi/identifici. Prin urmare am eliminat de pe forum acel topic şi mesajele aferente.
Ca supliment, nu ai dreptul să pui sub semnul întrebării prezenţa pe forum a unui membru, decât în lumina regulamentului forumului. În lumina acestui regulament pe care te invit să-l reciteşti, nu sunt interdicţii de participare pe forum legate de apartenenţă religioasă sau de opinii.
Ceea ce regulamentul interzice sunt atacurile la persoană sub formă de jigniri, umiliri, insinuări etc.
Din acest punct de vedere tu ai încălcat regulemntul. În discuţia cu tine nu mă priveşte cine cum ţi-a răspuns, ci vreau să fii conştientă că sunt motie suficiente pentru ca participarea ta aici să fie pusă sub semnul întrebării. Te rog de acum înainte să-ţi revizuieşti atitudinea şi postările aici.
Pentru ceilalţi membri care aţi înţeles să răspundeţi cu aceeaşi monedă la postările care au fost. Vă rog să nu mai procedaţi aşa, iar dacă se mai postează la adresa voastră într-un fel care vă deranjează, să apelaţi la uneltele forumului prin care semnalaţi problemele voastre administratorilor sau moderatorilor.
|
|
18/11/07 15:30
|
|
LiA c.
membru
Inregistat: 15/11/07
|
|
draga fi
Ultima modificare de LiA c. (18/11/07 23:30)
|
|
18/11/07 15:57
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
april a scris:
[ LiA c. ,iti poti modifica oricare mesaj, nu e nevoie sa mai scrii un alt mesaj ca sa te corectezi ] |
Si asta e valabil si pentru mesajele consecutive : nu mai scrie cate un mesaj pentru fiecare propozitie sau fraza.
april a scris:
Si fara atacuri personale, va rog. Sa vedem care dintre voi 2 va da dovada de mai multa maturitate/inteligenta/cultura/ bun simt, etc. |
eudemonistul a scris:
Eudemonistul este cel care-si cauta fericirea. Atat. |
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
18/11/07 20:51
|
|
LiA c.
membru
|
|
MULTUMESC APRIL VOI INCERCA SA CONCENTREZ MESAJELE DAR ... Eu am un problem' cu urmatorul aspect -
Ultima modificare de LiA c. (18/11/07 23:36)
|
|
18/11/07 21:03
|
|
LiA c.
membru
|
|
FERicirea o vei gasi doar la Isus Hristos Doar prin EL
Ultima modificare de LiA c. (18/11/07 23:41)
|
|
18/11/07 21:08
|
|
eudemonistul
+
|
|
Bine LIA c. Spune-mi data exacta a nasterii lui Iisus. Te-as ruga ceva: ii poti scrie numele corect? Ultima rugaminte: spune-mi ce a facut pana la 33 ani, incepand de la intrarea in Templu.
|
|
18/11/07 21:39
|
|
LiA c.
membru
|
|
pai sa incpem...im evanghelia dupa Matei cap.2 ni se spune...citeste
Ultima modificare de LiA c. (18/11/07 23:39)
|
|
18/11/07 22:12
|
|
filip
membru
|
|
În calitate de moderator:
LiA c. Te rog să respecţi pseudonimul pe care îl foloseşte eudemonistul aici, aşa cum îl respectă alţii pe al tău. Şi de asemenea, dacă doreşti să dezbaţi amănunte legate de o persoană de aici de pe forum, sau vrei să te prezinţi tu însăţi, o poţi face la "noi, cei de pe forum", nu aici la "curente şi erezii".
Eudemonistul, te rog să nu o mai provoci pe LiA c. De acuma înainte cade în sarcina moderatorilor să îţi facă dreptate, dacă te jigneşte.
Nu îmi permit să stau 24/7 pe forum numai ca să şterg şi să modific după voi. Aşa că, dacă nu doriţi să vă comportaţi civilizat, voi fi nevoit să aplic regulamentul şi să vi se interzică accesul pe forum pentru o vreme. Probabil că va fi o măsură nedreaptă şi care îmi indisplace profund, pentru că am destule bârne personale în ochi pentru a mă erija în judecătorul altora, dar dacă voi ajunge să vă nedreptăţesc prin astfel de măsuri, nu uitaţi că aveţi şi voi o contribuţie.
|
|
18/11/07 22:32
|
|
LiA c.
membru
|
|
ACUM CE MAI ESTE ?am vorbit destul de civilizat ce ai frate cu mine nu citesti tot ce scriu?lasa sterge-ma oe mine si lasa-l pe Eudemonist nu are rost sa ...la's ca ma descurc
Ultima modificare de LiA c. (18/11/07 23:38)
|
|
18/11/07 22:51
|
|
LiA c.
membru
|
|
eudemonistule m-ai facut praf (recunosc) DATA NASTERII....pai biblia ne spune ca Isus este fiul lui Dumnezeu ca era cu Dumnezeu inca de la creatie deci daca ne referim la o data a apaririei existentiale EL este de la INCEPUT daca ne referim la data cand a ingaduit DUMNEZEU sa vina pentru a implini ceea ce fusese scris prin prooroci la data intruparii ca om nu o stiu decat vag ca orice crestin "acum aproape 2000 de ani"si mai exact ca se serbeaza pe 25 dec.In Biblia mea asa scrie ISUS cu un I.
|
|
19/11/07 01:28
|
|
Klaudiu
membru
|
|
eudemonistul a scris:
Spune-mi data exacta a nasterii lui Iisus.
|
Nimeni nu o stie (in afara de Dumnezeu si celor cui el le-o spune). Cine afirma ca o stie greseste.
Te-as ruga ceva: ii poti scrie numele corect?
|
L-a scris corect.
Ultima rugaminte: spune-mi ce a facut pana la 33 ani, incepand de la intrarea in Templu.
|
De la intrarea in Templu pana la 30 de ani se stiu doar cele scrise si inspirate de Dumnezeu in evanghelii. Si exact atat au nevoie crestinii sa stie despre el.
|
|
19/11/07 04:56
|
|
eudemonistul
+
|
|
Bine. Admit ca - dupa ce a incercat alte doua date - toata lumea crestina s-a hotarat sa serbeze Nasterea Domnului la o data eronata.Chiar mi-am amintit de curand afirmatia lui Ovidiu:"Eroarea tuturor devine traditie".Tu primesti cadouri pe 25 decembrie? Impodobesti bradul? Imi poti spune cine sunt cei "cui el le-o spune"? Nu de alta dar deduc ca toti marii teologi din ultimii 1650 ani sunt niste mincinosi. Este corecta scrierea cu un "I"? Poate pentru unul care e dominat de lipsa de respect si care nu crede ca Iisus este fiul lui Dumnezeu. daca eu l-as fi scris asa...nu s-ar fi mirat nimeni dar - se pare - eu il respect mai mult.De ce nu-i spuneti Isa, ca musulmanii, considerandu-l doar profet?"Atat au nevoie crestinii sa stie despre el"???? INCREDIBIL!!!!Iti dai seama ce-ai spus? Asta e atitudine fascistoida! Toate regimurile dictatoriale gandesc la fel.Spunea altceva Hitler, Stalin, Ceausescu?
|
|
19/11/07 08:53
|
|
LiA c.
membru
|
|
musulmanii ii spun Alah.Sa admiti doar adevarul bibliei este atitudine crestina il crezi pe Dumnezeu pe cuvant si ceea ce au scris cei insipirati de EL sa nu uitam ca in primele secole epistolele circulau sub forma de scrisori deschise pe care le citeau in biserica -imagineaza-ti ca erai din Galatia si ca Pavel scrie bisericii tale iar aceasta scrisoare este citita duminica de dumunica- in primul secol inca nu era Noul testamant asa cum il citim noi astazi si mai gandestete ca este posibil (poate nu stiu exact) ca unele scrieri sa se fi pierdut deci chiar daca au existat epistole in care sa se fi scris despre acea perioada si chiar daca s-or fi pierdut asta inseamna ca Dumnezeu in providenta sa neinteleasa uneori de noi a avut grija ca noi sa cunoastem destul de mult din viata lui Isus Hristos.ai reusit sa citesti ev dupa Matei ce zici despre ea?nu-i destul de complexa?
Ultima modificare de LiA c. (19/11/07 10:49)
|
|
19/11/07 10:24
|
|
eudemonistul
+
|
|
LIA c., te rog nu interveni decat daca te pricepi. Musulmanii ii spun Isa, asa cum am scris. Este vorba despre Iisus.
|
|
19/11/07 10:52
|
|
LiA c.
membru
|
|
da mai exact Al-maseth(isa)eu am scris numele lui Dumnezeu!deh daca nu-s atenta!dar de restul mesajului nu zici nimic?
|
|
19/11/07 11:04
|
|
eudemonistul
+
|
|
|
19/11/07 11:31
|
|
filip
membru
|
|
eudemonistul a scris:
Atat au nevoie crestinii sa stie despre el"???? INCREDIBIL!!!!Iti dai seama ce-ai spus? Asta e atitudine fascistoida! Toate regimurile dictatoriale gandesc la fel.Spunea altceva Hitler, Stalin, Ceausescu? |
Este o posibilitate, totuşi. Alte posibilităţi vizează ipoteze formulate pe aici cum ar fi imitarea unor mituri păgâne, texte biblice incomplete etc.
Vorbind acuma din punct de vedere omenesc, dacă posibilitatea enunţată de LiA ar fi adevărată, de ce ar avea ea conotaţie peiorativă?
Bănuiesc că ştii sau poţi citi din Biblie finalul evangheliei după Ioan: "Mai sunt multe alte lucruri, pe care le-a făcut Isus, care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că nici chiar în lumea aceasta n-ar fi putut încăpea cărţile care s-ar fi scris."
Biblia nu şi-a propus să prezinte jurnalul de zi cu zi al lui Isus, oricât de trist ar fi acest lucru pentru pasionaţii de astfel de lecturi.
@LiA c.: Mulţumesc că nu i-ai răspuns lui eudemonistul în felul în care el a scris mesajul. După cum vezi, i-am pus o întrebare asupra opiniei formulate de el în acel fel. Dacă răspunde politicos şi cuviincios, şi îşi lămureşte afirmaţia, eu aş zice că este doar o părere asupra supselor tale. Dacă nu îşi lămureşte afirmaţia, o vom trece în categoria atacurilor la persoană, şi va fi ştearsă.
|
|
19/11/07 11:49
|
|
eudemonistul
+
|
|
Klaudiu a scris:
De la intrarea in Templu pana la 30 de ani se stiu doar cele scrise si inspirate de Dumnezeu in evanghelii. Si exact atat au nevoie crestinii sa stie despre el. |
Raspunsul meu se referea la aceasta afirmatie a lui Klaudiu si nu avea nimic comun cu LIA c. care facea doar o confuzie pe care nu o bag in seama.
|
|
19/11/07 12:02
|
|
filip
membru
|
|
eudemonistul a scris:
Raspunsul meu se referea la aceasta afirmatie a lui Klaudiu si nu avea nimic comun cu LIA c. care facea doar o confuzie pe care nu o bag in seama. |
Hm. Cred că mai degrabă confuzia a fost a mea. Îmi cer scuze.
Oricum, ai putea să detaliezi pe marginea rugăminţii de a spune de ce consideri respectiva afirmaţie fascistoidă?
LiA c. a scris:
In Biblia mea asa scrie ISUS cu un I. |
Dacă te interesează acest subiect, s-a mai încercat o discuţie pe seama lui, la importanţa Numelui lui Dumnezeu. Dacă vrei să citeşti câteva opinii de pe acolo, poţi să le vezi începând cam de pe aici: http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 1316#31316 Şi eşti binevenită să-ţi dai şi tu cu părerea.
P.S. Te rog, să-ţi citeşti mesajele private, ca să lămurim problema adresării care te-a deranjat.
|
|
19/11/07 12:14
|
|
eudemonistul
+
|
|
Nu numai eu consider asta. Dictaturile totalitare de tip fascist sau comunist stabilesc ce au voie membrii societatii sa cunoasca.In situatia asta, afirmatia lui Josephus:"Traia in vremea aceea in Israel un evreu numit Jeshu care uimea Israelui cu vrajile lui.Era vrajitor si taumatolog."Eu stiu ca biserica o ia in considerare vazand in ea atestarea istorica a lui Iisus.A fi vrajitor si taumatolog" vestit in Israel era o cinste de care era greu sa te bucuri.
|
|
19/11/07 12:32
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|