TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Despre pacat si mantuire/Ispita Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

eudemonistul a scris:

De unde sa surprind eu "subtilitatile"?

Pe Dumnezeu Îl poţi suspecta de multe, dar de prostie în nici un caz. Eu dacă aş fi tu, aş spune chiar că e diabolic de deştept.

Subtilitatea:
Poţi să-L "acuzi" pe Dumnezeu că îţi aranjează întâlnirea cu ispita/ispititorul.
Dar asta nu înseamnă că El ar fi ispita sau ispititorul.

(Mă şi mir că am numit asta "subtilitate". Whatever. Nu mai fac trimitere la capacitatea ta de a înţelege, deşi văd că, subtil, tocmai am făcut-o.)

Dacă ai aduce acuza că Dumnezeu este ispitirorul, în faţa oricărui tribunal din lume, ţi-ar râde în nas. Şi ţi-ar răspunde exact aşa cum ţi-am răspuns eu.


eudemonistul a scris:

Nu inteleg de ce ai facut un efort pt. mine.

Te-nţeleg că nu-nţelegi. Aparenţele te pot face să crezi asta. Însă nu e cazul să te îngrijorezi că m-ai preocupa în mod deosebit. Pe mine mă interesează toţi cei care sunt preocupaţi de dilema ispitei, şi care poate în ce am scris găsesc o parte de răspuns.

Dacă te simţi şi tu printre aceia, hai noroc! N-o să încetez de a încerca să-i lămuresc pe unii, numai pentru că te afli şi tu printre ei. Iar dacă tu ai fost cel care ai stârnit intervenţia mea... atâta pagubă! Putea fi oricine.

Ultima modificare de Filip. (06/09/07 10:23)


06/09/07 10:21

Site web  
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
In Timisoara sunt tramvaie. Ai grija cum treci strada, Filip, lasa nasul jos, sa nu cumva sa mori electrocutat.Interesant cum folosesti fraze din expozeul meu de pe alt topic pt. a-ti argumenta ineptiile.Asta pentru orice om se cam numeste lipsa de caracter.Dar...ce-ti trebuie caracter cand dorinta ta este de a-i lamurii pe altii? Daca ai raspuns exemplului meu, nu pe Dumnezeu il suspectez de prostie, asta e cert pentru orice om de buna credinta.Pe tine...Ti-am adresat eu un singur cuvintel? Vezi tu Filip, atat ti-ai umflat si apretat penele incat nu vei incapea pe Poarta Raiului. care spuneai ca e unul dintre pacatele capitale? Orgoliul? Da,da...Poate ca ai si tu dreptate...Poate ca maine...brusc...emisfera cerebrala dreapta mi se va atrofia... si atunci vom avea acelasi mod de gandire.Solum certitudini, nihil esse certi...

06/09/07 12:20

   
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07
Cineva nefamiliar cu Biblia sau cineva cu o intelegere superficiala, poate intr-adevar intelege din "Tatal nostru" ca Dumnezeu ar fi cel care ar duce in ispita. Pentru cunoscatori, expresia "nu ne duce pe noi in ispita" este un simplu ebraism: in unele cazuri, cand se spune despre Dumnezeu ca face ceva, evreul nu intelege ca Dumnezeu cauzeaza acel lucru in mod direct, ci ca El permite ca acesta sa se intample.

De ex:

Exod 4
21Domnul a zis lui Moise: ,,Plecînd ca să te întorci în Egipt, vezi, toate minunile pe cari ţi le pun în mînă, să le faci înaintea lui Faraon. Eu îi voi împetri inima, şi nu va lăsa pe popor să plece.

De aici ar reiesi ca insusi Dumnezeu i-a impietrit inima lui Faraon. Compara cu:

Exod 8
15Faraon, văzînd că are răgaz să răsufle în voie, şi -a împietrit inima, şi n'a ascultat de Moise şi de Aaron, după cum spuse Domnul.
32Dar Faraon, şi de data aceasta, şi -a împietrit inima, şi n'a lăsat pe popor să plece.

1 Samuel 6
5Faceţi nişte chipuri după umflăturile voastre şi nişte chipuri după şoarecii voştri cari pustiesc ţara, şi daţi slavă Dumnezeului lui Israel: poate că va înceta... să-Şi apese mîna peste voi, peste dumnezeii...... voştri, şi peste ţara voastră. 6Pentruce să vă împietriţi inima, cum şi-au împietrit inima Egiptenii şi Faraon? Nu i -a pedepsit El şi n'au lăsat ei atunci pe copiii lui Israel să plece?

De fapt nu Dumnezeu i-a impietrit in mod direct inima lui Faraon, ci Faraon insusi a facut-o, Dumnezeu doar i-a permis s-o faca, El putand literalmente sa-l faca pe Faraon sa-si "inmoaie" inima si sa-i lase pe evrei sa plece.

Alt exemplu:

Ieremia 4
10,,Eu am zis: ,Ah! Doamne, Dumnezeule! Ai înşelat în adevăr pe poporul acesta şi Ierusalimul, cînd ai zis: ,Veţi avea pace!` Şi totuş sabia le ameninţă viaţa.

De fapt cum se vede mai jos, Dumnezeu doar permitea falsilor profeti sa profeteasca "pace", profetii fiind cei care inselau poporul:

Ieremia 14
13,,Eu am răspuns: ,Ah! Doamne Dumnezeule! Iată că proorocii lor le zic: ,Nu veţi vedea sabie, şi nu veţi avea foamete; ci Domnul vă va da în locul acesta o pace trainică.` 14Dar Domnul mi -a răspuns: ,Proorocii lor proorocesc minciuni în Numele Meu; Eu nu i-am trimes, nu le-am dat poruncă, şi nu le-am vorbit; ci ei vă proorocesc nişte vedenii mincinoase, proorociri deşerte, înşelătorii şi închipuiri scoase din inima lor.

sau
Ieremia 23
15,,De aceea, aşa vorbeşte Domnul oştirilor despre prooroci: iată, îi voi hrăni cu pelin, şi le voi da să bea ape otrăvite; căci prin proorocii Ierusalimului s'a răspîndit nelegiuirea în toată ţara.`` 16,,Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: ,N'ascultaţi cuvintele proorocilor cari vă proorocesc! Ei vă leagănă în închipuiri zădarnice; spun vedenii ieşite din inima lor, nu ce vine din gura Domnului. 17Ei spun celor ce Mă nesocotesc: ,Domnul a zis: ,Veţi avea pace;` şi zic tuturor celor ce trăiesc după aplecările inimii lor: ,Nu vi se va întîmpla niciun rău.`

In mod similar, "nu ne duce pe noi in ispita" inseamna "nu permite sa fim dusi intr-o ispita peste puterile noastre", si nu ca Dumnezeu ar fi cel care ar ispiti. Iacob, fratele vitreg al lui Isus a inteles foarte bine rugaciunea Tatal nostru, si zice ca Dumnezeu "însuşi nu ispiteşte pe nimeni" - Iacob 1:13

Ultima modificare de Klaudiu (06/09/07 14:54)


_______________________________________
http://ascultarearatiunii.wordpress.com/

06/09/07 14:52

   
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
klaudiu, crede-ma, multi...dar foarte multi avocati mari de tot au incercat sa-si apere clientii pusi in fata propriilor inscrisuri spunand ca sunt simple eufemisme. NICIODATA N-A TINUT. Clientii au fost condamnati, pentru ca...scripta manent. Vezi? Chiar si tu recunosti ca insusi Iacob si-a dat seama de greseala si a vrut sa dreaga busuiocul.A propos de Iacob! Daca tot il pretuiti atat,de ce i-ati declarat evanghelia ca fiind apocrif iar miscarea lui, cea a ebionitilor, este hulita de crestini? Sau si aici e un eufemism care mie imi scapa?
PS. Archanghel, tu faci minuni. Cred ca voi deveni si eu neoprotestant si voi adeveri ca tu ai putut posta dupa ce april a inchis topicul secte si erezii.Minune, oameni buni! In alta ordine de idei,nu cred ca ai citit tu atatea lucrari de logica si istoria religiilor cate am publicat eu. N-ar fi rau sa dai o fuguta pana la Sibiu, ca mi se dezbat 3-4 lucrari in cadrul Conferintei Ecumenice Europene.Parca ecumenismul nu se refera la satanism dar...poate iar imi joaca logica vreo festa...
Ma vei intreba care sunt lucrarile mele. E simplu. Sunt recenzii in care m-am folosit de interpretarile aiuristice pe care le-am gasit pe forumul vostru, pe care l-am numit: Tanar crestin.

Ultima modificare de eudemonistul (06/09/07 18:18)


06/09/07 18:04

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
eudemonistule, mai incet cu mistourile.

Pentru cultura ta generala , moderatorii pot posta si la subiectele inchise de la topicurile unde modereaza ei.

Fa o sinteza a mesajelor tale despre ispita si posteaza aici, daca vrei sa nu se piarda.

P.S. daca suntem asa de aiuriti pt tine, ce cauti aici? Materiale de recenzii ??


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

06/09/07 22:24

   
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

eudemonistul a scris:

klaudiu, crede-ma, multi...dar foarte multi avocati mari de tot au incercat sa-si apere clientii pusi in fata propriilor inscrisuri spunand ca sunt simple eufemisme. NICIODATA N-A TINUT. Clientii au fost condamnati, pentru ca...scripta manent.

Hehe, se pare ca incurci termenii. Compari eufemisme cu ebraisme, ceea ce binenteles n-are nici un sens. Trecand peste asta, si luand in considerare comparatia facuta de tine cu avocatii si clientii lor, ceea ce spui tu este ca daca un roman judecat in Anglia declara in romaneste ca "pentru un timp m-am dat la fund" si traducatorul traduce "for a while I gave myself to ass", romanu va fi gasit vinovat de atentat la pudoare :D Fain, perfect posibil!


eudemonistul a scris:


Vezi? Chiar si tu recunosti ca insusi Iacob si-a dat seama de greseala si a vrut sa dreaga busuiocul.

Nu prea vad :) N-am ce sa recunosc, pt ca fapta nu exista. Iacob era vorbitor nativ de ebraica si n-avea ce busuioc sa dreaga de vreme ce mai mult ca probabil folosea aceleasi ebraisme la moda atunci.
Si da, e perfect normal sa faci uz de expresii caracteristice limbii tale materne.


eudemonistul a scris:


A propos de Iacob! Daca tot il pretuiti atat,de ce i-ati declarat evanghelia ca fiind apocrif iar miscarea lui, cea a ebionitilor, este hulita de crestini?

Eu nu i-am declarat evanghelia apocrifa :) Dar daca vreau, scriu si eu acusica o evanghelie a Mariei mama lui Isus. Pun pariu ca nu ajunge in canon. Nimeni nu-l poate impiedica pe Dumnezeu sa-si adauge evangheliile in canon, insa el poate face, din umbra, ca lucrurile sa evolueze astfel incat canonul lui sa nu fie murdarit de tot felu de povesti de-adormit copii.


_______________________________________
http://ascultarearatiunii.wordpress.com/

07/09/07 02:48

   
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Mie unul mi-ar fi rusine sa ma joc cu cuvintele lui Dumnezeu.Mofturile astea cu necunoasterea ebraicii sunt bune pentru fraieri. Traducerile in greaca n-au fost facute de greci ci de evrei elenizati; nu unii care au invatat greaca prin cursuri intensive ci in cel putin o generatie. Cat despre apocrife...sa lasam! Cum nu e ceva pe lacul bisericii...apocrif. La fel si Cartea lui Enoh. Nu conteaza ca insusi Iisus pare ca o cunoaste iar daca te uiti la Ioan din Patmos iti vine sa exclami:"Ce plastograf!"Eu unul nu mai polemizez.O singura problema ramane interesanta:cum de marii teologi crestini nu au fost luminati de Dumnezeu pentru a interpreta Biblia atat de corect cum o fac cultele neoprotestante? A vrut Dumnezeu sa traim 18 secole de minciuni proferate de profeti demonici? Si-apoi...crestinii bisericilor traditionale vor ajunge direct in Iad pentru ca au crezut niste tampenii? Uau! Ce aglomeratie!

07/09/07 08:15

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Ati discutat despre ispita prin alte parti, acum aveti subiectul asta si discutati despre altele pe el. Mda.

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

07/09/07 12:01

   
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Ce caut? Incerc sa percep corect un mod de gandire. Atat.

07/09/07 12:30

   
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

eudemonistul a scris:


Traducerile in greaca n-au fost facute de greci ci de evrei elenizati; nu unii care au invatat greaca prin cursuri intensive ci in cel putin o generatie.

Foarte posibil. Iar ei n-au indraznit sa adauge cuvinte explicative care nu exista in original, pentru ca erau traducatori, nu interpreti  - desi intelegeau perfect la ce se referea Isus, fiind si ei vorbitori nativi de ebraica; ca sa nu mai spun ca in absolut toate versetele unde se vorbeste despre un ispititor ne-uman, el e identificat ca fiind diavolul; si daca mai era nevoie, aceeasi biblie spune clar si raspicat ca Dumnezeu nu ispiteste, plus, iarasi daca mai era nevoie, existenta si uzul acestui ebraism este atestata de biblie. Pentru cine vrea s-o citeasca si s-o cerceteze. Insa cei care ar vrea sa-l deformeze pe Dumnezeu in mintile altora, vor scoate un verset din contextu biblic in care se afla si-l vor pune pe tapet; la fel ca tine pot si eu sa scot cuvintele versetului 1 (din psalm 14) din context si sa zic "vezi???!!! biblia spune clar "nu exista Dumnezeu"!!! Declaratii de genu asta dispar in ceata la simpla citare a Bibliei - de catre cei care au avut interesul de a o cerceta.


eudemonistul a scris:


Cat despre apocrife...sa lasam! Cum nu e ceva pe lacul bisericii...apocrif. La fel si Cartea lui Enoh. Nu conteaza ca insusi Iisus pare ca o cunoaste iar daca te uiti la Ioan din Patmos iti vine sa exclami:"Ce plastograf!"Eu unul nu mai polemizez.

Pai io le las, de tot chiar :) Din cate se vede insa, tu crezi ca biserica stabileste stabileste si intretine canonul. Ceea desigur ca nu e asa, decat daca-l scoti din ecuatie pe Dumnezeu cel Atotputernic. In cazul asta da. Insa nu se pune problema scoaterii lui din ecuatie, atata vreme cat el exista si cat are tot interesul ca cuvintele lui sa nu fie scoase pe usa din dos. Pentru ca scriptura este "de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în dreptate, pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună" - 2 tim 3:16,17


eudemonistul a scris:


O singura problema ramane interesanta:cum de marii teologi crestini nu au fost luminati de Dumnezeu pentru a interpreta Biblia atat de corect cum o fac cultele neoprotestante?

Nu stiu cat de corect o interpreteaza cultele neoprotestante (unele parti le interpreteaza gresit de tot, iar marii teologi sunt mari inovatori in materie de teologie, via traditii omenesti straine bibliei), insa stiu ce zice Isus:Matei 11
25În vremea aceea, Isus a luat cuvîntul şi a zis: ,,Te laud, Tată, Doamne al cerului şi al pămîntului, pentrucă ai ascuns aceste lucruri de cei înţelepţi şi pricepuţi, şi le-ai descoperit pruncilor. 26Da, Tată, Te laud, pentrucă aşa ai găsit Tu cu cale!``

Apostolii erau ca niste prunci comparativ cu toti marii teologi ai lumii, unii fiind simpli pescari."De pildă, fraţilor, uitaţi-vă la voi cari aţi fost chemaţi: printre voi nu sînt mulţi înţelepţi în felul lumii, nici mulţi puternici, nici mulţi de neam ales. [...] Căci este scris: ,,Voi prăpădi înţelepciunea celor înţelepţi, şi voi nimici priceperea celor pricepuţi.``     Unde este înţeleptul? Unde este cărturarul? Unde este vorbăreţul veacului acestuia? Cît despre mine, fraţilor, cînd am venit la voi, n'am venit să vă vestesc taina lui Dumnezeu cu o vorbire sau înţelepciune strălucită. Şi învăţătura şi propovăduirea mea nu stăteau în vorbirile înduplecătoare ale înţelepciunii, ci într'o dovadă dată de Duhul - 1 Cor 1:26, 19,20; 2:1,4


Iar psalmistu spune


Ps 119
98Poruncile Tale mă fac mai înţelept decît vrăjmaşii mei, căci totdeauna le am cu mine. 99Sînt mai învăţat decît toţi învăţătorii mei, căci mă gîndesc la învăţăturile Tale. 100Am mai multă pricepere decît bătrînii, căci păzesc poruncile Tale.

eudemonistul a scris:


A vrut Dumnezeu sa traim 18 secole de minciuni proferate de profeti demonici?
1 tim 2
3Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mîntuitorul nostru, 4care voieşte ca toţi oamenii să fie mîntuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului.


Dumnezeu vrea ca toata lumea sa vina la cunostinta adevarului, insa nu da mura-n gura. Isus le vorbea in pilde evreilor tocmai pentru a-i separa pe cei care nu erau cu adevarat interesati de chestiuni spirituale de cei care vroiau sa stie si sa inteleaga, le explica pildele discipolilor, nu celor care veneau sa mai primeasca o masa gratuita.

Ultima modificare de Klaudiu (08/09/07 05:10)


_______________________________________
http://ascultarearatiunii.wordpress.com/

08/09/07 04:51

   
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07
Vad ca am omis sa-ti raspund la "cum se impaca persecutia ebionitilor cu crestinismul", si cum de "crestinii bisericilor traditionale au crezut tampenii"; avand in vedere ca-s offtopic, ai putea deschide un alt thread(uri)... (daca vrei)

_______________________________________
http://ascultarearatiunii.wordpress.com/

08/09/07 05:53

   
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Crede-ma, nu mai vreau.Mie-mi place Socrate. El nu a raspuns nimanui cu interpretari ale unei carti si - sti bine - scrisesera grecii destule pana la el, ca sa nu mai spun ca grecii stiau cam tot ce misca prin lume. Ma bucur, insa, ca-l crezi pe Iuda un prunc. A fost apostolul lui Iisus, nu? Asta cu Psalmii...s-o lasam! Prea mult plagiat. Lao dzi a spus ca:"Nu e diferenta mai mare decat cea dintre un intelept si un carturar (intelectual)" si iata ca vorbele lui au devenit... sfinte.

09/09/07 08:18

   
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

eudemonistul a scris:

Mie-mi place Socrate.

Mie nu, nu-mi place filozofia umana tocmai pt ca este pur umana, deci limitata si "desarta"col 2:8
Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filosofia şi cu o amăgire deşartă, după traditia oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos.eudemonistul a scris:

grecii stiau cam tot ce misca prin lume.

Lume din care crestinii adevarati nu fac parte, dupa cum Isus Cristos zice. Ca atare, pt ca cunostinta grecilor se limita la uman, grecii habar n-aveau de lucrurile cu adevarat importante, ale Dumnezeului adevarat - printre care invierea, inviere de care isi bateau joc ca niste "inteligenti" ce erau :D18Unii din filosofii epicurieni şi stoici au intrat în vorbă cu el. Şi unii ziceau: ,,Ce vrea să spună palavragiul acesta?`` Alţii, cînd l-au auzit că vesteşte pe Isus şi învierea, ziceau: ,,Pare că vesteşte nişte dumnezei străini.``
19Atunci l-au luat, l-au dus la Areopag, şi au zis: ,,Putem să ştim care este această învăţătură nouă, pe care o vesteşti tu? 20Fiindcă tu ne aduci ceva ciudat la auz. Am vrea dar să ştim ce vrea să zică aceasta.``[...]
32Cînd au auzit ei de învierea morţilor, unii îşi băteau joc, iar alţii au zis: ,,Asupra acestor lucruri te vom asculta altădată.``
Ma bucur, insa, ca-l crezi pe Iuda un prunc.

Ma bucur ca te bucuri :) Iuda era un prunc, insa din alt punct de vedere...


eudemonistul a scris:


Lao dzi a spus ca:"Nu e diferenta mai mare decat cea dintre un intelept si un carturar (intelectual)" si iata ca vorbele lui au devenit... sfinte.

Bravo lui :) Pana una alta, Lao Ti se afla in aceasi oala cu Socrate et Co.


_______________________________________
http://ascultarearatiunii.wordpress.com/

09/09/07 18:40

   
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Nu mai comentez! Asaceva...nu credeam ca exista in Europa mileniului III. Sa fii fericit.Nu e nicio diferenta intre tine si un ayatolah.Chiar as fi curios ce ti-a marcat "evolutia".

09/09/07 21:44

   
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07
In sfarsit ai inteles ce inseamna Sola Scriptura. Indiferent de cate milenii au trecut si vor mai trece, intelepciunea lui Dumnezeu nu poate fi contaminata de invataturi omenesti.
Cat priveste comparatia ta cu ayatolahu, nu degeaba zice Pavel1 Cor 2
11 Cine dintre oameni cunoaște lucrurile omului, dacă nu duhul omului, care este în el? La fel, nimeni nu cunoaște lucrurile lui Dumnezeu, în afară de Duhul lui Dumnezeu.

12 Însă noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul de la Dumnezeu, ca să putem cunoaște darurile care ne-au fost date cu bunătate de Dumnezeu.

13 Nu vorbim cu cuvinte învățate de la înțelepciunea omenească, ci cu cuvinte învățate de la Duhul, explicând lucrurile spirituale celor spirituali -

14 însă omul nespiritual nu primește lucrurile Duhului lui Dumnezeu: acestea sunt pentru el o nebunie și nu le poate înțelege, pentru că trebuie ca ele să fie judecate în mod spiritual.


_______________________________________
http://ascultarearatiunii.wordpress.com/

09/09/07 23:14

   
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Nu ti-as mai fi raspuns si nici nu o voi mai face, eu nu dau foc cartilor in piata publica asa cum a facut Luther dar vreau sa citez parerea unuia dintre cei mai mari teologi contemporani:" Credinta si experienta crestina nu pot fi compatibile in niciun mod cu notiunea de Sola Scriptura si cu respingerea oricarei autoritati ecleziastice in afara Scripturii. Sola Scriptura este UNUL DINTRE PACATELE REFORMEI" (John Meyendorff). Poate ca-l vei contrazice si pe el...poate ca nici el nu e inspirat de Dumnezeu...ma astept de la orice. Sa urasti filosofia lumii si sa te consideri fiinta rationala...e prea mult.

10/09/07 14:47

   
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

eudemonistul a scris:

eu nu dau foc cartilor in piata publica asa cum a facut Luther

Eu nu-s fan al lui Luther, si habar n-am ce carti ar fi ars el (daca a ars), ceea ce stiu insa e ca la ordinul papei Leo X (aka Giovanni di Lorenzo de' Medici) catolicii au ars in public scrieri ale lui Luther, plus traducerea Bibliei al carei autor Luther era.
Nu-s fan al lui Luther si nici nu ma intereseaza persoana lui, insa apropo de ars carti in public, da crestini autentici ai secolului I au ars carti, in public:Fapte 19
18Mulţi din cei ce crezuseră, veneau să mărturisească şi să spună ce făcuseră.
19Şi unii din cei ce făcuseră vrăjitorii, şi-au adus cărţile, şi le-au ars, înaintea tuturor: preţul lor s'a socotit la cincizeci de mii de arginţi.
20Cu atîta putere se răspîndea şi se întărea Cuvîntul Domnului.

De ce le-au ars? Pt. ca adevarul lui Dumnezeu n-are nici o legatura cu invataturile demonilor.


eudemonistul a scris:


dar vreau sa citez parerea unuia dintre cei mai mari teologi contemporani:" Credinta si experienta crestina nu pot fi compatibile in niciun mod cu notiunea de Sola Scriptura si cu respingerea oricarei autoritati ecleziastice in afara Scripturii. Sola Scriptura este UNUL DINTRE PACATELE REFORMEI" (John Meyendorff).

Si daca tot vorbeam mai sus de invataturile demonilor, persoana lui Ivan Feofilovich Baron von Meyendorff aka John Meyendorff se potriveste de minune in acest context. El de fapt il contrazice pe Dumnezeu Atotputernic care afirma ca scriptura este total suficienta pentru "omul lui Dumnezeu" (am citat 2 tim 3:16, 17 mai sus). Mare lucru sa-l contrazici pe Dumnezeu, eu unul nu mi-as permite asa ceva. Mai mult decat atat, am impresia ca Ivan pacatuieste impotriva Duhului Sfant al lui Dumnezeu, care a dictat mesajul scripturii celor care l-au consemnat in scris. Daca Duhul Sfant al lui Dumnezeu vine si spune ca scriptura e suficienta pt crestin, si dupa aia vine Ivan si zice nu, nu e suficienta, ba dimpotriva "e pacat sa te bazezi exclusiv pe ea!", e destul de clar ca pacatuieste impotriva Duhului Sfant (pacat despre care Mesia spune ca nu va fi iertat in veci).

Lui Ivan nu-i convine conceptul "Sola Scriptura" pentru ca stie ca daca ar fi sa judecam religia lui (ortodoxia) exclusiv dupa scriptura, el e-un om terminat. Odata ca nu-si poate justifica religia si ereziile bazandu-se exclusiv pe scriptura: are nevoie sa-si citeze "sfanta" traditie pentru ca ii lipseste suportul scripturii. Ba dimpotriva, scriptura, Dumnezeu, il demasca pe el si religia lui ca fiind inspirata de demoni:1 Tim 4
1Dar Duhul spune clar că în vremurile cele de apoi, unii se vor depărta de la credinţă, luând aminte la duhurile cele înşelătoare şi la învăţăturile demonilor
2Prin făţărnicia unor mincinoşi, care sunt înfieraţi în cugetul lor. 
3Aceştia opresc de la căsătorie şi de la unele mâncăruri, pe care Dumnezeu le-a făcut, spre gustare cu mulţumire, pentru cei credincioşi şi pentru cei ce au cunoscut adevărul,


Da, Ivan aka John Meyendorff este mentionat in primul verset, unul care s-a departat de la crestinismul pur al secolului I si s-a dat la invataturi ale demonilor, la fel ca "marii teologi" ortodocsi si catolici care sunt intru-totul de-acord cu impunerea celibatului asupra preotilor (da, si ortodocsii il impun celor care au devenit preoti inainte de a se fi casatorit daca bine stiu), si care invata (cum de altfel invata mai pe larg si adventistii de ziua a 7-a) abtinerea de la unele mancaruri in ziua de vineri, de post, dezlegari la peshte, etc.


eudemonistul a scris:


Poate ca-l vei contrazice si pe el...poate ca nici el nu e inspirat de Dumnezeu...ma astept de la orice.

Desigur, tocmai am facut-o. Sigur ca nu-i inspirat de Dumnezeu, doar scriptura e inspirata de Dumnezeu. Iar Ivan, dupa cum se vede din ce spune scriptura, e inspirat de demoni.


eudemonistul a scris:


Sa urasti filosofia lumii si sa te consideri fiinta rationala...e prea mult.

Hehe, dar eu nu urasc filozofia lumii, nu-mi starneste nici cel mai marunt sentiment...

Ultima modificare de Klaudiu (11/09/07 07:15)


_______________________________________
http://ascultarearatiunii.wordpress.com/

11/09/07 06:38

   
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Sper ca nu ai drepturi de autor asupra conversatiei noastre pt. ca vreau s-o folosesc in scopuri didactice. Multumesc!
PS> Pacat ca nu ai ars si Abecedarul. El ti-a deschis calea spre invatatura oamenilor...Degeaba insa...


11/09/07 08:40

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Eu îmi amintesc şi acum de un episod difuzat la ştiri acum câţiva ani, în care talibanii distrugeau nişte monumente istorice, care ar putea fi calificate ca idoli de câtre creştini şi musulmani, dar care reprezentau un tezaur istoric al poporului afgan, o mărturie a trecutului lor pe acele meleaguri.

Nu cred că aş fi înţeles de majoritatea creştinilor, dar eu sunt împotriva unor astfel de manifestaţii de distrugere. Şi personal consider că arderea acelor cărţi în piaţa publică, făcută de primii creştini, a fost o mărturie a slăbiciunii, nu a puterii spirituale.

Dacă eşti cu adevărat schimbat de Hristos, nu simţi nevoia să te lauzi în faţa tuturor, aşa cum a făcut Anania şi Safira şi au căzut în făţărnicie. Dacă chiar ai ceva în casă de care nu te mai foloseşti, poţi să arunci acel ceva la gunoi şi fără a face din asta o pricină de laudă.

Astfel de gesturi de distrugere, publică sau nu, mărturisesc de fapt o slăbiciune. Şi dacă ai acea slăbiciune, chiar dacă distrugi un obiect, tot vei ajunge să cauţi altul similar, pe ascuns. Moartea faţă de păcat trebuie să existe la nivelul inimii. Fanfaronadele sunt valabile doar pentru ochii superficiali. Iar Dumnezeu nu deţine aşa ceva.

Plus că o combatere violentă a valorilor altora, nu aduce nimic bun, dimpotrivă. Isus s-a adresat personal fiecăruia şi i-a spus "taie-ţi o mână", "scoateţi un ochi" pe care dacă nu le înţelegi la nivelul spiritual intenţionat de Cel care se uită la inimă, ajungi să faci gesturi la nivel fizic, prosteşti, de care râde Satan şi se întristează Dumnezeu. Mai ales dacă răstălmăceşti şi mai mult, şi aplici pe alţii acele gesturi.

Plus că distrugerea totală a valorilor omeneşti pervertite este apanajul lui Dumnezeu. Oricât n-ar vrea unii. aceste lucruri vor continua să existe atâta timp cât El le va îngădui. Şi oricât n-ar vrea alţii, ele vor fi distruse total la un moment dat, dar de către Dumnezeu singur (conform Scripturii):

2 Pet. 3:10. Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde.


Din câte văd eu, cei care fac o astfel de muncă de distrugere îşi irosesc vremea într-o acţiune gen Sisif, şi obţin rezultate total opuse intenţiei lor de a face omenirea mai bună.

În loc să gonim după demolarea tuturor ispitelor, mai bine ne-am preda inima total lui Hristos, şi murind faţă de lumea aceasta, pentru noi nu ar mai exista ispite. Şi apoi am putea liniştiţi, personal, fiecare în dreptul lui, să păstrăm ce ne este de folos din lumea aceasta, iar restul să aruncăm în linişte la groapa de gunoi, fără a ne preocupa atâta de gunoaiele vecinului.

Ultima modificare de Filip. (11/09/07 09:23)


11/09/07 09:19

Site web  
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Nu credeam, Filip, dar ma bucur ca si tu te simti oripilat de excese. Toleranta n-a facut rau nimanui,individual, chiar daca unul care s-a certat toata viata cu Dumnezeu (Cioran) spunea ca nu e decat un joc de muribunzi.

11/09/07 10:32

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Există ispite pentru fiecare în parte. Pentru unii, din păcate, căderea în aceste ispite este mai vizibilă, manifestându-se în astfel de excese care fac din creştinism ceva respingător.

Pentru alţii, aceste căderi în ispite nu se manifestă poate tot atât de vizibil, însă au efect în Împărăţia lui Dumnezeu prin încetarea luptei la nivel spiritual.

Eu nu sunt mai bun decât "sfântul" care i-a ars pe alţii pe rug, iar acel "sfânt" nu este mai bun decât mine care nu am curajul să iau atitudine împotriva păcatului, fiind un om nestatornic.

Nici care dintre creştini nu suntem buni. Numai ne dăm aşa. Din fericire pentru noi, Dumnezeu are milă.

Că altfel, la cum ne comportăm chiar şi aici pe forum, cel mai adesea închidem uşa în faţa celor care vor să vină la Hristos, sau măcar cochetează cu ideea de a vedea ce e şi prin tabăra Lui.

Asta e, sunt şi eu o ispită. Sunt şi alte lucruri, dar şi asta. Şi poate ar trebui fiecare în dreptul lui să analizeze dacă nu e şi el. Că pentru a îmbunătăţi o situaţie rea, e nevoie ca mai întâi să o conştientizezi.


11/09/07 12:26

Site web  
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

eudemonistul a scris:

Nu credeam, Filip, dar ma bucur ca si tu te simti oripilat de excese. Toleranta n-a facut rau nimanui,individualFilip. a scris:

astfel de excese [...] fac din creştinism ceva respingător


"Excese"? Pt ca am zis ca Ivan s-a indepartat de la credinta si s-a dedat la invataturi demonice? Exagereaza Dumnezeu cand zice ca impunerea celibatului si abtinerea de la unele mancaruri (ambele pe motive religioase) sunt invataturi ale demonilor? Nu e o intrebare retorica, astept un raspuns.


Filip. a scris:


Că altfel, la cum ne comportăm chiar şi aici pe forum, cel mai adesea închidem uşa în faţa celor care vor să vină la Hristos, sau măcar cochetează cu ideea de a vedea ce e şi prin tabăra Lui.
[...] Plus că o combatere violentă a valorilor altora, nu aduce nimic bun, dimpotrivă.


Filip, parerea mea e ca ai cazut in ispita conceptului de "political correctness" (scuze pt anglicism, n-am gasit un termen satisfacator echivalent in romana). Concept care se manifesta prin evitarea cu orice pret a expresiilor si afirmatiilor care ar putea jena sensibilitatile unora. In sfera religioasa, aceasta inseamna evitarea exprimarilor de demascare/condamnare la adresa unor categorii de persoane, zugravind un Isus care accepta si salveaza pe toata lumea, de la homosexuali pana la budisti, un Isus nu prea strict, tolerant chiar! Eudemonistul exprima si el aceeasi idee spunand "Toleranta n-a facut rau nimanui,individual".

Si tocmai aici e problema; acest crestinism tolerant dpdv religios este o caricatura a crestinismului din sec. I, care nu era tolerant de fel! Isus nu era adept al "political correctness", ci demasca in public si spune lucrurile pe fatza. Nu le spune el fariseilor "Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru"? Ioan 8:44. O "combatere violentă a valorilor altora, nu aduce nimic bun, dimpotrivă" zici? Isus nu se fereste sa le "combata valorile"! Ci vorbeste raspicat si fara ocolisuri, fara teama ca se va spune despre el ca face excese. Tot el este acela care zice "Cine nu este cu Mine, este împotriva Mea" - Mt 12:30 Nu se sfieste sa zica "Duceţi-vă dela Mine, blestemaţilor" - Mt 25:41. Isus nu e tolerant deloc, pt ca Dumnezeu, Tatal sau, nu e tolerant in materie de chestiuni spirituale, este un Dumnezeu gelos in sensul ca nu tolereaza rivalitate!

Nici apostolii nu s-au sfiit sa spuna lucrurilor pe nume. Petru le spune pe fatza evreilor (peste 3000), in public, ca
"voi L-aţi răstignit şi L-aţi omorît [pe Mesia] prin mîna celor fărădelege (fapte 2:23)" facandu-i fara jena autori morali ai crimei comise impotriva lui Mesia. Desi erau si ei cum zici tu, evrei "care vor să vină la Hristos, sau măcar cochetează cu ideea de a vedea ce e şi prin tabăra Lui". Putea sa-i giugiuleasca cu lugu lugu si sa le cante in struna, doar doar s-or boteza si ei? Nu. Si pentru ca le-a spus adevarul dureros in fatza si fara ocolisuri, 3000 dintre ei s-au botezat ca si crestini cu acea ocazie.

De ce e necesar sa spui lucrurilor pe nume? Pt ca altfel granita dintre adevar si neadevar se estompeaza, si toate lucrurile sunt considerate ok, n-are nimeni nici un pacat si nici o vina, suntem toti sfinti si copii ai lui Dumnezeu. Ceea ce e fals binenteles. Dumnezeu considera pe cei care stau in intunericul neadevarului ca fiind in capcana diavolului, Pavel rugandu-se ca ei "să ajungă să cunoască adevărul" si sa scape astfel din "cursa Diavolului, de care sunt stăpâniți ca să-i facă voia" 2 Tim 2:26 La care adevar se referea? La cel religios, spunand anterior ca "Imineu și Filet, s-au rătăcit în ce privește adevărul, spunând că învierea a avut deja loc , și răsturnând astfel credința multora". In loc sa respecte valorile lui Imineu si Filet, el le caracterizeaza ca fiind rataciri de la adevar (erezii deci), si spune ca ei sunt prinsi in capcana diavolului! Acesti oameni a caror erezii se "raspandesc precum cangrena" (vs 17) sunt prinsi in capcana diavolului, ei nu beneficiaza de pe urma cuvintelor lui Isus care zice "veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi".  De aia zice Pavel ca " dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie, diferită de aceea pe care v'am propovăduit -o noi, să fie anatema [blestemat]!" (Gal 1:8)

Deci daca Ivan a imbratisat de buna voie invataturi ale demonilor si se afla prins in capcana diavolului, ce sa fac eu cu el, sa-l mangai pe cap? Sa-i respect "valorile"? Sau sa i le demasc ca fiind rataciri de la adevarul primar, erezii? El nu mai poate beneficia de pe urma acestei dezbateri, dar sunt altii care citesc forumul chiar acum.Ezechiel 33:8
Cînd zic celui rău: ,Răule, vei muri negreşit!` şi tu nu -i spui, ca să -l întorci de la calea lui cea rea, răul acela va muri în nelegiuirea lui, dar sîngele lui îl voi cere din mîna ta.

Vai de mine daca tac din gura.

Iar Isus zice


Apocalips 2
14Dar am ceva împotriva ta. Tu ai acolo nişte oameni cari ţin de învăţătura lui Balaam[...]
15Tot aşa, şi tu ai cîţiva cari, deasemenea, ţin învăţătura Nicolaiţilor, pe care Eu o urăsc.
16Căieşte-te dar. Altfel, voi veni la tine curînd, şi Mă voi război cu ei cu sabia gurii Mele.``


In concluzie: nu mai raspanditi ideea ca crestinismul, Dumnezeu si Isus sunt toleranti in materie de credinta si de idei religioase. Sunt FOARTE INTOLERANTI!
Cel care vrea sa devina crestin trebuie sa stie ca exista niste reguli stricte si bine stabilite de Dumnezeu spre binele si protectia fiecaruia; calea care duce la pieire e larga, dar stramta e calea care duce la viata vesnica. Nu cadeti in ispita de a incerca largirea acestei cai: pt ca nu e larga. Daca ii lasi sa mearga pe calea larga, nu vor cunoaste adevarul, si adevarul nu-i va face liberi.


Filip. a scris:


Şi personal consider că arderea acelor cărţi în piaţa publică, făcută de primii creştini, a fost o mărturie a slăbiciunii, nu a puterii spirituale.[...]Astfel de gesturi de distrugere, publică sau nu, mărturisesc de fapt o slăbiciune.[...] Fanfaronade[...]

Filip Filip, adevarat suna zicala "daca taceai filozof ramaneai" :D. Ce slabiciune? Lauda de sine? Fatarnicie? Iar te bazezi pe interpretari proprii fara o farama de suport biblic si ignori contextul. Scriitorul priveste favorabil acest eveniment (arderea cartilor de vrajitorie), spunand "Cu atîta putere se răspîndea şi se întărea Cuvîntul Domnului." Cu atîta putere se răspîndea şi se întărea Cuvîntul Domnului incat oamenii aceia au fost in stare sa-si arda cartile de vrajitorie si sa sufere o paguba de 50.000 de arginti, ceea ce insemna in total plata pe 50.000 de zile lucratoare!!! Deci n-au facut-o din slabiciune, ci din puterea pe care o primeau de la cuvantul Domnului; era necesar s-o faca, contextul spunand se ocupasera cu vrajitorii anterior; "mulți dintre cei care crezuseră veneau și-și mărturiseau deschis faptele" de vrajitorie, iar ca sa nu ramana nici o urma de indoiala in mintea celorlalti crestini, au facut dovada ca au rupt-o de tot cu trecutul, arzandu-si cartile in fatza adunarii. Alta data ai putea sa citesti mai atent si nu sa te apuci sa-i judeci pe cei pe care cuvantul Domnului ii intarea si le dadea putere sa faca ce trebuiau sa faca.

PS: de mentionat aici ca acei crestini n-au dat iama in biblioteca publica sau in librarii, vanand carti de vrajitorie, confiscandu-le si arzandu-le, ci si-au ars propriile exemplare. De ce nu le-au aruncat pur si simplu la gunoi asa cum simplist propui tu? Pt ca erau daunatoare, si cazand in mainile altora bucurosi sa le gaseasca, le-ar fi cauzat expunere la invataturi ale demonilor. Sau da-i incolo ca si-asa erau pagani?


_______________________________________
http://ascultarearatiunii.wordpress.com/

12/09/07 05:51

   
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

eudemonistul a scris:

Sper ca nu ai drepturi de autor asupra conversatiei noastre pt. ca vreau s-o folosesc in scopuri didactice. Multumesc!

Am drepturi de autor, si iti permit sa ma citezi cu o singura conditie: nu-mi scoate cuvintele din context; daca citezi citeaza intreg postul meu, si daca din postul meu nu reiese clar la ce intrebari/chestiuni raspund, citeaza acele intrebari/chestiuni.
Sa cresti mare.PS> Pacat ca nu ai ars si Abecedarul. El ti-a deschis calea spre invatatura oamenilor...Degeaba insa...

Pacat ca nu esti mai serios :D Abecedarul nu contravine invataturilor biblice. E ultima oara cand raspund la fleacuri din astea.

Ultima modificare de Klaudiu (12/09/07 06:38)


_______________________________________
http://ascultarearatiunii.wordpress.com/

12/09/07 06:04

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

Klaudiu a scris:

Exagereaza Dumnezeu cand zice ca impunerea celibatului si abtinerea de la unele mancaruri (ambele pe motive religioase) sunt invataturi ale demonilor? Nu e o intrebare retorica, astept un raspuns.

Răspunsul ţi l-ai dat singur în întrebare. Poate reuşeşti să vezi din ea ce înseamnă excesele şi înţelegerea proastă a voii lui Dumnezeu.

Cât despre restul postării tale... mulţumesc pentru toate aprecierile de acolo.


12/09/07 08:37

Site web  
eudemonistul
+

Inregistat: 01/06/07
Timpul demonstreaza permanent ca masurile punitive sunt cele mai proaste,ele fiind expresia orgoliului personal atat de blamat de Divinitate.
Ei bine, april,candva, inainte de 06.09.2007,am facut pe Forumul Tc/ curente si erezii/ispita, afirmatia ca :"Dumnezeu este ispititorul oamenilor"si am adus drept dovada in sprijinul afirmatiilor mele o fraza din "Tatal nostru": "...si nu ne duce pe noi in ispita..." Ei bine, ati fost foarte revoltati, atat de revoltati incat mi-ati sters postarea dar din raspunsurile in care atat Filip (in postarea din 06.09.2007 ora 10;23 dar mai ales cel al lui  Klaudiu ( unicul detinator al adevarului biblic!) din 06.09.2007 ora 14;52 prin care sunt calificat drept prostul satului, reiese clar continutul postarii mele.
Ce mi-a mai ramas de facut? M-am adresat celor mai inalti teologi ai crestinatatii din momentul de fata reuniti  in "La consequenza ecclesiologiche e canoniche de la natura sacramentale della Chiesa:comunione ecclesiale, conciliarita e sinodalita nella Chiesa"care prin documentele emise la Ravenna in octombrie 2007 confirma eroarea care a dominat lumea crestina timp de 2000 ani si asupra careia umila mea persoana s-a aplecat ( poate sub inspiratia Duhului Sfant care l-a tradat pe Klaudiu si s-a oprit asupra mea)si a hotarat ca - incepand cu 1 noembrie 2007 - lumea crestina catolic - ortodoxa sa foloseasca in loc de "non ci indurre in tentazione" ( nu ne duce pe noi in ispita) se va citi "non abbandonarci alla tentazione" ( nu ne abandona ispitei).
Asa ca forumul vostru, care mi-a oferit gazduire, are onoarea de a fi promotorul unei idei care a dus la reorientarea teologiei crestine.Ca ideea  apartine celui mai satanist dintre voi...nu trebuie sa va supere. Raman acelasi simplu ...eudemonist.
PS. Eroarea initiala, aceea ca Dumnezeu este ispititorul ( idee care da fiori lumii crestine) ramane, confirmand  ideea mea despre Dumnezeu.Mai mult,acorda subtilitate adevarului constatat.
Faptul ca sunt membru al Forumului Adeptii Satanei ma onoreaza, mi-a dat idei ( printre care si aceea de a va contacta in vederea  clarificarii unor indoieli teologice)si-mi ofera permanent deschidere asupra ideilor religioase.

Ultima modificare de eudemonistul (17/11/07 16:12)


17/11/07 15:59

   
Pagini:  1 2    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net