TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/TANAR si CRESTIN ?/Cum se distreaza tinerii crestini in ziua de azi? Moderat de feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 18
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

irlanda a scris:

Pentru un crestin deconectarea ar trebui sa fie biblia si Dumnezeu.Nu dansul si distractia.

Mama, cat extremism. :D Sa-nteleg ca e pacat sa fac o excursie pe munte daca nu fac si un studiu biblic pe varful lui? Sau nu pot sa am o intalnire cu prietenii in parc decat daca facem exegeza sau ne rugam?

20/08/08 13:25

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06

mlivial a scris:

Mentionez: una este a dansa, alta e a face dezmat!

Şi tu în ce mod dansezi?Fără să stai aproape de partener,fără să provoci prin mişcările tale pofte băieţilor?(sper că eşti fată,aşa îmi imaginez)..
Dacă prin dans nu provoci nimic rău,şi tu şi alţii nu păcătuiesc din aceasta cauza asta...nu mă mai leg în veci de dans!

20/08/08 13:26

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08
Arch, se vede ca nu ai fost la biserica in duminica (virgula) cand era Marian in Anglia de a predicat Gigi Adam. :D Si ca sa intelegi despre ce e vorba ideea principala care are legatura cu conversatia asta era ca discutiile de genul asta il ispitesc pe Dumnezeu. E chiar unusefull sa te certi pe tema ce inseamna disctractia, cand e bine sa citesti Biblia si cand nu, cand ai depasit limita sau cand ai fost cuminte.
Fiecare dupa incredintarea sa. :)

20/08/08 13:35

mlivial
membru

Inregistat: 19/08/08
Stii, eu dansez si cu prietenii mei cei mai buni, de fata cu prietenele lor...Dar pentru ca suntem doar prieteni, nu avem sentimente erotice unul fata de celalalt, dansam sa ne amuzam, sa ne simtim bine, sa eliberam energia acumulata dupa o saptamana sau o luna de munca continua...Trage tu concluzia despre felul in care se poate dansa.

Si poti sa dansezi si fara atingere (exceptand genurile de dans cu priza). Daca as fi dansatoare profesionista de un anumit gen si eu asa mi-as castiga painea, asta ar fi meseria mea, m-ati exila, ati arunca cu oua, ce ati face?

20/08/08 13:36

Andreea
membru

mlivial a scris:

Daca as fi dansatoare profesionista de un anumit gen si eu asa mi-as castiga painea, asta ar fi meseria mea, m-ati exila, ati arunca cu oua, ce ati face?

Off topic:
Ţi-aş căuta un alt serviciu. ;)

20/08/08 13:39

shoricel
membru

Andreea a scris:

Şi tu în ce mod dansezi?Fără să stai aproape de partener,fără să provoci prin mişcările tale pofte băieţilor?(sper că eşti fată,aşa îmi imaginez)..
Dacă prin dans nu provoci nimic rău,şi tu şi alţii nu păcătuiesc din aceasta cauza asta...nu mă mai leg în veci de dans!

Floricică, 'a dansa' nu inseamna a te misca provocator sa starnesti poftele firii, asta este ce a implementat lumea in capul oamenilor. Adu-ti aminte ca si David a dansat de bucurie inaintea lui Dumnezeu. Poporul Israel deasemeni. Ei, din cate stiu, aveau un obicei de a se strange cerc in jurul unui foc de tabara si a dansa. Eu prin dans inteleg miscarea corpului la auzul unei melodii care iti place, si iti place pentru ca Dumnezeu a lasat in fiecare din noi simtul muzicii, pentru a ne bucura de el :)

PS: mlivial, esti fata. Am crezut ca esti baiat :D

Ultima modificare de shoricel (20/08/08 13:43)

20/08/08 13:41

mlivial
membru

shoricel a scris:

Si ca sa intelegi despre ce e vorba ideea principala care are legatura cu conversatia asta era ca discutiile de genul asta il ispitesc pe Dumnezeu.  :)

Noi il ispitim pe Dumnezeu???? Explica-mi, te rog, ce ai vrut sa zici.

20/08/08 13:44

shoricel
membru

Vorbeam cu Arch, dar e valabil cam pt tot topicul. Discutiile astea 'marunte' care au ca tema cand si cum sa te distrezi sau daca sa dansezi sau nu sau ce gen de muzica nu e pacat sa asculti, ce tin de incredintarea personala nu prea au finalitate, deoarece fiecare isi spune incredintarea/parerea personala (scuze ca repet cuvantul) care de multe ori difera de a celorlalti (exista si exceptii). Aici depinde de mediul cultural din care provii (desi nu e cazul aici), de confesiunea din care faci parte (crestin dupa evanghelie, penticostal, baptist, ortodox, catolic etc.) de modul in care ai crescut spiritual (mai carismatic sau mai evanghelist sa zic) si de modul in care Dumnezeu a lucrat in viata ta. ;)
Nu te-am lamurit cu ispitirea. Trebuie sa gasesc versetele din care s-a predicat in ziua aia. Voi reveni ;)

Ultima modificare de shoricel (20/08/08 14:02)

20/08/08 14:00

Andreea
membru

shoricel a scris:

Floricică, 'a dansa' nu inseamna a te misca provocator sa starnesti poftele firii, asta este ce a implementat lumea in capul oamenilor. Adu-ti aminte ca si David a dansat de bucurie inaintea lui Dumnezeu. Poporul Israel deasemeni.

Ştiu..eu mă refeream la dansul de recreere al mlivial-ei.Una e să dansezi pentru Domnul şi alta e să dansezi pentru a satisface o poftă a firii. ;)

Ultima modificare de Andreea (20/08/08 14:03)

20/08/08 14:02

shoricel
membru

A... atunci nu contest :D

20/08/08 14:04

mlivial
membru

Melodii frumoase exista si nu sunt toate inchinate lui Dumnezeu...subiectele sunt diverse : de la natura, pana la diferite sentimente, stari, emotii... La fel si literatura...sa nu-mi spui ca tu citesti NUMAI carti despre religie sau stiintifice...

20/08/08 14:12

shoricel
membru

mlivial, tu esti ortodoxa sau protestanta? :)

20/08/08 14:16

mlivial
membru

De ce ar avea vreo importanta?
:)

Ultima modificare de mlivial (20/08/08 14:22)

20/08/08 14:22

shoricel
membru

In cazul de fata are.

shoricel a scris:

Discutiile astea 'marunte' care au ca tema cand si cum sa te distrezi sau daca sa dansezi sau nu sau ce gen de muzica nu e pacat sa asculti, ce tin de incredintarea personala nu prea au finalitate... Aici depinde... de confesiunea din care faci parte (crestin dupa evanghelie, penticostal, baptist, ortodox, catolic etc.) de modul in care ai crescut spiritual (mai carismatic sau mai evanghelist sa zic) si de modul in care Dumnezeu a lucrat in viata ta. ;)

:)

Ultima modificare de shoricel (20/08/08 14:27)

20/08/08 14:25

mlivial
membru

Pai, indiferent de cult, putem fi diferiti datorita personalitatii native, mediului in care am crescut, etc...

20/08/08 14:30

elena.v
membru

Inregistat: 31/07/08
in general cultul din care faci parte iti da o anumita incredintare...scuzati k ma bag intre voi:D

20/08/08 14:32

+Archangel+
Moderator

shoricel a scris:

Vorbeam cu Arch, dar e valabil cam pt tot topicul.

E valabil cam pentru tot forumul. ;)

20/08/08 14:35

shoricel
membru

elena.v a scris:

in general cultul din care faci parte iti da o anumita incredintare...scuzati k ma bag intre voi:D

e ok elena.v. esti bine venita :)

+Archangel+ a scris:

E valabil cam pentru tot forumul. ;)

Daca tu zici... :P

Ultima modificare de shoricel (20/08/08 14:44)

20/08/08 14:43

mlivial
membru

Sunt de acord cu tine, Shoricel...pentru ca, indiferent de chestiile astea care ne diferentiaza, toti avem o scara de valori pe care ne-o aranjam singuri...Ideea e ca unele lucruri sunt general valabile pentru toti. Si prin discutiile astea inutile invatam sa ii acceptam si pe ceilalti si sa-i intelegem, nu doar sa-i respingem sau sa-i judecam.

20/08/08 14:47

shoricel
membru

mlivial a scris:

Ideea e ca unele lucruri sunt general valabile pentru toti. Si prin discutiile astea inutile invatam sa ii acceptam si pe ceilalti si sa-i intelegem, nu doar sa-i respingem sau sa-i judecam.

numa sa invatam, si sa nu facem altceva :D :P

mlivial a scris:

Sunt de acord cu tine, Shoricel...pentru ca, indiferent de chestiile astea care ne diferentiaza, toti avem o scara de valori pe care ne-o aranjam singuri...

Aici da-mi voie sa te contrazic. :) Uita-te ce dezastru este in lume daca

mlivial a scris:

toti avem o scara de valori pe care ne-o aranjam singuri...
Biblia tocmai pentru asta este, sa ne invete scara de valori pentru care Dumnezeu ne-a creat.
Daca te referi la scara de valori pe care o aranjam singuri sub autoritatea Lui, conform versetului (somebody help me ca nu stiu unde e, doar textul il stiu) - parafrazez - 'Iubiti pe Dumnezeu si faceti ce vreti (sau cereti ce vreti)' sunt de acord :)

20/08/08 15:06

mlivial
membru

Da, exact la asta ma refeream! Ca iubim diferit pentru ca suntem diferiti, dar e tot iubire, la fel de intensa! Ms ca intr-un final cineva m-a inteles!

P.S: sunt ortodoxa!

20/08/08 15:13

shoricel
membru

mlivial a scris:

Da, exact la asta ma refeream! Ca iubim diferit pentru ca suntem diferiti, dar e tot iubire, la fel de intensa! Ms ca intr-un final cineva m-a inteles!

ma bucur :)

mlivial a scris:

ma gandeam :P :)

PS: ma bucur ca esti printre noi :)

Ultima modificare de shoricel (20/08/08 15:43)

20/08/08 15:28

+Archangel+
Moderator

mlivial a scris:

In cazul asta iti recomand selectivitate sporita la melodiile pe care dansezi (adica ce mesaj transmit ele) ca banuiesc ca nu dansezi pe cantarile corului "Psalmodia".
Daca zici ca esti ortodoxa inseamna ca ai si un duhovnic cu care te sfatuiesti privitor la toate aspectele vietii. Ar fi interesant sa ne impartasesti si parerea duhovnicului tau referitor la acest subiect.

20/08/08 15:42

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Shoricel...textul "Iubiti pe Dumnezeu si faceti ce vreti" nu este un verset din Biblie. Este o vorba spusa de Fericitul Augustin, filosof crestin. Dar el a spus doar "iubiti si faceti ce vreti"...Tu ai facut-o mult mai intelept :D , fiindca in felul lui poate fi interpretata gresit. Felicitari

Ultima modificare de Sword (20/08/08 19:47)

20/08/08 19:43

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

mlivial a scris:

Daca ai ales sa traiesti in lumea asta, nu fi habotnica!

In primul rand nu eu am ales sa traiesc in lumea asta,si in al doilea rand nu-mi spui tu mie cum sa traiesc.Are cine sa-mi spuna.

Archangel a scris:

Mama, cat extremism.

Faptul ca viziunile tale sant foarte largi ,asta nu inseamnaca eu sant extremista.Tu esti prea libertin.

Archangel a scris:

Sa-nteleg ca e pacat sa fac o excursie pe munte daca nu fac si un studiu biblic pe varful lui? Sau nu pot sa am o intalnire cu prietenii in parc decat daca facem exegeza sau ne rugam?

Nu ,nu este pacat ce ai spus tu .Astfel de distractii am si eu.

Andreea a scris:

Una e să dansezi pentru Domnul...

Dansezi pentru Domnul...si ce folos are Domnul din dansul tau de zici ca o faci pentru el?

elena.v a scris:

in general cultul din care faci parte iti da o anumita incredintare.

Asta nu se mai numeste incredintare, ci spalare de creier.
Incredintarea nu ti-o poate da nimeni.Incredintarea e personala,altfel nu mai e incrdintare.

mlivial a scris:

Atunci, danseaza linistita.
Eu te-am abordat ca pe o persoana care este in cunostinta de ceea ce inseamna a trai ca un crestin protestant.

mlivial a scris:

Si prin discutiile astea inutile invatam sa ii acceptam si pe ceilalti si sa-i intelegem, nu doar sa-i respingem sau sa-i judecam.

Ii acceptam ,dar nu trebuie sa aibe pretentia sa li se accepte si principiile ca fiind cele adevarate.
Prin faptul ca am o alta perere fata de a ta ,nu inseamna ca te-am respins sau te-am judecat.Lucru pe care am vazut ca tu l-ai facut etichetandu-ma imediat ca si habotnica.

mlivial a scris:

toti avem o scara de valori pe care ne-o aranjam singuri...

Tocmai asta e una din diferentele dintre noi si voi.
Eu una ,vreau sa am aceeasi scara de valori pe care o are si Domnul.
Scara mea de valori ,daca mi-o aleg, si mi-o aranjez singura s-ar putea sa ma duca in cele din urma in abis.

20/08/08 19:50

Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 18    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la