TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/TANAR si CRESTIN ?/Cum se distreaza tinerii crestini in ziua de azi? Moderat de feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 ... 18
gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
DISTRÁ vb. a se amuza, a se desfăta, a se dispune, a se înveseli, a petrece, a râde, a se veseli, (înv.) a se distrage, a se eglendisi, a (se) libovi. (Beau şi se ~.)   

dupa cum se observa in definitie...e bine folosit :)

17/01/09 13:21

Site web  
KoJack
membru

Inregistat: 29/02/08

gabi_aron a scris:

DISTRÁ vb. a se amuza, a se desfăta, a se dispune, a se înveseli, a petrece, a râde, a se veseli, (înv.) a se distrage, a se eglendisi, a (se) libovi. (Beau şi se ~.)   

Intrebarea era: Cum se distreaza tinerii crestini?

---------------------------------------------------------------------

m-am "plimbat" astazi pe forum si am ajuns sa vad si acest topic ... si cand am vazut cine e autorul acestui topic am ramas uimit ... nu mai stiam ca eu am deschis un astfel de topic ... dar intr-un fel ma bucur ... ca am dat de acest topic si ca pot raspunde copilului care a deschis acest topic cum va vedea si el lucrurile la urmatorul revelion  2008-2009 ... era o seara de revelion crestin!! ... eu am ales in seara aceea sa fiu mai retras si sa privesc lucrurile din umbra ... era doar distractie ... chiar daca erau si jocuri crestine si alte asemanatoare, toti cautau sa se distreze in orice fel ... nu vreau sa ma laud dar in seara aceea eram mai aproape de Dumnezeu decat sunt si acum... in seara aceea eu cu mototey ne-am hotarat sa trecem in anul 2009 prin rugaciune ... si eu cum am o imaginatie foarte bogata i-am zis lui mototey : "Daca in timp ce ne rugam, va veni Rapirea?" ... si mototey imi zice: "Eu nu cred ca ti-ai dori, uite-te in sala (noi eram intr-un colt) nu vezi ce multi sunt? "

Ce am invatat din asta ... distractia ne desparte de Dumnezeu!!!

KJ.

21/01/09 22:10

Site web  
livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Ma bucur sa aud acest lucru Gabi... ce-ai zis e adevarat distractia de ne-desparte. Placerea firei asa ne face, plus dar este in noi si placerea Lui Dumnezeu care daca mergem dupa ea gasim ceva mai bun.
Zice daca cineva a gustat mierea adevarata care vine de la Dumnezeu, nu vrea altceva. Mierea aceea e dragostea, placerea aceea calda...

Ultima modificare de livu2day (22/01/09 18:20)

22/01/09 02:23

gabi
membru

aaa..vrei sa spui ca daca era rapirea mergeati sus doar tu si mototei pentrucva ceilalti se distrau?

22/01/09 11:32

Site web  
giany
membru

Inregistat: 18/05/07
gabitzu ... nu te trec la spanaci ... stii tu pa eminescu ...???  citat ... :
"cum ??? cand lumea mi-e deschisa, a privi gandesti ca pot
ca intreg aliotmanul sa se-mpiedice de-un ciot ???"

faza mai nasoala iria daca ii rapea pe ceilalti pentru ca se distrau la jocuri crestinesti si pe voi va amana sau ceva de genul asta ... :)

22/01/09 11:50

crisstina
membru

Inregistat: 10/03/08
te poti distra iesind  cu tineri  la un foc de tabara  pe un deal noapte(am fost la asa ceva). si sa ai mai multe instrumente sa canti pe langa foc,sa povestesti,sa bei un ceai ...o fost suuuper :)

Ultima modificare de crisstina (22/01/09 15:22)

22/01/09 15:22

KoJack
membru

gabi_aron a scris:

aaa..vrei sa spui ca daca era rapirea mergeati sus doar tu si mototei pentrucva ceilalti se distrau?

Nu neaparat asta vroiam sa zic, caci cu siguranta mai erau si altii care erau pregatiti ... dar noi tinerii nu stiim unde e groapa, prapastia ... si de cele mai multe ori nu stim sa ne oprim

giany a scris:

gabitzu ... nu te trec la spanaci ... stii tu pa eminescu ...???  citat ... :
"cum ??? cand lumea mi-e deschisa, a privi gandesti ca pot
ca intreg aliotmanul sa se-mpiedice de-un ciot ???"

faza mai nasoala iria daca ii rapea pe ceilalti pentru ca se distrau la jocuri crestinesti si pe voi va amana sau ceva de genul asta ... :)

Nu inteleg ce vrei sa ma intrebi de fapt ... ?!?!?!

Ultima modificare de gabitzu.sb (22/01/09 16:59)

KJ.

22/01/09 16:56

Site web  
gabi
membru

mda...faza proasta e ca uneori tinerii crestini se distreaza exagerat...dar nu poti generaliza...distractia nu te desparte de Dumnezeu, e prea mult spus..eventual uneori distractia iti afecteaza viata spirituala. :)

22/01/09 17:35

Site web  
livu2day
membru

gabi_aron a scris:

mda...faza proasta e ca uneori tinerii crestini se distreaza exagerat...dar nu poti generaliza...distractia nu te desparte de Dumnezeu, e prea mult spus..eventual uneori distractia iti afecteaza viata spirituala. :)

Te-ai contrazis tu singur, dupa opinia mea daca am inteles bine ce ai vrut sa zici.
Daca iti afecteaza viata spirituala... oare viata spirituala nu e cat de aproape esti de Dumnezeu? Daca e asa, distractia te apropie sau te desparte? Daca te apropie ar trebui si eu sa ma duc la cluburi si ma distrezi ca nebuni in cluburi....
Eu cred ca distractia din fire te deperteaza dar este si aceea placere in care nu e distractie ci mai degraba bucurie adevarat in care gasesti in El.

Ultima modificare de livu2day (22/01/09 18:27)

22/01/09 18:25

KoJack
membru

iti dau dreptate livu

...... sa stii gabi ca nici "distractia crestina" nu duce la bine ... azi te distrezi cu pocaitii ... maine incepi sa spui bancuri porcoase ... si tot asa cu cat tinerii se unesc mai mult spre distractie ... se incurajeaza impreuna sa se departeze de Dumnezeu involuntar ... toti vor zice : "ala spune cate o injuratura, de ce nu si eu?" sau "ui la pocaitu ala fumeaza ... de ce sa nu fumez si eu?" ... si multe alte exemple ... gabi iti zic din propria experienta si eu can am dat start acestui topic(martie 2008) eram de opinia ca distractia e una cu partasia ... imi placea sa ma distrez cu pocaitii ... si incet, incet ... fara sa imi dau seama pana in aprilie 2008 am ajuns ca cei din lume ... abia prin vara imi revenisem ... si m-am uitat in urma si am vazut ca doar putin daca cauti fericirea pamanteasca(chiar si distractiile cu pocaitii tot una e) ... te departezi incet, incet de Dumnezeu ... si tu te consideri crestin, pocait ... chiar si atunci cand te trezesti dimineata intr-un club de noapte ... asa reuseste sa orbeasca Satan multi tineri ... mai ales pe cei pocaiti!!!

crisstina zicea ceva ca te poti distra si la un foc de tabara cantand si laudand pe Domnul ... aia nu mai e distractie, acolo e deja partasie cu fratii ... ;) ... dupa parerea mea ...

Ultima modificare de gabitzu.sb (22/01/09 21:12)

KJ.

22/01/09 21:09

Site web  
iepan
Exclus

Inregistat: 21/12/08
Aroane aroane, la tine nimic nu e pacat, nimic nu te desparte de Dumnezeu! roagal pe Dumnezeu sa-ti deschida urechile, sa te auzi ce vorbesti!

22/01/09 23:34

livu2day
membru

Nu e bine sa aratam cu degetul ;)

23/01/09 01:30

gabi
membru

explicatie pentru emigrantii care, nemaivorbind limba romana, au deficiente in intelegerea unor nuante :)

gabi_aron a scris:

deci, e prea mult spus la general ca distractia te departeaza de Dumnezeu, ai putea zice ca uneori distractia iti afecteaza viata spirituala, dar e acolo un "uneori" bai :)...deci nu e nici o contradictie intre termenii folositi de mine, inteles acum? :)

livu2day a scris:

Daca te apropie ar trebui si eu sa ma duc la cluburi si ma distrezi ca nebuni in cluburi....

depinde ce intelegi prin "distractie"...daca asa te simti tu bucuros fa-o :) ...Dumnezeu nu ne-a lasat niste marionete care sa stam toata ziua prosternuti in fata tronului, ca ne-a dat sentimente, ne-a dat bucurie, ne-a dat tristete, ne-a dat zambet, si simt al umorului...cu ideea "distractia te departeaza de D-zeu" ajungem la acei extremisti care ziceau ca rasul e satanic.

gabitzu.sb a scris:

...... sa stii gabi ca nici "distractia crestina" nu duce la bine

aici gresesti mult, imi fac impresia ca esti un om plictisitor :D ...ma rog...fiecare cu incredintarile lui...daca asta crezi, nu te distram, nu iesi cu tinerii in oras, nu iesi in tabere sau excursii...mergi doar la staruinta.....hmm...ciudata viata :)

gabitzu.sb a scris:

crisstina zicea ceva ca te poti distra si la un foc de tabara cantand si laudand pe Domnul ... aia nu mai e distractie, acolo e deja partasie cu fratii ... ;) ... dupa parerea mea ...

ti-am dat definitia din dex, ai si citat-o si tot nu ai inteles ca distractie= veselie ...ori, la un foc de tabara nu-mi spuneti ca nu e veselie...deci, concluzionand simplu din cele de mai sus vei putea zice fara sa gresesti ca e o distractie. :) ...nu trebuie sa fie veselie in baruri sau cluburi de noapte pentru a se numi distractie ;)

iepan a scris:

Aroane aroane, la tine nimic nu e pacat, nimic nu te desparte de Dumnezeu! roagal pe Dumnezeu sa-ti deschida urechile, sa te auzi ce vorbesti!

cum nimic nu e pacat la mine?....sunt multe, printre care si fatarnicia, fala, judecarea, si lista paote continua ;)

23/01/09 01:37

Site web  
livu2day
membru

gabi_aron a scris:

depinde ce intelegi prin "distractie"...daca asa te simti tu bucuros fa-o :) ...Dumnezeu nu ne-a lasat niste marionete care sa stam toata ziua prosternuti in fata tronului, ca ne-a dat sentimente, ne-a dat bucurie, ne-a dat tristete, ne-a dat zambet, si simt al umorului...cu ideea "distractia te departeaza de D-zeu" ajungem la acei extremisti care ziceau ca rasul e satanic.

Nu suntem marionete dar alegem unde sa gasim bucuria, placerea... daca tu crezi ca Domnul ti-a dat libertatea sa alegi placere in lucruri lumesti fie asa.
Dar Dumnezeu mi-a dat libertatea de e-l alege pe El din dragoste fara sa fiu fortat de nimeni.
Multe din ceea ce ai spus tu nu vor mai fii...fiindca in curând raul nu va mai exista.(adica supararea si anumite sentimente)

Ultima modificare de livu2day (23/01/09 02:18)

23/01/09 01:46

gabi
membru

o sa zic ceva la prima fraza ca e singura din care am inteles ceva legat de acest subiect :D ... Dumnezeu ti-a dat libertatea sa devii criminal in serie sau un violator feroce sau sinucigas dar trebuie sa te gandesti ca vei plati pentru tot, daca vrei sa te distrezi intr-un fel firesc fa-o, dar nu uita ca vei da socoteala...deci...ai libertatea :) ...apoi acum sa-ti explic si ce am vrut sa zic in ce ai citat tu, ca vad ca iar e nevoie :D ...am zis ca totul depinde ce intelegi prin distractie, daca esti destul de pocait nu vei intelege prin distractie cluburi de noapte :)

23/01/09 01:57

Site web  
livu2day
membru

Nu ma cunosti... dar am fost din lume si sa zicem ca am avut si experienta in groape, moarte si tot feluri de nebunii.
Am fost atras un addict de bauturi si de toate, dar Domnul ma scos. Dupa aceea am ajuns lejer crestin sa zicem si pina mi-a deschis ochii Domnul ca eram dependet de muzica din lume, de jocuri, de haine, de parul.
Sti... acuma citiva timp mi-a tuns fortat parul parinti si am plans pentru el cum ar fi dragostea mea... nu te teme cunosc destule si nu m-am nascut sub o stanca.
M-am nascut intro libertate adevarata si ma dus la nebunie caci eram robit de intuneric. Dupa ma scos Isus din intuneric si ma adus la libertate ca sa aleg sa fiu robul Lui Tatal prin Isus. Sunt rob fata de Isus caci prin El imi fac Legamintul adevarat.
Ioan 15:5 Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine, şi în cine rămân Eu, aduce mult rod; căci despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic.

Am modificat primul comment ca sa intelegi. Sper sa intelegi ce am zis aici.

Ultima modificare de livu2day (23/01/09 02:19)

23/01/09 02:16

mototey
membru

Inregistat: 11/12/06
in cazul acesta daca nu ai trecut prin acestea, nu cred ca poti sa stii cat e de grav... incepi sa te distrezi asa cum a spus gabitzu, cu pocaitii... cu acesti pocaiti iesi prin oras, pe la tineret, pe la un fast-food si incepeti sa faceti tot felul de glume... deja asta e din fire... firea te indeamna la asta... incetul cu incetul constiinta nu te mai mustra pentru ca ai acceptat sa te compromiti... si incepi sa te distrezi cu cei din lume, poate sa incepi sa fumezi si sa bei, poate glumele porcoase nu mai sunt o problema pentru tine, poate incepi sa faci chiar si alte lucruri mai urate... de unde au inceput toate astea?... de la 'distractie cu pocaitii' si la un moment dat, asa cum a spus gabitzu, te trezesti dimineata intr-un club stiind ca trebuie sa mergi la scoala... din moment ce ai gustat din Dumnezeu si incepi sa gusti si din placerile acestei lumi, te complaci... devii caldicel... Dumnezeu spune despre astfel de oameni ca ii varsa din gura Lui(Apocalipsa 3:16)... deci... mare grija in ceea ce facem... sa nu acceptam orice 'provocare'... :)

23/01/09 08:34

Site web  
gabi
membru

liviu stii ca este un proverb romanesc foarte intelept care ti se potriveste tie si celor care au fsot in lume, s-au intors si acum critica modul de comportare a crestinilor..."cine s-a ars odata cu ciorba sufla apoi si in iaurt...deci nu ne mai pune sa suflam in iaurt pentruca tu te temi sa nu te arzi :)

mototel deci cei care au fost candva pocaiti si au plecat la lucrurile firesti au facut asta din cauza ca se distrau cu tinerii din biserica lor?>...mai sa fie :) ...e demonstrat psihologic ca un copil educat foarte strict, la varsta maturitatii nu-si va mai asculta parintii si o va lua razna, pentruca a fost tintul "legat in lanturi" de parinti si cand a gustat odata din frumusetea vietii nu-i mai pasa de educatia primita. Apoi, un copil lasat mai liber de parintii sai, lasat sa se descurce in viata va ajunge un om integrat in societate si nu-l vor tenta toate josniciile societatii...e o chestie psihologica, sigur ca raportul nu e 100% dar detine mult majoritatea. Acelasi lucru si in biserici, tinerii tinuti legati de scaunele bisericii, fara sa li se permita nimic in afara de rugaciune si cantare ajung sa cada foarte usor in timp ce acei tineri care sunt lasati mai liberi ajung sa distinga binele de rau si sa aleaga ceea ce e bine....dece vezi atatia tineri care vin de la sate in scolile orasene, si cand au scapat de aprinti/pastor/batranii bisericii fac cele mai josnice lucruri ale societatii?...am vazut fete care la sat cantau in biserici si la oras au devenit curve, tineri care au devenit alcoolici, batausi, etc. In concluzie, nu cred ce ai zis tu ;)

Ultima modificare de gabi_aron (23/01/09 12:36)

23/01/09 12:34

Site web  
mototey
membru

si daca ti-as spune ca tinerii astia nu au fost legati foarte strans?...

23/01/09 13:21

Site web  
gabi
membru

ar fi o prostie si te-as contrazice pentruca tu nu-i cunosti iar eu ii cunosc foarte bine :) ...alte intrebari? :)

23/01/09 13:30

Site web  
mototey
membru

eu iti spun de tinerii acestia din zona mea... de pe unde locuiesc eu... ii cunosc destul de bine... si... chestia cu legat strans si dupa aceea abia asteapta sa guste ceva din placerile de o clipa ale pacatului, iti dau dreptate... dar si in cazul asta la multi dintre tineri se intampla asa... sa nu uitam ce ne spune apostolul Pavel in  1 Corinteni... "Nu va inselati: Tovarasiile rele strica obiceiurile bune"... si asta-i adevarul... din pacate... :(

23/01/09 13:38

Site web  
gabi
membru

da si...tovarasia cu tinerii bisericii e una rea?

23/01/09 13:42

Site web  
livu2day
membru

gabi_aron a scris:

liviu stii ca este un proverb romanesc foarte intelept care ti se potriveste tie si celor care au fsot in lume, s-au intors si acum critica modul de comportare a crestinilor..."cine s-a ars odata cu ciorba sufla apoi si in iaurt...deci nu ne mai pune sa suflam in iaurt pentruca tu te temi sa nu te arzi :)

Opinia ta, eu n-am criticat nimic daca intelegi bine si mai degraba am zis opinia mea ca un crestin nu inseamna comfort ci inseamna cu adevarat o cruce unde faci sacrifici si infranari poftele firei.
Eu m-am lasat de penticostal cam la 14-16 de atunci, din motive in care ziceam astia trebuia sa fie lumina pentru mine, ce fel de oameni a-Lui Dumnezeu cand fac lucruri asa de rele? Dar e o poveste lunga dar sa zicem ca asa ma orbit diavolu si am zis daca ei sunt oameni a-Lui Dumnezeu, nu exista Dumnezeu. Oare degeaba zice sa fim lumina?
Oricum faci ce vrei dar eu o sa fiu smerit si o sa incerc sa nu fiu o pricina de poticnire sau o pricina de cadere pentru alti.
Proverbul ala care ai spus nu are sens, nu are sens cu conversatile acestea.

Iti dau eu ceva sa zic care se potriveste tie, daca nu mi-ai dat asa fel.
"Daca te joci cu timpul, inseamna ca timpul sa joaca cu tine" - Sti ce inseamna? Crezi ca iti faci de cap si dupa aceea te scoli intro groapa pentru in care zici "ce am facut?", "de ce?", "ce sa intamplat?"
Am o intrebare sau sa zicem o provocare, timpul in care petreci la muzica si la de astea sa citesti muzica si sa te rogi mai mult, daca cresti mai mult spiritual? Oare nu cresti mai  mult?
Adevarata intrebare, de ce nu sa petrec timpul meu daruit de Domnul ca sa ma apropiu de El, inloc ca sa fac alte lucruri asemenatoare din lume? Oare nu e pacat cum imi petrec timpul daruit de El? Nu il despretuiesti pe Domnul intrun fel?

Ultima modificare de livu2day (23/01/09 13:50)

23/01/09 13:48

gabi
membru

1. proverbul are sens, se muleaza chair bine pe situatie...problema e una veche la tine cu intelegerea contextului :)
2. cine a zis ca ma joc cu timpul?
3. la provocare iti raspund in limita in care inteleg ceva din ce vrei sa zici :D ... si iti raspund printr-o intrebare de data aceasta desi nu e prea corect...In timpul in care scri pe forum nu pierzi vremea deoarece te-ai putea ruga? ..apoi, postai mai demult poze cu verisoare de-ale tale, poze facute prin oras, nu cumva va distrati acolo?...nu cumva pierdeai timpul cu "distractie fireasca"?...sti ce cred eu, ca tu traiesti ca multi dintre noi, razi cu prietenii/prietenele/verisoarele, iesi in oras, te simti bine cu ei ...dar...aici, nu stiu dece vrei sa pari altfel....hais a vorbim exact cum suntem, nu idealuri copiate din Biblie, ci exact cum suntem. ;)
4. In niciun caz nu-L dispretuiesti pe Dumnezeu, daca eu iti fac cadou o masina nu inseamna ca trebuie sa te plimbi mereu cu ea ca altfel am dispretuiesti...nu fi absurd, mai bine realist. ;)

23/01/09 14:00

Site web  
Cr!$s
membru

Inregistat: 07/01/09
in primul rand eu nu cred ca tovarasia cu tinerii din biserica e una rea pt.ca daca nu ii ai pei cei din biserica prieteni atunci iti faci pe cei din lume prieteni si toti stim unde ne duc tovarasiile cu cei din lume:D

in al doile rand sunt de acceas parere cu gabi_aron in legatura cu copii care au fost tinuti 'legati in lanturi' in biserica de parintii lor. eu fac parte dintr'o familie care nu au fost extrem de stricti cu mine dar nu au fost nici sa nu'i intereseze de ce faceam. de mic copil am putut sa'mi aleg ce e bine sa fac si ce nu e bine.

si in al treilea rand nu poti sa stai toata ziua in casa sa te rogi si sa citesti din biblie continuu...e bine sa iesi cu tinerii de la biserica sa mai schimbi idei,etc (si ce mai fac tinerii cand se intalnesc) ....cu tineri care te simti bine pt.ca nu ai putea si nu te'ai simti bine intr'o biserica fara sa ai prieteni.

sa'mi spuna mie vreu unu de pe forum ca nu ii place sa iasa cu prietenii in oras...ca nu l'as crede....eu pana acum nu am intalnit pe nimeni.

23/01/09 14:23

Pagini: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 ... 18    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la