TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Personaje biblice/Toma Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1
mototey
membru

Locatie: Mutat: Suceava - România
Inregistat: 11/12/06
zilele acestea am vazut un film legat de viata lui Toma(in mod special) de cand l-a cunoscut pe Dumnezeu... acest film il prezenta ca fiind un om caruia ii placea sa cerceteze ceea ce auzea... vroia sa aibe dovezi pentru a fi sigur de anumite lucruri... mie unul mi-a placut:)

_______________________________________
Omul de care se foloseste Dumnezeu

21/05/08 23:37

Site web  
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06

filip a scris:

Eu am auzit multe predici care se leagă de această titulatură a lu Toma, şi vor să o elimine. Mie nu mi se pare nimic de eliminat din ea.

atunci ar trebui sa spunem David curvarul ,Moise neincrezatorul si neascultatorul si tot asa ,toti oamenii mari au avut caderi ,nu ? Important e ca necredinta i s-a transformat in credinta .[il vreau pe filip inapoi :(]

Ultima modificare de RainSong (30/11/08 22:05)


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

30/11/08 22:04

   
mototey
membru

Locatie: Mutat: Suceava - România
Inregistat: 11/12/06

RainSong a scris:


atunci ar trebui sa spunem David curvarul ,Moise neincrezatorul si neascultatorul si tot asa ,toti oamenii mari au avut caderi ,nu ? Important e ca necredinta i s-a transformat in credinta .


tocmai asta devodeste faptul ca avem un Dumnezeu maret si iertator... dar omul trebuie sa vina sincer cu pocainta inaintea Lui... :)


_______________________________________
Omul de care se foloseste Dumnezeu

07/02/09 15:48

Site web  
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
Eu il admir pe Toma. A fost un om sincer, asa cum prea putini mai exista in ziua de azi. As vrea ca toti sa fim ca el si sa recunoastem atunci cand ceva nu credem, nu sa ne mintim unii pe altii. Si mai trist este faptul ca exista oameni care vad si tot nu cred.
De multe ori auzim atunci cand nu credem ceva ca suntem "Toma necredinciosul". Dar oare cati dintre noi avem credinta lui? De fapt nici ceilalti ucenici n-au crezut cand au auzit:
Marcu 16:10 Ea s-a dus şi a dat de ştire celor ce fuseseră împreună cu El, care plângeau şi se tânguiau.
Marcu 16:11 Când au auzit ei că este viu şi că a fost văzut de ea, n-au crezut-o.
Marcu 16:14 În sfârşit, S-a arătat celor unsprezece, când şedeau la masă; şi i-a mustrat pentru necredinţa şi împietrirea inimii lor, pentru că nu crezuseră pe cei ce-L văzuseră înviat.

Toma a fost un om sincer si a spus ca nu crede pana cand nu vede. In Toma avem exemplul de om sincer care a avut curajul sa-si spuna parerea lui. In Ioan 11:16, Toma a fost singurul care, desi cunostea pericolul calatoriei, a propus sa mearga cu El. In Ioan 14:5 tot El a fost cel care a avut curajul sa spuna ca nu stie unde merge si care este calea Lui.
Domnul nu vrea sa ne punem masca. Vrea ca noi sa apreciem sinceritatea si sa nu-i criticam pe cei care au curajul sa spuna adevarul.

Toma a avut privilegiul ca Domnul sa I se arate personal. Poate ca ne intrebam de ce. S-a aratat si ucenicilor, dar Toma a lipsit atunci. Dumnezeu nu e doar Dumnezeul primei sanse, ci o ofera si pe a doua. Pentru ca Toma a lipsit, El a ales sa i se arate personal, pentru ca daca nu L-ar fi vazut ar fi ramas un necredincios.
Chiar daca stim multe lucruri despre El, avem nevoie de o zi in care sa ne intalnim cu El.


_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

21/05/09 22:23

   
Pagini: 1    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net