TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Educatie si scoala/Temele noastre de zi cu zi Moderat de antonela, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 11
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Pentru amatorii de filme:
http://en.wikipedia.org/wiki/Saving_Private_Ryan
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Bridge ... River_Kwai
http://en.wikipedia.org/wiki/Empire_of_the_Sun_(film)

Pentru gramatica limbii engleze in romana:
http://www.scribd.com/doc/1138684/Grama ... ii-engleze
Documentul se poate salva pe hard. (de la iPaper -> Save Document).

Ultima modificare de +Archangel+ (11/12/08 09:11)

11/12/08 09:04

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
nu pot rezolva un exercitiu fara Schema lui Horner ,pe care am facut-o numai intr-un exemplu si nu mai stiu cum vin alea pe randul 2 din tabel . Pe net nu am gasit-o explicata ,o stie careva ? [in 2 vorbe ,ca pricep] . [am tema la mate pe vacanta :D :)]

Ultima modificare de RainSong (22/12/08 12:14)

22/12/08 12:13

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Iete-o:

http://en.wikipedia.org/wiki/Horner_scheme

http://ro.wikipedia.org/wiki/Schemă_Horner

22/12/08 13:43

RainSong
membru

multumesc :) eu vazusem chestia asta inainte dar ma gandeam ca nu are cum sa fie ,ca-i prea complicata si dirigu ne-a explicat-o in juma de minut .
vai ,ce naspa e explicatia ,m-am pierdut intre randul 2 si 3 :D :)) Nu pricep de unde au ei x-ul ,mie imi trebe sa scot 3 radacini printr-o ecuatia de gradu 2 si una de gradu 1  [matematica :x :x] .Trebe sa imi caut colegii genii pe mess .

Ultima modificare de RainSong (22/12/08 15:03)

22/12/08 15:01

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08
am de facut un proiect despre o masina de determinare a concentratiei de sare din zeama de varza, si cred ca sunt mai multe metode: fizica (refractometre), chimica (modificarea densitatii la modificarea concentratiei de sare) si altele. daca e cineva care se pricepe la asa ceva si ma poate ajuta am nevoie sa stiu care sunt metodele posibile, care e cea mai eficienta, avantaje si dezavantaje, care e cea mai costisitoare si cea mai accesibila etc.
mai multe detalii: e un proiect teoretic in care ideea principala e metoda de determinare a concentratiei de sare (maxim 30g/l).

03/01/09 20:11

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06
Dacă am înţeles ceva,ai putea încerca chimic.Poţi să calculezi densitatea soluţiei în funcţie de concentraţia de sare,calculând concentraţia de sare (concentraţia supra 100=md(masa de la început) supra ms (masa de soluţie)).Sper să nu fi spus cea mai mare prostie din viaţa mea. :D

ps:pentru aflarea densităţii e o formulă care sincer nu ştiu dacă e asta: densitatea=masa moleculară (a sării)supra volum (în litri) :rolleyes:

Ultima modificare de Andreea (03/01/09 21:50)

03/01/09 21:48

shoricel
membru

eu de fapt o sa aflu concentratia de sare in functie de densitatea solutiei :D mersi pt explicatie, o sa imi fie de ajutor ;)

03/01/09 21:56

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07
trebuie sa scriu un referat despre constitutia din 1991.tot caut dar nu gasesc decat fie foarte putin fie foarte mult.si mi se cer criterii despre ce sa scriu: principii de baza, puerea exacutiva, puterea legislativa, etc...

ma puteti ajuta?

04/01/09 19:13

jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
Ma ajuta cineva cu niste traduceri din engleza?
Am foarte mult de tradus si trebuie sa termin totul pana vineri.De fapt stiam de tema asta de mult timp, dar asa am eu obiceiul sa las pana in ultima secunda.
Ma gandeam asa, sa imi traduceti fiecare cate o pagina... :D
Daca are cineva ceva timp liber, trimiteti-mi pm si va trimit eu materialul.
As ramane recunoscatoare pe viata! ;)

05/01/09 20:26

RainSong
membru

sunt cuvinte grele ? te incumeti jezzy ? :D :D

05/01/09 20:30

feedback
Moderator

Inregistat: 28/04/08

fluflu a scris:

trebuie sa scriu un referat despre constitutia din 1991.tot caut dar nu gasesc decat fie foarte putin fie foarte mult.si mi se cer criterii despre ce sa scriu: principii de baza, puerea exacutiva, puterea legislativa, etc...

ma puteti ajuta?

Constituţia din 1991, aşa cum a fost modificată în 2003, cuprinde 156 de articole împărţite în 8 titluri:

* Titlul I - Principii generale
    * Titlul II - Drepturile, libertăţile şi îndatoririle fundamentale
    * Titlul III - Autorităţile publice
    * Titlul IV - Economia şi finanţele publice
    * Titlul V - Curtea Constituţională
    * Titlul VI - Integrarea euroatlantică
    * Titlul VII - Revizuirea Constituţiei
    * Titlul VIII - Dispoziţii finale şi tranzitorii

Cele mai importante schimbări sunt:

* Gratuitatea invăţămîntului de stat nu mai este garantată necondiţionat (ci numai conform legii).
    * Minorităţile naţionale au dreptul de a folosi limba maternă în administraţie şi justiţie.
    * Proprietatea privată este garantată şi ocrotită de lege.
    * Mandatul preşedintelui este de 5 ani.
    * Obligativitatea stagiului militar se stabileşte prin lege organică.
    * Imunitatea parlamentară este limitată.
    * După aderarea României la UE cetăţenii ţărilor membre ale UE vor avea dreptul de a alege şi de a fi aleşi în scrutinul local (dacă sunt rezidenţi ai localităţii respective).
    * Intrarea în Uniunea Europeană şi OTAN (NATO) nu va fi votată prin referendum, ci de către Parlament.

poate te ajuta cu ceva trasarea principalelor schimbari.

jezzy a scris:

de ceva vreme nu mai am de'a face cu engleza, dar daca pot, te'ajut cu placere. trimite'mi mp cu paginuta :D

05/01/09 20:31

fluflu
membru

multumesc feed,dar astea le-am gasit deja.
oricum...asa in mare am scris ceva.stiu ca nu e de ajuns,dar...asta e.

05/01/09 20:33

shoricel
membru

jezzy a scris:

Am foarte mult de tradus si trebuie sa termin totul pana vineri.De fapt stiam de tema asta de mult timp, dar asa am eu obiceiul sa las pana in ultima secunda.
Ma gandeam asa, sa imi traduceti fiecare cate o pagina... :D
Daca are cineva ceva timp liber, trimiteti-mi pm si va trimit eu materialul.
As ramane recunoscatoare pe viata! ;)

verifica-ti posta :P (de pe forum, nu cutia postala :D )

05/01/09 21:05

feedback
Moderator

Inregistat: 28/04/08
jezzy, ti'am trimis traducerea prin e-mail ;)

07/01/09 18:05

jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
Multumesc!

07/01/09 18:06

cami
membru

Inregistat: 17/07/07
Eu trebe sa fac la psihologie, un portofoliu cu figuri umane, care sa exprime : bucurie, tristete, dispret, surpriza, dezgust, rusine, nemultumire, fica, furie, speranata, mila si admiratie .faza e ca nu prea am imagini de genu`. am cautat si pe net, dar n-am gasit faine, decat de alea triste , emo . m-am gandit sa iau pe cineva sa ii fac poze in toate ipostazele astea , dar nu cred ca o sa se incumete careva :D . nu aveti ceva imagini care le-as putea folosi ? pe urma tre sa fac si caracterizarea la fiecare poza, dar aici ma descurc :) .
ma puteti ajuta careva ? sunt 12 poze de toate, si nu vreau sa umplu forumul cu asa ceva. care are sau ma poate ajuta, mi le poate trimite prin e-mail sau pe mess . :)

Ultima modificare de flory (08/01/09 12:42)

08/01/09 12:40

fluflu
membru

vezi aici,daca te ajuta http://www.topnews.in/files/facial-expressions.jpg

sau aici: http://www.edupics.com/phpThumb/cache/0 ... 43258.jpeg

saaaaau http://www.celt.edu.gr/mood%20faces.jpg

Ultima modificare de fluflu (08/01/09 19:31)

08/01/09 19:29

cami
membru

multumesc , fluflu :) cele din primul link cred ca o sa le folosesc :D ca cica sa fie di n desene, da` poate ii pun si din alea ca sa o enervez un pic :D

08/01/09 19:48

fluflu
membru

noua profa cand ne-a vorbit despre chestii din asteane-a aratat plansa a3-a :)

08/01/09 19:55

cami
membru

eu nu stiu daca le-a aratat ceva la colegi sau nu ca nu am fost azi la scoala, dar m-a sunat o colega sa imi zica :) . eu vreau sa ii arat si plansa aia , poate poate, se amuza un pic :P

08/01/09 19:56

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06
Cine stie istoria Marii Britaniei?Am nevoie de partea in care a participat la cele doua razboaie mondiale..

ps:si daca se poate in engleza,sa nu mai traduc eu :D :D

14/01/09 16:09

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
google stie ... :)
http://ro.wikipedia.org/wiki/Categorie: ... i_Britanii

14/01/09 16:27

RainSong
membru

stie careva cum se rezolva sistemele incompatibile ? Sau cum arata ? dau maine lucrare din ele :D

18/01/09 21:37

crisstina
membru

Inregistat: 10/03/08
am de facut o povestire fantastica cu titlul Povestea unui frigider pentru romana si is in pana de idei ... va rog sa ma ajutati cu o idee :)

19/01/09 16:11

RainSong
membru

eu in a 9-a am avut o compunere "o zi din viata mea de pix" [:D :D] ,si o facusem in pauza ,am scris numai prostii ,am folosit "wow" etc .. si mi-a dat 10 :)
  Poti sa incepi cu inceputul :D :sa zici cum a luat fiinta [nu tehnic ,ci asa ,ce vede frigierul ,ca ii pun rafturi si se sperie etc] ,dupaia ajunge la magazin ,galagie mare ,il cumpara cineva ,il zdruncina pe drum ,il pune in priza si nu merge [de fapt priza nu era alimentata] ,omu se enerveaza si ii da un picior ,pe frigider il doare .. il duce la magazin inapoi ,alt drum de chin ,il aduce acasa iar ,baga mancare il el ,il decongeleaza .Dupa ani ,in care a folosit si generatiei copiilor omului ,i se strica motorul si e dus la reciclare la campania aia "dai unul vechi ,primesti 15% reducere la unul nou"  [eu asa as face ,ceva lipsit de tipar ,asa am facut si cu pixul meu ,nu stiu la ce s-a referit profa cand vi-a cerut asta] . Dar sa scrii ca si cum ar vorbi fridigerul ,el isi spune povestea .

Eu nu imi gasesc referat la chimie,sunt prea lungi si grele .. imi trebe ceva dintre :amine ,fenoli ,cetone ,aldehide .

Ultima modificare de RainSong (19/01/09 17:11)

19/01/09 17:07

Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 11    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la