|
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
ca desen ma gandeam sa fie un ochi mare iar in iris,pupila ma rog...sa fie desenata o scena din asta...unu cu ace sau ce stiu eu.dar trebuie sa fie un ochi gigantic ...
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
20/02/09 21:46
|
|
abelusca
membru
Inregistat: 20/03/08
|
|
Daca folosesţi un aparat foto digital,e ideal să faci nişte poze in ipostaze diferite cu amicii tăi,poţi incepe cu o singura persoană,care se distrează si vrea ceva mai mult,intră in contact cu alţi oameni,intrand intr-un anturaj negativ,acolo poti să faci cateva poze cu anturajul,cu seringile,vînătăile de la acele seringilor...apoi intră in contact cu amicii lui de o viaţă,partea binelui,care il indrumă,poţi folosi cîteva citate biblice,te poţi folosi de conştiinţa lui sau ei,felul cum luptă cu dependenţa si a dori să scape de narcotice...atenţie...incearcă să arăţi cat mai mult,să scoţi in evidentă luptele interioare!Ii vei pune pe ganduri pe cei care se uită la acest film creat de tine. Poţi sa faci si filmare video cu aparatul...insă e slaba calitatea video,e cam nasol Dacă ştii filmul acela in care un tanăr pleacă si evangelizează un grup de tineri,sunt 2 bande de stradă,care se luptă pentru teritoriu...nu mai ştiu exact numele filmului,dar la sfarsit ii aduce intr-o sală si se pocăiesc tinerii...de acolo poţi sa iei cateva idei din film.
_______________________________________ http://www.youtube.com/watch?v=eEZIVeE0xLY
|
|
20/02/09 22:01
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
stiti ceva versuri de Eminescu ,Alecsandri sau alti romantici mai cunoscuti ,in care sa zica despre apa ca de ceva datator de viata [sau sa o admire] ,versuri care sa prezinte orasul ,iubirea si iubita in stil opus lui Bacovia ?
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
27/02/09 20:11
|
|
abelusca
membru
|
|
Luceafarul cu Eminescu ..asta imi amintesc ceva 
_______________________________________ http://www.youtube.com/watch?v=eEZIVeE0xLY
|
|
27/02/09 20:59
|
|
RainSong
membru
|
|
abelusca ,mie nu imi zice nimic util luceafarul [cati peri albi am avut cu poezia asta] .
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
27/02/09 21:17
|
|
abelusca
membru
|
|
Ok....o sa caut si eu si te ajut 
Iarna de Vasile Alecsandri Lacul de Mihai Eminescu Natura moarta de Tudor Arghezzi freamat de codru de Mihai Eminescu
http://poezii.t2i.info/search/poezii+de+natura uite aici...poate te ajuta cumva
Ultima modificare de abelusca (28/02/09 00:56)
|
|
28/02/09 00:11
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Dunarea si Oltul George Cosbus
Dunărea vorbea cu Oltul: - "Tu, copile drag al meu, Zbuciumat tu vii la vale Tulbure mereu -
Plouă mult la voi la munte, Sate şi câmpii de-neci, Ori ţi-e firea ta de-a rupe Maluri pe-unde treci?"
- "Rup şi maluri câteodată Şi fac holdele de pier, Iar când plouă mult la munte Cap de om eu cer.
Dar nu-i asta, maică sfântă, Nu de asta-s tulburat, Ci de câte văd mi-e milă, Maică, şi-i păcat!
Tu, pe unde-alergi prin lume, Vezi şi ţări şi munţi frumoşi, Neamuri ce-şi vorbesc ferice Graiul din strămoşi.
Toate laudă pe Domnul, Libere-a trăi cum vor, Vesele fiind de viaţa Şi de soarta lor.
Vezi şi-aici poporul nostru Cel din veac adus pe-aici, Sprintene şi mândre fete Şi flăcăi voinici.
Şi ţi-e dragă ţara asta De români, căci te iubesc - Dar tu nu cunoşti de-a-ntregul Neamul românesc!
Eu de unde vin, mâhnitul, Furios spre şes scobor, Căci de unde vin, e spaimă. Groază şi fior.
Tot români sunt şi pe-acolo, Neam din veac pe-aici adus, Dar pe gâtul lor şi astăzi Jugul este pus.
Ei n-au voie să-şi vorbească Graiul strămoşesc ce-l au, Iar în coasta lor de-a pururi Suliţele stau.
Sfânta libertate este Nume gol pe-al lor pământ: Cei nedrepţi sunt cei puternici, Singuri au cuvânt!
Ah, de mila lor eu, maică, Vin aşa de tulburat, Şi de ciudă pe duşmanii Cei ce l-au călcat.
Iar de-nec şi mal şi oameni, Nu mai ştiu ce fac nici eu Că mă simt de-atâta jale Tulbure mereu!"
Rondelul apei din grădina japonezului Alexandru Macedonski
Apei lui de prin ogradă, Prea domol curgînd la vale, Bolovani, într-o grămadă, Japonezu-i pune-n cale.
Spumegată, vrea să vadă, Împrejurul casei sale, Apa lui, ce prin ogradă Prea domol o ia la vale.
Şi schimbînd-o-ntr-o cascadă De consoane şi vocale, Uită-a vieţei grea corvoadă, Dînd răsunet de cristale, Apei lui de prin ogradă.
Malul Siretului Vasile Alecsandri
Aburii uşori ai nopţii ca fantasme se ridică Şi, plutind deasupra luncii, printre ramuri se despică. Râul luciu se-ncovoiae sub copaci ca un balaur Ce în raza dimineţii mişcă solzii lui de aur.
Eu mă duc în faptul zilei, mă aşez pe malu-i verde Şi privesc cum apa curge şi la cotiri ea se pierde, Cum se schimbă-n vălurele pe prundişul lunecos, Cum adoarme la bulboace, săpând malul nisipos.
Când o salcie pletoasă lin pe baltă se coboară, Când o mreană saltă-n aer după-o viespe sprinteoară, Când sălbaticele raţe se abat din zborul lor, Bătând apa-ntunecată de un nour trecător.
Şi gândirea mea furată se tot duce-ncet la vale Cu cel râu care-n veci curge, fără-a se opri din cale, Lunca-n juru-mi clocoteşte; o şopârlă de smarald Cată ţintă, lung la mine, părăsind nisipul cald.
Lacul Octavian Goga
La geamul meu de lângă lac Se bate apa-n scânduri, La geamul meu de lângă lac Se fac încet şi se desfac În mine-atâtea gânduri...
Pe rând vin undele de mor Şi-n murmur se destramă, Pe rând vin undele de mor Şi parc-aleg din gura lor Pe nume cum mă cheamă...
Eu m-am gândit de-atâtea ori Şi mintea mea se-ntreabă, Eu m-am gândit de-atâtea ori: Ce tainici, nepătrunşi fiori De-ntinsul lac mă leagă?...
Pesemne, tu, care te-ai dus, I-ai rătăcit pe maluri, Pesemne, tu, care te-ai dus, Într-un târziu şi trist apus, Te-ai oglindit în valuri...
De-atunci îl zbuciumă mustrări Şi-n noapte plânge lacul, De-atunci îl zbuciumă mustrări Şi simte-aceleaşi frământări Ca dorul meu, săracul...
Mare aeternum
Eternă mare, ca şi-odinioară, Fără hotar şi fără de hodină, De întrebări şi neastâmpăr plină, Azi goana mea la malul tău coboară.
Cu tresăltări de ape şi lumină Oglinda ta prelung mă înfioară, Şi-nchise răni încep din nou să doară, Din flăcări vechi ce-n mintea mea se-mbină.
Pe rând, pe rând, eu simt cum reînvie Cântată parcă-n surle şi chimvale, Uitata noastră mare-mpărăţie.
Şi nu mai ştiu ce mi se par mai grele: Poveţele nemărginirii tale, Sau tainele adâncurilor mele...
Indragostit de Bucuresti Adrian Paunescu
Nu ştiu de ce, pe cât m-afund în viaţă mă simt atras de fleacuri omeneşti, şi-mi place-n anotimpul de vacanşă să-ntârzii, să rămân în Bucureşti.
De el ne-am săturat, dar el ne place, el e un prag lovit să vezi alt prag, şi-acum, când sunt sătul de locul zilnic mă simt golit şi-mi e deodata drag.
Pe piatra lui am tot bătut cadenşa şi-am s-o mai bat atât cât voi trăi, spre un Olimp ascuns pe orice stradă în cautarea marii poezii.
Aici m-au sufocat cu dulce teii şi au trecut aiurea anii mei aici copiii mi-au venit la viaţă şi am născut şi-am îngropat idei.
La Bucureşti, copilăria toată, visam s-ajung să pot şi eu vedea celebrii câini ce au covrigi în coadă şi să-ntâlnesc şi eu pe mama mea.
Eu vara aş iubi-o pe orbeşte, dar simt că toamna-i anotimpul meu, când frunze şi lumini pe bulevarde mai dau halou părerilor de rău.
Când pe terase se mai bea o bere şi oamenii romanţe triste vor, şi-n curţi se face vin din must de struguri şi toţi bucureştenii au umor.
L-am părăsit destul, ca azi să-l caut şi să-l găsesc întodeauna treaz, nu este el cel mai frumos din lume, dar cel mai drag ne e în orice caz.
Mă pregătesc să fug din nou în ţară şi să ciştig aripi dumnezeieşti, să pot gusta melancolia toamnei în fiecare colţ de Bucureşti.
Ultima modificare de irlanda (28/02/09 16:46)
|
|
28/02/09 01:09
|
|
RainSong
membru
|
|
multumesc mult abelusca si irlanda .. doar ca Blaga si Arghezi sunt modernisti . Ar mai ramane numai una despre oras dar eu nu imi amintesc [din super vasta mea cultura in poezii] ca romanticii sa fi scris despre asa ceva .
|
|
28/02/09 11:01
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Mihai Eminescu - Privesc Orasul Furnicar
Privesc orasul furnicar Cu oameni multi si muri bizari, Pe strade largi cu multe bolti, Cu câte-un chip l-a stradei colt. Si trec foind, râzând, vorbind, Multime de-oameni pasi grabind Dar numai p-ici si pe colea Merge unul de-a-nletelea, Cu ochii-n cer, pe suierate, Tiindu-si mânile la spate. S-aude clopot rasunând, Cu prapuri, cruci, icoani, viind, Preotii lin si în vestminte Cântând a cartilor cuvinte. În urma vin ca-ntr-un prohod; Tineri, femei, copii, norod; Dar nu-i prohod sfintire de-apa, Pe uliti lumea sa nu-ncapa; Se scurg încet tarra bumbum Ostasii vin în mars acum, Naintea lor tambur-major, Voinic el calca din picior Si tobe tare-n tact ei bat Si pasii suna apasat; Lucesc si armele în sir, Frumos stindarde se desir; Ei trec mereu tarra bumbum Si dup-un colt dispar acum… O fata trece c-un profil Rotund si dulce de copil, Un câne fuge spariet, Suier-un lotru de baiet, Într-o raspântie uzata Si-ntinde-un orb mâna uscata, Hamalul trece încarcat, Si orologiile bat Dar nimeni mai nu le asculta De vorba multa, lume multa.
Alexandru Macedonski - Rondelul Orasului De Altadata
Rondelul orasului de altadata Era orasul de-altadata Sub plopi de-argint, muiati în soare, O verde oaza fermecata Cu repezi ape cantatoare
Pe-oricare strazi cantau izvoare, Si sarutat de flori ce-mbata, Traia orasul de-altadata Sub plopi de-argint, muiati în soare.
Prostimea chiar era bogata. Prin curti aveau, mai toti, cuptoare. In beciuri se teseau covoare. S-o viata-n veci imbelsugata Traia orasul de-altadata.
Alexandru Macedonski - Rondelul Orasului Din Indii
Rondelul orasului din Indii Spart a fost orasul mare De a vremei vitregie: Peste moarta galagie Cresc copacii pana-n zare.
S-a uitat ce-a fost urgie, Ce-a fost fala si-naltare: Spart a fost orasul mare De a vremei vitregie.
Intr-a soarelui magie Stralucesc porfiruri rare, Urme sterse tot mai tare Din stravechea energie...- Spart a fost orasul mare.
Alexandru Macedonski - Rondelul orasului mic
Orasul mic te fura-ncet Cu ale lui tacute strade, Cu oameni prosti, dar cumsecade, Ce nici nu stiu ca sint poet.
Cu centrul intim si cochet, Si fara case cu arcade; Orasul mic te fura-ncet Cu ale lui tacute strade.
Prin umbra parcului discret, Nu se strecoara mascarade Si nu s-aud în el tirade
Octavian Goga - Pribeag strain
Mi-aduc aminte intr-o zi de vara, Orasul prins in vechea-i alergare, Ca scormonit de-o nevazuta gheara, Vuia-mprejur si-n clocotul din zare Isi pravalea statornica strigare Lung chiotind plamana lui murdara, Atunci sub ploaia arsitei de soare, Ce trimetea ucigatoare suliti,
In zgomotul de guri asurzitoare, Eu te-am vazut la coltul unei uliti, Vaslas trudit prin goana nentrerupta, Razlet purtandu-ti jalba calatoare, Ratacitor taran cu fata supta, In stralucirea razelor de-amiaza, Ce luminau sfiala ta stangace, Prin strigatul agentilor de paza, Tu, strecurandu-ti teama si amarul, Cu cele doua blande dobitoace Nestiutor inaintai in cale... In drumul greu parea ca plange carul Din bietele incheieturi uscate, Parea ca boii prinsi de aceeasi jale, In ochii umezi, datatori de pace, Subt arcuirea fruntilor plecate Rasfrang icoana saraciei tale. Atat de singur, fara de povata, Erai, sarmane suflet de la tara, In nentelesul haos de viata, Ca-n ziua asta jalnica de vara, Durerea mea te-a priceput mai bine, A priceput ca-n vesnica fratie Noi asteptam aceeasi vijelie, Strain pribeag si frate bun cu mine.
Despre-al politicei secret. Orasul mic te fura-ncet.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
28/02/09 11:55
|
|
fluflu
membru
|
|
Nu e chiar o tema,dar tot are legatura cu scoala. Noi obisnuim ca la sfarsitul clasei a 12,a fiecare elev din clasa sa aibe un album unde colegii sa-si lipeasca o poza si sa scrie ceva.Bun.La jumate din clasa sa zicem ca m-as descurca.Dar la restul?Ce sa le scriu?Mai ales la cei 4-5 baieti din clasa cu care nu vorbesc deloc.Ma gandeam la un citat,dar e prea putin.Ma gandeam la un paragraf dintr-o carte,dar e cam cu cantec si in pluc nu am citit eu multe carti le viata mea sa stiu din ce sa aleg.Dar decat sa scriu ceva de genu "Ai fost o colega super.succes la bac."prefer varianta de mai sus. Totusi,daca aveti idei ce as putea scrie,va rog sa-mi spuneti.Accept si linkuri
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
05/03/09 14:39
|
|
the_stranger
membru
 Inregistat: 15/01/08
|
|
fluflu,eu când trebuie să fac chestii din astea şi nu cunosc prea bine persoanele,îmi fac ceva timp şi le observ.Ar fi nemaipomenit dacă ai încerca să îi încurajezi în lucurile bune pe care le fac.În general reuşeşti să pui zâmbetul pe buzele lor.
Sau dacă sunt mai hazlii,ai putea să le spui ceva care să le dea de gândit,sub forma unei ironii.
Eu una apreciez mai mult ceva original decât copiat,şi sunt sigură că şi ei o vor face.
PS: ce conţin pozele respective,sunt cu ei?
Ultima modificare de the_stranger (05/03/09 15:09)
_______________________________________ Haide sa zambim! Gata? 1,2,3 siiii....
|
|
05/03/09 15:05
|
|
fluflu
membru
|
|
nu,nu.fiecare elev isi lipsete poza sa proprie,iar jos ar veni scrisul. ca un fel de amintire,stii? hai sa zicem ca la fete ar merge,dar la baieti ce sa le zic?nu gasesc nimic bun despre ei,nici nu-i cunosc.fumeaza,beau,injura,iau note mici...spune si tu.sau mai e o fata care s-a inchis in ea dintr-a 9a si nu vorbeste cu nimeni,nimic.nici nr de telefon nu a vrut sa si-l dea.deci eu asa caz nu am vazut.si 4 ani a dus-o asa.nu a vorbit cu nimeni.eu intr-o luna daca vorbesc cu ea de 2-3 ori,si asta ca sa ii cer o foaie sau ceva bani pentru fond.faza e aici ca ea nu a avut bani sa-si ia acest album.si fara sa stie,noi i-l cumparam.dar tot trebuie completat.stiu despre ea doar ca zboara cu avioane pe bune.ceva aeroclub,cu examene si practice si scrise si din astea.daca as fi buna la desen,i-as desena un avion ...maaaii ce complicat!!
|
|
05/03/09 15:23
|
|
the_stranger
membru
 Inregistat: 15/01/08
|
|
wow,un amănunt important.Îi place să zboare... Ai putea să îi scrii ceva de genu':Gândeşte-te la cel mai măreţ vis al tău,pune-i aripi şi lasă-l să zboare.Într-o zi va deveni realitate.(şi ai putea să completezi ce am zis eu)
Cât despre băieţii aceştia,cunosc sentimentul.La mine în afară de 5,6 toţi fumează.Sunt însă nişte băieţi extraordinari,şi când stai de vorbă cu ei,afli că au în spate o poveste atât de fascinantă.În general,din ce am văzut,o parte din ei sunt sinceri.Ai putea să te foloseşti de asta,şi să le spui că-i apreciezi pt că deşi au anumite defecte,au acestă calitate.Sau faptul că spun lucurilor pe nume,că sunt creativi,îndrăzneţi.
_______________________________________ Haide sa zambim! Gata? 1,2,3 siiii....
|
|
05/03/09 15:30
|
|
RainSong
membru
|
|
din albumu lu sor'mea ,ce mi-a placut mie : "traieste viata ,ca e scurta ,dar traieste-o cu gandul ca cea de dupa dureaza o vesnicie" = ca ironie e scrisa de un rocker . <imortant nu este sa spui "iata ce au facut din mine" , ci "iata ce am facut eu din ceea ce au facut cu mine"> "lumea nu te va lasa sa traiesti cum vrei tu ,dar daca esti destul de tare ,cel putin nu trebuie sa traiesti cum vrea ea" Ultimele 2 sunt putin ciudate ,dar imi plac ,depinde cum e persoana .
si eu va trebui sa caut la anul ,ceva care sa nu fie sec .. ma gandesc sa iau din categoria citatelor celebre ,trebuie sa gasesc .
|
|
05/03/09 17:32
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Live your dreams, dont' dream your life.
Wheresoever you go, go with all your heart.
It is never too late to be what you might have been.
There are things known and there are things unknown; in between there are doors . ( William Blake)
Fiecare dintre noi are in inima o flacara. Gaseste-o si n-o lasa niciodata sa se stinga.
Numai cei ce risca sa mearga prea departe pot afla probabil cat de departe se poate merge.
( Din germana am tradus eu, pe cele in engleza le-am lasat asa )
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
05/03/09 17:45
|
|
fluflu
membru
|
|
Mi-ar trebui un site unde sa fie exemple cu un cuvant folosit cu sens conotativ,si apoi denotativ.Exista oare?
Si as mai avea nevoie de un site unde sa fie explicate valorile functionale alea semnelor de punctuatie.Ideea e ca la romana se cer doua motive pentru folosirea cratimei,sau sa motivez punctele de suspensie, sau sa explic rolul virgulei etc...si nu prea stiu.
|
|
15/03/09 17:00
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
fluflu, la astea te pot ajuta eu. Ca am facut o mare parte din variantele de anul trecut si cerintele sunt cam la fel.
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
15/03/09 19:25
|
|
fluflu
membru
|
|
bine tu tamy dapai nu te pot intreba la tot pasul  cel mai bine e sa am in fata ...teoria.
|
|
15/03/09 19:39
|
|
tamarta
membru
|
|
Hmm.. acum mi-e foarte rau, abia am reusit sa ma ridic din pat, dar iti scriu eu la fiecare in parte si iti trimit. e ok asa? ca nu stiu nimic pe net ce te-ar putea ajuta. dar as putea cauta..
Pana atunci.. ia la mama 
Din punct de vedere functional, semnele ortografice separa cuvintele dupa sensul lor lexical si dupa valorile lor gramaticale Dintre semnele ortografice, valoare expresiva (sau mai degraba stilistica) are mai intai cratima, atunci cand este folosita in operele literare scrise in vers clasic, tinand cont de consecintele ei in prozodie: mentine masura, conserva. ritmul, contribuie la realizarea rimei (atunci cand se afla in finalul versului; de pilda, patemi- singuratate-mi, din poezia „Mai am un singur dor”, de Mihai Eminescu). Apostroful marcheaza, in plan expresiv, un ritm rapid in rostire, o exprimare neingrijita Semnele de punctuatie, din punct de vedere functional, delimiteaza cuvinte, grupuri de cuvinte, propozitii si fraze in functie de intonatie si de pauzele prezente in vorbire. Dintre semnele de punctuatie, valori expresive au: a) virgula (cand folosirea ei se refera la o parte de vorbire in cazul vocativ sau la o interjectie); b) semnul exclamarii (in aceleasi situatii ca virgula, dar si atunci cand se foloseste dupa exclamatiile retorice); c) semnul intrebarii (in interogatiile retorice sau cand se asociaza cu o exclamatie in propozitiile interogativ-exclamative); d) punctele de suspensie (cand marcheaza intreruperea momentana a vorbirii din cauza unor stari emotive puternice). Semnul intrebarii si semnul exclamarii exprima o implicare afectiva puternica: indoiala, nedumerirea, uimirea, emotia, bucuria, surpriza, furia etc. Cand sentimentele exprimate sunt deosebit de puternice, semnul exclamarii este folosit dublu sau triplu. Punctele de suspensie mai evidentiaza surprinderea, ezitarea, indoiala sau o vorbire incoerenta. Uneori, chiar punctul are valoare expresiva atunci cand segmenteaza frazele pentru a marca o anumita tensiune sufleteasca sau o gradare ascendenta a actiunii. In stilul modern, el poate izola, cu efect expresiv, o subordonata de regenta ei. O anumita ritmicitate confera frazei si punctul si virgula prin care se subliniaza si unele asemanari intre unitatile sintactice constitutive.
Ultima modificare de tamarta4jc (15/03/09 20:31)
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
15/03/09 20:00
|
|
tamarta
membru
|
|
Cratima: *Pastreaza masura versului prin reducerea numarului de silabe si marcheaza rostirea legata a doua cuvinte[la nivel fonetic] si pastrarea masurii versului [la nivel prozodic] * Prin postpunerea unui pronume in raport cu un verb la imperativ marcheaza o schimbare de topica, efectul expresiv fiind asigurat astfel atat prin mutarea atentiei pe verb, cat si prin aliteratia astfel obtinuta.
Punctele de suspensie *Prin sacadarea discursului si prin trecerea de la un plan la altul, au rolul de a sugera impresia de desfasurare alerta a imaginilor. *Marcheaza fragmentarea gandurilor, ideilor si starea de continua tristete *Marcheaza o intrerupere a discursului poetic, interiorizarea eului liric, gandul necontinuat in exprimarea directa, ramas doar in imaginatie. Pauza e necesara pentru intelegerea ezitarii poetului si asimilarea ideii si a starii de spirit de carte cititor.
Virgula *Coordoneaza termenii unei repetitii, cu rol de accentuare a ideii poetice si creeaza, in plan stilistic, impresia de acumulare * Marcheaza pauza impusa in rostire de inversiunea topicii din sintagma pe care o preceda. [e greu de vorbit de virgula la general, pentru ca la variante e mai mult la cazuri concrete. Ca te intreaba ce rol are virgula intr-o anumita sintagma. As putea sa-ti enumar mai multe sau sa-ti dau exemple, dar nu stiu cat te-ar ajuta. daca vrei, iti pot scrie macar cateva, pentru a-ti face o idee]
[atat pentru acum. incerc sa mai revin]
Ultima modificare de tamarta4jc (17/03/09 21:09)
|
|
17/03/09 21:08
|
|
fluflu
membru
|
|
multumesc foarte mult tamarta.apreciez gestul 
|
|
17/03/09 21:55
|
|
tamarta
membru
|
|
Daca ai nevoie de ceva mai concret, ceva ce crezi ca te-ar ajuta, sa-mi spui. Cand o sa am timp, o sa scriu.
|
|
17/03/09 21:57
|
|
feedback
Moderator
Inregistat: 28/04/08
|
|
|
17/03/09 22:16
|
|
fluflu
membru
|
|
mersi feed.ma ajuta 
Acum apelex din nou la voi.Am nevoie de citate scrie de oameni crestini.Stiu,stiu porbabil m-ati trimite la maxime,dar...nu stiu clar care sunt/au fost crestini.Citatele nu trebuie neaparat sa vorbeasca despre Dumnezeu.Sa fie cu referire la viata,prietenie,viitor,curaj, etc, doar sa fie de autori crestini. Stiu sunt unele chiar frumoase de C.S.Lewis....dar eu sincer doar pe el il stiu .Daca aveti timp...
|
|
20/03/09 18:27
|
|
tamarta
membru
|
|
Tu trebuie sa fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume. (Ghandi)
Exista insa atata realitate dincolo de ceea ce putem noi gandi sau experimenta ... Orice efort de intelegere limitat doar la instrumentul ratiunii este zadarnic si superficial. De aceea avem nevoie de revelatie! (R. Wurmbrand)
Pe temen lung, amabilitatea se întoarce întotdeauna să ne răsplătească. (Ben Carson)
Fiind amabili nu vom pierde niciodată. (Ben Carson)
Nu există nici o îndoială în mintea mea că, atunci când intrăm într-o situaţie cu încredere, avem o probabilitate mult mai mare să avem succes şi să ne realizăm obiectivele. (Ben Carson)
Important e ceea ce vrei tu pentru tine însuţi. Nimeni nu te poate reţine să faci ceea ce vrei, dacă asta-i ceea ce hotărăşte mintea ta să facă. Întotdeauna poţi găsi un cârlig să-ţi agăţi scuzele în el, dar sunt numai scuze. Nu poţi să dai vina pe altcineva decât pe tine însuţi. Nimeni altcineva nu te poate face să eşuezi. (Ben Carson)
Reputatia este ceea ce oamenii spun despre tine in fata mormintului tau; caracterul este ceea ce ingerii spun despre tine in fata tronului lui Dumnezeu. (C. Maxwell)
Nu are importanţă de unde venim sau cum arătăm. Dacă ne recunoaştem talentele, avem dorinţa de a învăţa şi de a folosi ceea ce ştim pentru a-i ajuta pe alţii, vom avea întotdeauna un loc în lume. (Ben Carson)
Când facem tot ce putem mai bine, trebuie să învăţăm că noi trebuie să avem încredere în Dumnezeu. Ceea ce noi putem cel mai bine – n-are importanţă cât de bine – este incomplet, dacă-L scoatem pe Dumnezeu din tablou. (Ben Carson)
Devii asemenea oamenilor cu care-ţi petreci timpul. Trebuie să fii atent cum îţi alegi prietenii. Uneori oamenii cred că-şi pot pierde vremea cu un anumit grup şi sunt siguri că nu vor deveni ca ei. Aceştia cred că sunt cumva imuni la influenţa lor. Dar se înşală. După un timp ei încep să acţioneze ca şi tovarăşii lor şi, fără să-şi dea seama, absorb aspecte ale personalităţii lor. Nu după mult timp, ei încep să devină la fel cu cei care-şi petrec vremea. (Ben Carson)
Pentru a reuşi, avem nevoie de încredere, şi în special în Dumnezeu, care trebuie să aranjeze circumstanţele şi să ne dea fiecăruia dintre noi capacitatea de a ne face lucrarea. (Ben Carson)
Toţi avem talente, adesea nedezvoltate, uneori ignorate şi cel mai des folosite fără să ne dăm seama că ele sunt darurile noaste de la Dumnezeu. Nu-i destul doar să avem talente; trebuie să învăţăm să le recunoaştem şi să le folosim în mod corespunzător într-un domeniu care foloseşte aceste talente. (Ben Carson)
Cu cât Dumnezeu deţine un control mai mare asupra noastră, cu atât devenim mai mult noi înşine - pentru că El ne-a făcut. El a inventat felul de oameni care tu şi eu am fost concepuţi să fim... Când mă întorc la Hristos, când mă predau pe mine însumi personalităţii Lui, atunci încep pentru prima dată să am cu adevărat propria-mi personalitate. (C.S. Lewis)
Prietenia nu este necesară, la fel ca filozofia, ca arta... nu are o valoare de supravieţuire; mai degrabă, este unul dintre acele lucruri care dă valoare supravieţuirii.(C.S. Lewis) Dacă vei căuta adevărul, poate că vei găsi mângâiere în cele din urmă; dacă vei căuta mângâiere, nu vei găsi nici mângâiere şi nici adevăr - doar vorbe mieroase şi iluzii deşarte la început şi, în cele din urmă, disperare (C.S. Lewis)
"Cînd te simţi abandonat de Dumnezeu şi totuşi continui să te încrezi în El, atunci te închini Lui în cel mai profund mod." (Rick Warren)
"Harul dezvăluie faptul că Dumnezeu ne iubeşte în virtutea a ceea ce este Dumnezeu, nu pentru că ne-am cîştiga acest drept.” (Philip Yancey)
aaa...am uitat sa te intreb daca trebuie pentru ceva anume... am facut o selectie, dar ar fi mai usor daca as sti.
Ultima modificare de tamarta4jc (20/03/09 20:15)
|
|
20/03/09 20:07
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|