TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Studiu biblic/Nelamuriri din Biblie Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 ... 35
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Scrieţi aici întrebările legate de anumite aspecte din Biblie, care nu vă sunt clare. Vom încerca împreună să le găsim răspuns.

Înainte de a posta o întrebare aici, cercetaţi următoarele mari topice, pentru a vedea dacă întrebarea voastră nu poate fi pusă la vreunul dintre sub-topicele de acolo:

1. Crestinismul
2. Duhul Sfant
3. Zilele din urma
4. Legalism si traditionalism bisericesc
5. Biblia si cartile Bibliei
6. Personaje biblice
7. Curente si erezii
8. Stiinta si/sau religie?
9. Predestinare sau liber-arbitru?

Dacă nu se potriveşte nicăieri, postaţi întrebarea aici, iar dacă discuţia se va încadra pe un făgaş abordat în topicele amintite, va fi mutată ulterior acolo.

Aici vor rămâne discuţiile lămuritoare care nu se pot încadra la o categorie deja existentă.

18/04/08 17:01

Site web  
RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
Romani 11:24-25a  Fraţilor, ca să nu vă socotiţi singuri înţelepţi, nu vreau să nu ştiţi taina aceasta: o parte din Israel a căzut într-o împietrire, care va ţine până va intra numărul deplin al Neamurilor. Şi atunci tot Israelul va fi mântuit
Chestia asta mi se pare asa ,putin ciudata .Vrea sa spuna ca toti evreii vor fi in zilele din urma chemati si toti vor raspunde cu "da" chemarii ,absolut toti ? [nenea bobârnac sper ca imi intelegi exprimarea si nu ma trimiti la un curs "invata limba romana de la 0" :)]

01/05/08 14:30

filip
membru

Mda. Aici ai băgat fără să vrei băţul într-un cuib de viespi. Acest pasaj ridică tot felul de interpretări din partea Martorilor lui Iehova, interpretări pe care nu vreau să le cataloghez. Le judecă fiecare. De asemenea, este un verset urât de foarte mulţi dintre evrei, pentru că într-un fel ei o consideră ca pe o blasfemie, şi nu vor nici în ruptul capului să accepte faptul că într-o zi vor accepta că Mesia e tocmai Nazarineanul. Pentru că şi ei exact asta înţeleg din acest pasaj. E clar chiar şi pentru împotrivitorii creştinismului ce vrea să însemne pasajul, iar cei care-l interpretează altfel, probabil au o anumită agendă de urmat, şi de aia zic ce zic.

Dar pentru asta, evreii în general tot sunt hotărâţi să profite la maxim de acei "extremişti" dintre creştini, care-i sponsorizează cu bani pentru a îşi consolida ţara, şi care sunt dispuşi să le tolereze orice, inclusiv prigonirea palestinienilor, crezând că astfel ajută la împlinirea planului lui Dumnezeu. Pe de altă parte mulţi evrei cre locuiesc în Israel, îi acuză tocmai pe aceşti "extremişti" cu bani că alimentează o stare de lucruri conflictuală, şi că din cauza lor nu este pace în Israel.

Acuma din punct de vedere strict teologic, oricum ai lua-o în acest capitol din Romani, este vorba de evrei şi ne-evrei. N-ai cum s-o scalzi că ar fi vorba de un Israel spiritual, pentru că la fiecare pas sunt puse în antiteză Neamurile şi Evreii. Şi dacă toată evoluţia „tainei lui Dumnezeu” de acolo este prezentată literal, după părerea mea e pur şi simplu aiurea să interpretezi alegoric restul spuselor de acolo. Aşa că, dacă aşa scrie, înseamnă că exact aşa va fi. Va exista un moment al mântuirii în masă a evreilor. În acest pasaj ni se spune doar atât. Mântuire. Ce înseamnă acest lucru, vedem în începutul discursului, din Romani 10:

9. Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit.
10. Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire,
11. după cum zice Scriptura: "Oricine crede în el, nu va fi dat de ruşine."

Momentul în sine când se va întâmpla acest lucru cu toţi evreii e greu de definit. Cam ca şi cu a revenirea lui Isus. Dar pentru felul în care vor decurge lucrurile, avem câteva indicii.

Dacă te uiţi la trimiterile din ediţia Cornilescu, de la versetele Ioan 19: 37 şi Apoc. 1: 7, o să vezi acolo o legătură cu Zaharia, capitolul 12. Eu îţi recomand să citeşti în întregime capitolele 12, 13 şi 14 din Zaharia, ca să vezi cum se vor pocăi evreii, mai bine zis treimea care va rămâne dintre ei în luptele din acele vremuri, şi cum se va lupta Însuşi Domnul cu neamurile.

Îţi dau doar o mostră, privitoare la pocăinţa evreilor, pentru că, deşi poţi să o citeşti şi singură în Biblie, cred că merită amintit acest verset aici, fiindcă subliniază atât tragismul cât şi bucuria din situaţia respectivă:

Zah. 12: 10. Atunci voi turna peste casa lui David şi peste locuitorii Ierusalimului, un duh de îndurare şi de rugăciune, şi îşi vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. Îl vor plânge cum plânge cineva pe singurul lui fiu, şi-L vor plânge amarnic, cum plânge cineva pe un întâi născut.

01/05/08 16:04

Site web  
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Am purtat o discuţie cu cineva despre poligamia din Vechiul Testament!

Majoritatea oamenilor biblici au avut "n" neveste şi "n" ţiitoate!!

Recunosc că nu am ţinut piept prea bine discuţiei, fiindcă şi eu sunt un pic încurcată pe tema asta!

Cât de mult or fi suferit primele neveste, atunci când veneau noutăţi în harem!!!

De ce a îngăduit Dumnezeu asta???

Mă gândesc că dacă era aşa de la început, i-ar fi conceput lui Adam vreo 3-4 Eve, la alegere!!

05/05/08 16:21

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Pei acuma s-a schimbat putin.
Adica este si ca atunci , (dar nu oficial), si este si altfel. ;)
Adica barbatii s-au schimbat in bine, si au facut si legile caatare, sa nu poata avea mai multe sotii( fie vorba, si cu una-i greu cateodata, sau intotdeauna, cum ar zice fratele meu), iar unele femei s-au schimbat in rau...  :rolleyes:

de ce? asta mi-este neclar.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (05/05/08 18:23)

05/05/08 18:22

filip
membru

@Magdy:
Ceea ce a spus Isus, cu privire la împietrirea inimii, rămâne valabil:

Matei 19:
4. Drept răspuns, El le-a zis: "Oare n-aţi citit că Ziditorul, de la început i-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască,
5. şi a zis: "De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa, şi cei doi vor fi un singur trup?"
6. Aşa că nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă."
7. "Pentru ce dar", I-au zis ei, "a poruncit Moise ca bărbatul să dea nevestei o carte de despărţire, şi s-o lase?"
8. Isus le-a răspuns: "Din pricina împietririi inimilor voastre a îngăduit Moise să vă lăsaţi nevestele; dar de la început n-a fost aşa.

Un bărbat, o femeie, un trup. Atât. Ce-i peste, nu-i de la Domnul.

Bărbaţii în general (OK, există şi excepţii) sunt nişte porci în călduri, cu mine începând, care ar căuta orice scuză ca să îşi satisfacă dorinţe de natură intimă, cât mai variat, fantezist şi mult cu putinţă.

Cei mai nesimţiţi, au dureri în cot de părerea Domnului, şi nu se căsătoresc, dar se împreunează cu cine apucă, măritată sau nu, tânără, matură, prostituată etc.

Unii mai iau aminte la gura societăţii, şi acolo unde se permite, îşi acoperă incapacitatea de înfrânare prin legăminte făcute cu mai multe femei. Io asta nu vreau să o numesc căsătorie. Aşa am io chef.

Alţii, mai jmecheri, care au cunoştinţă de voia lui Dumnezeu, încearcă totuşi să-L fenteze prin tactica "scrisorilor de despărţire" (divorţuri şi recăsătoriri repetate).

Şi mai rămân cei care ori se războiesc cu poftele din ei, cunoscând voia Domnului, ori sunt pur şi simplu fideli din construcţie, şi au o singură parteneră de viaţă la nivel intim, prin căsătorie.

Acuma, e simplu şi logic. Ce să facă Dumnezeu cu toţi aceşti bărbaţi, care sunt stricaţi din punctul Său de vedere?

Ce să facă cu toţi oamenii din toate veacurile care... să zicem au "doar"  păcatul minciunii?

Nu cred că e cazul să credem că îngăduinţa lui Dumnezeu este echivalentă cu aprobarea unor fapte.

Cine zice aşa ceva, pune-l să-ţi răspundă ce ar vrea el, ca Dumnezeu să facă, cu cei care i se pare că au greşit cu păcatul poligamiei.

Şi apoi, pune-l pe acelaşi om, să-ţi mărturisească cinstit un păcat de-al său. Dacă zice că n-are, e mincinos (conform 1 Ioan 1:8), aşa că tot are unul. Şi întreabă-l ce ar vrea ca să facă Dumnezeu cu oamenii care au păcătuit exact la acelaşi capitol cu el.

Şi când o să-l vezi lungindu-i-se faţa, pe măsură ce se gândeşte la asta, poţi să fii sigură că omul începe să înţeleagă ceva.

Domnul a promis un lucru la Potop, şi El se ţine de promisiune. Să zică mersi cine are ocazia să se spele în Sângele Mielului. Şi să nu-I atribuie lui Dumnezeu ideile aiurite de la el din cap.

Ultima modificare de filip (05/05/08 20:52)

05/05/08 20:48

Site web  
Magdy
membru

Şi cum rămâne cu mai marii Bibliei: Avraam, Iacov, David, Solomon...etc ???

Ce anume îi îndreptăţea să fie poligami??

05/05/08 21:09

filip
membru

Nimic. Dar,

Romani 8:
2. Ştim, în adevăr, că judecata lui Dumnezeu împotriva celor ce săvârşesc astfel de lucruri, este potrivită cu adevărul.
3. Şi crezi tu, omule, care judeci pe cei ce săvârşesc astfel de lucruri, şi pe care le faci şi tu, că vei scăpa de judecata lui Dumnezeu?
4. Sau dispreţuieşti tu bogăţiile bunătăţii, îngăduinţei şi îndelungii Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăinţă?

Au fost trăsăturile evidenţiate în versetul de mai sus la lucru. Cine tot vede păcate în alţii, stă să le numere sau aleargă la Dumnezeu să primească iertare, de la Cel care s-a îndurat şi de alţi oameni care au greşit, mai înainte de a fi greşit şi el?!

Faptul că Dumnezeu s-a îndurat de astfel de oameni, ar trebui să-i dea de gândit că de el, care poate are alte păcate "mai mici" sau are "mai puţine", se va îndura cu atât mai mult!

Asta să vadă! Dacă Dumnezeu a putut să se apropie, şi să ierte astfel de oameni, înseamnă că o să-l ierte şi pe el, şi o să-l ajute şi pe el să se apropie de Dumnezeu!

Că dacă se uită să afirme că Dumnezeu acceptă şi promovează păcatul, se uită el strâmb, nu Dumnezeu e strâmb!

Dumnezeu Tatăl a afirmat clar voia Sa sfântă, şi a reiterat-o prin gura lui Isus în citatul din Matei! Cum ar putea să afirme Dumnezeu un lucru, dar de fapt să vrea altul? De unde logica asta?

Ultima modificare de filip (05/05/08 21:20)

05/05/08 21:16

Site web  
Magdy
membru

Mersi de răspunsuri, Filip!!

05/05/08 21:19

the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08
Magdy,tu vorbesti de poligamie la trecut,facand referire la oamenii mari ai Vechiului Testament.Dar aceste lucruri sunt valabile si acum.Ca sa-ti dau un exemplu concret,cu aceeeasi problema s-au confruntat si misionarii pe care cei din biserica mea ii sustin.In Romania nu e vorba de asa ceva(cel putin oficial)
dar in tari din Africa spre exemplu,poligamia inca se mai practica.Si,dupa cum spuneam,prima problema de care ei ne-au facut constienti a fost aceasta:ce sa facem cu sefii de trib care au 2 sau 3 sotii?..nu putem sa le alungam pur si simplu!nu stiu ce au hotarat pana la urma,dar asa cum zicea si filip acesta este un pacat deoarece la inceput Dumnezeu a facut un sot si o sotie.Unii au reusit sa renunte la una din sotii,dar este greu..va dati seama.Dar stiu sigur ca de acum ei incearca ca sa-i constientizeze pe oameni faptul ca poligamia este un pacat..si stiu ca s-au facut una sau doua casatorii "in stilul nostru".

Ultima modificare de the_stranger (06/05/08 10:48)

06/05/08 10:46

Site web  
RainSong
membru

Am avut o discutie cu o colega ,care sustinea ca Isus nu mai avea frati de carne ,ca ei i-a explicat preotul ,si de fapt El avea numai frati in credinta .
Din ce am citit din Luca 8:19-21 Mama şi fraţii lui Isus au venit la El; dar nu puteau să-I vorbească, din pricina norodului. Cineva I-a spus: "Mamă-Ta şi fraţii Tăi stau afară, şi vor să Te vadă." Dar El, drept răspuns, a zis: "Mama Mea şi fraţii Mei sînt ceice ascultă Cuvîntul lui Dumnezeu, şi-l împlinesc." mi s-a parut ca e vorba de fratii de carne ... oricum si daca aflu cum ii de fapt faza ,o las in pace ca tot pe preot il crede .

06/05/08 11:08

filip
membru

Mda. Tu numa’ printre controverse dinastea nasoale te învârţi?

Una dintre problemele mari care despart învăţătura Bisericii Ortodoxe (nu vreau să-i zic învăţătură ortodoxă, pentru că ortodox înseamnă drept credincios, iar definirea credinţei drepte e destul de disputabilă) şi învăţătura Bisericii Catolice de învăţătura protestantă, ţine de închinarea la persoanele denumite şi canonizate ca sfinţi şi, respectiv, de închinarea la mama Domnului Isus, pe care ei o numesc Fecioara - sau şi mai detaliat „Pururea Fecioară” - Maria.

Din acest motiv, versetele ca cele citate de tine, care apar şi în alte evanghelii, şi la care adaug eu imediat altele, au făcut necesară trecerea de la preluarea ca atare a noţiunilor transmise acolo, la „interpretarea” lor.

Mai adaug:

Matei 13:
55. Oare nu este El fiul tâmplarului? Nu este Maria mama Lui? Şi Iacov, Iosif, Simon şi Iuda, nu sunt ei fraţii Lui?
56. Şi surorile Lui nu sunt toate printre noi? Atunci de unde are El toate lucrurile acestea?"

Interpretarea pe care au găsit-o unii dintre învăţătorii Bisericii Ortodoxe, forţează termenii folosiţi în versetele respective, să se refere la alte legături de rudenie - în speţă veri, deşi nu se aminteşte nicăieri concret cine ar fi putut fi „unchii” şi „mătuşile” care ar fi trebuit să nască aceşti  „veri”, dintre care pe unii îi avem aici chiar pe nume.

Nu înţeleg de ce nu se spune şi despre Ioan Botezătorul că ar fi frate cu Isus, deşi i-a fost şi el văr, şi de asemenea, de ce s-ar aminti voit confuz nişte nume de veri, prezentaţi ca fraţi şi surori, şi nu s-ar aminti nici măcar într-o doară vreun nume de părinţi al acestor veri.

De ce ar fi fost importantă amintirea suplimentară a unor „veri”, iar a unor „unchi şi mătuşi" nu?! Pentru mine argumentaţia oferită de învăţătorii Bisericii Ortodoxe la acest capitol, nu numai că este ilogică, dar este şi vădit croită pentru a scoate o concluzie dinainte impusă.

[Editare ulterioară:]
P.S. Pe Iacov îl găsim amintit şi în Gal. 1: 19.
Dar n-am văzut pe nici unul altul dintre apostoli, decât pe Iacov, fratele Domnului.

Iar pe Iuda, chiar în deschiderea Epistolie sale, Iuda 1: 1.

Iuda, rob al lui Isus Hristos, şi fratele lui Iacov, [...]

Ultima modificare de filip (06/05/08 11:46)

06/05/08 11:32

Site web  
Magdy
membru

the_stranger a scris:

Magdy,tu vorbesti de poligamie la trecut,facand referire la oamenii mari ai Vechiului Testament.....

Drept să spun, întrebările care mi s-au pus au fost referitoare strict la poligamia din Vechiul Testament!!

"De ce oamenii mari care vorbeau cu Dumnezeu şi primeau pe îngeri aveau mai multe soţii şi ţiitoare??? De ce a îngăduit Domnul??" --astea întrebări mi s-au pus.

06/05/08 11:40

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Am o nelamurire cu privire la textul urmator: 2 Samuel 24:1 Domnul S-a aprins de mânie din nou împotriva lui Israel; şi a stârnit pe David împotriva lor, zicând: "Du-te şi fă numărătoarea lui Israel şi a lui Iuda".
2 Samuel 24:2 Şi împăratul a zis lui Ioab, căpetenia oştirii, care se afla lângă el: "Străbate toate seminţiile lui Israel, de la Dan până la Beer-Şeba; să se facă numărătoarea poporului, şi să ştiu la cât se ridică numărul lor."

.....

2 Samuel 24:10 David a simţit cum îi bătea inima, după ce făcuse numărătoarea poporului. Şi a zis Domnului: "Am săvârşit un mare păcat, făcând lucrul acesta! Acum, Doamne, binevoieşte şi iartă nelegiuirea robului Tău, căci am lucrat în totul ca un nebun!"
2 Samuel 24:11 A doua zi, când s-a sculat David, cuvântul Domnului a vorbit astfel proorocului Gad, văzătorul lui David:
2 Samuel 24:12 "Du-te şi spune lui David: ,Aşa vorbeşte Domnul: ,Îţi pun înainte trei nenorociri; alege una din ele, şi te voi lovi cu ea."

Nenorocirea venea ca o pedeapsa? Dar de ce in primul verset vedem:Domnul a starnit pe David?... Nu inteleg lucrul asta cu "recensamantul" la evrei. Nu au voie ? Sau cand au voie?

09/05/08 08:21

filip
membru

Problema cu numărătoarea nu a fost o premieră pentru Israel.

Ea s-a făcut în trecut, la ieşirea din Egipt, şi intrarea în Canaan. Prima, a fost efectuată după perceptele date în Exod 30:12 (se plătea un preţ de răscumpărare pentru fiecare om intrat în recensământ)  şi este prezentat în Numeri 1:2 că s-a efectuat la porunca expresă a Domnului. A doua a fost efectuată după o urgie, în faţa cetăţii Ierihonului, şi este din nou efectuată la porunca expresă a Domnului, prezentată în Numeri 26:2.

Au mai existat şi alte recensăminte, dar cu caracter restrâns.

Întrebarea e "ce scop puteau să aibă aceste recensăminte?" În general, în societatea omenească, recensămintele folosesc în principal la stabilirea bugetului posibil să rezulte din taxe, şi la stabilirea capacităţii umane care poate fi implicată într-un conflict armat.

Aceste două lucruri implică în caz de conflicte sau planuri economice, bazarea pe forţe proprii. Adică: "mă bazez pe ce cunosc, am atâta capacitate, pot să mă războiesc cu atâţia, atâta timp, sau pot să contruiesc atâta în atâta timp".

Ori, Dumnezeu a dorit ca întotdeauna Israel (şi noi ca şi creştini) să se bazeze pe El. Multe biruinţe repurtate de Israel nu s-au făcut prin forţa armelor, prin mulţimea oamenilor, ci prin intervenţia directă şi supranaturală a lui Dumnezeu.

Ca Dumnezeu să intervină, însă, trebuie ca oamenii să se afle într-o relaţie bună cu El. În momentul în care oamenii îşi distrug această relaţie cu El, pierd şi sprijinul Său . De altfel aceasta este una dintre metodele prin care Domnul Îşi aduce înapoi oile Sale rătăcite.

De obicei, când îţi pierzi bazele puse pe Dumnezeu, cauţi alte temelii pe care să te sprijini.

La vremea în care se petrece episodul din 2 Sam. 24, David era şi el un om care nu mai era la apogeul relaţiei sale personale cu Domnul, săvârşise mai multe păcate, Îl nesocotise pe Domnul în câteva rânduri şi, probabil, era mai predispus la a asculta şoapte vrăşmaşului, după ce i s-a tras deja de câteva ori preşul de sub picioare.

Un om bătrân, fără sprijin puternic din partea Domnului, probabil că a început să se gândească la cât este el de tare în faţa vrăşmaşilor, fie ca o mândire personală fie în scopuri de apărare, având în vedere că şi-a pus cam toate popoarele din jur în cap.

Iar Domnul era supărat pe Israel - scrie asta clar în 2 Sam 24 - şi a găsit inima dispusă la colaborare pentru executarea pedepsei pe care o avea în vedere. Să ne amintim că aşa a procedat şi cu faraon, altă dată. În 1 Cron. 21: 1 ni se spune că Satana a aţâţat pe David să facă această numărătoare. Şi probabil momentul în care David a luat hotărârea să o facă, a fost şi momentul în care Domnul nu l-a mai lăsat să dea înapoi, ci l-a stârnit sau am putea spune l-a făcut să fie încăpăţânat şi să o ducă până la capăt. Asta o spun ca o încredinţare, extrasă din alte asemenea episoade biblice (faraon, Iuda etc.)

Ce mi s-a părut mie ciudat a fost luciditatea lui Ioab, un personaj care mie personal mi s-a părut un carierist intrigant fără scrupule, dar care de data aceasta a fost însăşi vocea bunului simţ când l-a tras de urechi pe David asupra păcatului pe care îl săvîrşea. (Îmi aminteşte aici de măgăriţa lui Balaam, sau Saul între prooroci.) Şi păcat pe care mai tîrziu David însuşi îl realizează în toată grozăvia lui.

Pe mine personal acest episod m-a învăţat că tot sprijinul meu nu poate fi decât în Domnul. Şi Domnul adesea mi-a suflat de sub picioare alte lucruri sau persoane pe care m-am bazat în viaţă, pentru că nu vrea să fie nimeni acolo, în acea poziţie, în locul Lui.

Aşa că, în urma unor astfel de lecţii, am învăţat să nu mă bazez nici pe inteligenţă, nici pe şcoli, nici pe părinţi, nici pe bani, nici pe putere fizică, nici pe frumuseţe, nici pe sănătate etc. Şi, deşi toate aceste lucruri aparent au conlucrat la a-mi asigura o viaţă cât de cât confortabilă, am văzut de fiecare dată, în fiecare amănunt, mâna Domnului la lucru, care a luat fiecare element în parte şi l-a potrivit exact unde trebuie, pentru a-mi fi mie bine.

Oricând am încercat eu să potrivesc absolut exact aceleaşi lucruri, nimic nu a mers bine. Aşa că nu lucrurile în sine, prezenţa lor, lipsa lor, cantitatea lor contează, ci Cel care poate să facă totul din nimic.

Şi Dumnezeu a zis]: „Să fie...” Şi a fost.

Ultima modificare de filip (09/05/08 09:44)

09/05/08 09:37

Site web  
simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Multumesc mult pentru luminare, Filip. :)

09/05/08 13:58

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
cata lumina ... sunt orbit ... filipescule tu chiar nu poti sa faci un conspect sau un rezumat ... as vrea sa te citesc pe bune si sa stii ca nu glumesc ...

09/05/08 14:47

filip
membru

Rezumat:

Păcatul de aici al lui David a constat în transferul încrederii de pe Domnul pe o armată.

David a fost împietrit de Domnul să-şi ducă păcatul până la capăt, după ce a cedat ispitei venite prin Satan.

Morala: nu-ţi pune încrederea niciodată în altcineva/altceva decât în Domnul.

P.S. M-am bucurat să te mai revăd. N-am îndrăznit să te dau la Wanted, ca să nu pară că mă gudur pe lângă tine. Dar chiar îmi pare bine că nu ne-ai părăsit, şi mai vii pe aici. Sincer. Cred că te iubeşte Domnul, şi de aceea încep şi io să te am mai mult la inimă. Ţi-am zis-o cât de concentrat am putut.

Ultima modificare de filip (09/05/08 14:56)

09/05/08 14:55

Site web  
giany
membru

Inregistat: 18/05/07
... Blestemat fie omul care are incredere in om!!!... oare :)

p.s. stiam ca lipsesc unora de pe aici ... mersi ... :) ... si tre sa recunosc ca si voi imi lipseati  ...

Ultima modificare de giany_v (09/05/08 15:08)

09/05/08 15:03

filip
membru

Da, ai găsit exact varianta superconcentrată.

09/05/08 15:11

Site web  
fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07
ce puteti sa imi spuneti de Debora?

11/05/08 18:22

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

fluflu a scris:

ce puteti sa imi spuneti de Debora?

Poti deschide un nou subiect la : http://www.tanarcrestin.net/forum/viewforum.php?id=60

11/05/08 18:57

RainSong
membru

o intrebare de copil prost [da sa nu radeti de mine] :la ce se refera "Casa Domnului" din Psalmul 23:6 ?Ca eu stiam ca de obicei expresia e folosita pentru biserica ... si ma gandeam ca aici e folosita pentru rai ,dar zice ca "pana la sfarsitul zilelor mele" .

12/05/08 20:48

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Probabil Cortul Intalnirii...

Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (12/05/08 21:11)

12/05/08 20:58

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08

RainSong a scris:

o intrebare de copil prost [da sa nu radeti de mine] :la ce se refera "Casa Domnului" din Psalmul 23:6 ?Ca eu stiam ca de obicei expresia e folosita pentru biserica ... si ma gandeam ca aici e folosita pentru rai ,dar zice ca "pana la sfarsitul zilelor mele" .

se refera si la biserica cred eu. cuvintele "pana la sfarsitul zilelor mele" cred ca denota un stil de viata, o legatura permanenta cu Dumnezeu. un fel de legamant. practic, tot ce inseamna o relatie personala cu Dumnezeu. tipic lui David :)
"Da, fericirea şi îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele, şi voi locui în Casa Domnului până la sfârşitul zilelor mele."

corectati-ma daca gresesc...

Ultima modificare de shoricel (12/05/08 21:39)

12/05/08 21:38

Pagini:  1 2 3 4 ... 35    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la