|
|
|
maryus
membru
Inregistat: 19/02/09
|
|
17Orice nelegiuire este păcat; dar este un păcat, care nu duce la moarte.
1Ioan 3.4;
18Ştim că oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuieşte, ci Cel născut din Dumnezeu îl păzeşte, şi cel rău nu se atinge de el.
nu inteleg deloc versetele astea! ma ajuta cineva?pls
_______________________________________ crede-ma ca te cred !!!
|
|
07/03/09 23:50
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Pentru mine primul verset se traduce: Fumatul este pacat, dar nu te omoara pe loc.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
08/03/09 02:41
|
|
maryus
membru
Inregistat: 19/02/09
|
|
cine este ´´oricine este născut din Dumnezeu´´ si cine este ´´Cel născut din Dumnezeu ´´
ms Larisa...credca este bun exemplu...incep sa inteleg
_______________________________________ crede-ma ca te cred !!!
|
|
09/03/09 13:18
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
E cam simplu: de cand e Hristos in mine se intampla 2 lucruri: 1. Duhul Lui ma avertizeaza "aia e pacat" 2. Dumnezeu din inaltul cerurilor ma pazeste sa nu mai intru iar in pacat.Am observat aceste schimbari care Le-a facut El in viata mea.
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
10/03/09 01:08
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
MRU a scris:
jezzy a scris:
Ce credeti ca inseamna versetul:
"Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării, care are să vină peste lumea întreagă, ca să încerce pe locuitorii pământului." [Apocalipsa 3:10]
Unii folosesc versetul asta ca un argument in favoarea ideii ca cei crestini vor fi rapiti inainte de necazul cel mare, anticrist si toate cele. Ce parere aveti? |
Si eu cred la fel! |
MRU, jezzy si april ne intalnim in cer.
Ultima modificare de mikhael (10/03/09 01:10)
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
10/03/09 01:10
|
|
zambezi
membru
Inregistat: 19/09/07
|
|
1Ioan 5:17 Orice nelegiuire este pacat; dar este un pacat, care nu duce la moarte.
|
Sunt 2 feluri de păcate, care duc la moarte (unul singur) şi care nu duc la moarte:
1Ioan 5:16 Daca vede cineva pe fratele sau savirsind un pacat care nu duce la moarte, sa se roage; si Dumnezeu ii va da viata, pentru ceice n-au savirsit un pacat care duce la moarte. Este un pacat care duce la moarte; nu-i zic sa se roage pentru pacatul acela.
|
Datorită faptului că Dumnezeu a plătit preţul păcatului nostru (plata păcatului este moartea, pentru om eu o văd ca despărţirea definitivă de Dumnezeu) în locul nostru, putem spune, pentru cei care acceptă această plată, că păcatele nu duc la moarte. Prin faptul că Fiul a fost despărţit (părăsit) de Dumnezeu:
Matei 27:46 Şi pe la ceasul al nouălea, Isus a strigat cu glas tare: "Eli, Eli, Lama Sabactani?" adică: "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?"
|
noi, cei care acceptăm această jertfă, nu vom mai putea fi despărţiţi de El. Acceptarea acestei plăţi vine prin Duhul Sfânt:
1 Corinteni 12:3 De aceea vă spun că nimeni, dacă vorbeşte prin Duhul lui Dumnezeu, nu zice: "Isus să fie anatema!" Şi nimeni nu poate zice: "Isus este Domnul", decât prin Duhul Sfânt.
|
Din această cauză, singurul păcat care duce la moarte este tocmai negarea acestei plăţi: hula împotriva Duhului Sfânt (vezi Matei 12:31). Această hulă este mai mult decât nelegiuire, este nebunie.
1Ioan 5:18 stim ca oricine este nascut din Dumnezeu, nu pacatuieste, ci Cel nascut din Dumnezeu il pazeste, si cel rau nu se atinge de el.
|
Priveşte cine este "oricine este nascut din Dumnezeu", cu referire la oameni:
1Ioan 5:1 Oricine crede ca Isus este Hristosul, este nascut din Dumnezeu; si oricine iubeste pe Celce L-a nascut, iubeste si pe cel nascut din El.
|
Iar "Cel nascut din Dumnezeu":
Psalmii 2:7 "Eu voi vesti hotărârea Lui", - zice Unsul - "Domnul Mi-a zis: Tu eşti Fiul Meu! Astăzi Te-am născut.
|
Eu cred că trebuie făcută distincţie între cele 2 sensuri pe care le implică cuvântul naştere: la oameni este vorba despre naşterea din nou (naştere cu o viaţă în care nu mai putem fi despărţiţi de El), iar la Fiul Lui Dumnezeu este vorba despre faptul că El este Una din Cele 3 Persoane care formează ceea ce noi numim Dumnezeu. Despre formularea "nu păcătuieşte" eu cred că este vorba despre faptul că cel născut din nou nu mai păcătuieşte premeditat, este vorba despre un păcat care nu este voit, care vine din neştiinţă:
Romani 7:15 Căci nu ştiu ce fac: nu fac ce vreau, ci fac ce urăsc. Romani 7:16 Acum, dacă fac ce nu vreau, mărturisesc prin aceasta că Legea este bună. Romani 7:17 Şi atunci, nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieşte în mine. Romani 7:18 Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac. Romani 7:19 Căci binele, pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul, pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!
|
Prin formularea "Cel născut din Dumnezeu îl păzeşte", eu văd faptul că Domnul îi descoperă această ştiinţă asupra a ceea ce face fără să ştie, după ce a făcut, astfel încât omul nu mai poate păcătui în acelaşi mod în acelaşi păcat, odată ce ştie despre ce este vorba. De exemplu: într-un mijloc de transport în care mergi pentru prima oară, nu vei ştii că dacă nu te ţii de nimic în momentul în care conducătorul pune o frână bruscă, te vei dezechilibra şi vei lovi pe cineva. După ce o faci (loveşti pe cineva din cauză că nu te ţii de ceva fix), vei ştii pe viitor să previ astfel de greşeli. PS. Bineînţeles că am simplificat ce vreau să spun. În realitate lucrurile sunt mult mai complexe. Un lucru e absolut sigur: Dumnezeu te iubeşte.
|
|
10/03/09 13:24
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
1 Ioan 2:16 "Caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume."
La ce credeti ca se refera cele 3 pericole mentionate? Cu ce s-ar identifica "laudarosia vietii"?
Ultima modificare de MRU (01/04/09 08:33)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
01/04/09 08:31
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Cred ca este tipicul ispitei.
Iisus a fost ispitit astfel: Dorinta pentru natura umana(fire), imparatiile lumii privite si dorite, fala - bravezi ca sa dovedesti.
Primii oameni au fost ispititi identic: "Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit, si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea..." (Fac.3:6)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
01/04/09 15:46
|
|
adriana
membru
|
|
"laudarosenia vietii" = dorinta de statut(valorizat) social?
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
01/04/09 16:28
|
|
Old
Moderator
|
|
Eu cred ca nu. Cred ca dorinta de a fi mare calcand peste altii e laudarosenie. Cine calca peste altii e mai sus nu mai mare. Cred ca dorinta de statut social este legitima, dar nu in defavoarea...
Ii poti zice unui copil care vrea sa fie mare: nu-i voie! stai mic ?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
01/04/09 16:36
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
MRU a scris:
1 Ioan 2:16 "Caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume." Cu ce s-ar identifica "laudarosia vietii"? |
Eu cred ca laudarosia vietii o ai atunci cand nu-L recunosti pe Domnul ca responsabil si autor cu toate drepturile, al tuturor realizarilor, succeselor, performantelor tale, si a tot ce esti tu. Nu gasesc versetul acela in care scrie, parafrazez, spune cam asa."ce aveti si sa nu fi primit". Daca il gaseste cineva, il rog sa-mi dea si mie trimiterea.
Tot binele, sau toate bunurile, noastre trebuiesc atribuite indurarii si purtarii de grija a Domnului, niciedecum noua. Noi nu ne putem lauda cu nimic inaintea Lui.
|
|
01/04/09 16:57
|
|
zambezi
membru
|
|
MRU a scris:
La ce credeti ca se refera cele 3 pericole mentionate? Cu ce s-ar identifica "laudarosia vietii"?
|
Cele 3 pericole au cel puţin un element comun: egoismul. Iar despre egoism cu siguranţă se poate spune că nu este de la Tatăl.
irlanda a scris:
Daca il gaseste cineva, il rog sa-mi dea si mie trimiterea.
|
1 Corinteni 4:7 Căci cine te face deosebit? Ce lucru ai, pe care să nu-l fi primit? Şi dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca şi cum nu l-ai fi primit?
|
|
01/04/09 17:40
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
zambezi a scris:
1 Corinteni 4:7 Căci cine te face deosebit? Ce lucru ai, pe care să nu-l fi primit? Şi dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca şi cum nu l-ai fi primit? |
Da, asta era versetul, multumesc . Eu il gasesc ca o explicatie la ce inseamna laudarosia vietii.
Ultima modificare de irlanda (02/04/09 19:49)
|
|
02/04/09 19:48
|
|
adriana
membru
|
|
"Ilie a raspuns capeteniei peste cincizeci: "Daca sunt un om al lui Dumnezeu, sa se pogoare foc din cer si sa te mistuie, pe tine si pe cei cincizeci de oameni ai tai!" Si s-a pogorat foc din cer si l-a mistuit pe el si pe cei cincizeci de oameni ai lui. (2Reg.1:10) Ahazia a trimes din nou la el alta capetenie peste cincizeci cu cei cincizeci de oameni ai lui. Capetenia aceasta a luat cuvantul, si a zis lui Ilie: "Omule al lui Dumnezeu, asa a zis imparatul: "Grabeste-te de te pogoara!" (2Reg.1:11) Ilie le-a raspuns: "Daca sunt un om al lui Dumnezeu, sa se pogoare foc din cer si sa te mistuiasca, pe tine si pe cei cincizeci de oameni ai tai!" Si s-a pogorat foc din cer si l-a mistuit, pe el si pe cei cincizeci de oameni ai lui. (2Reg.1:12) Ahazia a trimes din nou o a treia capetenie peste cincizeci, impreuna cu cei cincizeci de oameni ai sai. Aceasta a treia capetenie peste cincizeci s-a suit; si, la sosire, si-a plecat genunchii inaintea lui Ilie, si i-a zis, rugandu-l: "Omule al lui Dumnezeu, te rog, viata mea si viata acestor cincizeci de oameni, slujitorii tai, sa fie scumpa inaintea ta! (2Reg.1:13) Ingerul Domnului a zis lui Ilie: "Pogoara-te impreuna cu el, n'ai nicio frica de el." Ilie s-a sculat si s-a pogorat cu el la imparatul. (2Reg.1:15)"
Mi-e putin neclar gestul lui Ilie de a omori pe unii si de a cruta pe altii.
Credeti ca lipsa de respect fata de Dumnezeu, si implicit fata de Ilie este singurul motiv ?
Ultima modificare de MRU (04/04/09 07:38)
|
|
04/04/09 07:35
|
|
maria_t
membru
 Inregistat: 25/01/09
|
|
2Imparati 1
2 Ahazia a cãzut prin zãbrelele odãii lui de sus în Samaria, si s-a îmbolnãvit. A trimis niste soli, si le-a zis: "Duceti-vã si întrebati pe Baal-Zebub, dumnezeul Ecronului, ca sã stiu dacã mã voi vindeca de boala aceasta." Dumnezeu s-a suparat pe Ahazia(fiul lui Ahab) pt ceea ce a vrut sa faca .
Cred ca prin nimicirea celor 2 solii a vrut in primul rand sa arate cine este adevaratul Dumnezeu si care este persoana prin care El lucreaza .
_______________________________________ Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.
|
|
06/04/09 22:00
|
|
adriana
membru
|
|
MRU a scris:
1 Ioan 2:16 "Caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume."
La ce credeti ca se refera cele 3 pericole mentionate? Cu ce s-ar identifica "laudarosia vietii"? |
Am gasit si varianta in Engleza:"the cravings of sinful man, the lust of his eyes and the boasting of what he has or does ". Limbajul imi pare mai simplu.
|
|
03/06/09 00:09
|
|
zambezi
membru
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
Heb 6:4 Căci este cu neputinţă pentru cei ce s-au luminat odată şi au gustat darul cel ceresc şi părtaşi s-au făcut Duhului Sfânt, Heb 6:5 Şi au gustat cuvântul cel bun al lui Dumnezeu şi puterile veacului viitor, Heb 6:6 Cu neputinţă este pentru ei, dacă au căzut, să se înnoiască iarăşi spre pocăinţă, fiindcă ei răstignesc loruşi, a doua oară, pe Fiul lui Dumnezeu şi-L fac de batjocură.
Ce ziceti de asta? |
Eu zic că una din explicații e dată prin pilda nunții fiului de împărat. Omul care nu avea haina de nuntă, deși a intrat pe porțile larg deschise, s-a așezat la masă, în cele din urmă a fost dat afară deoarece batjocorea pe cei ce l-au primit prin faptul că nu era îmbrăcat corespunzător. Probabil era murdar cu haine rupte și urât mirositoare. (Matei 22:1-13)
Altă explicație poate fi dată prin pilda ispravnicului necredincios (Luca 12:42-46).
|
|
26/06/09 10:10
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
Pavel se adreseaza celor care sunt mantuiti dar care, dupa primirea Harului, s-au intors la jertfele vechi in care aduceau mai multe jertfe pentru pacatele lor. Evreii nu intelegeau ca Isus e SINGURA jertfa, odata pentru totdeauna, pentru pacate. Ei au cerut, prin gandirea lor, ca Isus sa fie din nou rastignit, lucru imposibil. Ei nu recunosteau perfectiunea si unicitatea jertfei lui Isus pentru pacat.
Heb 7:24 Aici însă, Iisus, prin aceea că rămâne în veac, are o preoţie netrecătoare (veşnică). Heb 7:25 Pentru aceasta, şi poate să mântuiască desăvârşit pe cei ce se apropie prin El de Dumnezeu, căci pururea e viu ca să mijlocească pentru ei. Heb 7:27 El nu are nevoie să aducă zilnic jertfe, ca arhiereii: întâi pentru păcatele lor, apoi pentru ale poporului, căci El a făcut aceasta o dată pentru totdeauna, aducându-Se jertfă pe Sine însuşi.
Heb 9:25 Iar nu ca să Se aducă pe Sine însuşi jertfă de mai multe ori - ca arhiereul care intră în Sfânta Sfintelor cu sânge străin, în fiecare an. Heb 9:26 Altfel, ar fi trebuit să pătimească de mai multe ori, de la întemeierea lumii; ci acum, la sfârşitul veacurilor, S-a arătat o dată, spre ştergerea păcatului, prin jertfa Sa.
Adica tu, odata mantuit, credincios, daca te intorci la Lege si la condamnare, dorind sa aduci in mintea ta si prin comportamentul tau alte jertfe pentru pacatele tale, si apoi, prin gandirea asta, a mai multor jertfe, te intorci la Cristos, ajungi sa ceri rastignirea inca o data a lui Cristos pentru pacatele tale: Lucru imposibil pentru ca Isus a facut asta odata pentru totdeauna.
Tu accesezi asta prin credinta.
Ultima modificare de Turcu Ovidiu (27/06/09 14:30)
|
|
27/06/09 14:29
|
|
adriana
membru
|
|
"cine-si zideste poarta prea inalta, isi cauta pieirea. (Prov.17:19)"
Voi la ce credeti ca se refera aceasta parte de verset?
|
|
07/08/09 07:06
|
|
Old
Moderator
|
|
La poarta! 
|
|
07/08/09 10:30
|
|
Dorina
membru
Inregistat: 10/05/09
|
|
O fi vorba de mandrie?
_______________________________________ Lucrurile dupa care alergi in viata nu te merita.
|
|
07/08/09 10:34
|
|
Old
Moderator
|
|
Nu. La o buna relatie sociala. La relatia cu vecinii. Adica sa fi accesibil.
In alta parte zice ca un vecin de aproape este mai mult decat un frate de departe.
|
|
07/08/09 10:37
|
|
adriana
membru
|
|
Interesant ceea ce spui, OLD. Eu pana acum ma gandisem ca e vorba de nivelul de aspiratii. Totusi in alta parte scrie sa calci rar in casa aproapelui. Sau sa calci rar, dar sa ai casa mereu deschisa? 
|
|
07/08/09 11:05
|
|
Turcu Ovidiu
membru
Inregistat: 16/06/09
|
|
Pro 1:20 Înţelepciunea strigă pe uliţă şi în piele îşi ridică glasul său. Pro 1:21 Ea propovăduieşte la răspântiile zgomotoase; înaintea porţilor cetăţii îşi spune cuvântul: Pro 8:3 Pe lângă porţi, în împrejurimile cetăţii, la intrarea porţilor, strigă tare: Pro 8:34 Fericit este omul care ascultă de mine şi veghează în fiecare zi la porţile mele şi cel ce străjuieşte lângă pragul casei mele!
Pro 17:19 Cine iubeste certurile iubeste pacatul, si cine-si zideste poarta prea înalta, îsi cauta pieirea.
Are doua sensuri adevarate.
1. Oamenii care aud Harul dar nu il primesc, fiind necrestini, si oamenii care sunt Crestini dar care sunt indoctrinati cu invataturi gresite si care atunci cand aud Harul, il resping din cauza invataturii primite, nu neaparat ca Harul nu ar fi corect, ci din cauza mandriei.
2. Pro 17:19 Cine iubeşte certurile iubeşte păcatul; cel ce ridică glasul îşi iubeşte ruina.
|
|
07/08/09 11:07
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Turcu Ovidiu a scris:
...Pro 17:19 Cine iubeste certurile iubeste pacatul, si cine-si zideste poarta prea înalta, îsi cauta pieirea.
Are doua sensuri adevarate.
1. Oamenii care aud Harul dar nu il primesc, fiind necrestini, si oamenii care sunt Crestini dar care sunt indoctrinati cu invataturi gresite si care atunci cand aud Harul, il resping din cauza invataturii primite, nu neaparat ca Harul nu ar fi corect, ci din cauza mandriei. ...
|
O fi asa? Cand s-a scris acest proverb sensul original nu avea a face cu harul in nici un caz pentru ca oamenii erau sub Lege. Deci nu este ca "peste tot" vorba de Lege si Har, decat daca tu vrei sa fie asa, atunci ...o fi ...cum doresti, dar sensul Bibliei nu are a face cu relatia cu Legea sau cu Harul!
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
07/08/09 20:05
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|