|
|
|
ecxod
membru
Inregistat: 07/08/10
|
|
am o nelamurire cu privire la predestinare.credeti ca DUMNEZEU predestineza pe copii lui? conform ieremia cp1vr5 asa pare.cine poate sa ma lumineze in privinta aceasta?eu cred ca predestinarea inseamna ca orice ai face ajungi la destinatie,e corect? va multumesc
|
|
08/08/10 03:53
|
|
ecxod
membru
Inregistat: 07/08/10
|
|
eu cred ca prin cuvant, suntem luminati si putem vedea lumina, ADICA MANTUIREA. parerea mea
|
|
08/08/10 04:02
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
ecxod a scris:
am o nelamurire cu privire la predestinare.credeti ca DUMNEZEU predestineza pe copii lui? conform ieremia cp1vr5 asa pare.cine poate sa ma lumineze in privinta aceasta?eu cred ca predestinarea inseamna ca orice ai face ajungi la destinatie,e corect? va multumesc |
In primul rand bine ai venit pe forum. Sa ai o sedere lunga si folositoare. Despre predestinare s-au scris multe pagini pe acest forum; iti indic locul unde s-a scris, si poti sa citesti ce s-a scris. Dupa ce citesti poate o sa pricepi, sau poate vei si mai incurcat ;)in aceceasta problema. Tot acolo poti sa mai intrebi sau sa spui ce crezi tu despre predestinare. http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=38
Ultima modificare de emanuel (08/08/10 08:19)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
08/08/10 08:18
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
ecxod, parca te-am trimis o data la topicul indicat si de emanuel. Nu inteleg de ce iti place sa fii pe langa.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
08/08/10 14:30
|
|
FiicaDeRege
membru
Inregistat: 03/11/08
|
|
anomis a scris:
Am gasit un verset destul de intrigant, pe care nu il pot intelege, si anume:Psalmii 36:9 "Căci la Tine este izvorul vieţii; prin lumina Ta vedem lumina."
Teoretic se face referire la doua "surse" de lumina. Imi poate explica cineva care/cine/ce este a doua lumina? |
Pai, eu ma gandesc ca pentru a intelege Cuvantul lui Dumnezeu, care este o lumina pentru viata noastra, "o candela pentru picioarele noastre", avem nevoie de calauzire, intelepciune, lumina din partea lui Dumnezeu! Deci, putem intelege Biblia numai cu ajutorul lui Dumnezeu; prin lumina Lui vedem lumina! 
Ultima modificare de FiicaDeRege (08/08/10 22:26)
_______________________________________ Inima mea este Templul Lui.
|
|
08/08/10 22:26
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Eu cred ca lumina se refera la Duhul Sfant
Tit 3 : 3. Caci si noi eram altadata fara minte, neascultatori, rataciti, robiti de tot felul de pofte si de placeri, traind in rautate si in pizma, vrednici sa fim urati si urandu-ne unii pe altii.
4. Dar, cand s-a aratat bunatatea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru, si dragostea Lui de oameni,
5. El ne-a mantuit, nu pentru faptele facute de noi in neprihanire, ci pentru indurarea Lui, prin spalarea nasterii din nou si prin innoirea facuta de Duhul Sfant,
6. pe care L-a varsat din belsug peste noi, prin Isus Hristos, Mantuitorul nostru; ***
Vai de lume, din pricina prilejurilor de pacatuire! Fiindca nu se poate sa nu vina prilejuri de pacatuire; dar vai de omul acela prin care vine prilejul de pacatuire! (Mat.18:7)
Sunt putin incurcata de versetul acesta. Cine poarta vina pacatului aici?
Ultima modificare de MRU (09/08/10 09:28)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
08/08/10 23:21
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
MRU a scris:
Eu cred ca lumina se refera la Duhul Sfant
Vai de lume, din pricina prilejurilor de pacatuire! Fiindca nu se poate sa nu vina prilejuri de pacatuire; dar vai de omul acela prin care vine prilejul de pacatuire! (Mat.18:7)
Sunt putin incurcata de versetul acesta. Cine poarta vina pacatului aici? |
Cand Eva a mancat fructul cum a fost treaba? Diavolul a fost cel mai aspru pedepsit fiind sursa ispitirii(omul prin care vine), apoi a fost femeia care a acceptat, si pe urma barbatul. Exista o ordine si in asta. Cel care ispiteste sau duce pe cineva la pacatuire ia o pedeapsa mai aspra, decat cel slab care a facut-o. Fiindca desi nu scrie in biblie, eu cred ca si in iad vor fi diferite nivele de pedepsire, si altfel va suferi un pedofil criminal decat un copil nemantuit. Ajunsi amandoi in iad vor avea chinuri diferite. Asta este doar parerea mea. N-o pot sustine cu biblia, dar o pot sustine cu credinta mea si ce stiu despre D-zeul drept.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
09/08/10 15:09
|
|
adriana
membru
|
|
Da. Mi se pare plauzibila explicatia ta pana la un punct.
Offf...nu putea Adam asta sa fie el primul care calca stramb?! 
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
09/08/10 17:10
|
|
emanuel
membru
|
|
Sword a scris:
... Fiindca desi nu scrie in biblie, eu cred ... |
O credinta autentica se bazeaza pe ce scrie nu pe ce nu scrie.
ca si in iad vor fi diferite nivele de pedepsire, si altfel va suferi un pedofil criminal decat un copil nemantuit. Ajunsi amandoi in iad vor avea chinuri diferite. . |
Interesanta aceasta opinie. Ce poate fi mai rau decat sa ajunga cineva in iazul de foc?E ceva ce nu se poate descrie, atat e de rau. Poate fi si mai rau de asa?
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
09/08/10 19:24
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Sword a scris:
eu cred ca si in iad vor fi diferite nivele de pedepsire, si altfel va suferi un pedofil criminal decat un copil nemantuit. Ajunsi amandoi in iad vor avea chinuri diferite. Asta este doar parerea mea. N-o pot sustine cu biblia, dar o pot sustine cu credinta mea si ce stiu despre D-zeul drept. |
Ma intreb ce suferinta mai mare poate exista decat despartirea de Dumnezeu?
|
|
10/08/10 08:54
|
|
adriana
membru
|
|
Sword a scris:
in iad vor fi diferite nivele de pedepsire, si altfel va suferi un pedofil criminal decat un copil nemantuit. Ajunsi amandoi in iad vor avea chinuri diferite. . |
emanuel a scris:
Interesanta aceasta opinie. Ce poate fi mai rau decat sa ajunga cineva in iazul de foc?E ceva ce nu se poate descrie, atat e de rau. Poate fi si mai rau de asa? |
Eu tind sa cred ca nivelurile de pedepsire se refera totusi la pamant nu la vesnicie. Eva a fost pedepsita pentru pamant.
Dar totusi, nu pot sa nu vad si celalta fateta ...Exista de mai multe ori cuvantul "vai" folosit de Domnul Isus.[Poate revin si cu referintele biblice(cand m-o lasa pruncul)], iar acestea ne duc cu gandul la pedepse vesnice.
Si mai e ceva. De ce ni se spune sa nu judecam ca sa nu fim judecati? mi-e tot a pedepsire imi suna asta, iar cei carora le adreseaza Pavel acest indemn sunt crestinii, nu cei care nu l-au cunoscut pe Dumnezeu...
Later edit:
Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi inchideti oamenilor Imparatia cerurilor: nici voi nu intrati in ea, si nici pe cei ce vor sa intre nu-i lasati sa intre. (Mat.23:13)
Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi mancati casele vaduvelor, in timp ce, de ochii lumii, faceti rugaciuni lungi; de aceea veti lua o mai mare osanda. (Mat.23:14)
Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi inconjurati marea si pamantul ca sa faceti un tovaras de credinta; si, dupa ce a ajuns tovaras de credinta, faceti din el un fiu al gheenei, de doua ori mai rau decat sunteti voi insiva. (Mat.23:15)
Vai de voi, povatuitori orbi, care ziceti: "Daca jura cineva pe Templu, nu este nimic; dar daca jura pe aurul Templului, este legat de juramantul lui." (Mat.23:16)
Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi dati zeciuiala din izma, din marar si din chimen si lasati nefacute cele mai insemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila si credinciosia; pe acestea trebuia sa le faceti, si pe acelea sa nu le lasati nefacute. (Mat.23:23)
Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi curatati partea de afara a paharului si a blidului, dar inauntru sunt pline de rapire si de necumpatare. (Mat.23:25)
Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi sunteti ca mormintele varuite, care pe din afara se arata frumoase, iar pe dinauntru sunt pline de oasele mortilor si de orice fel de necuratenie. (Mat.23:27)
Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi ziditi mormintele prorocilor, impodobiti gropile celor neprihaniti (Mat.23:29)
Dar vai de voi, fariseilor! Pentru ca voi dati zeciuiala din izma, din ruta si din toate zarzavaturile, si dati uitarii dreptatea si dragostea de Dumnezeu: pe acestea trebuia sa le faceti, si pe celelalte sa nu le lasati nefacute! (Luc.11:42)
Vai de voi, fariseilor! Pentru ca voi umblati dupa scaunele dintai la sinagogi si va place sa va faca lumea plecaciuni prin piete! (Luc.11:43)
Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi sunteti ca mormintele care nu se vad si peste care oamenii umbla fara sa stie." (Luc.11:44)
"Vai si de voi, invatatori ai Legii", a raspuns Isus. "Pentru ca voi puneti pe spinarea oamenilor sarcini grele de purtat, iar voi nici macar cu unul din degetele voastre nu va atingeti de ele. (Luc.11:46)
Vai de voi! Pentru ca voi ziditi mormintele prorocilor pe care i-au ucis parintii vostri. (Luc.11:47)
Vai de voi, invatatori ai Legii! Pentru ca voi ati pus mana pe cheia cunostintei: nici voi n-ati intrat, iar pe cei ce voiau sa intre i-ati impiedicat sa intre." (Luc.11:52)
Isus a zis ucenicilor Sai: "Este cu neputinta sa nu vina prilejuri de pacatuire; dar vai de acela prin care vin! (Luc.17:1)
Vai de femeile care vor fi insarcinate si de cele ce vor da tata in acele zile! Pentru ca va fi o stramtorare mare in tara si manie impotriva norodului acestuia. (Luc.21:23)
Negresit, Fiul omului Se duce dupa cum este randuit. Dar vai de omul acela prin care este vandut El!" (Luc.22:22)
Daca vestesc Evanghelia, nu este pentru mine o pricina de lauda, caci trebuie s-o vestesc; si vai de mine, daca nu vestesc Evanghelia! (1Cor.9:16)
Vai de ei! Caci au urmat pe calea lui Cain! S-au aruncat in ratacirea lui Balaam, din dorinta de castig! Au pierit intr-o rascoala ca a lui Core! (Iuda.1:11)
In pricipiu cam toate versetele se refera la cei ce cunosc Cuvantul si nu-l implinesc. Mai putin versetul care face referire la femeile insarcinate. Bine aici pot fi si nunate date de traducator. Poate ar fi interesant de vazut daca in alta limba se foloseste acelasi cuvant.
Dar dupa parerea mea e un pricipiu al pedepsirii, nu al fariseilor si carturarilor(care erau evrei si respingeau pe Domnul Isus)ci al ipocritilor in general. (Ai mila Doamne si de noi!)
Aceiasi idee se reia si in versetele:
Caci cu ce judecata judecati veti fi judecati; si cu ce masura masurati vi se va masura. (Mat.7:2)
El le-a mai zis: "Luati seama la ce auziti. Cu ce masura veti masura, vi se va masura: si vi se va da si mai mult. (Marc.4:24)
Dati, si vi se va da; ba inca, vi se va turna in san o masura buna, indesata, clatinata, care se va varsa pe deasupra. Caci cu ce masura veti masura, cu aceea vi se va masura." (Luc.6:38)
Nu va plangeti unii impotriva altora, fratilor, ca sa nu fiti judecati: iata ca Judecatorul este chiar la usa. (Iac.5:9)
Sa nu ne mai judecam, dar, unii pe altii. Ci mai bine judecati sa nu faceti nimic care sa fie pentru fratele vostru o piatra de poticnire sau un prilej de pacatuire. Romani 14:13
Caci tocmai in vederea aceasta a fost vestita Evanghelia si celor morti, pentru ca sa fie judecati ca oameni in trup, dar sa traiasca dupa Dumnezeu in duh. (1Pet.4:6)?
Intrebarile mele:
Credeti ca una era pedeapsa pentru farisei si carturari si farisei si alta pentru crestini? sa fie judecata crestinilor doar pentru pamant?!...dar totusi textul spune ca Judecatorul sta la usa...
[ma tem sa nu fii facut o varza cu versete astea ]
Ultima modificare de MRU (23/08/10 08:09)
|
|
23/08/10 07:38
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Putem sa dezbatem anumite versete? 1. Matei cap 9, versetul 13 "Duceţi-vă de învăţaţi ce înseamnă: ,Milă voiesc, iar nu jertfă! Căci n-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi." 2. Matei cap 10, versetul 39 "Cine îşi va păstra viaţa, o va pierde; şi cine îşi va pierde viaţa, pentru Mine, o va câştiga."
Ultima modificare de ROXANA82 (17/09/10 15:04)
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
20/09/10 15:42
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Raspuns pt roxana : 2.eu cred ca este vorba despre nasterea din nou. La omul vechi si cel nou.cine isi va pastra viata,vechea fire,pacatoasa,va pierde.dar cine i'o va da lui Hristos sa o schimbe,va castiga cu adevarat.
Ultima modificare de edi.theraven (20/09/10 19:26)
|
|
20/09/10 19:23
|
|
adriana
membru
|
|
"Duceţi-vă de învăţaţi ce înseamnă: ,Milă voiesc, iar nu jertfă!"arata ca Dumnezeu nu doreste o ascultare de slova, ci una cu inima.Indemnul era adresat unor persoane care isi construiau o aura de bunatate, fara ca inima lor sa doreasca cu adevarat sa implineasca voia Lui Dumnezeu; preferau sa-i implineasca "poruncile" doar pentru a parea cineva in ochii oamenilor.
"Cine îşi va păstra viaţa, o va pierde; şi cine îşi va pierde viaţa, pentru Mine, o va câştiga."=>Dumnezeu isi doreste ca noi sa-l pretuim pe El mai inati, iar apoi El ne va rasplati.
|
|
20/09/10 20:31
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
1. Oamenii ajunsesera sa vada portite pentru a pacatui in loc sa vada ca acele jertfe erau pentru ispasirea unui pacat. Fiecare pacat avea un pret (jertfa). Daca profitul de pe urma pacatului depasea costul jertfei pentru ispasire atunci era profitabil si ok sa pacatuiesti.
2. E ca banii. Ii tii sub saltea se deterioreaza in timp si pot fi furati. Ii tii in banca ai siguranta lor si mai primesti si dobanda. Cine traieste doar pentru viata lui doar si-o iroseste. Cine isi traieste viata pentru Dumnezeu o are tot timpul proaspata si constant imbogatita.
|
|
23/09/10 10:52
|
|
Sword
membru
|
|
emanuel a scris:
Sword a scris:
... Fiindca desi nu scrie in biblie, eu cred ... |
O credinta autentica se bazeaza pe ce scrie nu pe ce nu scrie.
ca si in iad vor fi diferite nivele de pedepsire, si altfel va suferi un pedofil criminal decat un copil nemantuit. Ajunsi amandoi in iad vor avea chinuri diferite. . |
Interesanta aceasta opinie. Ce poate fi mai rau decat sa ajunga cineva in iazul de foc?E ceva ce nu se poate descrie, atat e de rau. Poate fi si mai rau de asa? |
Isus a folosit anumite analogii intre lucrurile ceresti(sau iad) si cele pamantesti. Iadul este asemuit si cu Gheena(groapa de gunoi din afara Ierusalimului in care se ard continuu gunoaiele), cat si cu o inchisoare a demonilor. Apoi tot Isus a facut o ierarhie cand a spus ca Ioan este mai mic( pe pamant) decat cel mai mic din ceruri. Daca si in Rai vor fi pozitii de cinste diferite, cred ca si in iad vor fi grade, de pedepsire diferite, folosind si eu analogia dintre diferitele tipuri de inchisori existente( de maxima securitate sau normale). Este adevarat ca raul cel mai mare este despartirea de D-zeu, la fel cum a fi inchis, oricum ai lua-o tot inchis esti. Dar una este sa fii la carcera si alta intr-o celula cu televizor. Si pe langa ideile intelese din biblie vin si cu anumite marturii ale unor oameni care au avut(sau cel putin asa pretind) viziuni cu iadul sau raiul, in care povesteau cum oamenii sufereau diferit. Si mi se pare normal ca Hitler sau Satan sa aibe un chin mai mare decat un om care si-a vazut de viata, a muncit, crescut copii si a murit neavand ocazia sa se intoarca la D-zeu, sau refuzand sa fie mantuit. Nu cred ca sistemul pedepselor omenesc este defect pedepsind intr-un fel un violator si in altul un om care a fumat marihuana. Este parerea mea, si nu ii cred pe cei care spun ca toti vor fi egal pedepsiti, la fel cum nu-i pot crede nici pe cei ce sustin ca pana la urma toti vor fi mantuiti.
Ultima modificare de Sword (23/09/10 14:50)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
23/09/10 14:49
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Ce ar putea fi mai rau/chinuitor decat despartirea de Dumnezeu? E ca si cum ai spune ca unor mame li se omoara copiii in chinuri dar una e pedepsita mai putin decat alta pentru ce a facut in viata. Mai conteaza alt chin in fata unei astfel de grozavii?
|
|
23/09/10 16:54
|
|
Sword
membru
|
|
Da. Am spus ca asta-i principala durere. Dar chinul ce va veni apoi de pe urma propriilor constiinte va fi mult mai mare ptr. un Hitler decat pentru unu care poate o furat ceva sa mance, sau sa insele statul. Eu asa vad.
|
|
23/09/10 22:33
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Mai intai, fiind prima vizita pe acest site, salut pe toti cei de aici preocupati de DOMNUL si MANTUITORUL nostru, prin EL sa fi-ti binecuvantati din plin cu Duhul Sfant. Acum, ca sa ofer un raspuns lui Anomis (daca-mi este permis), si ca sa fiu cat mai concis, cred ca acest verset din Psalmi ar putea fi formulat si astfel: "Căci la Tine este izvorul vieţii; prin Duhul Tau (Intelepciunea Ta)vedem Adevarul." In Biblie, de foarte multe ori este atribuit termenul "Lumina" pentru cunoastere, intelegere (intelepciune), adevar. Sper ca nu este gresit unghiul din care privesc senul acestui Cuvant, iar pentru corespondenta biblica nu cred ca mai sunt necesare trimiteri.
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
03/10/10 19:26
|
|
emanuel
membru
|
|
Oblio, bine ai venit pe acest forum. Doresc sa ai o sedere lunga si folositoare pe aici.
|
|
03/10/10 20:19
|
|
Roxana
membru
|
|
Puteti sa-mi explicati "Cand sunt slab atunci sunt tare"?
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
14/10/10 14:35
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
"Cand sunt slab" inseamna constientizarea faptului ca fara Dumnezeu nu putem face nimic.
Atunci cand realizezi ca esti slab este un act de smerenie care este pe placul Domnului. Numai cand iti dai seama de propiile tale limitari Dumnezeu poate lucra in tine. Cat timp esti mandru si crezi ca tu poti reusi prin fortele tale proprii atunci Dumnezeu se da la o parte si te lasa pe tine sa tii fraiele vietii tale.
|
|
14/10/10 15:15
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
Cineva spunea: "Atunci cand te golesti de tine insuti poti fi umplut de Duhul Sfant. Ca sa fii umplut de Duhul Sfant, trebuie sa te golesti de tine insuti."
"Smeriti-va, dar, sub mana tare a lui Dumnezeu si, la vremea potrivita, El va va inalta."
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
14/10/10 16:37
|
|
Roxana
membru
|
|
Ce rol au avut femeile despre care scrie Pavel?Ma refer la Evodia, Sintichia, Priscila, Fivi, care au facut o lucrare importanta pentru Domnul.La ce se refera Pavel cand spune ca numeste "adevarat tovaras de jug" pentru problema lor?
|
|
22/10/10 14:57
|
|
Ragnarok
Exclus
Inregistat: 14/11/10
|
|
Fivi (sau Phoebe) era diaconita. Exista diaconite in bisericile voastre, sau functia asta e indeplinita exclusiv de barbati?
Din lista ta lipseste una din cele mai importante femei: Iunia - romani 16:7. Este singura femeie numita apostol de catre Pavel. Acest lucru insa a fost mascat de majoritatea traducerilor in engleza, care o transforma in barbat, spunand "Junias" in loc de "Junia". Singura problema e ca in toata antichitatea nu se poate gasi macar vreo urma a existentei unui asemenea nume.
|
|
14/11/10 06:40
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|