TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Studiu biblic/Nelamuriri din Biblie Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 ... 35
Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08
x

09/03/11 12:44

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

FiicaDeRege a scris:

Care e faza cu tapul pt Azazel din Levitic 16:20-28? Si...ar putea avea vreo legatura cu faptul ca Isus Hristos a fost dus de Duhul in pustie, dupa ce a fost botezat? (imi place sa fac legatura dintre VT si NT)

Cred ca era o chestiune didactica. Pacatul trebuie sa ajunga acolo unde nu este viata, ca sa nu dauneze.(si sa nu se mai intoarca) Sansele intoarcerii unui tap din desert de unde era manat erau minime. Daca nu era pradat pierea din cauza foamei si lipsei de apa.

Cred ca nu se oglindeste in ispitirea lui Iisus in pustie. Poate-s in antiteza.
Iisus trebuia sa se intoarca din  pustie.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (09/03/11 17:40)

09/03/11 13:24

Lucica
membru

Inregistat: 06/06/09
Eu nu inteleg multe lucruri din Biblie. De ce D-zeu a primit jertfa lui Abel si a lui Cain nu? Nu se spune in Biblie ca Cain ar fi pacatuit inainte...
Atunci cand Iacov s-a luptat cu "ingerul", acela chiar era un inger sau era Dumnezeu?
De ce D-zeu nu a vrut sa-i mai dea o sansa lui Saul si s-a indepartat de el dupa prima greseala(1 Regi 13) dar pe David l-a iertat de atatea ori?
Daca Avraam n-ar fi fost de acord sa-l jertfeasca pe Isac atunci cand D-zeu l-a pus la incercare D-zeu l-ar mai fi trimis pe Isus? Am auzit undeva ca locul unde Avram l-a dus pe Isac e exact locul in care a murit Isus.
De ce Tatal l-a parasit pe Isus cand avea cea mai mare nevoie de El? Inteleg ca era nevoie sa sufere ca sa ispaseasca pacatele noastre dar daca tot suferea atat si era nevinovat de ce nu l-a facut macar sa simta ca e alaturi de el? De ex. Sf. Pavel scria ca D-zeu il mangaie in suferinte si noi de multe ori simtim ca D-zeu e alaturi de noi atunci cand suferim. De ce nu a putut si Isus sa simta asta?

Ultima modificare de Lucica (10/03/11 10:57)

10/03/11 10:49

Old
Moderator

Ai mai multe intrebari aici, si cred ca vei avea inca multe altele. Si eu am intrebari. :D

La prima intrebare ce o pui iti sugerez un posibil raspuns. Desi nu se spune ca unul dintre ei a pacatuit inainte, totusi mi-a atras atentia constatarea biblica:"Domnul a privit cu placere spre Abel si spre jertfa lui;
dar spre Cain si spre jertfa lui n-a privit cu placere" Gen.4:4-5
Biblia spune ca Dumnezeu a privit spre om si spre jertfa. Intai apare ca a privit spre om, adica ceea ce era fiecare, si eu cred ca asta a determinat modul in care a privit spre jertfa lor. Eu cam asa inteleg.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (10/03/11 10:57)

10/03/11 10:56

Lucica
membru

Inregistat: 06/06/09

OLD TRAIAN a scris:

La prima intrebare ce o pui iti sugerez un posibil raspuns. Desi nu se spune ca unul dintre ei a pacatuit inainte, totusi mi-a atras atentia constatarea biblica:"Domnul a privit cu placere spre Abel si spre jertfa lui;
dar spre Cain si spre jertfa lui n-a privit cu placere" Gen.4:4-5
Biblia spune ca Dumnezeu a privit spre om si spre jertfa. Intai apare ca a privit spre om, adica ceea ce era fiecare, si eu cred ca asta a determinat modul in care a privit spre jertfa lor. Eu cam asa inteleg.

Da, cred ca e adevarat. Nu m-am gandit la asta...

10/03/11 10:58

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07

Lucica a scris:

De ce D-zeu a primit jertfa lui Abel si a lui Cain nu?

Cain a adus o jertfă din roadele pământului.
Jertfa lui Abel a fost plăcută Domnului pt că nicio jertfă nu se face fără vărsare de sânge:

Evrei 9:22 Şi, după Lege, aproape totul este curăţit cu sînge; şi fără vărsare de sînge, nu este iertare.

Lucica a scris:

De ce D-zeu nu a vrut sa-i mai dea o sansa lui Saul si s-a indepartat de el dupa prima greseala(1 Regi 13) dar pe David l-a iertat de atatea ori?

Pentru că:

Cine îşi ascunde fărădelegile nu propăşeşte, dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele, capătă îndurare" (Proverbe 28,13)

Dumnezeu ar fi întărit scaunul de domnie al lui Saul în veac, dar neascultarea lui a determinat ca Dumnezeu să-şi caute un om "după inima Lui".
David s-a căit de păcatele lui şi s-a smerit, a fost însă la rândul lui pedepsit.

Lucica a scris:

De ce Tatal l-a parasit pe Isus cand avea cea mai mare nevoie de El? Inteleg ca era nevoie sa sufere ca sa ispaseasca pacatele noastre dar daca tot suferea atat si era nevinovat de ce nu l-a facut macar sa simta ca e alaturi de el?

Dumnezeu este sfânt. Natura Lui îl determină să respingă tot ce e păcat.
Isus murind pe cruce, a luat toate păcatele omenirii asupra Lui, pedeapsa lui Dumnezeu a căzut peste El, pedeapsă care ni se cuvenea nouă.
Mulţi vorbesc despre suferinţa lui Isus , accentuând-o pe cea fizică.
Paharul amar nu a fost biciul , nici spinii, nici cuiele.. ci amărăciunea păcatelor noastre.
În Isaia este scris că ochiul lui Dumnezeu nu poate să privească înspre păcat, parafrazând, căci nu găsesc exact referinţa.
Pe cruce , Isus s-a făcut vinovat, de aceea a fost părăsit.

Ultima modificare de mihaella (10/03/11 11:30)

10/03/11 11:25

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

Lucica a scris:

Eu nu inteleg multe lucruri din Biblie. De ce D-zeu a primit jertfa lui Abel si a lui Cain nu? Nu se spune in Biblie ca Cain ar fi pacatuit inainte...

Evrei 9:22b   
si fara varsare de sange nu este iertare.

Abel era indreptatit prin sangele nevinovat al animalului sacrificat. Cain vroia sa fie indreptatit prin munca lui. Aici este simbolistica mantuirii prin credinta in jertfa Mielului si nu pe baza propriilor fapte.

Lucica a scris:

Atunci cand Iacov s-a luptat cu "ingerul", acela chiar era un inger sau era Dumnezeu?

Cel mai probabil ca era un inger.

Lucica a scris:

Pentru ca in Saul n-a existat o dorinta reala de pocainta pe cand in David era. De fiecare data cand gresea isi recunostea vina si nu o ascundea.

Lucica a scris:

Daca Avraam n-ar fi fost de acord sa-l jertfeasca pe Isac atunci cand D-zeu l-a pus la incercare D-zeu l-ar mai fi trimis pe Isus?

Nu au legatura. Gestul lui Avraam prefigura lucrarea de mantuire a lui Dumnezeu. Si anume jertfirea propriului Fiu pentru pacatele omenirii.

Lucica a scris:

De ce Tatal l-a parasit pe Isus cand avea cea mai mare nevoie de El? Inteleg ca era nevoie sa sufere ca sa ispaseasca pacatele noastre dar daca tot suferea atat si era nevinovat de ce nu l-a facut macar sa simta ca e alaturi de el?

Isaia 59:2   
ci nelegiuirile voastre pun un zid de despartire intre voi si Dumnezeul vostru; pacatele voastre va ascund fata Lui si-L impiedica sa v-asculte!

Cand Isus S-a jertfit pe cruce pentru noi pacatele intregii omeniri au fost trecute in contul Lui. De aceea Tatal a trebuit sa-L paraseasca pe Isus pentru ca sfintenia Lui nu poate sta impreuna cu pacatul.

le: Acum am vazut ca si mihaella a raspuns asemanator.

10/03/11 11:30

Old
Moderator

In cazul lui David, nu isi marturisea imediat pacatul, dar o facea macar atunci cand era evident. (tentatia era sa-l ascunda: de ce l-ar fi ucis pe urie, care era unul din oamenii lui de baza? Nu ca sa-si mascheze pacatul?)

Sau in schimb, desi stia ca este dusman al Domnului prin neascaulare, nu i-a cerut profetului ajutor pentru reconciliere cu Domnul, ci i-a cerut sa-l ajute sa simuleze altceva: "cinsteste-ma in fata poporului..."

Ultima modificare de OLD TRAIAN (10/03/11 11:42)

10/03/11 11:40

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Pentru cine crede ca are variante de interpretare pentru capitolul 10 din Apocalipsa, doresc si eu ceva lamuriri. Stiu ca aceasta carte care incheie Biblia este foarte greu de interpretat, dar poate ca exista unii care pot deslusi si din aceasta. In ce ma priveste as dori sa inteleg la ce se refera cand se vorbeste de carticica data Apostolului pentru a fi mancata si care in gura era dulce iar in pantece era amara. Detineti interpretarea simbolurilor?
Multumesc.

10/03/11 12:23

Roxana
membru

La capitolul 5 a fost o carte pecetluita.Aici ni se vorbeste despre o carte deschisa.Cartea deschisa este unul din mesajele cartii pecetluite, deoarece ea apare sub trambita 6, care la randul ei a iesit din a 7(cred ca m-am facut inteleasa).Ea anunta vremea sfarsitului, cum ca este aproape.Inainte de sfarsit mai este insa o perioada profetica.Fiecare binecuvantare a civilizatiei moderne este un produs direct al cartii deschise.Mesajul ei este profetia privitoare la Templu si masurarea Lui.

Ultima modificare de Roxana (10/03/11 12:32)

10/03/11 12:32

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Multumesc Roxana, cred ca inteleg ce vrei sa spui. In ce priveste binecuvantarile civilizatiei moderne cred ca te referi la ceea ce ne ofera astazi tehnica si cunoasterea avansata care desi ne usureaza viata si ne hraneste nevoile, in acelasi timp ne departeaza de Dumnezeu intrucat nu sunt folosite cu intelepciune spre slava lui Dumnezeu si cunoasterea Sa. Cat despre Templu si masurarea Lui..., te referi la numarul mic de credinciosi din timpul sfarsitului?

10/03/11 13:36

Roxana
membru

Ai inteles exact ce am vrut sa spun.Pare sa prezica o apostazie la nivel mare in cadrul Bisericii,viziunea care i-a imbolnavit inima lui Ioan.Templul este masurat,dar Cetatea si Sfanta Cetate sunt lasate calcate in picioare 42 de luni.Aici se traseaza hotarul intre biserica launtrica si si cea vizibila,una aparata de Tata si cealalta exploatata de oameni.

10/03/11 14:53

emma_mada
membru

Inregistat: 20/10/10
Ce parere aveti de versetul "Nu stiti ca noi vom judeca pe ingeri?" (1Corinteni 6:3)?
Au ingerii nevoie sa fie judecati de ceva?

"Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18

11/03/11 09:25

Roxana
membru

Daca omul este necesar pentru impartirea Luminii, ma gandesc ca Dumnezeu are nevoie de noi sa-i judecam pe ingerii cazuti in pacate.Dar de ce nu-i judeca Dumnezeu?!

11/03/11 12:16

emma_mada
membru

Roxana a scris:

[...] ma gandesc ca Dumnezeu are nevoie de noi sa-i judecam pe ingerii cazuti in pacate.

Daca in cer nu exista nimic necurat, cum sa existe ingeri cazuti in pacate?

"Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18

11/03/11 16:22

Roxana
membru

Pai diavolul nu este un inger decazut?

11/03/11 16:31

emma_mada
membru

Aaa, ma gandeam ca te referi la ingerii din cer :D. Dar diavolul nu a fost deja judecat, fiind aruncat in iad?

11/03/11 16:35

Roxana
membru

"El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puşi în lanţuri veşnice, în întuneric, pe îngerii care nu şi-au păstrat vrednicia, ci şi-au părăsit locuinţa." Iuda 1:6 poate te ajuta .

11/03/11 16:46

Old
Moderator

se crede ca Satan nu lucreaza singur ci are ingerii sai, ingeri care l-au urmat in razvartie.

11/03/11 16:48

emma_mada
membru

Roxana a scris:

El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puşi în lanţuri veşnice, în întuneric, pe îngerii care nu şi-au păstrat vrednicia, ci şi-au părăsit locuinţa." Iuda 1:6 poate te ajuta

Multumesc :) 

OLD TRAIAN a scris:

se crede ca Satan nu lucreaza singur ci are ingerii sai, ingeri care l-au urmat in razvartie.

Nu te referi la ingerii din cer, ci la cei care l-au urmat in iad, nu? :D

Ultima modificare de emma_mada (11/03/11 16:54)

11/03/11 16:49

irlanda
membru

emma_mada a scris:

Ce parere aveti de versetul "Nu stiti ca noi vom judeca pe ingeri?" (1Corinteni 6:3)?
Au ingerii nevoie sa fie judecati de ceva?

"El a pastrat pentru judecata zilei celei mari, pusi in lanturi vesnice, in intuneric, pe ingerii care nu si-au pastrat vrednicia, ci si-au parasit locuinta."

11/03/11 16:52

emma_mada
membru

Multumesc si tie, irlanda! :)

11/03/11 16:55

irlanda
membru

Acum am vazut ca si Roxana postase acelasi verset.Cu placere.

11/03/11 16:57

Old
Moderator

emma_mada a scris:

Nu te referi la ingerii din cer, ci la cei care l-au urmat in iad, nu? :D

Cam asa ceva, desi aici nu stiu bine.

Totusi cred ca se intelege ca noi nu vom fi judecatorul care imbraca roba si sta dupa masa, iar in capul mesei o grefiera, si apoi sa citim dosarul si sa pronuntam sentinte.

Urmatoarele versete cred ca ajuta la intelegere:

"Si daca Eu scot dracii cu Beelzebul, fiii vostri cu cine ii scot? De aceea ei insisi vor fi judecatorii vostri." (Luc.11:19)
"Barbatii din Ninive se vor scula alaturi de neamul acesta, in ziua judecatii, si-l vor osandi, pentru ca ei s-au pocait la propovaduirea lui Iona; si iata ca aici este Unul mai mare decat Iona." (Mat.12:41

Adica noi credinciosi vom fi in ziua aceea marturie ca ascultarea de Dumnezeu nu-i imposibila, ci e posibila si incununata cu binecuvantare.

Faptul ca noi vom face aceasta, este pentru ca prin prezenta noastra in imparatia lui Dumnezeu se va vedea ca Dumnezeu este dragoste. Noi care nu aveam merite, am acceptat sa fim calauziti ; dusi de Dumnezeu in Imparatie; in slava.

Sau acest verset:"Lor le-a fost descoperit ca nu pentru ei insisi, ci pentru voi spuneau ei aceste lucruri, pe care vi le-au vestit acum cei ce v-au propovaduit Evanghelia prin Duhul Sfant trimis din cer si in care chiar ingerii doresc sa priveasca." (1Pet.1:12)

11/03/11 18:42

emma_mada
membru

Multumesc, OLD TRAIAN! :) In sfarsit, inteleg si eu cand imi explica cineva un lucru referitor la vreo nelamurire de-a mea; pana acum imi explica, dar eu tot nu eram convinsa :D (bine, asta se intampla foArte rar, pentru ca eu, cu "indrazneala" mea, nu pun prea des intrebari :P)

11/03/11 21:57

Pagini: 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 ... 35    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la