|
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Apocalipsa 6:10,11 vorbeste de o categorie a celor mantuiti dar si jertfiti, iar jertfirea lor ii situeaza in locul special rezervat lor.
In Apocalipsa 7:9,10,13-15 e vorba tot de mantuitii care au fost rascumparati prin sangele Mielului datorita marturisirii lor. Acestia nu sunt mucenicii de sub altar ci credinciosii de rand nu?
Haina alba este primita si de unii si de altii. Intrebarile pe care mi le pun sunt: Daca sufletele celor jertfiti asteapta intr-un loc special, ceilalti nu au si ei un loc compatibil cu haina pe care o poarta (necredinciosii in straturile mai inferioare iar cei credinciosi in locuri mai luminate)? Cei in haina alba se afla in adancul cel mai adanc la un loc cu cei pierduti si cu Satan, ori este si acesta un spatiu cu zone mai dense (intunecate) dar si altele mai putin grosiere aflate mai aproape de primul Cer sa zicem. Daca Cerul este impartit in mai multe "ceruri", zona aflata sub ceruri nu este cumva tarimul mortii? Si daca da, nu ar putea fi si acesta, cum am mai spus, impartit? Unde ne aflam noi cei in viata, intre Cer si Adanc? Intrebarile ar putea continua, dar revenind la discutia noastra... Afara de cei care au murit aparand Credinta in Dumnezeu, nu sta nimeni sub altar, dar daca ei asteapta acolo, nu inseamna ca si ceilalti asteapta undeva? Asta incercam eu sa scot in evidenta.
Si fiindca suntem la "Nelamuriri din Biblie" mai am o intrebare la care astept raspunsul celor care-l detin: Ce simbolizeaza Apele in limbajul apocaliptic.
Ultima modificare de Oblio (26/05/11 18:01)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
26/05/11 17:56
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Oblio a scris:
Apocalipsa 6:10,11 vorbeste de o categorie a celor mantuiti dar si jertfiti, iar jertfirea lor ii situeaza in locul special rezervat lor. |
Adica sub altar.  Zice ca sunt sub altar pentru ca au fost jertfiti; eu asa cred. Dar tocmai aici ne poticnim: daca-s mantuiti, inseamna ca ei au haina alba, nu trebuie s-o primeasca acolo.
In Apocalipsa 7:9,10,13-15 e vorba tot de mantuitii care au fost rascumparati prin sangele Mielului datorita marturisirii lor. Acestia nu sunt mucenicii de sub altar ci credinciosii de rand nu? | Cred ca aici se refera la toti credinciosii vazuti intr-o alta viziune.
Haina alba este primita si de unii si de altii. |
Asta e clar, dar in ce moment al vietii de credinta o primesc?
Daca Cerul este impartit in mai multe "ceruri", zona aflata sub ceruri nu este cumva tarimul mortii? Si daca da, nu ar putea fi si acesta, cum am mai spus, impartit? Unde ne aflam noi cei in viata, intre Cer si Adanc? |
E interesanta aceasta presupunere, dar nu prea gasesc suport Biblic pentru asta.
Afara de cei care au murit aparand Credinta in Dumnezeu, nu sta nimeni sub altar, dar daca ei asteapta acolo, nu inseamna ca si ceilalti asteapta undeva? Asta incercam eu sa scot in evidenta. |
Or fi asteptand, dar nu stiu cat de constient.
Si fiindca suntem la "Nelamuriri din Biblie" mai am o intrebare la care astept raspunsul celor care-l detin: Ce simbolizeaza Apele in limbajul apocaliptic. |
Biblia a scris:
Apoi mi-a zis: "Apele pe care le-ai vazut, pe care sade curva, sunt noroade, gloate, neamuri si limbi.(Apocalipsa 17:15) |
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
26/05/11 23:01
|
|
Oblio
membru
|
|
Traiane, am plecat de la credinta in existenta sau inexistenta sufletului in forma constienta dupa moartea trupului si daca ei asteapta in locuri distincte invierea. Ceea ce dezbateam noi nu avea neaparat legatura cu momentul cand primeste sufetul haina alba, ci incercam sa arat faptul ca exista descrieri despre mai multe locuri in care poate poposi sufletul dupa moarte. Dar daca tot insistam pe aceasta haina putem continua cu nelamuririle. Trupul este considerat haina sau cortul prin care sufletul se manifesta in lumea materiala si este parasit odata cu moartea. Adica sufletul se dezbraca pentru a putea fi imbracat iar in trup, duhovnicesc de aceasta data (nu e cazul sa mai dau trimiteri,nu?). .................................... Fac o paranteza...(Aici vin eu cu inclinatia de a crede, deci nu convins, intr-o separare a sufletelor credincioase de cele necredincioase prin "haina" care reprezinta o caracteristica specifica celor tinuti intr-o stare de asteptare onorabila pana la primirea noului trup duhovnicesc promis. Tu inclini, sau ma rog esti convins, nu stiu asta, ca sufletul nu exista dupa moarte intr-o forma constienta, haina alba fiind o notiune abstracta de recunoastere a celor credinciosi. Daca te-am inteles gresit poti sa ma corectezi) ......................................... Acum te intreb: in categoria celor care sunt adusi la viata la prima inviere, deci cei care primesc noul trup inaintea mileniului, sau ma rog, inaintea miilor de ani (aici iar nu exista o singura versiune de interpretare) intra si ceilalti posesori ai vesmantului alb sau numai cei jertfiti? ( Mai exact, vorbesc despre: "...şi ale celor ce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei, şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână".Ap.20:4)
In incheiere te invit atat pe tine cat si pe ceilalti care citesc acest subiect sa aduca lumina asupra acestui text din Ap. 20:13,14 : "Marea a dat înapoi pe morţii care erau în ea; Moartea şi Locuinţa morţilor au dat înapoi pe morţii care erau în ele. Fiecare a fost judecat după faptele lui. Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua." Avem deci "marea", "Moartea" si "Locuinta mortilor" afara de cei de la prima inviere.(???)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
01/06/11 09:38
|
|
junia
membru
 Inregistat: 18/09/11
|
|
evrei 10:26,27-ce vrea sa insemne? imi cer scuze dak a mai existat aceasta intrebare, dar nu am citit toate intrebarile de la acest topic.
_______________________________________ "Noi stim ca toate lucrurile lucreaza împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu!"
|
|
19/09/11 11:36
|
|
emma_mada
membru
Inregistat: 20/10/10
|
|
Un alt Isus, nu. Dar acelasi Isus, care sa ii ierte chiar dupa ce au calcat Jertfa Sa in picioare?
_______________________________________ "Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18
|
|
19/09/11 23:57
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Cred ca e o diferenta intre cei ce pacatuiesc cu stiinta si cei ce pacatuiesc cu voia.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (20/09/11 06:24)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
20/09/11 06:23
|
|
junia
membru
|
|
OLT TRAIAN vrei te rog sa dezvolti acea diferenta?
_______________________________________ "Noi stim ca toate lucrurile lucreaza împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu!"
|
|
20/09/11 08:31
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
emma_mada a scris:
Un alt Isus, nu. Dar acelasi Isus, care sa ii ierte chiar dupa ce au calcat Jertfa Sa in picioare? |
"Cu cat mai aspra pedeapsa credeti ca va lua cel ce va calca in picioare pe Fiul lui Dumnezeu, va pangari sangele legamantului, cu care a fost sfintit, si va batjocori pe Duhul harului?"(Evrei 10:29)
Unde vezi tu aici scris ceva despre iertare? Si plus de asta, vorbim de pacatele savarsite cu voia. Adica facute intr-adins nu de cele accidentale.
Adica a fost o vreme cand eu am facut un legamant cu Domnul dar acum constat ca nu mai am chef sa respect conditiile acelui legamant si pur si simplu calc in picioare acel legamant si incep sa-mi fac de cap. Despre ce iertare mai poate fi vorba? Daca eu m-am intos la ce-am varsat si ma tavalesc iarasi in mocirla pacatului Dumnezeu nu-si mai omoara inca o data Fiul pentru necredinciosioa mea.
Iertarea o primim daca ne marturisim pacatele, daca ne caim de ele si daca dupa aceea ne impotrivim pana la sange sa nu mai pacatuim. Nu primim nicio iertare daca pe noi ne doare fix in cot ca pacatuim.
Pentru astfel de oameni, asa cum spune Biblia, ar fi fost mai bine pentru ei sa nu fi cunoscut calea neprihanirii decat dupa ce au cunoscut-o sa se abata de bunavoie de la ea si s-o ignore ca si cand cu Dumnezeu se pot juca cum vor ei.
Ultima modificare de irlanda (20/09/11 16:15)
|
|
20/09/11 16:15
|
|
Oblio
membru
|
|
Emma, cand ai fost botezata si ai ales sa te dedici unei noi vieti, nu inseamna ca ai scapat total de ispite si neputintele de care dam toti dovada. A fi azi infrant intr-o incercare nu inseamna ca am pierdut razboiul, ci doar o lupta. Regretand, cerand ajutor de la Tatal cu mai multa daruire ramai si continui lupta cu pacatul toata viata. Versetul se refera la cei ce renunta la angajament, la cei care gasesc alte modalitati de vietuire impotrivitoare Celui fata de care au jurat Credinta. Inima care se impotriveste Lui Dumnezeu (dupa ce a intrat in legamant) constient si fara remuscari a pierdut Rascumpararea.
Ultima modificare de Oblio (20/09/11 17:06)
|
|
20/09/11 17:05
|
|
junia
membru
|
|
vreti sa spuneti ca acest verset semnifica faptul ca mantuirea se poate pierde?
|
|
20/09/11 23:06
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
junia18 a scris:
vreti sa spuneti ca acest verset semnifica faptul ca mantuirea se poate pierde? |
asta au spus si o mai spun unii.
versetul acesta, impreuna cu altele, pro si contra, se pot gasi la subiectul despere pierderea mantuirii : http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=156
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
20/09/11 23:25
|
|
irlanda
membru
|
|
junia18 a scris:
vreti sa spuneti ca acest verset semnifica faptul ca mantuirea se poate pierde? |
Eu asa cred.
|
|
20/09/11 23:54
|
|
Oblio
membru
|
|
junia18 a scris:
Versetul vorbeste de ajungerea la cunoasterea adevarului, adica descoperirea caii drepte, lucrul acesta determina (sau nu) o reactie (emotie) de bucurie in inima care vrea (sau se impotriveste) chemarii. Daca acea emotie hraneste speranta eliberarii de sub robia pacatului si a mortii, atunci acea inima a deschis usa Duhului Sfant care va aduce credinta si va veghea la mantuirea sa. Daca dupa constientizare refuzi acea chemare la noua viata, pentru ca nu vrei sa renunti la ofertele lumii, daca viata vesnica nu reprezinta suficient de mult in compsaratie cu placerea de a trai dupa fire, atunci ai ales sa refuzi mantuirea. Nu as crede ca, odata primit Harul credintei si lucrarea Duhului Sfant mai poti vreodata sa asezi in inima ta ca prioritate oferta lumii (lucru care daca ar fi posibil ar duce la pierderea mantuirii), dar cred ca poti sa cedezi uneori in fapta (deci nu si in duh/inima), datorita neputintelor si limitarilor noastre care nu permit deplin Duhului sa lucreze desavarsit.
Ultima modificare de Oblio (21/09/11 11:07)
|
|
21/09/11 11:01
|
|
junia
membru
|
|
cred ca ai punctat destul de bine oblio. stiam ca unii iau acest verset ca baza ca mantuirea se pierde insa stiu ca orice verset trebuie interpretat in context, pt o interpretare corecta. eu am plecat de faptul ca acest verset nu arata k mantuirea se poate pierde. sa nu uitam k ep e adresata evreilor, deci celor ce tin Legea, de unde si expresia 'jertfa pentru pacate'. dak am inteles bine ce ai spus tu, oblio, si transpus in contextul evreilor ar suna cam asa: dupa ce evrei ajung sa cunoasca ca numai crezand in Domnul Isus primesti iertarea de pacate, mantuirea si totusi ramai la lege spunand ca nu ai nevoie de Isus atunci oricat de multe jertfe ai face nimic nu te va mantui.
|
|
21/09/11 13:50
|
|
irlanda
membru
|
|
Oblio a scris:
Nu as crede ca, odata primit Harul credintei si lucrarea Duhului Sfant mai poti vreodata sa asezi in inima ta ca prioritate oferta lumii |
"Cand omul cel tare si bine inarmat isi pazeste casa, averile ii sunt la adapost.
Dar daca vine peste el unul mai tare decat el si-l biruie, atunci ii ia cu sila toate armele in care se incredea si imparte prazile luate de la el.
Cine nu este cu Mine este impotriva Mea; si cine nu aduna cu Mine risipeste.
Duhul necurat, cand iese afara dintr-un om, umbla prin locuri fara apa si cauta odihna. Fiindca n-o gaseste, zice: "Ma voi intoarce in casa mea, de unde am iesit."
Si, cand vine, o gaseste maturata si impodobita.
Atunci se duce de mai ia cu el alte sapte duhuri, mai rele decat el; intra impreuna in casa, se asaza in ea, si starea de pe urma a omului aceluia ajunge mai rea decat cea dintai."(Luca 11:21-26)
In situatia expusa mai sus crezi ca Harul si Duhul Sfant mai sint prezente in casa aceea? Si daca crezi, cum se impaca cu duhurile rele? Cum crezi ca Harul si Duhul Sfant pot locui impreuna cu duhurile rele in inima unui om?
Sau crezi ca stau cuminti pitite in vreun ungher dar in acelasi timp reprezinta "o prioritate"?
junia18 a scris:
cred ca ai punctat destul de bine oblio. stiam ca unii iau acest verset ca baza ca mantuirea se pierde |
Daca aveai chef sa discuti despre mantuire, daca se poate pierde sau nu, trebuia sa cauti subiectul respectiv si sa postezi frumusel acolo.
Nu sa faci aici pe nedumerita cu acele versete cand tu de fapt voiai doar sa ne dai un test/lucrare de control in urma caruia sa primi, sau sa nu primim calificative gen "ai punctat destul de bine..."
Si ca o informatie din partea mea, sa stii ca pe forumul asta nu s-a rasturnat caru' cu prosti/incapabili de a intelege niste versete decat daca apare vreuna ca tine care sa ne lumineze si sa ne convinga cu expresii gen "ai punctat destul de bine"...
junia18 a scris:
sa nu uitam k ep e adresata evreilor, |
Sa nu uitit ca Evrei se afla in Biblie. Biblie care-ti este adresata si tie.
junia18 a scris:
dupa ce evrei ajung sa cunoasca ca numai crezand in Domnul Isus primesti iertarea de pacate, mantuirea si totusi ramai la lege spunand ca nu ai nevoie de Isus atunci oricat de multe jertfe ai face nimic nu te va mantui. |
"Caci, daca pacatuim cu voia, dupa ce am primit cunostinta adevarului, nu mai ramane nicio jertfa pentru pacate, ci doar o asteptare infricosata a judecatii si vapaia unui foc care va mistui pe cei razvratiti." (Evrei 10:26,27)
In aceste versete jertfa pentru pacate face referire la singura jertfa a Domnului Isus, nu la jertfele animale ale evreilor. Li se atrage atentia evreilor ca cu jertfa Domnului Isus nu se poate proceda ca si cu jertfele aduse de ei. Adica in fiecare an cate o jertfa de ispasire pentru pacate.
Este o singura jertfa pe care daca o calci in picioare vei fi mistuit.
Ultima modificare de irlanda (22/09/11 00:26)
|
|
22/09/11 00:18
|
|
junia
membru
|
|
imi cer iertare pentru neinlelegerile pe care le-am produs. 'ai punctat bine'-era o expresia care pentru mine insemna ca m-am bucurat ca oblio a venit cu o asa explicatie, pentru ca eu nu credeam ca acel text se refera la pierderea mantuirii(de aceea nici nu l-am postat la topicul respectiv), dar doream sa stiu care ar putea fi o alta interpretare. recunosc ca am gresit cand am scris 'ai punctat bine'; recitind mesajul am inteles ca a produs o anumita confuzie. pe viitor voi incerca sa ma exprim mai clar.
|
|
22/09/11 08:57
|
|
zambezi
membru
Inregistat: 19/09/07
|
|
relax, junia18. A discuta strict la subiect, fara putina confuzie, reprezinta o 'piatra de incercare' chiar si pentru cei cu vechime intr-ale postarii pe forumuri. 
|
|
22/09/11 12:00
|
|
junia
membru
|
|
multumesc pentru incurajare zambezi.
|
|
22/09/11 13:50
|
|
Oblio
membru
|
|
irlanda a scris:
"Cand omul cel tare si bine inarmat isi pazeste casa, averile ii sunt la adapost.
Dar daca vine peste el unul mai tare decat el si-l biruie, atunci ii ia cu sila toate armele in care se incredea si imparte prazile luate de la el. . |
Omul cel tare din ilustrare nu este omul tare prin credinta ci prin calitatile pe care ajunge sa le dobandeasca, prin cunoasterea scripturilor (poate fi un carturar, un fariseu ori un preot). Acest om poate dobandi ceva putere si capacitate de a discerne intre bine si rau, aprofundarile scripturilor il fac sa fie inarmat oarecum in fata ispitei (mai mult decat oamenii de rand). Subiectul incepe insa de la versetul 14. Observam ca unii nu inteleg cum poti avea putere asupra unui duh necurat, si asta incepe sa lamureasca mai intai Isus. Prin cuvintele: Cine nu este cu Mine este impotriva Mea; si cine nu aduna cu Mine risipeste", Isus incearca sa le explice ca nu te poti impotrivi singur demonilor, de aceea trebuie sa I te alaturi pentru a avea acces la Duhul biruintei pe care-L detine, un Duh ce este de alta sorginte decat a aceluia de care a fost acuzat ca l-ar folosi. De aceea concluzioneaza ca este nevoie sa fii cu El pentru a detine Arma/Puterea in stare sa invinga duhurile tari ale lui Satan. Altfel ajungi sa lucrezi impotriva Lui si te pierzi. Versetele date de tine mai sus nu vorbesc de omul tare prin Duhul sfant si deci nu pot fi aplicate aici.
irlanda a scris:
Duhul necurat, cand iese afara dintr-un om, umbla prin locuri fara apa si cauta odihna. Fiindca n-o gaseste, zice: "Ma voi intoarce in casa mea, de unde am iesit." Si, cand vine, o gaseste maturata si impodobita. Atunci se duce de mai ia cu el alte sapte duhuri, mai rele decat el; intra impreuna in casa, se asaza in ea, si starea de pe urma a omului aceluia ajunge mai rea decat cea dintai."(Luca 11:21-26)
In situatia expusa mai sus crezi ca Harul si Duhul Sfant mai sint prezente in casa aceea? |
Pai se pare ca la intoarcere o gasesc doar impodobita si maturata (asta se putea cuajutorul jertfelor), dar goala. Daca acea casa ar fi ocupata de Duhul Sfant nu ar avea unde sa mai incapa acel duh si alte sapte duhuri rele.
irlanda a scris:
Si daca crezi, cum se impaca cu duhurile rele? Cum crezi ca Harul si Duhul Sfant pot locui impreuna cu duhurile rele in inima unui om? Sau crezi ca stau cuminti pitite in vreun ungher dar in acelasi timp reprezinta "o prioritate"? |
Desi mi-e teama ca voi fi improscat cu noroi, imi iau inima in dinti si expun printr-o comparatie cum vad eu lucrurile;
Sa zicem ca inima omului ar fi un pahar in care se gaseste o anumita cantitate de ulei (firea mostenita) . Acum, cel ce are paharul (inima) poate sa mai adauge pe parcursul vietii ulei pana-l va umple dar mai poate sa puna si altceva..., Apa. Turnand apa ea se va "instala" pe fundul paharului si va ridica uleiul deasupra. Continuand sa turnam Apa, uleiul va sfarsi incet, incet sa iasa (reverse) in afara paharului. Credinta mea este ca odata ce am acceptat sa turnam din Duhul lui Dumnezeu in inima noastra, este necesar sa nu ne oprim, pentru ca sfarsitul vietii sa ne gaseasca pregatiti pentru vremea cercetarii. Ca in noi se razboiesc cele doua chemari, ne avertizeaza si Pavel, de aceea, de condamnat ramane doar alegerea de a face "armistitii"(complacerea intr-un mod de viata caldut, duplicitar). Am meditat totusi la ce incerci sa sustii, si am ajuns sa gasesc exemplul lui Saul care ajunge sa piarda Duhul care l-a sustinut. Apoi avem pilda cu Semanatorul unde gasim pamant care incolteste dar nu prinde radacini adanci ori cel ce rodeste si maracini. Raman insa la ideeea ca odata prinse radacini adanci si ajuns la o anumita maturitate nimic nu mai poate impiedica dezvoltarea/desavarsirea credinciosului, deci nici pierde mantuirea. Concluzia mea,sansa de a pierde mantuirea dupa atingerea unui nivel minim de maturitate in dezvoltarea credintei tinde spre zero.
Ultima modificare de Oblio (26/09/11 19:25)
|
|
26/09/11 19:19
|
|
irlanda
membru
|
|
Dar daca vine peste el unul mai tare decat el si-l biruie, atunci ii ia cu sila toate armele in care se incredea si imparte prazile luate de la el. |
Omul cel tare este omul care L-a primit pe Domnul in inima Sa si care vegeaza asupra inimii sale.
Dar daca vine peste el unul mai tare decat el si-l biruie, atunci ii ia cu sila toate armele in care se incredea si imparte prazile luate de la el. |
Cata vreme Tatal Fiul, si Duhul Sfant sint in noi nu exista ceva mai puternic pentru ca Cel ce este in noi este mai puternic decat cel de afara.
Cel rau este mai tare decat noi in momentul cand in noi nu mai este Dumnezeu.
Duhul necurat, cand iese afara dintr-un om, umbla prin locuri fara apa si cauta odihna. Fiindca n-o gaseste, zice: "Ma voi intoarce in casa mea, de unde am iesit." |
Duhul necurat a iesit si in locul lui a intrat Dumnezeu. Momentul cand te-ai hotarat sa-L urmezi pe Domnul.
Si, cand vine, o gaseste maturata si impodobita. |
Maturata si impodobita adica acel om a primit o data cunostinta adevarului dar nu a ramas in ea.
Atunci se duce de mai ia cu el alte sapte duhuri, mai rele decat el; intra impreuna in casa, se asaza in ea, si starea de pe urma a omului aceluia ajunge mai rea decat cea dintai."(Luca 11:21-26) |
Intr-o inima care o data a fost curatita dar datorita infaptuirii pacatului voit , Dumnezeu nu mai este prezent in acea inima, are intrare liber cel rau.
Cine nu este cu Mine este impotriva Mea; si cine nu aduna cu Mine risipeste |
Cine nu este cu Domnul este automat cu cel rau. Nu poti avea o inima impartita. Nu poti sa spui ca tu traiesti in pacat dar in adancul sufletelului tau Dumnezeu este prioritar sau prezent.
Oblio a scris:
Versetele date de tine mai sus nu vorbesc de omul tare prin Duhul sfant si deci nu pot fi aplicate aici. |
Ba bine ca vorbesc de omul tare numai daca Dumnezeu este in El. Si atunci cand se ajunge la infatuirea pacatului cu voia, nu se mai poate pune problema prezentei lui Dumnezeu in acel om. Deci ori cu Dumnezeu ori cu cel rau. Inima omului nu poate sta goala. Cineva dintre cei doi, in urma alegerii omului, va stapani aceea inima.
Oblio a scris:
Turnand apa ea se va "instala" pe fundul paharului si va ridica uleiul deasupra. Continuand sa turnam Apa, uleiul va sfarsi incet, incet sa iasa (reverse) in afara paharului. |
Uleiul trebuie varsat din pahar si paharul umplut numai cu Apa.
Oblio a scris:
Concluzia mea,sansa de a pierde mantuirea dupa atingerea unui nivel minim de maturitate in dezvoltarea credintei tinde spre zero. |
Concluzia Bibliei este alta.
"Caci cei ce au fost luminati odata - si au gustat darul ceresc, si s-au facut partasi Duhului Sfant,
si au gustat Cuvantul cel bun al lui Dumnezeu si puterile veacului viitor -
si care totusi au cazut, este cu neputinta sa fie innoiti iarasi si adusi la pocainta, fiindca ei rastignesc din nou, pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu si-L dau sa fie batjocorit."(Evrei 6:6)
Ultima modificare de irlanda (27/09/11 12:14)
|
|
27/09/11 11:25
|
|
junia
membru
|
|
de ce a ales David 5 pietre din rau? 1Sam 17:40
|
|
12/10/11 15:03
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Probabil se grabea sau nu a mai gasit si alte pietre netede.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
12/10/11 15:16
|
|
zacariah
membru
Inregistat: 07/10/11
|
|
junia18 a scris:
de ce a ales David 5 pietre din rau? 1Sam 17:40 |
In limbajul numerologic al Bibliei ,5 este nr.Harului ,adica a primit Har de la Dumnezeu sa fie Biruitor.
|
|
12/10/11 16:39
|
|
junia
membru
|
|
cunostea David simbolistica numerelor?
|
|
12/10/11 22:14
|
|
valeriu
membru
Inregistat: 02/01/11
|
|
Dacă David nu ar fi venit în "Numele Dumnezeului oştirii", Nume de care unii vor să se debaraseze astăzi, mai conta câte pietre avea în traistă? Unde spune în Biblie că cifra 5 înseamnă har?
|
|
23/10/11 11:59
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|