TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Studiu biblic/Nelamuriri din Biblie Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 ... 35
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10

zacariah a scris:

In Geneza 18 ,se intelege clar ;Domnul impreuna cu 2 ingeri se arata lui Avraam ...

Nu stiu daca este clar ceea ce sustii.
Cap. 18
1 Domnul i S'a arătat [lui Avraam] la stejarul Mamvri, pe când el şedea în pragul cortului său sub zăduful amiezei.
2 Şi ridicându-şi el ochii, s'a uitat; şi iată, trei Oameni îi stăteau în faţă; şi de cum I-a văzut, a alergat din pragul cortului său în întâmpinarea Lor şi s'a închinat până la pământ.
3 Şi a zis: „Doamne, dac'am aflat har în ochii Tăi, nu-l ocoli pe robul Tău!
...............................................
9 Şi au zis către el Oamenii aceia: „Unde este Sarra, femeia ta?“ Răspunzând, el a zis: „Iată, în cort!“
10 Iar Acela a zis: „Iată, la anul pe vremea asta am să vin din nou pe la tine, şi Sarra, femeia ta, va avea un fiu“. Dar Sarra a auzit din uşa cortului, fiind în spatele lui.

Dupa cum observi, trei Oameni sunt numiti Doamne (Iahve in textul ebraic) urmat de pronumele posesive "Tai" si "Tau" (deci singular), ca si cand ar vorbi doar cu o Persoana. Apoi, am citat versetele 9,10 in care "Oamenii aceia" devin in mod inexplicabil "Acela". Mie nu-mi este deloc clar cum zici tu ca se adreseaza la singular doar unuia dintre ei, cel mult poti presupune aceasta varianta pentru ca ti separe mai logica. Insa daca nu e cu suparare interventia mea hai sa vedem ce urmeaza...

Studiind dupa textele originale, filologii observa in capitolele 18 si 19 ca, "Cei trei Oameni" folosesc in mod misterios cand vorbesc despre Ei atat pluralul cat si singularul, la fel si Avraam cand li se adreseaza Lor. Unele studii considera ca aceste doua capitole infatiseaza sau doar prefigureaza prin Cei Trei fie cele trei Persoane divine fie ca este vorba de Persoana a II-a a Sfintei Treimi (Logosul) si doi ingeri. La evrei identificarea se face in Arhanghelii Mihail, Gavriil si Rafail.

Desi nu vreau sa incurc si mai mult lucrurile, vin cu o observatie personala.
  In versetul 18 cap 19 Lot se adreseaza cu Doamne (Iahve in textul ebraic) ingerilor sau unuia dintre cei doi (nu stiu asta). Nu ni se specifica faptul ca primul Om (adica cel identificat de tine ca Iahve si care a ramas sa discute cu Avraam) ar fi revenit si era prezent la aceasta discutie. Versetul urmator intareste faptul ca Lot vede pe Iahve in sau intre cei 2 ingeri care-l conduc afara din cetate. Avem cel putin doi Iahve daca numaram pe cel ramas cu Avraam si cel sau cei care este/sunt numit/numiti de Lot cu acelasi nume.

Ramane un mister si pentru mine modul in care Domnul este identificat (aici si nu numai), cred ca pana vom primi edificare  de la Singurul in masura s-o faca, e poate mai intelept sa insistam pe apropierea  ce o avem in Domnul, si anume Credinta noastra in Cel aratat in trup, prin care toate s-au facut. Si noi suntem chemati sa-L (re)cunoastem prin credita pe Cel Trimis noua, sa-L primim, sa descoperim in El ceea ce a fost invitat si Filip sa faca - sa descoperim in Fiul atributele Tatalui chiar daca nu-L putem vedea (ca natura) si sa-I  urmam exemplul Sau de ascultare si manifestare in Iubire. Toata aceasta agitatie a noastra de a argumenta si sustine convingeri care nu pot fi cuprinse de limitele noastre sunt (cred eu) acte copilaresti (naive) specifice neputintelor noastre dar cu pretentii de cunoscatori al celor tainice pe care nu le-am vazut, neputinte si pretentii pe care oportunistul care stapaneste firea noastra abia asteapta sa le valorifice spre dezbinarea crestinismului si cultivarea dispretului care ne rapeste chemarea iubirii. Poate ca ar fi suficient doar sa argumentam cu gand si inima curata, dar nu sa si impunem intelegerea care nu vine decat de la Tatal pentru cel sincer si ales sa i se descopere

Ultima modificare de Oblio (07/11/11 01:37)

06/11/11 22:24

valeriu
membru

Inregistat: 02/01/11

OLD TRAIAN a scris:

Roxana a scris:

Ce semnificatie are Matei 17:27?

Este un verset foarte important si vreau sa revin asupra acestui verset , indata ce am putin timp.

Eu am acum puţin timp şi doresc să comentez acest verset.
Isus intră în Templu lui Dumnezeu în calitate de Fiu al lui Dumnezeu, de aceea îi spune lui Petru că împăraţii iau dări de la străini şi nu de la fii. Deci Isus nu era dator să plătească darea pentru Templu. Isus mai intră în Templu şi în calitate de mare preot după rânduiala lui Melhisedec. Preoţii pe care Isus îi găseşte în Templu, preoţi după rânduiala Leviţilor, nu au înţeles că îndată ce Isus îşi va depune jertfa, adică sângele său, jertfele depuse de ei cu sânge de animal sau pasăre, nu mai au valoare şi serviciul lor încetează. Şi în acest sens, de mare preot, Isus era  pe deplin îndreptăţit să trăiască din darea pentru Templu în loc să  fie  plătitor de taxe. Ca să evite cearta procedează aşa.

07/11/11 01:26

Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08
Valeriu,  ce ai explicat tu stiam  :) multumesc.Eu vroiam sa stiu daca acel verset are alta explicatie decat aceea ca a pescuit si in gura pestelui a gasit moneda.

Ultima modificare de Roxana (07/11/11 06:53)

07/11/11 06:52

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Am revenit.Roxana, cred ca nu ai prins sensurile indicate de valeriu.

Ce este evident e ca pe Petru Il ia gura pe dnainte sa-l apere pe Sefu". :D

Apoi ce a subliniat Valeriu voiam sa spun ca asta e o prezentare mascata a statutului Sau de Fi a lui Dumnezeu. Drahma ce trebuia platita, era o dare fixa, care trebuia sa mearga la Templu, nu era un impozit statal.

Templul este al lui Dumnezeu, si pentru intretinerea lui, Dumnezeu colecta acel imozit. "Imparatii pamantului de la cine iau dari? ...deci fii sunt scutiti...."
Statutul de Fiu al lui Dumnezeu este afirmatia majora din intrebarea retorica adresata lui Petru.

Chestia cu pescuirea nu este neimportanta, dar nu esenta.

Chestia cu faptul ca Iisus este preot si trebuie sa traiasca din aceasta dare, la fel, nu este prezentata de acest pasaj. Ba mai mult, prteotii, traiau din jertfe, si cred ca erau repartizate si lor o parte din zecimea data(doar si ei erau tot leviti)

Ultima modificare de OLD TRAIAN (22/11/11 19:02)

07/11/11 07:00

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

zacariah a scris:

In Geneza 18 ,se intelege clar ;Domnul impreuna cu 2 ingeri se arata lui Avraam .

Pentru tine o fi clar. Dar atunci, asa cum a mentionat si Oblio, de ce Lot vorbeste cu cei doi "ingeri" ca si cum ar vorbi cu Dumnezeu? Mai mult decat atat, acesti ingeri nu refuza inchinarea pana la pamant a lui Lot.

zacariah a scris:

Nicidecum nu se poate numii Hristofanie ,caci Hristos s-a nascut conform Bibliei  in Betleem

Hristos nu S-a nascut la Betleem ci S-a intrupat la Betleem pentru ca El era mai inainte de Avraam.

Revenind la Exod 3, daca Dumnezeu Tatal Se arata atunci de ce mai este numit Ingerul Domnului?

07/11/11 11:07

junia
membru

Inregistat: 18/09/11

Roxana a scris:

Ce semnificatie are Matei 17:27?

am citi de curand o explicatie la acest pasaj si o sa adaug doar cateva lucruri pentru ca marea parte a spus-o old traian.
acest pasaj surprinde 2 principii:
-noi in calitate de fii ai lui Dumnezeu avem anumite privilegii(lucruri pe care avem sau nu voie sa le facem) de care ne putem bucura.
-uneori trebuie sa  renuntam la aceste privilegii pentru a nu fi o pricina de poticnire pentru altii.
decat sa facem pe aproapele nostru sa pacatuiasca mai bine renuntam la privilegiile noastre cu credinta ca la vremea potrivita Dumnezeu va lucra.

Ultima modificare de junia18 (07/11/11 13:23)

07/11/11 13:21

zacariah
membru

Inregistat: 07/10/11

+Archangel+ a scris:

zacariah a scris:

In Geneza 18 ,se intelege clar ;Domnul impreuna cu 2 ingeri se arata lui Avraam .

Pentru tine o fi clar. Dar atunci, asa cum a mentionat si Oblio, de ce Lot vorbeste cu cei doi "ingeri" ca si cum ar vorbi cu Dumnezeu? Mai mult decat atat, acesti ingeri nu refuza inchinarea pana la pamant a lui Lot.

zacariah a scris:

Nicidecum nu se poate numii Hristofanie ,caci Hristos s-a nascut conform Bibliei  in Betleem

Hristos nu S-a nascut la Betleem ci S-a intrupat la Betleem pentru ca El era mai inainte de Avraam.

Revenind la Exod 3, daca Dumnezeu Tatal Se arata atunci de ce mai este numit Ingerul Domnului?

Domnul i S-a arătat la stejarii lui Mamre, pe când Avraam şedea la uşa cortului, în timpul zădufului zilei.GeN 1 ;18....SA FACEM PROBA ;CINE I S-A ARATAT ?Sa zicem in silabe ;D-O-M-N-U-L !Bravo !

Hai sa mergem mai departe //

Bărbaţii aceia s-au depărtat şi au plecat spre Sodoma. Dar Avraam stătea tot înaintea Domnului.Gen 1;22....Sa facem din nou proba ;CINE A RAMAS INAINTEA LUI AVRAAM ?D-O-M-N-U-L!BRAVO !

Cati Domni sunt >?U-N-U-L ?De ce nu cititi cu atentie biblia fara ochelarii denominationali/?

Referitor la fantezia cu Fiul Omului nascut inainte de Avraam ,ce pot sa zic,sa rada sau sa plang ?Inainte de Avraam era Domnul iar Domnul este Dumnezeu ,nu Fiul Omului .Hristos ca trup era Fiul Omului dar ca Duh era insusi Dumnezeu .

Va dau o dedicatie ;
De aceea, toată descoperirea dumnezeiască a ajuns pentru voi ca vorbele unei cărţi pecetluite. Dacă o dai cuiva care ştie să citească şi-i zici: „Ia citeşte!”, el răspunde: „Nu pot, căci este pecetluită!”Isaia 29;11

Ultima modificare de zacariah (07/11/11 16:35)

07/11/11 16:30

+Archangel+
Moderator

Te rog sa nu faci pe idiotul cu mine. Vorbeam de capitolul 19 nu de 18.
Versetul 1:
Cei doi îngeri au ajuns la Sodoma seara; şi Lot şedea la poarta Sodomei. Când i-a văzut Lot, s-a sculat, le-a ieşit înainte şi s-a plecat până la pământ.

Versetele 18, 19a, 21a:
Lot le-a zis: "O! nu, Doamne! 
Iată că am căpătat trecere înaintea Ta
Şi El i-a zis

zacariah a scris:

Referitor la fantezia cu Fiul Omului nascut inainte de Avraam ,ce pot sa zic,sa rada sau sa plang ?

Nici una nici alta. Dar un control ar fi binevenit.

Ioan 8:58   
Isus le-a zis: "Adevarat, adevarat va spun ca mai inainte ca sa se nasca Avraam, sunt Eu."

Marcu 12:37a   
"Deci chiar David Îl numeşte Domn [este vorba despre Hristos]; atunci cum este El fiul lui?"

Daca tu intelegi din versetele astea ca Isus a aparut atunci cand S-a nascut eu nu mai am ce sa comentez.

07/11/11 16:52

zacariah
membru

Dumnezeu s-a facut trup si a devenit Fiul Omului .Isus Hristos a fost descoperirea personală a lui Dumnezeu.Dumnezeu se manifesta in acelasi timp ca si Tata in cer si ca Duh Sfant in fii Lui .Căci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie Cel întâi născut dintre mai mulţi fraţi.Rom 8/29
Repet ca Duh era insusi Dumnezeu ,ca trup era Fiul Omului .Cand a zis in Ioan 8;24 ...Daca nu credeti ca "EU SUNT "VETI MURII IN PACATELE VOASTRE ,Marele EU SUNT este doar Dumnezeu ca Yahweh !Vezi Exod 3;14.Oricum ti-am zis e greu sa intelegi ,trebuie sa iesi din "Babilon ",ca sa intelegi revelatia lui Dumnezeu ,EL se descopera doar afara din TABARA!

07/11/11 18:13

Old
Moderator

zacariah a scris:

...Repet ca Duh era...

Am vazut ca repeti asa ca un refren de fiecare data cand nu mai ai un raspuns biblic.
Intrebarea pusa de Domnul Iisus Hristos si preluata de +Archangel+ era asta:

"Deci chiar David Îl numeşte Domn [este vorba despre Hristos]; atunci cum este El fiul lui?"Marcu 12:37a, iar David zice: "Domnul a zis Domnului Meu..." Cine s-a adresat, si cui s-a adresat?
Daca vrei sa discuti, raspunde la intrebare, nu continua cu monologul tau.

zacariah a scris:

Oricum ti-am zis e greu sa intelegi ,trebuie sa iesi din "Babilon ",ca sa intelegi revelatia lui Dumnezeu ,EL se descopera doar afara din TABARA!

Asta de unde ai scos-o?

In Biblie poti intelege ca el se descopere cui voieste. S-a descoperit si imparatilor, si magilor, si profetilor; dar se descopere cel ,mai mult prin Biblia. Cred ca nu gresim daca actualizam Psalmul 1 si zicem ca este ferice de omul care "cugeta zi si noapte la Cuvantul Domnului"

M-am intrebat adesea ce inseamna Biblia pentru tine, de vreme ce scrii "Biblia" cu b mic, desi este un substantiv propriu.

07/11/11 19:43

zacariah
membru

OLD TRAIAN a scris:

zacariah a scris:

...Repet ca Duh era...

Am vazut ca repeti asa ca un refren de fiecare data cand nu mai ai un raspuns biblic.
Intrebarea pusa de Domnul Iisus Hristos si preluata de +Archangel+ era asta:

"Deci chiar David Îl numeşte Domn [este vorba despre Hristos]; atunci cum este El fiul lui?"Marcu 12:37a, iar David zice: "Domnul a zis Domnului Meu..." Cine s-a adresat, si cui s-a adresat?
Daca vrei sa discuti, raspunde la intrebare, nu continua cu monologul tau.

zacariah a scris:

Oricum ti-am zis e greu sa intelegi ,trebuie sa iesi din "Babilon ",ca sa intelegi revelatia lui Dumnezeu ,EL se descopera doar afara din TABARA!

Asta de unde ai scos-o?

In Biblie poti intelege ca el se descopere cui voieste. S-a descoperit si imparatilor, si magilor, si profetilor; dar se descopere cel ,mai mult prin Biblia. Cred ca nu gresim daca actualizam Psalmul 1 si zicem ca este ferice de omul care "cugeta zi si noapte la Cuvantul Domnului"

M-am intrebat adesea ce inseamna Biblia pentru tine, de vreme ce scrii "Biblia" cu b mic, desi este un substantiv propriu.

Elohim a zis lui Yahweh sezi la dreapta Mea .....Copilul care ne-a fost născut, Fiul care ne-a fost dăruit, este numit în acelaşi timp „ Dumnezeu tare” şi „ Părintele veşniciilor” . Ambele părţi ale Răscumpărătorului, cea divină şi cea omenească, trebuiau anunţate dinainte, pentru ca ambele domenii să fie luate în considerare. Prin acelaşi prooroc - Isaia, Dumnezeu a zis: „ Întăriţi mîinile slăbănogite, şi întăriţi genunchii care se clatină. Spuneţi celor slabi de inimă: ‘Fiţi tari, şi nu vă temeţi! Iată Dumnezeul vostru El însuşi va veni, şi vă va mîntui’ ” (Isa. 35, 3-4).

Dumnezeu nu a zis nici o dată că El ar avea lîngă Sine, în ceruri, un Fiu, pe care l-ar trimite. EL însuşi a venit şi ne-a adus mîntuirea în Fiul. Semnul de recunoaştere pentru aceasta urma să fie astfel: „ Atunci se vor deschide ochii orbilor, se vor deschide urechile surzilor; atunci şchiopul va sări ca un cerb, şi limba mutului va cînta de bucurie.” (Isa. 35, 5-6). Exact ceea ce a fost vestit aici, s-a împlinit în slujba lui Isus Hristos, Domnul nostru: orbii şi-au primit vederea, surzii şi-au primit auzul, şchiopii au umblat, iar muţii şi-au primit graiul (Luca 7, 22)!

Referitor la Biblie ,ea este mare in inima mea ,poti sa o scrii cum vrei ,in primul rand trebuie sa ti-se reveleze .Litera omoara ,Duhul da viata !Destoinicia noastră, dimpotrivă, vine de la Dumnezeu, care ne-a şi făcut în stare să fim slujitori ai unui legământ nou, nu al literei, ci al Duhului; căci litera omoară, dar Duhul dă viaţa.2Corint 3;5-6

07/11/11 19:51

Old
Moderator

zacariah a scris:

...Elohim a zis lui Yahweh sezi la dreapta Mea ...

Iar e minciuna. Nu scrie "Elohim a zis", ci "Yahweh a zis..."
Dar nu si-a zis Lui, ci altcuiva. Deja sunt doi aici. Unul care a zis era Yahweh, iar cel caruia i-a zis, si pe care David il numeste "Domnul Meu".

Referitor la Biblie ,ea este mare in inima mea ,poti sa o scrii cum vrei ,in primul rand trebuie sa ti-se reveleze .

Intai s-o citesti ca sa ai ce intelege.

07/11/11 22:01

irlanda
membru

zacariah a scris:

Va dau o dedicatie ;
De aceea, toată descoperirea dumnezeiască a ajuns pentru voi ca vorbele unei cărţi pecetluite. Dacă o dai cuiva care ştie să citească şi-i zici: „Ia citeşte!”, el răspunde: „Nu pot, căci este pecetluită!”Isaia 29;11

Iti dau si eu doua dedicatii:

Dar Domnul mi-a raspuns: "Prorocii lor prorocesc minciuni in Numele Meu; Eu nu i-am trimis, nu le-am dat porunca si nu le-am vorbit; ci ei va prorocesc niste vedenii mincinoase, prorociri desarte, inselatorii si inchipuiri scoase din inima lor. (Ier.14:14)

"Si schilodeasca-se odata cei ce ne tulbura!" (Gal.5:12

08/11/11 00:35

+Archangel+
Moderator

zacariah a scris:

EL însuşi a venit şi ne-a adus mîntuirea în Fiul.

Pai a venit El Insusi sau ne-a adus mantuirea in Fiul?

08/11/11 08:37

zacariah
membru

Biblia eu o citesc in fiecare zi .(ptr Old)Si o citesc de multi ani ,probabil am citit-o de cel putin 30 ori integral si pe pasje si trimeteri de 100 ori ..Daca vrei putem face un concurs biblic.

Ptr sora mea scumpa si isteata Irlanda ,numai pupice .

Iar ptr fr.Archangel ,Dumnezeu era in Hristos impacand lumea cu Sine .2Corint 5;19.Tatal era in Fiul ....Ioan 14;9-12/.Prin urmare Tatal este insusi Duhul Sfant .Foarte simplu ptr cei corecti si sinceri in inima lor.

Ultima modificare de zacariah (08/11/11 14:43)

08/11/11 14:41

+Archangel+
Moderator

Dumnezeu era in Hristos sau Hristos era Dumnezeu? Pentru ca Dumnezeu este in mine dar eu nu sunt Dumnezeu.

08/11/11 16:11

zacariah
membru

+Archangel+ a scris:

Dumnezeu era in Hristos sau Hristos era Dumnezeu? Pentru ca Dumnezeu este in mine dar eu nu sunt Dumnezeu.

Hristos era chipul Dumnezeului celui invizibil .Colos 1;15.
Ca si trup era om 100% ,iar ca si Duh era insusi Dumnezeu 100%.Dumnezeu este Duh .Ioan 4;24/Exista doar un Duh Sfant !Exista doar un singur Dumnezeu .

Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.2Corint 3;17

08/11/11 17:13

irlanda
membru

Hristos era Dumnezeu. "Drept raspuns, Toma I-a zis: "Domnul meu si Dumnezeul meu!" (Ioan.20:28)"

zacariah a scris:

Pastreaza-ti pupicele pentru nevasta-ta.

09/11/11 00:19

Old
Moderator

zacariah a scris:

OLD TRAIAN a scris:

Nu scrie "Elohim a zis", ci "Yahweh a zis..."

Crezi ca se lamureste daca strecori neadevar?
Sau cum de ai scris asa? Ai citit prea mult din Biblie si fugeau literele de ai vazut neclar?

09/11/11 06:38

zacariah
membru

OLD TRAIAN a scris:

zacariah a scris:

OLD TRAIAN a scris:

Crezi ca se lamureste daca strecori neadevar?
Sau cum de ai scris asa? Ai citit prea mult din Biblie si fugeau literele de ai vazut neclar?

Moise a zis: „Arată-mi slava Ta!”
Ex 33.20; 1Tim 6.16;
19 Domnul a răspuns: „Voi face să treacă pe dinaintea ta toată frumuseţea Mea şi voi chema Numele Domnului înaintea ta; Eu Mă îndur de cine vreau să Mă îndur şi am milă de cine vreau să am milă!”
Ex 34.5-7; Ier 31.14; Rom 9.15-18;
20 Domnul a zis: „Faţa nu vei putea să Mi-o vezi, căci nu poate omul să Mă vadă şi să trăiască!”

Cine a vb cu cine ,si-a vb singur Domnul ,"voi chema Numele Domnului înaintea ta"?

09/11/11 14:23

zacariah
membru

irlanda a scris:

Hristos era Dumnezeu. "Drept raspuns, Toma I-a zis: "Domnul meu si Dumnezeul meu!" (Ioan.20:28)"

zacariah a scris:

Pastreaza-ti pupicele pentru nevasta-ta.

Hristos era chipul lui Dumnezeu ,Dumnezeu nu este om ,Dumnezeu locuia in om .

Şi toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împăcat cu El prin Isus Hristos şi ne-a încredinţat slujba împăcării;
că adică, Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine, neţinându-le în socoteală păcatele lor, şi ne-a încredinţat nouă propovăduirea acestei împăcări.2Corint 5

Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu, dar: „Arată-ne pe Tatăl”?
Ioan 12.45; Col 1.15; Evr 1.3;
10 Nu crezi că Eu sunt în Tatăl, şi Tatăl este în Mine? Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatăl, care locuieşte în Mine, El face aceste lucrări ale Lui.

09/11/11 14:26

Old
Moderator

Trebuie sa citez toata discutia?

zacariah a scris:

OLD TRAIAN a scris:

Am adus in atentia ta traducerea ta din psalm. " Domnul a zis Domnului meu"
Tu ai tradus Elohim a zis lui Yahweh, ceea ce-i fals. Corect era "Yahweh a zis"..., asa ca la asta asteptam sa raspunzi, la traducerea ta eronata!

09/11/11 19:30

zacariah
membru

OLD TRAIAN a scris:

Trebuie sa citez toata discutia?

zacariah a scris:

OLD TRAIAN a scris:

Am adus in atentia ta traducerea ta din psalm. " Domnul a zis Domnului meu"
Tu ai tradus Elohim a zis lui Yahweh, ceea ce-i fals. Corect era "Yahweh a zis"..., asa ca la asta asteptam sa raspunzi, la traducerea ta eronata!

Corect era Yahweh a zis cui ?Caci Yahweh este Domnul in traducerea originala ,deci cui i-a zis Yahweh ?

Strong's    Transliteration    Greek    English    Morphology
846 [e]    autos    αὐτὸς    himself    PPro-NM3S
1138 [e]    Dauid    Δαυὶδ*    David    N
3004 [e]    eipen    εἶπεν    said    V-AIA-3S
1722 [e]    en    ἐν    by    Prep
3588 [e]    tō    τῷ    the    Art-DMS
4151 [e]    pneumati    πνεύματι    Spirit    N-DNS
3588 [e]    tō    τῷ    –    Art-DMS
40 [e]    hagiō    ἁγίῳ    holy,    Adj-DNS
3004 [e]    Eipen    Εἶπεν    said    V-AIA-3S
2962 [e]    Theos    theos    [the] God    N-NMS
3588 [e]    tō    τῷ    to the    Art-DMS
2962 [e]    kyriō    κυρίῳ    Lord    N-DMS
1473 [e]    mou    μου    of me,    PPro-G1S
2521 [e]    Kathou    Κάθου    Sit    V-PMM/P-2S
1537 [e]    ek    ἐκ    at    Prep
1188 [e]    dexiōn    δεξιῶν    right hand    Adj-GMP
1473 [e]    mou    μου    of me,    PPro-G1S
2193 [e]    heōs    ἕως    until    Conj
302 [e]    an    ἂν    anyhow    Prtcl
5087 [e]    thō    θῶ    I place    V-ASA-1S
3588 [e]    tous    τοὺς    of the    Art-AMP
2190 [e]    echthrous    ἐχθρούς    enemies    Adj-AMP
4771 [e]    sou    σου    of you    PPro-G2S
5270 [e]    hypokatō    ὑποκάτω    [as] a footstool    Adv
3588 [e]    tōn    τῶν    of the    Art-GMP
4228 [e]    podōn    ποδῶν    feet    N-GMP
4771 [e]    sou    σου    of you.    PPro-G2S

ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ 12:36 Greek NT: Westcott/Hort with Diacritics
αὐτὸς Δαυὶδ εἶπεν ἐν τῷ πνεύματι τῷ ἁγίῳ· εἶπεν κύριος τῷ κυρίῳ μου· κάθου ἐκ δεξιῶν μου, ἕως ἂν θῶ τοὺς ἐχθρούς σου ὑποκάτω τῶν ποδῶν σου.
ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ 12:36 Greek NT: Greek Orthodox Church
αὐτὸς γὰρ Δαυῒδ εἶπεν ἐν Πνεύματι ἁγίῳ· λέγει ὁ Κύριος τῷ Κυρίῳ μου, κάθου ἐκ δεξιῶν μου ἕως ἂν θῶ τοὺς ἐχθρούς σου ὑποπόδιον τῶν ποδῶν σου.

ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ 12:36 Greek NT: Tischendorf 8th Ed. with Diacritics
αὐτὸς Δαυεὶδ εἶπεν ἐν τῷ πνεύματι τῷ ἁγίῳ· εἶπεν ὁ κύριος τῷ κυρίῳ μου· κάθου ἐκ δεξιῶν μου ἕως ἂν θῶ τοὺς ἐχθρούς σου ὑποπόδιον τῶν ποδῶν σου.

ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ 12:36 Greek NT: Stephanus Textus Receptus (1550, with accents)
αὐτὸς γὰρ Δαβὶδ εἶπεν ἐν τῷ πνεύματι τῷ ἁγίῳ Εἶπεν ὁ κύριος τῷ κυρίῳ μου· Κάθου ἐκ δεξιῶν μου ἕως ἂν θῶ τοὺς ἐχθρούς σου ὑποπόδιον τῶν ποδῶν σου

Dupa cum vezi ,Theos =Dumnezeu =Elohim .Nu sunt 2 Domni care sa vb intre ei .Conform Deuter 6;4  .
Deuteronomy 6:4 Hebrew Study Bible (Apostolic / Interlinear)
שְׁמַ֖ע  יִשְׂרָאֵ֑ל  יְהוָ֥ה  אֱלֹהֵ֖ינוּ  יְהוָ֥ה  אֶחָֽד
KJV with Strong's
Hear O Israel The LORD our God is one LORD
דברים 6:4 Hebrew OT: Westminster Leningrad Codex
שְׁמַ֖ע יִשְׂרָאֵ֑ל יְהוָ֥ה אֱלֹהֵ֖ינוּ יְהוָ֥ה ׀ אֶחָֽד ׃
דברים 6:4 Hebrew OT: WLC (Consonants Only)
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה ׀ אחד ׃

דברים 6:4 Paleo-Hebrew OT: WLC (Font Required)
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה ׀ אחד ׃

דברים 6:4 Hebrew Bible
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד׃

Latin: Biblia Sacra Vulgata
audi Israhel Dominus Deus noster Dominus unus est

10/11/11 08:39

Old
Moderator

Iar incerci sa evadezi!

Esti de acord ca e corect : "Yahveh a zis...", nu, "Elohim a zis..."?
Da sau nu?

10/11/11 21:51

valeriu
membru

Inregistat: 02/01/11

zacariah a scris:

Caci Yahweh este Domnul in traducerea originala ,deci cui i-a zis Yahweh ?

Nu-i aşa, "zacariah"!! Este chiar invers! În traducerile originale apare "Yahweh" iar traducerile noi redau "Domnul".
Vrei să spui că Dumnezeu, Domnul, Elohim şi altele, sunt nume proprii? Este unul din acestea Numele cu care se auto-identifică Dumnezeul cel drept?

10/11/11 23:14

Pagini: 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 ... 35    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la