|
|
|
zacariah
membru
Inregistat: 07/10/11
|
|
valeriu a scris:
zacariah a scris:
Caci Yahweh este Domnul in traducerea originala ,deci cui i-a zis Yahweh ?
|
Nu-i aşa, "zacariah"!! Este chiar invers! În traducerile originale apare "Yahweh" iar traducerile noi redau "Domnul". Vrei să spui că Dumnezeu, Domnul, Elohim şi altele, sunt nume proprii? Este unul din acestea Numele cu care se auto-identifică Dumnezeul cel drept? |
Hai sa mergem putin in Exod 3.
Îngerul Domnului i S-a arătat într-o flacără de foc, care ieşea din mijlocul unui rug. Moise s-a uitat; şi iată că rugul era tot un foc, şi rugul nu se mistuia deloc.
Moise a zis: „Am să mă întorc să văd ce este această vedenie minunată şi pentru ce nu se mistuie rugul.”
Domnul a văzut că el se întoarce să vadă; şi Dumnezeu l-a chemat din mijlocul rugului şi a zis: „Moise! Moise!” El a răspuns: „Iată-mă!”
Dumnezeu a zis: „Nu te apropia de locul acesta; scoate-ţi încălţămintea din picioare, căci locul pe care calci este un pământ sfânt.”
Şi a adăugat: „Eu sunt Dumnezeul tatălui tău, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov.” Moise şi-a ascuns faţa, căci se temea să privească pe Dumnezeu.
Domnul a zis: „Am văzut asuprirea poporului Meu, care este în Egipt, şi am auzit strigătele pe care le scoate din pricina asupritorilor lui; căci îi cunosc durerile.
Cine vb cu Moise ;Odata apare scris ca Moise a vazut in rug pe ingerul Domnului .In alt verset se spunca ca a vazut pe Dumnezeu in rug ,iar in alt verset se spune ca L-A VAZUT PE DOMNUL in rug .Apoi fi atent ca zice ;Dumnezeu a zis lui Moise ....apoi ;Domnul a zis lui Moise ...
Mereu este vb despre Elohim Yahweh ,acesta relatie o gasim in VT de peste 6000 de ori .Dumnezeu este Elohim ,iar Domnul este Yahweh ,adica partea vizibila a Dumnezeului invizibil .Asa cum intalnim in NT ,Tatal si Fiul ...Tatal (Elohim ),Fiul (Yehsuah).
|
|
11/11/11 07:59
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
In Exod 3:13,14 Dumnezeu se identifica la cererea lui Moise:
Şi a zis Moise către Dumnezeu: „Iată, eu mă voi duce la fiii lui Israel şi le voi zice: – Dumnezeul părinţilor voştri m'a trimis la voi... Dar dacă ei îmi vor zice: Cum Îl cheamă?, eu ce să le spun?“ Zisu-i-a Dumnezeu lui Moise: „Eu sunt Cel ce este“. (in original YHWH - nota personala) Apoi i-a zis: „Aşa să le spui fiilor lui Israel: Cel ce este, El m'a trimis la voi!“
Deci singurul nume pe care-l avem este tetagrama YHWH. Celelalte asazise nume sunt de fapt atribute, calitati ale caracterului pe care Le contine "Cel ce Este Ceea ce Este". Adica atunci cand se prezinta in Biblie ca Cel Tare, Atotputernicul, Cel Preainalt, etc, ne este prezentat cu una dintre calitatile pe care le are si sunt continute in Numele Sfant pe care-L poarta. Uneori, sub aceste atribute erau numite si unele din zeitatile pagane, dar Dumnezeul lui Israel declara prezentandu-se cu acel nume YHWH ca El Este cu adevarat Ceea ce declara despre Sine ca Este - Creator, Atotputernic, Dumnezeu Adevarat, Dumnezeul Dreptatii, Dumnezeu Sfant, etc.
Valeriu a vrut sa atentioneze ca tu pleci de la coada la cap. Realitatea este ca adaptarea "Domnul" pus in locul numelui YHWH nu este o traducere a tetragramei (pe care o inlocuieste in cele mai multe cazuri), iar Yahsuah este numele Fiului lui Dumnezeu-Yahweh, si numele Yahsuah pe care-l poarta deriva din Yahweh, si se refera la "Yahweh care Mantuie/Salveaza". Ioan, Zaharia, Ilie, Aleluia si alte nume sau cuvinte pot contine particula/prescurtarea "Yah" care face trimitere la Dumnezeu asa cum si "El" ce deriva din Elohim trimite tot la Dumnezeu. Acum, daca luam numele Elyah (Ilie) vedem ca este format din ambele prescurtari ale numelor lui Dumnezeu folosite des in Biblie (El si Yah) si pare ca in traducere libera inseamna „Domnul este adevăratul Dumnezeu”. Sa intelegem de aici ca Ilie nu era un om distinct ca persoana de Dumnezeu? Ilie, prin duhul care-l anima in lucrarea sa putea avea ceva din Dumnezeu dar nu poate fi identificat ca Dumnezeu insusi intr-o alta manifestare a Sa. La fel si cu Isus, in El lucra deplin Duhul lui Dumnezeu Tatal, dar Fiul Omului ca Individ nu era lipsit de vointa personala capabila sa aleaga daca sa slujeasca Tatalui prin Duhul Sfant ori unui alt duh. Faptul ca accepta sa se manifeste in El Tatal il face sa devina Una cu El, dar asta nu inseamna ca vointa Fiului nu mai exista, ci devine identica cu cea a Tatalui dar totusi distincta, altfel nu am avea un Tata si pe Cineva la dreapta Sa. Aici este marea eroare in care tu persisti desi avem atat de multe versete care prezinta pe Fiul lui Dumnezeu separat ca persoana de Tatal dar uniti in manifestarea aceleiasi vointe prin Duhul (Acelasi si la Unul si la Celalalt) care-I face sa se manifeste.
Ultima modificare de Oblio (11/11/11 20:14)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
11/11/11 19:57
|
|
zacariah
membru
|
|
Tatal nu este persoana .Dumnezeu este Duh (Ioan 4;24).Pe vremea prorocilor şi apostolilor, nu au existat ipoteze despre Dumnezeu. Este o foarte mare deosebire între descoperire şi o ipoteză (o teorie). Abia atunci când a fost părăsit fundamentul biblic dându-se prioritate gândurilor omeneşti, s-a pierdut călăuzirea Duhului Sfânt. Piatra de poticnire a fost şi mai este şi astăzi HRISTOS. Unitarienii cred într-un singur Dumnezeu, dar resping Dumnezeirea lui Isus Hristos. De partea opusă este învăţătura trinităţii care-L vede pe Dumnezeu în trei persoane. Din păcate după Reformă, personalităţile cunoscute ale acesteia nu au intrat adânc în această temă. Până în timpul nostru, fiecare confesiune a preluat închipuirile tradiţionale dar nebiblice pagane impartindu-L pe Dumnezeu in persoane distincte. Cât de importantă a devenit cunoştinţa unora despre Dumnezeu, se vede prin cât de mult o apără fiecare.
|
|
11/11/11 20:52
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Te-am intrebat ceva, iar tu vii cu o poezie. De ce nu raspunzi la intrebare? De ce spui altceva?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
11/11/11 21:54
|
|
zacariah
membru
|
|
zacariah a scris:
valeriu a scris:
zacariah a scris:
Caci Yahweh este Domnul in traducerea originala ,deci cui i-a zis Yahweh ?
|
Nu-i aşa, "zacariah"!! Este chiar invers! În traducerile originale apare "Yahweh" iar traducerile noi redau "Domnul". Vrei să spui că Dumnezeu, Domnul, Elohim şi altele, sunt nume proprii? Este unul din acestea Numele cu care se auto-identifică Dumnezeul cel drept? |
Hai sa mergem putin in Exod 3.
Îngerul Domnului i S-a arătat într-o flacără de foc, care ieşea din mijlocul unui rug. Moise s-a uitat; şi iată că rugul era tot un foc, şi rugul nu se mistuia deloc.
Moise a zis: „Am să mă întorc să văd ce este această vedenie minunată şi pentru ce nu se mistuie rugul.”
Domnul a văzut că el se întoarce să vadă; şi Dumnezeu l-a chemat din mijlocul rugului şi a zis: „Moise! Moise!” El a răspuns: „Iată-mă!”
Dumnezeu a zis: „Nu te apropia de locul acesta; scoate-ţi încălţămintea din picioare, căci locul pe care calci este un pământ sfânt.”
Şi a adăugat: „Eu sunt Dumnezeul tatălui tău, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov.” Moise şi-a ascuns faţa, căci se temea să privească pe Dumnezeu.
Domnul a zis: „Am văzut asuprirea poporului Meu, care este în Egipt, şi am auzit strigătele pe care le scoate din pricina asupritorilor lui; căci îi cunosc durerile.
Cine vb cu Moise ;Odata apare scris ca Moise a vazut in rug pe ingerul Domnului .In alt verset se spunca ca a vazut pe Dumnezeu in rug ,iar in alt verset se spune ca L-A VAZUT PE DOMNUL in rug .Apoi fi atent ca zice ;Dumnezeu a zis lui Moise ....apoi ;Domnul a zis lui Moise ...
Mereu este vb despre Elohim Yahweh ,acesta relatie o gasim in VT de peste 6000 de ori .Dumnezeu este Elohim ,iar Domnul este Yahweh ,adica partea vizibila a Dumnezeului invizibil .Asa cum intalnim in NT ,Tatal si Fiul ...Tatal (Elohim ),Fiul (Yehsuah). |
Elohim i-a zis lui Yahweh ,caci inca in VT nu exista Fiul Omului .Si nici Isus nu era ca manifestare vizibila a Dumnezeului invizibila.
Ultima modificare de zacariah (12/11/11 07:34)
|
|
12/11/11 07:32
|
|
Old
Moderator
|
|
In opinia ta asa ar trebui sa fie? In Biblie scrie altfel. Si nu ma obosesc sa mai tastez, pentru ca tu ai citit Biblia asa pe trimiteri de peste 100 de ori. 
le. Uite, iti fac un hatar, pentru ca apoi sa traduci si tu altora din ebraica: Acolo scrie: נְאֻם יְהוָה לַאדנִי (YHWH a zis lui Adonai al meu) Ps. 110:1 Deci, Iehova a zis Stapanului meu. Asa zice David in Ps.110:1
Unii evrei sustineau ca acel Adonai despre care vorbeste, si care-l succede la tron, este fiul lui David. De aceea Domnul Iisus le pune acea intrebare: Daca este fiul lui David, cum de David il numeste "Stapanul meu"?
Daca tu traduci "Elohim a zis lui Yahweh", asta e un fals, daca ai putea sa ne duci cu presu'. Da uite ca nu se poate; chiar daca ingramadesti zeci de versete pentru ca afirmatia ta, asa eronata, sa ramana si sa supui atentiei alte chestii.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (12/11/11 23:07)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
12/11/11 23:06
|
|
zacariah
membru
|
|
Si cum este scrisa prima porunca in ebraica ?Poate gresesc eu ,dar asa scrie ;Shema Israel;Adonai Elohenu ,Adonai Echad !Adica Domnul Dumnezeu este UNICUL Domn!Apoi urmeaza sa nu ai alti dumnezei afara de MINE !Cine este Adonai ?Cati Domni si Dumnezei sunt ?Iti dau un indiciu .Apoc 17;14/ Hai ca nici pe asta nu ai stiut-o .
|
|
13/11/11 00:15
|
|
Old
Moderator
|
|
Nu fugim la decalog. (Inca) Ramanem la Psalmul 110. Intai vedem ce spune textul si apoi fugim la context sau la altceva. Iar contextul nu va schimba textul ci va da un plus de intelegere.
Ceea ce tu ai facut este ca ai modificat textul. In cazul acesta contextul nu ne mai ajuta.
Iar pentru cine foloseste capul mai mult decat pentru decor va califica aceasta atitudine care falsifica in unul din doua moduri: Fie va zice ca cel ce falsifica este un mucea si trebuie sa mai invete, apoi sa vorbeasca, nu sa spuna cum ii potriveste, fie , va considera ca cel ce a falsificat este rau-intentionat, este un impostor, si atunci se vor pazi de el.
zacariah a scris:
/... Hai ca nici pe asta nu ai stiut-o . |
Ramanem la psalm sa clarificam in ce postura erai cand ai scris altfel; apoi putem merge la decalog sa vezi ca tu n-ai stiut bine.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (13/11/11 18:31)
|
|
13/11/11 14:06
|
|
valeriu
membru
Inregistat: 02/01/11
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Ramanem la Psalmul 110. Intai vedem ce spune textul si apoi fugim la context sau la altceva. Iar contextul nu va schimba textul ci va da un plus de intelegere.
|
Psalmul 110:1, 2 citat din Sfânta Scriptură a vechiului şi noului testament. Pesta 1873: "Iehova a disu domnului meu: "Şedi de a drepta mea,"Pene voiu pune pre neamicii tei aşternutu pecioreloru tale." Toegulu puterei tale 'lu va trămete Iehova din Sionu; Să domnesci în mediloculu neamiciloru tei."
"Oblio"! Ai punctat foarte bine! Sunt şi eu de'acord cu tine. Însemnătatea altor nume din Biblie ne ajută să înţelegem ce înseamnă "Elohim".
|
|
13/11/11 15:26
|
|
zacariah
membru
|
|
Nu exista decat un singur Nume Personal in care Dumnezeu s-a descoperit vizibil ptr oameni .Fapte 4;12 Filip 2;9-11
|
|
14/11/11 16:55
|
|
valeriu
membru
|
|
zacariah a scris:
Nu exista decat un singur Nume Personal in care Dumnezeu s-a descoperit vizibil ptr oameni .Fapte 4;12 Filip 2;9-11 |
Prietene! Ce spui tu acolo are iz de „Babilon”, adică de mare încurcală. Dumnezeu Tatăl, marele Creator, Dumnezeul cel Atotputernic, IEHOVA, Dumnezeul lui Avraam, Isac şi Iacov, NU s-a descoperit niciodată sub numele de Isus. Isus este Fiul, asta-i altă socoteală. Mai citez două versete din acea traducere veche, poate te ajută:
Exodul 6:3 „ Şi Dumnedeu vorbi cătră Moisi, şi-i dise: Eu sunt IEHOVA, care me aretaiu lui Abraamu, lui Isaacu şi lui Iacobu, ca Dumnedeul a totu-puternicu, dară cu numele meu de IEHOVA nu li fuiu loru cunoscutu.” Ezechiel 39:7 „ Şi voiu face cunoscutu numele meu celu sântu în mediloculu poporului meu Israelu; Nu-i voi mai lăsa să profaneze numele meu celu sântu, Şi voru cunoaşte poporele, că eu sunt IEHOVA, Sântulu lui Israelu.”
|
|
14/11/11 19:01
|
|
zacariah
membru
|
|
valeriu a scris:
zacariah a scris:
Nu exista decat un singur Nume Personal in care Dumnezeu s-a descoperit vizibil ptr oameni .Fapte 4;12 Filip 2;9-11 |
Prietene! Ce spui tu acolo are iz de „Babilon”, adică de mare încurcală. Dumnezeu Tatăl, marele Creator, Dumnezeul cel Atotputernic, IEHOVA, Dumnezeul lui Avraam, Isac şi Iacov, NU s-a descoperit niciodată sub numele de Isus. Isus este Fiul, asta-i altă socoteală. Mai citez două versete din acea traducere veche, poate te ajută:
Exodul 6:3 „ Şi Dumnedeu vorbi cătră Moisi, şi-i dise: Eu sunt IEHOVA, care me aretaiu lui Abraamu, lui Isaacu şi lui Iacobu, ca Dumnedeul a totu-puternicu, dară cu numele meu de IEHOVA nu li fuiu loru cunoscutu.” Ezechiel 39:7 „ Şi voiu face cunoscutu numele meu celu sântu în mediloculu poporului meu Israelu; Nu-i voi mai lăsa să profaneze numele meu celu sântu, Şi voru cunoaşte poporele, că eu sunt IEHOVA, Sântulu lui Israelu.” |
Prietene inca mai ai reminiscente yehoviste,lasa prejudecata russelliana ,si studiaza cu atentie Biblia .Predicatul „ EU SUNT ” , care se referă în Vechiul Testament la Dumnezeu, a fost evidenţiat de către Domnul nostru în mod deosebit în Noul Testament. „ EU SUNT Pîinea vieţii.” (Ioan 6, 48). „ EU SUNT Lumina lumii.” (Ioan 8, 12). Două versete din capitolul 8 sînt de o importanţă deosebită. Aşa vorbeşte Domnul nostru: „ De aceea v-am spus că veţi muri în păcatele voastre; căci, dacă nu credeţi că EU SUNT, veţi muri în păcatele voastre.” (cap. 8, 24). „ ‘N-ai nici cincizeci de ani’ i-au zis iudeii ‘şi ai văzut pe Avraam!’ Isus le-a zis: ‘Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam SUNT EU’ ” (cap. 8, 57-58). „ EU SUNT Păstorul cel bun.” (Ioan 10, 4). „ EU SUNT învierea şi viaţa” (Ioan 11, 25). „ EU SUNT adevărata viţă.” (Ioan 51, 1).
De aceea v-am spus că veţi muri în păcatele voastre; căci, dacă nu credeţi că<< Eu SUNT>>, veţi muri în păcatele voastre.” Ioan 8.21; Marc 16.16; 25 „Cine eşti Tu?”, I-au zis ei. Isus le-a răspuns: „Ceea ce de la început vă spun CA SUNT".
Domnul nostru este totul în toate. De aceea El a putut reuni în „ EU SUNT ” totul, ceea ce El era, este şi va fi. Dacă comparăm în mod deosebit textele din proorocul Isaia în care este vorba, în mod clar, despre Domnul, Iahveh, care Se prezintă ca fiind Cel dintîi şi Cel de pe urmă, formînd apoi puntea spre Noul Testament,atunci aşa vorbeşte Mîntuitorul înviat, care va veni din nou: „ Nu te teme! EU SUNT Cel dintîi şi Cel de pe urmă.” (Apoc. 1, 17). „ ‘EU SUNT Alfa şi Omega, Începutul şi Sfîrşitul’ zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.” (Apoc. 1, 8). Înaintea Lui nu a fost nici unul, şi după El nu va mai fi nici unul. Există doar un singur Atotputernic.
Fiul zice: „ EU am venit în Numele Tatălui Meu.” (Ioan 5, 43). EL S-a rugat: „ Tată, proslăveşte Numele Tău!” (Ioan 12, 28). Referindu-Se la ai Săi, El a zis: „ Am făcut de cunoscut Numele Tău oamenilor, pe care Mi i-ai dat din lume.” (Ioan 17, 6). După cum se vede, Domnul Se prezintă cu Numele, aşa cum este normal şi pe pămînt, numai celor care au o întîlnire personală cu El, adică a celor ce au avut într-adevăr o experienţă personală cu El. Aceasta o vedem în mod deosebit din relatarea despre întoarcerea şi pocăinţa lui Pavel: „ El a întrebat: ‘Cine eşti Tu Doamne?’ EL a răspuns: <<‘EU SUNT ISUS,>> pe care-L prigoneşti!’ ” (Fap. 9, 5).
Viaţa veşnică se află numai în Numele Lui (Ioan 20, 31). Iertarea păcatelor se află numai în Numele Lui (Fap. 10, 43). În fond, tot ce face sau tot ce dăruieşte Dumnezeu se înfăptuieşte în Numele lui Isus, în care El Se descoperă. Nici un slujitor al lui Dumnezeu nu foloseşte un titlu sau o formulă, ci întotdeauna Numele. După Cuvîntul Scripturii, aceasta li se potriveşte tuturor credincioşilor: „ şi orice faceţi, cu cuvîntul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus, şi mulţumiţi prin El, lui Dumnezeu Tatăl” (Col. 3, 17).
|
|
15/11/11 15:50
|
|
Oblio
membru
|
|
zacariah a scris:
Si cum este scrisa prima porunca in ebraica ?Poate gresesc eu ,dar asa scrie ;Shema Israel;Adonai Elohenu ,Adonai Echad !Adica Domnul Dumnezeu este UNICUL Domn!Apoi urmeaza sa nu ai alti dumnezei afara de MINE !Cine este Adonai ?Cati Domni si Dumnezei sunt ? |
Si tu poti fi numit domn in semn de respect daca un om care ti se adreseaza considera ca ai o anumita valoare pentru el. Nu incerci deloc sa patrunzi intelesul cuvintelor celor ce cred pana la urma in acelasi Domn ca si tine, Iisus Hristos, Cel Uns sa fie Domn/Imparat peste intreaga Creatie. Doar ca Il percepem diferit. Adonai inseamna Domn/Stapan, si trebuie sa vezi in el un apelativ, un titlu de recunoastere pozitionala fata de noi oamenii, si fata de David insusi, desi ca om El inca era nenascut. In functie de context dar in alta conjunctura, stapan poate fi si omul ce are o sluga sau un imparat. Nu stiu daca in ebraica exista alt termen decat Adonai folosit in astfel de situatii, dar, chiar daca varianta "Adonai" ar fi rezervata doar lui Dumnezeu, tot nu poate fi luata cu sens de identificare ci ca titlu de pozitionare.
Ultima modificare de Oblio (15/11/11 19:13)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
15/11/11 18:12
|
|
Old
Moderator
|
|
alex a scris:
am scris de pe mobil...scuze o sa modific maine |
Care maine? Ca a ramas tot asa!
|
|
15/11/11 19:07
|
|
FiicaDeRege
membru
Inregistat: 03/11/08
|
|
Nu pricep Proverbe 27:14 - "Binecuvântarea aproapelui cu glas tare dis-de-dimineaţă, este privită ca un blestem." ma poate ajuta cineva?
_______________________________________ Inima mea este Templul Lui.
|
|
15/11/11 23:07
|
|
Old
Moderator
|
|
Pana acuma versetul acesta nu mi-a atras atentia.
A binecuvanta inseamna a vorbi de bine. Daca cineva te lauda devreme pana nu ai muncit sa aiba pentru ce sa te laude, ce zici despre el(ea)? Ca este lingusitor, nu?
In KJV, si LB, zice cam acelasi lucru: "va fi socotita..."
|
|
15/11/11 23:39
|
|
zacariah
membru
|
|
Oblio a scris:
zacariah a scris:
Si cum este scrisa prima porunca in ebraica ?Poate gresesc eu ,dar asa scrie ;Shema Israel;Adonai Elohenu ,Adonai Echad !Adica Domnul Dumnezeu este UNICUL Domn!Apoi urmeaza sa nu ai alti dumnezei afara de MINE !Cine este Adonai ?Cati Domni si Dumnezei sunt ? |
Si tu poti fi numit domn in semn de respect daca un om care ti se adreseaza considera ca ai o anumita valoare pentru el. Nu incerci deloc sa patrunzi intelesul cuvintelor celor ce cred pana la urma in acelasi Domn ca si tine, Iisus Hristos, Cel Uns sa fie Domn/Imparat peste intreaga Creatie. Doar ca Il percepem diferit. Adonai inseamna Domn/Stapan, si trebuie sa vezi in el un apelativ, un titlu de recunoastere pozitionala fata de noi oamenii, si fata de David insusi, desi ca om El inca era nenascut. In functie de context dar in alta conjunctura, stapan poate fi si omul ce are o sluga sau un imparat. Nu stiu daca in ebraica exista alt termen decat Adonai folosit in astfel de situatii, dar, chiar daca varianta "Adonai" ar fi rezervata doar lui Dumnezeu, tot nu poate fi luata cu sens de identificare ci ca titlu de pozitionare. |
În Apocalipsa 1:17b-18 scrie: “Nu te teme! Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Cel viu. Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu ţin cheile morţii şi ale locuinţei morţilor”. Nu trebuie arătat în mod deosebit că acest cuvânt se referă la Isus Hristos, căci El este Cel viu.
Cum poate avea Isus Hristos pretenţii la “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”, în timp ce în Vechiul Testament numai Dumnezeu a fost caracterizat prin această denumire? În Apocalipsa 2:8b este scris: “Iată ce zice Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Cel ce a murit şi a înviat”. Este de observat faptul că nu cineva atribuie Domnului această însuşire, ci Domnul, cu cuvintele care au ieşit din însăşi gura Sa, se numeşte astfel.
Fariseii ar spune că El însuşi se face Dumnezeu. Dar lăudat să fie minunatul Său Nume! EL este Dumnezeu. El este Acelaşi când vorbeşte aceste cuvinte prorocului Isaia în Vechiul Testament, şi Acelaşi când vorbeşte aceleaşi cuvinte prorocului Ioan în Noul Testament. În Vechiul Testament este Dumnezeu care se descoperă în înfăţişarea Domnului; şi în Noul Testament este Acelaşi Dumnezeu care se descoperă în Acelaşi Domn, adică Tatăl în Fiul. Deosebirea constă numai în aceea că în Vechiul Testament Dumnezeu apare în chip duhovnicesc, iar în Noul Testament apare în trup de carne.
Mai departe în Apocalipsa 22:13 scrie: “EU sunt Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, începutul şi sfârşitul.” Aceste cuvinte sunt scrise pentru o învăţătură deosebită. În Vechiul Testament, însuşi Dumnezeul Atotputernic îşi dă Numele “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”, iar în Noul Testament Isus se caracterizează pe Sine însuşi ca “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”. Dacă Isus ar fi o altă persoană şi nu Dumnezeu, atunci în nici un caz nu se poate numi El “Cel dintâi şi Cel de pe urmă” Dacă Dumnezeu şi Domnul, Tatăl şi Fiul nu este una şi aceeaşi Persoană, atunci ar exista două persoane care au pretenţia de a fi acelaşi.
|
|
17/11/11 17:01
|
|
Oblio
membru
|
|
Daca ne imaginam ca eu as mosteni perfect toate atributele genetice ale tatalui meu as manifesta aceleasi trairi si actiuni in perfecta armonie cu optiunile lui de vietuire, dar asta nu m-ar face sa-mi pierd identitatea doar pentru ca suntem una in toate actiunile si manifestarile noastre. Realitatea este ca oamenii dar si ingerii primesc din talantii lui Dumnezeu numai partial si nu totul asa cum s-a intamplat cu Fiul Nascut nu creat de Tatal, iar acest lucru ne face sa fim diferiti in manifestari si lucrari, dar fara interventia si influenta unui duh necurat, am ramane si am lucra/manifesta in armonie cu Tatal, Fiul si Duhul din care am primit, toti.
Tatal si Fiul sunt manifestari depline ale aceluias Duh, dar Fiul nu foloseste Duhul oricum (desi este pus si la dispozitia Sa nelimitat asa cum dispune de El si Tatal) decat pentru implinirea planurilor si misiunilor pe care Tatal le are pentru El. Tatal nu-si ingradeste Fiului pentru ca se incred deplin unul in altul, iar Fiul nu va inceta sa-si respecte Tatal, deci nici nu va cauta sa preia factorul decizional care a fost si va ramane la Tatal. E ca si cand am spune ca Intelepciunea se va supune mereu Ratiunii din care s-a nascut si raman vesnic impreuna/uniti ("una Suntem") animati de acelasi Duh al carui nume predominant este Iubire. Dupa implinirea Planului de Mantuire, Fiul pune la picioarele Tatalui toata Slava primita, nu va cauta sa-I Ia locul Celui din Care si cu care "Este Ceea Ce Este". Sunt o singura Fiinta in care voia Tatalui, a Fiului si a Duhului Sfant Gandesc, Actioneaza si Simt ca o singura Persoana, fiecare in parte dar si impreuna completand Ceea ce cunoastem ca fiind Dumnezeu. Nu suntem departe de a descrie acelasi Dumnezeu, tu privind ca din exteriorul Creatiei, Il vezi in Tot ca fiind Manifestari diferite ale unuia Singur, eu Il privesc de aici din interior si Il percep sub forma si manifestarea distincta in care mi se descopera in material.
Poate ca avem amandoi dreptate, dar daca numai una din variante este reala, a cui are sanse sa fie exprimarea unei perceptii concrete si care risca sa ramana o simpla presupunere/deductie? (perceptia chiar de-ar fi gresita se justifica in limitarea sa, dar mai gresit imi pare a face abstractie de ea in favoarea unor deductii care nu pot sa fie sustinute de toate versetele Scripturii)
PS:Dumnezeu este Duh prin faptul ca nu este vizibil dar se face perceptibil prin Duhul Sau. Chiar si omul este un suflet caracterizat de duhul care se manifesta prin el. Ingerii sunt si ei duhuri, dar se spune ca au si ei un trup (duhovnicesc), nu?
|
|
22/11/11 00:37
|
|
zacariah
membru
|
|
Mântuitorul este singurul Dumnezeu şi Domn. Vă reamintiţi că în Isaia 43:11 scrie: “Afară de Mine nu este nici un Mântuitor!†Aceleaşi cuvinte le citim în Osea 13:4: “Dar Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău… Tu cunoşti că nu este alt Dumnezeu afară de Mine, şi nu este alt Mântuitor afară de Mineâ€. Ni se spune clar în aceste versete biblice că există numai un singur Mântuitor, căci Domnul spune lămurit că afară de El nu este alt Dumnezeu şi Mântuitor. Deci, Isus Hristos nu este o altă persoană, ci Dumnezeu însuşi, aşa după cum putem vedea şi din alte pasaje din Scriptură. Din profeţia lui Zaharia aflăm că ÃŽmpăratul este Mântuitorul - Zaharia 9:9: “Iată că ÃŽmpăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor (Mântuitor)â€. Da, într-adevăr, acest lucru este minunat pentru acela care-l înţelege. Pentru toţi aceia care nu-l înţeleg, este o indignare. Noi urmărim acum pe acest Mântuitor şi Dumnezeu în coborârea Sa din ceruri pe pământ. Mântuitorul trebuia să fie născut ca om. De aceea vrem s-o lăsăm pe Maria să ne vorbească la această temă, căci ea a devenit mama Mântuitorului Isus Hristos. Să citim din Luca 1:47: “… şi mi se bucură duhul în Dumnezeu, Mântuitorul meu!â€. Ce măreaţă este această exprimare! Ea ştia că Mântuitorul, care trebuia să se nască în această lume, este Dumnezeu însuşi. Să ascultăm şi pe ÃŽngerul care vorbeşte păstorilor în Luca 2:11: “Astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul.†Aceste cuvinte sunt măreţe. Mântuitorul , numit de Maria şi Dumnezeu, este denumit Hristos şi Domn.
|
|
22/11/11 14:25
|
|
valeriu
membru
|
|
zacariah a scris:
Mântuitorul este singurul Dumnezeu şi Domn. Vă reamintiţi că în Isaia 43:11 scrie: “Afară de Mine nu este nici un Mântuitor!†Aceleaşi cuvinte le citim în Osea 13:4: “Dar Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău… Tu cunoşti că nu este alt Dumnezeu afară de Mine, şi nu este alt Mântuitor afară de Mineâ€. Ni se spune clar în aceste versete biblice că există numai un singur Mântuitor, căci Domnul spune lămurit că afară de El nu este alt Dumnezeu şi Mântuitor. Deci, Isus Hristos nu este o altă persoană, ci Dumnezeu însuşi, aşa după cum putem vedea şi din alte pasaje din Scriptură. Din profeţia lui Zaharia aflăm că ÃŽmpăratul este Mântuitorul - Zaharia 9:9: “Iată că ÃŽmpăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor (Mântuitor)â€. Da, într-adevăr, acest lucru este minunat pentru acela care-l înţelege. Pentru toţi aceia care nu-l înţeleg, este o indignare. Noi urmărim acum pe acest Mântuitor şi Dumnezeu în coborârea Sa din ceruri pe pământ. Mântuitorul trebuia să fie născut ca om. De aceea vrem s-o lăsăm pe Maria să ne vorbească la această temă, căci ea a devenit mama Mântuitorului Isus Hristos. Să citim din Luca 1:47: “… şi mi se bucură duhul în Dumnezeu, Mântuitorul meu!â€. Ce măreaţă este această exprimare! Ea ştia că Mântuitorul, care trebuia să se nască în această lume, este Dumnezeu însuşi. Să ascultăm şi pe ÃŽngerul care vorbeşte păstorilor în Luca 2:11: “Astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul.†Aceste cuvinte sunt măreţe. Mântuitorul , numit de Maria şi Dumnezeu, este denumit Hristos şi Domn. |
Hei „zacariahâ€!! Dai greş cu explicaţia ta despre Isaia 43:11!! Hristos este Mântuitorul într-un fel, iar Dumnezeu într-un cu totul alt fel. ÃŽn acest verset Dumnezeu NU se referea în nici un caz la Mântuitorul Isus, ci a dorit să spună că dumnezeii popoarelor nu au putere. La fel, nici armatele asupritoare ale anticului popor Israel (pe atunci poporul Domnului) nu au avut izbândă atunci când El intervenea. Dumnezei ca cei din Isaia 44:17, chiar nu pot să mântuiască. De multe oria intrat poporul lui Israel în bucluc, pentru că nu a ascultat, şi a fost stăpânit de diferite imperii, dar eliberarea (mântuirea) a venit întotdeauna de la viul şi adevăratul Dumnezeu. Proorocul Zaharia, într-adevăr s-a referit la Isus Mântuitorul. Ştim în ce fel Isus este Mântuitorul. „zacariahâ€! Răspunde la următoarele întrebări: 1. Genesa 1:26 – Cu cine s-a înţeles Dumnezeu când zice: „Hai să facem…â€? 2. Proverbe 8:30 (vezi versetele 22 – 36) – Cine era acel meşter la lucru lângă Domnul, meşter care-L desfăta şi ÃŽşi găsea plăcerea în el (Matei 3:17)? 3. Rugăciunea lui Isus din Ioan 17, către cine era adresată? S-a trimis Dumnezeu singur El pe El (versetul 3)? 4. Dacă Isus este Dumnezeu Creatorul, cine L-a înviat din mormânt? Etc.
|
|
22/11/11 18:41
|
|
zacariah
membru
|
|
1.Cu ingeri. 2.Intelepciunea este o caliatate a lui Dumnezeu ,nicidecum nu e o persoana .Dragostea ,Dreptatea ,Intelepciunea ,Bunatatea ,etc...s-au personificat in Isus Hristos . Colos 1;19 3.Isaia 35;4-5 ...iti da raspunsul . 4.Dumnezeu era in Hristos .2 Corint 5;19 .Ioan 14;9-11. 1 Ioan 5;20.
De aceea v-am spus că veţi muri în păcatele voastre; căci, dacă nu credeţi că<< Eu SUNT>>, veţi muri în păcatele voastre.” Ioan 8.21; Marc 16.16; 25 „Cine eşti Tu?”, I-au zis ei. Isus le-a răspuns: „Ceea ce de la început vă spun CA SUNT".
Domnul nostru este totul în toate. De aceea El a putut reuni în „ EU SUNT ” totul, ceea ce El era, este şi va fi. Dacă comparăm în mod deosebit textele din proorocul Isaia în care este vorba, în mod clar, despre Domnul, Iahveh, care Se prezintă ca fiind Cel dintîi şi Cel de pe urmă, formînd apoi puntea spre Noul Testament,atunci aşa vorbeşte Mîntuitorul înviat, care va veni din nou: „ Nu te teme! EU SUNT Cel dintîi şi Cel de pe urmă.” (Apoc. 1, 17). „ ‘EU SUNT Alfa şi Omega, Începutul şi Sfîrşitul’ zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.” (Apoc. 1, 8). Înaintea Lui nu a fost nici unul, şi după El nu va mai fi nici unul. Există doar un singur Atotputernic.
Fiul zice: „ EU am venit în Numele Tatălui Meu.” (Ioan 5, 43). EL S-a rugat: „ Tată, proslăveşte Numele Tău!” (Ioan 12, 28). Referindu-Se la ai Săi, El a zis: „ Am făcut de cunoscut Numele Tău oamenilor, pe care Mi i-ai dat din lume.” (Ioan 17, 6). După cum se vede, Domnul Se prezintă cu Numele, aşa cum este normal şi pe pămînt, numai celor care au o întîlnire personală cu El, adică a celor ce au avut într-adevăr o experienţă personală cu El. Aceasta o vedem în mod deosebit din relatarea despre întoarcerea şi pocăinţa lui Pavel: „ El a întrebat: ‘Cine eşti Tu Doamne?’ EL a răspuns: <<‘EU SUNT ISUS,>> pe care-L prigoneşti!’ ” (Fap. 9, 5).
Ultima modificare de zacariah (23/11/11 18:46)
|
|
23/11/11 18:44
|
|
Oblio
membru
|
|
Noi ce vom fi zacariah, dupa ce vom invia si vom fi curatiti/tamaduiti (doar vom fi innoiti in trup duhovnicesc, nu?)? Vom fi manifestari ale lui Dumnezeu cu statut de persoana ori ne dizolvam in Omniprezenta Sa? Ne pastram constienta de sine,vointa libera si identitatea lucrand pentru Dumnezeu ca niste creaturi indumnezeite de Duhul Tatalui, ori ne pierdem identitatea si nu vom mai fi constienti de noi? Fii bun si lumineaza-ma, ce inseamna pentru tine manifestare a lui Dumnezeu si cum definesti o persoana? Poate reusim sa ne edificam ce sustii tu si ce sustinem noi trinitarienii. Nu de alta, dar am senzatia ca vorbim toti si nu asculta nimeni.
Ultima modificare de Oblio (23/11/11 18:57)
|
|
23/11/11 18:54
|
|
zacariah
membru
|
|
Oblio a scris:
Noi ce vom fi zacariah, dupa ce vom invia si vom fi curatiti/tamaduiti (doar vom fi innoiti in trup duhovnicesc, nu?)? Vom fi manifestari ale lui Dumnezeu cu statut de persoana ori ne dizolvam in Omniprezenta Sa? Ne pastram constienta de sine,vointa libera si identitatea lucrand pentru Dumnezeu ca niste creaturi indumnezeite de Duhul Tatalui, ori ne pierdem identitatea si nu vom mai fi constienti de noi? Fii bun si lumineaza-ma, ce inseamna pentru tine manifestare a lui Dumnezeu si cum definesti o persoana? Poate reusim sa ne edificam ce sustii tu si ce sustinem noi trinitarienii. Nu de alta, dar am senzatia ca vorbim toti si nu asculta nimeni. |
1 Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. Lumea nu ne cunoaşte, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El. Ioan 1.12; Ioan 15.18-19; Ioan 16.3; Ioan 17.25; 2 Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este.
Căci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie Cel întâi născut dintre mai mulţi fraţi. Şi pe aceia pe care i-a hotărât mai dinainte, i-a şi chemat; şi pe aceia pe care i-a chemat, i-a şi socotit neprihăniţi; iar pe aceia pe care i-a socotit neprihăniţi, i-a şi proslăvit. Deci ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?
|
|
25/11/11 13:31
|
|
Old
Moderator
|
|
zacariah a scris:
Căci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, |
Adica credinciosii sa nu mai existe ca persoane?
|
|
25/11/11 18:25
|
|
Oblio
membru
|
|
Zacariah, biblia au citit-o multi, interpretarile sunt la fel de multe. Eu nu pretind ca inteleg totul fara sa gresesc, de aceea asteptam raspunsuri edificatoare ale "persoanei" careia i le-am adresat, ori trebuie sa inteleg ca ai devenit o manifestare a Duhului care a insuflat Scriptura si de aceea imi raspunzi doar in versete?(sper sa nu-ti sune prea acid) Trebuie sa ma resemnez la gandul ca nu putem avea o discutie curata, din care sa rezulte raspunsuri (ale tale) limpezi? Ma gandesc ca, avem pretentia de persoane respectabile, si ar trebuie sa se vada acest lucru. Mai ales cand ceea ce spunem aici trece prin fata atator perechi de ochi. Trimiterile pe care mi le-ai dedicat mie imi vorbesc (mai ales in contextul intreg din care sunt luate) tocmai de "persoane" si un singur Duh.
Mai sper inca la un raspuns direct si sincer, altfel ma vad nevoit sa urmez exemplul celor care au considerat deja ca, atitudinea sfidatoare afisata de tine, nu merita atentie.
Ultima modificare de Oblio (26/11/11 01:30)
|
|
26/11/11 01:26
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|