TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Studiu biblic/Nelamuriri din Biblie Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 ... 35
valeriu
membru

Inregistat: 02/01/11

Oblio a scris:

Mai sper inca la un raspuns direct si sincer, altfel ma vad nevoit sa urmez exemplul celor care au  considerat deja ca, atitudinea sfidatoare afisata de tine, nu merita atentie.

Mă îndoiesc că vei primi un răspuns direct şi sincer de la „zacariah”.
În ce priveşte discuţia pe care o am eu cu el, pot spune că „zacariah” este puţin mai îndărătnic de cât Satana – Ispititorul (Matei 4:1 – 11).
Spun asta pentru că Satana recunoaşte că Isus este Fiul lui Dumnezeu. Dacă Isus este unul şi acelaşi cu Dumnezeul cel Atotputernic, IEHOVA, cu Creatorul, de ce l-ar fi îndemnat Satana să i se închine în schimbul împărăţiilor lumii, doar Dumnezeu este Stăpân peste toate?

Este drept că şi modul în care înţeleg eu Biblia este puţin mai deosebit decât al altora, deci într-un oarecare fel încerc să-l înţeleg pe acest „zacariah”. Ce nu înţeleg despre el este cum poate deduce şi ţine cu tărie ceea ce Biblia nu arată, iar ceea ce arată prin sute de dovezi, el infirmă.

26/11/11 07:12

zacariah
membru

Inregistat: 07/10/11

Oblio a scris:

Zacariah, biblia au citit-o multi, interpretarile sunt la fel de multe. Eu nu pretind ca inteleg totul fara sa gresesc, de aceea asteptam raspunsuri edificatoare ale "persoanei" careia i le-am adresat, ori trebuie sa inteleg ca ai devenit o manifestare a Duhului care a insuflat Scriptura si de aceea imi raspunzi doar in versete?(sper sa nu-ti sune prea acid)
Trebuie sa ma resemnez la gandul ca nu putem avea o discutie curata, din care sa rezulte raspunsuri (ale tale) limpezi? Ma gandesc ca, avem pretentia de persoane respectabile, si ar trebuie sa se vada acest lucru. Mai ales cand ceea ce spunem aici trece prin fata atator perechi de ochi.
  Trimiterile pe care mi le-ai dedicat mie imi vorbesc (mai ales in contextul intreg din care sunt luate) tocmai de "persoane" si un singur Duh.

Mai sper inca la un raspuns direct si sincer, altfel ma vad nevoit sa urmez exemplul celor care au  considerat deja ca, atitudinea sfidatoare afisata de tine, nu merita atentie.

Deci cei ce sunt pământeşti nu pot să placă lui Dumnezeu. Voi însă nu mai sunteţi pământeşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.Dacă trăiţi după îndemnurile ei, veţi muri; dar dacă, prin Duhul, faceţi să moară faptele trupului, veţi trăi. Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu.

26/11/11 08:47

zacariah
membru

valeriu a scris:

Oblio a scris:

Mă îndoiesc că vei primi un răspuns direct şi sincer de la „zacariah”.
În ce priveşte discuţia pe care o am eu cu el, pot spune că „zacariah” este puţin mai îndărătnic de cât Satana – Ispititorul (Matei 4:1 – 11).
Spun asta pentru că Satana recunoaşte că Isus este Fiul lui Dumnezeu. Dacă Isus este unul şi acelaşi cu Dumnezeul cel Atotputernic, IEHOVA, cu Creatorul, de ce l-ar fi îndemnat Satana să i se închine în schimbul împărăţiilor lumii, doar Dumnezeu este Stăpân peste toate?

Este drept că şi modul în care înţeleg eu Biblia este puţin mai deosebit decât al altora, deci într-un oarecare fel încerc să-l înţeleg pe acest „zacariah”. Ce nu înţeleg despre el este cum poate deduce şi ţine cu tărie ceea ce Biblia nu arată, iar ceea ce arată prin sute de dovezi, el infirmă.

De aceea vă spun că nimeni, dacă vorbeşte prin Duhul lui Dumnezeu, nu zice: „Isus să fie anatema!” Şi nimeni nu poate zice: „Isus este Domnul(Yahweh)” decât prin Duhul Sfânt.
Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh;
sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn;
sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi.

Ştim că suntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în cel rău.

Ştim că Fiul lui Dumnezeu a venit şi ne-a dat pricepere să cunoaştem pe Cel ce este adevărat. Şi noi suntem în Cel ce este adevărat, adică în Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevărat şi viaţa veşnică.

26/11/11 08:50

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10

zacariah a scris:

Deci cei ce sunt pământeşti nu pot să placă lui Dumnezeu. Voi însă nu mai sunteţi pământeşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.Dacă trăiţi după îndemnurile ei, veţi muri; dar dacă, prin Duhul, faceţi să moară faptele trupului, veţi trăi. Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu.

Si asta inseamna ca devenind duhovnicesc nu voi mai exista ca persoana?
Te mai intreb o singura data: Ce inseamna persoana in intelegerea ta?

26/11/11 11:33

zacariah
membru

Oblio a scris:

zacariah a scris:

Si asta inseamna ca devenind duhovnicesc nu voi mai exista ca persoana?
Te mai intreb o singura data: Ce inseamna persoana in intelegerea ta?

PERSOÁNĂ s.f. 1. Ființă omenească; om; individ, ins. ♦ În persoană = a) personal, însuși; b) în carne și oase.Trupul ,duhul si sufletul compun o persoana.

Dumnezeu in esenta Sa ,nu este o persoana ,El s-a personificat in Isus Hristos!2Corint 5;19.El a devenit om ca noi sa devenim dumnezei .S-a dezbracat de Slava sa divina si si-a luat o infatisare de om in carne si oase ,caci omul a cazut in acesta stare in pacat .

26/11/11 13:04

Oblio
membru

Mihail, Gavriil si ceilalti ingeri, slujitori ai lui Dumnezeu ori ingerii razvratiti, nu sunt deci persoane pentru ca nu au si un trup?

Este important sa inteleg daca, pentru tine, sensul termenului "persoana" se limiteaza la cel oferit de dictionare sau poate fi extrapolat si pentru cei mentionati mai sus?

Ultima modificare de Oblio (26/11/11 21:24)

26/11/11 21:22

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

zacariah a scris:

Şi nimeni nu poate zice: „Isus este Domnul(Yahweh)” decât prin Duhul Sfânt.

In ce scriere ai citit tu ca in 1 Corintezi zice Isus este Yahveh?

26/11/11 22:29

zacariah
membru

Oblio a scris:

Mihail, Gavriil si ceilalti ingeri, slujitori ai lui Dumnezeu ori ingerii razvratiti, nu sunt deci persoane pentru ca nu au si un trup?

Este important sa inteleg daca, pentru tine, sensul termenului "persoana" se limiteaza la cel oferit de dictionare sau poate fi extrapolat si pentru cei mentionati mai sus?

E total diferita o fiinta spirituala de una carnala .O persoana este vazuta de oricine are ochi carnali ,dar o fiinta spirituala nu poate fi vazuta de oricine !De aceea este scris ;El a fost chipul Dumnezeului celui nevazut !Nimeni nu-l poate vedea pe Dumnezeu in fiinta Lui supranaturala.Ioan 1;18.

Ultima modificare de zacariah (27/11/11 09:04)

27/11/11 09:04

zacariah
membru

OLD TRAIAN a scris:

zacariah a scris:

Şi nimeni nu poate zice: „Isus este Domnul(Yahweh)” decât prin Duhul Sfânt.

In ce scriere ai citit tu ca in 1 Corintezi zice Isus este Yahveh?

Pavel pe drumul spre Damasc ,a intrebat :"Cine esti Doamne "?Ce raspuns a primit PAVEL ?Si cui ii spui ,Doamne, cand te rogi ?Cati Domni sunt ,cati Dumnezei sunt ,cati Mantuitori sunt ?

27/11/11 09:06

valeriu
membru

zacariah a scris:

Pavel pe drumul spre Damasc ,a intrebat :"Cine esti Doamne "?Ce raspuns a primit PAVEL ?Si cui ii spui ,Doamne, cand te rogi ?Cati Domni sunt ,cati Dumnezei sunt ,cati Mantuitori sunt ?

Biblia vorbeşte de mai mulţi domni:
1 Cronici 11:6  David zisese: „Oricine va bate cel dintâi pe Iebusiţi va fi căpetenie şi domn.” Ioab, fiul Ţeruiei, s-a suit cel dintâi, şi a ajuns căpetenie.”
Geneza 45:9  „Grăbiţi-vă de vă suiţi la tatăl meu şi spuneţi-i: „Aşa a vorbit fiul tău Iosif: „Dumnezeu m-a pus domn peste tot Egiptul; pogoară-te la mine şi nu zăbovi!”
Ezechiel 21:25  „Şi tu, domn nelegiuit, gata să fii ucis, domn al lui Israel, a cărui zi vine tocmai când nelegiuirea este la culme!”
Efeseni 2:2  „…în care trăiaţi odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării.” Etc.
  Despre Domnul Dumnezeu şi Domnul Isus se pot cita sute de dovezi.

Sunt mai mulţi dumnezei: Judecãtori 8:33  „După moartea lui Ghedeon, copiii lui Israel au început iarăşi să curvească cu Baalii şi au luat pe Baal-Berit ca dumnezeu al lor.”
Exodul 32:4  „El i-a luat din mâinile lor, a bătut aurul cu dalta, şi a făcut un viţel turnat. Şi ei au zis: „Israele! Iată dumnezeul tău, care te-a scos din ţara Egiptului.”
Iov 12:6  „Jăfuitorilor li se lasă corturile în pace, celor ce mânie pe Dumnezeu le merge bine, cu toate că dumnezeul lor este în pumn.”
2 Corinteni 4:4 „… a căror minte necredincioasă a orbit-o dumnezeul veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu.”
Este un singur Dumnezeu al cărui Nume este IEHOVA!!
Şi Isus Hristos, Fiul, poate fi Dumnezeu, adică „puternic”, dar diferă în putere de Tatăl.

Mântuitor este şi Tatăl şi Fiul,dar într-un mod diferit. Despre asta am mai discutat.

Faptele Apostolilor 5:31  „Pe acest Isus, Dumnezeu L-a înălţat cu puterea Lui, şi L-a făcut Domn şi mântuitor, ca să dea lui Israel pocăinţa şi iertarea păcatelor.”
  1 Corinteni 15:27, 28  „Dumnezeu, într-adevăr „a pus totul sub picioarele Lui”. Dar când zice că totul I-a fost supus, se înţelege că în afară de Cel ce I-a supus totul.  Şi când toate lucrurile Îi vor fi supuse, atunci chiar şi Fiul Se va supune Celui ce I-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu să fie totul în toţi.”

Din aceste dovezi reiese clar diferenţa dintre Tatăl şi Fiul.

27/11/11 17:06

Oblio
membru

valeriu a scris:

Mântuitor este şi Tatăl şi Fiul,dar într-un mod diferit. Despre asta am mai discutat.

Si despre calitatea de DOMN/STAPAN care este o pozitionare, un titlu, s-a mai discutat. Din pacate sunt probleme de comunicare si intelegere cand una din parti nu catadicseste sa ia atitudine in fata unui adevar demonstrat.

zacariah a scris:

E total diferita o fiinta spirituala de una carnala .O persoana este vazuta de oricine are ochi carnali ,dar o fiinta spirituala nu poate fi vazuta de oricine !De aceea este scris ;El a fost chipul Dumnezeului celui nevazut !Nimeni nu-l poate vedea pe Dumnezeu in fiinta Lui supranaturala.Ioan 1;18.

Ca este diferita din punct de vedere al trupului (material vs spiritual) e clar, dar o fiinta este caracterizata si de altceva decat de trup. Animalele au si ele trup, mai mult, chiar, au un suflet si, de ce nu, pot fi locuite de duhuri, nu? Asta nu inseamna ca le putem numi persoane doar pentru ca si ele au ochi sa ne vada cum le vedem noi pe ele.
  Chiar ceea ce lipseste animalelor dar se regaseste la om (si nu numai la om ci si la ingeri) ar putea fi atribute specifice unei persoane, nu crezi? Vorbesc de: CONSTIINTA, RATIUNE, VOINTA LIBERA (DREPTUL SI CAPACITATEA DE A ALEGE DINCOLO DE INSTINCT) si probabil si altele care-mi scapa acum. Aceste atribute sunt specifice fiintelor-persoane care sunt asemenea lui Dumnezeu tocmai prin ele... si se regasesc la INGERI (sub toate formele ierarhice) si la OAMENI.

Ultima modificare de Oblio (27/11/11 17:32)

27/11/11 17:29

Old
Moderator

zacariah a scris:

Pavel pe drumul spre Damasc ,a intrebat :"Cine esti Doamne "?Ce raspuns a primit PAVEL ?

Eu sunt Iisus pe care-L prigonesti. (Saul nu stia; de asta a intrebat)
Nu poti spune ca Saul a intrebat: cine esti tu Yehova, pentru ca nu stia cine il intreaba; ci vazand ca cineva cu autoritate ii taie calea, il intreaba cu respect: cine esti tu doamne ?

Dar sa ne intoarcem la afirmatia ta si te intreb din nou: Unde ai citit tu ca in 1 Corinteni apostolul Pavel zice "Isus este Yahveh"?

Si nu ma intereseaza ce intelegi tu sau cum talcuiesti ci in primul rand, unde scrie? In ce carte; in ce Biblie, sau in ce alta scriere?

27/11/11 19:26

zacariah
membru

OLD TRAIAN a scris:

zacariah a scris:

Pavel pe drumul spre Damasc ,a intrebat :"Cine esti Doamne "?Ce raspuns a primit PAVEL ?

Eu sunt Iisus pe care-L prigonesti. (Saul nu stia; de asta a intrebat)
Nu poti spune ca Saul a intrebat: cine esti tu Yehova, pentru ca nu stia cine il intreaba; ci vazand ca cineva cu autoritate ii taie calea, il intreaba cu respect: cine esti tu doamne ?

Dar sa ne intoarcem la afirmatia ta si te intreb din nou: Unde ai citit tu ca in 1 Corinteni apostolul Pavel zice "Isus este Yahveh"?

Si nu ma intereseaza ce intelegi tu sau cum talcuiesti ci in primul rand, unde scrie? In ce carte; in ce Biblie, sau in ce alta scriere?

Unde scrie sa nu fumezi ?Te faci de ras cu o intrebare puerila ,Dumnezeu este Unul si s-a prezentat lui Moise cu EU SUNT CEL CE SUNT (YHWH).Un verset se talmaceste cu alt verset .Isus a zis ;"Daca nu credeti ca <EU SUNT>veti murii in pacatele voastre "!Deja restul e poezie////Poti murii in pacatele tale linistit!RIN.

27/11/11 19:54

Old
Moderator

zacariah a scris:

Unde scrie sa nu fumezi ?

Asta nu scrie in mod explicit, dar la ce te-am intrebat eu scrie, dar nu cum ai scris tu. Cum ai scris tu este fals grosolan. De asta te intrebam: unde scrie in 1 Corinteni ca Iisus este Iahveh?

Te faci de ras cu o intrebare puerila...

Care e intrebarea puerila?

Dumnezeu este Unul si s-a prezentat lui Moise cu EU SUNT CEL CE SUNT (YHWH)

Nu discutam aici de cum s-a prezentat Dumnezeu la Moise, ci cum il prezinta Pavel pe Iisus.
Isus a zis ;"Daca nu credeti ca <EU SUNT>veti murii in pacatele voastre

Se scrie cu un singur i.

Deja restul e poezie////Poti murii in pacatele tale linistit!RIN.

Sa inteleg ca ai epuizat argumentele , de aceea treci la blesteme?

27/11/11 20:52

Oblio
membru

Esti uluitor, nu mai am cuvinte.

Cine esti tu zacariah?...(probabil ca raspunsul tau este: "Eu sunt zacariah".

Extraordinar! Ma intreb daca nu discutam cu un copil, ori... mai rau???

27/11/11 22:02

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

zacariah a scris:

Poti murii in pacatele tale linistit!RIN.

poti medita "linistit" la cuvintele tale. ban 7 zile.

27/11/11 22:38

Oblio
membru

valeriu a scris:

Este un singur Dumnezeu al cărui Nume este IEHOVA!!
Şi Isus Hristos, Fiul, poate fi Dumnezeu, adică „puternic”,[...]

Isus este Dumnezeu, pentru ca El a iesit de la Tatal si este Cuvantul prin care toate s-au facut.
  Titlul dumnezeu este tot o pozitionare intre oameni si cineva care dispune, stapaneste peste ei. Dumnezeu este denumit nu numai o fiinta puternica si supranaturala ci si un creator, stapanitor/carmuitor. Dumnezeul nostru al crestinilor insumeaza toate atributele pe care le poate intruni un dumnezeu. De aceea YHWH este adevaratul Dumnezeu si nu un dumnezeu ingaduit temporar cum este satan care este stapanitor al celor ce i se supun lui.
  Iar Fiul nu este separat de YHWH ci Este si El Ceea ce Este, adica Dumnezeu adevarat din Dumnezeu Adevarat. Tatal, Fiul si Duhul Sfant sunt Dumnezeul Adevarat descoperit cu numele YHWH. Toate cele trei persoane participa impreuna la creatie. Acestui Dumnezeu ii datoram existenta, deci si inchinarea.

valeriu a scris:

dar diferă în putere de Tatăl.

Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ. (Matei 28:18)
  Mai poti vedea: Mat.11:27; Luca 10:22; Ioan 3:35, 13:3; Evr.1:2, 2:8; 1Petru 3:22; Efes.1:22

Puterea este aceiasi si la Tatal si la Fiul care primeste Duhul fara masura, doar ca Fiul respecta pozitia Tatalui si foloseste puterea primita doar conform cu planul si voia Tatalui.

28/11/11 09:30

valeriu
membru

Oblio a scris:

Iar Fiul nu este separat de YHWH ci Este si El Ceea ce Este, adica Dumnezeu adevarat din Dumnezeu Adevarat. Tatal, Fiul si Duhul Sfant sunt Dumnezeul Adevarat descoperit cu numele YHWH. Toate cele trei persoane participa impreuna la creatie. Acestui Dumnezeu ii datoram existenta, deci si inchinarea.

Am citat mai înainte două versete: 1Corinteni 15:27,28. Din aceste versete se vede supremaţia lui YHWH. Mă refer doar la Tatăl.
Mă gândesc, dacă nu s-ar fi întâmplat nenorocirea din grădina Eden, adică păcatul lui Adam şi Eva, mai cunoştea omenirea pe Fiul? Poate că da, dar nu în calitate de Mântuitor ci ca pe unul din alţi fii ai lui Dumnezeu. Deoarece  nenorocirea a avut loc, era nevoie şi de Fiul pentru a supune totul „afară de Cel ce I-a supus totul”. Isus a primit putere în cer şi pe pământ chiar pentru a corecta tot ce s-a stricat pe pământ, apoi revin din nou toate în stăpânirea Tatălui. Fiul îşi va termina activitatea, ceea ce i-a fost încredinţat să facă.

Eu nu cred că Duhul Sfânt este „o persoană” sau un Dumnezeu, mai degrabă o energie.

Şi atunci întreb: Dacă nu era nevoie de intervenţia Fiului, adică nu ar fi păcătuit primi oameni, atunci YHWH din cine era compus? Din Tatăl şi Duhul?
Este foarte principal să ştim la cine trebuie să-i aducem închinarea!

28/11/11 19:18

Old
Moderator

valeriu a scris:

...
Mă gândesc, dacă nu s-ar fi întâmplat nenorocirea din grădina Eden, adică păcatul lui Adam şi Eva, mai cunoştea omenirea pe Fiul?

Dar daca Dumnezeu gasea alta metoda de a salva omenirea, il mai numeam Mantuitor pe Fiul? Probabil ca nu.
Dar daca nu exista nici umnezeuu, ci un alt zeu? sau daca fiecare om avea dumnezeire in el, mai era nevoie de Dumnezeu?

Problema este ca noi am putea sa argumentam cum ar fi ceea ce ne duce imaginatia, dar ar fi mai folositor sa intelegem ce este, nu ce nu este, nici ce putea sa fie daca ar fi fost .

E mai folositor sa ne gasim ancore in realitate decat in imaginatie, oricat de bogata imaginatie am avea.
Fiul îşi va termina activitatea, ceea ce i-a fost încredinţat să facă.
Iar dupa aceea va sta?
Pai, o etapa a lucrarii Sale a incheiat-o. "...am sfarsit lucrarea pe care Mi-ai dat-o s-o fac." Ioan 17:4
Dar asta nu inseamna ca nu mai exista Fiul, ci face altceva.

Şi atunci întreb: Dacă nu era nevoie de intervenţia Fiului, adică nu ar fi păcătuit primi oameni, atunci YHWH din cine era compus? Din Tatăl şi Duhul?

Iar daca ar exista doua lumi diferite atunci trinitatea ar fi compusa din Tatal si Duhul si Fiul 1 pentru lumea 1 si Fiul 2 pentru lumea 2?

Asa se merge pe imaginatie. De la imaginatia ta eu am dezvoltat o alta imaginatie.

De asta am zis ca trebuie sa intelegem realitatea, sa nu ne imaginam tot ce ne trece prin cap.

28/11/11 22:23

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

valeriu a scris:

Dacă nu era nevoie de intervenţia Fiului, adică nu ar fi păcătuit primi oameni, atunci YHWH din cine era compus?

Componenta YHWH nu cred ca este determinata de pacatul oamenilor sau de lipsa acestuia. Fiul nu a aparut in momentul in care au pacatuit oamenii ci El exista din vesnicie.

29/11/11 09:16

Oblio
membru

YHWH este prezentat si cunoscut ca Dumnezeul evreilor. Tetragrama este numele  de identificare printre celelalte nume de zei. Evreii nu au avut ca Dumnezeu pe Tatal fara Fiul. Fiul este de-o-fiinta cu Tatal, nascut din Tatal din vesnicie, inainte de timp. El este Cuvantul si chipul Tatalui, care S-a intrupat "la plinirea vremii" (Gal. 4, 4). El vine si se intrupeaza iesind de la Tatal:

Am ieşit de la Tatăl, şi am venit în lume; acum las lumea, şi Mă duc la Tatăl. (Ioan 16:28)

Ultima modificare de Oblio (29/11/11 16:35)

29/11/11 16:26

valeriu
membru

Oameni buni!!  Nu este doar pură imaginaţie. Ce  am vrut să spun, şi insist să atrag atenţia tuturor care interpretează unele versete ale Bibliei, este să ţină seamă şi de prima carte a Bibliei, de Genesa (este doar un sfat). Spre exemplu,  nu putem înţelege corect unele versete din Apocalipsa fără  să ţinem cont de planul lui Dumnezeu despre creare. Dacă nu ţinem cont, chiar că iese pură imaginaţie. Până la urmă, depinde ce vrem fiecare  să obţinem din studiul Bibliei şi de la faptul de a fi creştin.

Este adevărat că YHWH (sau IEHOVA în limba română) este Dumnezeul evreilor. Acela este Dumnezeul adevărat, Creatorul. Eu acestui Dumnezeu doresc să mă închin.

29/11/11 18:47

Old
Moderator

valeriu a scris:

...Este adevărat că YHWH (sau IEHOVA în limba română) este Dumnezeul evreilor.

YHWH, se poate citi Yehova sau Yahveh nu se stie sigur pentru ca in ebraica nu erau folosite vocale ci doar consoane; dar nici unul nu e in limba romana, ci in ebraica.

29/11/11 19:04

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

valeriu a scris:

Eu acestui Dumnezeu doresc să mă închin.

Si noi nu ne inchinam Acestui Dumnezeu? Nu iti inteleg of-ul!

30/11/11 09:33

alex
membru

Inregistat: 02/03/09

valeriu a scris:

Este adevărat că YHWH (sau IEHOVA în limba română) este Dumnezeul evreilor. Acela este Dumnezeul adevărat, Creatorul. Eu acestui Dumnezeu doresc să mă închin.

Da YHWH, e Dumnezeul evreilor, dar si sigurul Dumnezeu adevarat care a fost este si va fi, cel caruia, te inchini si ne inchinam. :)

30/11/11 12:12

Pagini: 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 ... 35    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la