TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Studiu biblic/Nelamuriri din Biblie Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 24 25 26 27 28 29 30 ... 35
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Probabil (daca ce sustinea la un moment dat zacariah despre Valeriu e adevarat) nu considera ca Isus ar fi o persoana a lui Dumnezeu (YHWH). Din asta ar rezulta ca lui Isus nu ar trebui sa ne inchinam (asa cum inteleg si Martorii lui Iehova). Sper sa ma insel pentru ca se pot umple doua pagini cu exemple din biblie care prezinta ichinari la Dumnezeu-Fiul.

PS: Dupa atata lupta cu morile de vant (cred ca nu este nevoie sa specific la ce ma refer) gasesc de apreciat atitudinea oarecum corecta a lui Valeriu de a-si prezenta convingerile doar cu pretentii de "sfat". Sa vedem, poate are totusi ceva de demonstrat.

Ultima modificare de Oblio (30/11/11 16:25)

30/11/11 16:18

valeriu
membru

Inregistat: 02/01/11

Oblio a scris:

Probabil (daca ce sustinea la un moment dat zacariah despre Valeriu e adevarat) nu considera ca Isus ar fi o persoana a lui Dumnezeu (YHWH). Din asta ar rezulta ca lui Isus nu ar trebui sa ne inchinam (asa cum inteleg si Martorii lui Iehova). Sper sa ma insel pentru ca se pot umple doua pagini cu exemple din biblie care prezinta ichinari la Dumnezeu-Fiul.

PS: Dupa atata lupta cu morile de vant (cred ca nu este nevoie sa specific la ce ma refer) gasesc de apreciat atitudinea oarecum corecta a lui Valeriu de a-si prezenta convingerile doar cu pretentii de "sfat". Sa vedem, poate are totusi ceva de demonstrat.

Mai greu, dar până la urmă am înţeles ce ai vrut să spui. Te asigur că „zacarah” nu a avut dreptate nici când m-a făcut russellist  şi nici martor al lui Iehova.  Asta nu mă împiedecă să cred că adevăratul Nume al lui Dumnezeu este YHWH sau IEHOVA sau cum vrem  să-l pronunţăm. Cea mai veche Biblie pe care o am în limba română este din 1873 şi redă acest Nume: IEHOVA. Acum, dacă cineva vrea să-I spună altfel  este liber. Religia Martorilor lui Iehova şi-au luat acest nume abia prin anii 1930 – 1935. Sunt sigur că nu au avut nici o implicare în traducerea acestei Biblii. Şi dacă unele învăţături ale Martorilor lui Iehova sunt logice (mă refer aici la „hrana de lapte”, în ce priveşte „hrana tare”, cea pentru „adulţi” martorii sunt într-un întuneric dens), deci corecte, ce facem? Le înlăturăm doar pentru faptul că aşa învaţă şi martorii?

30/11/11 19:57

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

valeriu a scris:

...Cea mai veche Biblie pe care o am în limba română este din 1873 şi redă acest Nume: IEHOVA.

Eu am doua mai vechi: Traducerea 1688, reeditat in 1988 (la 300 de ani); si o Biblie in chirilica, editata ianainte de 1860,nu cunosc data, pentru ca ii lipseste inceputul si sfarsitul. ( pentru ca in 1860  incepe sa fie reglementata reintroducerea scrierii cu caractere latine).
In ambele se traduce Domnul, asa cum este tradus in toate celelalte traduceri romanesti cu exceptia traducerii Nitzulescu(cea pe care o ai tu), si nu stiu daca a mai fost si alta.

Acum, dacă cineva vrea să-I spună altfel  este liber. Religia Martorilor lui Iehova şi-au luat acest nume abia prin anii 1930 – 1935.
Desi numele Jehova il foloseau si inainte, inainte de a se numi Martorii lui Jehova.
Sunt sigur că nu au avut nici o implicare în traducerea acestei Biblii.
Probabil ca nu, dar eu nu cunosc.

30/11/11 21:31

valeriu
membru

OLD TRAIAN a scris:

Eu am doua mai vechi: Traducerea 1688, reeditat in 1988 (la 300 de ani); si o Biblie in chirilica, editata ianainte de 1860,nu cunosc data, pentru ca ii lipseste inceputul si sfarsitul. ( pentru ca in 1860  incepe sa fie reglementata reintroducerea scrierii cu caractere latine).

Frumos!
Mi-aş dori să răsfoiesc o Biblie atât de veche.

01/12/11 22:00

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10

valeriu a scris:

Mai greu, dar până la urmă am înţeles ce ai vrut să spui.

Ma bucur, stiu ca am acest defect de a ma face mai greu inteles, asa ca apreciez efortul :)

valeriu a scris:

Te asigur că „zacarah” nu a avut dreptate nici când m-a făcut russellist  şi nici martor al lui Iehova.

Nu am nimic cu ei, cei mai multi sunt manati de intentii aparent bune dar nu si de duhul adevarului. Incapatanarea de a privi lucrurile subiectiv (doar din perspectiva unui tipar de intelegere, a unei doctrinei anume pe care au ales s-o serveasca si nu sa-i serveasca (in aflarea Adevarului), este specifica omului (regasit nu doar printre Martorii lui Iehova) care cauta sa muleze adevarul pe doctrina confesiunii pe care a ales-o si nu pe Adevar asa cum este el, un Adevar accesibil doar celui cu inima sincera, dispus sa se micsoreze pe sine mai ales cand se cere sa-si muleze (schimbe) el convingerile dupa Adevar (sper sa poti deslusi ce vreau sa zic si aici :) )

valeriu a scris:

Asta nu mă împiedecă să cred că adevăratul Nume al lui Dumnezeu este YHWH sau IEHOVA sau cum vrem  să-l pronunţăm. Cea mai veche Biblie pe care o am în limba română este din 1873 şi redă acest Nume: IEHOVA. Acum, dacă cineva vrea să-I spună altfel  este liber. Religia Martorilor lui Iehova şi-au luat acest nume abia prin anii 1930 – 1935. Sunt sigur că nu au avut nici o implicare în traducerea acestei Biblii.

Sunt de acord cu tine, si eu le dau dreptate cand sustin lucruri care se dovedesc a fi adevarate. Ca YHWH este numele lui Dumnezeu si ca se regaseste de mii de ori scris in manuscrisele originale in locul traducerii "Domnul Dumnezeu" se pare ca este o realitate. (Pronuntia originala nu ne mai este accesibila pentru ca s-a pierdut in negura timpului)

valeriu a scris:

Şi dacă unele învăţături ale Martorilor lui Iehova sunt logice (mă refer aici la „hrana de lapte”, în ce priveşte „hrana tare”, cea pentru „adulţi” martorii sunt într-un întuneric dens), deci corecte, ce facem? Le înlăturăm doar pentru faptul că aşa învaţă şi martorii?

Corect. Ceea ce este adevarat ramane adevarat! (pentru ce ai scris intre paranteze... am simtit (observat) si eu ca Martorii lucreaza  dupa un tipar ce pare foarte logic si rational dar nu si profund duhovniceste)

Dar nu ai pomenit nimic despre adevarul revelat tie, ori intelegerile tale (putin altfel decat ale noastre, cum ai zis tu). Daca sunt ceva obsevatii care ne pot fi de folos, asteptam sa te destainui. In ce ma priveste, daca le vei sustine cu integritate si inima curata, promit sa iau o atitudine pe masura .

De exemplu, ai sustinut ca: "Eu nu cred că Duhul Sfânt este „o persoană” sau un Dumnezeu, mai degrabă o energie."
  O energie cu vointa proprie si un caracter prin care se manifesta?

Deasemeni poate ne spui ce crezi despre persoana/natura Rascumparatorului jertfit pe cruce pentru ca pacatele oricui crede in El sa nu fie luate in seama la judecata.

PS: Fiindca discutia devine mai mult o argumentare a convingerilor si e posibil sa nu se mai incadreze aici sugerez sa alegi subiectul potrivit pentru raspunsuri (sa nu suparam si sa fim trasi de urechi :) )

Ultima modificare de Oblio (03/12/11 01:15)

03/12/11 01:03

valeriu
membru

Oblio a scris:

Deasemeni poate ne spui ce crezi despre persoana/natura Rascumparatorului jertfit pe cruce pentru ca pacatele oricui crede in El sa nu fie luate in seama la judecata.

O să încerc un răspuns prescurtat despre ce cred eu despre Isus, fără să citez dovezi la fiecare punct, iar dacă va fi necesar voi reveni.
Cred că Isus este unul din Fiii lui Dumnezeu, este o creatură spirituală (invizibilă ochiului uman) cu rang de arhanghel. A fost „născut” printre primele creaturi ale lui Dumnezeu (Ps. 2:7; Prov 8:22), cel puţin înainte de tot ce are legătură cu planeta Pământ. Isus a participat (asistat) la crearea pământului şi tot ce este pe el.
După ce Adam şi Eva au păcătuit, Dumnezeu L-a ales pe Isus ca Răscumpărător. Primul semn arătat omului despre acest plan al lui Dumnezeu a fost aprecierea jertfei lui Abel. Apoi Dumnezeu a vorbit despre El (Fiul) prin prooroci ca: Moise, David, Isaia, Zaharia, Daniel, Maleahi …
Soseşte timpul pentru a depune jertfa Sa. Astfel, Îşi ia corp uman fiind  zămislit pântecele fecioarei Maria, se naşte ca un Prunc dar ca om perfect, fără păcat, egal cu perfectul Adam înainte de a păcătui. Este jertfit fiind pironit pe lemn. Tot împlinind ce spun proorocii a înviat şi a aşteptat o vreme la dreapta lui Dumnezeu.
Apoi Isus începe din nou activitatea, de a repara tot ce s-a stricat prin păcătuirea omului. Proorocii Domnului (care şi-au lăsat consemnul în Biblie), arată amănunţit tot ce Isus va face. Cred că activitatea Sa a început deja. După ce termină predă totul Tatălui.

De multe ori oamenii doresc să ştie mai mult decât este necesar pentru mântuirea lor. Nu este rău, dar putem încurca lucrurile şi multă învăţătură oboseşte mintea (imperfectă). Nu este un păcat nici din partea lui Dumnezeu doar dacă-I pătăm Atotputernicia.

Ce mai cred eu sau ce nu cred: Nu cred în „sfârşitul lumii”. Nu cred că oamenii vor fi răpiţi  literalmente vreodată la cer. Nu cer nimănui să mă creadă, dar cer tuturor să creadă ce spune Dumnezeu şi Isus Hristos.

03/12/11 23:30

zacariah
membru

Inregistat: 07/10/11
În Luca 20:17-18 se spune: “Dar Isus i-a privit drept în faţă, şi a zis: “Ce însemnează cuvintele acestea, care au fost scrise: “Piatra, pe care au lepădat-o zidarii, a ajuns să fie pusă în capul unghiului? Oricine va cădea peste piatra aceasta, va fi zdrobit de ea: şi pe acela peste care va cădea ea, îl va spulbera?”. Aceste cuvinte le-a spus Domnul Isus. EL a dovedit foarte clar, prin aceasta, Cuvântul Vechiului Testament spus referitor la El.În Zaharia 4:7 scrie: “Cine eşti tu, munte mare, înaintea lui Zorobabel? Te voi preface într-un loc şes. El va pune piatra cea mai însemnată în vârful Templului, în mijlocul strigătelor de: “Îndurare, îndurare cu ea!” . Aici vedem că piatra pe care au lepădat-o zidarii nu este numai piatra unghiulară, ci este şi piatra cea mai importantă! EL este Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Cel ce începe şi desăvârşeşte Biserica Sa!
În Isaia 41:4 vorbeşte Dumnezeu: “Cine a făcut şi a împlinit aceste lucruri? Acela care a chemat neamurile de la început, EU, Domnul, Cel dintâi şi Acelaşi până în cele din urmă veacuri.”
În Isaia 44:6 scrie: “Aşa vorbeşte Domnul, Împăratul lui Israel şi Răscumpărătorul lui, Domnul oştirilor: “Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă, şi afară de Mine nu este alt Dumnezeu”.

Isaia 48:12 scrie încă o dată: “Eu sunt Cel dintâi, şi tot Eu sunt Cel din urmă”.
Aceste trei locuri din Vechiul Testament, care arată desluşit că afirmaţia ”Cel dintâi şi Cel de pe urmă” se referă numai la Dumnezeu, Domnul, sunt completate mai departe cu alte locuri biblice din Noul Testament. În Apocalipsa 1:17b-18 scrie: “Nu te teme! Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Cel viu. Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu ţin cheile morţii şi ale locuinţei morţilor”. Nu trebuie arătat în mod deosebit că acest cuvânt se referă la Isus Hristos, căci El este Cel viu.
Cum poate avea Isus Hristos pretenţii la “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”, în timp ce în Vechiul Testament numai Dumnezeu a fost caracterizat prin această denumire?
Fariseii ar spune că El însuşi se face Dumnezeu. Dar lăudat să fie minunatul Său Nume! EL este Dumnezeu. El este Acelaşi când vorbeşte aceste cuvinte prorocului Isaia în Vechiul Testament, şi Acelaşi când vorbeşte aceleaşi cuvinte prorocului Ioan în Noul Testament. În Vechiul Testament este Dumnezeu care se descoperă în înfăţişarea Domnului; şi în Noul Testament este Acelaşi Dumnezeu care se descoperă în Acelaşi Domn, adică Tatăl în Fiul. Deosebirea constă numai în aceea că în Vechiul Testament Dumnezeu apare în chip duhovnicesc, iar în Noul Testament apare în trup de carne.
Mai departe în Apocalipsa 22:13 scrie: “EU sunt Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, începutul şi sfârşitul.” Aceste cuvinte sunt scrise pentru o învăţătură deosebită. În Vechiul Testament, însuşi Dumnezeul Atotputernic îşi dă Numele “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”, iar în Noul Testament Isus se caracterizează pe Sine însuşi ca “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”. Dacă Isus ar fi o altă persoană şi nu Dumnezeu, atunci în nici un caz nu se poate numi El “Cel dintâi şi Cel de pe urmă” Dacă Dumnezeu şi Domnul, Tatăl şi Fiul nu este una şi aceeaşi Persoană, atunci ar exista două persoane care au pretenţia de a fi acelaşi.

04/12/11 09:24

Old
Moderator

zacariah a scris:

Fariseii ar spune că El însuşi se face Dumnezeu.

Fariseii au spus , nu "ar spune", ca s-a facut "deopotriva cu"; ei nu vedeau Dumnezeirea Domnului Iisus Hristos, dar spuneau ca doar are pretentii...

... adică Tatăl în Fiul

Sintagma aceasta ce o folosesti nu este biblica, si nu are a face cu altceva decat cu incercarea de a explica un fals.
Deosebirea constă numai în aceea că în Vechiul Testament Dumnezeu apare în chip duhovnicesc, iar în Noul Testament apare în trup de carne.

In Noul Testament, cand vorbea din cer si zicea "acesta este Fiul Meu preaiubit..." era chiar in trup de carne? Hmm.

Mai departe în Apocalipsa 22:13 scrie: “EU sunt Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, începutul şi sfârşitul.” Aceste cuvinte sunt scrise pentru o învăţătură deosebită. În Vechiul Testament, însuşi Dumnezeul Atotputernic îşi dă Numele “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”, iar în Noul Testament Isus se caracterizează pe Sine însuşi ca “Cel dintâi şi Cel de pe urmă”.

Asta inseamna ca Domnul Iisus este Dumnezeu. Asta spune si doctrina trinitatii.
Dacă Isus ar fi o altă persoană şi nu Dumnezeu,...

E o alta persoana, dar e Dumnezeu. Faptul ca Iisus e Dumnezeu, asta nu se refera la persoana lui, ci la natura lui.
Daca..., Tatăl şi Fiul nu este una şi aceeaşi Persoană, atunci ar exista două persoane care au pretenţia de a fi acelaşi.
Gresit.
Sunt doua persoane care pretind ca au aceeasi natura.

04/12/11 18:09

zacariah
membru

În Isaia 43:11: “Eu, Eu sunt Domnul, şi afară de Mine nu este nici un Mântuitor!”. Aceste cuvinte, prin care Domnul Dumnezeu este descris ca Mântuitor, trebuie să ni se întipărească profund.
În Isaia 45:15 scrie: “Dar Tu eşti un Dumnezeu care Te ascunzi, Tu, Dumnezeul lui Israel, Mântuitorule!”.
Apoi găsim pe David, prorocul, care se închină lui Dumnezeu ca Mântuitor - Psalmul 51:14: “Dumnezeule, Dumnezeul mântuirii mele!”.
În Psalmul 17:17 scrie: “Tu, care scapi pe cel ce caută adăpost, …”. Noi observăm şi aici că Mântuitorul este singurul Dumnezeu şi Domn. Vă reamintiţi că în Isaia 43:11 scrie: “Afară de Mine nu este nici un Mântuitor!” Aceleaşi cuvinte le citim în Osea 13:4: “Dar Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău… Tu cunoşti că nu este alt Dumnezeu afară de Mine, şi nu este alt Mântuitor afară de Mine”. Ni se spune clar în aceste versete biblice că există numai un singur Mântuitor, căci Domnul spune lămurit că afară de El nu este alt Dumnezeu şi Mântuitor. Deci, Isus Hristos nu este o altă persoană, ci Dumnezeu însuşi, aşa după cum putem vedea şi din alte pasaje din Scriptură.Ioan 18:37: “Atunci un Împărat tot eşti!”, I-a zis Pilat. “Da”, a răspuns Isus. “Eu sunt Împărat.” Aceste cuvinte spuse de însăşi gura Sa, trebuie să îndepărteze orice îndoială referitoare la demnitatea Sa de Rege, pentru că s-a împlinit tot ceea ce a fost profeţit despre El.
Mergând mai departe, găsim în Noul Testament că Dumnezeul nevăzut este descris ca Împărat, şi anume în 1Timotei 6:14-15: “… să păzeşti porunca… Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor.” Pavel numeşte clar aici pe Dumnezeu ca Împărat al împăraţilor şi Domn al domnilor. Dar în Apocalipsa 19:11-16 găsim spunându-se acelaşi lucru despre Isus. În versetul 16 citim: “Pe haină şi pe coapsă avea scris numele acesta: “Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor.” Dacă se pare că Pavel şi Ioan vorbesc despre două persoane diferite, atunci găsim scris din nou în Apocalipsa 15:3: “Ei cântau cântarea lui Moise, robul lui Dumnezeu, şi cântarea Mielului. Şi ziceau: “Mari şi minunate sunt lucrările Tale, Doamne Dumnezeule, Atotputernice! Drepte şi adevărate sunt căile Tale, Împărate al Neamurilor!”. Acum Ioan nu putea să numească o dată pe Dumnezeu şi altă dată pe Isus ca Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor!
În Apocalipsa 17:14 chiar Mielul este descris ca Împărat: “Ei se vor război cu Mielul; dar Mielul îi va birui, pentru că El este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor”. De aici vedem foarte clar că Dumnezeu şi Isus este una şi aceeaşi persoană. Tot ce se spune despre Isus se referă şi la Dumnezeu, şi tot ce se spune despre Dumnezeu se referă şi la Isus.
Să mai citim şi Zaharia 14:9: “Şi Domnul va fi Împărat peste tot pământul.” Acest cuvânt din Vechiul Testament, care arată că Domnul va fi Împărat peste tot pământul, corespunde cu cuvântul din Noul Testament, din Apocalipsa 11:17: “Îţi mulţumim Doamne, Dumnezeule, Atotputernice, care eşti şi care erai şi care vii, că ai pus mâna pe puterea Ta cea mare, şi ai început să împărăţeşti”.

05/12/11 07:18

valeriu
membru

zacariah a scris:

De aici vedem foarte clar că Dumnezeu şi Isus este una şi aceeaşi persoană. Tot ce se spune despre Isus se referă şi la Dumnezeu, şi tot ce se spune despre Dumnezeu se referă şi la Isus.

Dacă Isus este unul şi acelaşi cu Dumnezeul Atotputernic, cum se face că Isus a venit în calitate de Hristos – Mesia – Unsul? Cine l-a uns? Nu cumva Tatăl IEHOVA?
Este adevărat că atât Dumnezeu cât şi Isus se identifică a fi Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul, Cel dintâi şi cel de pe urmă (Apoc 1:8, 22:13). Ce înseamnă a fi Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul, Cel dintâi şi Cel de pe urmă?

05/12/11 14:30

zacariah
membru

Noi trebuie să întrebăm încă odată: cine le-a dat părinţilor bisericii autoritatea să facă fără putere adevărata mărturie a Scripturilor şi să înlocuiască Cuvântul cu învăţăturile şi poruncile omeneşti? De ce rămân bisericile protestante în învăţături nebiblice şi tradiţionale? Nici măcar o singură dată nu au fost văzute pe tron mai multe persoane divine. Întotdeauna era numai SINGURUL Dumnezeu veşnic care S-a descoperit într-un chip vizibil ca DOMNUL. Nici proorocul Daniel nu a văzut două persoane divine stând pe scaunul de domnie (7:9-14). El a văzut cum au fost aşezate scaunele de judecată până când Judecătorul, Cel Îmbătrânit de zile, într-un chip omenesc, a venit şi a şezut jos. În legătură cu acea judecată, Daniel L-a văzut pe Fiul Omului venind pe norii cerului şi stând înaintea Celui Îmbătrânit de zile. În Noul Testament citim de mai multe ori despre venirea Fiului Omului: „Când va veni Fiul Omului în slava Sa, cu toţi sfinţii îngeri, va şedea pe scaunul de domnie al slavei Sale” (Mat. 25:31). În calitate de Mare Preot şi Mijlocitor, El rămâne la dreapta lui Dumnezeu până când toţi vrăjmaşii Îi sunt supuşi (Evrei 2:5-9). Acest lucru îl putem citi în mai multe versete biblice. În Cuvântul făgăduit este scris: „Şezi la dreapta Mea, până voi pune pe vrăjmaşii Tăi sub picioarele Tale” (Ps. 110:1; Efes. 1:17-23; Evrei 2:5-9).
Şi pe Ştefan l-am putea chema ca martor: „Dar Ştefan, plin de Duhul Sfânt, şi-a pironit ochii spre cer, a văzut slava lui Dumnezeu, şi pe Isus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu; şi a zis: ‚Iată, văd cerurile deschise, şi pe Fiul Omului stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu’” (Fapte 7:55-56). De la întruparea Lui şi până la desăvârşire, noi Îl vedem pe iubitul nostru Răscumpărător lângă Dumnezeu, îndeplinind multe slujbe şi mijlocind pentru noi. Toate preumbririle şi simbolurile Vechiului Testament au devenit realitate în Fiul. Ca „Fiul lui Dumnezeu”, El este Răscumpărător, ca „Fiu al Omului” , El este prooroc, ca „Fiul lui David”, El este Împărat. Ca „Fiu al lui Avraam” El moşteneşte întreaga lume, iar prin El, noi suntem moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună-moştenitori cu Hristos.
El este „Mielul lui Dumnezeu” care, murind pe cruce, a şters toate păcatele lumii. El este „Mijlocitorul” noului Legământ (Evrei 8:6). El este „Marele Preot” care a intrat în Locul Prea Sfânt cu însuşi sângele Său, aşezându-l pe Scaunul Harului. (Evrei 9:11-12) El este Mijlocitorul nostru înaintea Tatălui (1Ioan 2:1). El S-a făcut totul pentru noi astfel încât, prin El, şi noi să putem deveni ceea ce este El. Numai credinţa în Isus Hristos este adevărata credinţă în Dumnezeu, pentru că Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine (2Cor.5:19).
În Sfânta Scriptură, planul de mântuire este scris într-o ordine desăvârşită. De aceea, fiecare lucru din Biblie trebuie lăsat în locul în care a fost pus şi în modul în care a fost scris. Dacă este scris „Mijlocitor”, cu siguranţă Dumnezeu a vrut să fie scris aşa. Absolut fiecare denumire trebuie lăsată în contextul în care a fost scrisă. Oamenii lipsiţi de descoperire au transformat într-o dezordine totală ordinea desăvârşită a planului de mântuire descris în Biblie. Ei au distrus puterea Cuvântului prin răstălmăcirile lor.(Au scos din funcţiune Cuvântul prin răstălmăcirile lor)

05/12/11 14:50

Old
Moderator

zacariah a scris:

În legătură cu acea judecată, Daniel L-a văzut pe Fiul Omului venind pe norii cerului şi stând înaintea Celui Îmbătrânit de zile.

Deci sunt doi, nu unul.

În calitate de Mare Preot şi Mijlocitor, El rămâne la dreapta lui Dumnezeu până când toţi vrăjmaşii Îi sunt supuşi (Evrei 2:5-9).

Nu evrei 2:5-9, ci fapte 7 il infatiseaza pe Domnul Iisus la dreapta lui Dumnezeu; dar asta arata ca nu este unul ci sunt doi. Unul dintre ei daca ar fi nu ar putea sa stea la dreapta Sa insus.
Acest lucru îl putem citi în mai multe versete biblice. În Cuvântul făgăduit este scris: „Şezi la dreapta Mea, până voi pune pe vrăjmaşii Tăi sub picioarele Tale” (Ps. 110:1; Efes. 1:17-23; Evrei 2:5-9).
Acelasi lucru. Tot doi sunt.

De la întruparea Lui şi până la desăvârşire, noi Îl vedem pe iubitul nostru Răscumpărător lângă Dumnezeu, îndeplinind multe slujbe şi mijlocind pentru noi.

Vezi ca incepi sa vii pe brazda?

El este Mijlocitorul nostru înaintea Tatălui (1Ioan 2:1).

Asa. Exact.

05/12/11 20:07

zacariah
membru

Ştim că Fiul lui Dumnezeu a venit şi ne-a dat pricepere să cunoaştem pe Cel ce este adevărat. Şi noi suntem în Cel ce este adevărat, adică în Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevărat şi viaţa veşnică.

05/12/11 20:31

valeriu
membru

Daniel 7:22  "...până când a veni Cel Îmbătrânit de zile şi a făcut dreptate sfinţilor Celui Prea Înalt, şi a venit vremea, când sfinţii au luat în stăpânire împărăţia."
E bine că aţi adus în discuţie versete despre "Cel Îmbătrânit de zile". Chiar doream să întreb: "Cel Îmbătrânit de zile" şi "Cel Prea Înalt", este unul şi acelaşi personaj?

05/12/11 20:37

Old
Moderator

Vezi si Daniel 7:13.
Daca esti de acord ca cel "ca un fiu al omului"este Domnul Iisus Hristos, acolo asemanarea e cu ceea ce cunosteau oamenii Vechiului Testament, adica un tata care-si binecuvanteaza fiul.

05/12/11 21:07

valeriu
membru

OLD TRAIAN a scris:

Vezi si Daniel 7:13.
Daca esti de acord ca cel "ca un fiu al omului"este Domnul Iisus Hristos, acolo asemanarea e cu ceea ce cunosteau oamenii Vechiului Testament, adica un tata care-si binecuvanteaza fiul.

Nu cred că acel "fiu al omului" este Domnul Isus. Deja avem 3 personaje care trebuiesc identificate.

05/12/11 22:26

Old
Moderator

Vezi si Psalm 2:8-12

Se refera cam la acelasi lucru, vazut din alta perspectiva.

05/12/11 22:40

valeriu
membru

În Ps.2:8 - 12 este vorba de Isus Fiul, dar nu numai Isus va cârmui cu un toiag de fier.
Apocalipsa 2:26, 27  "Celui ce va birui şi celui ce va păzi până la sfârşit lucrările Mele, îi voi da stăpânire peste Neamuri.
Le va cârmui cu un toiag din fier, şi le va zdrobi ca pe nişte vase de lut, cum am primit şi Eu putere de la Tatăl Meu."
Despre Isus se vorbeşte ca fiind Fiu al omului doar în Noul Testament, adică după ce se naşte prin fecioara Maria şi devine, literal, Fiu al omului.
Dar şi despre alţi fii ai omului se vorbeşte că vin pe norii cerului nu doar despre Isus. (Apocalipsa 14:14)

Ultima modificare de valeriu (05/12/11 23:13)

05/12/11 23:11

Old
Moderator

valeriu a scris:

În Ps.2:8 - 12 este vorba de Isus Fiul, dar nu numai Isus va cârmui cu un toiag de fier.
Apocalipsa 2:26, 27  "Celui ce va birui şi celui ce va păzi până la sfârşit lucrările Mele, îi voi da stăpânire peste Neamuri.
Le va cârmui cu un toiag din fier, şi le va zdrobi ca pe nişte vase de lut, cum am primit şi Eu putere de la Tatăl Meu."

"Fericiti si sfinti sunt cei ce au parte de intaia inviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoti ai lui Dumnezeu si ai lui Hristos si vor imparati cu El o mie de ani." (Apoc.20:6)

Faptul ca zice: "vor imparati cu El, mie imi spune ca-s coregenti.

Despre Isus se vorbeşte ca fiind Fiu al omului doar în Noul Testament, adică după ce se naşte prin fecioara Maria şi devine, literal, Fiu al omului.

Ce te face sa crezi ca in Vechiul Testament nu este numit asa, chiar daca oamenii inca nu-L cunosteau asa ci facea parte inca din "taina tinuta ascuns de veacuri"? In profetie deja era anuntat faptul ca va fi cunoscut cu natura umana.

Dar şi despre alţi fii ai omului se vorbeşte că vin pe norii cerului nu doar despre Isus. (Apocalipsa 14:14)

Faptul ca avea coroana de aur, nu este intamplator; coroana asta o merita! Eu cred ca este Domnul Iisus, singurul care pe meritul sau poarta coroana!

06/12/11 06:48

zacariah
membru

valeriu a scris:

Daniel 7:22  "...până când a veni Cel Îmbătrânit de zile şi a făcut dreptate sfinţilor Celui Prea Înalt, şi a venit vremea, când sfinţii au luat în stăpânire împărăţia."
E bine că aţi adus în discuţie versete despre "Cel Îmbătrânit de zile". Chiar doream să întreb: "Cel Îmbătrânit de zile" şi "Cel Prea Înalt", este unul şi acelaşi personaj?

Biblia iti raspunde la orice confuzie ,Ioan a vazut cine este Cel imbatrinit ...Apoc 1;  Şi, în mijlocul celor şapte sfeşnice, pe Cineva care semăna cu Fiul omului, îmbrăcat cu o haină lungă până la picioare şi încins la piept cu un brâu de aur.
Capul şi părul Lui erau albe ca lâna albă, ca zăpada; ochii Lui erau ca para focului;
Dan 7.9; Dan 10.6; Apoc 2.18; Apoc 19.12;
picioarele Lui erau ca arama aprinsă şi arsă într-un cuptor; şi glasul Lui era ca vuietul unor ape mari.
În mâna dreaptă ţinea şapte stele. Din gura Lui ieşea o sabie ascuţită cu două tăişuri, şi faţa Lui era ca soarele când străluceşte în toată puterea lui.
Când L-am văzut, am căzut la picioarele Lui ca mort. El Şi-a pus mâna dreaptă peste mine şi a zis: „Nu te teme! Eu sunt Cel Dintâi şi Cel de pe Urmă,
Cel Viu. Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu ţin cheile morţii şi ale Locuinţei morţilor.
ISAIA 9;6 . Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.”

Vedem clar ca Fiul este Parintele vesniciilor !

06/12/11 07:38

valeriu
membru

OLD TRAIAN a scris:

Faptul ca avea coroana de aur, nu este intamplator; coroana asta o merita! Eu cred ca este Domnul Iisus, singurul care pe meritul sau poarta coroana!

În profeţia lui Daniel cap. 7  apar cele trei personaje: „Cel Îmbătrânit de zile”, „Cel Prea Înalt” şi „unul ca un fiu al omului”. Acum, întrebarea era: „Cel Îmbătrânit de zile” este unul şi acelaşi cu „Cel Prea Înalt” sau sunt două personaje diferite?
În cazul în care sunt două personaje diferite trebuie (este bine) să ştim exact cine sunt, apoi putem constata cine este cel ce vine pe nori.
Nu  că ar fi o confuzie în mintea mea, cum spune "zacariah", desigur, putem  da greş, dar merită discutate pentru a şti exact cui trebuie să ne închinăm.

Cel ce venea pe nori purta pe cap o cunună de aur (Apoc. 14:14). În Apocalipsa găsim multe personaje care purtau cununi de aur sau împărăteşti (acestea tot de aur erau): Apoc. 4:4,  9:7,  12:3, etc. Să revenim la cel din 14:14. Dacă acesta este Isus, cum de primeşte ordin de la un înger mai mic în rang decât El? Ştim că îndată ce a fost înviat, Isus a fost „ridicat” la dreapta lui Dumnezeu. Nu putea primi acel ordin direct de la Dumnezeu (Apoc. 14:15)? Celălalt înger care avea cosorul cine era (Apoc 14:17)? Tot Domnul Isus? Merită puţină „lumină” în aceste lucruri fără să ne lăsăm influenţaţi de diferite religii. Merg doar pe logica Bibliei.

06/12/11 09:39

Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08
Avand in vedere ca la cruce Isus isi incredinteaza mama, se presupune ca Iosif murise?

18/12/11 14:44

Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07
Eu m-am intrebat altceva cu privire la scena de la cruce amintita de tine: De ce Si-a incredintat Isus mama lui Ioan si nu fratilor Lui, care traiau ( ex. Iacov, care a fost conducatorul bisericii din Ierusalim, ceva mai tarziu.. ) Oare pentru ca Iacov nu a crezut in El decat dupa inviere? Oare pentru ca avea mai multa incredere in Ioan, prietenul Lui, care ii fusese aproape pana la capat?

Evident intrebarile astea nu sunt de viata si de moarte, dar daca tot s-a adus subiectul, eram curioasa ce parere aveti ..

18/12/11 14:59

Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08
Eu cred ca Isus vrea sa ne transmita faptul ca legaturile spirituale sunt /ar trebui sa fie mult mai puternice decat cele firesti, de sange, cred ca El incearca sa ne faca sa intelegem ca insasi Fecioara(pe care o idolatrizeaza ortocsii) nu ii era mai apropiata decat oricare persoana care face Voia Tatalui.

18/12/11 15:18

Old
Moderator

Roxana a scris:

Avand in vedere ca la cruce Isus isi incredinteaza mama, se presupune ca Iosif murise?

Se poate presupune ca iosif murise, si mai devreme; expresia "mama fi fratii tai te cauta afara" ne sugereaza asta. Nu spune "parintii tai". In plus, Maria apare uneori in activitatea publica a lui Iisus, insa Iosif nu. De ce? Se crede ca ca a fos luat de romanii care racolau barbati pentru trupele cantonate in diverse garnizoane din imperiu; Sau poate pentru munca silnica; romanii construiau drumuri peste tot in imperiu.

Tanara crestina a scris:

De ce Si-a incredintat Isus mama lui Ioan si nu fratilor Lui...

Poate si ioan avea nevoie de incurajarea ei; este stiut faptul ca Maria cunostea menirea lui Iisus, iar Ioan fiind cel mai tanar dintre ucenici avea si el nevoie de ajutor.
Totusi nu Ioan avea cea mai mare nevoie de sprijin, ci Maria;

Putem sa retinem si faptul ca Ioan era de fata, dar despre fratii lui nu stim ca ar fi fost.

18/12/11 21:34

Pagini: 1 ... 24 25 26 27 28 29 30 ... 35    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la