TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Studiu biblic/Nelamuriri din Biblie Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 25 26 27 28 29 30 31 ... 35
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Deasemeni, poate Ioan nu era intamplator cel mai iubit dintre ucenici. Poate ca inca din timpul apostolatului s-a dovedit mai capabil decat ceilalti in a-L intelege pe Isus si lucrarea ce urma sa o implineasca. Stim ca dintre toti apostolii el ajunge sa propovaduiasca Vestea intr-un mod teologic profund (doar Pavel v-a mai oferi teologie de o adancime comparabila), si asta ar fi putut face din Ioan un sfatuitor spiritual (un duhovnic) potrivit pentru Maria care, se spune ca, a contribuit si ea la lucrarea de Increstinare. In plus se pare ca il caracteriza si o blandete aparte ce-l face potrivit pentru rolul de fiu mangaietor al Mariei.

Roxana a scris:

...Fecioara(pe care o idolatrizeaza ortocsii)...

Esti sigura ca termenul "idolatrizeaza" este cel mai aproape de adevar (facand abstractie de extrema superstitiosilor si a celor cu exces de zel pentru ea)? Ortodocsii sustin ca o preacinstesc.
  Acum nu stiu cat este de corect sa te rogi ei sa mijloceasca cu rugaciuni (suplimentare) la Isus...

Ultima modificare de Oblio (19/12/11 02:00)

19/12/11 01:29

valeriu
membru

Inregistat: 02/01/11

Oblio a scris:

Acum nu stiu cat este de corect sa te rogi ei sa mijloceasca cu rugaciuni (suplimentare) la Isus...

Să înţeleg din răspunsul tău că Maria, mama lui Isus, este înviată?

Din expresia lui Isus: „Femeie, iată fiul tău!”, cred că Isus a vrut altceva să spună decât o încredinţare în grija lui Ioan. Nu este pentru prima dată când Isus i se adresează: „Femeie!”

19/12/11 18:26

junia
membru

Inregistat: 18/09/11
Evrei 13:7
"Aduceti-va aminte de conducatorii vostrii care v-au vestit Cuvantul lui Dumnezeu, uitati-va cu bagare de seama la sfarsitul felului lor de vietuire si urmati-le credinta."

De ce e mai important sfarsitul vietuirii lor decat toata viata pe care au trait-o pana atunci?

21/12/11 14:34

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

junia18 a scris:

Evrei 13:7
De ce e mai important sfarsitul vietuirii lor decat toata viata pe care au trait-o pana atunci?

Pentru ca "toamna se numara bobocii". Numeri ce a ramas pana toamna; asta vrea sa spuna.
Sfarsitul vietuirii e graitor pentru sistemul de valori pe care l-a promovat.

Eu cred ca se refera cu precadere la credinciosii care au excelat, multi au suferit ca martiri.
O credinta superficiala nu-i ducea la martiraj, ci-i facea sa-l evite.

Ceea ce mi se pare important este ca nu zice "urmati-le exemplul", ci "urmati-le credinta"; o credinta care te face sa stii cum sa traiesti si sa stii cum sa mori!

21/12/11 14:42

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08
Cum intelegi versetul acesta ? Daca il intelegi cumva :P

Adevarat va spun ca unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea pana nu vor vedea pe Fiul omului venind in Imparatia Sa." (Mat.16:28)

05/01/12 22:16

Oblio
membru

junia18 a scris:

Omul induhovnicit urca spre neprihanire tot restul vietii pe care o mai are de trait. La urma curajul de a lucra dupa Credinta atinge apogeul, devine mult mai daruit, eliberat de orice teama si daca se cere chiar jertfitor pana la moarte.

Daniel, chiar de curand mi-am framantat si eu mintea (pentru a nu stiu cata oara) cu acest verset. Tentatii de a specula sunt multe, dar nu vreau sa ma hazardez, poate sunt altii care au inteles mai multe.
  Pot spune doar ca, in limbajul biblic, expresia "pana ce" nu implica intotdeauna o limita in timp ca si cand abia atunci ei vor trebui sa moara (pentru asta pot gasi exemple care sa edifice in alte versete).

Ultima modificare de Oblio (06/01/12 19:10)

06/01/12 19:09

daniel
membru

Am citit eu de multe ori versetul dar zilele astea l-am auzit de n'spe ori si chiar m-am gandit sa aflu ce au inteles altii ca eu nu am inteles nimic. Mi-e obosita mintea acum dar cred ca ar fi argumente in favoarea a ceea ce spui tu cand vorbesc profetii de rau (poate si de bine :P) in VT.

Daca ai exemple clare scrie vreo 2-3 pentru ca sa stiu unde gasesc cand voi avea nevoie. :P

Ultima modificare de daniel (07/01/12 00:17)

07/01/12 00:16

Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07

daniel a scris:

Adevarat va spun ca unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea pana nu vor vedea pe Fiul omului venind in Imparatia Sa." (Mat.16:28)

Intotdeauna pentru a intelege ceva, este bine sa privim la context.

Matei 16:27 - continuand sa-Si invete ucenicii, Isus a vorbit profetic despre a doua Sa venire atunci cand El, Fiul omului, se va intoarce in slava Tatalui Sau, cu ingerii Sai (cf. Mat.24:30,31; 2Tes 1:7) Fiind ,,Fiul Dumnezeului celui viu" (Mat.16:16), El are o natura divina si fiind ,,Fiul omului", are o natura umana. Atunci Domnul Isi va rasplati slujitorii pentru credinciosia lor.

Faptul ca a vorbit despre revenirea Sa L-a determinat pe Isus sa afirme ca unii din ucenicii ce stau aici cu El vor avea permisiunea sa vada Imparatia Sa, inainte de a gusta moartea. Acesta afirmatie i-a determinat pe multi sa inteleaga gresit planul Imparatiei, pentru ca s-au intrebat cand L-au vazut ucenicii pe Domnul venind in Imparatia Sa. Explicatia este data de urmatorul eveniment, schimbarea la fata ( 17:1-8)

Sursa: John F. Walvoord si Roy B. Zuck, Comentariu al Noului Testament, Editura Fundatiei E.B.E, Cluj-Napoca, 2005

Acest comentariu este unele din intrumentele pe care le folosesc in studiu biblic si, din ce am citit in el, pare foarte bun.

07/01/12 09:12

daniel
membru

Faptul ca a vorbit despre revenirea Sa L-a determinat pe Isus sa afirme ca unii din ucenicii ce stau aici cu El vor avea permisiunea sa vada Imparatia Sa, inainte de a gusta moartea.
Nu mi se pare corecta aceasta afirmatia pentru ca nu cred ca Isus "venea in imparatia Sa" cand era pe munte cu ucenicii.

Din Matei 16:28 eu inteleg 2 lucruri (unu din ele consider ca nu s-a implinit in capitolul urmator, cum reiese din citat). O parte din oamenii contemporani lui Isus aveau
1. Sa vada pe Imparat in toata splendoarea Sa
2. La momentul cand il vad, El vine in imparatia Sa.

Ceea ce am gasit eu, si cred ca e relevant, este ca la schimbarea la fata 3 ucenici "au vazut slava Imparatului/slava ce are sa fie in imparatia Lui". Ramane de lamurit "cand vine Isus in Imparatia Sa?". E corect daca spun ca la acel moment El "venise in imparatia Sa" ?

Oblio  a dat o alta (posibila) explicatie, cu totul diferita de a 'noastra'. Cred ca e bine sa fi deschis la orice idee si daca ajungi sa-ti insusesti una sa nu faci pe fariseul care da cu bata-n balta ca doar el stie cum e cu "religia adevarata". :D....recunosc, eu ma confrunt cu problema asta :P

Ultima modificare de daniel (07/01/12 13:04)

07/01/12 12:12

Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07

daniel a scris:

daniel a scris:

Din Matei 16:28 eu inteleg 2 lucruri (unu din ele consider ca nu s-a implinit in capitolul urmator, cum reiese din citat). O parte din oamenii contemporani lui Isus aveau

Acum chiar nu vreau sa crezi ca insist ca explicatia gasita de mine e cea corecta, dar eu nu am inteles deloc explicatia versetului oferita de tine.

De aceea, te rog, explica-mi:

daniel a scris:

O parte din oamenii contemporani lui Isus aveau

- CINE, mai exact, sunt acesti contemporani?:

daniel a scris:

O parte din oamenii contemporani lui Isus aveau

- CAND aveam sa vada, contemporanii mentionati de tine, pe Isus in splendoarea Sa?

daniel a scris:

-Iar partea asta nu o inteleg chiar deloc.

Ultima modificare de Tanara crestina (08/01/12 12:48)

07/01/12 19:36

daniel
membru

- CINE, mai exact, sunt acesti contemporani?

Nu specifica "cine".

- CAND aveau sa vada, contemporanii mentionati de tine, pe Isus in splendoarea Sa?
Incepand cu ziua in care a afirmat Isus versetul 28 pana cand aveau sa moara oamenii la care face referire El.

Raspunsu la intrebare este dat in 17; Petru, Iacov si Ioan au vazut slava lui Isus.

-Iar partea asta nu o inteleg chiar deloc.
Nu stiu de ce. :D  Cred ca e mai usor daca iti dau un exemplu.

Ieri, 7.01.2012 eu fac afirmatia: Adevarat va spun ca unii din cei ce stau aici [dintre forumisti] nu vor gusta moartea pana nu vor vedea pe Daniel [:P]  venind in imparatia sa.

Astazi, 8.01.2012, un forumist ma vazut. Intrebarea este : 1. Arat ca un rege ? 2. Vin sa domnesc ?

Forumistul care m-a vazut a vazut ceva diferit la mine decat la ceilalti. Eram imbracat ff frumos, imi stralucea fata, eram minunat. :D

Cine=forumisti

Cand=8.01.2012

1. Sa vada pe Imparat in toata splendoarea Sa=Daniel sa arate ca un imparat, sa poarte haine de imparat, scumpe :P

2. La momentul cand il vad, El vine in imparatia Sa.= [cand il vad forumistii, adica astazi], Daniel vine sa domneasca. (nu merg la gradinita ca dupa nu'sh cati ani de scoala sa ma lase tata sa domnesc, am facut scoala, am dreptul sa domnesc, si chiar domnesc.)

Parerea mea vizavi de punctul:
2. La momentul cand il vad, El vine in imparatia Sa.= forumistul nu stie daca Daniel se inscauna in Domnia Ardealului, dar, ce-i drept, arata ca un imparat. [idem era cu Isus, nu cred ca in ziua cand s-a schimbat la fata de fapt "venea" sa isi ia imparatia]

Ultima modificare de daniel (08/01/12 13:56)

08/01/12 13:49

Oblio
membru

daniel a scris:

Daca ai exemple clare scrie vreo 2-3 pentru ca sa stiu unde gasesc cand voi avea nevoie. :P

Maine sper sa am ceva timp. Oricum, promit ca vei avea exemplele.

Cand vine Isus in Imparatia Sa?

"Când va veni Fiul omului în slava Sa, cu toţi sfinţii îngeri, va şedea pe scaunul de domnie al slavei Sale.Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre(Matei 25:31,32)

Chiar daca Isus sta acum la dreapta Tatalui, va fi recunoscut ca Imparat peste toate abia la Judecata. Deci cand va reveni, si o va face in toata slava pentru ca si Pamantul sa fie eliberat de "stapanul veacului acesta" si sa-i fie supuse astfel toate.

Voi cum intelegeti expresia "nu vor gusta moartea"? Oare trebuie sa intelegem ca nu parasesc viata pamanteasca ori sunt/raman vii precum Avraam, Isaac sau Iacov (dupa cum ne sunt descrisi de insusi Domnul Isus)? In ce fel credeti ca acestia sunt vii (spre deosebire de cei morti), doar in amintire (scrisi in Cartea Vietii) sau asteapta (constienti) asemeni celor ce parasind "cortul acesta" li s-a dat sa fie imbracati cu acea "haina alba". Sa ofere oare haina aceasta o pregustare a Paradisului, a ceea ce inseamna rasplata finala de dupa judecata? Este ea biletul de intrare intr-un loc de asteptare demn pentru cei gasiti vii in duh?
  Acestea sunt intrebarile mele legate de acest verset (si altele), care ma framanta si care probabil nu vor primi un raspuns clar in aceasta viata.

Ultima modificare de Oblio (08/01/12 15:56)

08/01/12 15:50

Oblio
membru

daniel a scris:

Iti raspund printr-o nota de subsol, din biblia lui Bartolomeu Anania, la o expresie asemanatoare din Matei 1:25a (Şi nu a cunoscut-o până ce ea L-a născut pe Fiul ei .):

"În limbajul biblic: a cunoaşte (o femeie): a avea legături trupeşti (cu ea). Evanghelistul e preocupat aici numai de faptul că Iisus S'a născut din Fecioară (prin zămislirea de la Duhul Sfânt). Textul de faţă nu atestă în mod explicit pururea-fecioria Mariei, aşa cum ea reiese din restul Evangheliilor şi din tradiţia Bisericii, dar nici nu o infirmă. Adverbul-prepoziţie héos = până, până ce, până când, are şi semnificaţia de continuitate, perpetuitate (Bailly). Verbul care o precede, ouk egínosken = nu a cunoscut-o (redat în limbile moderne prin perfectul compus), este în original imperfectul durabil (Osty), adică exprimă o acţiune care nu se termină, care nu are un capăt. Compară pe héos de aici cu cel din 2 Rg 6, 23: [Micol] „n'a avut copii până în ziua morţii ei“; Ps 109, 1: „Şezi de-a dreapta Mea până ce voi pune pe vrăjmaşii Tăi aşternut picioarelor Tale“; Mt 28, 20: „Iată, Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului“; Lc 2, 37: [Proorociţa Ana] „văduvă până la optzeci şi patru de ani“. În toate cazurile, héos nu semnifică un capăt al acţiunii sau situaţiei care-l angajează (că adică Micol ar fi avut copii după moarte, că Fiul n'ar mai fi şezut de-a dreapta Tatălui după înfrângerea vrăjmaşilor, că Iisus n'ar mai fi cu apostolii după sfârşitul veacului, că proorociţa Ana s'ar fi recăsătorit după vârsta de 84 de ani), de unde rezultă fără echivoc că textul de faţă nu implică o legătură maritală între Iosif şi Maria, nici înainte şi nici după naşterea lui Iisus."

Se intelege ca poti sa faci abstractie de scopul acestei dizertatii (ce poate fi subiectiv sau nu in functie de convingerile fiecaruia) si sa extragi doar ceea ce te intereseaza. Dealtfel, partea ingrosata este raspunsul meu, dar am considerat ca nu am dreptul sa hacuiesc ceva ce nu-mi apartine. :)

Ultima modificare de Oblio (09/01/12 22:54)

09/01/12 22:46

Old
Moderator

daniel a scris:

Intrebarea directa este: "cand Domnul Iisus a afirmat aceasta, credea ca Imparatia va veni cu putere in aceeasi generatie"?

10/01/12 10:53

dhannyella
membru

Inregistat: 06/06/09

daniel a scris:

daniel,poate te ajuta versetul de mai jos sa il intelegi pe "al tau " :D

"Adevarat,adevarat va spun,ca cine asculta cuvintele Mele,si crede in Celce m-a trimis,are viata vesnica,si nu vine la judecata ci a trecut din moarte la viata" Ioan 5:24

"Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]

10/01/12 18:03

daniel
membru

Mersi Tanara Crestina,oblio, old si dhannyella pentru raspunsuri.

@dhanyella  in acel verset cred ca se refera la faptul ca judecata inseamna, pentru noi, primirea vietii vesnice. Oricum, ne vom infatisa la judecata dar nu in vederea obtinerii/sau nu, a vietii vesnice.  (vezi Romani 14:10..2Corinteni5:10 e mai clar:D)

oblio a scris:

Voi cum intelegeti expresia "nu vor gusta moartea"? Oare trebuie sa intelegem ca nu parasesc viata pamanteasca ori sunt/raman vii precum Avraam, Isaac sau Iacov (dupa cum ne sunt descrisi de insusi Domnul Isus)?
Mie mi s-a parut interesant ca Saducheii nu l-au contrazis pe Isus cand a afirmat ca patriarhii traiesc. Avraam, Isaac si Iacov au gustat moartea "trupului". Dar Enoh de exemplu, a fost luat la Dumnezeu, idem Ilie. Acum, stiind ca Hristos este "cel dintai rod" (al invierii), "parga celor adormiti", sa insemne ca "viata (de acum) a patriarhilor e "cumva" intre a "celor morti" si "viata lui Isus, de dupa inviere" ( cea care o vom avea si noi-doar la sfarsit)  ?

Cred ca expresia "nu vor gusta moartea" nu se refera la moartea normala, a trupului.

In ce fel credeti ca acestia sunt vii (spre deosebire de cei morti), doar in amintire (scrisi in Cartea Vietii) sau asteapta (constienti) asemeni celor ce parasind "cortul acesta" li s-a dat sa fie imbracati cu acea "haina alba". Sa ofere oare haina aceasta o pregustare a Paradisului, a ceea ce inseamna rasplata finala de dupa judecata? Este ea biletul de intrare intr-un loc de asteptare demn pentru cei gasiti vii in duh?
Nu stiu ce sa spun. Acum mi-a venit o idee.:D Isus ii zice talharului, inainte sa moara, "azi vei fi cu mine in rai". Probabil ca exista o stare de constienta si poate ca cei imbracati in haine albe, vazand "cerul", gusta din Paradis.

old a scris:

Intrebarea directa este: "cand Domnul Iisus a afirmat aceasta, credea ca Imparatia va veni cu putere in aceeasi generatie"?
Nu e relevant raspunsul intrebarii. Nu poti zice ca Isus s-a gandit ca in aceea generatie urma sa vina sfarsitul si de aceea a facut acea afirmatie. Nu ar fi facut afirmatii bazate pe "presimtiri".

Ultima modificare de daniel (10/01/12 21:15)

10/01/12 20:57

Old
Moderator

daniel a scris:

Mersi Tanara Crestina,oblio, old si dhannyella pentru raspunsuri.

Eu nu am raspuns asa ca n-ai de ce sa-mi multumesti. :D

oblio a scris:

Voi cum intelegeti expresia "nu vor gusta moartea"? Oare trebuie sa intelegem ca nu parasesc viata pamanteasca ori sunt/raman vii precum Avraam, Isaac sau Iacov (dupa cum ne sunt descrisi de insusi Domnul Isus)?

Mie mi s-a parut interesant ca Saducheii nu l-au contrazis pe Isus cand a afirmat ca patriarhii traiesc. Avraam, Isaac si Iacov au gustat moartea "trupului".

Nu l-au contrazis pentru ca a fost coerent in expunere. Si ei chiar daca nu erau convinsi nu aveau ce sa combata.

Iisus nu a spus Saducheilor ca patriarhii nu au murit, nici ca ei continua sa traiasca. Scriitorul biblic surprinde corect ideea. "Cat priveste invierea mortilor, oare n-ati citit ce vi s-a spus de Dumnezeu, cand zice:
"Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov"? Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii."
(Matei 22:31,32)
Iisus vorbeste despre deci despre invierea mortilor, nu de faptul ca patriarhii ar fi vii.

daniel a scris:

Acum mi-a venit o idee.:D Isus ii zice talharului, inainte sa moara, "azi vei fi cu mine in rai". Probabil ca exista o stare de constienta si poate ca cei imbracati in haine albe, vazand "cerul", gusta din Paradis.

Poate ai inteles gresit gramatica textului. Domnul Iisus nu a mers in acea zi in rai (nici macar spiritual), ci a mers in locuinta mortilor.

old a scris:

daniel a scris:

Nu e relevant raspunsul intrebarii. Nu poti zice ca Isus s-a gandit ca in aceea generatie urma sa vina sfarsitul si de aceea a facut acea afirmatie. Nu ar fi facut afirmatii bazate pe "presimtiri".

Poate intrebarea nu e destul de relevanta. Raspunsul nu este nici relevant nici nerelevant inainte de a fi formulat. :D

10/01/12 22:25

Oblio
membru

OLD TRAIAN a scris:

Cred ca vizezi Matei 24:34...

"Adevărat vă spun că nu va trece neamul acesta, până se vor întâmpla toate aceste lucruri."

Privind la evenimentele care preced sfarsitul "veacului acesta" si revenirea Fiului(Matei 24:3-31), mi-e greu sa cred ca Isus gandea ca se vor derula de-a lungul a catorva zeci de ani. Termeni tradusi ca neam, veac, poate ar trebui intelesi diferit de sensul lor propriu uneori. Daca voi gasi timp, o sa caut sa aflu cate ceva despre aceste cuvinte/expresii asa cum sunt ele scrise in original. Totusi, daca nu I-a fost dat sa cunoasca ziua si ceasul (Matei 24:36), se poate ca Tatal sa-i fi insuflat cuvintele profetice fara sa-I fi facut cunoscut ca sunt pentru generatii intregi.
  Interesant de observat este si Pavel care ajunge sa creada ca invierea mortilor este aproape, el nestiind atunci ca pamantul este cu mult mai intins decat cunosteau ei.

Ultima modificare de Oblio (10/01/12 22:37)

10/01/12 22:26

Old
Moderator

Nu ma refeream la asta. Dar se completeaza.

10/01/12 22:51

Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08
De ce se leganau darurile in Vechiul Testament?Si leganarea se practica  sus/ jos sau stanga/dreapta.Si tot referitor la leganat, ""vesnica pomenire"" cu leganarea colivei are legatura cu leganarea din VT? Multumesc.

08/02/12 07:14

Oblio
membru

In Biblie nu am gasit o explicatie care sa dezvaluie simbolistica acestui act. Leganarea pare sa fie un gest de comuniune si adoratie fata de Dumnezeu. Deasemeni se poate sa exprime asezarea linistii si impacarii cu Dumnezeu.
Evreii aveau (nu stiu daca si acum) obiceiul de a se legana atunci cand se rugau.
  La ortodocsi se obisnuieste leganarea colivei in ideea sustinerii celui mort de a fi iertat si inaltat la Cer.

Ultima modificare de Oblio (21/02/12 13:37)

21/02/12 13:37

Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08
Multumesc Oblio !

21/02/12 20:00

jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
Citeam de curand versetele astea

1 Corinteni 15

3. V-am invatat inainte de toate, asa cum am primit si eu: ca Hristos a murit pentru pacatele noastre, dupa Scripturi;
4. ca a fost ingropat, si a inviat a treia zi, dupa Scripturi;
5. si ca S-a aratat lui Chifa, apoi celor doisprezece.

si mi-a sarit in ochi faza cu "cei doisprezece".Care 12?Ca Iuda nu mai era.Si nu poate fi un termen generic, pentru ca in alte locuri, cand se vorbeste de aratarile lui Isus dupa inviere, scrie "cei 11".

Cei unsprezece ucenici s-au dus in Galileea, pe muntele unde le poruncise Isus sa mearga. (Mat.28:16)

In sfarsit, S-a aratat celor unsprezece, cand sedeau la masa; si i-a mustrat pentru necredinta si impietrirea inimii lor, pentru ca nu crezusera pe cei ce-L vazusera inviat. (Marc.16:14)

La intoarcerea lor de la mormant, au povestit toate aceste lucruri celor unsprezece si tuturor celorlalti. (Luc.24:9)

S-au sculat chiar in ceasul acela, s-au intors in Ierusalim si au gasit pe cei unsprezece si pe cei ce erau cu ei, adunati la un loc (Luc.24:33)

Ultima modificare de jezzy (22/02/12 11:41)

22/02/12 11:41

Old
Moderator

Wow.

Tu chiar citesti Biblia! :)

Inca nu am vazut asta!

Pai, sa fie Matia?
In mod sigur i s-a aratat si lui, pentru ca atunci cand este ales Matia in locul lui Iuda, se spune: "dintre cei ce ne-au insotit in toata vremea...de la botezul lui Ioan, pana in ziua cand s-a inaltat..." "...sa ne insoteasca drept martor al invierii Lui..."

Pe cand apare apostolul Pavel sunt 12. Si e grup functional. "cei 12 au adunat multimea ucenicilor, si au zis: "Nu este potrivit pentru noi sa lasam Cuvantul lui Dumnezeu ca sa slujim la mese" Fapte 6

22/02/12 11:55

jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
Stai linistit, ca si eu am citit textul asta de o gramada de ori si abia acum am observat.

Nu stiu daca e vorba de Matia, pentru ca mai departe scrie:

1 Corinteni 15

6. Dupa aceea S-a aratat la peste cinci sute de frati deodata, dintre care cei mai multi sunt inca in viata, iar unii au adormit.

7. In urma S-a aratat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor

8. Dupa ei toti, ca unei starpituri, mi S-a aratat si mie.
.

S-ar putea ca Matia sa faca parte din categoria "tuturor apostolilor".Si parca aratarile astea sunt enumerate cronologic.Cel putin asa mi se pare.Nu se spune ca Matia era cu ceilalti ucenici in ziua invierii.Pentru ca la situatia asta se refera cand vorbeste de cei 12.

22/02/12 12:11

Pagini: 1 ... 25 26 27 28 29 30 31 ... 35    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la