TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Studiu biblic/Nelamuriri din Biblie Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 35
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
In ce priveste juramantul Domnului:

Evrei 6
13    Dumnezeu, cand a dat lui Avraam fagaduinta, fiindca nu putea sa Se jure pe unul mai mare decat El, S-a jurat pe Sine insusi
16    Oamenii, ce-i drept, obisnuiesc sa jure pe cineva mai mare; juramantul este o chezasie care pune capat oricarei neintelegeri dintre ei.
17    De aceea si Dumnezeu, fiindca voia sa dovedeasca cu mai multa tarie mostenitorilor fagaduintei nestramutarea hotararii Lui, a venit cu un juramant;
18    pentru ca, prin doua lucruri care nu se pot schimba si in care este cu neputinta ca Dumnezeu sa minta, sa gasim o puternica imbarbatare noi, a caror scapare a fost sa apucam nadejdea care ne era pusa inainte,

10/06/08 09:29

the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08
"Dacă trăim prin Duhul,să şi umblăm prin Duhul"(Galateni 5:25)
Întrebarea mea ar fi care este diferenţa dintre a trăi prin Duhul şi a umbla prin Duhul?nu este acelaşi lucru?

10/06/08 13:19

Site web  
+Archangel+
Moderator

Coreleaza cu versetul 18 (Dacă sînteţi călăuziţi de Duhul, nu sînteţi supt Lege.) Problema este ca unii asociaza Harul cu libertinismul (vezi Romani cap 5-8) si considera ca daca nu mai sunt sub Lege atunci nu mai au nicio lege. Ceea ce este fals. Desi Duhul Sfant este pecetea noastra tot El este si indrumatorul nostru de care trebuie sa ascultam sau, mai bine zis, prin care trebuie sa umblam (adica sa traim).

Acest verset se potriveste foarte bine si corintenilor care, desi traiau prin Duhul (deoarece nu duceau lipsa de niciun dar), erau lumesti si nu umblau in purtarea lor prin Duhul.

Versetul 18 afirma ca nu mai suntem sub Lege ci suntem sub Har iar versetul 25 vine sa completeze spunand ca Har nu inseamna anarhie.

Sper ca ai inteles ceva. :D

10/06/08 13:42

the_stranger
membru

da....ai pus in paranteză umblăm(adică să trăim)... asta ar însemna că sunt sinonime şi se doreşte prin repetarea lor întărirea îndemnului sau cel puţin aşa înţeleg eu..

10/06/08 13:52

Site web  
+Archangel+
Moderator

Pfff... greseala mea.

Deci... sa traim prin Duhul inseamna ca noi traim prin credinta. Sa umblam prin Duhul inseamna sa ascultam de El. Sunt doua lucruri diferite asa cum e diferita mantuirea de sfintire.

10/06/08 14:13

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
eu nu inteleg pasajul din Romani 9:12-23 ,mai ales versetele 15 ,19 ,20 . In prima faza am inteles ceva de genu :"stii ,fac ce vreau ,ca doar Eu sunt Stapanul aici ,asa ca gura mica ,nu ai ce comenta ,daca nu esti printre favoritii mei ,asta e ,poate altadata" . In a 2-a urmeaza sa vad .
Vreo explicatie ceva ,stiti vreo predica din asa ceva ,interpretare ?

21/06/08 18:11

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Mie mi se par destul de clare lucrurile.

21/06/08 23:58

+Archangel+
Moderator

Pai acolo este vorba despre suveranitatea lui Dumnezeu si despre faptul ca El poate face ce vrea.

22/06/08 13:43

RainSong
membru

pai luminati-ma si pe mine .Din moment ce impietreste anumite inimi de ce dupaia le mai si judeca ?De ce cheama numa pe cine are chef ? Mi se pare nedrept ... si Dumnezeu e dragoste ,dreptate etc etc ,deci trebe sa fie o chestie pe care au am omis-o . Nu mi se pare joc corect sa iubeasca pe unu ,sa urasca pe altul ,sa aiba mila de unul ,si pe altul sa il nenoroceasca .Daca e faza ca uraste pe cineva de dinainte d a se fi nascut ,atunci nu mai e egalitate de sansa ,cum mai ajunge ala in rai ? ... deja ma simt urata de Dumnezeu ,de asta mi se intanpla numa chestii naspa :rolleyes: [si inteleg si de ce tata tine cu fra ,mama cu sis ,si eu raman cu mine :D]

22/06/08 14:17

simona
membru

Din cate am inteles eu la o predica, nu poti explica foarte bine textul. Dar, Dumnezeu e suveran. El stie ce se va intampla in viitorul nostru. El stie ce decizii vom lua. Deci... Stie cand il vom alege pe El, sau cand il vom lepada. Iar referitor la faptul ca are mila de cine vrea... Pfff... L-a dat pe Isus, singurul Sau Fiu pentru noi... O mana de pamant... Vrei mai mult?

Si atunci, intreb... Cine suntem noi sa ii cerem socoteala?

22/06/08 14:28

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
RainSong, cateva ganduri despre impietrire : daca te uiti la Exod , unde e vorba de impietrirea inimii lui faraon, poti observa ca intai faraon e cel ce-si impietreste inima (de mai multe ori) apoi i-o impietreste Dumnezeu. Prin analogie, as zice ca Dumnezeu nu impietreste nimanui inima de la inceput, altfel ar fi nedrept. Si cum nu poate fi nedrept, cred ca impietreste doar inimile celor care si le-au impietrit deja de cateva ori, celor care L-au respins de cateva ori etc.

Cat despre chemare, ii cheama pe toti la mantuire, dar stie cine va raspunde chemarii si cine nu.

Si de iubit ne iubeste pe toti la fel de mult :) .

22/06/08 14:32

the_stranger
membru

april a scris:

Si de iubit ne iubeste pe toti la fel de mult :) .

april,azi am fost la un botez şi fratele care predica a spus cu tărie că Dumnezeu nu-i iubeste pe toţi la fel.El afirma că Dumnezeu îi iubeşte mult mai mult pe copii Săi care aleg să facă voia Lui decât pe ceilalţi care îi întorc spatele.Dar aşa cum spuneai şi tu...Dumnezeu îi cheamă pe toţi la pocăinţă deoarece vrea să întărească astfel că El este dragoste.

RainSong am citi pe undeva că voia Lui Dumnezeu este exact ceea ce am alege noi dacă am gândi aşa cum o face El.

22/06/08 14:42

Site web  
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

the_stranger a scris:

april,azi am fost la un botez şi fratele care predica a spus cu tărie că Dumnezeu nu-i iubeste pe toţi la fel.El afirma că Dumnezeu îi iubeşte mult mai mult pe copii Săi care aleg să facă voia Lui decât pe ceilalţi care îi întorc spatele.

O fi spus el cu tarie, dar nu are monopol pe dragostea lui Dumnezeu.

El a murit pentru toti, pentru ca i-a iubit pe toti inca de cand erau pacatosi, indiferent daca L-au acceptat dupa sau nu . Noi nu avem si nu putem avea niciodata vreun merit in asta. El ne iubeste din cauza Lui, si nu din cauza noastra. As putea spune ca are o grija speciala fata de copiii Lui, dar nu ca ii iubeste mai mult decat pe ceilalti. Nu e nimeni care sa-i merite dragostea, si nu suntem mai buni decat cei care ii intorc spatele.

22/06/08 14:56

RainSong
membru

multumesc :)
In fine ,eu tot nu inteleg de ce l-a urat pe Eseu ...

24/06/08 19:20

the_stranger
membru

RainSong,eu cred că l-a urât deoarece  Dumnezeu ştia dinainte că acesta nu va aprecia drepurile cu care l-a înzestrat...gândeşte-te un pic:să-ţi vinzi dreptul de întâi născut pt o mâncare...cine ar face aşa ceva decât un om nechibzuit?..

Şi în plus,Dumnezeu l-a apreciat mai mult pe Iacov pt că ştia deja viitorul lui strălucitor în ascultare de voia Lui.

24/06/08 20:17

Site web  
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

the_stranger a scris:

...Dumnezeu l-a apreciat mai mult pe Iacov pt că ştia deja viitorul lui strălucitor în ascultare de voia Lui.

Nu mi se pare ca Iacov a fost un om foarte ascultator. Mie imi pare o persoana foarte sovaielnica...

24/06/08 20:28

the_stranger
membru

Pe de o parte ai dreptate,dar important e că Dumnezeu a făcut lucruri mari prin el.

24/06/08 20:32

Site web  
adriana
membru

RainSong a scris:

pai luminati-ma si pe mine ...De ce cheama numa pe cine are chef ? Mi se pare nedrept ... si Dumnezeu e dragoste ,dreptate etc etc ,deci trebe sa fie o chestie pe care eu am omis-o ...

Pai, hai sa ne gandim un pic la viata lui Esau: isi dispretuieste dreptul de intai nascut, se duce cu tupeu la tatal sau sa-l binecuvinteze, desi se casatorise cu doua din ficele lui Het(stia clar ca parintii lui nu erau incantati de acest lucru datorita practicilor pe care le aveau ),dupa ce rateaza binecuvantarea isi mai ia o nevasta hetita sa le faca in ciuda parintilor lui,se gandeste sa-si omoare fratele...E putin lucru? Esau a fost un om foarte trufas. Atitudinea lui imi aminteste un pic de Lucifer...face numai dupa capul lui si mai vrea apoi sa-i mearga bine...Mai e de mirare ca Dumnezeu l-a urat? Doar El cunoste viitorul... deci stia si ce atitudine va adopta Esau,nu?

Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (24/06/08 21:42)

24/06/08 21:11

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08
RainShong iti dau un exemplu care m-a marcat pe mine.

Daniel 1 cu 8:  Daniel s'a hotărît să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului şi cu vinul pe care-l bea împăratul, şi a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu-l silească să se spurce.

Daniel 9 cu 23: Cînd ai început tu să te rogi, a ieşit cuvîntul, şi eu vin să ţi-l vestesc; căci tu eşti prea iubit şi scump. Ia aminte dar la cuvîntul acesta, şi înţelege vedenia!

Ce am vrut sa zic e ca poti alege sa faci voia lui Dumnezeu si vei primi rasplata (viata vesnica} sau nu faci voia lui si pieri.

Referitor la Romani 9 eu cred ca e asa: Dumnezeu face ce vrea  (este stapan si noi nu avem voie sa judecam, niciodata nu ar trebui sa cartim, nici daca am fii in cele mai groaznice chinuri),     dar nu impiedica pe nimeni sa fie mantuit si le explica iudeilor {duhul prin Pavel} ca asa cum patriarhii au primit fagaduinte au primit si neamurile ca vor fii mantuite (Ioan 3:16).   
    Sfatul meu e sa ai grija sa nu judeci niciodata lucrarile lui Dumnezeu (am impresia ca esti deranjata de faptul ca Dumnezeu a zis ca pe unii ii iubeste si pe altii nu).  De ce le zice Pavel Romanilor ca Dumnezeu alege pe cine vrea ?  ca sa le arate ca trebuie sa aiva teama de El si sa accepte ca si neamurile au fost chemate (exact ca si ei: prin fagaduinta).

Ultima modificare de daniel-l (24/06/08 21:55)

24/06/08 21:54

adriana
membru

Eu nu  cred ca judeca...cred ca vrea sa inteleaga... :)

Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (24/06/08 22:10)

24/06/08 22:10

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08
Eu ziceam sa nu-l judece pe Dumnezeu (acum e mult zis ca il judeca doar ca nu am gasit alt cuvant) .  Oricum sunt lucruri care nu le vom intelege niciodata pe pamant. Raspunsu l-a dat Archangel dar daca ea a insistat inseamna ca mai avea nevoie si de alte pareri in legatura cu textul.

24/06/08 22:37

filip
membru

Inregistat: 27/04/05

RainSong a scris:

In fine ,eu tot nu inteleg de ce l-a urat pe Eseu ...

Pentru că la Domnul nu-i place rugby-ul...

24/06/08 23:05

Site web  
simona
membru

[Filip, inca nu s-a lamurit daca il URA sau nu pe eseu.]

Ultima modificare de anomis (25/06/08 08:03)

25/06/08 07:13

RainSong
membru

mereu_alaturi_de_tine a scris:

Pai, hai sa ne gandim un pic la viata lui Esau: isi dispretuieste dreptul de intai nascut, se duce cu tupeu la tatal sau sa-l binecuvinteze, desi se casatorise cu doua din ficele lui Het(stia clar ca parintii lui nu erau incantati de acest lucru datorita practicilor pe care le aveau ),dupa ce rateaza binecuvantarea isi mai ia o nevasta hetita sa le faca in ciuda parintilor lui,se gandeste sa-si omoare fratele...E putin lucru? Esau a fost un om foarte trufas. Atitudinea lui imi aminteste un pic de Lucifer...face numai dupa capul lui si mai vrea apoi sa-i mearga bine...Mai e de mirare ca Dumnezeu l-a urat? Doar El cunoste viitorul... deci stia si ce atitudine va adopta Esau,nu?

Daca o iei asa ,cred ca Iacov ar fi mai mult de invinuit decat Esau .Dupa toate cate le-a facut a fost "gratiat" si de fratesu si de Dumnezeu .Si dupaia tot nu s-a invatat minte din problemele trecute de familie ,fiind un parinte partinitor .Intrun fel se explica atitudinea lui Esau ,care ar fi fost alta daca fratesu nu il enerva [deja intram la personaje biblice]
In fine ,eu ma las pagubasa .

daniel-l a scris:

(am impresia ca esti deranjata de faptul ca Dumnezeu a zis ca pe unii ii iubeste si pe altii nu)

exact .

ps :ioi filip ,tu nu scapi nimic .Aatta am ras :))

Ultima modificare de RainSong (25/06/08 13:21)

25/06/08 13:16

adriana
membru

Pai da Iacov nu a fost cineva prin el insusi...El a fost un om slab, dar nu a fost plin de el...Asta e marea lui calitate!

25/06/08 13:19

Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 35    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la