|
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
in editia sf.sinod tot asa zice?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
17/06/12 15:07
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Am doar Bartolomeu Anania 2001.
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
17/06/12 15:18
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Roxana a scris:
Pai si nu este cam ciudat doua surori sa aibe acelasi nume? |
E o enumerare cu referire la 4 persoane diferite, asa se deduce din versiunea King James Version. Eu inteleg ca Maria sotia lui Cleopa e a treia femeie din lista, nu a doua. Adica surorile nu au aceleasi nume. 
Ultima modificare de MRU (17/06/12 15:34)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
17/06/12 15:28
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
new international version : "near the cross of Jesus stood his mother, his mother's sister, Mary the wife of Clopas, and Mary Magdalene." ("langa crucea lui Isus statea mama Sa, sora mamei sale, Maria - sotia lui Clopa si Maria Magdalena")
in NTR : "Lângă crucea lui Isus stăteau mama Lui, sora mamei Lui, Maria – soţia lui Clopa – şi Maria Magdalena. " Traducerea Cornilescu este putin ambigua 
le : in New Revised Standard Version Bible scrie "And that is what the soldiers did. Meanwhile, standing near the cross of Jesus were his mother, and his mother’s sister, Mary the wife of Clopas, and Mary Magdalene."
Deci e o enumerare, fiecare fiind un persona distinct 
Ultima modificare de edi.theraven (17/06/12 20:17)
|
|
17/06/12 15:36
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Va multumesc 
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
17/06/12 15:57
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Roxana a scris:
""Lângă crucea lui Isus, stătea mama Lui şi sora mamei Lui, Maria, nevasta lui Clopa, şi Maria Magdalena"" Ioan 19:25 |
Roxana a scris:
Am doar Bartolomeu Anania 2001. |
Pai n-ai citit in cea pe care zici ca o ai, ca ai fi fost lamurita. 
edi.theraven a scris:
Traducerea Cornilescu este putin ambigua  |
De curand am dat cu ochii prin blogul lui "vaisamar" (personalitate a carui identitate banuiesc ca o cunoaste comunitatea penticostala si nu numai) tocmai de observatia dansului (calificata dealtfel) referitoare la problema virgulelor in traducerea lui Cornilescu (in acest caz, una in plus). Sa fim ingaduitori insa, nu stiu daca exista vre-o traducere a Bibliei care sa nu aiba hibe.
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
19/06/12 19:56
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Nu stiam de blog. Dar e chiar smecher 
|
|
19/06/12 20:42
|
|
Oblio
membru
|
|
Matia a fost mereu alaturi sau in preajma Apostolilor si a lui Isus, dar sunt convins ca stiai deja asta. Putine lucruri au ajuns la noi nu doar despre Matia, mai sunt cativa dintre cei unsprezece despre care nu avem mare lucru. Probabil ca Dumnezeu a considerat suficiente cele pe care le avem azi in Sfanta Scriptura iar despre ceilalti se va afla mai mult, in mod sigur la inviere.
Ultima modificare de Oblio (20/06/12 22:10)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
20/06/12 22:09
|
|
edi.theraven
membru
|
|
:)da, stiam asta Eram doar curios.
|
|
20/06/12 22:12
|
|
valeriu
membru
Inregistat: 02/01/11
|
|
edi.theraven a scris:
Isus le spune celor 12 inainte de tradarea lui Iuda, evident, ca ei vor judeca cele 12 semintii ale lui Israel. |
Şi pe noi românii? Cine ne judecă?
|
|
21/06/12 04:37
|
|
edi.theraven
membru
|
|
|
21/06/12 08:41
|
|
valeriu
membru
|
|
Dacă deschide câtuşi de puţin ochii cuiva,ce mai contează, zi-i şi ironică. Tot merită un răspuns. Stai liniştit, găseşti pe forum întrebări cu adevărat ironice!
|
|
21/06/12 12:07
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Depinde si nivelul intrebarii care e Nu orice intrebare ironica merita un raspuns.
|
|
21/06/12 12:15
|
|
Oblio
membru
|
|
Pe care dintre romani, cei credincioşi ori pe cei care nu-L cunosc sau acceptă pe Dumnezeu?
Cand i se promite lui Avraam că sămanţa lui va fi înmulţită neînchipuit de mult, la ce fel de sămanţă s-a referit? La cea după trup care a format poporul evreu sau la "sămanţa" credinţei care l-a îndreptăţit pe el atunci şi pe care o au după el toţi cei credincioşi - Israelul spiritual, adevăratul popor al lui Dumnezeu? Poporul lui Dumnezeu este un popor de sfinţi iar sfinţii, conform cu 1Corinteni 6:2,3, vor judeca lumea indiferent de limba pe care o vorbeau pe pămant.
Nu un popor sau naţie lumească va judeca lumea ci Duhul Sfant din fii Tatălui Ceresc.
Bănuiesc că asta ai vrut să se scrie drept răspuns la întrebarea ta. Cat despre cele doisprezece tronuri şi ocupanţii lor, tu crezi că există loc de o altă identificare decat cea literală?
|
|
21/06/12 20:33
|
|
Old
Moderator
|
|
valeriu a scris:
Şi pe noi românii? Cine ne judecă? |
"Cine asculta Cuvintele Mele si crede in Cel ce M-a trimis, nu vine la judecata ci a trecut din moarte la viata."
Nu stiti ca sfintii vor judeca lumea? Si daca lumea va fi judecata de voi, sunteti voi nevrednici sa judecati lucruri de foarte mica insemnatate? (1Cor.6:2)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
21/06/12 22:44
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Ioan 12:48
"Pe cine Mă nesocoteşte şi nu primeşte cuvintele Mele, are cine-l osândi: Cuvântul pe care l-am vestit Eu, acela îl va osândi în ziua de apoi."
|
|
21/06/12 22:54
|
|
Old
Moderator
|
|
Exact! Si asta.
|
|
21/06/12 23:01
|
|
valeriu
membru
|
|
Oblio a scris:
Bănuiesc că asta ai vrut să se scrie drept răspuns la întrebarea ta. |
Ce doresc eu de fapt, este să se dezbată, mai ales subiectele principale, din toate unghiurile posibile, ca apoi să tragem o concluzie înţeleaptă.
Da! Este bun răspunsul tău. Desigur, se poate îmbogăţi.
Am impresia că deranjez. Dacă este aşa, spuneţi-mi şi mă retrag. Nu am nimic de pierdut. Eu sunt bucuros ca oamenii să discute (dezbată) Cuvântul lui Dumnezeu şi forumurile creştine să fie vii, atâta tot. Pot să vă citesc şi fără să comentez.
|
|
22/06/12 13:54
|
|
Oblio
membru
|
|
Pai era potrivit sa fi oferit mai intai perspectiva ta pe care inteleg ca o ai deja. Eu unul te consider binevenit pe acest forum, mai mult, sunt chiar bucuros sa impartasesc opinii cu oricine este de buna credinta avand inima deschisa pentru Adevar, chiar daca acesta nu s-ar suprapune cu prejudecatile si dorintele sale. Si am convingerea ca nu doar eu gandesc asa aici.
|
|
22/06/12 17:52
|
|
Old
Moderator
|
|
valeriu a scris:
Da! Este bun răspunsul tău. Desigur, se poate îmbogăţi.
Am impresia că deranjez. Dacă este aşa, spuneţi-mi şi mă retrag. Nu am nimic de pierdut. Eu sunt bucuros ca oamenii să discute (dezbată) Cuvântul lui Dumnezeu şi forumurile creştine să fie vii, atâta tot. Pot să vă citesc şi fără să comentez. |
Se poate imbogati, dar nu se imbogateste singur.
Ideea nu este ca cineva "sa se care". Ideea este participarea la discutii, nu doar aruncarea unei petarde, pentru ca ceilalti sa aiba ce discuta: "este periculoasa petarda" sau "nu prezinta pericol". Ideea este ca la un subiect se discuta uneori linistit, alteori polemic, dar mereu civilizat.
sa pui intrebarile asa cum faci tu se poate atunci cand fie nu stii nimic la subiectul respectiv, fie s-a dat un raspuns sau mai multe cu care ti se pare ca nu esti de acord si mai intrebi ca sa-ti clarifici daca ai inteles bine.
|
|
22/06/12 20:05
|
|
valeriu
membru
|
|
Old a scris:
sa pui intrebarile asa cum faci tu se poate atunci cand fie nu stii nimic la subiectul respectiv, fie s-a dat un raspuns sau mai multe cu care ti se pare ca nu esti de acord si mai intrebi ca sa-ti clarifici daca ai inteles bine. |
Să-mi fie cu iertare, dar de unde regula asta? Întrebările sunt de folos şi pun mintea la treabă. Ştim bine că şi Isus obişnuia în învăţătura Sa să pună întrebări şi nu pentru că nu ştia sau nu a înţeles. Şi au dat rezultate bune. Matei 16:13 Isus a venit în părţile Cezareii lui Filip, şi a întrebat pe ucenicii Săi: „Cine zic oamenii că Sunt Eu, Fiul omului?” Marcu 12:16 I-au adus un ban; şi Isus i-a întrebat: „Chipul acesta şi slovele scrise pe el, ale cui Sunt?” „Ale Cezarului” I-au răspuns ei. Matei 22:45 Deci, dacă David Îl numeşte Domn, cum este El fiul lui?”
|
|
24/06/12 00:42
|
|
Old
Moderator
|
|
valeriu a scris:
Să-mi fie cu iertare, dar de unde regula asta? |
Este o regula a bunului simt.
Întrebările sunt de folos şi pun mintea la treabă. Ştim bine că şi Isus obişnuia în învăţătura Sa să pună întrebări şi nu pentru că nu ştia sau nu a înţeles. Şi au dat rezultate bune. Matei 16:13 Isus a venit în părţile Cezareii lui Filip, şi a întrebat pe ucenicii Săi: „Cine zic oamenii că Sunt Eu, Fiul omului?” Marcu 12:16 I-au adus un ban; şi Isus i-a întrebat: „Chipul acesta şi slovele scrise pe el, ale cui Sunt?” „Ale Cezarului” I-au răspuns ei. Matei 22:45 Deci, dacă David Îl numeşte Domn, cum este El fiul lui?”
|
Dupa cate stiu, tu nu esti Iisus, sa fii indreptatit a face pe dascalul.
Aici suntem pe un forum de discutii, nu un teren al vedetismului.
Iar la acest subiect poti sa pui nelamuririle ce le ai din Biblie, sau lucrurile care nu-ti sunt clare.
|
|
24/06/12 07:16
|
|
Oblio
membru
|
|
Isus punea întrebări celor ce îl numeau Îmvăţător şi era acceptat ca atare pentru înţelepciunea şi Harul Sau. Dar şi fariseii puneau întrebări din cu totul alte motive.
Tu cu ce vii, cu înţelepciune şi dor de a sluji sau cu ganduri ascunse?
Să nu te superi pentru cum pun problema, şi eu am început să postez pe forum cam în acelaşi mod şi am realizat apoi că buna mea intenţie de a mă alătura slujirii Cuvantului şi adevărului împreună cu cei de aici a fost înţeleasă/percepută ca o pretenţie la locul de învăţător. Dar dacă tu poţi să înveţi, mai întai arată înţelepciunea pe care ai primit-o şi apoi vom primi şi căuta la întrebările tale cu bucurie. Şi nu uita că, cine este mare trebuie să se poarte ca şi cand nu ar fi, cine este învăţător să înveţe din dragoste slujind.
|
|
24/06/12 07:22
|
|
edi.theraven
membru
|
|
@valeriu
"Voi să nu vă numiţi Rabi! Fiindcă Unul singur este Învăţătorul vostru: Hristos, şi voi toţi sunteţi fraţi."
"După ce le-a spălat picioarele, Şi-a luat hainele, S-a aşezat iarăşi la masă şi le-a zis: „Înţelegeţi voi ce v-am făcut Eu? Voi Mă numiţi „Învăţătorul şi Domnul” şi bine ziceţi, căci sunt."
Auzit'ai? Asta e un forum nu un program de iluminare.
|
|
24/06/12 07:31
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|