TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Studiu biblic/Nelamuriri din Biblie Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 28 29 30 31 32 33 34 ... 35
valeriu
membru

Inregistat: 02/01/11
Doamne Dumnezeule, ce am greşit? Am pus o întrebare ajutătoare la nelămuririle lui edi.theraven! De ce este lipsită de bun simţ, căci Oblio a lămurit neînţelegerea? Mai bine să o fi lăsat în întuneric? Jalnic!! De prisos să mai comentez!

Atentionare: nu folosesti pe forum limbaj de cartier!

Ultima modificare de Old (25/06/12 19:28)

25/06/12 11:29

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Hm. E interesant daca au baza solida aceste teorii. E Biblia sau alta baza?

25/06/12 19:29

adrian_mihai
membru

Inregistat: 23/06/12
Nu cred ca ne intereseaza cine o sa stea pe scaunul pe care trebuia sa stea Iuda. Daca Dumnezeu nu a lasat scris, de ce ne pasa noua?

Intrebarea care se pune este, oare nu incearca cel rau sa ne abata de la lucruri care conteaza cu adevarat folosindu-se de lucruri care nu conteaza?

25/06/12 19:53

edi.theraven
membru

Inregistat: 26/10/08
Atat timp cat nu stii ce considera fiecare ca sunt lucruri care conteaza, eu zic ca intrebarea ta cade.

25/06/12 19:59

Site web  
adrian_mihai
membru

Pai ar trebui sa stim, nu? "Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nu toate zidesc"

Cu ce ne-ar putea zidi daca am sti cine este cel de-al 12-lea apostol care sta pe scaun? :)

25/06/12 20:02

edi.theraven
membru

Reciteste intrebarea. Intrebarea nu era asta. Eu stiu ce consider ca e prioritar la mine. TU stii ce e prioritar la mine?

25/06/12 20:10

Site web  
adrian_mihai
membru

Evident ca nu stiu, dar sigur nu poate fi asta prioritatea ta in viata, sa stii care este cel de-al 12-lea apostol. :D

Ultima modificare de adrian_mihai (25/06/12 20:37)

25/06/12 20:37

edi.theraven
membru

Pai vezi? Atunci dc insisti?

25/06/12 20:37

Site web  
adrian_mihai
membru

Nu stiu :). Poate vroiam sa ridic intrebarea mea cazuta.

25/06/12 20:38

valeriu
membru

Inregistat: 02/01/11

valeriu a scris:

Doamne Dumnezeule, ce am greşit? Am pus o întrebare ajutătoare la nelămuririle lui edi.theraven! De ce este lipsită de bun simţ, căci Oblio a lămurit neînţelegerea? Mai bine să o fi lăsat în întuneric? Jalnic!! De prisos să mai comentez!

Atentionare: nu folosesti pe forum limbaj de cartier!

Şchiopătezi, Old Traian! Cuvântul „jalnic” sau după caz „jalnică”, îl găsim de mai multe ori în Biblie. Vrei să spui că Biblia foloseşte vocabular de cartier? Îmi datorezi nişte explicaţii în cazul în care nu o faci dinadins!
Ieremia 9:19  Căci strigăte de jale se aud din Sion: „Cât suntem de prăpădiţi! cât de jalnic suntem acoperiţi de ruşine! Trebuie să părăsim ţara, căci ne-au surpat locuinţele!” –
Geneza 50:10  Când au ajuns la aria lui Atad, care este dincolo de Iordan, au făcut plângere mare şi jalnică; şi Iosif a ţinut în cinstea tatălui său un bocet de şapte zile.
Iov 34:6  „am dreptate şi trec drept mincinos; rana mea este jalnică, şi Sunt fără păcat.”

26/06/12 12:08

Old
Moderator

valeriu a scris:

Şchiopătezi, Old Traian! Cuvântul „jalnic” sau după caz „jalnică”, îl găsim de mai multe ori în Biblie. Vrei să spui că Biblia foloseşte vocabular de cartier? Îmi datorezi nişte explicaţii în cazul în care nu o faci dinadins!

Cred ca te consideri victima, de pomana.

Ieremia 9:19  Căci strigăte de jale se aud din Sion: „Cât suntem de prăpădiţi! cât de jalnic suntem acoperiţi de ruşine! Trebuie să părăsim ţara, căci ne-au surpat locuinţele!” –
Geneza 50:10  Când au ajuns la aria lui Atad, care este dincolo de Iordan, au făcut plângere mare şi jalnică; şi Iosif a ţinut în cinstea tatălui său un bocet de şapte zile.
Iov 34:6  „am dreptate şi trec drept mincinos; rana mea este jalnică, şi Sunt fără păcat.”

E bine ca ai venit la Biblie. E punctul meu forte. :)
Primul caz: Ieremia vorbeste despre sine si cei cu care se identifica. Nu zice :voi sunteti jalnici, sau actiunea voastra este jalnica, asa cum ai facut tu, ci se identifica cu starea jalnica.

Daca spui despre altii tu te-ai delimitat de acea stare, si da, e folosit ca limbaj de cartier.

Cazul al doilea vorbeste despre un bocet, nu are acelasi sens cu cel sugerat de tine, deci, cade si a doua.

In al 3-lea caz, iov, vorbeste despre situatia sa; deci se identifica.

Cu alte cuvinte e una sa folosesti limbajul bibliei si sa spui "suntem tare nenorociti" sau "sunt nenorocit" si e alta sa spui altora "mai ne-noo-rocitilor (a se citi cu accentul cuvenit :D )

Sper ca m-am facut inteles si ai prins ideeea. Nu vorbesti de sus, ci discuti; doar este forum.

26/06/12 12:58

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Eu cred ca sa iscat o polemica paguboasa in care orgoliile incep sa se cam de-a in stamba.

Valeriu,probabil ca inca nu ti-ai constientizat greseala. Era altceva sa intrebi:
Fratilor uite, eu din acest context biblic concluzionez ca ..., voi cum vedeti lucrurile?
Pe cand, felul in care ai pus tu intrebarea, ascundea motivul din spatele ei. Iar daca vrei sa pui intrebari de pe pozitia de calauzitor trebuie ca mai intai sa castigi incredere in acest sens si abia apoi sa o faci. Nimeni nu accepta sa fie calauzit de cineva a carui calitate sufleteasca nu o cunoaste, ci il va trata cu reticenta si suspiciune.

Oldule, stiu ca, moderator fiind, cauti sa pastrezi echilibrul in atitudinea celor ce posteaza aici, dar hai sa aratam mai multa ingaduinta, omul pana la urma nu "a dat cu parul", iar dojana poate fi facuta si lasand sa se vada putin din dragostea frateasca pe care stiu ca o ai. Pana la urma forumul, cred ca isi doreste mai multi membri activi, nu? Valeriu doar a gafat putin, dar inca nu s-a dovedit a fi rauintentionat.
Daca il cunosti mai mult decat noi imi retrag sugestia.

Valeriu, cum e cu acea "imbogatire" de care ai pomenit? Sper ca nu ramane un mister acum?!

27/06/12 11:00

Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08
""orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit este de sus, pogorându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare."" Iacov 1:17
Puteti sa-mi explicati si mie, va rog frumos acest verset?Multumesc!
Se face referire cumva la caracterul neschimbator al Domnului sau mai este si altceva?

Ultima modificare de Roxana (10/07/12 16:18)

10/07/12 16:15

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Doar la caracterul neschimbator (imuabil) al lui Dumnezeu.

10/07/12 16:45

Roxana
membru

Multumesc, Arch!

10/07/12 16:47

Old
Moderator

Poate si la bunatatea lui Dumnezeu. ;)

10/07/12 22:46

Roxana
membru

Asta era atat de evident incat mi-a si scapat , multumesc, Old :)

11/07/12 06:58

+Archangel+
Moderator

Bunatatea lui Dumnezeu face parte din caracterul lui Dumnezeu. :)

11/07/12 09:00

Old
Moderator

Asta inseamna ca orice loc din Biblie vorbeste despre caracterul imuabil al lui Dumnezeu. :D

12/07/12 07:01

+Archangel+
Moderator

Exact. :D

12/07/12 15:47

Roxana
membru

""Si, n-aţi arătat nici dispreţ, nici dezgust faţă de ceea ce era o ispită pentru voi în trupul meu; dimpotrivă, m-aţi primit ca pe un înger al lui Dumnezeu, ca pe însuşi Hristos Isus."" Galateni 4:14

La ce ispita se refera Pavel?

13/07/12 07:29

edi.theraven
membru

Eu cred ca Pavel nu mai vedea foarte bine :) Oamenii aceea puteau fi ispititi, poate, de aceasta boala sa isi piarda din credinta sau sa se gandeasca ca pe Pavel Dumnezeu l'a lovit cu aceasta neputinta si sa creada ca Pavel a gresit cu ceva. Cred.

13/07/12 08:06

Site web  
+Archangel+
Moderator

Posibil sa fie si tepusul de care vorbea Pavel. Nu putem decat sa speculam.

13/07/12 09:21

Roxana
membru

Ma gandeam ca este altceva, nu tepusul de care vorbea.Probleme cu ochii clar avea de la ""intalnirea "" cu Domnul Isus, la sfarsitul epistolelor scrie cu majuscule, ma gandesc ca este un semn de vedere slaba,dar ""ispita"" reprezinta o tentatie..poate ca ochii lui aratau altfel si acest lucru i-ar fi putut tenta audienta la judecati dupa aspect.

13/07/12 19:15

edi.theraven
membru

Am auzit deseori ca Pavel ar fi avut probleme cu vederea in urma intalnirii cu Domnul. Nu stiu de unde aceasta concluzie caci Luca nu spune decat

"    Chiar în clipa aceea, au căzut de pe ochii lui un fel de solzi; şi el şi-a căpătat iarăşi vederea. Apoi s-a sculat şi a fost botezat."

13/07/12 19:29

Site web  
Pagini: 1 ... 28 29 30 31 32 33 34 ... 35    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la