TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Studiu biblic/Nelamuriri din Biblie Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 29 30 31 32 33 34 35
Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08
""Şi ca să nu mă umflu de mândrie, din pricina strălucirii acestor descoperiri, mi-a fost pus un ţepuş în carne, un sol al lui Satan, ca să mă pălmuiască, şi să mă împiedice să mă îngâmf. De trei ori am rugat pe Domnul să mi-l ia. Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.“""
""Unde este dar fericirea voastră? Căci vă mărturisesc că, dacă ar fi fost cu putinţă, v-aţi fi scos până şi ochii şi mi i-aţi fi dat"". Galateni 4:15

13/07/12 20:01

edi.theraven
membru

Inregistat: 26/10/08
Si unde e legatura intre intalnirea cu Domnul si tepusul lui Pavel? E foarte posibil ca tepusul sa fie problemele de vedere, dar.....

13/07/12 20:04

Site web  
Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08
Fapte capitolul 9
3."" Dar pe când călătorea el şi se apropia de Damasc, o lumină din cer, ca de fulger, l-a învăluit deodată. 
4. Şi, căzând la pământ, a auzit un glas, zicându-i: Saule, Saule, de ce Mă prigoneşti? 
5. Iar el a zis: Cine eşti, Doamne? Şi Domnul a zis: Eu sunt Isus, pe Care tu Îl prigoneşti. Greu îţi este să izbeşti cu piciorul în ţepuşă. 
6. Şi el, tremurând şi înspăimântat fiind, a zis: Doamne, ce voieşti să fac? Iar Domnul i-a zis: Ridică-te, intră în cetate şi ţi se va spune ce trebuie să faci. 
7. Iar bărbaţii, care erau cu el pe cale, stăteau înmărmuriţi, auzind glasul, dar nevăzând pe nimeni. 
8. Şi s-a ridicat Saul de la pământ, dar, deşi avea ochii deschişi, nu vedea nimic. Şi luându-l de mână, l-au dus în Damasc. ""

13/07/12 20:36

edi.theraven
membru

Pai si? Vazul i'a fost redat dupa.

13/07/12 20:38

Site web  
march
membru

Inregistat: 27/02/12
Pai nu se poate zice sigur daca a avut probleme de vedere sau nu, nu ni se zice. Dar eu totusi zic ca daca Dumnezeu L-a vindecat in interior, L-a vindecat si in exterior (adica partea fizica, inclusiv vederea). Si din moment ce a fost o minune nu cred ca nu ar fi fost savarsita doar pe jumatate, ca sa aiba probleme. Nu stiu, asa cred eu... :)

13/07/12 21:46

valeriu
membru

Inregistat: 02/01/11

Roxana a scris:

Fapte capitolul 9

5. Iar el a zis: Cine eşti, Doamne? Şi Domnul a zis: Eu sunt Isus, pe Care tu Îl prigoneşti. Greu îţi este să izbeşti cu piciorul în ţepuşă. 

Prin acest verset ai mai răspuns la o întrebare de mai înainte care a rămas nerezolvată. Deci nu Matia era cel ales în locul lui Iuda, ci apostolul Pavel. Pe cei 12 Isus i-a ales (Matei 4:19, Ioan 1:43, etc.), mai mult de cât atât El spune: „…păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat…”  Ioan 17:11. Tot la fel, Isus este în drept să-l aleagă şi pe cel care urma să ia locul lui Iuda.

14/07/12 00:34

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08

Roxana a scris:

""Si, n-aţi arătat nici dispreţ, nici dezgust faţă de ceea ce era o ispită pentru voi în trupul meu; dimpotrivă, m-aţi primit ca pe un înger al lui Dumnezeu, ca pe însuşi Hristos Isus."" Galateni 4:14

La ce ispita se refera Pavel?

Posibil sa fie o problema la ochi, posibil ca asta sa fie tepusul amintit in Corinteni 12. Oricum, dupa bataile primite de omul asta si faptul ca a fost improscat cu pietre cred ca au lasat cicatrici care puteau fi privite 1. cu dispret-datorita pacatelor lui sau necredintei lui l-a ingaduit Domnul sa arate asa si 2. cu dezgust-urat dom'le, nici nu ma mai uit la el, nu pot sa privesc la un astfel de om decum sa il ascult!

Ispitele ce pot lua nastere cand vezi un astfel de om pot fi multe, incepand cu  judecarea lui, gasirea unor posibile motive pentru starea lui si sa nu mai vorbim de comparatiile intre "el si eu-cel frumos..."

14/07/12 20:35

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Roxana a scris:

Fapte capitolul 9

valeriu a scris:

Prin acest verset ai mai răspuns la o întrebare de mai înainte care a rămas nerezolvată. Deci nu Matia era cel ales în locul lui Iuda, ci apostolul Pavel. Pe cei 12 Isus i-a ales (Matei 4:19, Ioan 1:43, etc.), mai mult de cât atât El spune: „…păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat…”  Ioan 17:11. Tot la fel, Isus este în drept să-l aleagă şi pe cel care urma să ia locul lui Iuda.

Eu nu inteleg care este in opinia ta legatura intre tepusa lui Pavel si apostolia lui Iuda. Nu gasesc nici un loc in Biblie in acest sens.

15/07/12 21:33

valeriu
membru

Nu ţepuşa o aveam eu în vedere, doar am citat întreg versetul. Am vrut să arăt că Însuşi Isus i s-a arătat lui Pavel.  Iar Matia a fost ales de oameni fără să fi primit vreo  poruncă în acest sens din partea lui Dumnezeu sau Isus.

16/07/12 06:32

Old
Moderator

Eu as zice ca ideea ta este valabila doar in cazul in care Dumnezeu a limitat numarul de apostoli la 12.

In cazul in care nu sunt doar 12 Pavel poate avea o alta apostolie, total diferita de cei 12.

Acuma, cazul lui Matia este oarecum mai invaluit in necunoscut pentru noi, pentru ca nu se scrie despre el nici de perioada dinainte, si nici dupa numirea sa.

Ce este cert, e ca Matia a fost cu Domnul Iisus, ca martor fizic al activitatii si invierii.

Despre apostolul Pavel nu stim sa fi fost cu Iisus, nu doar ca ucenic, dar nici macar ca adversar.

16/07/12 06:49

valeriu
membru

Aşa reiese din paginile Sfintei Scripturi, că Dumnezeu a limitat numărul apostolilor la 12. Sunt multe dovezi care spun: „dintre cei doisprezece”. Că aşa a hotărât Dumnezeu, iarăşi se poate dovedi:

Ioan 17:9  „Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume, ci pentru aceia pe care Mi i-ai dat Tu; pentru că Sunt ai Tăi”
Ioan 17:12  „Când eram cu ei în lume, îi păzeam Eu în Numele Tău. Eu am păzit pe aceia pe care Mi i-ai dat; şi nici unul din ei n-a pierit, în afară de fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.”
Apocalipsa 21:14  „Zidul cetăţii avea douăsprezece temelii, şi pe ele erau cele douăsprezece nume ale celor doisprezece apostoli ai Mielului.”

Şi din versetul de care discutam anterior, tot asta reiese ( Matei 19:28).
Nu spun că Matia nu era un om bun şi a urmat pe Isus, dar observăm că, noi oamenii, nu pricepem întotdeauna planul lui Dumnezeu. Şi de data aceasta Dumnezeu şi Isus au lucrat altfel, alegând pe altul decât cei doi între care s-a aruncat sorţii. Pot spune că s-au grăbit puţin.

În general,  când spunem „apostol” suntem obişnuiţi să ne referim la cei 12. Şi dicţionarul tot la fel explică, însă Biblia (chiar Isus) ne vorbeşte şi de alţi apostoli: Apocalipsa 2:2  „Ştiu faptele tale, osteneala ta şi răbdarea ta, şi că nu poţi suferi pe cei răi; că ai pus la încercare pe cei ce zic că sunt apostoli şi nu sunt, şi i-ai găsit mincinoşi.” Nu contest dreptul nimănui, dacă cineva rabdă şi suferă din pricina Numelui lui Isus şi a lui Dumnezeu şi depune mărturie despre Aceştia, respectând tot ce au poruncit Ei, nu am nimic împotrivă să se numească apostoli, desigur, nu sunt dintre cei 12, dar arăt dispreţ faţă de cei ce se numesc apostoli (eventual „unşi”) şi nu sunt, faptele lor nu o dovedesc a fi.

16/07/12 15:44

Old
Moderator

Interesanta opinia ta, desi nu o imbratisez.

Aceasta pentru ca am cateva intrebari:
1. In cazul in care apostolii au gresit din graba alegandu-l prin sorti in urma rugaciunii pe Matia, mai tarziu si-au dat seama de greseala lor?
2. Daca da, de ce nu au denuntat-o, doar erau oameni ai lui Dumnezeu?
3. Daca nu si-au dat seama, cum de nu si-au dat seama, doar au ajuns la o oarecare maturitate spirituala?
4.Daca ei nu si-au dat seama, apostolul Pavel a inteles ca asta era greseala lor?
5. Daca a inteles, de ce nu o spune explicit, mai ales ca este interesat sa-si apere apostolia?
6. Daca a inteles, de ce nu a clarificat ca apostolia celor 12 nu consta, asa cum ei au sustinut, in faptul ca trebuie ca grupul celor 12 sa fie martori fizici ai invierii?
7. Daca nici Apostolul Pavel nu si-a dat seama ca este in locul lui Iuda, cine a fost primul care si-a dat seama de acest "adevar", in ce conditii si cum l-a comunicat?
Daca nici apostolii, nici altcineva pana la noi nu si-a dat seama, de unde putem stii ca noi am inteles corect cand spunem ca de fapt Apostolul Pavel este al doisprezece-lea apostol?

16/07/12 20:59

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10

valeriu a scris:

Aşa reiese din paginile Sfintei Scripturi, că Dumnezeu a limitat numărul apostolilor la 12.

Pe când slujeau Domnului şi posteau, Duhul Sfânt a zis: „Puneţi-Mi deoparte pe Barnaba şi pe Saul, pentru lucrarea la care i-am chemat.” (Fapte 13:2)

Mai apoi (cap. 14) este descrisa activitatea lui Pavel si Barnaba in Iconia unde la versetul 4 sta scris...

Mulţimea din cetate s-a dezbinat: unii erau cu iudeii, alţii cu apostolii. (Fapte 14:4).

Care apostoli? Acolo nu era vorba de alti apostoli ci de cei doi (Pavel si Barnaba) a caror fapte sunt insiruite de autor (fara intrerupere) de la Fapte 12:25 pana la 14 inclusiv... ba chiar si cap.15  care vorbeste de intrunirea Bisericii la Ierusalim ii are in prim plan. Capitolul 15 se finalizeaza apoi cu despartirea celor doi, Pavel alegand pe Sila si plecand in Siria si Cilicia iar Barnaba l-a luat pe Marcu si au mers in Cipru.

Mie-mi pare limpede ca si Barnaba este apostol si-i clar ca nu-i din cei 12.

Dar dovada cea mai clara si de necontestat referitor la apostolia lui Barnaba se gaseste in Fapte 14:14...

Apostolii Barnaba şi Pavel, când au auzit lucrul acesta, şi-au rupt hainele, au sărit în mijlocul norodului şi au strigat:

Eu, prin termenul apostol inteleg trimis, insarcinat cu o misiune. Cel ales pentru aceasta este imputernicit/uns pentru aceasta.

Apostol al lui Isus Hristos = trimis, insarcinat de insusi Isus Hristos. El este imputernicit prin ungerea cu Duh Sfant sa marturiseasca despre El, sa faca minuni si sa propovaduiasca despre Vestea cea Buna a Mantuirii prin Credinta si despre Imparatia Cerurilor.

Cei 12 sunt alesi/trimisi/unsi sa depuna marturie despre viata (faptele/minunile si spusele/invataturile) lui Isus din timpul vietii. Doar 12 erau hotarati pentru aceasta lucrare, acest fel de apostolie si Pavel nu avea cum fi printre ei. Altfel ne vom trezi  sustinand ca Petru nu stia ce zice atunci cand lamurea conditiile ce trebuiau intrunite de oricare din apostolii cei 12

Pavel marturiseste despre sine ca este Apostol pentru ca si el a fost ales si trimis de Isus dupa aratarea de la Emaus (poate depune deci, marturie pentru invierea Domnului). El marturiseste si ne lamureste cu privire la lucrurile descoperite lui uneori in chip minunat de Isus si Duhul Sfant. Dar nu poate fi identificat intre cei 12 care au ucenicit sub Isus si pot marturisi lucrarile pe care le-a facut in trup ca om. Semnele apostoliei se regasesc din plin si confirma ca desi nu este dintre cei 12 este totusi Apostol al lui Isus Hristos.

Apostol/trimis poate fi numit si cel ales de Biserica sa propovaduiasca Evanghelia in lume. El poate marturisi (prin credinta) despre Isus, dar... nu poate depune marturie despre ceva vazut cu privire la Isus daca acesta nu i s-a aratat.

Cu alte cuvinte, putem sustine ca exista si azi apostoli, dar Apostoli ai lui Isus Hristos (unsi si trimisi de El insusi, prin comunicare directa), nu stiu, nu am auzit sa mai existe azi printre noi... desi nu m-ar mira sa auzim de unii care sa sustina ca li s-a aratat. In acest caz este necesar sa cautam la semnele care-i dovedesc apostolia.

Si Isus este numit Apostol, pentru ca si El a fost trimis de insusi Tatal:

De aceea, fraţi sfinţi, care aveţi parte de chemarea cerească, aţintiţi-vă privirile la Apostolul şi Marele Preot al mărturisirii noastre, adică Isus,

12 era numarul fixat celor ce trebuiau sa depuna marturie despre ceea ce a facut Isus cat au fost langa El.

LE: Si eu intentionam sa te intreb valeriu,: de ce s-a mai scris despre alegerea lui Matia ca Apostol intre cei 12 daca s-a dovedit o alegere nevalidata? Noul Testament s-a scris dupa aceasta alegere

Vad ca Old a punctat intre timp acest aspect.

Ultima modificare de Oblio (17/07/12 20:39)

16/07/12 21:13

edi.theraven
membru

Care este interpretarea 1 Petru 3:18-20?

"18    Hristos, de asemenea, a suferit o dată pentru păcate, El, Cel Neprihănit, pentru cei nelegiuiţi, ca să ne aducă la Dumnezeu. El a fost omorât în trup, dar a fost înviat în duh,

19 în care S-a dus să propovăduiască duhurilor din închisoare,

20 care fuseseră răzvrătite odinioară, când îndelunga răbdare a lui Dumnezeu era în aşteptare, în zilele lui Noe, când se făcea corabia în care au fost scăpate prin apă un mic număr de suflete, şi anume opt."

17/07/12 23:20

Site web  
valeriu
membru

Old a scris:

Interesanta opinia ta, desi nu o imbratisez.

Aceasta pentru ca am cateva intrebari:
1. In cazul in care apostolii au gresit din graba alegandu-l prin sorti in urma rugaciunii pe Matia, mai tarziu si-au dat seama de greseala lor?
2. Daca da, de ce nu au denuntat-o, doar erau oameni ai lui Dumnezeu?
3. Daca nu si-au dat seama, cum de nu si-au dat seama, doar au ajuns la o oarecare maturitate spirituala?
4.Daca ei nu si-au dat seama, apostolul Pavel a inteles ca asta era greseala lor?
5. Daca a inteles, de ce nu o spune explicit, mai ales ca este interesat sa-si apere apostolia?
6. Daca a inteles, de ce nu a clarificat ca apostolia celor 12 nu consta, asa cum ei au sustinut, in faptul ca trebuie ca grupul celor 12 sa fie martori fizici ai invierii?
7. Daca nici Apostolul Pavel nu si-a dat seama ca este in locul lui Iuda, cine a fost primul care si-a dat seama de acest "adevar", in ce conditii si cum l-a comunicat?
Daca nici apostolii, nici altcineva pana la noi nu si-a dat seama, de unde putem stii ca noi am inteles corect cand spunem ca de fapt Apostolul Pavel este al doisprezece-lea apostol?

Încerc să dau un răspuns întrebărilor tale.
1. 2. 3. – Sunt sigur că şi-au dat seama de greşeala lor. A fost o greşeală neînsemnată şi fără consecinţe. În alte împrejurări, apostolul Petru a făcut o greşeală mult mai mare (Matei 26:75), şi nu a denunţat-o, doar a plâns cu amar. Ştim că ei au ales pe Matia înainte să se pogoare peste ei Duhul Sfânt, Mângâietorul, Duh care urma să-i înveţe multe lucruri pe care încă nu le ştiau şi nu le puteau purta.
4.– Cred că apostolul Pavel ştia deja şi porunca lui Isus din Ioan 13:15 – 17 şi a respectat-o.
5. – Că el era alesul a spus-o explicit de mai multe ori: Romani 1:1, 1Cor. 1:1, etc.
6. –  Apostolul Pavel a fost martor a învierii lui Isus. Şi lui Pavel i s-a arătat Isus după învierea Sa ca şi celorlalţi.
7. –  Răspunsul meu este acelaşi ca şi la punctul 5.

Pentru noi, nu este atât de principal cine este cel de-al doisprezecelea apostol ales în locul lui Iuda. Fie că este Matia, Pavel sau altul, pentru noi plata rămâne aceeaşi, desigur, în cazul în care o merităm, însă  despre cei 12 ce arată Scriptura că primesc în plus? Eu am găsit 3 puncte diferite (dacă mai sunt se poate completa): vor sta pe 12 scaune de domnie (Matei 19:28), Isus cere de la Tatăl ca împreună cu El să fie şi aceştia (Ioan 17:24), numele lor urma să fie scris pe temeliile zidului cetăţii „Noului Ierusalim” (Apoc. 21:14). Acum, ce cred eu că am avea de făcut, este să cercetăm cu atenţie aceste puncte care-i privesc strict pe cei 12, eventual şi altele şi să vedem dacă s-au întâmplat deja aceste lucruri cu cei 12, sau urmează să se întâmple, cum şi în ce fel, iar apoi răspunsul  la întrebarea cu pricina va ieşi de la sine şi vom şti sigur care este apostolul ales.

17/07/12 23:38

Old
Moderator

Nu zic ca n-ai incercat sa dai un raspuns.

Totusi eu nu consider ca acesta este raspunsul biblic.
Raspunsul tau mie mi se pare fortat.
Pai, Pentru cum nu a denuntat greseala? Plansul pocaintei lui nu a fost doar privat, nu a fost intre el si Domnul ci a fost facut public. Cum altfel ar fi ajuns prin Evanghelie pana la noi?
In cazul Matia nu gasim in Biblie nici macar o simulare a denuntarii greselii.

Porunca de care zici ca o stia Pavel din evanghelia dupa Ioan, (Spalarea picioarelor) nu are legatura.
Daca insa te referi la dragoste, apoi dragostea ...iubeste pacatosul, nu tainuieste pacatul.

Sper ca nu vrei sa zici ca spalarea picioarelor este echivalentul pentru musamalizarea greselii.

Ceeace ai spus la punctul 5 ca era "alesul" nu prea gasim suport biblic. Gasim doar ca era ales, dar nu ca era "alesul" si asta sa se refere la cel de-al 12-lea apostol.

De aratat nu i s-a aratat ca si celorlalti ci intr-un mod cu totul diferit. (Lui toma i s-a aratat intr-un fel, ca si celorlalti)

18/07/12 00:19

valeriu
membru

Nu pretind să-mi îmbrăţişeze nimeni ideile, doar pot sfătui să cercetăm cu atenţie orice aspect din Scripturi.

Prin spălarea picioarelor  Isus le-a arătat ucenicilor săi o pildă. S-a mai discutat undeva pe forum despre aceasta. Învăţătura pe care au tras-o ucenicii din această pildă (la fel şi noi) era ca nici unul să nu se considere mai presus de cât altul. Aceasta cred că o ştia apostolul Pavel.

Bătaia laptelui dă untul. Dacă vom continua cercetarea sigur va ieşi răspunsul.

18/07/12 12:29

Oblio
membru

Nu-i nici o tragedie dacă nu ştim sau nu putem pătrunde tot adevărul referitor la identitatea ocupanţilor celor 12 tronuri. Dar e bine să concluzionăm corect aspectele clare pe care le oferă Scriptura, precum acela ca termenul "apostol" nu se aplică limitativ doar pentru "cei 12" .

18/07/12 13:02

valeriu
membru

Este adevărat ce spui, „Oblio”! Am menţionat şi eu acest aspect, căci Biblia nu doar pe cei 12 îi numeşte apostoli, însă pentru cei 12 ne sunt arătate nişte amănunte aparte de ceilalţi, de folos să le înţelegem.

19/07/12 10:14

Oblio
membru

Da, scuză-mă te rog! Din ce ai scris mi s-a părut că nu accepţi mai mult de 12 apostoli. Am recitit şi am observat că mi-a scăpat ideea ta vizavi de ceilalţi apostoli.

Dar dacă tronurile sunt legate de cifra 12 doar în mod simbolic? Poate ca Dumnezeu nu limitează, doar vrea să evidenţieze că slujitorii Săi asemeni celor 12, dedicaţi total Domnului (cei ce renunţand la cele lumeşti de dragul chemării pe care au primit-o) sunt temelia Bisericii, tăria zidului de apărare al Credinţei.

Descrierea Ierusalimului ceresc din Apocalipsa capitolul 21, abundă în simboluri printre care  cifra 12, multiplul şi pătratul ei par să arate că în spatele acestei cifre stă ascunsă o taină.

Îmi amintesc şi de cele 12 seminţii şi de remarcile unui scriitor psiholog (printre altele) ce a observat o legătură stransă între caracterele celor din care se trag acestea şi cele 12 tipuri psihotemperamentale umane de bază în care se împarte umanitatea. Observam ca şi strălucirea "pietrelor de temelie", descrise în versetele 19 şi 20 din Apocalipsa 21, este diferită una de alta avand fiecare slava sa.

Răman de principiul că, fără o dovadă limpede asupra aspectelor discutabile şi interpretabile nu putem decat specula. Iar dacă eu, tu sau altul întrezăreşte cate ceva, fără a avea confirmare de "sus", e bine să rămana doar o încredinţare personală sau o explicatie ipotetica menita sa linisteasca sufletul pana la "deschiderea sulurilor".

Ultima modificare de Oblio (20/07/12 20:05)

20/07/12 17:49

Ceszares
membru

Inregistat: 26/04/12
Am o nelamurire cu privire la identitatea fiintei care iese atat de mult in evidenta pe paginile exodului pana la Iosua chiar si nu numai.

Fiinta cu care a interactionat Moise a fost Tatal, Iehova, sau un subaltern al lui Dumnezeu? De la intalnirea de la rugul aprins pana la final, a fost Iehova cel care a interactionat cu Moise si poporul Israel dandu-i si cele 10 legi sau a fost un subaltern? un inger...
Daca a fost un inger care sunt implicatiile? Am si argumentele Biblice si o sa le dau, dar dupa ce primesc ceva raspunsuri...

11/08/12 15:49

Old
Moderator

Pai la rugul aprins s-a intalnit cu cel cese numeste YHWH.

Crezi ca un subaltern se putea numi pe sine "Eu sunt Cel ce sunt" ?

Aa, ca pana la final a interactionat si cu ingerul Domnului cred ca-i altceva.

11/08/12 18:52

Ceszares
membru

Fapte7:30, 31, 32 ,,Peste patruzeci de ani, i s-a arătat un INGER în pustiul muntelui Sinai, în para focului unui rug. Moise, când l-a văzut, s-a mirat de arătarea aceasta; şi, pe când se apropia să vadă ce este, a auzit glasul Domnului, care i-a zis: „Eu sunt Dumnezeul părinţilor tăi, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov.”
Fapte 7:35 ,,Pe acest Moise, de care se lepădaseră ei, când au zis: „Cine te-a pus pe tine stăpânitor şi judecător?”, Dumnezeu l-a trimis ca stăpânitor şi izbăvitor, cu ajutorul INGERULUI care i se arătase în rug."
Stiai de versetele acestea nu?

11/08/12 19:06

Old
Moderator

Da, da.
Nu asta spuneam?

I s-a aratat ingerul, si i-a vorbit Dumnezeu. Nu ingerul a zis: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, al lui Isaac si a lui Iacov", ci chiar Dumnezeu a spus asta. Stiai ca ingerul nu se da drept Dumnezul lui Avraam , Isaac si Iacov, nu-i asa?

11/08/12 20:24

Ceszares
membru

Fapte 7:38 ,,El este acela care, în adunarea israelitilor din pustiu, cu îngerul care I-A VORBIT pe muntele Sinai si cu parintii nostri, a primit cuvinte vii, ca sa ni le dea noua."
Fapte 7:53 ,,Voi, care ati primit Legea data PRIN INGERI, si n-ati pazit-o!…”
Galateni 3:19 ,,Atunci pentru ce este Legea? Ea a fost adaugata din pricina calcarilor de lege, pâna când avea sa vina „Samânta” careia Îi fusese facuta fagaduinta; si a fost data PRIN INGERI, prin mâna unui mijlocitor."
Daniel 10:21 ,,Dar vreau sa-ti fac cunoscut ce este scris în cartea adevarului. Nimeni nu ma ajuta împotriva acestora, afara de voievodul vostru Mihail.”
Daniel 12:1 ,,În vremea aceea se va scula marele voievod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tau; caci aceasta va fi o vreme de strâmtorare cum n-a mai fost de când sunt neamurile si pâna la vremea aceasta. Dar în vremea aceea, poporul tau va fi mântuit, si anume oricine va fi gasit scris în carte."

Ingerul se da drept Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov...:)
Ai auzit cumva de termenul teofanie?

12/08/12 01:44

Pagini: 1 ... 29 30 31 32 33 34 35    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la