TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Studiu biblic/Nelamuriri din Biblie Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 30 31 32 33 34 35
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

Ceszares a scris:

...
Ingerul se da drept Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov...:)
Ai auzit cumva de termenul teofanie?

Vezi ca le-ai incurcat.
In teofanie nu ingerul, sau altcineva se da drept Dumnezeu, ci Dumnezeu se arata in mod perceptibil. Dumnezeu apare intr-o forma in care oamenii pot pricepe ca a aparut.
DEX-ul zice ca intr-o forma personala, dar afirmatia Dexului este destul de saraca.

12/08/12 07:15

Ceszares
membru

Inregistat: 26/04/12
La fel si aici... se poate raspunde la versetele pe care le-am dat si apoi sa continuam dezbaterea?

Ingerul e ca un fel de purtator de cuvant al lui D-zeu... Sti... sun obosit la ora asta si dect sa scriu prostioare mia bine judeca maine la lumina zilei...:0

13/08/12 03:05

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Parerea mea personala este ca teofaniile sunt, de fapt, hristofanii. Adica, aparitii ale lui Isus.

13/08/12 11:00

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Am intalnit undeva ideea (dezvoltata oarecum si personal doar la nivel ipotetic) cum ca, Dumnezeu ar fi o Fiinta ce cauta sa se manifeste in lumea materiala (si) prin om. Dar el fiind o creatura libera este necesar si consimtamantul lui. Deocamdata, fiindca omul este impartit, (nu si-a lamurit clar si constient alegerile) si s-a indepartat de El, Dumnezeu se manifesta  uneori prin ingerii Sai supusi care se afla mai aproape de dimensiunea materiala a omului (Dumnezeu Necuprins nu poate veni El insusi din Slava Sa la om si o face in Duh prin entitati ingeresti). Lucrul acesta ar fi realizabil si prin omul care s-ar increde in El si i s-ar preda total. Dar omul, avand firea impartita (decazuta), nu se poate "umple" de El pentru ca nu poate sa I se daruiasca deplin (firea decazuta il impiedica).
Isus este singura exceptie. El, ca OM dar si ca entitate spirituala (Cuvantul), a fost alaturi si unit deplin cu Dumnezeu-Tatal iar ca om a fost intrupat/nascut fara mostenirea adamica (cu gena nealterata) De aceea daruirea, increderea si dragostea nemasurata (roade ale Duhului Sfant)au putut sa-L locuiasca doar pe El deplin si in calitate de Om (toate I-au fost date fara masura).

Nu stiu daca Ingerii prin care glasuieste Dumnezeu este chiar Hristos ori sunt Arhangheli sau alte entitati, dar cred ca Dumnezeu poate vorbi prin "cel" care I se supune/daruieste prin incredintare, iar Cel ce glasuieste prin acela nu mai este vocea fiintei inferioare purtatoare ci, insusi Duhul lui Dumnezeu.

La polul opus, observam ceva care poate fi asemanat oarecum cu teofania - ... posedarea. Dar in acest caz difera tocmai metodele prin care se obtine acordul omului de a se supune, pentru ca la baza posedarii sta inselaciunea/amagirea celui ce ajunge sa ingaduie astfel de duhuri in el. Exemplu cuncret este cazul demonizatului, om ce glasuieste prin vocea demonilor si nu a lui insusi de dinainte de a fi posedat.

Sper sa nu interpretati gresit paralela facuta, doar am cautat sa evidentiez posibilitatea ca, entitati nemateriale sa se manifeste prin om (sau chiar animale).

13/08/12 12:33

Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08

Ceszares a scris:

Ingerul e ca un fel de purtator de cuvant al lui D-zeu...

Ingerul este un mesager al Domnului.Ingerii pot avea multe activitati.Ei sunt soli in slujba lui Dumnezeu nu doar purtatori de cuvant.Daca studiezi foarte bine evangheliile vei afla multe lucruri despre ingeri chiar de la Domnul Isus.Afirmatiile Lui despre ingeri sunt foarte concrete, variate si foarte abundente :)

Daca ar fi sa clasificam ingerii dupa verbele ce exprima activitatile/actiunile ce ii caracterizeaza intram intr-o discutie mult prea profunda si iti ofer doar cateva:
ingerii anunta, ingerii au prezis, au cantat, au dat, au venit, au prezentat, au dictat, au aparat, vor desparti, vor marturisi, pazesc, lovesc, elibereaza, au vestit, au condus, au aranjat, au mustrat, tabarasc, ajuta, ocrotesc, slujesc, dirijeaza, se lupta..:D

Ultima modificare de Roxana (14/08/12 10:40)

14/08/12 10:39

Ceszares
membru

Multumesc Roxana de completari :)
Eu nu m-am dus pana acolo cu explicatiile caci nu asta urmaresc, dar sunt foarte bune...:)

As vrea sa va construiesc o paralela si sa va intreb ce parere aveti despre ea...

Daca Dumnezeu se foloseste de ingeri ca si slujitori pentru a indeplinii voia Sa putem zice ca la fel face si cu un crestin. Asa ca daca un om a lui D-zeu, care este calauzit si de Duhul Sfant mai se scapa sa faca cate o greseala in viata lui, in calauzirea ce oprimeste de la D-zeu de ce un inger nu ar face-o? De fapt Scriptura ne spune ca D-zeu gaseste greseli pana si la ingerii sai...

Ce vreau sa zic cu asta... Ma duc mai departe cu rationamentul inceput... ca sa vedeti imaginea de ansamblu...:) Daca in majoritatea locurilor din Vechiul Testament unde gasim cuvantul ,,Dumnezeu a facut, a zis, s-a maniat, etc" am intelege caci nu e vorba de insusi Dumnezeu in persoana, ci de un trimis, un slujitor de al Sau, atunci lucrurile ar capata o alta lumina... si s-ar armoniza mult mai bine cu restul Scripturii...

Spuneti-mi macar daca intelegeti ce vreau sa spun, inainte de a ma contrazice...:) va rog...:)

14/08/12 23:38

+Archangel+
Moderator

Ceszares a scris:

de ce un inger nu ar face-o?

Pentru ca el nu beneficiaza de iertarea prin sangele lui Isus.

Ceszares a scris:

De fapt Scriptura ne spune ca D-zeu gaseste greseli pana si la ingerii sai...

Da, si acestia sunt ingerii razvratiti.

Ceszares a scris:

Daca in majoritatea locurilor din Vechiul Testament unde gasim cuvantul ,,Dumnezeu a facut, a zis, s-a maniat, etc" am intelege caci nu e vorba de insusi Dumnezeu in persoana, ci de un trimis, un slujitor de al Sau, atunci lucrurile ar capata o alta lumina... si s-ar armoniza mult mai bine cu restul Scripturii...

Din contra, ar deveni mult mai confuza. Ar insemna ca Dumnezeu are carente de exprimare si ca nu este in stare sa transmita un mesaj nealterat de dispozitiile vreunui inger. Dumnezeu se foloseste de starile umane pentru a-i face pe cei care citesc (pe oameni) sa aiba o vaga idee despre ceea ce "simte" Dumnezeu fata de un anumit lucru sau eveniment.

15/08/12 10:34

Ceszares
membru

Ar insemna ca D-zeu are... Archangel nu asta ne spune istoria Bisericii si bibliografia ta si a mea personala?

Suna acceptabil ideea cu ,,simtitul"... De ce ai pus in ghilimele? (crezi ori nu ca simte? ori e un fel de a spune pt tine?) - explica mai pe larg ce ai vrut sa zici pt ca e posibil ca ceea ce voi zice in continuare sa nu fie ceea ce trebuia...:)
Da, D-zeu ar simte acel lucru daca ar fi uman... dar nu e... sau e?

Vrei sa zici caci Creatorul se manifesta la fel ca si creatura inferioara pe care a creat-o? Ca e supus acelorasi slabiciuni? Cand zic slabiciuni ma refer la sentimente care sunt o slabiciune daca nu le sti controla si intelege... Il vezi pe Creator prins in incalceala unor stari umane doar pentru a ne arata noua ca ce? Ca e ca si noi?
Avem multe asemanari cu Creatorul nostru, dar nu vom fi niciodata la nivelul Sau...

Unde zice Scriptura ca ingerii care gresesc sunt ingerii cazuti? Poate ingeriic are au PACATUIT...
Dar eu stiu (nu gasesc nicicum acuma) lcoul unde zice: ca D-zeu gaseste greseli pana si la ingerii SAI! Ai SAI, nu ai lui Satana... nu? Banuiesc caci taberele s-au stabilit de mult... ori vrei sa zici caci inca se mai trece din una in alta? :)

Ultima modificare de Ceszares (15/08/12 11:27)

15/08/12 11:17

+Archangel+
Moderator

Ceszares a scris:

De ce ai pus in ghilimele?

Pentru ca sunt sigur ca modul in care Dumnezeu simte este diferit de modul nostru. Dar a trebuit sa folosesc un cuvant.

Ceszares a scris:

Unde zice Scriptura ca ingerii care gresesc sunt ingerii cazuti? Poate ingeriic are au PACATUIT...

Si a gresi ce inseamna? Nu cred ca se refera la faptul ca mai e cate un inger care falseaza la cantece. Cuvantul pacat este tradus din grecescul hamartia care inseamna a gresi/rata tinta.

Ceszares a scris:

Ai SAI, nu ai lui Satana... nu? Banuiesc caci taberele s-au stabilit de mult... ori vrei sa zici caci inca se mai trece din una in alta? :)

Si Satana este tot ingerul lui Dumnezeu. Satana n-a creat niciodata niciun inger. Toti care l-au urmat au fost ai lui Dumnezeu.

15/08/12 14:51

Ceszares
membru

Tocmai caci modul lui D-zeu de a simtii e diferit de al nostru. Scriptura nu prea face diferenta asta, asa-i? Ce inseamna asta ca nu D-zeu e cel care se identifica in unele locuri cu acele simtaminte...?

Pacatul pentru mine e simplu... cea mia buna defintie... abatere de la voia divina...(nu daor o tinta oarecare) Si in legatura cu asta sa fim seriosi acuma... Stiu foarte bine ca intelegi ce vreau sa spun prin greseala... Nu e totuna cu pacatul... Sau sustii contrariul cumva?

Toti ingerii care L-AU URMAT... Ai scris bine la trecut... Si asta am scos si eu in evidenta... Nu incerca sa dai alt sens cuvintelor mele... Ingerii inca fac greseli si acuma... Poate nu de cele la care ne-am gandi noi sau asa de majore... Dar daca D-zeu ne spune ca gaseste gresli si la ei asa este... Greseala poate fi si intrarea din greseala in viata unei persoane a unei variabile care nu ar fi trebuit sa apara in viata acelei persoane... sau nu in modul in care a facut-o... etc... nu o sa stam sa vedem ce poate fi... E de ajuns sa stim ca pot fi...:)

15/08/12 15:21

Oblio
membru

Mai există un aspect...

Cand Dumnezeu ni se înfăţişează în chip inferior o face pentru ca mesajul  Său să poată fi perceput de oameni "pe limba lor", ei nefiind capabili să perceapă profunzimea unui mesaj Divin ce, deocamdată, nu poate fi decodificat de nivelul lor spiritual.

Îmi amintesc de modul cum încercam candva să evidenţiez copiilor mei, la nivelul lor de percepţie (2-3 ani), gravitatea si riscul atracţiei unor curiozităţi cum sunt acelea de a introduce obiecte în priză ori în focul de la aragaz. La acea varstă cuvintele erau insuficiente, aşa că le-am "îmbrăcat" cu ingrediente ce vizează comunicarea afectivă cum sunt expresivitatea feţei însoţite de exclamaţii şi tonuri foarte ample ce reuşeau să-i impresioneze şi să-i facă mult mai receptivi. În cazul focului, am ales chiar să le ofer experienţe la nivel senzorial apropiind (controlat) focul de manuţa copilului pentru a-şi face o imagine cat de cat şi astfel  să evit eventuale perspective  dramatice.

Nu ştiu cat de elocventă este comparaţia dar eu cred că, cel ce are un potenţial superior trebuie să lucreze cu cei de nivel inferior folosind instrumente compatibile/specifice pentru acel nivel.

Ultima modificare de Oblio (15/08/12 16:59)

15/08/12 16:01

Ceszares
membru

Ai dreptate Oblio...  Acest aspect sustine si el ipoteza mea bazata pe acele versete...:)

Ultima modificare de Ceszares (16/08/12 02:47)

16/08/12 02:47

Oblio
membru

Credinta ca Arhanghelul Mihail este Isus Hristos este impartasita si de Adventistii de ziua a saptea. In ce masura se poate argumenta biblic aceasta idee inca nu am gasit. Dar in Daniel cap. 10-12 vorbeste acelasi Cineva, numit nu inger, arhanghel, voievod-veghetor sau altcumva ci "Cineva" care avea infatisarea Fiului Omului si care este descris si in Apocalipsa vorbind cu Ioan. Descrierea din Apocalipsa culmineaza cu autoidentificarea  din1:18 in persoana lui Isus.

Intorcandu-ne la Daniel 10 si 12, constatam de acolo ca Mihail este cel dintai dintre ingeriii pazitori care il ajuta (facand-o cel mai bine dintre toti) pe Fiul Omului adica pe Isus.
Vorbim deci, de entitati cu identitate  distincta, nu?

Eu inclin sa cred ca, Ceszares nu a urmarit prin versetele acelea sa sustina ideea "Martorilor lui Iehova" dar poate sa confirme ori sa infirme daca ma insel.

25/08/12 01:58

Ceszares
membru

looky a scris:

Ideea ca Dumnezeu este IN toate provine de la panteisti.

,,Din El, prin El şi pentru El sunt toate lucrurile." - Romani 11:36

Nici prin minte nu mi-a trecut sa sustin ce cred Martorii lui Iehova...

E cumva la mintea cocosului ce vreau eu sa scot in evidenta...
Ganditi-va caci lumea spiritula, mai exact lumea la care noi nu avem acces este de mii de ori mai mare ca a noastra... Ca organizare, ca numar al popualtiei, ca tot ce vreti... Exista si acolo un sistem creat si condus de Tatal dupa care functioneaza lucrurile... Acum imaginati-va daca puteti miliarde de ingeri de toate categoriile stand pe acolo, iar Tatal, Dumnezeul, regele acestui univers, coborandu-se pe planetuta Pamant pt o conversatie, pentru o misiune oarecare sau pentru a sugera unor furnici anumite aspecte din ceea ce este El... Cam zgarie pe urechi o asemenea gandire... scuzati-mi exprimarea... Nu vi se pare asa?

Cred ca daca am sta si ne-a gandi macar cateva minute la lumea de dincolo de percetiile noastre limitate, locul unde adevarata existenta isi urmeaza cursul, am realiza multe lucruri... Ganditiva numai ce se intampla acolo in acetse momente... ce evenimente au loc acolo, ce actiuni sunt intreprinse, etc... Acolo este adevarata viata, nu aici...

Ati prins ideea macar in mare asa? :D

Ultima modificare de Ceszares (25/08/12 09:15)

25/08/12 08:57

Old
Moderator

looky a scris:

...
Daca doriti sa dezbateti anumite subiecte, asigurati-va ca aveti si baza necesara pentru acesta; altfel discutiile vor fi mai alambicate decat acum si no vor duce la nimic ziditor.

Tu ai baza necesara la tot ce afirmi?

looky a scris:

P.S.: in ceea ce priveste cei trei vizitatori ai lui Abraham, cititi cu atentie faptul ca dupa ce au plecat de la el, la Sodoma au ajuns doi ingeri. Unul dintre ei, Domnul, dupa cum citim, a plecat. Concluzionati singuri cine era a treia persoana.

La asta n-ai ce concluziona; doar poti presupune.

Ceszares a scris:

E cumva la mintea cocosului ce vreau eu sa scot in evidenta...
Ganditi-va caci(sic) lumea spiritula, mai exact lumea la care noi nu avem acces este de mii de ori mai mare ca a noastra... Ca organizare, ca numar al popualtiei, ca tot ce vreti... Exista si acolo un sistem creat si condus de Tatal dupa care functioneaza lucrurile... Acum imaginati-va daca puteti miliarde de ingeri de toate categoriile stand pe acolo, iar Tatal, Dumnezeul, regele acestui univers, coborandu-se pe planetuta Pamant pt o conversatie, pentru o misiune oarecare sau pentru a sugera unor furnici anumite aspecte din ceea ce este El... Cam zgarie pe urechi o asemenea gandire... scuzati-mi exprimarea... Nu vi se pare asa?

E un exercitiu de imaginatie interesant. :D

Ceszares a scris:

Cred ca daca am sta si ne-a gandi macar cateva minute la lumea de dincolo de percetiile noastre limitate,...

Camd Biblia ne invata sa ne gandim la cele de sus, nu la cele de pe pamant, nu se refera la cateva minute ci la un mod de viata, dupa cum zice si psalmul "cugeta zi si noapte la Legea Domnului".

Ceszares a scris:

...locul unde adevarata existenta isi urmeaza cursul,...

sugerezi cumva ca existenta prezenta nu este adevarata, nu este reala?

Ceszares a scris:

Ganditiva numai ce se intampla acolo in acetse momente... ce evenimente au loc acolo, ce actiuni sunt intreprinse, etc...

Ai citit ce zice sfantul apostol Pavel ca "la mintea omului nu s-a suit"? Nu inseamna oare ca mintea cea mai plina de fantezie nu-si poate imagina ce-i acolo?

Ceszares a scris:

...Acolo este adevarata viata, nu aici...
Ati prins ideea macar in mare asa? :D

Am incercat s-o prind dar nu am putut pentru ca(ci) zboara prea tare. :D :D :D

25/08/12 09:55

Ceszares
membru

Ma bucur ca ai inteles tot ce am vrut sa zic, Old. Sunt sigur de asta. :)

Este o grseala fatala sa ne imaginam ca putem crede numai ceea ce putem intelege pe deplin. Nu ar trebui sa ne asteptam sa cuprindem vastitatea adevarului absolut intre zidurile mintii noatre. A inchide credinta in limitele mintii este ca si cum ai incerca sa aperi un copil mic de pericol inchizandu-l intr-o camera intunecata. Copilul va fi in siguranta, protejat de caini, viespi si soferi care conduc sub influenta alcoolului, dar dezvoltarea lui va fi oprita. El nu va avea parte de exuberanta produsa de lumina soarelui, de iarba si de fluturi. Intr-un mod similar, convingerile noastre vor fi in ,,siguranta" daca le pastram numai pe acelea pe care le putem inchide in interiorul zidurilor propriei intelegeri, dar nu vom experimenta niciodata exuberanta plonjarii in valurile uriase ale adevarului si ale descoperirii realitatii de dincolo de orizontul priceperii mintii noastre...

25/08/12 13:07

Old
Moderator

Aici chiar m-ai pierdut. :D

Daca vorbim de a crede nu prea are importanta daca intelegem deplin sau in parte sau deloc.

Daca vorbim de credinta atunci vorbim in primul rand de ceea ce spune Dumnezeu, nu de ceea ce ne imaginam noi. Putem sa credenm ce spune El. Despre ceea ce nu spune ce putem sa credem? Ce vrem? Ce ne imaginam?

25/08/12 16:09

Oblio
membru

Ceszares, credinta in Dumnezeu cea care ne mantuieste prezinta doua aspecte principale:
1. Credinta in puterea Sa nemasurata pe care nimeni nu o poate depasi, precum si credinta in calitatea Sa de Creator. Tot aici  includ credinta in Suveranitatea Sa, in puterea de a Stapani si domni peste toate (credinta pe care, dupa cum stii, o au si demonii) si in puterea Sa de a ierta si Mantui din moarte pe om;
2. Credinta in Calea Sa (aceasta e  credinta care le lipseste demonilor), Calea Iubiri si ascultarii de Tatal, singura cale prin care ne induhovnicim si devenim inimi neprihante pentru Duhul si Harul Tatalui. Aceasta ne este infatisata/aratata in Omul Isus Hristos care ne este noua Modelul desavarsit de fiu al lui Dumnezeu spre care sa tindem noi.

Amanunte despre cum este structurata lumea de dincolo, nu prea ne-au fost impartasite si nici nu am fost chemati sa le deslusim acum. Avem prezentate insa principiile dupa care functioneaza si ne putem astfel imagina (intr-o oarecare masura) armonia si pacea de acolo.
A ne imagina fiinte fantastice cu un ochi sau nustiu ce fiinte cu aspect de reptila care comunica telepatic tine de domeniul fantasticului si nu trebuie sa ne risipim timpul atat de pretios cautand cu imaginatia cum ar putea fi dincolo. Stiu ca acolo totul se sprijina pe iubire iar suferinta nu exista. Atat imi este deajuns acum.

26/08/12 01:35

Ceszares
membru

Oblio unde am sugerat eu sa ne imaginam cum arata fiintele de acolo? Eu am indreptat privirile spre structura acelei lumi, spre faptul ca e o lume mult mai... complexa decat a noastra... Acest univers al nostru s-ar putea dovedi a fi o simpla si palida reflectie a unei realitati mult mai vaste de dincolo de el...

Am ajuns aici in incercarea de va arata ca Dumnezeu Tatal nu a interactionat in felul in care credem (asa credem) noi cu omenirea in timpul vechiului testament si ca a avut ingeri slujitori de care s-a folosit si o face si in prezent...:)
Atata tot...

26/08/12 03:51

Old
Moderator

looky a scris:

Cred ca este mai mult decat presupunere, dar nu stau acum sa arat tot rationamentul inductiv care duce la acea concluzie. Daca folosesti hermeneutica biblica cred ca ar trebui sa ajungi la aceeasi concluzie.

Eu zic ca ai putea sa pui aici rationamentul inductiv de care zici, ca sa vedem cine e a treia persoana; si sa vedem care este concluzia la care ar trebui sa ajung.

31/08/12 21:48

Roxana
membru

Din Matei 28:19 si Fapte 19:5 reiese ca ambele variante sunt bune de luat in calcul, nu?

19/11/12 17:00

Oblio
membru

Botezul în numele Sfintei Treimi este pomenit în Biblie doar în Matei 28:19, în toate celelalte cazuri botezul este scris a fi fost făcut în numele lui Isus (desigur, exceptand cazurile celor care au primit botezul lui Ioan).

Dar noi ştim că Isus e una cu Tatăl iar Duhul Său este acelaşi cu al Tatălui. Prin botez credinciosul se predă Duhului înnoitor al lui Dumnezeu. Astfel ca, pe măsură ce ne dezbrăcăm de firea cea veche şi duhul care stăpaneşte în noi  este de acum altul, acelaşi care s-a arătat în Isus Hristos, noi înşine devenim una cu Fiul dar şi cu Tatăl.

Poate că este mai uşor să ne facem cunoscut şi înţeles crezul şi ţinta vieţii numindu-ne botezaţi în numele lui Isus, pentru că în Fiul s-a făcut cunoscut cel mai limpede caracterul lui Dumnezeu. Iar noi prin Botez mărturisim moartea faţă de omul/caracterul cel vechi şi naşterea în omul /caracterul/Duhul cel nou arătat/descoperit în Isus Hristos.

19/11/12 20:00

Old
Moderator

Roxana a scris:

Din Matei 28:19 si Fapte 19:5 reiese ca ambele variante sunt bune de luat in calcul, nu?

Iar din Fapte 8:26-38 reiese inca o varianta.
Aceea pe baza credintei ca Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu!

Aici nu e implicat doar Iisus dar nici Trinitatea nu este implicata in mod evident! :)

19/11/12 20:23

Oblio
membru

Ştiu că urmăreşti să evidenţiezi ]aparente multiple versiuni. Consider totuşi de folos unele precizări pentru eventualii cititori vizitatori care s-ar putea încurca că....

Acolo (Fapte 8: 26-38) se arată crezul pe baza căruia este botezat famenul. Nu poate fi vorba de o altă variantă. Nici cele două nu sunt două, altfel am crede că vorbim de două botezuri diferite. Mărturisirea credinţei în Isus Hristos reprezintă tocmai credinţa în Duhul Său ca fiind acelaşi Duh cu al Tatălui ce s-a întrupat în Isus. Acest lucru trebuie înţeles mai întai din expresia Fiu lui Dumnezeu.  Apoi credinţa în filiaţia Divină trebuie completată prin celălalt aspect vital al credinţei... încrederea în caracterul lui Isus (acelaşi cu al Tatălui) ca fiind unicul şi idealul caracter spre care trebuie să ţintesc.

Ultima modificare de Oblio (19/11/12 22:27)

19/11/12 22:04

Roxana
membru

Vroiam sa evidentiez si faptul ca ambele sunt corecte, din punctul meu de vedere, din Cuvantul Domnului asa reiese.Sunt Biserici care te reboteaza in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh, in cazul in care esti botezat doar in numele Fiului.

Old, varianta ta nu o luasem in calcul, varianta credntei ..asta presupune atunci ca ambele marturisiri sunt corecte :):D

Oblio, multumesc!

Ultima modificare de Roxana (20/11/12 06:05)

20/11/12 06:01

Pagini: 1 ... 30 31 32 33 34 35    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la