|
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
de unde se trage concluzia ca pe Dumnezeu il deranjeaza unele defecte [pacate] mai mult decat altele 
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
25/06/08 13:22
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Trufia il exclude pe Dumnezeu din ecuatia vietii. Nu ti se pare logica reactia lui fata de astfel de oameni? 
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
25/06/08 13:33
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Aş vrea să studiem puţin contextul. Am ajuns de la ce a vrut Pavel să transmită în Romani, la idei asupra unui Dumnezeu care are preferinţe în sensul rău. Adică în sensul că predestinează pe cineva să fie o persoană dezagreabilă Lui.
Mai spun despre acest lucru doar că nu este ceva imoral sau incorect în faptul că Dumnezeu are o inimă care rezonează mai bine cu inima unor oameni, pe care-i numeşte oameni după inima lui, robi credincioşi, sau că i-a iubit. Dumnezeu este corect cu toţi, îi iartă pe toţi, a iertat şi pe Iacov, şi pe Esau, şi pe alţi prea-iubiţi de-ai Lui, şi pe alţi „mai puţin iubiţi” de-ai Lui. Unii au avut parte de o intimitate mai deosebită cu Domnul, alţii nu. Unii de o lucrare mai deosebită, alţii nu. Unii vor moşteni cununi de un fel, alţii de alt fel. Să nu faceţi greşeala să-L confundaţi pe Dumnezeu cu comunismul. La fel să nu-L cnfundaţi cu capitalismul. El este aparte, şi poate îmbina multe caracteristici aparent extreme sau contradictorii la oameni.
Bun. Acuma, revenind la context. Pavel vorbeşte acolo despre alegerea seminţiei lui Israel dintre oameni, o alegere suverană a Lui Dumnezeu. Dar această alegere, oamenii din Israel au ajuns să creadă că li se cuvine. Prin urmare, Domnul a luat moştenirea de la ei, şi a dat-o la neamuri, deocamdată.
În sprijinul afirmaţiei că Domnul poate face aşa ceva, vine Pavel cu exemplul din cartea Maleahi. Şi din viaţa lui Esau şi Iacov. Esau avea un drept de întâi născut. Pe care a ales mai întâi el să şi-l nesocotească, dar pe care totuşi l-a considerat ca şi cum i se cuvine indiferent ce ar face. Altfel nu s-ar fi ofticat atâta când binecuvântarea de întâi născut i-a fost furată. Ci ar fi zis ca la episodul cu ciorba de linte - la ce-mi trebuie asta?
Dumnezeu a arătat că, alegerile şi criteriile pe care merge El, nu sunt cele omeneşti, neapărat. Ceea ce Esau a considerat că i se cuvine, i-a fost luat şi dat altuia când el l-a nesocotit.
Acuma, revenind de la exemplul concret Esau - Iacov, la cartea Maleahi unde apare prima dată citatul lui Iacov, veţi vedea că acolo este vorba de naţiuni. Israel protestează că este părăsit în faţa greutăţilor, iar Domnul le arată demonstrativ că El, prin alegerea pe care a făcut-o, şi anume pe ce spiţă va merge lucrarea lui de ridicare a unui popor, le spune că a ales spiţa lor. Şi le arată că spiţa lui Esau a fost pedepsită din pricină că L-a părăsit pe Domnul. Şi că, deşi a fost aleasă spiţa lui Iacov, i-a venit acuma şi ei rândul la pedeapsă.
Şi cunoaştem ulterior că moştenirea a fost chiar luată de la ei.
Aşa că, după părerea mea, dacă luăm contextul şi nu scoatem versetul din el, nici din Maleahi, nici din Romani, o să vedem că nu e vorba de o alegere sau predestinare a unei persoane la o viaţă spirituală moartă, ci pur şi simplu de deomnstrarea că alegera lui Dumnezeu ţine cont foarte mult de atitudinea noastră continuă şi constantă faţă de El.
Esau l-a nesocotit, Domnul nu l-a părăsit, dar şi-a continuat planul Lui general de mântuire prin altă spiţă decât "cea de drept".
Iacov nu a fost bun, dar nici pe El Dumnezeu nu l-a părăsit ci l-a folosit, pentru că a acceptat la acele momente să fie instrumentul prin care Dumnezeu să lucreze. Şi planul a mers mai departe prin siţa lui.
Dar nu a mers la infinit prin spiţa lui Iacov, pentru că spiţa în întregime L-a nesocotit pe Domnul. Şi atunci Dumnezeu a comutat din nou pe altă spiţă. iar în Maleahi le spune că nu i-a părăsit, dar i-a pedepsit.
Şi în Romani Pavel confirmă pedeapsa, şi anunţă noua spiţă pe care se merge acum cu planul de mântuire al omenirii.
Cel puţin aşa văd eu lucrurile.
Aşa că, dacă "a urî" poate avea mi multe sensuri şi conotaţii, de ce o alegem neapărat pe aceea că "Dumnezeu a predestinat o persoană să-I fie urâtă Lui"? De ce nu o alegem pe aceea că "Dumnezeu a ales să lucreze prin altcineva care nu a respins planul Lui"? Contextul despre asta vorbeşte. De unde ajungem la faptul că Dumnezeu creează persoane de ale căror mutră nu Îi place şi pe care o să-i arunce în iad? Nu asta scrie în context!
Ultima modificare de filip (25/06/08 14:02)
|
|
25/06/08 13:54
|
|
adriana
membru
|
|
Ce inseamna sa fie dat cineva pe mana Satanei, ma refer in primul rand prin lumina lui Iov 1:12 si 1Timotei 1:20 ? o incercare a credintei(cum pare in Iov) sau o masura punitiva? iar daca este masura punitiva e pe termen limitat? si...cui se aplica? e o "licenta" de traducere?mi s-ar interesat cum este expresia in original(ebraica, respectiv greaca)...
Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (04/07/08 08:24)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
04/07/08 07:38
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
Matei 18:15 Dacă fratele tău a păcătuit împotriva ta, du-te şi mustră-l între tine şi el singur. Dacă te ascultă, ai câştigat pe fratele tău. Matei 18:16 Dar, dacă nu te ascultă, mai ia cu tine unul sau doi inşi, pentru ca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori. Matei 18:17 Dacă nu vrea să asculte de ei, spune-l Bisericii; şi, dacă nu vrea să asculte nici de Biserică, să fie pentru tine ca un păgân şi ca un vameş.
1 Corinteni 5:5 ... am hotărât ca un astfel de om să fie dat pe mâna Satanei, pentru nimicirea cărnii, ca duhul lui să fie mântuit în ziua Domnului Isus.
1 Timotei 1:20 Din numărul lor sunt Imeneu şi Alexandru, pe care i-am dat pe mâna Satanei, ca să se înveţe să nu hulească.
Aceste versete sînt versetele disciplinei în biserică. Dar, părerea mea e că adesea se abuzează de ele. Într-un sistem abuziv spiritual aceste versete devin adevărate arme în mâinile celor ce vor performanţă religioasă, folosite pentru a-i face pe oameni să se comporte diferit, sau să se scape de ei dacă nu se conformează.
Însă fratele ce a păcătuit împotriva ta este mai degrabă asemenea oii ce s-a rătăcit (este dat ca exemplu chiar în versetele ce preced, în Matei 18 ). Ca prin urmare "du-te şi mustră-l". Cu alte cuvinte du-te la el şi adu-l înapoi. Dacă nu ascultă, ia-i şi pe alţii şi du-te la el. Dacă nici atunci nu ascultă, spune-l bisericii. "Biserica" nu înseamnă un grup de oameni care se strâng sub acelaşi acoperiş de vreo două ori pe săptămână. Biserica este grupul de oameni ce au o autentică legătură spirituală cu persoana rătăcită. Dacă totuşi nu ascultă, lăsaţi-l să se ducă.
La 1 Corinteni, este altă poveste: unul care trăieşte în curvie cu nevasta tatălui său. Asta e o urâciune în faţa Domnului, iar acel om nu s-a "rătăcit", ci păcătuia cu toată ştiinţa în mijlocul trupului lui Hristos şi toată lumea o ştia. Păcatul lui afecta tot trupul, toată biserica. A trebuit scos din biserică pentru a nu afecta tot trupul!
Ultima modificare de Magdy (04/07/08 13:08)
|
|
04/07/08 13:01
|
|
adriana
membru
|
|
Magdy a scris:
Aceste versete sînt versetele disciplinei în biserică. Dar, părerea mea e că adesea se abuzează de ele. Într-un sistem abuziv spiritual aceste versete devin adevărate arme în mâinile celor ce vor performanţă religioasă, folosite pentru a-i face pe oameni să se comporte diferit, sau să se scape de ei dacă nu se conformează. |
sunt de acord cu tine... ----- e clar ca pe mana Satanei nu e ceva de bine, dar oare ce presupune asta? boala?lipsa protectiei divine?cum poate fi cineva pe mana Satanei si totusi Templul Duhului Sfant?
Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (04/07/08 20:29)
|
|
04/07/08 20:29
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
mereu_alaturi_de_tine a scris:
...e clar ca pe mana Satanei nu e ceva de bine, dar oare ce presupune asta? boala?lipsa protectiei divine?... |
Probabil că Domnul Îşi ia mâna de pe acele persoane. Şi cum nu este cale de mijloc (adică ori eşti cu Domnul, ori cu satana), vor fi daţi pe mâna satanei.
|
|
04/07/08 21:30
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
-----e clar ca pe mana Satanei nu e ceva de bine, dar oare ce presupune asta? boala?lipsa protectiei divine?cum poate fi cineva pe mana Satanei si totusi Templul Duhului Sfant? |
Satana nu cred ca are acces la duh. La trup si probabil chiar la suflet, dar la duh nu cred.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
04/07/08 21:33
|
|
zambezi
membru
Inregistat: 19/09/07
|
|
Dacă te rog, ai putea să subliniezi puţintel diferenţa dintre sufletul şi duhul unui om? Chiar şi câteva citate ar fi îndeajuns.
|
|
04/07/08 23:34
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Sufletul si duhul sunt diferite, chiar daca de mai multe ori pot fi confundate : "Dumnezeul pacii sa va sfinteasca El insus pe deplin; si : duhul vostru, sufletul vostru si trupul vostru sa fie pazite intregi, fara prihana la venirea Domnului nostru Isus Hristos " ( 1 Tesaloniceni 5:23 )
" Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat o sabie cu doua taisuri : patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii." ( Evrei 4 : 12 )
april a scris:
Unii cercetatori, in incercarea de a stabili aceasta, au ajuns la urmatoarele concluzii :
Sufletul ar fi principiul vital care insufleteste trupul nostru. El exista si la omul nenascut din nou si este sediul sentimentelor, al ratiunii, al vointei si al dorintelor generale ale omului.
Duhul ( spiritul ), dimpotriva, ar fi partea superioara a fiintei omenesti. El este cel care intra in relatie cu Dumnezeu. Duhul omului nepocait este "mort". In clipa nasterii din nou, revarsarea Duhului Sfant il readuce la viata si-i reda capacitatea de a intra in comunicare cu Dumnezeu. |
Mai multe la Ce este omul? Din ce este format omul? .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
05/07/08 09:22
|
|
adriana
membru
|
|
Umblarea in Duhul e acelasi lucru cu aducerea de roada?
|
|
10/07/08 21:02
|
|
Andreea
membru
Inregistat: 16/08/06
|
|
Umblarea in Duhul e acelasi lucru cu aducerea de roada? |
Nu.Eu cred că umblarea în/cu Duhul are ca şi rezultat roada(asta dacă te referi la roadele Duhului Sfânt).
Ultima modificare de Andreea (10/07/08 21:10)
_______________________________________ His grace is enough!
|
|
10/07/08 21:09
|
|
adriana
membru
|
|
ai dreptate...sunt indisolubil legate...
Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (10/07/08 22:42)
|
|
10/07/08 22:41
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Ioan 15:4 Ramaneti in Mine, si Eu voi ramane in voi. Dupa cum mladita nu poate aduce rod de la sine, daca nu ramane in vita, tot asa nici voi nu puteti aduceti rod, daca nu ramaneti in Mine.
Da... sunt legate!
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
11/07/08 08:54
|
|
the_stranger
membru
 Inregistat: 15/01/08
|
|
De câte ori citesc în Vechiul Testament,aproape de fiecare dată găsesc sintagma asta:"Domnul a zis lui..X".Mă întreb cum vorbea Dumnezeu pe atunci,era într-un mod vizibil..prin vise..cum?Excluzând atunci când vorbea prin alţi oameni..spre ex lui David i-a vorbit prin Natan;da Lui Natan cum i-a vorbit?
_______________________________________ Haide sa zambim! Gata? 1,2,3 siiii....
|
|
11/07/08 10:05
|
|
adriana
membru
|
|
Si a zis: "Ascultati bine ce va spun! Cand va fi printre voi un prooroc, Eu, Domnul, Ma voi descoperi lui intr-o vedenie sau ii voi vorbi intr-un vis.- Numeri 12:6
Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (11/07/08 11:15)
|
|
11/07/08 11:15
|
|
Sarah
membru
Inregistat: 08/03/07
|
|
Azi a fost a doua oara,cand am auzit chestia asta la noi in Biserica : "In ziua a zecea a acestei luni,fiecare om sa ia un miel de fiecare familie...sa-l pastrati pana in ziua a patrusprezeceaa lunii acesteia..." Exod 12:3-6 Fratele zice ca mielul trebuia pastrat in casa,impreuna cu ceilalti mebri ai familiei.Mie sincer nu mi se pare ca asta spune textul,nici nu am alte documente unde sa caut despre asta,dar mi-ar placea sa se dicute un pic daca "sa-l pastrati" se refera sa-l tina in casa sau nu.
_______________________________________ Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35
|
|
13/07/08 23:05
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Nu cred ca se referea sa-l tina neaparat in casa ci doar sa fie pus de o parte. In versetul 4 scrie ca poate fi un miel la doua familii (sau case). In cazul asta care din cele 2 familii il tine in casa?
|
|
14/07/08 10:14
|
|
Andreea
membru
|
|
Aşa..am eu o nelămurire.Când Domnul Isus a fost ispitit de cel rău,apare ceva ce mie îmi este neclar.De multe ori se spune: "Atunci Isus a fost dus de Duhul în pustie",sau "Diavolul L-a dus ".Cum adică l-a dus? Şi încă o întrebare: Când era El şi Satan pe straşina templului,sau când se "plimbau",nu i-a văzut nimeni?
Ultima modificare de Andreea (20/07/08 22:40)
|
|
20/07/08 22:40
|
|
RainSong
membru
|
|
Asta am citit si eu zilele trecute ,si ma gandeam ca L-a luat pe sus ? 
Eu nu inteleg o chestie :vine tanarul bogat la Domnul si Il intreaba ce sa faca pentru a mosteni Imparatia lui Dumnezeu ,la care Isus ii spune sa isi vanda averea si sa o dea saracilor .Si prin Noul testament zice ca nu suntem mantuiti prin fapte ci prin har ,ca sa nu se laude nimeni . Si atunci de ce era necesara o asemenea fapta pentru a ajunge in rai ? Ma gandeam ca tanaru ala ,daca credea in Domnul si Ii apartinea cu adevarat ,ar fi facut chestia aia ,sa vanda averea ... dar mi se pare aiurea pusa problema .Am ascultat recent o predica din pasajul asta ,dar nu vorbea de asa ceva .
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
21/07/08 10:52
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Luca 12:34 Caci unde este comoara voastra, acolo este si inima voastra.
Inima tanarului era mai mult legata de averea lui decat de Dumnezeu. Isus doar i-a demonstrat acest lucru.
|
|
21/07/08 11:12
|
|
RainSong
membru
|
|
asa ma gandeam si eu
Si Duhul chiar L-a luat pe sus ? [glumesc] Ma gandeam ca L-a indemnat sa plece acolo .
|
|
21/07/08 11:15
|
|
Andreea
membru
|
|
RainSong a scris:
Si Duhul chiar L-a luat pe sus ? |
Eu mă gândeam că poate se teleportau. Că nu cred că Isus s-ar fi urcat până pe straşina Templului singur.Sau da?
|
|
21/07/08 11:17
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Teleportare sau zbor. Cam asta cred si eu.
|
|
21/07/08 11:27
|
|
zambezi
membru
Inregistat: 19/09/07
|
|
RainSong a scris:
Eu nu inteleg o chestie :vine tanarul bogat la Domnul si Il intreaba ce sa faca pentru a mosteni Imparatia lui Dumnezeu ,la care Isus ii spune sa isi vanda averea si sa o dea saracilor . |
În Matei 19. 16-21 este un pic nuanţată discuţia cu tânărul bogat. Fiul Lui Dumnezeu îi spune că dacă vrea Viaţa Veşnică trebuie să păzească poruncile, apoi le enumeră. Tânărul bogat se bucură deoarece le-a respectat din tinereţea lui. Discuţia nu se opreşte aici ci El continuă zicând:
"Dacă vrei să fii desăvîrşit", i-a zis Isus, "du-te de vinde ce ai, dă la săraci, şi vei avea o comoară în cer! Apoi vino, şi urmează-Mă."
Din pasajul de mai sus se desprinde ideea că poţi avea Viaţa Veşnică şi fără să fii desăvârşit. Dar oare chiar aşa este?
După cum observi problema devine un pic mai complicată, mai ales că Isus spune prin parabola cămilei şi acului că un bogat nu va putea intra niciodată în Împărăţia Lui Dumnezeu (cel puţin aşa înţeleg eu admiţând că Isus nu glumea şi nici nu exagera).
|
|
21/07/08 12:36
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|