|
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Hmm uite: Filipeni 3:10 Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui şi părtăşia suferinţelor Lui, şi să mă fac asemenea cu moartea Lui; Filipeni 3:11 ca să ajung cu orice chip, dacă voi putea, la învierea din morţi. Filipeni 3:12 Nu că am şi câştigat premiul, sau că am şi ajuns desăvârşit; dar alerg înainte, căutând să-l apuc, întrucât şi eu am fost apucat de Hristos Isus. Filipeni 3:13 Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă; dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea, şi aruncându-mă spre ce este înainte, Filipeni 3:14 alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.
Unde zice sa ajung la premiul chemari ceresti (cam clar ca e vorba despre mantuire).
Despre ce ai zis ca unii in in rai au mai multe bogatii in ceruri, ai dreptate. Dumnezeu rasplateste dupa fapte. Unii pot sa fac mai mult pentru ca stau mai aproape de Dumnezeu si proslaves pe Dumnezeu mai mult prin Isus, alti nnu fac asa de mult dar face suficent ca sa isi mentine Mantuirea.
Dar faptele noastre depinde de la ce primim de la Isus si prin Isus. Depinde daca folosim ce ne-a dat Isus dupa voia Lui Dumnezeu cu curaj. Domnul ne-a dat Calea Mantuirii, promisiune, sansa si e a nostra. Dar cred ca depinde de noi ca sa o primim, sa alergam ca sa o primim nu?
Ultima modificare de livu2day (07/02/09 03:39)
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
07/02/09 03:38
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
livu2day a scris:
Unde zice sa ajung la premiul chemari ceresti (cam clar ca e vorba despre mantuire). |
Unde e clar ? Daca nici Pavel nu era sigur ca are destule sanse sa fie mantuit, cine poate zice atunci ca poate fi ? Si mai citeste si alte versete in care scrie ca Pavel era sigur de mantuirea lui. Si nu doar el, ci si Ioan etc.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
07/02/09 09:05
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
Din Luca am inteles ca vom fi frustrati daca nu primim rasplata . Mai greu cu mine ,nu mi clara faza . Livu2day ,mi-a atras atentia la Filipeni faza asta "ca să ajung cu orice chip, dacă voi putea, la învierea din morţi." ,m-a bagat in dubii rau de tot ,am gasit-o cand am citit toate xontextele cu premiul .
Sau alta faza care e suspecta : "Ci ma port aspru cu trupul meu, si-l tin in stapanire, ca nu cumva, dupace am propovaduit altora, eu insumi sa fiu lepadat." [1 Corinteni 9:27] [totusi ,cred ca aici e vorbire "lumeasca" cum spunea Pavel la inceput corintenilor ,ca ei aveau multe probleme ,mai ales cu curvia] completata cu :"Pe voi insiva incercati-va daca sunteti in credinta. Pe voi insiva cercati-va. Nu recunoasteti voi ca Isus Hristos este in voi? Afara numai daca sunteti lepadati. Dar trag nadejde ca veti recunoaste ca noi nu suntem lepadati." [2 Corinterni 13:5,6]
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
07/02/09 14:43
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
RainSong a scris:
Din Luca am inteles ca vom fi frustrati daca nu primim rasplata |
Nu cred. Eu cred ca mai degraba vom fi recunoscatori daca vom primi ceva...M-as simti frustrata daca as considera ca mi se cuvine ceva...dar fiind constienta ca nu am nici un merit, eu cred ca va fi doar recunostinta.
Ultima modificare de MRU (26/03/09 18:40)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
07/02/09 14:57
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
RainSong a scris:
.Livu2day ,mi-a atras atentia la Filipeni faza asta "ca să ajung cu orice chip, dacă voi putea, la învierea din morţi." ,m-a bagat in dubii rau de tot ,am gasit-o cand am citit toate xontextele cu premiul . |
Toti vor ajunge la invierea din morti, ori la rapire ori la sfarsit . Exceptie vor face cei care traiesc rapirea pe viu - ei vor fi rapiti ... vii .
Citisem undeva o explicatie la versetul acela, dar nu-mi mai aduc aminte exact cum era...
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
07/02/09 15:38
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
KoJack a scris:
Am si eu o nelamurire ... dar tot odata cred ca inteleg ceea ce am citit dar nu sunt sigur si as dori sa vad si cum alti tineri ma pot ajuta ... 
Cum intelegeti voi versetele din Ieremia 14:3-6 ... este cumva o profetie si pentru Romania in 2009??? |
... se pare ca a fost uitat ce ai scris tu...
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
07/02/09 15:44
|
|
livu2day
membru
|
|
april a scris:
RainSong a scris:
.Livu2day ,mi-a atras atentia la Filipeni faza asta "ca să ajung cu orice chip, dacă voi putea, la învierea din morţi." ,m-a bagat in dubii rau de tot ,am gasit-o cand am citit toate xontextele cu premiul . |
Toti vor ajunge la invierea din morti, ori la rapire ori la sfarsit . Exceptie vor face cei care traiesc rapirea pe viu - ei vor fi rapiti ... vii .
Citisem undeva o explicatie la versetul acela, dar nu-mi mai aduc aminte exact cum era... |
Unde e clar ? Daca nici Pavel nu era sigur ca are destule sanse sa fie mantuit, cine poate zice atunci ca poate fi ? Si mai citeste si alte versete in care scrie ca Pavel era sigur de mantuirea lui. Si nu doar el, ci si Ioan etc. |
Nu chiar, inviera din morti adica inviera la un alt trup ceresc. E ceva diferit, din cate stiu ca care merg in iad isi pastreaza trupul si o simta suferinta tot timpul. Dar cei in ceruri nu va mai suferi ci va avea un trup ingeresc.
Despre mantuire nimeni nu poate fi precis, la moment daca traim dupa voia Lui Dumnezeu putem zice ca suntem mantuiti in viitor, pentru ca fiecare mai avem mult de facut si trait pe Calea ceea buna. Calea nu sa sfarseste pina nu vine sfarsitul.
Nu cred ca toti vor invia adica sa invieze in un nou trup prin Isus. Poate va invia in trupul lor mort si putrezit in carne dar e alta poveste, nu suntem precis de acest lucru. Plus avem destul altele de gandit, nu la viitor ci la moment sub privirea Lui cu El.
Am citit alte versete despre inviere, a-Lui Isus imi place.
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
07/02/09 20:20
|
|
KoJack
membru
Inregistat: 29/02/08
|
|
Eu nu inteleg cum a mancat Ioan cartea care era dulce si in stomac era amara???
_______________________________________ Semnat...
KJ.
|
|
08/02/09 14:27
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Am luat carticica din mana ingerului, si am mancat-o: in gura mea a fost dulce ca mierea; dar, dupa ce am mancat-o, mi s-a umplut pantecele de amaraciune. (Apoc.10:10)
Nu scrie in Biblie ca Ioan a mancat cartea, ci doar a avut o viziune ca a mancat-o.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
09/02/09 08:39
|
|
KoJack
membru
|
|
KoJack a scris:
Am si eu o nelamurire ... dar tot odata cred ca inteleg ceea ce am citit dar nu sunt sigur si as dori sa vad si cum alti tineri ma pot ajuta ... 
Cum intelegeti voi versetele din Ieremia 14:3-6 ... este cumva o profetie si pentru Romania in 2009??? |
KJ.
|
|
09/02/09 15:34
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
KoJack a scris:
Ce te face pe tine sa crezi asta?
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
09/02/09 18:40
|
|
KoJack
membru
|
|
KoJack a scris:
...cred ca inteleg ceea ce am citit dar nu sunt sigur si as dori sa vad si cum alti tineri ma pot ajuta ...  |
KJ.
|
|
09/02/09 18:50
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Nu!
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
09/02/09 19:31
|
|
Klaudiu
membru
 Inregistat: 23/06/07
|
|
KoJack a scris:
Eu nu inteleg cum a mancat Ioan cartea care era dulce si in stomac era amara??? |
Intotdeauna e bine sa lasam Biblia sa se interpreteze singura. Exista un episod asemanator in Ezechiel 2:3 - 3:4 :
3 El mi -a zis: ,,Fiul omului, te trimet la copiii lui Israel, la aceste ,popoare îndărătnice,` cari s'au răzvrătit împotriva Mea; ei şi părinţii lor au păcătuit împotriva Mea, pînă în ziua de azi.
4 Da, copiii aceştia la cari te trimet, sînt neruşinaţi şi cu inima împietrită. Tu să le spui: ,Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu!`
[...]
să le spui cuvintele Mele, fie că vor asculta, fie că nu vor asculta; căci sînt nişte îndărătnici!
8 Tu, însă, fiul omului, ascultă ce-ţi spun! Nu fi îndărătnic, ca această casă de îndărătnici! Deschide-ţi gura, şi mănîncă ce-ţi voi da!``
9 M'am uitat, şi iată că o mînă era întinsă spre mine, şi ţinea o carte în chip de sul.
10 A desfăşurat -o înaintea mea, şi era scrisă şi pe dinlăuntru şi pe din afară; în ea erau scrise bocete, plîngeri şi gemete.
3:1 El mi -a zis: ,,Fiul omului, mănîncă ce vei găsi înaintea ta, mănîncă sulul acesta, şi du-te de vorbeşte casei lui Israel!``
2 Am deschis gura, şi mi -a dat să mănînc sulul acesta.
3 El mi -a zis: ,,Fiul omului, hrăneşte-ţi trupul şi umple-ţi măruntaiele cu sulul acesta, pe care ţi -l dau!`` -L-am mîncat, şi în gura mea a fost dulce ca mierea.
4 El mi -a zis: ,,Fiul omului, du-te la casa lui Israel, şi spune-le cuvintele Mele!
|
Inainte ca Dumnezeu sa ii dea lui Ezechiel sulul sa-l manance, Dumnezeu ii zice "te trimet la copiii lui Israel; tu să le spui: ,Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu!` [...] să le spui cuvintele Mele". Asadar sulul contine cuvintele lui Dumnezeu catre "casa de îndărătnici", poporul evreu - care popor era in robia Babiloniana - iar Ezechiel trebuie sa le profeteasca ce scria in sul.
De ce ajunge sulul sa fie amar in stomacul lui Ezechiel? Pentru ca el continea "bocete, plîngeri şi gemete". Nu prea exista insa indicii asupra motivului pentru care sulul era dulce ca mierea in gura lui Ezechiel. Fiind cuvintele lui Dumnezeu puse in gura lui Ezechiel, acesta mai mult ca sigur ca le pretuia si ii placeau, erau dulci in gura lui - gura cu care trebuia sa transmita aceasta profetie poporului evreu.
Cam la fel se intampla si cu Ioan in Apocalipsa. De remarcat ca episodul cu sulul (10:10) face parte din seria celor 3 "nenorociri" (sau "vaiuri") care cad asupra omenirii. Prima incepuse in 8:12 si se terminase in 9:12, unde incepe a doua, care contine episodul cu sulul (10:10); a doua nenorocire se termina 11:14; deci faptul ca sulul devine amar in stomacul lui Ioan si ca este parte a celui de-a 2-lea vai, confirma ca si acest sul, ca cel al lui Ezechiel, contine "bocete, plîngeri şi gemete" vizavi de cei carora acestea va fi profetite. Intr-adevar, imediat dupa ce Ioan mananca sulul, glasul din cer ii zice:
,,Trebuie să prooroceşti din nou cu privire la multe noroade, neamuri, limbi şi împăraţi.``
Adica sa profeteasca "bocetele, plîngerile şi gemetele" destinate acestor "noroade, neamuri, limbi şi împăraţi".
O alta remarcabila corespondenta intre Ezechiel si Ioan este ca Ezechiel era trimis la poporul lui Dumnezeu care se afla in robie in Babilon (1:1). Si Ioan ajunge sa transmita un mesaj poporului lui Dumnezeu care se afla in robie in Babilon (un Babilon simbolic de data asta):
,,A căzut, a căzut, Babilonul cel mare! [...] Ieşiţi din mijlocul ei [a Babilonului] poporul Meu, ca să nu fiţi părtaşi la păcatele ei, şi să nu fiţi loviţi cu urgiile ei!" - Apoc 18:2-4.
Ultima modificare de Klaudiu (11/02/09 05:29)
_______________________________________ http://ascultarearatiunii.wordpress.com/
|
|
11/02/09 05:25
|
|
KoJack
membru
|
|
multumesc mult!!!
dar mai am o intrebare care cred ca o postez a4a oara aici ... 
KoJack a scris:
KJ.
|
|
11/02/09 13:21
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Inca o data... Nu, nu este o profetie pentru Romania in 2009! 
|
|
11/02/09 13:52
|
|
KoJack
membru
|
|
ok ... multumesc ...
dar de ce nu e??? )
KJ.
|
|
11/02/09 14:04
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Pentru ca de ce scrie acolo trebuie tinut seama tot timpul. Nu numai daca e o profetie.
|
|
11/02/09 14:10
|
|
the_stranger
membru
 Inregistat: 15/01/08
|
|
M-a întrebat cineva şi nu am ştiu ce să răspund.Poate mă ajutaţi voi.
Unde se află sufletele noastre înainte de a ne naşte?
Psalmii 139:16 "Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele."
Ultima modificare de the_stranger (17/02/09 17:00)
_______________________________________ Haide sa zambim! Gata? 1,2,3 siiii....
|
|
17/02/09 16:58
|
|
livu2day
membru
|
|
Era la Dumnezeu, noi venim de la El. Uite la inceput in Genesa zice.
|
|
17/02/09 17:52
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Nu ni se spune nimic despre acest lucru. Iar versetul acela se refera la viata intrauterina.
|
|
17/02/09 18:07
|
|
livu2day
membru
|
|
Arch, fi serios. De unde vine sufletul nostru? De la Dumnezeu, de la El vine. Daca vine de la El, oare nu a fost la El. Ce vrei sa zici ca nu stim, stim caci de la El am venit. El ne-a creat. Totul vine de la El. (excludem raul, e alta poveste)
Ultima modificare de livu2day (17/02/09 18:14)
|
|
17/02/09 18:13
|
|
KoJack
membru
|
|
asa cred si eu livu ... noi de fapt suntem intr-o calatorie "supranaturala" pe acest pamant ... ... iar pe parcurs noi ne alegem daca vrem sa ne intoarcem inapoi la Dumnezeu sau nu ... In pilda fiului risipitor vedem ca fiul risipitor pleaca de la tatal ... si apoi se intoarce ... de aceeea vine si expresia crestineasca "Intoarcere la Dumnezeu!" 
KJ.
|
|
17/02/09 22:16
|
|
Andreea
membru
Inregistat: 16/08/06
|
|
Am şi eu o nelămurire cu privire la Melhisedec,din Evrei 7.3 :
"fără tată, fără mamă, fără spiţă de neam, neavând nici început al zilelor, nici sfârşit al vieţii,dar care a fost asemănat cu Fiul lui Dumnezeu,rămâne preot în veac."
Deci eu nu am înţeles o fază.Că nu a avut sfârşit al zilelor,hai că s-a mai întâmplat cu Enoh,dar fără început al vieţii?Adică nu era om?Şi cum e posibil să fie asemănat cu Isus Hristos?De fapt se referă la Isus?
_______________________________________ His grace is enough!
|
|
17/02/09 22:37
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
Eu cred ca se refera la data nasterii/mortii.
andreea a scris:
Şi cum e posibil să fie asemănat cu Isus Hristos?De fapt se referă la Isus? | Nu stiu teologie dar cred ca se refera strict la "randuiala" (modul) lui Melhisedec (acum imi dau seama, am citit evrei de vre-o seara doua ).
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
17/02/09 23:43
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|