|
|
|
zambezi
membru
Inregistat: 19/09/07
|
|
Klaudiu, din răspunsurile tale văd că nu mai ai nelămuriri legate de Biblie, deşi eu aveam una dar nu mi-ai răspuns. Şi până nu-mi răspunzi eu nu pot trece mai departe. Deci să-i lăsăm pe cei care au întrebări să le pună. Ok.
Dar te-aş invita să-mi răspunzi la una simplă de pe subiectul: Stiinta si religie.
|
|
21/02/09 21:48
|
|
Klaudiu
membru
 Inregistat: 23/06/07
|
|
livu2day a scris:
Desigur, Avraam era acolo, intr-o pilda. Intr-o pilda precedenta tatal risipitorului spune ca acesta a fost mort. Sa fi fost chiar mort pe bune? Hm...
|
Ce este o pilda? Ia zi ce rost are? Daca vrei sa imi spui? Ce folos are? Pilda totul e tainic.
|
Liviu, nu ma pune sa-ti explic ce este o pilda, ar trebui sa stii. Si de acord ca in plida lucrurile sunt "tainice", adica "ascunse". O pilda nu trebuie luata intotdeauna literalmente, daca se zice intr-o pilda ca cineva a murit si este viu din nou, nu trebuie inteles ca cineva a murit si a inviat literalmente.
Sigur ca da, si de aceea te-am rugat sa-mi adresezi raspunsul mai intai, inainte de a repeta ce ai spus deja. |
Ce sa iti raspund?
|
Raspunde la raspunsurile mele, nu tot repeta ce-ai zis deja.
Nu stiu ca Legea e Dumnezeu.
|
Dumnezeu e Legea, El a facut Legea
|
Pai daca Dumnezeu a facut legea, si Legea este Dumnezeu, inseamna ca Dumnezeu a facut Dumnezeu. N-are sens ceea ce spui.
Rationamentul nu corespunde cu realitatea. Cuvintele pe care Isus le-a rostit referitor la Lege erau ale Tatalui, pentru ca "eu n'am vorbit dela Mine însumi, ci Tatăl, care M'a trimes, El însuş Mi -a poruncit ce trebuie să spun şi cum trebuie să vorbesc" - Ioan 12:49 |
Tu mergi dupa rationamentul cu realitatea?
|
Eu nu inteleg ce tot vorbesti. Cum adica "mergi dupa rationamentul cu realitatea"?
Daca te uiti bine, cine era Isus? El stia totul
|
Iti sugerez sa te mai gandesti un pic. Stia Isus totul? Iarasi faci afirmatii neconforme cu realitatea.
Luca 10:22. Toate lucrurile Mi-au fost date in maini de Tatal Meu; si nimeni nu stie cine este Fiul, afara de Tatal, nici cine este Tatal, afara de Fiul si acela caruia vrea Fiul sa i-l descopere."
Toate lucrurile au fost primite de Isus de la Tatal - iar Dumnezeu nu le primeste de la nimeni, pentru ca El chiar nu are nevoie sa primeasca nimic, are si avea deja totul de la sine.
|
Reciteste, cum poate un Om sa primeasca toata de la Dumnezeu,
|
Cred ca tu ar trebui sa recitesti de vreme ce scrie clar ca Isus a primit de la Dumnezeu. Si "cum poate un Om sa primeasca toata de la Dumnezeu"? Uite-asa.
Si mai continua:
,,Îţi mai lipseşte un lucru: vinde tot ce ai, împarte la săraci, şi vei avea o comoară în ceruri. Apoi, vino şi urmează-Mă.`` Cînd a auzit el aceste cuvinte, s'a întristat de tot; căci era foarte bogat. Isus a văzut că s'a întristat de tot, şi a zis: ,,Cît de anevoie vor intra în Împărăţia lui Dumnezeu cei ce au avuţii!Fiindcă mai lesne este să treacă o cămilă prin urechea acului, decît să intre un om bogat în Împărăţia lui Dumnezeu.``
Ii mai lipsea deci ceva, Legea nu era destula: a-l urma pe Isus. Bogatul evident nu credea ca Isus e Mesia de vreme ce n-a vrut sa-l urmeze. E mai usor pentru o camila sa treaca prinn urechea acului decat sa intre acesta in Imparatie. Deci Legea nu era de-ajuns, jertfele si tinerea Legii nu conduceau la viata vesnica, ci jertfa lui Isus si credinta in el duce la viata vesnica. Cred ca nu ar trebui sa fiu nevoit sa prezint dovezi biblice in acest sens, astea sunt niste lucruri de baza ale crestinismului.
|
Ma tem ca te-ai pierdut, unde scrie aia?
|
Nu te teme, curaj Liviu. Nu pot sa nu observ ca tu esti cel care te-ai pierdut daca nu stii unde scrie. Luca 18:18-25.
Deci le scoti de oriunde vrei asai?
|
Ce tragi-comedie! Vezi mai sus.
Pai ai vazut?, o spui chiar tu: o sa aibe parte de viata vesnica, in viitor, nicidecum deci ca ar fi primit-o deja inainte de jertfa lui Cristos. Da desigur ca vor trai vesnic!
|
...cum sa aiba parte de viata vesnica daca ei nu avut cum sa faca Legamintul Nou prin Isus. Cum ei sa primeasca vesnica cand Isus inca nici nu a murit si nu sa nascut,
|
Pai tocmai astea erau intrebarile mele adresate tie, vizavi de Enoh si Ilie, cum au primit ei viata vesnica fara jertfa lui Isus. Ai vazut ca stii?
Ce nu realizezi, zica in Biblia ca Dumnezeu e gelos... cum de Dumnezeu a randuit ca prin Isus sa aiba viata vesnica.
|
Ce spui aici n-are nici cap nici coada. Dumnezeu a randuit viata vesnica prin Isus pentru ca il iubeste si pentru asa a decis El.
Chiar nu intelegi Trinitatea?
|
Ce s-o inteleg eu, nu voi spuneti ca natura lui Dumnezeu si Dumnezeu sunt de neinteles pentru mintea umana, ca totul e un mister? Inseamna ca tu deja nu ai problema asta a Trinitarienilor?
_______________________________________ http://ascultarearatiunii.wordpress.com/
|
|
22/02/09 00:16
|
|
Klaudiu
membru
|
|
zambezi a scris:
Klaudiu, din răspunsurile tale văd că nu mai ai nelămuriri legate de Biblie
|
De unde ai dedus asta, am discutat despre toate subiectele biblice posibile? Si da, vizavi de acest subiect nu am nelamuriri, cred ca Biblia e destul de clara in aceasta privinta. De ce, tu ai nelamuriri?
, deşi eu aveam una dar nu mi-ai răspuns.
|
A, deci ai. Scuze, poate n-am observat, care era aia?
_______________________________________ http://ascultarearatiunii.wordpress.com/
|
|
22/02/09 00:20
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Ce sa zic.. doar;

Ultima modificare de livu2day (22/02/09 02:44)
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
22/02/09 02:44
|
|
Klaudiu
membru
|
|
zambezi a scris:
Nici o problemă. Reformulez: Poţi să-mi dai coordonatele la colţurile unui cub (obiect 3D, definit de 3 axe X, Y, Z), în sistem de coordonate 2D (axe X, Y) dar fără să fie nici o distorsiune (distanţele între colţurile învecinate, 2 câte 2, să fie egale şi între muchiile vecine să fie un unghi drept), adică nu doar parţial, proiecţie pe un plan, astfel ca să pot număra cele 6 feţe pătrate ale lui?
|
Vai, pai de asta nu ai putut continua o discutie pe baza Bibliei, pentru ca nu ti-am desenat cubul? Situatia mi se pare un pic... tragica. Doi crestini discuta despre Dumnezeu pe baza Bibliei iar unul dintre ei spune ca refuza acest dialog biblic pentru ca celalt nu vrea sa-i deseneze un cub??? Sau ca nu vrea sa-i dea coordonate tridimensionale intr-un sistem bidimensional??? Zambezi, e de rau. Ti-am adus argumente scripturale, si stii, cand doi crestini discuta despre ceea ce spune Biblia si ce nu, te concentrezi pe ce spune ea, si aduci argumente scripturale; ai avut ocazia sa adresezi raspunsurile mele bazate pe Biblie cu propriile tale argumente bazate pe Biblie. Faptul ca nu ai facut-o imi confirma ca de fapt tu nu ai un raspuns scriptural vizavi de aceste aspecte, a faptului ca Isus este intr-adevar "fiul lui Dumnezeu" si ca aceasta expresie nu e doar o zicala, si asupra faptului ca discipolii lui Cristos inteleg, chiar daca in parte, dar inteleg, ce este Dumnezeu si cum este el, si relatia dintre El si Isus. Si deci in lipsa de argumente scripturale, recurgi la cub din nou? Poftim coordonatele aici daca tii cu tot dinadinsul. http://www.proto-teologia.info/wiki/ind ... ne:Cub.jpg Dar ti-as sugera sa ramai on-topic, altfel discutia devine sterila.
Ceea ce vreau să spun, este că o înţelegere în parte, nu te consideră îndreptăţit să spui că înţelegi totul.
|
Am zis ca intelegem, chiar daca numai in parte, dar ceea ce intelegem in parte intelegem. Si ti-am adus argumente scripturale in acest sens, ca inteleg ca Isus e pe bune fiul lui Dumnezeu, citandu-l pe Isus ca a primit viata de la Tatal, si citand cum Mica declara ca Isus are un inceput - ca orice fiu de altfel. Aceste argumente trebuia sa le discuti, nu sa-mi ceri desene si coordonate.
Despre o parte a unui întreg nu se poate spune întotdeauna că reflectă fidel, fără distorsiuni, întregul.
|
Incorect. O parte a unui intreg nu introduce distorsiuni. Daca de unde stau nu-ti vad fatza ci doar de la gat in jos, trupul tau de la gat in jos il vad asa cum este in realitate, si pot sa zic, da, asta esti tu.
Mai mult decât a făcut-o Pavel, atât de frumos şi prin cuvinte omeneşti? Nu cred că pot.
|
Pai nu, vorbeam de o intrebare, si mai precis, de intrebarea TA. Pavel nu ti-a scripturalizat intrebarea despre naturi multiple. Te-ar rugat sa te exprimi in termeni pe care Biblia ii foloseste, crezi ca ai putea incerca?
Adică o natură multiplă. O materie, care nouă, oamenilor, ni se relevă sub 2 aspecte disticte, în funcţie de cum este privită: 1. o natură caracterizată de: poziţie, viteză, masă (să ne imaginăm o sferă, un corpuscul, implică discontinuitate, formă, într-un punct din spaţiu nu pot exista mai multe astfel de sfere, nu pot trece prin "ziduri" fără să lase urme). 2. o altă natură ce are caracteristicile: frecvenţă, amplitudine (să ne imaginăm unda unui val, nu implică discontinuitate când se propagă, într-un punct din spaţiu pot exista mai multe astfel de unde, pot trece prin "ziduri" fără să lase vreo urmă a trecerii)
|
Ma vad nevoit din nou sa iti sugerez sa te exprimi in termeni biblici daca vrei sa vorbesti de Dumnezeu si de Isus. Nu iti poti explica credinta cu ajutorul Bibliei?
Ultima modificare de Klaudiu (22/02/09 20:17)
|
|
22/02/09 18:30
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Klaudiu, ma vad nevoita iar sa-ti cer sa citezi corect.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
22/02/09 19:59
|
|
livu2day
membru
|
|
"klaudiu" ziceam sa nu te bag in seama... ce sa zic? Am multe de zis dar adevarul poate toate sunt degeaba, repet eu n-am de ce sa imi apar credinta daruita de Dumnezeu pentru ca stiu ca e de la El. Insa de ce trebuie sa dovedesti a-ta e ceva real noua, ma tem ca cu adevarat nu noua incerci sa dovedesti ci mai degraba tie insusi. In primul rand hai sa stam de vorba despre 1-1 despre credinta.
Sa incepem cu Legea... mi-ai dat o explicatie despre aceasta. Deci sa iti arat de ce am zis ca le invarti si le scoti cum vrei...(iaras teorie fara practica, imi cer iertare sa zic dar e adevarul) ;
klaudiu a scris:
Si mai continua:
,,Îţi mai lipseşte un lucru: vinde tot ce ai, împarte la săraci, şi vei avea o comoară în ceruri. Apoi, vino şi urmează-Mă.`` Cînd a auzit el aceste cuvinte, s'a întristat de tot; căci era foarte bogat. Isus a văzut că s'a întristat de tot, şi a zis: ,,Cît de anevoie vor intra în Împărăţia lui Dumnezeu cei ce au avuţii!Fiindcă mai lesne este să treacă o cămilă prin urechea acului, decît să intre un om bogat în Împărăţia lui Dumnezeu.``
Ii mai lipsea deci ceva, Legea nu era destula: a-l urma pe Isus. Bogatul evident nu credea ca Isus e Mesia de vreme ce n-a vrut sa-l urmeze. E mai usor pentru o camila sa treaca prinn urechea acului decat sa intre acesta in Imparatie. Deci Legea nu era de-ajuns, jertfele si tinerea Legii nu conduceau la viata vesnica, ci jertfa lui Isus si credinta in el duce la viata vesnica. Cred ca nu ar trebui sa fiu nevoit sa prezint dovezi biblice in acest sens, astea sunt niste lucruri de baza ale crestinismului. |
livu2day a scris:
Ma tem ca te-ai pierdut, unde scrie aia? |
klaudiu a scris:
Nu te teme, curaj Liviu. Nu pot sa nu observ ca tu esti cel care te-ai pierdut daca nu stii unde scrie. Luca 18:18-25. |
Ce am zis care nu ai inteles, ai scos ceva total irrelevent... de ce? In primul rand ti-am aratat ce scria inainte si dupa, de aceea am zis ca irrelevent...;
livu2day a scris:
Uite deci, Dumnezeu a dat Legea ca Israel prin Lege sa fie poporul Lui... sa capate viata vesnica, deci uite la versetele acestea bine; Luca 10:25 Un învăţător al Legii s-a sculat să ispitească pe Isus şi I-a zis: "Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?" Luca 10:26 Isus i-a zis: "Ce este scris în Lege? Cum citeşti în ea?" Luca 10:27 El a răspuns: "Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta şi cu tot cugetul tău; şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi." Luca 10:28 "Bine ai răspuns", i-a zis Isus; "fă aşa, şi vei avea viaţa veşnică." |
Ai incercat sa arati ca trebuie sa urmeaza pe Isus, da asa trebuie insa nu ai dovedit nimic. Pentru ca tu n-ai inteles cu bogatul ce ii lipsea. Isus a stiut ca bogatul o sa zica a implinit toate Legile dar cu intelepciune a aratat ca nu a avut dragoste adevarata ca sa da totul pentru Dumnezeu. Nu a implinit toata Legea in primul rand ca avea idoli inima ca bogatile lui... deci ai inteles gresit evenimentul acela. La persoana aceea nu a avut dragostea pentru Dumnezeu sa lasa totul pentru El. Deci bogatul nu a implinit Legea si Isus a stiut dar a facut in asa fel ca aratat ca degeaba implinesti toata Legea si nu iubesti pe Dumnezeu cu toata inima... daca omul acela iubea isi dadea totul. Bogatul a uitat acest lucru. Totusi bogatul nu a implinit Legea si a crezut ca implinit'o... ii lipsa chiar ce ti-am arat in versetele mai sus. Tu inloc sa ma contradici, ai intarit ce am zis fara sa realizezi.
Insa vezi clar ca iaras nu intelegi, pot sa iti mai dau alte verset "klaudiu". Sunt destule sa dovedesc ca Mantuirea era prin Lege dar Dumnezeu adica Isus a venit pe pamint si a intarit Legea. In asa fel noi sa fim peste ea... ce in seama asta? In seama ca numai eram robii ci acuma putem facem prin Harul Lui Dumnezeu. Adica prin dragostea Lui Isus suntem peste Lege ca suntem liberi, liberi sa implinim Legea fara sa fim robiti ci mai degraba sa implinim prin dragoste. Asta ce na fost inteles in Lege in primul rand. Pot sa iti aduc versete dar cred ca e mai bine sa citesti Noul Testament.
Acuma sa iti dovedesc ca Isus e Dumnezeu... ;
livu2day a scris:
Ce nu realizezi, zica in Biblia ca Dumnezeu e gelos... cum de Dumnezeu a randuit ca prin Isus sa aiba viata vesnica. |
klaudiu a scris:
Ce spui aici n-are nici cap nici coada. Dumnezeu a randuit viata vesnica prin Isus pentru ca il iubeste si pentru asa a decis El. |
livu2day a scris:
Chiar nu intelegi Trinitatea? |
klaudiu a scris:
Ce s-o inteleg eu, nu voi spuneti ca natura lui Dumnezeu si Dumnezeu sunt de neinteles pentru mintea umana, ca totul e un mister? Inseamna ca tu deja nu ai problema asta a Trinitarienilor? |
Ma tem ca n-ai inteles ce am zis. Sa vedem crezi ca Duhul Sfant apartine de Dumnezeu? Alt lucru, de ce a randuit Dumnezeu ca oameni sa se inchine Lui Isus... citeste Biblia si vezi exemple multe unde oameni sa inchinat Lui Isus si inca El nu a zis.... nimic, sti ti-as da toate dar ar fi mult mai eficent sa bagi si tu niste effort sa citesti Biblia cu practica... intelegi? Hai sa iti dau un exemplu repede... ; Apocalipsa 7:10 şi strigau cu glas tare, şi ziceau: "Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care stă pe scaunul de domnie, şi a Mielului!" Apocalipsa 7:11 Şi toţi îngerii stăteau împrejurul scaunului de domnie, împrejurul bătrânilor şi împrejurul celor patru făpturi vii. Şi s-au aruncat cu feţele la pământ în faţa scaunului de domnie, şi s-au închinat lui Dumnezeu, Uite daca sti cu adevarat... sti ca Dumnezeu e un Dumnezeu gelos. De ce sa fi adusa atita lauda Lui Mielul adica Isus. Pentru ca face parte din Dumnezeu, El este in Dumnezeu. Sunt multe alte exemple unde vezi clar, la Dumnezeu nu ii placea sa fie adus nici un fel de lauda la nici un om si nici la o fiinta caci doar El este vrednic de lauda si de inchinare. Cerceteaza din nou Biblia "klaudiu"... cerceteaza cu rugaciune si accepta pe Isus cu adevarat in tine, pentru ca fara El nu putem face nimic.
klaudiu a scris:
Pai daca Dumnezeu a facut legea, si Legea este Dumnezeu, inseamna ca Dumnezeu a facut Dumnezeu. N-are sens ceea ce spui. |
Dumnezeu a facut totul, cum de la El vine Duhul Sfant... la fel vine si Isus. De unde sti ce poate face Dumnezeu cu adevarat.... uite sti cat de mare diferenta e gandirea noastra fata de El, e distanta intre cer si pamint. Daca nu intelegi ceva... vrei sa intelegi pe Dumnezeu? Moise a cerut la fel... uite mai clar, sa vezi pe Dumnezeu indeplin... e numai cand ajungem in cer.
Inca sa iti arat ca Isus nu e orice fiinta si e o fiinta mai inalta de orice si mai degraba ca El apartine de Dumnezeu. Sa iti explic de ce? In primul rand uite inainte iti trebuia o jertfa de sacrificiu pentru fiecare pacat. Daca pacatuiam eu sau tu, trebuia sa aduc o jertfa, daca pacatuiam mai mult aduceam mai multe jertfe... Insa cu Isus daca era un simplu om sau sa zicem inger, amindoua fiinte au limite. In seama ca jertfa Lui Isus e fara folos... adica? Pentru ca sangele Lui ar avea limite si nu putea sa curateasca bilioane de persoane (adica toata lumea, sa nu vorbim ca trebuia o jertfa pentru pacat la fiecare... dar imagineaza +billioane de oameni cu billioane de pacate, asta ar insemna ca ar trebui nespus de multe jertfe) Ce inseamna? Inseamna ca Isus ca sa fie o jertfa ca daruieasca iertare si viata noua prin sangele Lui pentru oricine crede (poate fi toata lumea ca zice ca in ceruri e loc pentru toata lumea). Asta inseamna clar ca Isus e ceva nemarginat, adica sangele Lui si jertfa Lui e nemarginata... daca nu ar fi, n-as fi iertat eu si bilioane de oameni de toate pacatele noastre... deci Isus apartine de Dumnezeu. Daca nu jertfa Lui era nimic. Ar trebui Isus sa moare de bilioane de ori ci nu numai odata.
Alte exemple de ce a botezat in Numele Lui Tatal, Fiul si Duhul Sfant... off atitea de multe. Citeste Biblia... taieti inima imprejur, taieti urechea imprejur, taieti ochii imprejuri si mintea imprejur... in asa fel sa fi gata ca El sa intre cu adevarat in tine si Adevarul sa fie in tine.
Ultima modificare de livu2day (25/02/09 02:51)
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
25/02/09 02:32
|
|
Klaudiu
membru
|
|
livu2day a scris:
Ce am zis care nu ai inteles, ai scos ceva total irrelevent... de ce? In primul rand ti-am aratat ce scria inainte si dupa, de aceea am zis ca irrelevent...;
|
Ce zici mai sus nu are nici un sens, nu pot intelege ce zici din felul in care te exprimi.
livu2day a scris:
Uite deci, Dumnezeu a dat Legea ca Israel prin Lege sa fie poporul Lui... sa capate viata vesnica, deci uite la versetele acestea bine; Luca 10:25 Un învăţător al Legii s-a sculat să ispitească pe Isus şi I-a zis: "Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?" Luca 10:26 Isus i-a zis: "Ce este scris în Lege? Cum citeşti în ea?" Luca 10:27 El a răspuns: "Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta şi cu tot cugetul tău; şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi." Luca 10:28 "Bine ai răspuns", i-a zis Isus; "fă aşa, şi vei avea viaţa veşnică." Ai incercat sa arati ca trebuie sa urmeaza pe Isus, da asa trebuie insa nu ai dovedit nimic.
|
Gresesti. Incercai sa dovedesti ca daca se respecta Legea se putea primi viata vesnica. Isus te contrazice.
livu2day a scris:
Nu a implinit toata Legea in primul rand ca avea idoli inima ca bogatile lui
|
Astea sunt doar speculatiile facute de tine, Isus nu zice asa ceva; el nu lasa de inteles in nici un fel ca bogatul incalca Legea in vreun fel.
Totusi bogatul nu a implinit Legea si a crezut ca implinit'o... ii lipsa chiar ce ti-am arat in versetele mai sus.
|
Se pare ca trebuie sa te mai familiarizezi cu scrie in respectivul pasaj. Isus nu zice ca trebuie "implinita Legea", ci bogatul trebuia sa nu comita adulter, sa nu ucida, sa nu fure, sa nu faca o marturii mincinoase si sa-si respecte parintii. Astea le mentioneaza Isus; iar bogatul spune ca a implinit aceste porunci, la care Isus ii raspunde ca ii mai lipseste ceva. Respectarea poruncilor din Lege nu duce la viata vesnica, ci credinta in Isus si ascultarea de el, plus jertfa lui. Astea mantuiesc, nu Legea Mozaica. Asta ziceau crestinii de-atunci impreuna cu Isus, asta zic crestinii si azi. Deci daca tu zici ca Legea dadea viata vesnica, persisti intr-o greseala foarte mare. Te sfatuiesc sa te-apuci sa citesti ce-a scris Pavel despre Lege si despre neputinta ei de a da viata vesnica. Este evident ca n-ai facut-o, si daca ai facut-o totusi, ai citit degeaba se pare.
Isus a venit pe pamint si a intarit Legea.
|
Da, si Cristos e si sfarsitul Legii. De ce? Pentru ca legea condamna la moarte pe toti, pentru ca nimeni nu era in stare s-o tina. Exact inversul a ceea ce afirmi tu in necunostinta de cauza, ca Legea dadea viata vesnica, si nu condamnare la moarte.
Alt lucru, de ce a randuit Dumnezeu ca oameni sa se inchine Lui Isus...
|
Citeaza biblia si iti explic.
Apocalipsa 7:10 şi strigau cu glas tare, şi ziceau: "Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care stă pe scaunul de domnie, şi a Mielului!" Apocalipsa 7:11 Şi toţi îngerii stăteau împrejurul scaunului de domnie, împrejurul bătrânilor şi împrejurul celor patru făpturi vii. Şi s-au aruncat cu feţele la pământ în faţa scaunului de domnie, şi s-au închinat lui Dumnezeu, Uite daca sti cu adevarat... sti ca Dumnezeu e un Dumnezeu gelos. De ce sa fi adusa atita lauda Lui Mielul adica Isus.
|
Simplu, pentru ca asa vrea Dumnezeu. Dumnezeu este gelos vizavi de dumnezeii straini ai neamurilor si fatza de idoli.
Pentru ca face parte din Dumnezeu, El este in Dumnezeu.
|
Si noi suntem in Dumnezeu, si nu facem parte din nici o trinitate.
la Dumnezeu nu ii placea sa fie adus nici un fel de lauda la nici un om si nici la o fiinta caci doar El este vrednic de lauda si de inchinare.
|
Daca Dumnezeu vrea ca Isus sa fie laudat pentru ca s-a jertfit pentru omenire, cine poate fi impotriva?
vrei sa intelegi pe Dumnezeu?
|
Da binenteles ca vreau, tu nu vrei?
Inca sa iti arat ca Isus nu e orice fiinta si e o fiinta mai inalta de orice si mai degraba ca El apartine de Dumnezeu. Sa iti explic de ce? In primul rand uite inainte iti trebuia o jertfa de sacrificiu pentru fiecare pacat. Daca pacatuiam eu sau tu, trebuia sa aduc o jertfa, daca pacatuiam mai mult aduceam mai multe jertfe... Insa cu Isus daca era un simplu om sau sa zicem inger, amindoua fiinte au limite. In seama ca jertfa Lui Isus e fara folos
|
Gresit, tocmai de aia jertfa lui Isus a fost de folos, pentru ca a fost om, al doilea Adam, echivalentul lui Adam - 1 Co 15:45.
"Căci, după cum prin neascultarea unui singur om, cei mulţi au fost făcuţi păcătoşi, tot aşa, prin ascultarea unui singur om, cei mulţi vor fi făcuţi neprihăniţi." - Rom 5:19
... adica? Pentru ca sangele Lui ar avea limite si nu putea sa curateasca bilioane de persoane (adica toata lumea, sa nu vorbim ca trebuia o jertfa pentru pacat la fiecare... dar imagineaza +billioane de oameni cu billioane de pacate, asta ar insemna ca ar trebui nespus de multe jertfe) Ce inseamna? Inseamna ca Isus ca sa fie o jertfa ca daruieasca iertare si viata noua prin sangele Lui pentru oricine crede (poate fi toata lumea ca zice ca in ceruri e loc pentru toata lumea). Asta inseamna clar ca Isus e ceva nemarginat, adica sangele Lui si jertfa Lui e nemarginata... daca nu ar fi, n-as fi iertat eu si bilioane de oameni de toate pacatele noastre... deci Isus apartine de Dumnezeu. Daca nu jertfa Lui era nimic. Ar trebui Isus sa moare de bilioane de ori ci nu numai odata.
|
Nu se pune problema asa, vezi mai sus.
Alte exemple de ce a botezat in Numele Lui Tatal, Fiul si Duhul Sfant
|
Acesta este un exemplu ca ce anume?
Ultima modificare de Klaudiu (26/02/09 05:51)
|
|
26/02/09 05:49
|
|
Tanara crestina
membru
 Inregistat: 26/09/07
|
|
Klaudiu a scris:
Gresesti. Incercai sa dovedesti ca daca se respecta Legea se putea primi viata vesnica. Isus te contrazice. |
Daca cineva putea respecta toata legea putea dobandi viata vesnica, dar cum niciun om de pe pamant nu a reusit vreodata acest lucru, de aceea Isus a venit pe pamant, devenind o cale pentru a fi cu Domnul toata vesnicia. Si legea a fost doar ca sa arate omului pacatul, sa-l faca constient de pacat.
Klaudiu a scris:
Da, si Cristos e si sfarsitul Legii. De ce? Pentru ca legea condamna la moarte pe toti, pentru ca nimeni nu era in stare s-o tina. |
Uite chiar si tu ai spus mai jos ce spuneam ca legea nu a putut fi tinuta de nimeni.
Dar daca s-ar fi putut ar fi fost o cale de a ajunge in cer...
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
26/02/09 11:14
|
|
livu2day
membru
|
|
Legea nu e moarta... omule gandeste-te bine te rog. Legea e intarita si acuma o putem implini sub Harul Lui Isus. Acuma suntem peste Lege prin Isus. Numai suntem desubt Lege ci mai degraba peste deci, Isus nu a fost sfarsitul ci mai degraba a re-inoit Legea.
Ioan 1:15. Ioan a marturisit despre El, cand a strigat: "El este Acela despre care ziceam eu: "Celce vine dupa mine, este inaintea mea, pentruca era inainte de mine". 16. Si noi toti am primit din plinatatea Lui, si har dupa har; 17. caci Legea a fost data prin Moise, dar harul si adevarul au venit prin Isus Hristos. 18. Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut."
Matei 5:17 Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc. Matei 5:18 Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu va trece cerul şi pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege, înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile. Matei 5:19 Aşa că, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci, şi va învăţa pe oameni aşa, va fi chemat cel mai mic în Împărăţia cerurilor; dar oricine le va păzi, şi va învăţa pe alţii să le păzească, va fi chemat mare în Împărăţia cerurilor. Matei 5:20 Căci vă spun că, dacă neprihănirea voastră nu va întrece neprihănirea cărturarilor şi a Fariseilor, cu nici un chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.
Romani 3:31. Deci, prin credinta desfiintam noi Legea? Nicidecum. Dimpotriva, noi intarim Legea.
Romani 7:1 Nu ştiţi, fraţilor, - căci vorbesc unor oameni care cunosc Legea - că Legea are stăpânire asupra omului câtă vreme trăieşte el? Romani 7:2 Căci femeia măritată este legată prin Lege de bărbatul ei câtă vreme trăieşte el; dar dacă-i moare bărbatul, este dezlegată de legea bărbatului ei. Romani 7:3 Dacă deci, când îi trăieşte bărbatul, ea se mărită după altul, se va chema preacurvă; dar dacă-i moare bărbatul, este dezlegată de Lege, aşa că nu mai este preacurvă, dacă se mărită după altul. Romani 7:4 Tot astfel, fraţii mei, prin trupul lui Hristos, şi voi aţi murit în ce priveşte Legea, ca să fiţi ai altuia, adică ai Celui ce a înviat din morţi; şi aceasta, ca să aducem rod pentru Dumnezeu. Romani 7:5 Căci, când trăiam sub firea noastră pământească, patimile păcatelor, aţâţate de Lege, lucrau în mădularele noastre, şi ne făceau să aducem roade pentru moarte. Romani 7:6 Dar acum, am fost izbăviţi de Lege, şi suntem morţi faţă de Legea aceasta, care ne ţinea robi, pentru ca să slujim lui Dumnezeu într-un duh nou, iar nu după vechea slovă. Romani 7:7 Deci ce vom zice? Legea este ceva păcătos? Nicidecum! Dimpotrivă, păcatul nu l-am cunoscut decât prin Lege. De pildă, n-aş fi cunoscut pofta, dacă Legea nu mi-ar fi spus: "Să nu pofteşti!" Romani 7:8 Apoi păcatul a luat prilejul, şi a făcut să se nască în mine prin porunca tot felul de pofte; căci fără Lege, păcatul este mort. Romani 7:9 Odinioară, fiindcă eram fără Lege, trăiam; dar când a venit porunca, păcatul a înviat, şi eu am murit. Romani 7:10 Şi porunca, ea, care trebuia să-mi dea viaţa, mi-a pricinuit moartea. Romani 7:11 Pentru că păcatul a luat prilejul prin ea m-a amăgit, şi prin însăşi, porunca aceasta m-a lovit cu moartea. Romani 7:12 Aşa că Legea, negreşit, este sfântă, şi porunca este sfântă, dreaptă şi bună. Romani 7:13 Atunci, un lucru bun mi-a dat moartea? Nicidecum. Dar păcatul, tocmai ca să iasă la iveală ca păcat, mi-a dat moartea printr-un lucru bun, pentru ca păcatul să se arate afară din cale de păcătos, prin faptul că se slujea de aceeaşi poruncă. Romani 7:14 Ştim, în adevăr, că Legea este duhovnicească: dar eu sunt pământesc, vândut rob păcatului. Romani 7:15 Căci nu ştiu ce fac: nu fac ce vreau, ci fac ce urăsc. Romani 7:16 Acum, dacă fac ce nu vreau, mărturisesc prin aceasta că Legea este bună. Romani 7:17 Şi atunci, nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieşte în mine. Romani 7:18 Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac. Romani 7:19 Căci binele, pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul, pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac! Romani 7:20 Şi dacă fac ce nu vreau să fac, nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieşte în mine. Romani 7:21 Găsesc dar în mine legea aceasta: când vreau să fac binele, răul este lipit de mine. Romani 7:22 Fiindcă, după omul dinăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu; Romani 7:23 dar văd în mădularele mele o altă lege, care se luptă împotriva legii primite de mintea mea, şi mă ţine rob legii păcatului, care este în mădularele mele. Romani 7:24 O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?... Romani 7:25 Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!... Astfel dar, cu mintea, eu slujesc legii lui Dumnezeu; dar cu firea pământească, slujesc legii păcatului.
Uite inca ceva am zis ca Legea e in scrisa in fiecare... Adica fiecare din noi suntem nascuti cu Legea in noi. Avem Legea nascuta in constiinta noastra... Romani 2:13. Pentruca nu cei ce aud Legea, sunt neprihaniti inaintea lui Dumnezeu, ci cei ce implinesc legea aceasta, vor fi socotiti neprihaniti. 14. Cand Neamurile, macar ca n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, isi sunt singuri lege; 15. si ei dovedesc ca lucrarea Legii este scrisa in inimile lor; fiindca despre lucrarea aceasta marturiseste cugetul lor si gandurile lor, care sau se invinovatesc sau se desvinovatesc intre ele.
Gresesti. Incercai sa dovedesti ca daca se respecta Legea se putea primi viata vesnica. Isus te contrazice. |
In primul rand cum ma contrazice Isus cand El insusi zice asa;
Luca 10:25 Un învăţător al Legii s-a sculat să ispitească pe Isus şi I-a zis: "Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?" Luca 10:26 Isus i-a zis: "Ce este scris în Lege? Cum citeşti în ea?" Luca 10:27 El a răspuns: "Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta şi cu tot cugetul tău; şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi." Luca 10:28 "Bine ai răspuns", i-a zis Isus; "fă aşa, şi vei avea viaţa veşnică." Ai incercat sa arati ca trebuie sa urmeaza pe Isus, da asa trebuie insa nu ai dovedit nimic. Repet din nou, scuza ta cu bogatul e gresita. O intelegi gresit. Da acuma singura Mantuire e prin Isus dar inainte exista prin Lege, insa cu tanarul bogat... n-ai inteles. Tanarul bogat a zis el ca a implinit Legea si cand a auzit Isus asta a dovedit ca tanarul bogat nu il iubea pe Dumnezeu ca sa lase tot ce are el pentru Dumnezeu. Asta a fost in primul rand ce a dovedit Isus. Deci uite si lamureste-te caci el nu a mers dupa Isus pentru ca nu a iubit pe Dumnezeu... a iubit bogatiile din acest pamint mai mult. Luca 18:18 Un fruntaş a întrebat pe Isus: "Bunule Învăţător, ce trebuie să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?" Luca 18:19 "Pentru ce Mă numeşti bun?" i-a răspuns Isus. "Nimeni nu este bun decât Unul singur: Dumnezeu. Luca 18:20 Ştii poruncile: ,Să nu preacurveşti; să nu ucizi; să nu furi; să nu faci o mărturisire mincinoasă; să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta." Luca 18:21 "Toate aceste lucruri", I-a zis el, "le-am păzit din tinereţea mea." Luca 18:22 Când a auzit Isus aceste vorbe, i-a zis: "Îţi mai lipseşte un lucru: vinde tot ce ai, împarte la săraci, şi vei avea o comoară în ceruri. Apoi, vino şi urmează-Mă." Luca 18:23 Când a auzit el aceste cuvinte, s-a întristat de tot; căci era foarte bogat. Deci ba avea idoli care era bogatia lui... pentru ca Legea e sa nu iubesti nimic mai mult decat Dumnezeul tau, daca iubesti ceva/cineva mai mult decat Dumnezeu e un idol si ca un fel de Dumnezeu. Deci el nu a implinit Legea si el a crezut ca implinea Legea... el implinea Legea prefacut. Adica nu iubea pe Dumnezeu, trebuie sa iubesti pe Dumnezeu ca sa implnesti Legea. Bogatul nu a implinit Legea. Exista Mantuire inainte de Isus...
Dumnezeu nu sa schimba dintro data si da sansa da Mantuirea, intotdeauna a vrut Mantuire pentru om. Ti-am dat multe si pot sa iti dau mai multe exemple ce a fost Israel, Israel trebuia sa fi ambasadorul Lui Dumnezeu. De la Israel a venit Mantuirea daca chiar sti Biblia, e simplu omule.
Uite exemple ce era Israel; Matei 22:1 Isus a luat cuvântul, şi le-a vorbit iarăşi în pilde. Şi a zis: Matei 22:2 "Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un împărat, care a făcut nuntă fiului său. Matei 22:3 A trimis pe robii săi să cheme pe cei poftiţi la nuntă; dar ei n-au vrut să vină. Matei 22:4 A trimis iarăşi alţi robi, şi le-a zis: ,Spuneţi celor poftiţi: "Iată că am gătit ospăţul meu; juncii şi vitele mele cele îngrăşate au fost tăiate; toate sunt gata, veniţi la nuntă.' Matei 22:5 Dar ei, fără să le pese de poftirea lui, au plecat: unul la holda lui, şi altul la negustoria lui. Matei 22:6 Ceilalţi au pus mâna pe robi, şi-au bătut joc de ei, şi i-au omorât. Matei 22:7 Când a auzit împăratul s-a mâniat; a trimis oştile sale, a nimicit pe ucigaşii aceia, şi le-a ars cetatea. Matei 22:8 Atunci a zis robilor săi: ,Nunta este gata; dar cei poftiţi n-au fost vrednici de ea. Matei 22:9 Duceţi-vă dar la răspântiile drumurilor, şi chemaţi la nuntă pe toţi aceia pe care-i veţi găsi.' Matei 22:10 Robii au ieşit la răspântii, au strâns pe toţi pe care i-au găsit, şi buni şi răi, şi odaia ospăţului de nuntă s-a umplut de oaspeţi. Matei 22:11 Împăratul a intrat să-şi vadă oaspeţii; şi a zărit acolo pe un om, care nu era îmbrăcat în haina de nuntă. Matei 22:12 ,Prietene', i-a zis el, ,cum ai intrat aici fără să ai haină de nuntă?' Omul acela a amuţit. Matei 22:13 Atunci împăratul a zis slujitorilor săi: ,Legaţi-i mâinile şi picioarele, şi luaţi-l şi aruncaţi-l în întunericul de afară; acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor. Matei 22:14 Căci mulţi sunt chemaţi, dar puţini sunt aleşi."
Matei 21:33 Ascultaţi o altă pildă. Era un om, un gospodar, care a sădit o vie. A împrejmuit-o cu un gard, a săpat un teasc în ea, şi a zidit un turn. Apoi a dat-o unor vieri, şi a plecat în altă ţară. Matei 21:34 Când a venit vremea roadelor, a trimis pe robii săi la vieri, ca să ia partea lui de rod. Matei 21:35 Vierii au pus mâna pe robii lui, şi pe unul l-au bătut, pe altul l-au omorât, iar pe altul l-au ucis cu pietre. Matei 21:36 A mai trimis alţi robi, mai mulţi decât cei dintâi; şi vierii i-au primit la fel. Matei 21:37 La urmă, a trimis la ei pe fiul său, zicând: ,Vor primi cu cinste pe fiul meu!' Matei 21:38 Dar vierii, când au văzut pe fiul, au zis între ei: ,Iată moştenitorul; veniţi să-l omorâm şi să punem stăpânire pe moştenirea lui.' Matei 21:39 Şi au pus mâna pe el, l-au scos afară din vie şi l-au omorât. Matei 21:40 Acum, când va veni stăpânul viei, ce va face el vierilor acelora? Matei 21:41 Ei I-au răspuns: "Pe ticăloşii aceia ticălos îi va pierde, şi via o va da altor vieri, care-i vor da roadele la vremea lor." Matei 21:42 Isus le-a zis: "N-aţi citit niciodată în Scripturi că: ,Piatra, pe care au lepădat-o zidarii, a ajuns să fie pusă în capul unghiului; Domnul a făcut acest lucru, şi este minunat în ochii noştri?' Matei 21:43 De aceea, vă spun că Împărăţia lui Dumnezeu va fi luată de la voi, şi va fi dată unui neam, care va aduce roadele cuvenite. Matei 21:44 Cine va cădea peste piatra aceasta, va fi zdrobit de ea; iar pe acela peste care va cădea ea, îl va spulbera." Matei 21:45 După ce au auzit pildele Lui, preoţii cei mai de seamă şi Fariseii au înţeles că Isus vorbeşte despre ei, Matei 21:46 şi căutau să-L prindă; dar se temeau de noroade, pentru că ele îl socoteau drept prooroc.
Mica 4:1 În vremurile de pe urmă, muntele Casei Domnului va fi întemeiat tare ca cel mai înalt munte, se va înălţa deasupra dealurilor, şi popoarele vor veni grămadă la el. Mica 4:2 Neamurile se vor duce cu grămada la el, şi vor zice: "Veniţi, haidem să ne suim la muntele Domnului, la Casa Dumnezeului lui Iacov, ca să ne înveţe căile Lui, şi să umblăm pe cărările Lui! Căci din Sion va ieşi Legea, şi din Ierusalim Cuvântul Domnului. Mica 4:3 El va judeca între multe popoare, va hotărî între neamuri puternice, depărtate. Din săbiile lor îşi vor făuri fiare de plug, şi din suliţele lor cosoare; nici un neam nu va mai trage sabia împotriva altuia, şi nu vor mai învăţa să facă război; Mica 4:4 ci fiecare va locui sub viţa lui şi sub smochinul lui, şi nimeni nu-l va mai tulbura. Căci gura Domnului oştirilor a vorbit. Mica 4:5 Pe când toate popoarele umblă fiecare în numele dumnezeului său, noi vom umbla în Numele Domnului, Dumnezeului nostru, totdeauna şi în veci de veci!"
Iti aduc mai multe si despre Isus, iti dau cuvant de cheie Domn... trebuie sa ies ca numai pot...
|
|
26/02/09 15:22
|
|
Klaudiu
membru
|
|
Tanara crestina a scris:
Daca cineva putea respecta toata legea putea dobandi viata vesnica [...] legea nu a putut fi tinuta de nimeni
Dar daca s-ar fi putut ar fi fost o cale de a ajunge in cer...
|
Ai putea sa indici unde anume scrie asta?
, dar cum niciun om de pe pamant nu a reusit vreodata acest lucru, de aceea Isus a venit pe pamant, devenind o cale pentru a fi cu Domnul toata vesnicia. Si legea a fost doar ca sa arate omului pacatul, sa-l faca constient de pacat.
|
Corect.
|
|
27/02/09 04:39
|
|
Klaudiu
membru
|
|
livu2day a scris:
Legea nu e moarta... omule gandeste-te bine te rog.
|
Pai cine a spus ca e moarta?
Isus nu a fost sfarsitul ci mai degraba a re-inoit Legea.
|
Te contrazice apostolul Pavel in Romani 10:4
[b]Matei 5:17 Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.
|
Pai tocmai de asta e Isus sfarsitul Legii, pentru ca a implinit-o, ceva ce n-a reusit nimeni altul. Ce spune legea e inca valabil, Dumnezeu condamna in continuare inchinarea la idoli de exemplu, cu toate ca Isus este sfarsitul Legii. Dar utilitatea Legii a luat sfarsit, de vreme ce ea servea drept tutore al evreilor catre Cristos, asa cum Pavel spune. Scopul ei nu era sa dea vesnica, ci sa indrepte spre Cristos.
Romani 7:4 Tot astfel, fraţii mei, prin trupul lui Hristos, şi voi aţi murit în ce priveşte Legea, ca să fiţi ai altuia, adică ai Celui ce a înviat din morţi; şi aceasta, ca să aducem rod pentru Dumnezeu.
|
Exact.
Uite inca ceva am zis ca Legea e in scrisa in fiecare... Adica fiecare din noi suntem nascuti cu Legea in noi. Avem Legea nascuta in constiinta noastra... Romani 2:13. Pentruca nu cei ce aud Legea, sunt neprihaniti inaintea lui Dumnezeu, ci cei ce implinesc legea aceasta, vor fi socotiti neprihaniti. 14. Cand Neamurile, macar ca n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, isi sunt singuri lege; 15. si ei dovedesc ca lucrarea Legii este scrisa in inimile lor; fiindca despre lucrarea aceasta marturiseste cugetul lor si gandurile lor, care sau se invinovatesc sau se desvinovatesc intre ele.
|
Desigur. Insa neamurile nu erau sub legea lui Dumnezeu; daca ei nu furau sau nu ucideau din cauza constiintei lor, se chema ca au legea lui Dumnezeu in ei. Insa Legea Mozaica a fost data doar pentru evrei.
Gresesti. Incercai sa dovedesti ca daca se respecta Legea se putea primi viata vesnica. Isus te contrazice. In primul rand cum ma contrazice Isus cand El insusi zice asa
|
Ti-am citat deja. El spune "iti mai lipseste un singur lucru", desi omul respectase poruncile din lege mentionate de Isus.
Da acuma singura Mantuire e prin Isus dar inainte exista prin Lege, insa cu tanarul bogat... n-ai inteles.
|
Nici vorba, nu exista doua mantuiri ci doar una, cea care vine prin jertfa lui Isus.
Bogatul nu a implinit Legea. Exista Mantuire inainte de Isus...
|
Inca o data, NIMENI NU A IMPLINIT LEGEA, iar Isus nu a cerut bogatului sa implineasca toata Legea, ci doar cele 4-5 porunci din lege mentionate de el. E absurd sa zici ca a exista mantuire sub lege, citeste ce scrie Pavel in atatea scrisori.
Ultima modificare de Klaudiu (27/02/09 04:54)
|
|
27/02/09 04:52
|
|
livu2day
membru
|
|
Doar ce vad ba nu, ba da. Daca n-ai mintea deschisa (imi pare rau sa zic asa)... e degeaba. Hopeless conversations. Macar citeste nu doar un verset si citeste toate sa vezi acolo in Romani clar ca iti arata, ce a insemnat sfarsitul cu Legea. De Isus e, Sfantul Lui Dumnezeu. Uite cum ii zice Domnul... uite cate definiti in Biblie. De ce a botezat in Numele Lui Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Poti sa invarti orice, dar macar tine inima deschisa ca datoria ta de crestin, sa cercetezi ce este bun si rau.
Doar Domnul te poate lumina, sau sa zicem si pe mine sa ma lumineze. Fi binecuvantat, pace.
Ultima modificare de livu2day (27/02/09 19:42)
|
|
27/02/09 18:17
|
|
Klaudiu
membru
|
|
Liviu, multumesc de binecuvantari, sa ne lumineze Domnul pe toti. Dar se pare ca binecuvantezi cu o gura, si blestemi cu cealalta. Nu se prea face asa ceva. Ca le invart, ca am o minte inchisa, si alte invective pe care a trebuit sa ti le suport tot acest timp. Cu ce drept iti judeci tu aproapele? Te-a pus cineva judecator al altora? Nu ti-e frica ca o sa te ia Dumnezeu la rost cand va veni vremea? Cine eşti tu, care judeci pe robul altuia? Dacă stă în picioare sau cade, este treaba stăpînului său; totuşi, va sta în picioare, căci Domnul are putere să-l întărească pentru ca să stea - Rom 14:4
Deci iti sugerez ca pe viitor sa renunti la a-i caracteriza pe altii care nu sunt de-acord cu tine. Ataca ideile, nu omul.
In rest, ce sa mai zic, eu nu accept invataturile tale, aleg sa le accept mai bine pe ale Bibliei. Si sa te lumineze Domnul cu privire la Lege si viata vesnica, pentru ca ideile tale se ciocnesc cap in cap cu ideile exprimate de scriitorii biblici pe aceasta tema, si cu tot ce zice crestinatatea timp de aproape 2000 de ani.
|
|
28/02/09 03:17
|
|
livu2day
membru
|
|
   Sti de ce zambesc?   Pentru ca era sa ma deranjeaza ce-ai scris acolo. Insa sa intamplat ceva...  Invataturile nu sunt al-mele, nu sunt calificat sa dau nici o invatatura ci e mai degraba ce ma invata Cineva. Asta am invatat traind cu El.
Ma tem asa sa intampla "klaudiu" cand vrei sa puii idei la "lumina"... o sa fie cercetate cum era, de ce, care, cand si tot detali. Daca nu iti place ce ti-am zis, mai bine nu zice-ai. Nu iti place critica, n-am dreptul sa judec si iti zic un secret. Eu ca copil a-Lui vad ceva gresit, vad invataturi care nu sunt dupa Biblie. Sa fim serios majoritate din ce ai zis le-ai scos traduceri si tot feluri chestii... e adevarul. Nu iti place ce sa fac, macar daca zic... fa-ti teologia ta sa fie clara. Mergi numai pe banuieli, iti spun din nou ca Biblia e facuta pentru ca orice copil sa inteleaga.
Inca ceva toate teoria ta uite ce practica lipseste, te-am intrebat daca ai Duhul Sfant. Insa n-ai raspuns... Deci uite intelepciune de unde vine; 1 Corinteni 2:7 Noi propovăduim înţelepciunea lui Dumnezeu, cea tainică şi ţinută ascunsă, pe care o rânduise Dumnezeu, spre slava noastră, mai înainte de veci, 1 Corinteni 2:8 şi pe care n-a cunoscut-o nici unul din fruntaşii veacului acestuia; căci, dacă ar fi cunoscut-o, n-ar fi răstignit pe Domnul slavei. 1 Corinteni 2:9 Dar, după cum este scris: "Lucruri, pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile, pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc." 1 Corinteni 2:10 Nouă însă Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Său. Căci Duhul cercetează totul, chiar şi lucrurile adânci ale lui Dumnezeu. 1 Corinteni 2:11 În adevăr, cine dintre oameni cunoaşte lucrurile omului, afară de duhul omului, care este în el? Tot aşa: nimeni nu cunoaşte lucrurile lui Dumnezeu afară de Duhul lui Dumnezeu. 1 Corinteni 2:12 Şi noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaşte lucrurile, pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său. 1 Corinteni 2:13 Şi vorbim despre ele nu cu vorbiri învăţate de la înţelepciunea omenească, ci cu vorbiri învăţate de la Duhul Sfânt, întrebuinţând o vorbire duhovnicească pentru lucrurile duhovniceşti. 1 Corinteni 2:14 Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci, pentru el, sunt o nebunie; şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte. 1 Corinteni 2:15 Omul duhovnicesc, dimpotrivă, poate să judece totul, şi el însuşi nu poate fi judecat de nimeni. 1 Corinteni 2:16 Căci "cine a cunoscut gândul Domnului, ca să-I poată da învăţătură?" Noi însă avem gândul lui Hristos.
Inca n-ai prinicipi stabile de credinta "klaudiu", e adevarul... ce te judec? Mai bine iti zic adevarul pe fata si imi fac datoria ca crestin. Primul rand incearca mananci ceva mai usor. De exemplu avem un singur Domn Isus, un singur Tata Dumnezeu si Duhul Sfant. Uite bine, de ce Isus a lasat oameni sa se inchine Lui, sunt versete clare. Sunt care dovedesc insa daca ai fi macar sa deschizi ochii.1 Corinteni 3:1 Cât despre mine, fraţilor, nu v-am putut vorbi ca unor oameni duhovniceşti, ci a trebuit să vă vorbesc ca unor oameni lumeşti, ca unor prunci în Hristos. 1 Corinteni 3:2 V-am hrănit cu lapte, nu cu bucate tari, căci nu le puteaţi suferi; şi nici acum chiar nu le puteţi suferi, 1 Corinteni 3:3 Pentru că tot lumeşti sunteţi. În adevăr, când între voi sunt zavistii, certuri şi dezbinări, nu sunteţi voi lumeşti şi nu trăiţi voi în felul celorlalţi oameni? [/b] Adica teologia ta e practica, orice ateist poate sa scrie asa ceva. Sa vede ca lipseste partea duhvniceasca. Nu te gandesti cum de esti singurul cu astfel de concepti? Oare numai tu esti cu adevarat un copil a-Lui? Numai tie ti-a vorbit Domnul asa de adanc? Oare Dumnezeu iubeste pe fiecare si nu face diferinta, intre cei ce voiesc sa faca voia Lui? Oare de ce esti singurul cu acestea conceptii si sunt numai dezbinari?
Crezi ca fac gresit, gandeste-te din nou. Uite ce fac; Matei 18:14. Tot asa, nu este voia Tatalui vostru celui din ceruri sa piara unul macar din acesti micuti. 15. Daca fratele tau a pacatuit impotriva ta, du-te si mustra-l intre tine si el singur. Daca te asculta, ai castigat pe fratele tau
Tit 2:1. Tu insa, vorbeste lucruri care se potrivesc cu invatatura sanatoasa. 6. Sfatuieste de asemenea pe tineri sa fie cumpatati, 7. si da-te pe tine insuti pilda de fapte bune, in toate privintele. Iar in invatatura, da dovada de curatie, de vrednicie, 8. de vorbire sanatoasa si fara cusur, ca protivnicul sa ramana de rusine, si sa nu poata sa spuna nimic rau de noi. 14. El S-a dat pe Sine insus pentru noi, ca sa ne rascumpere din orice faradelege, si sa-Si curateasca un norod care sa fie al Lui, plin de ravna pentru fapte bune. 15. Spune lucrurile acestea, sfatuieste si mustra cu deplina putere. Nimeni sa nu te dispretuiasca.
Tit 3:9. Dar de intrebarile nebune, de insirarile de neamuri, de certuri si ciorovaieli privitoare la Lege, fereste-te, caci sunt nefolositoare si zadarnice. 10. Dupa intaia si a doua mustrare, departeaza-te de cel ce aduce dezbinari,
Daca nu vrei sa atac omul, incearca sa nu faci ideile tale personale. Insa nu cred ca te-am atacat. Daca te deranjeaza ca am spus adevarul, fie ce a fi. Doar ce am zis sa ai inima deschisa ci doar ce vad ba nu. Dupa aia vad uite ce trebuia sa scrie asa... iti dau un sfat Dumnezeu e destul de mare... poate sa isi apare lucrarea cum a fost scrisa Biblia. Oare de ce Dumnezeu nu te-a ales sa traduci tu Biblia... iti spun eu, cred ca a ales omul potrivit pentru motivele Lui.
Apropo ti-am dorit cu adevarat sa fi binecuvantat. Imi cer scuza de orice lucru care am facut, poate n-am facut cu adevarata intelepciune. Insa am facut cu motivul de dreptate. E Dumnezeu viu si nu sa schimba. De frica de Dumnezeu o am si mai degraba eu am aceastea conversatii din acest motiv. Daca nu aveam frica de EL si dragoste fata de EL, nu stateam de vorba cu tine... n-am nici un castig eu insusi sa stau de vorba cu tine.
Amin. Domnul sa ma lumineze pe mine si pe tine la fel. Oricum ma las, am trecut limita adica de 2-3 ori si gata.
Ultima modificare de livu2day (28/02/09 13:52)
|
|
28/02/09 13:46
|
|
Klaudiu
membru
|
|
livu2day a scris:
Invataturile nu sunt al-mele
|
Ba chiar ca sunt invataturile tale, si e destul de tragic ca nu realizezi. De la tine insuti ai inventat ca:
1) Legea Mozaica dadea viata vesnica
2) Numai suntem desubt Lege ci mai degraba peste deci, Isus nu a fost sfarsitul [Legii] ci mai degraba a re-inoit Legea.
3) Isus stia totul
4) Legea e Dumnezeu
5) Zice Isus, n-aveti cum sa intelegeti numai cand o sa Il vedeti pe El in ceruri. Atunci veti intelege
6) sufletul nostru e Suflarea Lui Dumnezeu
7) Isus e fara inceput
8) cand intra Marele Preot in slujba... adica cand slava Lui Dumnezeu venea, Dumnezeu era Marele Preot
9) Isus era dintre preoti leviti
10) sufletele noastre înainte de a ne naşte erau la Dumnezeu, noi venim de la El
si asa mai departe.
Ma tem asa sa intampla "klaudiu" cand vrei sa puii idei la "lumina"... o sa fie cercetate
|
Era vorba de atacurile tale la adresa mea, nu la adresa ideilor mele. Cand spui ca sunt "orbit", "cu mintea inchisa", ca o sa ma "topesc din cauza aburelilor mele", astea sunt atacuri si batjocuri la adresa mea. Sper ca nu vrei sa pretinzi ca te comporti ca un crestin cand improsti cu invective din astea la adresa mea? Si dupa aia vii si te ascunzi dupa "idei"?
Pai binenteles ca nu ai dreptul, si ai facut-o! Cand ii zici cuiva ca are mintea inchisa si e orbit, l-ai judecat draga, nu realizezi? Iarta-l Doamne ca nu stie ce face...
Mai bine iti zic adevarul pe fata si imi fac datoria ca crestin.
|
Nici vorba ca-mi zici adevarul in fatza. Adevarul e in Biblie, si daca crezi ca cineva a inteles gresit adevarul Bibliei nu vii si-l faci cu ou si cu otzet, nu arunci cu noroi in el spunand ca e orbit si cu mintea inchisa, si mai mult decat atat, batjocorindu-l. La cate idei gresite ai scos mai sus puteam si eu linistit sa te fac orb si habarnist, dar n-am facut-o pentru Isus si Dumnezeu imi cere sa te respect.
Crezi ca fac gresit, gandeste-te din nou. Uite ce fac; [b]Matei 18:14. Tot asa, nu este voia Tatalui vostru celui din ceruri sa piara unul macar din acesti micuti. 15. Daca fratele tau a pacatuit impotriva ta, du-te si mustra-l intre tine si el singur. Daca te asculta, ai castigat pe fratele tau
|
Asa ma mustri tu pe mine, aruncadu-mi batjocuri peste batjocuri? Ca o sa ma topesc de atatea abureli? Vai vai vai...
Daca nu vrei sa atac omul, incearca sa nu faci ideile tale personale.
|
"incearca sa nu faci ideile tale personale"? Habar n-am ce vorbesti aici, n-are nici un sens fraza. Si cum iti permiti tu sa-mi pui mie conditii ca sa nu ma ataci? Doamne sfinte...
Insa nu cred ca te-am atacat.
|
Sunt pline posturile tale de atacuri la adresa mea, si toata lumea are ocazia sa ti le citeasca.
Imi cer scuza de orice lucru care am facut, poate n-am facut cu adevarata intelepciune.
|
Nu cred ca-ti ceri cu adevarat scuze, nu dupa ce-ai scris mai sus si dupa refuzul tau de a-ti recunoaste repetatele atacuri pline de invective si batjocuri, niste fapte cu adevarat straine de orice se numeste crestinism. Sa te ierte si Domnul, cum te-am iertat si eu.
|
|
28/02/09 17:57
|
|
Klaudiu
membru
|
|
Daca ti-ai parea rau n-ar trebui sa fii asa jovial precum pari, ar trebui sa fii smerit. Deci chiar n-am motive sa te cred.
"klaudiu" nu lu-a personal...
|
Ba bine ca nu, cum sa n-o iau personal. Tocmai asta inseamna "atac la persoana", e foarte personal.
si daca mama si tata ar zice e ai zice tu.. tot asa i-as zice. Nu fac diferenta... 
|
Daca asa ti-ai trata si parintii, cu invective si batjocuri, atunci e vai si-amar. Se pare ca nu pui prea mare pret pe cele 10 porunci, unde esti somat sa-ti respecti parintii. Asa i-ai respecta, batjocorindu-i? Aoleu.
N-am nimic impotriva ta ci doar ce ma deranjeaza credinta ta de baza,
|
Esti liber sa te deranjeze ce vrei tu, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-ti ataci interlocutorii. E clar ca tu nu poti purta un dialog civilizat cand cineva nu e de-acord cu tine.
fie ce a fi... nu te ingrijora...
|
Eu n-am de ce sa ma ingrijorez, tu ar trebui sa te ingrijorezi pentru faptele tale. Dumnezeu vede si aude tot.
pentru ca eu cred daca am gresit, Domnul ma va lumina
|
Poate Domnul a incercat deja sa te lumineze si tu nu i-ai acceptat lumina. Domnul a vrut sa-i lumineze si pe evrei prin Isus, dar au respins lumina care le-a fost trimisa. Ei habar n-au nici pana astazi ca Dumnezeu a incercat sa-i aduca pe calea cea buna. Atentie deci.
In rest iti sugerez sa mai pui mana pe Biblie si s-o studiezi serios, avand in vedere ideile ciudate si gresite pe care le afisezi. Cele 10 citate mai sus de mine sunt doar o mica parte din arsenalul tau interesant.
Ultima modificare de Klaudiu (01/03/09 00:23)
|
|
01/03/09 00:21
|
|
livu2day
membru
|
|
Smerit nu inseamna suparat. Imi cer iaras iertare pentru ca ti-am dat impresia ca imi batjoc de tine, dar nu doresc sa fac aceste lucru si n-am intentia.
Eu doar sa fiu impacat cu tine si sa n-am nimic impotriva nimanui, daca vrei sa accepti. E ultima data cand o cer si sper sa nu intelegi altceva si acuma.
Nu doresc contradicti pentru ca dezbinari si certuri din Biblie e cel mai mare pacat. E Cuvantul Lui.
Zambesc pentru ca sunt bucuros, nu ma prefac si nici nu o sa incerc sa ma prefac. Daca sunt bucuros imi place sa arat bucuria mea care a fost daruita de dragostea Lui. Nu zambesc din batjocur si nimic.
Nu te-am contrazis si n-am zis nimic impotriva ta, te rog din toata inima incearca sa treci peste anumite lucruri si incearca sa avem dragostea, fie ca suntem diferiti.
Fi binecuvantat, pace.
|
|
01/03/09 03:14
|
|
Klaudiu
membru
|
|
Ok Liviu, te cred si te iert. Daca ti-am gresit cu ceva imi cer iertare. Sa te binecuvanteze Dumnezeu si sa avem pacea lui.
|
|
01/03/09 03:51
|
|
livu2day
membru
|
|
Iti multumesc   Mi-ai facut o bucurie, Domnul sa iti rasplateasca pentru acest lucru 
|
|
02/03/09 14:18
|
|
Klaudiu
membru
|
|
Cu placere, Domnul sa ne binecuvanteze pe toti 
Ultima modificare de Klaudiu (03/03/09 03:43)
|
|
03/03/09 03:42
|
|
jezzy
membru
 Inregistat: 13/03/06
|
|
Ce credeti ca inseamna versetul:
"Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării, care are să vină peste lumea întreagă, ca să încerce pe locuitorii pământului." [Apocalipsa 3:10]
Unii folosesc versetul asta ca un argument in favoarea ideii ca cei crestini vor fi rapiti inainte de necazul cel mare, anticrist si toate cele. Ce parere aveti?
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
03/03/09 16:25
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
jezzy a scris:
Ce credeti ca inseamna versetul:
"Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării, care are să vină peste lumea întreagă, ca să încerce pe locuitorii pământului." [Apocalipsa 3:10]
Unii folosesc versetul asta ca un argument in favoarea ideii ca cei crestini vor fi rapiti inainte de necazul cel mare, anticrist si toate cele. Ce parere aveti? |
Si eu cred la fel!
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
03/03/09 17:01
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Si eu !
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
03/03/09 17:05
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|