TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Hard & Soft/Ajutor la calculator Moderat de +Archangel+  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 ... 36
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Probabil trebuie sa platesti un abonament sau ceva.

27/01/11 13:42

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07
Si eu am patit-o mai demult. Incearca sa schimbi pe alt 'post' , asculti vreo 2 melodii, si apoi revii.

27/01/11 14:47

benny
membru

Inregistat: 27/05/07
RainSong, asculta SKY.FM. E la fel de fain. :)
Sau K-LOVE

Ultima modificare de benny (28/01/11 13:12)

28/01/11 13:12

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
am schimbat fluflu si "canalul" si id-ul si compul .. degeaba
   Ok ben, mersi.

28/01/11 20:29

alex
membru

Inregistat: 02/03/09
Am nevoie de ajutor la instalarea si configurarea unui router. Voluntari? :D

06/02/11 14:11

Reficul
membru

Inregistat: 06/02/11
Sigur, te pot ajuta eu.

06/02/11 14:12

alex
membru

Perfect :) Am un router la care am conectat 2 calculatoare...pana aici totul e ok, cred. Mai departe ce fac? Ce setari trebuiesc facute?

06/02/11 14:17

Reficul
membru

Pai stai... acum esti pe net de pe router sau direct ?

06/02/11 14:19

alex
membru

Acum sunt la alt calc legat cu modem :) la unul din cele 2 de fapt

Ultima modificare de alex (06/02/11 14:25)

06/02/11 14:25

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08
Cablul de internet care intra in router, vine de la modemul de net? In cazul asta poti seta conexiunea pe dynamic ip adress de la WAN. Daca nu folosesti modem depinde de tipul conexiunii: PPPoE, cu IPuri etc.

06/02/11 14:34

Reficul
membru

Pai asta inseamna ca merge.
Oricum, trebuie sa intri in setupul routerului.. asta se face aflandu-i ip-ul care ar trebui sa fie prin .doc-urile de pe CD-ul lui. Dupa ce il aflii intri in browser, il scrii la adresa si dai enter.. asta ar trebui sa iti deschida o pagina cu un meniu si toate chestiutele routerului. Cauta in meniu Network iar apoi WAN. Asta ar trebui sa iti deschida o pagina unde trebuie sa scrii username-ul si parola pe care esti inregistrat la operatorul tau de net. Apoi apesi pe butonul de Advanced si trebuie sa scrii la primary DNS - 193.231.189.9 iar la secondary DNS - 193.231.237.2. Apesi Save si gata. Routerul e facut.

Daca vrei sa te poti conecta la el si prin wireless trebuie sa mergi in meniu la Wireless apoi la Wireless settings unde trebuie sa pui doar o parola, la PSK Passphrase, astfel incat sa nu se conecteze tot blocul la netul tau :)

Pentru setarile de username si parol, pentru tabul de avansat, pentru wireless.

Sper sa iti fie de folos. Pozele le-am faut din meniul routerului meu si de asta a durat mai mult. Meniul cu siguranta nu e strucurat la fel, dar optiunile ar trebui sa fie aceleasi.

06/02/11 14:38

shoricel
membru

We have a CISCO-man here. Vad ca te pricepi, Reficule :)

06/02/11 14:42

alex
membru

Reficul a scris:

Oricum, trebuie sa intri in setupul routerului.. asta se face aflandu-i ip-ul care ar trebui sa fie prin .doc-urile de pe CD-ul lui. Dupa ce il aflii intri in browser, il scrii la adresa si dai enter.. asta ar trebui sa iti deschida o pagina cu un meniu si toate chestiutele routerului.

Done! Am intrat la http://192/168.1.1. M-am logat si mi-a aparut meniul :)

Reficul a scris:

primary DNS - 193.231.189.9 iar la secondary DNS - 193.231.237.2

esti sigur ca astea trebuiesc scrise acolo? mie imi sunt deja completate casutele alea cu alte cifre, 172....

shoricel a scris:

Cablul de internet care intra in router, vine de la modemul de net?

modemul e doar temporar..e stick din acela de la romtelecom,daca stii :)

Ultima modificare de alex (06/02/11 14:51)

06/02/11 14:45

Reficul
membru

@shoricel: Cat de cat. Mate-info. Macar in domeniul IT sa ajut daca in altele nu pot.

@alex: Ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor, sper sa te poti descurca de aici inainte. Daca apar nelamuriri poti intreba.

Alex, este de recomandat sa iti pui un Login si la router, astfel incat sa nu intre oricine are acces la calculator. Asta se face tot din meniu.. undeva pe la System tools - Password. Iti va cere un nume de utilizator vechi, unde lasi spatiu liber daca nu a mai fost vreun username inainte, la parola veche la fel, iar apoi la noul utilizator si parola noua pui ce nume si ce parola vrei tu.

Facand asta, de acum incolo cand ve ivrea sa intri in meniul routerului iti va cere numele de utilizator si parola.. Vezi aici, ca sa iti faci o idee.

LE: Daca sunt deja scrise lasa-le asa.

Ultima modificare de Reficul (06/02/11 15:04)

06/02/11 14:48

alex
membru

Deci m-am conectat la interfata routerului, am intrat in meniul Wan...de acolo m-am pierdut...am scris alea ce mi le-ai dat tu (primary DNS - 193.231.189.9 secondary DNS - 193.231.237.2.) dar tot nu vrea..

06/02/11 15:05

Reficul
membru

O poza, se poate ?
Mi-ar pica fisa mai usor daca as avea suport vizual.

06/02/11 15:08

alex
membru

hmm..faza e ca nu sunt acasa, tocmai ce am plecat de 5 min(m-am mutat pe mobil acum :P) si nu pot sa iti dau poza....daca mai esti deseara dupa 7 asa, iti dau sa vezi exact :)

06/02/11 15:12

Reficul
membru

O sa fiu, te astept.

06/02/11 15:13

benny
membru

Inregistat: 27/05/07
Alex, ce provider de internet ai?

07/02/11 12:29

alex
membru

Romtelecom...click net

Ultima modificare de alex (07/02/11 20:39)

07/02/11 20:39

shoricel
membru

alex a scris:

modemul e doar temporar..e stick din acela de la romtelecom,daca stii :)

Stiu. Vrei sa bagi netu de pe stick prin router?

07/02/11 20:55

alex
membru

Nu. Stick-ul e doar imprumutat de la un prieten, ca sa pot avea net pana imi fac router-ul... e prin cablu normal ...

Nu mi se aprinde led-ul de la Wan, sa fie din cauza ca nu am bagat setarile bune, sau e alta cauza?

Ultima modificare de alex (08/02/11 16:10)

08/02/11 16:09

shoricel
membru

Esti sigur ca mufa de la internet ai bagat-o in portul WAN si nu intr-unul din porturile LAN?

08/02/11 20:49

Reficul
membru

Beculetele care se aprind pe acolo nu tin de partea software (setarile) ci de partea hardware (cablurile bagate ,etc)

08/02/11 20:56

alex
membru

in porturile LAN am bagat mufele de la cablurile de care sunt conectate cele 2 calculatoare

08/02/11 21:47

Pagini: 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 ... 36    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la