TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/TANAR si CRESTIN ?/De ce esti crestin? Moderat de feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 ... 6
bornagain
membru

Inregistat: 03/05/07
Acest nou topic al meu se naste dupa ce in ultimele saptamani m-am gandit de mai multe ori la aceasta intrebare si la felul in care noi ne raportam la ea. Va provoc sa lasati aici ideile voastre. Abia astept sa le citesc :) .

25/05/08 15:18

Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07
o intrebare excelenta.... sunt sigura ca ne va ajuta sa crestem in credinta...mie cand mi s-a pus intrebarea asta, am aflat multe chestii bune... pot spune foarte bune pt viata mea de crestin...

25/05/08 22:58

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
chiar ca-i buna intrebarea.
Pentru ca ne ajuta sa intelegem de ce necrestini sunt necrestini.

25/05/08 22:59

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08
da, e buna intrebarea. dar pentru mine nu e o noutate. in jurul acestei intrebari (si nu numai) mi-am dezvoltat viata de crestin :)
si... va spun. nu e usor ;)

PS: nush pentru voi cum e, dar pe mine cateodata ma cam doare intrebarea asta. din fericire in sensul pozitiv (nu din cauza ca am stat nepasator, ci dimpotriva, am ajuns la un punct in care nu mai pot continua de unul singur, am nevoie de ajutorul celorlalti [pentru ca "viziunea" mea ii include si pe ceilalti]. ma refer tinerii din biserica.)

Ultima modificare de shoricel (25/05/08 23:30)

25/05/08 23:27

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
adica tu esti crestin pentru ca si ei sunt crestini, sau esti crestin pentru ca si ei sa fie crestini?

Ultima modificare de OLD TRAIAN (25/05/08 23:48)

25/05/08 23:48

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Pentru ca Dumnezeu trebuie sa existe din moment ce noi existam.
Pentru ca Iehova este Adevaratul Dumnezeu deoarece Si-a aratat puterea prin poporul evreu tinandu-l in existenta in ciuda tuturor persecutiilor si dovedind ca ceilalti dumnezei sunti lipsiti de putere in fata Lui.
Pentru ca Isus este Singurul Fiu al lui Dumnezeu implinind fiecare iota din profetii.
Pentru ca puterea Evangheliei sta nu doar in cuvinte ci in semne, minuni si vieti transformate.
Pentru ca L-am cunoscut personal pe EL.

26/05/08 10:09

bornagain
membru

shoricel, deci tu raspunzi la intrebarea acesta prin a spune ca esti crestin pentru ca vrei sa te afli intr-un cadru in care sa fi ajutat de cei care iti impartasesc ideile ( in cazul de fata, tinerii de la bise. )

+Archangel+, si de unde stii tu ca Dumnezeu exista? Ori ca exista un Isus, Fiu al lui Dumnezeu. de unde stii ca l-ai cunoscut personal pe El? si asa mai departe, aceleasi intrebari ptr. raspunsurile date de tine . in acest topic , eu voi incerca sa fiu un ateu care nu crede o iota din ce spuneti voi .

Ultima modificare de bornagain (26/05/08 10:32)

26/05/08 10:31

+Archangel+
Moderator

De unde stiu ca Dumnezeu exista? Nu stiu... cred. ;) Dar din toate premisele, premisa ca Dumnezeu exista pare cea mai logica.
Isus a existat, fiind un personaj istoric. Daca este Fiul lui Dumnezeu? Iarasi cred... Avand ca baza faptul ca nimeni in afara de El nu a implinit toate profetiile.

De unde stiu ca L-am cunoscut personal? Din modul in care Il simt. Daca mi se pare? E posibil. Dar eu cred ca L-am cunoscut.

Alte intrebari? :)

26/05/08 11:02

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Hehe...intrebarea nu este daca D-zeu exista, ci de ce am ales sa fim ai Lui. De ce am ales?
Ptr. ca am gasit ca nu exista intelepciune mai mare ca a Lui
Ptr. ca nu am gasit un prieten, Tata, Frate mai bun ca El
Ptr. ca-i cel mai creativ personaj din univers
Ptr. ca nimeni nu si-ar fi sacrificat mai mult decat niste bani eventual ptr. mine, iar El s-a sacrificat pe Sine
Ptr. ca-L stimez, admir si iubesc
Ptr. ca-i mai presus de frumos El fiind chiar inventatorul frumosului
Ptr. ca a creeat ceva cum este omul(automat si familia, prietenii si dusmanii)
Ptr. ca nu exista ceva mai demn de laudat si inchinat in afara Lui
Cam atat deocamdata...

26/05/08 17:22

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Sunt crestin(a) pentru ca Dumnezeu a dat sens vietii mele . :)

26/05/08 21:03

Sword
membru

Fain. Inseamna ca suntem frati :)

26/05/08 21:10

bornagain
membru

+Archangel+ a scris:

De unde stiu ca Dumnezeu exista? Nu stiu... cred. ;) Dar din toate premisele, premisa ca Dumnezeu exista pare cea mai logica.
Isus a existat, fiind un personaj istoric. Daca este Fiul lui Dumnezeu? Iarasi cred... Avand ca baza faptul ca nimeni in afara de El nu a implinit toate profetiile.

De unde stiu ca L-am cunoscut personal? Din modul in care Il simt. Daca mi se pare? E posibil. Dar eu cred ca L-am cunoscut.

Alte intrebari? :)

:) sunt atatea filosofii in lume incat pare putin hazard s-o alegi tocmai pe asta ptr. ca e cea mai logica.. cea mai logica privind din ce punct de vedere . De unde stiu eu ca Isus a existat? poate e un basm, asa cum sunt multe povestiri , si spui ca a implinit profetii.. pe ce te basezi cand spui asta? Si daca Dumnezeu exista, atunci tu spui ca il simti in viata ta.. poate e ceva euforic, ceva care te-a " coplesit" de o vreme si care " nu pare sa-ti mai dea drumul" .

sword, dar de unde stii tu ca Dumnezeu exista? ai vreo dovada ori ceva ? poate ca totul s-a nascut din nimic, ori mai stiu eu ce posibilitate..

scuze, dar nu m-ati convins nici pe departe de exista lui Dumnezeu, ori ca ce scrie in Biblie e adevarat

Ultima modificare de bornagain (26/05/08 22:10)

26/05/08 22:09

Sword
membru

Pai inseamna ca n-ai pus bine intrebarea. Intrebarea ta era de ce suntem crestini(adica de ce l-am ales pe Cristos). Nu ai formulat topicul ceva de genul: Argumente pro sau contra existentei lui D-zeu.

26/05/08 22:53

+Archangel+
Moderator

bornagain a scris:

:) sunt atatea filosofii in lume incat pare putin hazard s-o alegi tocmai pe asta ptr. ca e cea mai logica.. cea mai logica privind din ce punct de vedere.

Asta cam asa e. Nu dupa o examinare exhaustiva a tuturor premiselor am devenit crestin. Dar pe masura ce am intrat in contact si cu alte premise am descoperit ca sufereau de un viciu sau altul. Daca o sa citesti "Crestinismul redus la esente" de C.S. Lewis ai sa intelegi mai bine ce spun. Crestinismul raspunde cel mai bine necesitatilor psiho-afective si sociale ale umanitatii.

bornagain a scris:

De unde stiu eu ca Isus a existat? poate e un basm, asa cum sunt multe povestiri , si spui ca a implinit profetii.. pe ce te basezi cand spui asta?

Da' Stefan cel Mare de unde stii ca existat? De la istorie... daca dai pe la ore. :D
Intrebare: poate un basm sa creeze aproape trei secole de martiri? "Fiecare era plin de frică, şi prin apostoli se făceau multe minuni şi semne." Fapte 2:43

bornagain a scris:

Si daca Dumnezeu exista, atunci tu spui ca il simti in viata ta.. poate e ceva euforic, ceva care te-a " coplesit" de o vreme si care " nu pare sa-ti mai dea drumul".

Am admis ca fiind posibila aceasta varianta. ;)

bornagain a scris:

scuze, dar nu m-ati convins nici pe departe de existenta lui Dumnezeu, ori ca ce scrie in Biblie e adevarat

Si ce dovezi te-ar putea convinge?

27/05/08 00:27

bornagain
membru

Sword a scris:

Pai inseamna ca n-ai pus bine intrebarea. Intrebarea ta era de ce suntem crestini(adica de ce l-am ales pe Cristos). Nu ai formulat topicul ceva de genul: Argumente pro sau contra existentei lui D-zeu.

nu nu.. in mod intentionat am pus aceasta intrebare stiind ca vom ajunge la astfel de discutii :).
stii, consider ca e ceva fundamental sa stim de ce suntem crestini. am "auzit" raspunsuri care m-au facut sa ma gandesc serios, oare ce transmitem noi celor din jur, atat crestini cat si necrestini. daca nu stim sa raspundem la aceasta intrebare imediat atunci cand ne vor intreba copiii nostri, vom avea probleme serioase.

+Archangel+ , da, de astfel de dovezi am nevoie :), despre dovezi istorice . Despre Biblie exista 24633 de dovezi din antichitate ( mai exact despre Noul Testament ) care demonstreaza ca aceasta carte a fost scrisa atunci. Si din aceasta privinta e pe primul loc in lume, ca si dovezi ale unei scrieri, pe locul doi, de departe este "Iliada" cu 643 de dovezi si asta e un argument zdrobitor.

dar eu va intreb acum, de ce sa credem ce scrie in Biblie? poate ca de atunci si pana acum cei care au transcris Biblia au inlocuit anumiti termeni, ori au " mancat" o litera, poate chiar un cuvant, ori poate au inversat ori gresit cifrele si atunci ar iesi cu totul altceva, spre exemplu " Eu sunt Calea" , sau " Eu sunt o cale".

27/05/08 10:26

adriana
membru

bornagain a scris:

nu nu.. in mod intentionat am pus aceasta intrebare stiind ca vom ajunge la astfel de discutii :).

nu era mai simplu sa scrii direct cea ce te intereseaza?

bornagain a scris:

stii, consider ca e ceva fundamental sa stim de ce suntem crestini.

dar lucrurile capata o tenta subiectiva!

bornagain a scris:

da, de astfel de dovezi am nevoie :), despre dovezi istorice . Despre Biblie exista 24633 de dovezi din antichitate ( mai exact despre Noul Testament ) care demonstreaza ca aceasta carte a fost scrisa atunci.
Dovezi despre Noul Testament/Domnul Isus, din antichitate? Adica au existat dovezi inainte sa se fii intamplat lucrurile?

bornagain a scris:

dar eu va intreb acum, de ce sa credem ce scrie in Biblie?

E alegerea fiecaruia. Eu cred ca daca exista o inima dornica sa se apropie de Dumnezeu, Dumnezeu se lasa descoperit!

Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (27/05/08 10:41)

27/05/08 10:40

bornagain
membru

da, au existat si exista dovezi inainte sa se fi intamplat, dar mai ales dupa.

da, stiu ca e alegerea fiecaruia insa vezi, eu vorbesc aici despre persoana care nu crede in exista lui Dumnezeu, deci cu atat mai putin crede ce scrie in Scriptura, asadar, cum ii pot demonstra eu ca ce scrie acolo e adevarat... despre asta vorbeam eu .
nu puteam sa scriu totul la inceput ptr. ca ar fi fost prea " sec" , ci e mai frumos sa descoperim impreuna anumite intrebari si sa vedem si raspunsurile la ele.

27/05/08 10:47

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
Daca am analiza mai atent modalitatile prin care se scria/copia mai demult textul biblic..un adevarat ritual...am fii convinsi ca nu exista nici un cuvant uitat sau omis...
Pe langa asta - exista numeroase copii din secole diferite ce pot atesta acest fapt, printr-o simpla comparare.

27/05/08 10:51

+Archangel+
Moderator

bornagain a scris:

dar eu va intreb acum, de ce sa credem ce scrie in Biblie? poate ca de atunci si pana acum cei care au transcris Biblia au inlocuit anumiti termeni, ori au " mancat" o litera, poate chiar un cuvant, ori poate au inversat ori gresit cifrele si atunci ar iesi cu totul altceva, spre exemplu " Eu sunt Calea" , sau " Eu sunt o cale".

De ce sa credem in Biblie e un subiect cam vast si poate ar trebui tratat separat(sunt motive istorice, arheologice, antropologice, sociale etc).
In ce priveste copierea textelor sfinte s-au descoperit manuscrise ale epistolelor datate ca apartinand sec I. Asta pentru Noul Testament. Pentru Vechiul Testament avem manuscrisele de la Qumran. Comparand aceste manuscrise cu textele pe care le detinem noi azi se poate observa o asemanare perfecta ceea ce arata fanatismul (la propriu) cu care erau copiate textele sfinte.

27/05/08 10:55

adriana
membru

bornagain a scris:

da, au existat si exista dovezi inainte sa se fi intamplat...
Asta nu stiam . Ai putea sa mi dai un exemplu?

bornagain a scris:

nu puteam sa scriu totul la inceput ptr. ca ar fi fost prea " sec" , ci e mai frumos sa descoperim impreuna anumite intrebari si sa vedem si raspunsurile la ele.

S-ar putea sa batem campii asa. :)

27/05/08 10:57

mototey
membru

Inregistat: 11/12/06
am auzit duminica o predica foarte interesanta... pastorul spunea ca traim intr-o tara care se spune ca este crestina... adica train intr-o tara crestina... dar nu este asa... pentru ca a fi un adevarat crestin nu inseamna in 'doar a crede in Dumnezeu'...

de ce sunt eu crestin?... pentru ca daca nu as fi, rostul meu pe acest pamant nu ar mai fi... dar, devenind crestin, cunoscandu-L in mod personal pe cel care m-a creat, Duhul Sfant m-a facut sa constientizez starea mea pacatoasa si ca am nevoie de El... sunt crestin pentru ca trebuie sa fiu :)

27/05/08 10:57

Site web  
+Archangel+
Moderator

mototey a scris:

adica train intr-o tara crestina... dar nu este asa...

Buna dimineata! :)
Totusi, traim intr-o tara care are la baza principiile iudeo-crestine.

27/05/08 11:15

bornagain
membru

UnderZero, exact, si asa cum ai spus si tu Archy , am fost socat sa aflu modul in care cei care transcriau textele sfinte. analizand aceste cateva mii de dovezi despre Noul Testament, avem o acuratete de 99.5. asta inseamna ca numai 0.5 s-a pierdut, ceea ce e oarecum nesimnificativ, deoarece avem textul asa cum a fost el scris cu 2000 de ani in urma.

mereu_alaturi_de_tine , ma indoiesc ca am  " bate campii" , iar dovezile le poti gasii in cartile scrise de Josh McDowell.

27/05/08 11:22

adriana
membru

Ma pasezi vad...de ce nu spui tu? Si ce carti imi recomanzi?

27/05/08 11:31

+Archangel+
Moderator

"Marturii care cer un verdict" Josh McDowell
"Biblia este totusi adevarata" Petru Popovici

bornagain, despre ce e vorba cu acel 0.5? Eu stiam ca avem acuratete de 100% in ce priveste originalul. Bine, exceptand Comma Johanneum.

27/05/08 11:40

Pagini:  1 2 3 4 ... 6    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la