|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 5 ... 6 |
|
bornagain
membru
Inregistat: 03/05/07
|
|
" Mai mult decat un simplu tamplar" , " In cautarea certitudinii. Exista adevar? Daca da, il putem cunoaste? " , "Raspunsuri la intrebarile dificile ale scepticilor cu privire la credinta crestina"
_______________________________________ "God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper
|
|
27/05/08 11:46
|
|
bornagain
membru
|
|
+Archangel+ a scris:
"Marturii care cer un verdict" Josh McDowell "Biblia este totusi adevarata" Petru Popovici
bornagain, despre ce e vorba cu acel 0.5? Eu stiam ca avem acuratete de 100% in ce priveste originalul. Bine, exceptand Comma Johanneum. |
Josh MCDowell a incercat din rasputeri sa demonstreze ca toata "treaba" cu crestinismul e o prostie.. si a cercetat mult. Pe baza a ceea ce el a cercetat Biblia are o acuratete de 99.5%
_______________________________________ "God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper
|
|
27/05/08 11:49
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Si despre ce e vorba in acel 0.5%? Ce anume e gresit?
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
27/05/08 11:58
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
io cred ca a calculat omul gresit ... doar nu va inchipuiti ca DUMNEZEU ne-a indus in eroare ...
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
27/05/08 12:04
|
|
bornagain
membru
|
|
+Archangel+ a scris:
Si despre ce e vorba in acel 0.5%? Ce anume e gresit? |
cum am spus in alt mesaj.. erori umane de scriere. da, giany, au fost greseli ale oamenilor nicidecum ale lui Dumnezeu.
|
|
27/05/08 12:52
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
bornagain a scris:
erori umane de scriere. |
Par example...
|
|
27/05/08 13:01
|
|
bornagain
membru
|
|
mai, ptr. asta citeste cu cele peste 24 de mii de scrieri despre N.T. si cred ca vei gasii
asteptam alte raspunsuri la intrebarea " de ce esti crestin? " daca pana acum am putut sa vedem ca Biblia a fost scrisa cu peste 2000 de ani in urma si dovezile existente, am putut intelege ca ceea ce avem acum, a fost scris atunci , dar acum ajungem la intrebarile inevitabile : este adevarat ce exista in Biblie? spor la postat 
|
|
27/05/08 20:02
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Inseamna ca in felul asta bornagain o sa discutam despre alt subiect decat cel initiat la care ti-am si raspuns. Dar ca o completare... Ai nevoie neaparata de "dovezile" stiintei? Ca sa ce? Pe oameni nu-i convingi cu nimic in felul asta. Oamenii au nevoie de motivul insasi ptr. care si noi L-am ales pe El-partasia cu El sau o relatie foarte apropiata. Poti sa duci omu in cea mai mare biblioteca si nu-l vei convinge de absolut nimic...fiindca nu de asta avea nevoie. Oare Avraam a fost convins de existenta lui D-zeu aducandu-i-se dovezile carturarilor sau istoricilor? MAi gandeste-te.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
27/05/08 20:25
|
|
bornagain
membru
|
|
ba da, lasati si astfel de mesaje . Mai, eu vreau sa intelegi ceva , am deschis acest topic cu un scop, nu asa aiurea sa ma aflu in treaba. Chestia e ca daca ni s-ar pune aceasta intrebare , am raspunde : " ptr. ca Dumnezeu mi-a schimbat viata" , si raspunsuri de genul; dar un astfel de raspuns crede-ma, nu-l impresioneaza cu nimic pe cel care nu e crestin, si cred ca e foarte important sa stim sa le aratam ca Biblia e reala, ca Dumnezeu exista, si ca ce scrie in Biblie e adevarat. Despre e vorba in acest topic.. Eu n-am nevoie de dovezi, deoarece, candva, Domnul mi-a deschis si mie ochii si am vazut altfel decat inainte. Incerc doar sa va provoc sa vorbim despre niste lucruri la care trebuie intotdeauna sa stim sa raspundem ptr. ca dand un raspuns " ptr. ca Domnul mi-a schimat viata" nu il afecteaza cu nimic pe cel care iti adreseaza aceasta intrebare.
Ultima modificare de bornagain (27/05/08 20:33)
|
|
27/05/08 20:31
|
|
Sword
membru
|
|
Ideea este ca eu am avut de-a face cu multi oameni pana acum si am condus la Domnul pe drogati, satanisti, atei..etc. Nu vreau sa ma laud ca stiu ca nu cu puterea mea am facut-o. Dar vreau sa-ti spun ca am incercat si felul asta de a convinge si a fost cel mai fara de efect dintre toate. Cel mai bun fel este sa le spui intr-adevar de ce esti cu El si de ce ar trebui sa-L aleaga pe El. Argumentele stiintifice am invatat ca nu dau rod. Se poate spune si despre asta dar, doar ca si cultura generala, nu ca un mijloc principal. Sunt inca foarte mule raspunsuri in afar de cel de care-ai spus(care pe mine ma lasa rece). Sunt satul de chestii prefabricate si asta o stiu si interlocutorii nostrii si "simt" imediat uzul de fals. Eu le spun simplu: "Eu cunosc pe Cineva, mai bun decat iti imaginezi, si care poate face ca viata ta sa aibe un sens. Stiu ca si tu cauti multe lucruri in viata si cele mai multe te-au dezamagit, fiindca majoritatea sunt baloane de sampon si dispar inainte sa le atingi. Prietenul meu este statornic in promisiuni si de neclintit in credinciosie. El este Isus. Daca vrei sa te invat mai multe despre El te invat. Daca consideri ca n-are rost cel putin vom mai bea un suc impreuna" Asta este doar un fel de a vorbi care mi-o venit acum pe moment, dar am avut vremuri mult mai fertile cu rezultate fericite..
Ultima modificare de Sword (27/05/08 21:28)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
27/05/08 21:26
|
|
Sword
membru
|
|
Vezi ca in formularea mea am introdus si unele motive de a-L urma. Cum ar fi sa- explic cuiva: "Fii atent aici!Sunt n`spe mii de manuscrise care dovedesc existenta Lui in trecut. Si sunt cele mai multe manuscrise originale. Si chiar mai mult:Nu-s modificate mai deloc. Deci ar fi bine daca ai crede in El". Nu suna cam nasol? Si inca o specificatie: Toate manuscrisele si descoperiri istorice dovedesc cel mult existenta lui IN TRECUT, nu in prezent. Deci poate sa zica cineva: Bine, Bine! Dar asta nu-i nimic mai mult decat dovada existentei lui Budha, Socrate..etc. Fiindca singura dovada ca exista AZI este prin credinta si traire personala cu EL. Asta este un teritoriu in care nu am aduce roada jucand cu zarurile lumii.
|
|
27/05/08 21:43
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
De acord cu Sword.
|
|
27/05/08 22:24
|
|
bornagain
membru
|
|
sword, archy.. inteleg foarte bine ce vreti sa spuneti. Mai, sunt convins ca nu m-ati inteles bine . Sunt de acord cu voi cu ce ati scris, ar fi gresit sa mergi la cineva cu astfel de dovezi (poate la un savant, ori nu stiu ce filosof ar merge, ptr. ca e ceva pe " gustul lui" , insa cam atat ) insa ma refeream d.p.d.v. al crestinului ce primeste asa, intr-o zi o intrebare... pur si simplu, ma intreaba cineva " de ce sunt crestin " ii spun tot ce voi ati zis, dar daca urmareste altceva, ptr. ca sa fiu sincer, daca eu nu stiu sa-i raspund la intrebarea asta va avea indoieli serioase cu privire la credinta mea. E ok sa stiu de ce Biblia e adevarata, ori sa-i arata ca nu sunt crestin " de suprafata" si nu cred ce cred din cauza a nu stiu ce stari ori mai stiu eu ce, ci cred ptr. ca dovezile o arata, apoi ptr. ca El e prezent in viata mea , si cred ca ar fi un argument sustinut mai bine 
|
|
28/05/08 09:18
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Daca te intreaba cineva asta nu te apuci sa-i tii cursuri academice ci ii spui ce a facut Dumnezeu in viata ta, cum a lucrat, cum te-a ajutat. Daca apoi are anumite dubii privitor la anumite aspecte poti sa-i raspunzi la ele invocand orice dovezi consideri necesare. Dar la intrebarea asta nu se poate raspunde "stiintific" decat intr-o anumita masura. E ca si cum cineva te-ar intreba de ce iti iubesti parintii si tu te apuci sa-i povestesti despre testul de paternitate pe care l-ai facut pentru a demonstra ca esti copilul parintilor tai.
|
|
28/05/08 09:29
|
|
bornagain
membru
|
|
de acord cu ce scrisasi .
ok, asteptam si alte mesaje ale voastre. de ce esti crestin?
Ultima modificare de bornagain (28/05/08 09:49)
|
|
28/05/08 09:49
|
|
Sword
membru
|
|
Cum a zis si Arch...Poti sa aduci la un moment dat si argumente stiintifice..dar vor ramane intotdeauna la extremitate. Nu sunt deloc un lucru de baza. Adevarul bibliei poate fi dovedit ca si adevarul aerului. S-u dovedit in timp eficacitatea lui in sustinerea vietii. Si fie ca cineva stie fie ca nu din ce-i compus tot il respiram si tot traim. Nu am nevoie de argumente pro ca sa-l respir. Si oricine ar incerca sa ma convinga sa nu mai respir tot voi continua sa-l respir fiindca fara el nu as trai. Acum n-am raspuns la intrebarea initiala, ci la cursul discutiei. Adevarul este ca viata de crestin este foarte paradoxala si "nebuna" fata de restul filosofiilor. POti explica cuiva de ce sa faca scoala, dar este greu sa-i explici cuiva de ce ar trebui sa renunte la viata lui, sa-si rastigneasca firea si sa-L urmeze. Este atat de greu de explicat incat nici nu cred ca am putea-o face fara ajutorul Lui.
Ultima modificare de Sword (28/05/08 14:37)
|
|
28/05/08 14:32
|
|
bornagain
membru
|
|
da, si e fascinat cand te gandesti ca am fost creati cu dorinta de a fi impliniti de Cel care este Totul. de ce sunt crestin ? e greu de gasesc cuvintele potrivite ptr. a exprima asta si cum ai zis si tu sword, fara ajutorul Lui asta ar fi imposibil. asteptam alte mesaje ale voastre.
|
|
30/05/08 22:19
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Parerea mea, born... E ca nu vei primi decat intrebari care vor avea un caracter general. Desi nu vor avea directia asta... Asta se va intelege. Pentru ca desi Dumnezeu lucreaza atat de diferit... Noi, ne pierdem cuvintele cand e sa detaliem. E ceva ce se intampla inauntru, si care e foarte greu de tradus in cuvinte. Iar daca ti s-a raspuns:" Sunt crestin...ca de aia..." ai spus ca nu e un raspuns bun. Nu stiu ce astepti de fapt sa ti se raspunda.
...De ce sunt crestina? Pentru ca a fost o zi cand m-am intalnit cu El, si de atunci, viata mea s-a schimbat. Cum? Care au fost urmarile? Si asa la raspunsul meu vor fi remarci in genul:"Am mai auzit de astea..."... Ce sens are sa o lungesc? ...
Iar sa ne punem sa dovedim Biblia,... Nu cred ca e treaba noastra. Biblia e vie, are putere... Deci, nu cred ca e nevoie ca sa aducem noi argumente. 
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
31/05/08 11:40
|
|
Sword
membru
|
|
E la fel de greu ca si cum ai incerca sa explici cuiva ce ai trait cand ai citit o anume carte. Pana n-o citeste el is cam degeaba argumentele pro sau contra
|
|
31/05/08 11:56
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Exact, Sword. ... Deci, born, tu vrei un anumit raspuns? Raspunde-mi tu, la intreabrea pusa de tine. Pentru ca altfel risti sa nu inteleg sensul acestui topic.
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
31/05/08 12:07
|
|
Sword
membru
|
|
Si la dorinta lui Born nu pot sa-i spun decat...Fa omul s-o citeasca 
|
|
31/05/08 13:06
|
|
bornagain
membru
|
|
anomis a scris:
Iar daca ti s-a raspuns:" Sunt crestin...ca de aia..." ai spus ca nu e un raspuns bun. Nu stiu ce astepti de fapt sa ti se raspunda. |
hm, nu am spus ca nu e un raspuns bun; doar continuam intrebarea mea si mergeam mai departe. bine bine, este crestin dar daca... Cred ca intelegi ce vreau sa spun .
anomis a scris:
...De ce sunt crestina? Pentru ca a fost o zi cand m-am intalnit cu El, si de atunci, viata mea s-a schimbat. Cum? Care au fost urmarile? Si asa la raspunsul meu vor fi remarci in genul:"Am mai auzit de astea..."... Ce sens are sa o lungesc? ... |
Deci eu sunt foarte de acord cu ce voi spuneti anomis. Tot ce tu ai scris, ori sword, ori archy, si ceilalti ce au postat mesaje , doar vroiam sa vad cum a-ti raspunde la aceasta intrebare fiindca mi se pare important de stiut atunci cand suntem confruntati cu asta, sa stim sa aducem argumente, nu doar " sa luam totul ca atare" , ptr. ca noua ni se pare rational si normal tot ce stim despre Hristos, Dumnezeu si Scriptura, dar celor care nu-L cunosc pe El , li se pare o prostie tot ce le spun.. si atunci am argumente care ii vor convinge cu siguranta .
anomis a scris:
Iar sa ne punem sa dovedim Biblia,... Nu cred ca e treaba noastra. Biblia e vie, are putere... Deci, nu cred ca e nevoie ca sa aducem noi argumente. |
Absolut, stiu ca Biblia ( asa cum scrie intr-unul din pasaje : " e o sabie cu 2 taisuri " ) vorbeste ea insasi, insa atunci cand e cazul ar fi de ajutor ptr. noi sa stim sa dovedim autenticitatea Bibliei si faptul ca a fost scrisa in acele timpuri .
Un mesaj al lui Josh MCDowell in legatura cu asta gasiti pe www.big-impact.ro
Pai cred ca acestea fiind spuse, putem sa continuam acum discutia. Ce vi se pare diferit la crestinism fata de celelalte religii ? Ori ce are crestinismul in plus fata de celelalte credinte?
Ultima modificare de bornagain (31/05/08 13:57)
|
|
31/05/08 13:55
|
|
giany
membru
|
|
faptul ca esti sau nu crestin este pur si simplu alegerea fiecaruia ... aaaaaa.... mai apoi in cazul in care DUMNEZEU iti va arata anumite chestii ... asta e altceva ...
dragul meu ... ca sa fii crestin este necesar sa fii intr-o anumita religie???
Ultima modificare de giany_v (31/05/08 14:23)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
31/05/08 14:22
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
E alegerea fiecaruia, ok.
Tu de ce esti crestin, giany ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
31/05/08 14:30
|
|
giany
membru
|
|
inca nu stiu daca sunt cu adevarat crestin ... darrrr. mie imi place sa ma aliez cu tabara care incearca sa construasca ceva durabil si de folos ...
|
|
31/05/08 14:52
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|