|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 5 6 |
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
inca nu stiu daca sunt cu adevarat crestin ... darrrr... mie imi place sa ma aliez cu tabara care incearca sa construiasca ceva durabil si de folos ...
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
31/05/08 14:53
|
|
the_stranger
membru
 Inregistat: 15/01/08
|
|
giany,la ce te refereai când ai zis "cu adevarat crestin"?
_______________________________________ Haide sa zambim! Gata? 1,2,3 siiii....
|
|
31/05/08 16:02
|
|
giany
membru
|
|
deci ... cred in DUMEZEU ... am o relatie cu EL ... sunt un om bun ... nu chiar foarte darnic dar imi place sa ajut ... astea sunt plusuri cred ... in schimb : fumez(ceea ce ma enerveaza cel mai tare la mine), am ganduri care nu imi plac (nu vreau .... dar am), si nu ascult ad literam de CUVANTUL DOMNULUI ... multi cred ca se vor intreba (dintre cei care au macar unul dintre minusurile mele) daca sunt crestini cu adevarat ...
p.s. am cautat in dex si nu prea imi place ce am gasit referitor la cuv crestin si crestinism ... de fapt cred ca ma deranjeaza ca nu spune cum ar trebui sa fii ... prea putine explicatii la aceste doua cuvinte in dex
Ultima modificare de giany_v (31/05/08 16:13)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
31/05/08 16:06
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Dexu` nu cred ca stie mare lucru de crestinism...eventual doar cateva aparente. Mai sunt multe de schimbat la noi. Bornagain...ce are crestinismul fata de celalalte religii? Faptul ca este singura in care D-zeu il cauta pe om? In timp ce in toate celalalte religii omul munceste disperat la propria-si inaltare spre indumnezeire. Asta este una idee...
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
31/05/08 20:43
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
bornagain a scris:
Ori ce are crestinismul in plus fata de celelalte credinte? |
Are un Dumnezeu viu. Asta are in plus.
Chiar il intrebam pe pastorul nostru in seara asta, despre subiectul asta propus aici.
In primul rand, desi va parea ca nu are legatura cu subiectul, oamenii trebuie sa-L vada in tine pe Cristos. Pentru ca daca tu zici:"Sunt crestin" care inseamna a-L urma pe Cristos... Si oamenii nu vad in tine asta, risti sa iti pierzi credibilitatea. Pastorul zicea, referitor la tine:"Poate are el un punct unde vrea sa ajunga, de a intrebat asta." Dar eu m-am gandit, asa cum ai si specificat, ca vrei, oarecum, sa vezi ce argumente am aduce noi atunci cand Il prezentam pe Isus al nostru. Daca suntem destul de pregatiti pentru a evangheliza. Spune-mi daca ma insel.
Oamenii care au trait langa noi, vor vedea clar o schimbare... Vor vedea cu ochii lor "de ce suntem crestini". Dar totdeauna m-am intrebat cum Il poti prezenta pe Isus, unui om cu care te vezi poate, pentru prima si ultima oara. Ai de exemplu de mers... 500 de km cu trenul cu acest om. Ce faci in situatia asta?
Ultima modificare de anomis (01/06/08 00:06)
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
01/06/08 00:05
|
|
bornagain
membru
Inregistat: 03/05/07
|
|
anomis a scris:
Pastorul zicea, referitor la tine:"Poate are el un punct unde vrea sa ajunga, de a intrebat asta." Dar eu m-am gandit, asa cum ai si specificat, ca vrei, oarecum, sa vezi ce argumente am aduce noi atunci cand Il prezentam pe Isus al nostru. Daca suntem destul de pregatiti pentru a evangheliza. Spune-mi daca ma insel. |
Nu, ai perfecta dreptate . Dar nu neaparat daca sunteti pregatiti.. ci asa cum ai zis prima data, sa vad ce argumente ati aduce .
_______________________________________ "God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper
|
|
02/06/08 17:57
|
|
cami
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
interesanta intrebare...eu nu prea stiu daca as putea argumenta de ce sunt crestina, pt ca poate doar pretind ca sunt, cand de fapt unele lucruri din viata mea m-ar impiedica sa ma numesc asa.nu stiu, poate gresesc...sper doar ca intr-o zi sa-mi pot insusi pe deplin sensul acestui cuvant atat de frumos si de profund : )
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
02/06/08 21:32
|
|
the_stranger
membru
|
|
bornagain,scuze că intervin,dar aş vrea să completez întrebarea ta cu o alta...înainte de a putea răspunde la întrebarea "de ce sunt creştin?",cred că ar trebui să vedem mai întâi ce inseamnă să fii creştin,şi cum poţi să-ţi dai seama dacă eşti creştin.
|
|
03/06/08 10:55
|
|
bornagain
membru
|
|
super! buna observatie. pai hai sa vedem atunci.. 
_______________________________________ "God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper
|
|
03/06/08 10:56
|
|
the_stranger
membru
|
|
Cred că majoritatea ştim că demunirea de creştin vine de la "urmaş al lui Hristos".Eu cred a fi creştin este mai mult decât a spune că faci parte dintr-o anumită confesiune.A fi creştin înseamnă a trăi mereu într-o relaţie bună cu Dumnezeu,indiferent dacă noi simţim acest lucru sau nu.El ne promite credincioşiea Sa şi ne asigură că este mereu gata să ne vină în ajutor.
Deşi l-am primit pe Hristos în inima mea,la inceput am avut dubii că intr-adevăr am fost iertată de El.Dar apoi am observat cum toate lucrurile se împleteau atât de minunat în vaţa mea şi mi-am dat seama că doar cei care-s a Lui au parte de o cunoaştere a Lui(nu ştiu dacă am fost înţeleasă corect,dar sper să vă daţi voi seama ce am vrut să spun de fapt)
|
|
03/06/08 11:07
|
|
Sword
membru
|
|
Ce inseamna sa fii rocker? Asculti rock, te imbraci ca rockerii, te porti ca un rocker, apreciezi filosofia rock.... Asa-i si in crestinism si in orice domeniu. Asculti de Cristos, esti schimbat de ideologia Lui, te porti frumos cu oamenii si ii iubesti, esti imbracat cu haine "noi"....
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
03/06/08 11:09
|
|
the_stranger
membru
|
|
Sword...uite,în exempul dat de tine, când eşti rocker acest lucru se observă foarte bine chiar şi atunci când acesta nu spune ceva.Dar eu cred că a fi creştin este mult mai mult.Îmi pare rău că mulţi din cei care-s creştini nu prea arată acest lucru...nu condamn pe nimeni dar parcă prea ne asemanăm cu lumea(cu sensul pe care îl întâlnim în Biblie).
|
|
03/06/08 11:16
|
|
Sword
membru
|
|
Adevarat. Un crestin este mai putin izbitor la vedere decat rockerii. Dar vorbind cu unul iti vei da seama imediat ca este crestin. Daca nici de aproape nu-ti dai seama probabil ca are probleme.
|
|
03/06/08 11:20
|
|
the_stranger
membru
|
|
Sword a scris:
Daca nici de aproape nu-ti dai seama probabil ca are probleme. |
punct ochit,punct lovit...
|
|
03/06/08 11:22
|
|
Sword
membru
|
|
Mai exact a fi crestin inseamna sa fii o fereastra prin care se poate vedea Hristos. Usor de spus...greu de facut 
|
|
03/06/08 11:34
|
|
bornagain
membru
|
|
Pentru intaia data ucenicilor li s-a dat numele de crestin in Antiohia ( Fapte. 11.26) dar mai inainte ni se spune in Fapte 2. de la vers. 42 caracteristicile crestinilor " Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, si frangerea painii, si in rugaciuni" ... si Cuvantul continua. Mai sunt cateva vers. importante si dupa, cum ar fi chiar 43.
e interesant sa vezi ca peste 90% din populatia Romaniei spune ca este crestina, chiar un procent foarte ridicat arata ca USA este o tara crestina... dar numai cu numele in ambele cazuri.
Ultima modificare de bornagain (03/06/08 11:58)
|
|
03/06/08 11:52
|
|
Sword
membru
|
|
bornagain a scris:
e interesant sa vezi ca peste 90% din populatia Romaniei spune ca este crestina, chiar un procent foarte ridicat arata ca USA este o tara crestina... dar numai cu numele in ambele cazuri. |
E interesant sa vedeti ce are de spus Paul Washer despre asta.... 
|
|
03/06/08 18:59
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Dupa parerea voastra, cam care ar fi procentajul real al crestinilor din Romania? - Nu zic sa dati cu bata, caci pana la urma Domnul hotaraste, dar asa...dupa roade...
|
|
03/06/08 19:35
|
|
Sword
membru
|
|
dura intrebare...
|
|
03/06/08 21:34
|
|
giany
membru
|
|
slab raspuns ... 
hai mai ... chiar nimeni nu vrea sa dea cu "bata" ... ??? ??? ???
Ultima modificare de giany (03/06/08 22:06)
|
|
03/06/08 21:51
|
|
Sword
membru
|
|
idem..
|
|
03/06/08 22:06
|
|
giany
membru
|
|
auzi mai ... io nu copiez cand nu stiu... 
si daca ti-as da cu exactitate procentajul ce ai face??? cum l-ai folosi??? crezi ca ai putea sa il schimbi???
Ultima modificare de giany (03/06/08 22:08)
|
|
03/06/08 22:07
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
@giany Enervant raspuns la "slabul" raspuns 
Ultima modificare de irlanda (03/06/08 22:08)
|
|
03/06/08 22:07
|
|
giany
membru
|
|
explica si tu irlanda ca io nu inteleg la ce te referi ??? sincer ??? cand nu stiu intreb ... 
|
|
03/06/08 22:09
|
|
Sword
membru
|
|
iti explic eu...eu raspund la intrebare si tu raspunzi la raspuns...
|
|
03/06/08 22:11
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|