TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/TANAR si CRESTIN ?/De ce esti crestin? Moderat de feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6
bornagain
membru

Inregistat: 03/05/07
da, si eu sa fiu sincer nu cred aceste statistici. sunt dubioase, sunt diferente foarte mari intre un sonsaj si altul, ce le gasesti pe un site si pe altul.

mi s-a intamplat de multe ori cind zic crestin, oamenii sa inteleaga prin asta pocait. si nu stiu, mi se pare curios cum de ei asociaza una cu alta, adica se asteapta ca sa zic crestin ortodox, dar zic doar crestin si atunci.. :)

05/06/08 18:12

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
le-ai explicat ce e ala un pocait ? am impresia ca nici tu nu stii ... si pe mine ma luau cu chestii de genul asta si cand le explicam ce insemna pocainta taceau...

05/06/08 18:23

bornagain
membru

giany a scris:

le-ai explicat ce e ala un pocait ? am impresia ca nici tu nu stii ...

nu stiu de unde ai tu astfel de impresii, dar da, stiu ce inseamna.

05/06/08 18:24

giany
membru

no ... atunci spune-mi mie ce intelegi tu prin pocainta ...? si daca stii de ce nu le spui lor ... ??? celor ce le spun eu de ce tac oare??? aici nu e vorba de impresiile mele... e vorba ca lumea se uita intr-un anumit fel la tine si te numeste pocait ... si ma rog ce e rau in asta?

Ultima modificare de giany (05/06/08 18:28)

05/06/08 18:27

bornagain
membru

relax` giany . nimeni nu zisa ca e ceva bun ori rau in faptul ca ei asociaza crestin cu pocait de multe ori. Nu stiu ce le spui tu de tac, dar nu asta e ideea. :)

05/06/08 18:31

giany
membru

poi io le spun ca daca le dau o palma si imi para rau este pocainta ( dar tu sa nu le spui sa ca poate ti-o iei ... masoara-l mai intai ... si daca e mai mare spune-i invers :D )... si ii intreb : ai facut greseli in viata ta de care iti pare rau ?

hai ca am cautat si in dex ca sa nu zici ca e numai de la mine
A SE POCĂÍ  1) rel. A-şi recunoaşte păcatele făcute, cerând iertare de la providenţă. 2) A avea remuşcări; a regreta.

asta e in mare ce trebuie sa stii despre pocainta ... pocainta e o stare ... pocait ... nici macar nu imi suna bine cuvantul ....

Ultima modificare de giany (05/06/08 18:47)

05/06/08 18:33

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

april a scris:

Si unde ati ajuns cu o intrebare :) .

La Crestinismul in Romania cum era daca ati fi discutat ?

bornagain a scris:

Va rog mergeti pe chat ptr. discutii ca despre ce vorbiti voi n-are legatura cu topicul de fata.

A spus cineva ca vrea o statistica cu procentul crestinilor din Romania. O sa caut pe net sa vad ce gasesc.

Dar tocmai bornagain, autorul subiectului, a continuat discutia care n-are lagatura cu topicul de fata.

05/06/08 20:20

bornagain
membru

doar am vrut sa se raspunda la intrebarea asta. :)

06/06/08 06:58

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

bornagain a scris:

doar am vrut sa se raspunda la intrebarea asta. :)

Daca pui tu insuti anumite intrebari, nu mai comenta dupa daca discutia deviaza ;) .

Intre timp, unii s-au mutat deja la celalalt subiect, in caz ca n-ai observat :) .

06/06/08 07:50

Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Eu sunt crestina pentru ca nu pot altfel.

23/07/08 21:41

crina.popa
membru

Inregistat: 18/02/08
Viata nu are sens daca nu esti crestin.:)

31/07/08 19:47

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Asa e. :)

Inainte de a ma intoarce la Domnul, ...aveam o incaptanare: nu imi gaseam sensul, si de asta nu vroiam sa Il accept in viata mea... Pana am inteles ca El era sensul. :)

31/07/08 21:35

mototey
membru

Inregistat: 11/12/06

TraiescPtDumnezeu a scris:

Viata nu are sens daca nu esti crestin.:)

exact! viata nu are sens daca nu esti crestin... iar faptele noastre, trairea noastra si tot ce tine de noi trebuie sa reflecteze credinta noastra... sa fim crestini autentici!... :)

21/08/08 04:33

Site web  
tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
De ce crestin[a]? ce sens ar mai avea viata mea fara Dumnezeu?
imi amintesc de anii in care eram fara Dumnezeu. din puctul tuturor de vedere eram perfecta. Eram "tocilara"(asta e eticheta care imi era pusa), eram cea mai buna din clasa, sefa de promotie, olimpiade, concursuri, ascultam de orice cuvant al parintilor, mergeam la biserica, eram implicata in cor, in grupe de studiu...dar...nu eram implicata intr-o relatie cu Dumnezeu. Simteam ca ceva lipseste, ca este un gol inauntrul meu care nu poate fi umplut cu nimic si cu nimeni altcineva in afara de Dumnezeu. cand am constientizat asta m-am asezat pe genunchi si m-am rugat Lui cum n-o mai facusem pana atunci.. atunci mi-am dat seama ce inseamna bucuria mantuirii, am realizat cat de minunat, cat de placut este ca Hristos sa fie in inima mea..
De ce sunt crestina? Pentru ca El exista, pentru ca viata nu are sens fara El, pentru ca El este Viata!

03/10/08 11:02

selena
membru

Inregistat: 01/03/07
de ce am ales sa fiu crestina?buna intrebare...ca sa fiu sincera nu as risca niciodata vesnicia mea cu Dumnezeu pentru nimik.Daca eu nu as crede in Dumnezeu si Dumnezeu nu ar exista nu as avea nimik de pierdut dar daca tot ceea ce sustin crestinii este adevarat si Dumnezeu exista atunci ar trebui sa ma gandesc la faptul ca sunt pierduta pentru totdeauna.In primul rand credinta in Dumnezeu se deosebeste de celelalte credinte prin faptul ca ne este aratata iubirea Lui Dumnezeu prin jertfa Unicului Sau Fiu Isus Hristos si tot ce trebuie sa facem este sa credem si sa acceptam darul Lui fara plata,pe cand in toate celelalte credinte de pe fata pamantului, locul tau in rai ti-l castigi doar prin fapte prin implinirea unor porunci...Sunt crestina pentru ca stiu ca am cel mai Bun Tata.La Dumnezeu toate lucrurile sunt posibile, El se foloseste de lucrurile mici sa le faca de rusine pe cele mari, El se foloseste de oamenii slabi (in opinia lumii) ca sa i faca de rusine pe cei puternici.Am ales sa fiu a Lui sa traiesc pentru El si sa mor pentru El.Deosebit este faptul ca Dumnezeu a pus in noi liberul arbitru El asteapta ca noi sa L iubim la randul nostru pentru ca El ne a iubit mai intai,El nu obliga pe nimeni Dumnezeu nu se uita la cantitate ci la calitatea unei persoane.Dumnezeu are nevoie de oameni valorosi,oameni curajosi care sa L urmeze indiferent de consecinte.Implica si asta ceva riscuri de aceea se zice ca este greu dar si frumos sa l urmezi pe El.Alegerea iti apartine!

09/10/08 11:48

bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07

selena a scris:

In primul rand credinta in Dumnezeu se deosebeste de celelalte credinte prin faptul ca ne este aratata iubirea Lui Dumnezeu prin jertfa Unicului Sau Fiu Isus Hristos si tot ce trebuie sa facem este sa credem si sa acceptam darul Lui fara plata,pe cand in toate celelalte credinte de pe fata pamantului, locul tau in rai ti-l castigi doar prin fapte prin implinirea unor porunci

Cu totul fals.Fara fapte credinta e moarta.Gandesti ca Luther care a vrut sa elimine o scrisoare din Noul Testament pe tema aceasta.Prima fapta e botezul.Iar Luther modifica biblia spunand ca :numai (cuvant adaugat de el) prin credinta ne mantuim.In fapt poate ne spune klaudiu cum ar trebui tradus.
Prin credinta in Iisus ne mantuim dar nu numai.Degeaba cred in Iisus daca nu fac voia lui.Intelegi?

Ultima modificare de bairstow (09/10/08 21:57)

09/10/08 21:55

selena
membru

Inregistat: 01/03/07
Dupa cum ai spus chiar si tu credinta in Dumnezeu te mantuieste.Normal ar fi, ca atunci cand pretinzi ca L iubesti cu adevarat pe Dumnezeu sa nu mai pacatuiesti si sa ai o viata noua ,sa implinesti cuvantul Lui nu din obligatie ci pentru ca il iubesti.Dar ideea este ca in cer intram nu pe baza faptelor ci doar prin credinta in Dumnezeu.Sa ne uitam la talharul de pe cruce care a crezut si a fost mantuit chiar Isus i-a spus ,,Astazi vei fi cu mine in rai,,Bineinteles multi pot sa creada dar sa nu faca nimic in legatura cu asta dar totusi cred ca dragostea este cea mai importanta si daca nu ajungi sa experimentezi dragostea Lui Dumnezeu si sa L iubesti asa de mult incat lumea din jur sa vada in tine lucrul acesta degeaba crezi...si dracii cred si se infioara..
Pana la urma trebuie sa ne punem fiecare o intrebare de ce cred in Dumnezeu?Pentru ca am nevoie sa mi pastreze un loc in cer sau pentru ca asa spun oamenii?Poate dar in primul rand pentru ca El m a iubit mai intai si pentru ca ma intereseaza sa i fiu placuta Lui...
P.S nu noi ne mantuim ci Isus Hristos ne mantuieste .

10/10/08 09:58

marianb
membru

Inregistat: 27/08/08
pentru stilul meu de viata pe care il traiesc, sa meritat ca Isus sa fie sacrificat ?

Filipeni 4:13 Pot totul în Hristos, care mă întăreşte.

http://marianescu.blogspot.com

10/10/08 10:58

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
depinde si de stilul tau de viata

10/10/08 13:18

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Nu prea cred ca depinde, Tamarta.

Si Marianb, ... Hm! Nimeni, dar absolut nimeni nu e merituos pentru o jertfa atat de imensa... Si, nici de pe partea cealalta a intelesului frazei tale, nu e. E o jertfa atat de mare, incat nu te poti gandi:"S-a meritat, oare, pentru un om ca mine sa moara Fiul Lui?" Si... îmi zic: "Ce este omul, ca să Te gândeşti la el? Şi fiul omului, ca să-l bagi în seamă?, Psalmii 8-4

Cred ca ideea e nu sa te gandesti daca meriti, sau s-a meritat pentru niste amarati ca noi. Cred ca ideea e sa accepti jertfa. :)

10/10/08 17:03

bornagain
membru

cand ma gandesc la ce-a facut Dumnezeu, nu stiu, nu imi imaginez ce inseamna asta cu adevarat. El a riscat totul pentru noi.. si-a trimis Fiul sa moara si totusi ne-a lasat sa alegem. e clar k toate acestea nu sunt despre noi, ori ce-am facut noi, ci e despre El , este harul ce-l primim zi de zi prin lucruri mici ori mari.

29/10/08 14:46

Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07
Sunt crestina pentru ca EL ma iubeste si pentru ca viata mea fara Domnul nu ar avea niciun sens...

01/11/08 23:12

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07

marianb a scris:

pentru stilul meu de viata pe care il traiesc, s-a meritat ca Isus sa fie sacrificat ?

Isus nu s-a sacrificat pt un anumit stil de viata.
S-a sacrificat pt tine iar tu(impreuna cu tot ce te defineste) si eu,suntem valorosi in ochii Lui.

De ce sunt crestina? Pt ca merita!

02/11/08 00:07

bornagain
membru

Zilele trecute am fost la colinda` cu o parte din tinerii nostri, vreo 25 am mers si anul acesta am vrut sa fie putin diferit... hai sa-i colindam pe oamenii care au trecut pe la grupul nostru din motive diverse n-au mai venit, dar si pe ceilalti din bise. Si in timp ce noi cantam, erau si altii care deschideau usa casei sau apartamentului... si multi din ei erau batrani, care poate nu mai avusesera colindatori de multi ani si fetele lor radiau de bucurie, si atunci da... daca macar pentru astfel de lucruri sunt crestin, atunci se merita si voi face asta atat cat voi putea.

27/12/08 11:00

simo
membru

Inregistat: 13/04/08
Sunt crestin/a,fiindca sunt nascuta in familie crestina si fiindca Dumnezeu ma iubit si ma iubeste.Sunt crestina,fiindca Dumnezeu nu a vrut sa ma piearda. Deasemeni nu a vrut sa ma piearda,fiindca Dumnezeu vrea sa ma faca un madular al sau. Sunt crestina si ii multumesc Domnului de fiecare clipa din viatza mea. Credinata si nadejdea sunt doua puncte forte, care ne ajuta sa trecem peste momentele grele ale vietzii. Slava Domnului! ca sunt copilul Lui.

Ultima modificare de simo (10/01/09 19:58)

10/01/09 19:58

Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la