|
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
la mine in zona se tine "festivalul torturilor" .Este o intalnire de tineret cu o tema stabilita de dinainte si bisericile participante aduc fiecare cate un tort care sa se incadreze cat mai bine in tema .Torturile sunt prezentate impreuna cu o sceneta ,power-point ,mini-discurs etc si apoi se jurizeaza ,in functie de aspect exterior si gust .Toate sunt originale ,sunt de toate formele ,marimile ,culorile si partea faina e ca la sfarsit le mancam :)) [ultima oara ,cei din orasul gazda au avut un tort super urias ,wow] .Pe langa torturi e si partea cu cantari si predica . Mi se pare geniala ideea de astfel de intalniri anuale .
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
16/03/09 18:58
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
ce faaainn! dar cum vine aia : ;aduc fiecare cate un tort care sa se incadreze cat mai bine in tema'?
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
16/03/09 19:21
|
|
RainSong
membru
|
|
fluflu a scris:
dar cum vine aia : ;aduc fiecare cate un tort care sa se incadreze cat mai bine in tema'? |
pai fiecare biserica participanta vine cu un tort .Dar tortul ala e comandat la o cofetarie ,nu e facut de noi ,numai daca ii chinuie talentul pe careva. de exemplu ,daca tema e versetul inventat :"ei vor zbura ca un fluturas" ,unii vor face un tort colorat in forma de fluture ;altii se gandesc la un tort patrat pe care pun o imagine cu fluturi [stii ca poti da la cofetarie o poza si ei o deseneaza pe tort ,nu stiu cum ,dar iasa foarte fain] si scriu langa "zboara sper vesnicie" ;si tot asa ,fiecare cu ideea lui . Tin minte ca cei din oras au avut un tort gigantic ,l-au adus mai multe persoane :D
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
16/03/09 20:12
|
|
fluflu
membru
|
|
mai scrieti si aici :)noutati sigur sunt...
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
25/10/09 20:58
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
La noi nu exista intalniri de tineret.. . Suntem aproximativ 10 adolescenti, doar eu si Raul ( frate'mio) suntem vii se pare. Noi putem oricand si oriunde. Ne-am chinuit 2 saptamani sa gasim o zi in care sa ne intalnim toti si nici atunci nu au venit. Adica..pur si simplu tragem de ei sa ne intalnim, sa invatam o cantare, sa iesim la un suc, la iarba verde etc. Invoca tooot felul de motive si nu vin, sau daca vin sunt indispusi si se plang ba ca-i doare ceva, ba ca s-au plictisit. Nu prea stim ce sa mai facem. In schimb daca e vorba de un concert sau o intalnire de tineret in alt oras fiecare vrea loc in masina..
Ultima modificare de lorre (04/02/10 16:19)
|
|
04/02/10 16:02
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Pai de ce nu vizionati un concert sau un film intre voi? Probabil ca asa ar suna mai bine!
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
04/02/10 16:15
|
|
lorre
membru
|
|
Am incercat si asta si ghici cati au venit : 0 ! [ fosta lidera nu se pune, si inca un tip din bise, care nu-i din grupa. ]
Ultima modificare de lorre (04/02/10 16:18)
|
|
04/02/10 16:17
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Pai ce anume ii motiveaza sa mearga in alt oras pentru un concert dar refuza sa vada un concert pe comp cu ceilalti? Relatiile dintre voi cam cum sunt in general? Daca sunt de tipul salut-pa atunci cam greu sa faci ceva!
|
|
04/02/10 16:32
|
|
fluflu
membru
|
|
Ar trebui sa se vorbeasca cu pasotrul.Sa se aleaga un lider,si sa se inceapa. E total gresit sa va lase fara nimic.Aveti nevoie de invatatura,jocuri etc.
|
|
04/02/10 21:43
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
mai ales jocuri, nu ?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
04/02/10 22:02
|
|
fluflu
membru
|
|
pai tinaidn cont ca inca nu au 20 de ani, ci probabil undeva pe la 13-18 inca au nevoie de jocuri.la varsta aceea nu le poti zice 'bine ati venit la tineret,cantam putin apoi x ne vorbeste despre...'.
|
|
04/02/10 22:04
|
|
april
admin forum
|
|
eu cred ca le poti zice. sunt tineri, nu copii, si trebuie sa fie in stare sa fie si seriosi.
|
|
04/02/10 22:05
|
|
RainSong
membru
|
|
fluflu a scris:
la varsta aceea nu le poti zice 'bine ati venit la tineret,cantam putin apoi x ne vorbeste despre...'. |
cum sa nu? Asa e si la mine la tineret si la toate bisericile din timisoara la care am fost. N-am mai fost la tineret de foarte mult timp, de anul trecut din iunie probabil- cand nu eram la inot eram la timisoara, si cand eram acasa imi era lene sau eram racita. Dar nu mi-e dor, voi incerca sa merg sambata cealalta daca's acasa.
|
|
04/02/10 22:10
|
|
fluflu
membru
|
|
pai daca ei nu vin la film,la un suc, sau la ce a tot zis lorre, crezi ca o sa vina stiind ca ii asteapta un alt program de biserica?sincer,ma indoiesc.le trebuie mai mult de atat. insa,nu are rost sa zicem ce ar trebui.si asa e destul de trist ca nu se ocupa nimeni de ei.cand se va gasi cine sa se ocupe,cu timpul,poate o sa reuseasca sa faca si doar cantece&predica. dar in fond,un tineret nu e numai asta.
RainSong, eu vorbeam de tineretul de la lorre, situatia lor.
Ultima modificare de fluflu (04/02/10 22:16)
|
|
04/02/10 22:11
|
|
nathanael
membru
Inregistat: 05/01/09
|
|
Noi suntem vreo 15 si avem tot intre 13-20 de ani (in afara de lider care are 24) si ne intalnim saptamanal. In 3 saptamani din luna avem program cantari, studiu impreuna, etc., iar intr-o saptamana facem jocuri, vizionam filme, concerte sau vorbim. Dar grupa aceasta am fost crescuti de mici in biserica si am avut tot timpul pe cineva care sa se ocupe de noi. Avem si noi tineri mai mari care nu vin orice le-am zice. Cred ca problema incepe de la copii.
Inainte de noi nu se ocupa nimeni de copii dar un tanar foarte intelept ne-a luat si s-a ocupat de noi si de-atunci este program si cu copii pentru ca s-au vazut roadele. Noi incercam sa-i aducem si pe cei mai mari la biserica, la tineret cat putem dar asta e. Ne rugam pentru ei ca Dumnezeu sa-i aduca. Noi... suntem doar niste oameni nu putem face mare lucru. EL POATE! 
Ultima modificare de nathanael (04/02/10 22:24)
_______________________________________ Psalmul 62:5 Da, suflete, increde-te in Dumnezeu, caci de la El imi vine nadejdea.
http://cristianhercuti.wordpress.com
|
|
04/02/10 22:23
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
april a scris:
eu cred ca le poti zice. sunt tineri, nu copii, si trebuie sa fie in stare sa fie si seriosi. |
Le poti zice. Dar depinde si cum le zici. Daca esti rupt de realitatile si problemele in care traiesc ei ii vei plictisi de moarte si nu raman decat cu lucrurile la care se gandeau in timp ce vorbeai.
De exemplu, eu fac un curs de cateheza cu tinerii de la mine de la bise. Si prima lectie a fost Cine este Dumnezeu. Le-am vorbit despre conceptul de trinitate si relatiile dintre Cele trei Persoane. Plictisitor pana la cer si inapoi pentru niste tineri pana in 20 de ani. De-asta nici nu am insistat prea mult asupra aspectelor doctrinare si apoi le-am vorbit despre relatiile dintre Cele trei Persoane si cum isi gasesc (sau ar trebui sa-si gaseasca) corespondent in relatia noastra atat cu Dumnezeu cat si cu persoanele din jurul nostru.
Ultima modificare de +Archangel+ (05/02/10 09:24)
|
|
05/02/10 09:23
|
|
lorre
membru
|
|
Biserica noastra nu are nici 30 de membri,deci chiar nu este cine sa se ocupe de noi.Era o tipa da ea s-a mutat la biserica in Bucuresti [ ]. Relatiile dintre noi sunt..asa si asa. Nu ne rezumam doar la buna si pa,cum zicea Arch, ci la ceva mai mult, dar nu pot sa zic ca printre ei se afla cea mai buna prietena, sau macar un prieten apropiat. Oricum, alta faza naspa e ca 3 dintre ei stau la tara, mai este o fata in oras, doar ca pe ea o taraste si asa la biserica, la intalniri nici atat. Nimanui nu-i place ca suntem putini, dar zic si eu..daca noi cand suntem asa putini nu ne putem strange si nu suntem uniti, cum o sa vina alti tineri,din lume ? Acum,cica o sa vina cineva din Bucuresti sa ne ajute cu chestia asta, dar eu, cel putin, sunt foarte descurajata si nu stiu daca asta o sa mearga.
|
|
05/02/10 14:46
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Poi ar putea sa se ocupe pastorul. Sau n-are timp?
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
05/02/10 22:29
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
lorre a scris:
La noi nu exista intalniri de tineret... |
Nu-i bai, nici la noi nu (mai) exista si nu este nicio tragedie. Ma intreb daca pe vremea primilor crestini se faceau "intalniri de tineret"....
|
|
05/02/10 22:55
|
|
polooradea
Exclus
Inregistat: 07/09/09
|
|
nu se faceau, insa se adunau aproape zilnic.(oricum , tu ai fi mers la seara de tineret?)
Ultima modificare de polooradea (05/02/10 22:59)
_______________________________________ multi o ard aiurea.. http://www.youtube.com/watch?v=WLAjvZ2wgUQ
|
|
05/02/10 22:57
|
|
irlanda
membru
|
|
polooradea a scris:
nu se faceau, insa se adunau aproape zilnic |
Nu cred ca se adunau doar tinerii, la "intalniri de tineret".
polooradea a scris:
.(oricum , tu ai fi mers la seara de tineret?) |
Lasa glumele astea expirate ca poate-ti iei iar ban.
|
|
05/02/10 23:02
|
|
polooradea
Exclus
Inregistat: 07/09/09
|
|
pai atunci nu erau intalniri de tineret, si se adunau tot soiul de oameni.. iar gluma nu e expirata fiindca acuma am facut-o 
_______________________________________ multi o ard aiurea.. http://www.youtube.com/watch?v=WLAjvZ2wgUQ
|
|
05/02/10 23:03
|
|
irlanda
membru
|
|
polooradea a scris:
pai atunci nu erau intalniri de tineret, si se adunau tot soiul de oameni.. |
Pai nu erau intalniri de tineret, adica tinerii la separeu fata de batranii bisericilor, pentru ca credinta este aceeasi si pentru batrani si pentru tineri. D'aia nu prea vad eu rostul si benficiul spiritual al acestor marete si duhovnicesti "intalniri de tineret".
polooradea a scris:
iar gluma nu e expirata fiindca acuma am facut-o |
Este expirata, pentru ca tot bati apa-n piua cu aluzii la "batranetea" mea. Asa ca, vezi-ti lungul nasului oleaca si opreste-te.
|
|
05/02/10 23:10
|
|
april
admin forum
|
|
Intalnirile noastre de tineret sunt in alta zi decat intalnirile adunarii. Acolo se canta, se roaga si se discuta pe anumite teme : ori se parcurce o anumita carte din Biblie, ori se stabilesc anumite subiecte . Nu exista jocuri sau alte divertismente. Alea cu jocuri etc le-as numi alt fel de intalniri.
Si cred ca sunt necesare, asa cum sunt necesare si grupele pt copii. Il inveti pe copil de mic calea pe care trebuie s-o urmeze si nu-l lasi de capul lui cand creste, devenind intai adolescent si apoi tanar.
|
|
05/02/10 23:32
|
|
irlanda
membru
|
|
april a scris:
Acolo se canta, se roaga si se discuta pe anumite teme : ori se parcurce o anumita carte din Biblie, ori se stabilesc anumite subiecte . Nu exista jocuri sau alte divertismente. Alea cu jocuri etc le-as numi alt fel de intalniri. |
Cate "intalniri de tineret" se mai desfasoara asa? Fara hlizeala, fara distractii "nevinovate" si fara flirturi? Ca cica altfel se plictisesc ...
april a scris:
Si cred ca sunt necesare, asa cum sunt necesare si grupele pt copii. |
De acord. Copiii nu pot intelege ceea ce se vorbeste in biserica. D'aia sint necesare grupele pentru copii, sa li se vorbeasca pe limba lor.
Dar ca "intalnirile de tineret" ca sa fie benefice, eu cred ca trebuie coordonate de cineva mai in varsta si sa existe o strictete si seriozitate in tot ce se face acolo. Strictete si seriozitate care nu se gasesc la "intalnirile tinerilor" de azi.
|
|
05/02/10 23:48
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|