TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/TANAR si CRESTIN ?/Intalnirile noastre de tineret Moderat de feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5
tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06

irlanda a scris:

Cate "intalniri de tineret" se mai desfasoara asa? Fara hlizeala, fara distractii "nevinovate" si fara flirturi? Ca cica altfel se plictisesc ...

Mai exista. Chiar aici la Cluj am gasit tineri minunati. Conteaza si faptul ca majoritatea sunt studenti, dar timpul de partasie cu ei este unul binecuvantat pentru mine.

irlanda a scris:

Dar ca "intalnirile de tineret" ca sa fie benefice, eu cred ca trebuie coordonate de cineva mai in varsta si sa existe o strictete si seriozitate in tot ce se face acolo. Strictete si seriozitate care nu se gasesc la "intalnirile tinerilor" de azi.

Nu este neaparat vorba de cineva mai in varsta, pentru ca el nu cunoaste nevoile tinerilor. dar e nevoie de un lider de tineret matur, care sa se implice cu adevarat in tot ceea ce face.

La intalnitile cu tinerii de la biserica unde merg in Cluj, tinerii sunt cei care slujesc prin cantare, indemn, si la urma cu ceva gustari. Desigur ca este cineva "mai sus" care se ocupa de toate, dar consider ca este important si cat de dornici sunt tinerii sa faca ceva pentru Hristos sau macar cat de mult sunt ei dornici sa primeasca ceea ce Domnul vrea sa le vorbeasca.

Iar la intalnirile cu studentii de la o alta biserica, este o atmosfera familiara, intr-un spatiu mai restrans, cu muzica si mesaj apropiate de inimile tinerilor.

Da, in zilele de azi sunt multi copii, tineri de 13-16 ani care inca n-au maturitatea necesara[cu anumite exceptii] si nu trateaza cu seriozitate tot ceea ce se face in biserica si aleg sa aiba alte preocupari. Dar daca sunt supravegheati de aproape, sunt sigura ca vor cunoaste si ei bucuria trairii in prezenta Lui.

Ultima modificare de tamarta (06/02/10 02:02)

06/02/10 01:59

lorre
membru

Inregistat: 07/10/06

irlanda a scris:

Cate "intalniri de tineret" se mai desfasoara asa? Fara hlizeala, fara distractii "nevinovate" si fara flirturi? Ca cica altfel se plictisesc ...

Foarte adevarat ce spui.

06/02/10 11:34

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

tamarta a scris:

Nu este neaparat vorba de cineva mai in varsta, pentru ca el nu cunoaste nevoile tinerilor. dar e nevoie de un lider de tineret matur, care sa se implice cu adevarat in tot ceea ce face.

Cand am spus mai in varsta, nu ma refeream la cineva de vreo 60 de ani.
Si omul ala care nu mai este neaparat foarte tanar, crezi ca n-a fost si el tanar odata, ca sa spui ca n-ar cunoaste nevoile tinerilor?

Da' nici sa fie lider un pusti de vreo 20 si ceva de ani, care nici el nu stie sa deosebeasca prea bine stanga de dreapta cand e vorba de nevoile tinerilor.

tamarta a scris:

Da, in zilele de azi sunt multi copii, tineri de 13-16 ani care inca n-au maturitatea necesara[cu anumite exceptii] si nu trateaza cu seriozitate tot ceea ce se face in biserica si aleg sa aiba alte preocupari.

Tocmai ca n-au maturitatea necesara, n-ar trebui sa li se dea liber la alegerea preocuparilor.

tamarta a scris:

Dar daca sunt supravegheati de aproape, sunt sigura ca vor cunoaste si ei bucuria trairii in prezenta Lui.

"Intalnirile de tineret" distractive nu inseamna o supraveghere de aproape a copilului ci mai degraba o nesupraveghere. Copilul de 13-16 ani trebuie invatat sa faca diferenta intre distractie si cele sfinte si ca  "intalnirile de tineret" ale credinciosilor, trebuie sa fie altefel decat cele ale necredinciosilor.

Ca daca nu-l lasi la discoteca, da' se duce la vreo "intalnire de tineret" unde tinerii au partasie unii cu altii, topaind pe ritmuri de muzica cat mai diversificate...se face o confuzie in mintea lui... si cand se face mai mare si se integreaza in biserica o sa se astepte si o sa se comporte ca la "discoteca crestina" de la "intalnirile de tineret" si daca nu o sa fie lasat, o sa se uite urat pe "batranii" bisericii care-s demodati si limitati si ca ii impiedica sa se inchine Domnului...

Ultima modificare de irlanda (06/02/10 12:20)

06/02/10 11:59

lorre
membru

Corect. Tocmai de-aia nu este nimeni potrivit la noi. In fine,acum ce-a fi,a fi.

06/02/10 12:19

tamarta
membru

irlanda a scris:

Cand am spus mai in varsta, nu ma refeream la cineva de vreo 60 de ani.
Si omul ala care nu mai este neaparat foarte tanar, crezi ca n-a fost si el tanar odata, ca sa spui ca n-ar cunoaste nevoile tinerilor?

Cand am spus ce am spus, m-am gandit la situatia de la mine din Galati. Fratii mai in varsta nici macar n-au fost de acord sa avem o intalnire a tinerilor. Dar sunt sigura ca exista si frati mai in varsta care cunosc nevoile tinerilor :)

irlanda a scris:

Da' nici sa fie lider un pusti de vreo 20 si ceva de ani, care nici el nu stie sa deosebeasca prea bine stanga de dreapta cand e vorba de nevoile tinerilor.

Daca are 20 si ceva de ani nu inseamna ca nu are minte. In Galati, pastorul principal are aproape 30 de ani, iar cel secund are vreo 24, abia a terminat Institutul Teologic. Si sunt cu adevarat tineri maturi care conduc biserica in teama de Domnul.
Stiu ce spui, pentru ca majoritatea tinerilor nu iau in serios lucrarea Domnului, dar eu cu lideri tineri am crescut si am fost cu adevarat binecuvantata datorita lor :)

06/02/10 22:02

irlanda
membru

tamarta a scris:

Fratii mai in varsta nici macar n-au fost de acord sa avem o intalnire a tinerilor.

Si din ce cauza n-au fost de acord? Stiau ei ceva.

tamarta a scris:

Daca are 20 si ceva de ani nu inseamna ca nu are minte.

Nu-i vorba de minte. E vorba de experienta vietii lui, de experienta trairii cu Domnul si de capacitatea de a vedea lucrurile la rece.
Ori la 20 si ceva de ani este cat se poate de...la cald si nu stiu ce sfaturi poate  sa dea cand el insusi ar avea nevoie de sfaturi si de o ghidare.

tamarta a scris:

In Galati, pastorul principal are aproape 30 de ani, iar cel secund are vreo 24, abia a terminat Institutul Teologic.

N-as putea sa merg la o biserica sau la o "intalnire de tineret" care are un pastor de aproape 30 de ani...sau chiar mai putin...

„Le voi da baieti drept capetenii – zice Domnul – si niste copii vor stapani peste ei. (Isaia.3:4)

Si asta nu era o binecuvantare.

tamarta a scris:

Si sunt cu adevarat tineri maturi care conduc biserica in teama de Domnul.

Pana nu vad, nu cred. :D Ma intreb,  in toata biserica aia nu s-a gasit niciun frate mai copt care sa fie vrednic de slujba de pastor? Greu de crezut... Sau s-a mers pe linia pilelor sau a rubedeniilor?

tamarta a scris:

Stiu ce spui, pentru ca majoritatea tinerilor nu iau in serios lucrarea Domnului, dar eu cu lideri tineri am crescut si am fost cu adevarat binecuvantata datorita lor

Nu desconsider tineretea nimanui, dar nu sint de acord ca tinerii sa se detaseze total de batrani sau de cei mai copti, sau sa le ocupe locurile.

06/02/10 22:20

irlanda
membru

anomis a scris:

In plus, Pavel ii spune lui Timotei "1 Timotei 4:12 Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea; ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie."

Asta nu inseamna a merge la mare sau la strand...

anomis a scris:

Deci indemnul e pentru ambele parti: pentru cei cu peri albi sau cu mai multa experienta sa nu dispretuiasca faptul ca este tanar, pentru ca Dumnezeu poate da intelepciune si tanarului, iar tanarului Timotei ii spune sa fie o pilda.

Tanarul Timotei a stat la dispozitia lui Pavel. Nu Pavel a stat la dispozitia lui Timotei. Si asta nu inseamna ca l-a dispretuit pe Timotei.

anomis a scris:

Stii, cel putin la mine in biserica vad o anumita faza cu diferenta de varsta: cei mai batrani, toti se apreciaza unul pe altul, se respecta, pe noi tinerii ne vad cu un oaresce ... nu i-as zice dispret, dar oricum nu au incredere in noi

Increderea trebuie castigata prin ascultare, supunere si respect fata de cei mai in varsta.

06/02/10 23:47

simona
membru

Inregistat: 19/02/08

irlanda a scris:

Increderea trebuie castigata prin ascultare, supunere si respect fata de cei mai in varsta.

E asa cum zici. Dar nu asta e problema, ci faptul ca unii oameni cred ca ei "au pus coada la pruna", ca numai cum zic ei e bine, ca numai cum se facea pe vremea lor e bine. Uitand ca au fost si ei tineri, ca au avut probleme, ca au invatat din greseli. Uite, eu asta imi doresc. Nu sa ne dispretuiasca, ci sa ne lase sa gresim, daca persistam sa ne ajute sa ne ridicam, sa aibe grija de noi, in dragoste. Pentru ca, Dumnezeu in dragostea lui, ne sufera si pe noi tinerii cu defectele si elanul nostru prostesc uneori. Si ne rabda cand gresim, si nu ne da in cap cu faptul ca El detine toata intelepciunea, nu ne dispretuieste aratandu-ne cat de fara sfarsit si inceput e El.

De asta ma mira toata atitudinea celor mai in varsta. De asta ma mira dispretul si neincrederea. Nu poti capata experienta, decat prin greseli.

E adevarat, multi tineri nu sunt ascultatori, nu se supun si nu respecta, dar nu toti sunt asa. Trebuie din ambele parti sa vina dragostea. Daca e doar ascultare & co din partea tinerilor, iar batranii nu sunt intelegatori, nu ii rabda pe cei tineri, nu se va ajunge nicaieri.

07/02/10 00:03

tamarta
membru

irlanda a scris:

Si din ce cauza n-au fost de acord? Stiau ei ceva.

Daca esti invata cu un anumit tip de biserica, frati, nu inseamna ca peste tot este la fel. Intalnirile noastre de tineret sunt chiar foarte linistite, ca o slujba comuna cu ceilalti frati, diferenta o face faptul ca suntem numai noi. Fratii mai in varsta nu sunt de acord pentru ca pur si simplu nu vor ca tinerii sa se intalneasca separat.

irlanda a scris:

Nu-i vorba de minte. E vorba de experienta vietii lui, de experienta trairii cu Domnul si de capacitatea de a vedea lucrurile la rece.
Ori la 20 si ceva de ani este cat se poate de...la cald si nu stiu ce sfaturi poate  sa dea cand el insusi ar avea nevoie de sfaturi si de o ghidare.

Da, stiu ce spui. Dar nu e nevoie de 50 de ani ca sa ai nu stiu ce experienta. Atata timp cat este un om al lui Dumnezeui cauta sa faca voia Lui, sunt sigura ca Domnul ofera calauzire.

irlanda a scris:

N-as putea sa merg la o biserica sau la o "intalnire de tineret" care are un pastor de aproape 30 de ani...sau chiar mai putin...

irlanda a scris:

Pana nu vad, nu cred. :D Ma intreb,  in toata biserica aia nu s-a gasit niciun frate mai copt care sa fie vrednic de slujba de pastor? Greu de crezut... Sau s-a mers pe linia pilelor sau a rubedeniilor?

Daca se mergea pe "pile" atunci era altcineva pastor. Au fost atatia frati mai in varsta le lista "candidatilor".S-au facut alegeri si majoritatea fratilor i-au ales pe cei doi. Daca ai fi mers la noi la biserica, ai fi inteles de ce ;)

irlanda a scris:

„Le voi da baieti drept capetenii – zice Domnul – si niste copii vor stapani peste ei. (Isaia.3:4)

Si asta nu era o binecuvantare.

pentru noi, ei au fost o binecuvantare. :)

irlanda a scris:

Nu desconsider tineretea nimanui, dar nu sint de acord ca tinerii sa se detaseze total de batrani sau de cei mai copti, sau sa le ocupe locurile.

Nu ne-am detasat nicicum de batrani si nici nu le-a furat nimeni locul. Biserica i-a ales.

Nu vreau sa crezi ca nu inteleg ce spui. Stiu foarte bine, pentru ca am intalnit cazuri si cazuri prin bisericile in care am fost cat am umblat prin tara. Ceea ce vroiam sa punctez eu, e ca mai exista si exceptii si ca Domnul poate lucra si prin cei mai tineri, atata timp cat ei isi doresc cu adevarat sa se lase cu totul in bratul Sau.

07/02/10 00:06

irlanda
membru

@anomis

Da-mi voie sa ma indoiesc ca in realitate, cei tineri sint apasati, dispretuiti si neingaduiti de cei mai in varsta. Este tocmai invers.

Am vazut atitudini josnice ale liderilor de tineret sau conducatorului de cor sau chiar a unui simplu pusti cu aere de occident in cap, fata de un om cu perii albi in cap. Nu cred ca daca din partea tinerilor s-ar vedea putina consideratie pentru cei mai in varsta, cei mai in vasrta le-ar da un sut in dos.

Un pastor foarte cunoscut(destul de tinerel), in auzul meu, isi exprima oripilarea care a avut-o la o mare conferita cu conducatorii de biserici, unde cei in varsta pur si simplu erau luati la misto si peste picior de niste neica nimeni cu laptele la gura. si asta in cadrul unei mari conferinte, iti imaginezi ce-si permit la ei in biserica...

Ultima modificare de irlanda (07/02/10 00:15)

07/02/10 00:13

tamarta
membru

anomis a scris:

Stii, cel putin la mine in biserica vad o anumita faza cu diferenta de varsta: cei mai batrani, toti se apreciaza unul pe altul, se respecta, pe noi tinerii ne vad cu un oaresce ... nu i-as zice dispret, dar oricum nu au incredere in noi

cam asa e si la noi. Chiar daca biserica a ales ceva, au existat frati batrani care nu vor sa fie "condusi" de tineri. Ei n-au incredere in noi, dar nici nu sunt dispusi sa ne invete, sa ne ajute. Noi, ca tineri, am incercat sa ne apropiem de fratii mai in varsta, prin vizite cu grupul de ajutorare, prin cantare, cu un grup ce cantam cantari vechi in biserica si le propuneam si unora dintre ei sa repete cu noi anumite melodii si sa le cantam impreuna in biserica.. dar nu s-au schimbat prea multe lucruri. E "boala" aia a omului cu "prima impresie conteaza". Au ideea aia fixa in cap ca doar batranii sunt in stare sa invete, sa conduca poporul, ca doar ceea ce cred ei este bine si tot asa, dar semnatura mea spune altceva. [chiar daca de multe ori, anii, trecea timpului in viata unui om, conteaza]

07/02/10 00:14

tamarta
membru

irlanda a scris:

Da-mi voie sa ma indoiesc ca in realitate, cei tineri sint apasati, dispretuiti si neingaduiti de cei mai in varsta. Este tocmai invers.

Am vazut atitudini josnice ale liderilor de tineret sau conducatorului de cor sau chiar a unui simplu pusti cu aere de occident in cap, fata de un om cu perii albi in cap. Nu cred ca daca din partea tinerilor s-ar vedea putina consideratie pentru cei mai in varsta, cei mai in vasrta le-ar da un sut in dos.

Un pastor foarte cunoscut(destul de tinerel), in auzul meu, isi exprima oripilarea care a avut-o la o mare conferita cu conducatorii de biserici, unde cei in varsta pur si simplu erau luati la misto si peste picior de niste neica nimeni cu laptele la gura. si asta in cadrul unei mari conferinte, iti imaginezi ce-si permit la ei in biserica...

irlanda, ti-am spus, stiu ce spui si ai dreptatea ta. Si la noi, in Galati sunt tineri care dispretuiesc batranii si vorbesc despre ei pe la spate, dar asta nu inseamna ca toti sunt la fel. Sunt si unii tineri chiar dornici sa lege relatii cu batranii, sa se apropie de ei. Doar ca batranii au fost in mare parte rezervati. Mai multa apreciere am primit de la batranii la care mergeam in alte sate si ei chiar s-au aratat dornici sa primeasca ceea ce noi dorim sa le spunem.

07/02/10 00:20

irlanda
membru

tamarta a scris:

Ceea ce vroiam sa punctez eu, e ca mai exista si exceptii si ca Domnul poate lucra si prin cei mai tineri, atata timp cat ei isi doresc cu adevarat sa se lase cu totul in bratul Sau.

Se poate sa existe si exceptii si cei care intr-adevar doresc sa lucreze Domnul cu ei, asa cum El o vrea, vor cauta compania si bunavointa batranilor. dupa cum este si o vorba: "Cine n-are batrani, sa-si cumpere."

Ultima modificare de irlanda (07/02/10 01:11)

07/02/10 01:09

polooradea
Exclus

Inregistat: 07/09/09
vineri a fost foarte fain la tineret, si predica a fost despre cum putem fi suporteri ai lui Dumnezeu, si sa avem credinta in orice lucru chiar daca va fi sa ne rugam toata viata, fiindca Dumnezeu inca nu ne-a sunat sfarsitul.

22/02/10 20:52

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
am ajuns si eu la tineret in anul asta scolar :))
A fost fain dat fiind faptul ca lectia a tinut-o liderul si nu pastorul [vai cat ma poate plictisi, nu e facut sa lucreze cu tinerii].

Noi facem acuma o chestie: cand cantam in biserica alegem cantari comune din cartea "Cantarile Evangheliei", e o metoda de a conduce biserica in inchinare, mai ales pe ei mai batrani, ei nu stiu cantarile noastre de tineret si pentru a fi unitate s-a ales sa se faca asa [bun, numai vreo 2 programe au fost asa, ca nu cantam des cu tinerii]. E placut sa cante toata biserica, ritmul fiind putin mai rapid, impus de noi.

01/03/10 13:37

lorre
membru

In sfarsit am inceput si noi intalnirile cu adolescentii. Defapt nu e neaparat o intalnire, e mai mult ca un studiu,o atmosfera "familiala". La inceput cantam 2-3 cantari, ne rugam si dupaia avem niste intrebari la care am raspuns de acasa, si discutam pe baza lor. Apoi liderul nostru ne mai zice cateva lucruri, face un rezumat la tot ce am discutat etc. La sfarsit bem un suc sau servim ceva etc.
Bine, acuma n-am avut decat 2 intalniri (sunt 2 pe luna), dar am inteles ca pe viitor o sa avem si ceva jocuri. Deocamdata vrem sa ne cunoastem mai bine, avand in vedere ca cel care se ocupa de noi nu ne cunoaste decat sumar.
Si din fericire, pana acum au venit toti adolescentii care suntem in bise, la "intalnirile" astea care le avem noi. La fel, de 1 mai avem ceva planuri.
In orice caz, sunt placut surprinsa de cum decurg lucrurile.

Ultima modificare de lorre (30/03/10 18:34)

30/03/10 18:33

alex
membru

Inregistat: 02/03/09
cum procedati la studiu biblic? ce teme studiati? sau ce carti ? cum se desfasoara discutia(daca este una, sau e un monolog al liderului)?

le: la rugaciune, va rugati toti pe rand sau doar cine are dorinta pe inima?

Ultima modificare de alex (29/04/11 16:05)

29/04/11 16:04

FiicaDeRege
membru

Inregistat: 03/11/08
Noi ne rugam toti in acelasi timp, ca la penti. :)

Ultima modificare de FiicaDeRege (29/04/11 20:19)

29/04/11 20:19

lorre
membru

Pana acum am studiat cartea Daniel si cartea 1 Samuel, dar numai primele 15 capitole, sau asa ceva. Din toamna o sa ne axam pe teme, nu pe o carte.
Discutia este un dialog, vreau sa zic ca liderul nu ne predica si noi ascultam, ci sunt intrebari care la final ne dau de gandit, iar abia la sfarsit o scurta predica.
Rugaciunile sunt alterate, fie se roaga 1-2 cu voce tare, fie toti in acelasi timp, au fost si cazuri in care s-a rugat cine a simtit.
Sincer, intotdeauna am plecat de la intalnire motivata sa ma schimb.

29/04/11 20:25

alex
membru

lorre a scris:

Din toamna o sa ne axam pe teme, nu pe o carte.

cine propune temele, voi sau liderul? daca voi, poate imi dai si mie cateva idei pt teme de actualitate pt tineri, ce pot fi studiate.

lorre a scris:

Discutia este un dialog

discutati toti sau doar unii se implica in dialog?

lorre a scris:

Rugaciunile sunt alterate

cum credeti ca motivezi un tanar sa se roage?
sunt binevenite si raspunsurile celorlalti forumisti :) multumesc

29/04/11 21:32

lorre
membru

Pt tabara care am avut-o in vara, noi am propus temele. Pt sesiunea din toamna, liderul ne-a propus temele si ne-a intrebat daca suntem de acord. Am avut ca teme muzica si influenta ei, casatoria, discipline spirituale(rugaciunea, postul,darnicia), diferente dintre penticostali si alti credinciosi, modalitati de evanghelizare, si am analizat si cateva personaje biblice : orbul Bartimeu,Ezechia, Iosif;
Daca ma uit pe foile din urma, mai gasesc :D

alex a scris:

discutati toti sau doar unii se implica in dialog?

Toti discutam, pt ca uneori suntem intrebati pe nume, ca sa participe toti.

Ultima modificare de lorre (30/04/11 11:39)

30/04/11 11:38

alex
membru

lorre a scris:

Daca ma uit pe foile din urma, mai gasesc

asa-i ca te uiti si mai scrii cateva daca te rooog? :D:D
multumesc anticipat ;)

30/04/11 12:03

dhannyella
membru

Inregistat: 06/06/09
alex,esti lider de tineret? :D

La grup noi studiem Matei.Am un lider foarte tare,pune intrebari care te fac sa gandesti,si...in general ne implica pe toti.De rugat,ne rugam toti[la final]dar pe rand si doar unul,sau doi ,cam asa, la inceput.

"Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]

30/04/11 19:23

alex
membru

oarecum da..sunt la inceput de drum ;)

daniela a scris:

De rugat,ne rugam toti

pe text/studiu sau alte motive?

30/04/11 21:55

dhannyella
membru

Inregistat: 06/06/09
fain ;)
Domnul cu tine :)

Da,in general ne rugam pe studiu; daca sunt motive speciale,atunci si pt ele

"Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]

30/04/11 23:06

Pagini:  1 2 3 4 5    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la