TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Personaje biblice/Daniel Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1
benny
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 27/05/07
Nu ştiu, nu prea se înghesuie lumea la acest topic.. :(

Pentru mine Daniel este un personaj foarte inspirant. E un exemplu de viaţă demn de urmat. A fost un om care îşi făcea timp pentru Dumnezeu, şi se ruga în fiecare zi de trei ori, chiar dacă a riscat să fie prins şi aruncat în groapa cu lei.
Nu s-a spurcat cu bucatele împăratului, şi nu i s-a închinat, chiar dacă a riscat să fie aruncat în cuptorul aprins.
Dar Domnul a fost cu El şi l-a scăpat şi din groapă şi din cuptor.

Oare suntem noi gata, la fel ca Daniel, să mergem până acolo, încât să fim oricând gata să ne dăm viaţa pentru Hristos, aşa cum şi-a dat-o şi El pe-a Sa??


_______________________________________
"Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]

19/07/08 00:48

   
the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08
Chiar azi s-a predicat din Daniel.Stii ce m-a surprins?Descriere pe care i-a făcut-o împărăteasa,soţia lui Nebucadneţar.

În Daniel 5:11,12 scrie aşa:"În împărăţia ta este un om, care are în el duhul dumnezeilor celor sfinţi; şi pe vremea tatălui tău, s'au găsit la el lumini, pricepere şi o înţelepciune dumnezeiască.Şi anume, pentrucă s'a găsit la el, la Daniel, numit de împărat Beltşaţar, un duh înalt, ştiinţă şi pricepere, putinţa să tîlcuiască visele, să lămurească întrebările grele, şi să deslege lucrurile încîlcite. ""

Şi mă minunam cum a lucrat Dumnezeu în viaţa acestui om.Dintr-un prins de război a ajuns un om important,pe care Dumnezeu l-a folosit pentru  vestirea pedepselor pe care El le-a dat celor doi împăraţi ai Babilonului.

Pe mine acest omul al lui Dumnezeu mă inspiră să ascult de glasul lui Dumnezeu,şi să fiu un model pentru cei care se "spurcă" cu tot felul de lucruri trecătoare.


_______________________________________
Haide sa zambim! Gata? 1,2,3 siiii....

20/07/08 18:47

Site web  
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
da benny, cam asa e, cam putini raspund la astfel de intrebari...

Am facut acum cateva saptamani studiu individual pe Daniel...cu fiecare cuvant pe care il citeam despre el ma minunam tot mai mult..cati dintre noi ar fi indraznit sa fie ca el?
Multi uita de Dumnezeu si nu realizeaza cat de important este sa petreci timp cu El. Ne ocupam de alte lucruri, ne facem timp pentru toate placerile noastre, pentru filme, pentru plimbari, iesiri in oras, ore intregi de stat pe mess, dar nu ne facem timp pentru Dumnezeu. Nu suntem persecutati, nu suntem amenintati cu moartea, nu riscam nimic..atunci..ce ne opreste sa rupem din timpul nostru pentru El? De ce suntem atat de comozi si de ce consideram ca totul ni se cuvine? iar atunci cand apar probleme Il invinuim ca nu ne este alaturi. dar noi unde eram atunci cand El statea cu bratele intinse si cand ne spunea ca vrea sa ne oprim din alergarea noastra si sa ne gandim la El? de asta il apreciez pe Daniel. pentru ca a fost constant. pentru ca Il lauda pe Dumnezeu si cand ii era bine, dar si cand era incercat, cand era in siguranta, dar si cand risca sa-si piarda viata.
Vreau si eu sa pot mereu sa fiu ca el. sa-i ofer zilnic cat mai mult timp, sa nu ma multumesc doar cu 2 rugaciuni. vreau sa inteleg pe deplin cat de importanta este partasia cu El si cat de mult conteaza sa-mi fac timp pentru El. pentru ca stiu ca daca stau la dispozitia Lui, El poate sa faca lucruri pe care mintea mea limitata nu si le poate imagina si poate lucra intr-un chip minunat.

Ultima modificare de tamarta4jc (25/10/08 21:50)


_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

25/10/08 21:49

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Daniel a fost alaturi de Iosif, una dintre persoanele pe care Dumnezeu le-a ridicat si le-a dat un statut social de invidiat. Nebucadnetar sesizeaza si secretul reusitei lui "are are in el duhul dumnezeilor celor sfinti.(Dan.4:8)". Este interesant ca expresia se repeta in cartea Daniel de 5 ori!

Ultima modificare de MRU (09/04/09 07:45)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

08/04/09 21:34

   
alex
membru

Inregistat: 02/03/09
pentru mine Daniel e un exemplu demn de urmat ..nu doar unul care sa fie pus undeva sus pe un piedestal si sa zici.." nu voi putea fi nicodata ca el" oricine poate sa se roage si cu totii stim ca rugacinea e o arma puternica ...ce pacat insa ca tinerii de azi nu prea mai tin cont de aceasta arma ..de altfel la timpul de rugaciune de peste saptamana nu prea vezi tineri...poate ca de asta zicem ca nu ne putem compara cu Daniel....
ce imi place mie cel mai mult la acest om e faptul ca a stat drept si a stiut care ii sunt prioritatile..pt el era mult mai important timpul personal cu Dumnezeu mai mult chiar decat pozitia sa de dregator .... pff ce multe mai avem de invatat

ps scz dak am fost putin offtopic da atunci cand la mine la tineret s-a discutat despre Daniel s-a zis "ok Daniel e un om extraordinar da nu prea te poti compara cu el "   de aici vine aceasta reactie a mea...scz


26/04/09 21:47

   
benny
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 27/05/07
Alexa_gvb, te rog fără limbaj de chat. Gen "dak", "k", "scz". Bine?
De-aia avem două mânuțe ca să le folosim. Să nu ne fie lene să terminăm cuvintele începute. ;)


_______________________________________
"Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]

26/04/09 23:09

   
harra
+

Locatie: home
Inregistat: 21/04/09
Ori de cate ori sunt busy,busy si nu am timp pentru partasie ma mustra constiinta cu Daniel,el a fost atat de ocupat,avea o functie inalta si totusi TIMP pentru DUMNEZEU, imi doresc sa fiu ca el, in aceasta privinta.

_______________________________________
Mai mult sa spun nu-s vrednic la cuvinte/caci vrerii Sale privind pe-a mele/ma-mpinse-nainte asmeni/iubirii ce roteste sorii si stele.Dante Aligheri

27/04/09 11:23

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Mie mi-a placut cum i s-a adresat ingerul de 2 ori : "Daniele, om preaiubit si scump" si "Nu te teme de nimic, om preaiubit! Pace ţie! Fii tare şi cu inimă" :).

Si, dupa Iosif, este unul dintre personajele biblice caruia chiar nu am ce sa-i reprosez - nu am gasit nimic gresit la el / in viata lui. Cu adevarat una din figurile cristice din Biblie.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

21/05/09 22:01

   
f_repede
membru

Locatie: Galgau
Inregistat: 13/02/09
Daniel este un exemplu de urmat. Cand a fost dus in robie in Babilon era foarte tanar si totusi el nu s-a lasat manipulat,(daca pot spune asa), impresionat de toate bogatiile care erau in Babilon, exemplu cand nu a vrut sa manance din bucatele alese ale imparatului(care cred ca erau din cele mai bune). Chiar daca era tanar, el a continuat sa creada in Dumnezeu si nu s-a lasat niciodata de rugaciune.

_______________________________________
Cand privirea mea e indreptata spre cer... incercarile vietii imi par doar trepte ce ma duc mai aproape de Tine!

29/05/09 23:22

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (07/11/17 17:13)


30/07/09 16:05

   
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Se ruga lui Dumnezeu in mod regulat. Poate la aceleasi ore!
Eu nu prea fac asa! :(


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

02/08/09 14:57

   
tinagale
membru

Locatie: Oradea, Romania
Inregistat: 30/07/09
.... in vremea lui Daniel, razboaiele nu aveau doar o dimensiune militara ci si una spirituala. Fiecare tara, cand pleca la razboi chema in ajutor zeii tarii respective. Ei credeau ca in cer se dadea batalia si intre zeitati!....de data asta a castigat Babilon, o tara pagana.....foarte deruntant, pentru un baiat la 14 ani, o varsta foarte dificila si totusi, el s-a hotarat sa nu se spurce... A inteles ca Dumnezeu nu pierduse batalia si era convins ca El este singurul Dumnezeu adevarat si ca tara lui a ajuns in robie datorita neascultarii, A spus: Doamne, aici in robie vreau sa traiesc pentru tine, si nu avea nici un lider spiritual care sa-l sustina. Isi alege prieteni la fel de credinciosi ca si el si  Dumnezeu le da stiinta si pricepere si in hotararea lor au capatat trecere inaintea dregatorilor, ceea ce le-a schimbat destinul
Daniel este unul din personajele cele mai indragite de mine din Biblie !!!


_______________________________________
Sa ascultam dar incheierea tuturor invataturilor: Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om.

05/08/09 18:54

   
aurelian177
membru

Locatie: Pantelimon,Romania
Inregistat: 30/07/09
Era un tip hotarat a carui constiinta nu era patata pentru ca stia ce trebuie sa faca si ce nu trebuie. . .de exemplu cand s-a hotarat sa nu se spurce cu hrana imparatului.Pastra o partasie cu Dumnezeu si era sigur ca daca cere i se va da. . .asa ca Dumnezeu a facut in asa fel incat sa capete trecere inaintea imparatului si a slujitorului sau.Ce minunat. . .sa fi sigur ca nu grsesti cu nimic pentru ca te increzi in Dumnezeu care te smereste...si prin slabiciune se arata taria. . .prin faptul ca lauzi pe Cel Atotputernic care ti-a dat o functie inalta in Babilon si te-a inaltat dar si care te-a luat si te-a dat in mainile imparatului Babilonului(Dumnezeu a spus ca vor fi dusi in robie. . .era lucru hotarat. . .dar a mai spus ca toti cei ce se vor supune si vor merge in robie vor trai).

Ultima modificare de aurelian177 (16/08/09 21:11)


06/08/09 20:42

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Scrierea sa este una dintre cartile Vechiului Testament care vorbeste explicit despre inviere!

_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

24/05/11 21:23

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

anosh a scris:

Pentru mine Daniel este un personaj foarte inspirant. E un exemplu de viaţă demn de urmat. A fost un om care îşi făcea timp pentru Dumnezeu, şi se ruga în fiecare zi de trei ori, chiar dacă a riscat să fie prins şi aruncat în groapa cu lei.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

18/04/15 21:22

   
mototey
membru

Locatie: Mutat: Suceava - România
Inregistat: 11/12/06
Aseară am vorbit la timpul de studiu despre Daniel.

Una din ideile pe care le-am accentuat a fost aceasta: decizii care ne urmează întreaga viață.

Am accentuat diferența între „a hotărât” și „s-a hotărât” (în cap. 1). Accentuează un lucru mai personal și o convingere fermă, nu doar una trecătoare și am afirmat ceva îndrăzneț, și anume că acea hotărâre pe care Daniel a luat-o la tinerețe l-a urmat toată viața și, la bătrânețe, l-a aruncat în groapa cu lei.

Îmi place mult la Daniel faptul că a fost perseverent în lucrurile sfinte - în a-I fi plăcut lui Dumnezeu și că colegii lui de muncă știau că nu vor găsi nimic rău la el. :-)


_______________________________________
Omul de care se foloseste Dumnezeu

24/04/15 08:31

Site web  
Pagini: 1    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net